Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolruf
őstag
15 euro a justflighton a Bae146
megvettem,este kiprobalom 
-
ha1265
tag
Airbus X-nél használja valaki a beépített Checklistet? Mennyivel jobb ennél egy Fs2Crew? Soha nem próbáltam még, de ez a beépített interaktív checklist nagyon tetszik

-
Korcsii
őstag
FlgihtSimStore készletsöprést csinál a dobozos verziókból: [link]
Van Aerosoft Budapest is, nem érdekel valakit?

-
cintula187
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
Nagyontetszik. Most talán mégjobban ráfeküdtek arra is hogy a gombokon a használtság érződjön. Festék kopás stb. Egyre ígényesebbek a cuccaik. NEm mintha "anno" a md-11 tré lett volna. ÉS hogyha annyira meglepően nem fog akadni mint a PMDG 737 sem akadt akkor hujjujuj lesz

Gondolom a hifly nem fog 77 et építeni. Tényleg cypress van fejlemény arról, hogy ha lesz mi lesz a 3. szimulátoruk?
-
fotelpilota
csendes tag
... ugyanúgy, ahogy az Aerosoft webshopjából is

http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=12125
-
pcnet
addikt
válasz
fotelpilota
üzenetére
Üdv itt!

Dupla acc? Lebuktál!
Metaxx aláírásából vedd ki a Galaxy S Plust, mert az már az én tulajdonomat képezi. 
És, hogy ne csak offoljak, aki szeret VFR-ezni, és kedvet érez hozzá, próbálja ki Wilga-t. Virágboltból beszerezhető.
-
fotelpilota
csendes tag
Pardon, másik acc.

Szóval igen én vagyok, pcnet kollégától hallottam az itteni közösségről, bár jómagam inkább az SG fórum FSX topicját boldogítom, de gondoltam miért ne jelennék meg itt is?

-
Cypresss
senior tag
-
uRSul
tag
válasz
fotelpilota
üzenetére
Na igen! Főleg ha van még néhány felhő, meg köd is! Na, akkor nem túl látványos az országház meg a többi!
Hadd jöjjenek csak a frame-ek! 
-
wd.taz
aktív tag
válasz
ha1265
üzenetére
Itt olvashatsz róla bővebben.
Ha jól emlékszem, először csak a reptér és annak közvetlen környezete lesz és később (talán) lesz valami update a városhoz is.
Ha ennek a cikknek a fele igaz csak (kétlem) akkor nagyon "baba" lesz

-
ha1265
tag
válasz
wd.taz
üzenetére
Az lhsim LHBP mennyire lesz fps barát? Egész Európát berepülve nagyobb sceneryk sem fogják meg úgy a gépem, mint a jelenlegi aerosoft. Kompatibilis lesz az aerosoft várossal? Ha jól emlékszem van külon city és airport mappa, de ha valamelyiket kiveszem a libraryból, bugos lesz az egész környék.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
ha1265
üzenetére
FPS-t nem hoz az biztos, de mégis valahogy simábban fut, mert a polygonokat meg a textúrákat (meg mindent) hamarabb betölti. (remélem jól írtam)
Én is csak kísérletezek vele jelenleg, mert legutóbb felszállás közben (LOWI) látogatott meg fatal.
Ha lesz egy kis időm, akkor cfg töröl és kezdem elölről... -
wd.taz
aktív tag
válasz
ha1265
üzenetére
Ha az FSX telepítése "sikers" akkor dolgoztatja a magokat rendesen, de az igaz amit írtál, hogy ha egy kikoppan akkor ott a vége.
Én CFG buheránál nem is állítottam elsőre, csak gondoltam kipróbálom. Jöttek is a csempék szépen, majd kitöröltem és azóta ezzel nem volt gondom.Amivel én szívok az az Eyefinity, még nem sikerült megtalálnom a helyes beállításokat hozzá

.... de ami késik......
SSD-n van az FSX?
-
ha1265
tag
válasz
wd.taz
üzenetére
A tuning stabil, nincsenek random összeomlások. Megpróbálom engedélyezni a 0. magot, de figyelve a kihasználtságot, a 0. 100%-on fut, míg a többi 3 75% körül, és ugye fs nem dobja át a többi szálra, ahol ez egyiknek vége van, ott kikoppan. Így szerintem csökkenne a teljesítmény, mert csak egy szál dolgozik 100%-on. De ha megszűnnek a töltési problémák, nekem így is jó.
-
Egyik barátom (volt maléves B737 FO) épp a 747-es line traininget nyomja Taiwanon, szal ha van technikai jellegű kérdés a típussal kapcsolatban, jöhet.

