Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đusty
addikt
Az agyamra megy az airbus.
MCP-vel nem tudom irányítani, nincs course sem, a HDG-t meg hiába tekerem attól még a gép nem arra megy. Az ils frekit se tudom letekerni 118 alá pedig ugye nekem 109,5 kellene.
Cintula segíts, vagy bárki! -
BigBlackDog
veterán
i7-es konfigra szavaznék. A jövőben megjelenő kiegekre való tekintettel. FS9 FSX vitában FSX-et mondanék, ugyan nem sokkal szebb, sokszor ugyanazt FS9-ből is ki lehet hozni. Viszont FSX-ben van még tartalék (nagyobb felbontású textúrák, stb.) De ez csak saját vélemény, nem akarok háborút szítani!

-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Először is szeretnék Boldog Újévet Kívánni!
Olvasgatom a fórumot már jó ideje, de még csak a #9000. hsz-ig jutottam. Nyár óta repkedek FS9-el.
Jelenlegi konfigom: Intel Core 2 4400 (2.0 GHz), Nvidia GeForce 8600 GT, 2 GB RAM. Tudom, hogy elég harmatos, LHBP approach 8-11 FPS. FL370-en 28-33 FPS. Egy barátom tanít repülni és két konfigot ajánlott:
Annyi változás történt i5 konfigban, hogy 3570K lenne 2500K helyett és lenne még egy Coolermaster Hyper TX3EVO. i5 kb 160e ft-ból jönne ki, i7 210e-ből. A baj, hogy max 180e ft-ot tudnék rá áldozni. Így most vagy i5 lenne, vagy maradna jelenlegi. i7-et esetleg fél év múlva tudnám bevállalni.
Szerintetek mit tegyek? Vegyem meg i5-öt és maradjak FS9-nél, vagy várjak fél évet és i7+FSX? Barátom küldött képeket FS9ről és FSXről is összehasonlításképp, FSX-ben sokkal szebb a táj, vannak házak pl, nekem most FS9ben csak barna folt Budapest. Látom nagyon megoszlik itt a vélemény, hogy FS9 vagy FSX, de ha texturák részletességére megyek, melyik konfigot és FS-t ajánljátok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Z.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére

"Állványt hozott valaki?"

Most hozzon valaki, mert most még annyira sem fogok tudni hozni. -
djfules
tag
válasz
wolruf
üzenetére
Az ilyen videók után mindig kedvem támad repülni a Tu-154-el, sehol nem találok hozzá magyar festést tud valaki ilyenről mert csak FS9-het van, egy checklista is jó lenne hozzá?
Már rég óta szemezgetek vele hogy csak meg kéne tanulni repülni vele...lehet neki állok lefordítgatni a manuált, hát nem két nap lesz de izgatja a csöröm ha már a Project tupolev csapat ilyen jó ingyenes gépet rakott össze...
-
wolruf
őstag
válasz
djfules
üzenetére
Ha már régi gépek videói, számomra nagyon kedves a Tu-144-es. Ezt a videót sűrűn megnézem, durva, hogy ilyen lelakott állapotban is hogy működik. A commentek között szó van arról, hogy az APU adja az áramot a rendszereknek, amíg ,,szórakoznak vele'', annak a hangja hallható sivításként.
Első rész
Második részBocs az offért.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
Hát hallod Te okosabb vagy, mint Vágó István! Bemásolok egy videót, Te ránézel és megmondod, hogy FlyTampa Dubai???
Hát én köszönöm, hogy a barátod lehetek!
Nagyon szép scenery és valóban furcsa ha ilyen jók az FPS eredények (mondjuk lehet 4 éves a konfigod, de azt tedd hozzá, hogy a NASA-tól vásároltad és egy 800 magos gépről van szó, ugye?) 
Más. Én nagyon szeretem a történelmet és most találtam egy érdekes videót. Erich Honecker "Air Force One" gépéről van szó. Az idősebbek tudják is, hogy ki volt ő ill., hogy mi volt az az Interflug. Ami érdekes, hogy a gépe egy szabadtéri múzeumban áll és így az Il-62-vel egy vitorlázó repülőtéren kellett a pilótáknak leszállnia. Na ez az az érdekes momentum, amit miatt beteszem ide. Nézzétek meg, hogy hogy megemeli a gép orrát amikor végre leteszi!
És a reverse mennyi port vihetett be a hajtóműbe? -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Ja, jut eszembe, a reverser axist meg ha jól emlékszem a közös throttle-ra állítottam, és ha félúton túl van, akkor aktiválja (ergo ha minusz az értéke).
-
-
Korcsii
őstag
válasz
wolruf
üzenetére
Azzal én is szívtam. Megoldás:
C:\Users\..\Documents\Flight Simulator X Files\AerosoftAirbusExtended\AsInput.ini
[Common]
Logging=0
NullZone=0
[FlightControls]
Enable=1
[FADEC]
//AxesCount=1
InvertAxes=1
//Event1=AXIS_THROTTLE_SET
AxesCount=2
Event1=AXIS_THROTTLE1_SET
Event2=AXIS_THROTTLE2_SETFőleg a második fele a lényeg, így lesz 2 gázkarod.
Aztán FSX indít, AXE betölt, FSUIPC megnyit, Axis alignment fül.
Először is Profile specific pipa, adj neki nevet (mondjuk AirbusX), ok, rendben, igen, az ehhez a profilhoz tartozót akarod szerkeszteni (nem a globálisat, amit minden más használ). Ez után meg kell adni az összes (avagy a nem működő) axist. A lényeg, hogy mindenhol a send FS as notmal axis opciót válaszd, azon belül pedig az AXIS_THROTTLE1_SET, ileltve AXIS_THROTTLE2_SET opciókat.
Aztán ok, FSX bezár. FSX\Modules\FSUIPC4.ini megnyit.
ShortAircraftNameOk=Yes
Eredetileg No, írd át Yes-re. Aztán görgess le az aljára, és keress egy olyan sort, ahol a megadott profilnév szerepel:
[Profile.AirbusX]
1=Airbus A32Alapból kicsit hosszabb a második sor, de töröld a végét, és akkor az összes típusra megjegyzi.
Elvileg ennyi.

