- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Szerintem ne erőlködj, szar azon is. Pedig próbálkoztam vele
Igazából szinte semmi pluszt nem ad az fs9-hez képest, a kicsivel jobb grafikán kívül, úgyhogy a szenvedést se éri meg. Ráadásul tuningban úgy tudom a Sandyk jobbak.
i5-3570k-m van egyébként, de egyelőre, hűtő hiányában alapon.
-
Geryson
addikt
Én amikor húztam a 920-amat, akkor alapvetően azt olvastam mindenhol, hogy a HT kikapcsolása az első feladat.
Szóval én mindig ki is kapcsoltam és most is úgy megy ez a gépem, ami legfőképpen az FSX miatt van folyamatosan fejlesztve. Azt hiszem van itt Sandy-s kolléga is, azt tudom, hogy az ott elérhető órajelek csodálatosak, de bizony FSX-ben stabilan magas FPS-t úgy sem fogsz elérni!
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Van akinek konkrét tapasztalata van, hogy a HT milyen hatással van az FSX-re? Olvastam jót is rosszat is róla. Gondolkodom, hogy i5-öt i72600K-ra cserélem a jobb tuningolhatóság miatt is. Esetleg ivy vs sandy-ről valakinek tapasztalata? -
Cypresss
senior tag
Nincs mit.
Az a szirom semmi az NGX-hez képest: FCOM Vol1 (1035 oldal) FCOM Vol2 (1240 oldal).
Könnyed kis esti olvasmány.
Ha már FCOM. Nem tudom mennyi Airbus fan van a tagok között, ezért kérdezem, hogy érdekel-e valakit egy eredeti, a rendszerek működését összegző OM (A318-321). Ez egy rövidített változat, mindössze 921 oldalas.
Ebből az első 24 oldal a hibakódokat tartalmazza, ezután 12 oldalnyi rövidítés, csak ezután jön a lényeg.
Hátha van egy elvetemül hardcore rajongó.... -
Cypresss
senior tag
Ez bizony TPS VOR, és azért mentünk ki, mert állítólag a nyáron felújítási munkák voltak rajta. Őszintén szólva én semmi változást nem láttam, talán a festés tűnt frissebbnek a szokásosnál.
Egyébként Jorus jól mondta, tíz ilyen adó van az országban, ezek (nyugatról-keletre):
GYR-SVR-PTB-BUD-TPS-MNR-BUG-SAG-BKS-NYR
Az antennák egyenként öt fokot fednek le, a DME antenna pedig a VOR-tól jobbra áll.
Azt viszont nem tudom pontosan, hogy vajon mindegyik honi VOR tud-e DME-t, vagy nem.
Azt hiszem igen, de ez nem száz százalék.
Ja igen, a motoros nem én vagyok.
(#10390) Csorbi: : A felirat mellett egy telefonszám is szerepel a táblán, hogy ha hibát észlelsz azonnal tud értesíteni a Magyar Államot.
-
Korcsii
őstag
válasz
Geryson #10375 üzenetére
Tartana, tartana, csak eljutna már oda, hogy ne a Take annual leave gombot kellene egyfolytában nyomogatnia BAV-nál.
Még 25 nap szabim van az évben (90 nap jár), az már csak kitart az év végéig (merthogy 30 naponként kell repülni, vagy szabit kivenni). Mostanában keveset repülök, na. Meg most főleg rövideket, de azt is inkább nagy vasakkal (merthogy az van meg). Várom az új A320-at, akkor megint repkednék vele Európában, meg beszerzésre vár az NGX is, de eddig még nem tudtam rávenni magam, hogy havi 1 repülésért beruházzak rá. De jövő héten repülök, ha esik,ha fúj!
Meg tervek szerint most már repülök majd többet.
És igen, Wilco A320-szal szenvedős korszakom után B763-ra, majd B744-re váltottam (végére becsúszott egy 757 is), illetve az utóbbi időben én is elkezdtem felfedezni a Cargozás szépségeit, előbb GSS B74F, majd a BAWC 747-8F lett a soros.