-
ha1265
tag
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni, hogy cfg-ben mely sorokkal tudok a tuxtúra betöltésekkel babrálni? Nézetváltáskor lassan töltődnek be a gép és a vc textúrák illetve a fények helyén pár pillanatig fekete négyzet van. Ez néha a talajon is előfordul.
Konfigom az adatlapomon, nem azzal lesz a baj. 0. szál szabadon van hagyva, így aztán FFTF-et hiába is piszkálom elvileg.
Köszi! -
Geryson
addikt
-
Cockpitok HDR-ben. F*ck, hiányzik a repülés.

-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Egy kis érdekesség:
Egyik barátommal nekifogtunk az Earhart túrának. Első két LEG-en vagyunk túl.
-
czakof1946
tag
Kösz!
Akkor második telepítéskor még működni fog
-
petiro
csendes tag
válasz
wolruf
üzenetére
Én 3 év alatt telepítettem 6-szor újra, mert mindig a gépem fejlesztettem, vagy cseréltem. Az első évben biztos, hogy csak egyszer. A hatodik alkalommal telepítés közben kaptam egy üzenetet, hogy a hardver konfigurációm az utolsó állapothoz képest megváltozott így az újratelepítéshez keressem fel a supportot. Nem tudom, hogy pontosan mi az igazság, de nekem végik kellett csinálni eddig már kétszer. Másodszor is az első alkalommal kapott 54 darab számot használtam és most is műkődik.
-
wolruf
őstag
válasz
petiro
üzenetére
MS termékeknél van egy 6 hónapos elévülés is. 6 hónapon túl újra aktiválgathatsz (pl. OEM Office termékeknél én már sokszor tapasztaltam). Ha 6 hónapon belül X-szer (ahol X egyenlő gőzöm sincs
) aktiválnád, akkor hisztizik. 6 hónapo után viszont nem. Szerintem itt is így megy 
-
petiro
csendes tag
válasz
czakof1946
üzenetére
Elnézést, hogy belekotyogok, van limit az FSX-nél, nekem a 6-ik alkalommal produkálta ezt. Úgy lehet orvosólni, hogy felhívod a supportot, majd diktál neked kilencszer 6 számot, összesen 54 darab, és azzal újra aktiválják. Ingyenes, csak macerás. Ha előfordúl, így műkődik. Személyes tapasztalat.
-
Geryson
addikt
válasz
czakof1946
üzenetére
Jaja, nincs limit tudtommal, nekem még soha nem szólt.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
czakof1946
üzenetére
Szia!
FSX-nél nincs limit.
-
czakof1946
tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
i5 procis laptopra telepíteném ideiglenesen az FSX-et. Tudom, hogy nem fog tökéletesen működni
De amig az asztali gép készül, használni szeretném. De valahol olvastam - lehet, hogy itt - , az újratelepítési lehetőség limitálva van.
Igaz ez?? -
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
Jahogy... igen, a supporton csak a frissítő csomagok vannak fent.
Csak hogy egyszerű legyen az élet, a fórumra külön reg kell, utána bejelentkezve le lehet tölteni.
Funfact, hogy a webshopba kell még egy harmadik account is, sőt, ha boxed és download termékeket is akarsz vásárolni, akkor kell még egy a másikra is.

Na ez már tényleg faxság...