-
wolruf
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Mit? Csak hogy okosodjak én is...
Nálam a fő baromság az volt, hogy a 2x Saitek Throttle quadrantom ugye be van okosan állítva, hogy a bal kar az áramlásrontó, aztán sorban a 4 hajtómű gáz, aztán fékszárny... Ez eddig mindig remek volt, meg minden. Node az Extended csak úgy kezeli a gázt, ha a ,,központi'' throttle axisra van rakva, tehát neki derogál a két gázkar a két külön hajtóműre. Nagyon mérges voltam, mindent kipróbáltam már, mert ugye szép és jó kapcsolgatni a földön a gépet, de azért repülni jobb lenne vele. Aztán egy teljesen véletlen sugallat miatt csak rácsaptam az egyik gázkarra az egységes throttle-t, és lám, mozog... Grrr... A végén ezért maradt csak az LHBP-LOWW-ra időm
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Nekem egy február 2 biztos jó, de lehet más is megfelel...
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Én is megyek airbusba is. Az FMC-jére nem áll rá az agyam a 737 után, leginkább nem is tudok vele semmit csinálni. A kijelzője meg olyan kicsi a PMDG után, hogy nem látok rajta semmit a 19"-col-on.
Nekem jó a 19. de végülis bármelyik szombat délelőtt vagy így dél környéke. -
wolruf
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Mehetek én is Airbusra, engem mindegyik érdekel
Addig akkor gyakorlok tovább 
-
fatal`
titán
válasz
Cypresss
üzenetére
Csak nem értem, hogy miért olyan ótvar a telepítő, hogy alkönyvtárat már nem lehet választani... (Bár FSG2010-em van, Ultimateben már lehet meg van oldva). Arról nem is beszélve, hogy egy sima unzip az installer és rohadt lassú, mintha valami win 3.1-ből maradt, ótvar telepítőt használnának.
Én át szoktam helyezni az FSX könyvtárba és átírom a scenery.cfg-t. De igazából bármelyik scenery telepíthető akárhova.
(#11072) Korcsii: LHBP-LOWW-ot szerintem ritkán repülnek ekkora géppel (ha egyáltalán). Általában dash8 (régebben F70) megy.