Utóbbihoz csináltam repaintet is, és ha netalántán esetleg véletlenül szerencsém lesz és minden összejön, akkor szerdán meg is örökíthetek egy valódi ilyen gépet.
És Korcsii az, akinek nem az volt fura, hogy 747-en nem lehet betekerni az ILS-t, hanem az, hogy 737-ben be kell, még akkor is, ha az FMC-ben megadunk mindent.
Cypresss: életemben most láttok először VOR adót, de ha már tippelünk: TPS?
Jorus: DG?
-
-
válasz
Geryson #10377 üzenetére
Ez jó hír akkor!
A "folyosó" megmaradt még munkából, flight route-okat neveztük így poénosan, sorry!
Nah, sejtettem, hogy én faragok el vmit.
Ezen az importon még akkor gyakorlatozom kicsit.
Ezek szerint te is 747-essel repülsz. Jól feltételezem, hogy PMDG-vel? Eddig 738-as PMDG-vel repültem leginkább, így a 744-gyel csak most ismerkedek, és van néhány homályos pont.
Pl. approach-nál az ILS frekit tényleg nem lehet kézzel betekerni a NAV Radio panelen? Helyette FMC-ben az APP-ként megadott RWY ILS frekije jelenik meg automatice a NAV RAD page-n?
Eddigieket köszönöm!
-
Geryson
addikt
Úgy tudom, hogy ha utólagos USB-s tolókart veszel, akkor ahhoz járnak plusz gombok/gömbök a karokra. 12.500 Ft viszont nem sok pénz, lehet tényleg beruházok én is egyet már, úgyis régóta tervezem.
Olyan, hogy folyosó már ugye nincs, az anno a hidegháborúban volt!
De valóban, az útvonal helyes beírása úgy zajlik, ahogy Te leírtad. Akkor írja általában, hogy "invalid entry" ha pl. az AIRAC-od nem friss és az útvonal más pontokat, útvonalakat ismer mint az FS-ed. Én amikor repülök, 99%-ban mindig első az AIRAC frissítés és utána a Jeppesen frissítés (ez utóbbi mondjuk csak 2-3 havonta). AIRAC-ból viszont mindig az új, meghálálja magát.
Virtuálisan 2 féle módon tudod beadni. Az egyik, hogy kiexportálod FS formátumba az FP-t ha készen vagy a tervezéssel (na innen van a bökkenő, hogy sok FP-tervező program ingyenes exportálása már nem támogatott, ezért kell előfizetni általában), behívod FS-ben (azt hiszem load flightplan) és benyújtod a beépített ATC-nek. A másik, ha online repülsz, akkor ugyan ez a helyzet, csak FSINN-ben vagy Squawkbox-ban küldöd el a valós ATC-nek. Amúgy az FP beimportálása magába az FMC-be meg ugyan így megy. Előbb FP tervezés, mentés, export majd az FS-en belül, pl PMDG-n, beírod az útvonal nevét és már be is olvasta.
Korcsi "hagyományos" 744-el repül szerintem többet és cargoval kevesebbet, én kizárólag cargoval repülök.
-
válasz
Geryson #10375 üzenetére
A Saitek-et 12.385-ért láttam az Aqua-ban, és ebből lenne 2 db 26k-ért. (Azt nem tudom, hogy gombokat adnak hozzá pluszba, tehát át lehet konfigurálni vajon? És ugye 26k még mindig jobban hangzik, mint a CH-ért kiadni 68k-t.
Nektek talán valóban furcsa lehet, hogy a beépített útvonaltervezőt használom, mert ti sokkal jobban benne vagytok a szimes világban, mint én, meg hát értetek is az FS-hez, ellentétben velem.