-
Cypresss
senior tag
Nem tudom kinek volt az a zseniális ötlete az Aerosoftnál hogy csak a náluk regisztrált userek tölthetik le a javításokat, de innen is csókoltatom őket.
Aki pölö Simmarketen vásárolta meg a gépet az pedig rohadjon meg, ugye?! 
(#11750) Korcsii: weather nincs, csak terrain.
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
"az FMGS működése, igaz egyelőre nem kerültünk közeli barátságba, mert az NGX-hez képest egészen más logika alapján működik, szóval tanulni kell ezerrel"
Mert az NGX-ben fapados FMC van, csak eddig nem tudtad.

Nem PMDG-nek készült, de szerintem rendben van. FPS és egyszerűség oltárán sok mindent beáldoztak, és szerintem kicsit félkészen adták ki az első verziót (bár ez manapság tendencia, sőt tanítják a "good enough" fogalmát). v1.10 sok újdonságot hozott (meg egy kétoldalas known issues-t, incomplete feaure-t), reméljük mihamarabb végeznek ezekkel. Azért még mindig klasszisokkal jobb, mint a wilco "végleges" busza.
Amúgy a stick mozog, legalábbis a kapitány oldalán.
más: NGX-ben van weather radar? Úgy emlékeztem van, aztán most meg hiába kattintgatom, semmi. Lehet csak a terrain radarral kevertem? (tudom, tudom, FSX e téren fos)
-
Cypresss
senior tag
válasz
hhelikopter
üzenetére
A konfigod ismeretében azt mondanám, hogy inkább 2-4 FPS garantált, és a textúra betöltés is gyorsabb lesz a több VRAM-nak köszönhetően.
(#11748) wd.taz: : Apámnál láttam ilyen cuccot még anno, azért volt ilyen ismerős.

Más: Hétvégén megvettem az AXE-t, repültem vele kb 15 órát, eddigi - erősen szubjektív - tapasztalataim:
Pozitívumok:
- hangok (az összes)
- robot nagyon kifinomult
- a cheklist screen módja nagyon jól használható
- az FMGS működése, igaz egyelőre nem kerültünk közeli barátságba, mert az NGX-hez képest egészen más logika alapján működik, szóval tanulni kell ezerrel
- repülés végén valamennyi adat kinyomtatható ACARS-on keresztül közvetlenül a cockpitből
- autoland kifinomult, bár a flare lehetne picit puhább
- pont úgy van belőve a gép, hogy a hardcore és az arcade szimesek is találnak benne szerethető részt
- FPS-ben picit jobb mint az NGX
- magyar nyelvű manual