-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss
üzenetére
En is mennek,ha beferek. Fotelpilota lite uzemmodban
Most probaltam az Airbus Extendedet,ez az elso komolyabb fmc-s gep a kezeim kozott... hat, a gps-es,lite repcsik utan meg egy lhbp-loww utat sem tudtam szabalyosan lerepulni
De manualisan letettem a gepet
Tetszik ez a nagy vas. -
Korcsii
őstag
válasz
Geryson
üzenetére
pl úgy, hogy nem fraps-el veszi fel, hanem kamerával

FlyTampa Dubai Rebooted amúgy termeli az fps-t.
Ma szereztem meg, és eszméletlen. Redbullos géppel 30-on limitálta az fps-t, PMDG 747-tel is 20 körül mozgott (15 volt a legalja, 30 volt külső nézetből a teteje, de 20 körül volt az átlag), pedig 4 éves config. 
-
Cypresss
senior tag
További infók a 787-esről:
Tisztelt szerkesztők, kedves kollégák!
Január 11-én, pénteken 18:50-kor Budapestre érkezik a lengyel LOT légitársaság új Boeing 787-es Dreamlinere, ami elsőként állt forgalomba európai légitársaság flottájában. Az új géptípus fogadásakor a történelmi pillanat megörökítésére lehetőséget biztosítunk a sajtó képviselői számára a repülőtér zárt területén.
A regisztráció január 7-én, hétfő 12:00 óráig lehetséges a következő linken:
http://www.bud.hu/budapest_airport/media/regisztracio
A határidő lejárta után érkező akkreditációt nem tudjuk elfogadni. További részletekkel a regisztráció lejárta után jelentkezünk.
Megtisztelő jelenlétére számítunk, az érdeklődést pedig köszönjük.
Üdvözlettel:
Budapest Airport
Ha valaki megtudja oldani regisztráljon a fenti címen, mert - szerintem - ezt vétek kihagyni.
-
Cypresss
senior tag
Mindenki fakezű lesz, tehát emiatt ne idegeskedj.
Egy laza baráti találkozóra készülj, ahol a "csoportterápia" lesz a lényeg, vagyis közös áldozat a szimulátoros repülés oltárán, olyanok által akik valamilyen oknál fogva erre a "szerre" kattantak rá, és nem tudnak - de nem is akarnak - róla lejönni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az Airbus X-es tapasztalatokat mindenkinek KÖSZÖNÖM!

HighFly:
Dátum: Jan 19.-hez (szombat) mit szóltok? Mondjuk 12-14 között?
A tapasztalat az, hogy tíz embernél több, már nem jól kezelhető, főleg ha a többség a 737-essel akar repülni, mert ebben az esetben egy iskolakör fér bele a két órás intervallumba.Szerintem max tíz főben határozzuk meg a létszámot.
Akik eddig jeleztek:
Jorus
Rudi50
Korcsii (kérdőjellel)
CintulaBoeing, Geryson, Hunfatal és RCH kollégákat is jó volna személyesen is megismerni.

#11064) Geryson: Jon nagyon tud ám. Azt hiszem azt írta erről a videóról, hogy FSrecorderrel vette fel kétszer (a háttérben felszálló gép is Ő) majd összemixelte és rendelerte a két felvételt. Ennek lett eredménye a videó.
(#11065) BigBlackDog: Bizonyos funkciókat WideFS-sel igen.
#11066) pusi1981: Nem kell tenned sehová, pont jó így. A külön könyvtár azért van, hogy a kb 3x giágnyi adat halmazt oda rakhasd ahová akarod és ne az FSX particióból foglald a helyet. Nekem is így van (E: FSG, H: FSX).
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam a FS Global Ultimate Europe & Africa-t.
Viszont az FSX mappán kívül hozott létre egy mappát-FSGUX- és oda pakolta be a dolgokat...
A mappa így néz ki -> FSGUX->AFR,EUR,LocalMeshes
Jó ez így vagy másoljam be az FSX mappájába és ha igen akkor ott hova ???
Köszi!
-
Geryson
addikt
Valamelyik nap kaptam egy 777 infót az Avsimről, gondoltam ránézek a YT-ra, hova van-e már fent videó. Igazából inkább képek vannak fent, de ami ledöbbentett az ez a videó. Hogy a fészkesbe bír ilyen grafikát, részletességet és futást elérni valaki???
-
cintula187
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
ööö nincs. De annak mi értelme van amúgy? exped nekem ha magam felé húzom az ALT gombot eléggé

Más. A T/D -nél minden alkalommal eddig benyomnom vagy kihúznom kellett az alt tekerőjét ha el akartam kezdeni a süllyedést. Más gépnél ha az MCP nél alacsonyabb magasságra tekerem mint a cruise a t/d nél elkezd magától süllyedni .Itt nem. Bug vagy feature?