Én kisgépes repülésben elvagyok IRL, igaz, ez inkább külföldi tapasztalat, emellett rengeteget repültem B737 NG-kkel kiegészítő személyzeti tagként és utasként egyaránt, illetve 767-200-assal és 300-assal is megvolt párszor a tengerentúl, illetve BKK. Mivel az előző munkahelyemen ezen területet vezettem, tisztában vagyok a navigációs tervezés minden egyes lépésével, alapjaival, kereskedelmi, gazdasági, időjárási szempontjaival, illetve teljesen jól kezelem az FMS-t is az NG-ken, illetve normál szimulátorokon is egész sokat repkedtem Ferihegyen és Amszterdamban. Ám, amikor kevés szabadidőmben repültem FS9-cel, akkor jellemzően extrém időjárási viszonyok közötti etapokat próbáltam, illetve vészhelyzeti procedure-öket, tehát tkp. mindegy volt, hogy mit tervezett nekem az FS tervezője, mert félúton úgyis le kell szállni, mert történt vmi.
Most, hogy van időm, és van már nagyvasam is, jobban belemerülnék a dologba, amiben sokat segítenek az ilyen hozzászólások, mert ezek nekem jellemezően az újdonság erejével hatnak.
Azt, hogy az FS két pont között csak direktbe tervez útvonalat, azt úgy értettem, hogy normál esetben az ember a Route page-n nem útvonalpontokat pötyög be, hanem bal oldalra beírja a folyosó nevét, jobb oldalra az utolsó pontot a folyosón, és annyi. A Legs page-re meg bekerül az adott folyosó szakasz összes intersection-je. FS-ben azonban hiába szeretnék ilyet tenni, azt írja az FMC, hogy Invalid entry. Nem kétlem, hogy én rontok el vmit, vagy az a gond, hogy az FS saját tervezőjét használom.
Egyébként, ha ezt a Cypresss által javasolt - legjobb, ingyenes - tervezőt használom, mi a tervezés után a menet? Megvan az útvonal, eddig oké. Nyilván be is tudom pötyögni, ha az adott repülőgép adatbázisa kellően friss, de hogy "adom be" a flightplan-t virtuálisan? Értem ezalatt, hogy honnan tudja majd az ATC, hogy én ki vagyok, és mit akarok.
Bocsánat, ha evidenciákat kérdezek.
Jól emlékszem, hogy Korcsii szokott 744F-fel repülni?
Online nem szoktam repülni, annyi időm sajnos ritkán van megszakítás nélkül.
-
Geryson
addikt
Szerintem fog együtt menni, lévén egyszerű USB-throttle panelekről van szó. A gáz az az, hogy ugye akkor kell egy fizetős FSUIPC is, nekem virágboltit még soha nem sikerült találnom. Mennyiért találtál Throttle konzolt?
Jópofa, hogy útvonaltervezésre az FS-t használod amúgy, ilyet még nem hallottam!
Én az RFinderre vagyok előfizetve, 6 hónapra pár ezer forint, de használom is. Tudsz exportálni közvetlenül FS-be, nyomtatni, szóval nekem nagyon bejön. És természetesen az AIRAC és a NAT-ok is mindig naprakészek.
Online repülsz amúgy? Én kint vagyok Rio-ban, holnap hazajövök, de ha egyszer úgy alakul akkor tolhatnánk egyet együtt is, szerintem Korcsii is velünk tartana, vele már repültem szép nagy utat.
-
Korcsii
őstag
Winyóra. Csak a helyet foglalja a jó sok textúrájával. Amelyik textúrákat meg használod, azt úgyis átpakolja az FSX megfelelő mappába (felülírva az eredetiket).
ui: kéri az, csak nem telepítésnél...
más: Airbus X Extended csúszik van egy hetet, Mathias meg most csodálkozott rá, hogy EGLL 27L LAM3A végén van egy S kanyar... kezdek félni
-
Đusty
addikt
Ha az FSX SSD-n van, a GEX mehet sima vincsire is bárhova vagy inkább azt is oda kellene tenni? A kiegészítőkkel ellentétben ez nem kéri az FSX könyvtárat. Hova érdemes tenni?