Negatívumok:
- komplexitásban még mindig nincs a PMDG szintjén... Ha az NGX 100, akkor jelenlegi állpotában az AXE 70-75
- a gombok kb egy harmada nem működik
- a képernyőket nem lehet nagyítani (vagy csak én nem találom), és a fényerejük sem állítható (KI/BE állapot van csak)
- cockpit fényekkel ugyanez a helyzet
- a repülésdinamika és a fizika szerintem nem elég kifinomult, de mivel nem vagyok pilóta nem tudom reálisan megítélni
- nincs weather és terrain radar
- nincs valós idejű IRS beüzemelés
- a kapitány és a FO hangja idegesítő
- a cheklist megakad a "landing memo"-nál, ha több szakaszt repülök (most látom kijött a hotfix)
- az ND-n nincs HDG bug
- a lower ECAM kijelzőn nem érhető el minden adat
- cockpitben nem mozog a stick
- nem elég kidolgozott és részletes a cockpitHirtelen ennyi.
-
Korcsii
őstag
válasz
hhelikopter
üzenetére
Egyet kell értenem, de azért nem olyan rossz a helyzet. Tuning nélkül sem. Nem mondom, hogy nem örülnék, ha kimaxolhatnék minden csúszkát, de olyan 20 fps-t össze tudok szedni viszonylag jó látvány mellett. Sokszor látom képeken, hoy talán még ultra low-nál is alacsonyabb beállításokkal repülnek, és nincs fps-ük, annak én se látom sok értelmét. Nem mondom, hogy nem látnék szívesen szebb grafikát, részletesebb, sűrűbb autogen-t, meg több fps-t nálam is, de ez épp az a szint, hogy ne rohanjak azonnal a boltba új gépért.
Néha rakok fel képeket, szerintem rendben vannak. -
hhelikopter
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Szia!
Köszi, természetesen a gyűjtemény részét képezi a Milford Sound is.
Még azt akarom Tőled kérdezni Cypresss, hogyha lecserélem a jelenlegi SAPPHIRE HD6950 kártyámat a HD 7970- re akkor ez jelent kb 3-6 FPS növekedést is?Korcsii wolruf
Szerintem az FSX -el I 7-920 processzor alatt, tuning nélkül nem érdemes foglalkozni. Az Én gépem 360.000 Ft volt 2 éve, és egyet len forintját sem bántam meg, mert azt az élményt amit nap mint nap kapok...
Persze hozzáteszem ez nem más mint pénz kérdés, ki mennyit tud a mai szaros helyzetbe áldozni PC-re.
-
Cypresss
senior tag
válasz
hhelikopter
üzenetére
Ja igen, ha szereted az ORBX cuccait, akkor Milford Sound-ot azonnal vedd meg. [link]
-
Cypresss
senior tag
válasz
wd.taz
üzenetére
Mi ez, MIG túlnyomásos ruha?
(#11731) @matthew@: Ha minden nap gyakorolsz, akkor kb fél év alatt lehet megszerezni azt a rutint, ami nagygéphez kell. A billentyűzetet pedig érdemes azonnal elfelejteni, ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni, akkor vegyél egy jó joyt vagy valamelyik CH Products terméket, de jó a Saitek is.
(#11736) hhelikopter: Ha megengeded ezt lefordítanám a többieknek is: "meguntam a Ferrarit, mert lassú és kommersz, helyette a Lamborghini-n vagy a Koenigseggen gondolkodom. Mi a véleményetek?"
VGA: nekem 7970-es van. Imádom!(#11742) Korcsii: (mondjuk 230-as euró meg 20%-os áfa azóta se sok volt
)
Ne add fel, kb száz év még és újra lesz ilyen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más: Találtam egy "gyenge" Mesh hibát Új-Zélandon.
Még szerencse, hogy az ORBX telepítése előtt ránéztem, milyen az alap reptér. -
Korcsii
őstag
válasz
hhelikopter
üzenetére
i7 2700K 4,7 GHz-t fejleszteni kell, bruhaha
brühühü 
Én még Q9450-tel tolom, meg 512 megás HD4850-nel. Mondjuk erre is ráférne már egy fejlesztés... VRAM kevés,de új kártyához meg a lap+prci is. Lehet nekem is kellene majd alkotnom valamit, csak jövő év végére emlegetnek itt DDR4-et meg 12-16 (HT??) magot. Hmm. Mondjuk DDR3-nál is így voltam, aztán végül lecsapta az utolsó LGA775-ös, DDR2-es szériára.
(mondjuk 230-as euró meg 20%-os áfa azóta se sok volt
) -
Asbee
veterán
válasz
hhelikopter
üzenetére
Igen biosban. Azokban az alkalmazásokban amik használják ott jár. Játékokban jelenleg nem.
-
hhelikopter
tag
Sokkal többet vártam volna a 3770K procitól. Akkor még azt is érdemes megfontolnom, hogy a I7 2600 K procimra veszek egy vízhűtést és tovább megyek 5 GHZ. Nagyon szép eredményeket láttam 5 GHZ -en.
HT: hyper threading-et hol találom? - Biosban? Jár valami hátránnyal ha kikapcsolom?
Köszi
-
Asbee
veterán
válasz
hhelikopter
üzenetére
Én nem cserélnék a helyedben. 4,7-es 2600k az olyan 4-3- 4,4-en járó 3770k-nak felel meg. VGA összességében a 7970 jobb, FSX-re szerintem mindegy melyiket választod.
HT: hyper threading. A 2600k-nál is le kéne kapcsolnod FSX alatt. RCH663-tól idézve FSX-re a hatása:
Épp ez az, csak azt használja, és mivel a maghoz tartozó gyorsító táron keresztül címzi az utasításokat, így nem képes kezelni a ht magokat, amik ettől parked állásba kerülnek, így a win sem tudja rájuk osztani a terhelést, de mivel a ht fennntartja a lyukat a műveleti ciklusoknak, csak a fele proci kapacitásán tud futni.
Kupak mod: [link]. Csak tapasztalt, bátor usernek!