-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Hát még a Wx radar.
Exped sincs, ha jól néztem? -
Đusty
addikt
válasz
Korcsii
üzenetére
ok, kivettelek, majd Cypresss megmondja mi fér bele, elvégre ő szervezi én csak felírtam a névsort :-)
Itt egy teszt az extended-ről egyébként ha még valaki nem ismerné:
[Airbus extended x] -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Nem működik minden gomb. Szó se róla, több, mint elég működik, de a fő szempont itt nem az volt, hogy 99% olyan legyen, mint az igazi, hanem hogy a lényeges dolgok meglegyenek, és minél kevesebb erőforrást egyen. Ja, meg hogy legyen már egy busz, amivel nem szenvedés repülni, van hozzá rendes SID/STAR, etc.
Nem tudom milyen felbontásúak a grafikák, de szerintem rendben vannak. RAAS független, jól működik - mondjuk volt egy CTD pár napja leszállás után, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem miatta (fordultam vissza a pálya végén, épp szövegelt, hogy on rwy, plusz nézetet váltottam, aztán nyekk).
Esti kép, de szerintem élethű.

Amúgy én szeretem a 737-es szarvat cibálni, de felőlem buszozhatunk is.

-
cintula187
addikt
válasz
Cypresss
üzenetére
Tehát személyes!! tapasztalat az Airbus Extendedről:
A viselkedés teljesen más mint a PMDG 737-nek. Lehet csak bebeszélem magamnak, de pl. T/D süllyedésnél lassabnak tűnik az ereszkedése. Rendszerek rendben vannak bár a 737 nél részletesebb az overhead panel, igaz ott több is a "mozgó" műszer (kabin nyomás, APU).
Festést alapból telepít vagy 20-at, nem rosszak.
Co-pilot. Mint férj és feleség úgy osztja a nő az észt a checklisteknél. Poénos, és szeretem használni, de főleg úgy, hogy nem nyomkodja helyettem a gombokat.
RAAS teszi a dolgát nálam ahogy kell.
Más élmény vele repülni, mint a 737 -el és lehet hogy (megint) az újdonság varázsa miatt tetszik, de tetszik nagyon is. Landingnél tényleg úgy kell cibálni a joyt mint, ahogy a videókon láttam pilótáktól

De jó is most a logitech xtreme 3D pro
Tehát, ahogy priviben írtam én airbusoznék highfly on.
-
Đusty
addikt
Én is írtam privit de szerintem is jobb ha itt gyűlünk így ösztönzőbben hat a jelentkezés.
eddig akkor:Cypresss
Jorus
Rudi50 -
Cypresss
senior tag
Na akkor High Fly:
Találjuk ki, hogy mikor és hányan megyünk.
Most már lehet olyat is, hogy a csapat megosztva repül, egyik pár B737 - másik A320.Bár utóbbi esetben nem tudom sikerül-e bárkit is beimádkozni a cockpitbe.

Van itt egyáltalán olyan aki szereti a buszt???