-
Köszönöm az instrukciókat, tanácsokat, linkeket! Amint leszálltam, ki is próbálom, illetve megmutatom, mire gondoltam az útvonaltervezés hiányosságainál.
Az mondjuk durva, hogy csavarodnak a szárnyak FL250-en, a sűrű, dágványos levegőben. .) BA repainte-t tettel fel rá egyébként.
-
Korcsii
őstag
LHPR 8 EUR MA.
-
Cypresss
senior tag
-
válasz
andorra #10363 üzenetére
Én eddig túlnyomórészt azt használtam. Teljesen életszerű volt, hogy kvázi virtuálisan szidhattam az ügyeletes navigátor felmenőit, mint az életben.
A netes útvonaltervezőkkel néha az volt a problémám, hogy frissebb az adatbázisuk, mint az FS9-é, így voltak problémák egyes szakaszokkal, plusz az FS9 ugye két pont között csak direktbe tud utat tervezni, szemben a normál tervezőkkel. Egyébként a játék navigációs tervezési része, legalábbis annak életszerűsége nem vonz különösebben - ily módon a hiányosságai sem zavarnak - mivel elég sokat foglalkoztam ezzel IRL.
Egyébként végül KJFK-SPIM lesz, 6:14-gyel. Már tankolják a vasat.
-
andorra
őstag
Soahasem használjuk az FS9 útvonaltervezőjét ! Én tengerentúli utakat nem repülök, nem vagyok sem mazohista, sem óragyűjtő a virtuális közösségekben, ezért semmi értelmét nem látom. Akkor már sokkal inkább egy Mars expedíció. Egy év odaút, majd újabb egy év elteltével, egy év visszaút. Itt FSX-es kollégák repülnek hasonlókat, majd ők megmondják a tutit. Egyébként általában a routfindert használom útvonaltervezésre, de az erre nem jó. http://rfinder.asalink.net/free/
-
Nektek mit ad az FS9 flight plannere KJFK-EIDW útvonalra? Normál esetben ez egy 6 órás út az óceánon át, erre tervez egy 12:15-ös polar route-ot. Még ETOPS flight-ként sem kellene ekkorát kerülni. Egyébként tegnap megkaptam ajándékba a PMDG-747-esét, szal gondoltam vmi kis long haul-lal kezdenék, csak a tervező rosszul tervez.
-
Szerintetek, aa veszek 2 db Saitek throttle quadrantot, azokat rá lehet bírni az együttes működésre, négyes gázkarpultként, illetve rendesen fognak működni együtt a CH Yoke-kal és Pro Pedal-lal vajon? A CH Throttle Quadrant-ért most kicsit sajnálnám azt a 60-70k-t, amire ideér az USA-ból.
-
RCH663
aktív tag
válasz
cintula187 #10359 üzenetére
Relatíve nem olyan nehéz az orr futó, mert ugye a gép súlyponthelyzetének felszállás előtt rendbe kell lennie. 10-15 tonnát pedig hidraulikusan, pár centire a a talajtól meg lehet emelni különösebb gond nélkül. Az előnye ennek a módszernek, hogy a gép saját súlyát használod ki a mozgatáshoz.
A másik esetben amikor külső vontató van, rúddal, csak a vontató üresen 14 tonna, és ha nagyot kell tolni akkor meg lehet azt csinálni hogy az abroncsokat vízzel töltik fel (plusz levegő persze, a nyomás meg lesz benne) így közel még 4 tonna saját súly adható hozzá. A vontatók teljesen hidraulikus meghajtásúak, nincs fizikai kapcsolat a kerekek és motor között, illetve a kormány és a kerekek között.
A nagy gépeket sok esetben nem lehet kerékemelőssel lökdösni, mert a terhelés meghaladja az emelő kapacitását.