-
hhelikopter
tag
Asbee köszönöm a gyors választ! I7 2600 K 4,7 -en szépen megy az FSX, Én kizárólag az ORBX termékeit használom, mert az maga az álom, mással nem foglalkozom. Helikopterekkel repülő alacsony magasságon viszonylag, tehát fontos, hogy rengeteg fa, fű, ház legyen. Konkrétumokkal akkor:
- Orbx - FTX: NA Blue USA/Canada Northern Rocky Mountains + repterek
- Orbx - FTX: NA Blue USA/Canada Pacific Fjords + repterek
- Orbx - FTX: NA Blue Southern Alaska + repterek
stbMin: 27 FPS / Max:60 FPS
30-40 FPS -re álltam be ami szépen tartható is, erősebb repülőtereken a fű mennyiségét kell csökkentenem, mert akkor 30 alá megyek.
Lenne még pár kérdésem:
"Ivy i7-et kukap mod nélkül nem fogsz tudni hűteni 4,5-4,6 felett." Ez mit jelent?
A HT mit jelent?
Mi a véleményed a két videókártyáról amit írtam, Te melyiket javaslod? -
Asbee
veterán
válasz
hhelikopter
üzenetére
Ivy i7-et kukap mod nélkül nem fogsz tudni hűteni 4,5-4,6 felett. Persze ez példány függő is. Én is leszedett kupak után tudom 4,8-on járatni FSX-hez. HT-t persze ki kell kapcsolni. Tuningban mit tud FSX alatt a 2600k? VGA-t én feltétlen cserélném. Személy szerint pl 3570k és 3770k között szinte semmi különbséget nem éreztem leszámítva hogy állandóan kapcsolgatnom kell a HT-t, mert kikapcsolva 6-10 FPS jön min FPS-ben, ami nem elhanyagolható.
-
hhelikopter
tag
Sziasztok!
Eljött az idő ismét fejleszteni kell úgy érzem, talán már ez a folyamat kicsit beteges is ... A külföldi fórumokat sokat olvastam, ki mit ajánl, teszteket, stb... Kíváncsi vagyok mi a véleményetek, és használ -e a lent felsorolt cuccok közül valaki valamit, és arról mi a tapasztalata.
Jelenleg egy I7 2600K 4,7 GHZ procim van ami helyett ezt néztem ki: Intel Core i7-3770K
Mi a véleményetek? , - persze ez is húzva lenne 4,4-4,8 tartományig
Na a videó kártya fejlesztés már érdekesebb kérdés. Az FSX használok jó része esküszik az Nvidia-ra mások azt mondják nagyszerű kártyák az Ati-k is. Nekem most Ati kártya van a gépben is nem panaszkodom.
Mégis e kettő közt variálok, kinek mi a tapasztalata?
HD 7970 3 GB vagy GTX 680 2 GB
Köszi, udv nektek!
-
@matthew@
őstag
válasz
Korcsii
üzenetére
Köszi a helpet!
Joystick-on már filóztam, de nem tudom h értékben mi az a szint, ami már jó, de azért nem is lehúzós a dolog, a tutorial-okat akkor végigviszem, de előtte akkor mindenképp joy vagy vmi hasonlóval megpróbálom.Amúgy a földön amikor gurulok, mivel lehet (alap beállítások esetén) irányítani az orrfutót? Mert ha a függőleges vezérsíkkal irányítottam, kb lehetetlen volt billentyűzettel normálisan földön manőverezni, de az orrfutó bill-jét vagy egyáltalán elnevezését sem találtam
-
Korcsii
őstag
válasz
@matthew@
üzenetére
Billentyűzet elég macerás, egér egy fokkal már jobb. Persze a legjobb egy joystick.
Én végigvittem az összes tutorial missziót anno (heliseket, meg talán a vitorlázót kivéve), meg még jó pár küldit utána. Első online repülésem kb 2-3 hónapra rá volt, pedig eleve ezzel a céllal kezdtem bele. Sokat kell olvasni, meg gyakorolni.
Repülőgép packok vannak, de főleg AI gépek (amit nem repülsz, csak látsz, vagyis a forgalom). A jobban kidolgozott, repülhető gépeket általában típusonként egyesével árusítják (mondjuk A320 család, B737 család, B747, MD-11). Vannak ingyenesek is (pl avsim.com-on lehet találni sokat), de a fizetősökkel nehéz felvenni a versenyt. Külön kiemelendő pl a PMDG, aki amit csak lehet, próbál szimulálni FS-ben a gépein.
-
@matthew@
őstag
Mennyi idő alatt lehet fejlődni az FSX-ben normálisan? Vagy a mission-ok ebben segítenek is jobban? Mert eddig csak free flight-ot csináltam és nem volt olyan egyszerű, pedig direkt kis géppel repûltem, amit ismerek is a való életből, én vagyok béna vagy az eleje azért nem egyszerű? (Na meg az is hozzájárulhat h csak billentyűvel próbáltam még)
Illetve repülőgép pack-okat lehet leszedni, mert most alapból kb 15 gép van, vagy nincs is több? -
Mediterrán hangulatban voltam, repültem egy LPPT-LPMA-GCFV-t. Nem volt egyszerű menet. LPMA-n elsőre át kellett startolnom, mert a nyomi irányítás nem volt a helyzet magaslatán (vagy bugos az FS
). Köd, pára, némi szél, nem vészes. 05-ös pálya, jövök szépen befelé 5.700-on, azt mondja, süllyedjek 3.700-ra, oké. Kúszunk el a hegy oldalában 3.700-on, egyszer csak azt mondja az arc, hogy emelkedjek 5.700-ra. Ömm... Mondom, biztos tudja, mit csinál. 4.200 körül járok, amikor aszongya süllyedjek 2.200 lábra és fly straight in. Akkor persze már hiába süllyedtem, mert gyors voltam és magas. Átstart után a köv megközelítés már szép volt. Ugyanezt eljátszotta az FS, de figyelmen kívül hagytam, és ő is. 
GCFV-n még nem jártam, de elég barátságos a 01-es pálya megközelítése. Egy fennsík mögött van a pálya, a fennsíkon egy autóút kanyarog, és vmi elcseszett szögű a siklópálya is, plusz 17 csomós oldalszél volt 45 fok körüli támadással. Nem volt vicces.
-
válasz
Cypresss
üzenetére
Nekem ne mondd, mennyit változtak a dolgok az elmúlt években...