Aki jönne, az szokás szerint PÜ-ben jelezze felém.
Más: Jó volna olvasni egy bővebb összefoglalót az Airbus X Extended-ről. Milyen repülni, rendszerek működése, co-pilot használható, RAAS jól működik, milyen a fizikája? Festések milyen minőségűek és mennyi van?
Érdekel a gép, viszont PMDG szinthez vagyok szokva, és vásárlás nélkül nem tudom megállapítani, hogy megéri-e az árát. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
-
RCH663
aktív tag
Arra számíts hogy Ferihegyen (2.0) pl nagyon zavaróan ugrálnak majd a világító kandeláberek fényei, meg a tövükben a beton textúrája, illetve a futó pálya azon része ahol betorkollik a guruló. Ez textúra gond mert a használ textúra nem teljesen kompatibilis a shader 3.0-val. Asszem van rá megoldás, de kézzel kel másolgatni dolgokat, meg konvertálni.
-
RCH663
aktív tag
miért van benne a cfg ben a shader bejegyzés te írtad bele? ha nem akkor telepítetted, csak nem emlékszel. Ez a shader dolog ati kártyák esetên számít, és ahány dolgot megold, legalább anyit bajt tud csinálni. Előnye, hogy optimalizáltabb az ati-ra ezért kisebb a teljesítmény veszteség. nV karinál nem számít. fontos ha telepítetted akkor uninstall előtt ki kell üríteni a shadereket tartalmazó könyvtárat mert csak akkor frissül. A shaderek textúrázó megoldások, effekt modulokkal. ezek csinálnak szép hullámzó vizet, meg tükröződést. Az Fsx shader 2.0-t használ, ami régi, lassú, és a mai karikat nem optimalizálják már rá.
Sent from mobile
-
Cypresss
senior tag
válasz
fatal`
üzenetére
FTX-en van. Érdekel default is?
(#11024) Rudi50: PMDG-nél az a megoldás működött, hogy gép és SM3 leszed, PC újraindít. Gép reinstall, és ezután SM3 vissza. De az a legjobb, ha úgy csinálod, ahogy RCH leírta.
(#11031) aviator: A teljes bolygóra kiterjedő részletes MESH-t nem kínál más csak az FS Global, abból az Ultimate még részletesebb felbontást (általában LOD12-13) ad. Az Ultimate Terrain az utakat, vasútvonalakt, részben partszakaszokat javítja az FS-ben, MESH-hez semmi köze.
(#11042) Korcsii: : Igen, most hallottam én is. Viszont úgy néz ki lesz egy délutáni érkezés is.
FB-accom nincs, így sajna lemaradok az ottani infókról. -
Cypresss
senior tag
BÚÉK Mindenkinek!

Este fogok válaszolni HighFly és egyéb témában is, most azonban a legfontosabb: Jan 10-14. között itt lesz a LOT - lengyel légitársaság - Dreamlinere (B787).

Lesz állítólag sajtónap is (jan 12.), amire igyekszem bejutni. Teljesen friss infó. Tehát nem tudom megmondani, hogy milyen minőségben és napi egy alkalmommal vagy folyamatosan lesz-e itt a gép. Többet még nem tudok, ha lesz pontosabb infóm, időben jelzem.(#11033) hunfatal: Hibátlanul működnek együtt. Használom mindkettőt, semmi gond. De ha gondolod, csinálok screenshotokat egy-egy téged érdeklő helyszínről.
-
RCH663
aktív tag
válasz
aviator
üzenetére
Szia!
Nevem alatt cikk az FSX lekéről, tessék elolvasni.
Lényeg core I3 kevés. Nagyon. Teljesítményben legfeljebb kb 30%-át tudja annak amire szükséged lenne de inkább csak 20-at.
Mivel az FSX csak a fizikai CPU magokat tudja használni, a HT-t nem, így a procid csak azért megy ilyen keveset, mert:
1. Hyper threding (egyes BIOS-okban Mult Thread-nek hívják) aktív, tehát a feladat kezelőben 4 szálat látsz. BIOS-ban ki kell kapcsolni, hogy csak a két fizikai magod menjen.
2. Rosszul, vagy nem telepítetted az sp1-et, VAGY az acceleration-t, így nincs benne a tobb magos javítás az FSX-ben. E nélkül nem használja csak az első magodat.
Ha ezt a kettőt össze adod, akkor ki is jön, hogy core0-n csak max 50%-ot tudsz használni, az meg a teljesítményed összesen 1/4-e.
HT kikapcs, sp1 újra rak, bár lehet az egész és menni fog. Csoda várás ne legyen, proci harmatos.
-
RCH663
aktív tag
Mindjárt az első sorban:
[GRAPHICS]
ALLOW_SHADER_30=1ezt írd át erre:
[GRAPHICS]
// ALLOW_SHADER_30=1indítsd el az FSX-et
Ma még durvábban néz ki a manüben az aktuális gép, pl a futók a tetőn vannak szárnyak nem csatlakoznak a törzshöz, meg úgy generál olyan hurrikán utánni a benyomás, akkor nem csak endedélyezve volt hanem telepítve is.
Ez esetben flush shader cach (kitörli a shadereket) ezt a shadermodel 3 for Microsoft flight simulator menuben találod a programok között a start menünből.
Ha Flush megvolt, akkor uninstall shader modell 3, a cfg-ből törölheted is ekkor. Reboot. Aztán nézd meg megint. Elvileg ekkor rendesen kell látszani mindennek.
-
fatal`
titán
-
wd.taz
aktív tag
Boldog Új Évet Mindenkinek !
aviator kérdésének második felére lennék kíváncsi, avagy FSGlobal2010 vs. GEX Europe.
Eddig a Global-t használtam, de EDDM és LSZH pályáira füvet húz, a többire nem és hiába teszem újra, itt mindig kinő a fű