A tevékenység gazdasági részére nem látok rá túl mélyen, de amennyire meg tudom ítélni, a két nagy cég bőven le tudná fedni a forgalmat (Celebi+MGH). A BUDPORT nem végez effektíve földi kiszolgálást, csak néhány szolgáltatást biztosítanak néhány GH cégnek, illetve légitársaságnak. Tehát van a Celebi, mint legnagyobb cég LHBP-n, vagyunk mi, és van - mind méretében, mind forgalmában messze elmaradva az előző kettőtől - a Menzis. Plusz még olyan kis cégek, mint mondjuk a Farnair, akik pl. tőlünk bérelnek eszközöket, ha szükségük van rá.
-
Cypresss
senior tag
Nekem annyiból tetszett nagyon, hogy múlt vs jelen. Mekkorát fordult a világ öt év alatt.

Akkor most (ha jól számolom) négy GH cég van Ferihegyen: Celebi, MGH, Menzies, BUDPORT
Elég ennyi cégre a forgalom? A Menzies pld egy csomó társaságot kiszolgál : CSA (cseh légitársaság), Easy Jet, Germanwings, JET2, Transavia, Aerlingus, Skywork, Tailwind. A BUDPORT aktív egyáltalán ?
-
Korcsii
őstag
Preview PFPX - Professional Flight Planner X
Tetszik benne az a jeppview szerű útvonaltervező + a beépített széltérkép.
-
uRSul
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Biztos, hogy másabb, mint egy cockpit belső, kicsit eltérő élmény (lehet) szemtől szembe lenni egy ilyen géppel!