THX. Tazi
-
aviator
tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem, illetve a véleményetekre lennék kíváncsi:
Nyáron összeraktam a következő konfigot kimondottan FSX-re: ASUS P8H67-M, Core i3 2120, 12Gb DDR3-1333 Mhz, ASUS Radeon HD6850 1Gb GDDR5. Meglepődve tapasztaltam, hogy ugyan elviselhető mértékben, de szaggat. Igaz megpakoltam ilyenekkel, hogy FSGLOBAL2010, HeathrowXtreme, AirbusX Rex overdrive. Nyilván nem minden maxon módban akarom futtatni, olvastam sokat erről, hogy melyik csúszkának hol kell állnia, megtweakeltem az fs9.cfg-t is van erre is valami program. Szép volt csak szaggatott. Az első ami érdekelne, hogy ezek szerint kevés neki ez a konfig? Mindamellett kérdem ezt, hogy játék közben még a legdurvább helyzetben sem megy a processzor kihasználtsága 20% fölé, ha a videókártyát megrántom egy kicsit attól jobb lesz de egy adott határon túl már az sem változtat rajta. A másik ami érdekelne, hogy ha beszereznék egy SSD-t az változtatna e valamit a helyzeten. Lehet hogy butaságnak hangzik arra gondoltam csak hogy onnan gyorsabban tudná olvasni az adatokat, a winchester ugyanis folyton dolgozik (világít a piros lámpa, nem villog) miközben megy a játék.
Szoftveres részről olyanban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit ajánlotok az FSGLOBAL2010 helyett ami hasonlót tud. Néztem most az ORBX-nek az új szerzeményét, ez még ki se jött, a GEX-nek szintén az nhanced újdonságát, ezek jók, csak kérdés, hogy tudják e ugyanazt mint az FSGLOBAL, illetve, hogy mennyire erőforrásigényesek hozzá képest, mert lehet, hogy ez volt a szaggatás oka. Ebben a részében nem nagyon vagyok otthon sajnos :S Ja és még annyi, hogy az Ultimate Terrain miben különbözik a fentiektől? Van e erre egyáltalán szükség?
Boldog Új Évet mindenkinek!
Üdv:
Ádám -
Đusty
addikt
válasz
RCH663
üzenetére
Hogy telepítve van-e azt nem tudom, melyik program része, de a cfg-m így kezdődik:
[GRAPHICS]
ALLOW_SHADER_30=1
AC_SELF_SHADOW=1
AIRCRAFT_REFLECTIONS=1
AIRCRAFT_SHADOWS=1
COCKPIT_HIGH_LOD=1
D3D10=0
EFFECTS_QUALITY=2
ForceFullScreenVSync=0 /fontos
ForceWindowedVSync=0 /fontos
GROUND_SHADOWS=0
HIGHMEMFIX=1 /!!!!!!!!!! ha nincs, beírni!!! így nem futsz ki a videó memóriából, no meg használja is az fs
IMAGE_QUALITY=0
LANDING_LIGHTS=1
NUM_LIGHTS=8
See_Self=1
TEXTURE_MAX_LOAD=512
TEXTURE_QUALITY=3
Text_Scroll=1
STALE_BUFFER_THRESHOLD=1024 / fontos!!! stabilabbá teszi a futást
SHADER_CACHE_PRIMED_10=1693500672
SHADER_CACHE_PRIMED=1693500672 -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Tenerifén épp egy KLM 747-es taxizik mögöttem.