Az igazán hatásos, amikor minden procikádat megremegteti valami! Akkor ebből itt nem volt hiány!
Hm, akkor nem sajtósként és csekély ismeretséggel viszonylag kevés esélyem van ilyen helyekre bejutni. Kár.
Ja, ilyet használ esetleg valaki?
[link] -
Cypresss
senior tag
Röhej, de jobban élveztem, mint egy cockpit belsőt. Egész más perspektíva egy PB traktor.
Főleg a fizikai része; érzed ahogy neki feszül a 60 tonnás gépnek, remeg minden porcikájában hogy végre kimozdítsa a nyugalmi állapotból. Közben a gép farka valahol a messzi távolban van, és miközben gépészkedsz hogy a megfelelő helyre told ki a gépet, a két hajtómű az arcodba tol kb 140 decibelt, ami után úgy érzed magad, mintha egy 3000 wattos hangfal előtt álltál volna két órán keresztül. Kis túlzással tényleg zsigerig hatoló élmény volt.

Programok: én a reptér sajtóosztályától kapok minden infót (Airportal, IVAO, Vatsim, napi és hetilapok, tévék, rádiók is velük dolgoznak). Ehhez fent kell lenni a sajtólistájukon, amit úgy tudsz elérni, hogy valahová (lehet print vagy online média) rendszeresen publikálsz.
Vannak ezenkívül egyénileg szervezett programok is, ehhez nem árt az ismeretség és jellemzően nem is szeretik ha megosztod az ott készült képeket, videókat. Itt a saját célra történő felhasználás a lényeg.
(#11713) Korcsii : Remélem már megérkezett.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#11716) wd.taz:

(#11719) Korcsii: Ha scenery akkor Ultimate Alaska X, ha pedig gép, akkor valamelyik régi madarat választanám.
Vannak ám érdekes hírek az oldalon: [link]

Az első képen van egy pricless részlet: [link]
-
Korcsii
őstag
SkyBlueRadio: You have won a Pilot Edge Free 6 month membership and a download from Flight1.

Előbbiről majd írok tapasztalatokat, utóbbira várok javaslatokat. Igazából semmi nincs meg tőlük. Anno a LevelD 767-est toltam, de mióta nem repül vele Ferihegyre a British, nem is akartam megszerezni. UTX-szel megvárnám az FTX Globalt, EzDok-on már sokszor gondolkoztam, de végül mindig arra jutottam, hogy megvagyok nélküle. Azt hiszem marad valamelyik kisebb gép, csak azokról meg nincs sok infóm. BAe146-ost néztem még anno, lehet az lesz.
-
wd.taz
aktív tag
Kaptam reggel egy hírlevelet az LHSim-től, ez áll benne:
Aki regisztrálva van náluk, (elvileg) mindenki megkapta...

-
Cypresss
senior tag
Baráti üdvözlettel [Korcsinak].

Sajtós témára pedig hétvégén válaszolok részletesen.
-
Korcsii
őstag
787 első nap a sajtóé és az öltönyösöké volt/lett volna. Második nap volt airportal + IVAO + EEP VA + aki még tudott (VACCHUN-ból is láttam pár embert, bár ők lehet félig BUD színekben indultak
).IVAO/EEP-ről nincs infóm, gondolom az aktívabb tagok voltak ott.
Airportalról szintén az aktív közösség volt, nekik van belső fórumuk (a "kékeknek", azaz a spotter csoportba tartozóknak, aminek van pár feltétele - legyél kint sokat, legyen elég képed airliners.net és hasonló oldalakon, stb). A380-nál is ők jutottak be a betonra a sajtó mellett. Most kivételesen meghívtak 10 aktív, de nem sportter tagot is (mondjuk első 8-nak volt hely, de ha jól tudom végül ilyen-olyan módon mind a 10-en ott voltunk
), plusz facebook-on kisorsoltak még 3 "belépőt" a lájkolók között.A többi módról Cypresss tud többet.

-
uRSul
tag
válasz
Cypresss
üzenetére
Értem, így már ok!

A szervezés felvezetésekor azt hittem, hogy legalább egy 747-est tettél le Ferihegyen, de azért ez sem rossz!

Ettől közelebb nem nagyon lehet kerülni felszállás előtt álló géphez!Egyébként (ha nem is ilyen, de hasonló) eseményekre hol lehet jelentkezni vagy hol vannak ilyen infók? Gondolom a pushback-elés egy egyedi eset volt, de pl.: a 787-es érkezése már nyilvános volt. Azt a reptér hirdeti meg? Vagy airportal.hu-n is írnak ilyesmikről?
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Az A350-ről volt már itt szó?
Azt sem tudtam, hogy készül
megjegyzem, ez az első Bus ami tetszik..... legalább is így, külsőre.Ez tényleg szép "masina"....

-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
Én kérek elnézést, nem sikerült értelmeznem a képen látottakat.

#11668) uRSul: (erre még nem válaszoltam): Láttam egy ilyen videót, hogy a jobb oldalon ülő irányította, emelte fel, rakta le a gépet, és a bal oldalon ülő végezte a másodpilóta szerepet, minden műszert ő kezelt (és nem oktatóvideó volt).
Mindennapos rutineljárás: [link]
(#11686) Korcsii: Mi van az utolsó képen?
(#11694) cintula187: Őszintén szólva nem tudom, mi a francra várunk, amikor több hónapja lezárult a bétateszt, a legutolsó változat olyan stabil volt, mint egy piramis.
(#11696) cintula187: Pár éve leveleztem egy hasonló figurával, egyik levelében videó is jött...: [link]
Más: olyan helyen voltam, ahová már iszonyú régen szerettem volna eljutni, de nehezebb leszervezni, mint az Angol Királynő látogatását. Komolyan mondom, a Nemzeti Bankba könnyebb bejutni, mint ide. Végül sikerült: [link]

Mondhatom fülvédő nélkül megőrülsz, olyan hangos a hajtómű. A rugózásról az utolsó pár másodperc mindent elmond.
Más2: A Wizz szim bemutatóra sajnos nem jutottam el, a meló közbeszólt, de dolgozom az ügyön.

OFF
Végezetül bemutatnám az év barmát: [link]
ON -
Korcsii
őstag
Aerosoft Airbus X Extended v1.10 [link]
Szép hosszú a lista.

-
uRSul
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Nekem jelenleg egy 120-as OCZ egyik felén van a Win8, a másikon meg az FSX.
Persze így azért vannak korlátai a confignak, de kb. 20GB szabad hely van mindkét partíción, igaz az FSX-en még elférne 20-30 (vagy 50-100
) GB textúra meg miegymás, azokat most nélkülözöm.
Ilyen méretnél azért kell a kompromisszum, viszont a teljesítménnyel elégedett vagyok, oprendszer és FSX szinten is! Ha ez segít!
Az egyéb dolgok meg mehetnek a terás vinyóra!
-
wolruf
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Áhhh soooo, értem... :-/ Hát a Win7 hipp-hopp megeszi a 60 GB helyet, nekem pedig az FSX is van kb. ennyi (vagy nem, most nem emlékszem, de valamivel szinte tele van a 60-as SSD-m
). Azt tudom, hogy annyira nagyon-nagyon-nagy változást nem tapasztaltam hosszú távon SSD-re váltás után, mint megálmodtam 
Most birizgálja a fantáziám, hogy I5-re kéne újítani a gépem, de csak az FSX miatt ehhez most nincs kedvem
A másik játék, amit PC-n játszom a GTA IV, ahhoz viszont bőven elég a gépem, tehát csak ezért ennél nagyobb update-et nem eszközölnék. Amúgy valaki váltott Q6600-ról nagyobbra FSX miatt? Mit tapasztalt? Most 3 GHz-en fut 8 GB RAM társaságában, szétoptimalizálva és SSD-ről, egész jó
FPS értékeket nem tudok, úgysem mérvadó, ha megközelítéskor és leszálláskor akad szét 
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
megvettem,este kiprobalom

És most még a melegre sem foghatom.