-
Đusty
addikt
Szerintetek miért ilyen az airbus extendedem? Csak a külső nézet ilyen belül rendben van.
[link] -
pusi1981
aktív tag
aerosoft airbus x-hez a paint kittet hova kell másolnom ???
-
-
BigBlackDog
veterán
FS9 hogyan muzsikálna egy 2410m procin és az ebben lakozó HD3000-en? Kiegek: Carenado kisgépek, Aerosoft Budapest, esetleg REX.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Tőlem mehettünk volna most az ünnepek alatt is, bár én nem vagyok olyan profi mint ti. A dunaplazai milyen volt? Azt is ki akarom próbálni.
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Jó kérdés, én is megkaptam már párszor.
Btw, vissza a gyökerekhez: megint WIZZ-es lettem.
Megint nem sokkal az újraindulásuk után, megint alig van még pilóta.
Gyertek! Kedvcsinálóként itt a jelenleg is futó event: Island Hopping (korábban indult, most próbálom utolérni őket) -
cintula187
addikt
Itt mit kéne állítanom, hogy ne fagyjunk meg a kabinban?
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii
üzenetére
Földrajzi adatokat nem fog tartalmazni, ami baj. FS Globallal nem lesz kompatibilis, ami (szerintem) óriási hiba. A hagyományos ORBX régiók továbbra is készülnek, tehát semmi olyat nem nyújt a csomag, amit a GEX ne tartalmazna már most.
Úgy látom elsősorban a szebb látványt szolgáló kozmetikai javításokra koncentráltak.
Mindezt 43ezer forintnak megfelelő ausztrál dollárért (ha PayPalon fizetsz, akkor kb 48ezer HUF lesz). Tehát drága.Ezt pedig csak viccként tudom értelmezni:
(I)The installer will be download-only for the first six months or so until we can bundle all the monthly Downloadable Content (DLCs) into a DVD release. (/I)2013-ban nem értem miért kell ennyire ragaszkodni a DVD-kiadáshoz és mi lesz azokkal a játékosokkal, akik az első fél év után találkoznak csak a programmal?
(Megjegyzem, Simmarketen is csak DVD-n lehet elérni az összes terméküket, online változat nem elérhető...)Nagyon szép sceneryket készítenek, de ezt az FTX Globalt picit lehúzásnak érzem. Az persze így sem kérdés, hogy hatalmas siker lesz.

(#11010) cintula187: Az installerre azt írják, hogy 8 giga elég lesz neki (10 az ajánlott) a frissítések nagysága pedig nyilván tartalomfüggő lesz (max 1-2 giga). Az X-Plane Global Scenery 60G+.
-
Đusty
addikt
Akkor az új flightsimulatort úgy hívják, hogy Orbx+PMDG+Airbus extended?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Végre valami, ami többet fog nyújtani, mint az Xplane. Persze nem csak adatmennyiségben
. -
Korcsii
őstag
-
cintula187
addikt
Sikerült már valakinek airbusban működésre bírnia külső eszközön az FMC-t?
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Megvan az Aerosoft Airbus X Extended fel is telepítettem minden ok azaz majd nem mert hiába állítom az Ailerons axis-t az X tengelyre az Elevator axis-t Y-tengelyre csak az emelkedés és a süllyedés megy jobbra balra meg sem moccan a gép... Nem érzékeli az X tengelyt ( a Z-tengelyt igen )
A gyári Airbus 321 ami alapból benne van a játékban azzal meg minden megy simán engedelmeskedik a joy jobbra ill balra történő elmozdítására.
Szerintetek mi lehet a gond ??? -
Volt már? Landing SFO San Francisco Airport OnBoard Airbus A380-800
Az milyen konkrét, hogy a final-en levő 380-as előtt még két gép felszáll egymás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy laza baráti találkozóra készülj, ahol a "csoportterápia" lesz a lényeg, vagyis közös áldozat a szimulátoros repülés oltárán, olyanok által akik valamilyen oknál fogva erre a "szerre" kattantak rá, és nem tudnak - de nem is akarnak - róla lejönni. 

![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2013-01/01/80151_v2ifunhfw1uoziwu_images_2.jpg/800)