-
RCH663
aktív tag
válasz
ChipKng #10304 üzenetére
Ha az ostobaság kitartással, és szorgalommal párosul.... Az utazási irodás troll meg ultimate volt... A gond csak az hogy amióta nincs lipót egyre több ilyen van, aki szerint az egész világ őrült. Olyan ez mint amikor az angol lord autózik Párizs felé az autó pályán, és bemondja a rádió, hogy egy őrült a forgalommal szemben közlekedik, mire a lord "Egy??? Az Összes!!! "
-
boeing
őstag
Azért ehhez nem semmi tapasztalat kell már.[link]
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10340 üzenetére
Nem kell rohanni, szerintem mindannyian megvárjuk amíg elkészülsz.
Más: [Ebből] a videóból többet tanultam az Airbus FMS logikájáról, mint az elmúlt évben összesen.
A 110 csomós lassulás mindössze 1600 láb süllyedés mellett pedig nagyon brutál. Próbáltam lemodellezni NGX-el. Nem ment.
-
atys25
csendes tag
válasz
RCH663 #10348 üzenetére
Helló!
VGA driverből felraktam azt ami a hozzá adott lemezen van,de agy sincs változás. Sőt,azt elfelejtettem írni,hogy rengetegszer van olyan is,hogy amikor betöltök egy repülést és 100%-nál jár a betöltés,utána nem jön be a kép,hanem Fatal Error-t ír ki.
Ezt a windows csoda üveg desktopot hol kell kikapcsolni?
-
Korcsii
őstag
válasz
hhelikopter #10349 üzenetére
Szerintem az lhsimulations-nál többen tudnak segíteni.
-
hhelikopter
tag
Sziasztok!
Scenery szerkesztésben vagyok, kéne egy kis segítség. Kisebb heliportokat, helibázisokat építek, amivel minden rendbe lenne, csak hát mindig van valami apróság.
A problémám a talaj egyenetlensége, tehát adódik a kérdés, hogy melyik Scenery szerkesztőbe van mondjuk olyan funkció ahol beállíthatom, hogy a helikopterbázis területén a talaj szintje egyenes azaz sík legyen , egy megadott területre mondjuk 100x 100 m -es kockára tudjak egy 40-50 cm-es kiemelést csinálni, ahová lehet építkezni.
Előre is köszönöm a választ!
-
atys25
csendes tag
Sziasztok!
Legyen szíves mondja meg valaki,hogy miért lesz egyfolytában fekete a képernyőm ha repülés közben vagy a földön állva belelépek az FSX menüsorában bármibe! Belelépek egy opcióba és nem jön vissza a kép,csak fekete marad és hiába nyomok Alt+ENTER-t,akkor sem jön vissza,csak kicsi és nagy képernyő méretek váltakoznak,de feketén.
Már kétszer újraraktam ez miatt az FSX-et a kiegészítőkkel: UTX , GEX, repülőterek, REX Essential, Mogwaisoft Shade, ENBseries, PMDG 737 NGX, PMDG 747, Level-D 767, Qualitywings 757.PC config: CPU i7-2600K 3.3GHz-ről 4.2GHz-re húzva, Gigabyte GTX 560 Ti 1GB VGA, Gigabyte P67A-UD3-B3 Alaplap, 16 GB Kingston 1600 MHz RAM és egy 550 Wattos táp és egy Cooler Master HAF 922-es ház.
Azóta csinálja a cirkuszt amúgy az FSX,amióta lecseréltem az AMD Phenom X6 1090T Black Edition CPU-mat és a GTS450 VGA-t a fent említett cuccokra! Komolyan mondom,hogy szétb..sz az ideg már ettől a szutyoktól!!!
Tud esetleg valaki megoldást a problémámra vagy kivágjam a 4. emeletről ezt a retket?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Cypresss
senior tag
-
boeing
őstag
Few days ago we had the chance to visit the airport and take pictures. So now the Budapest Liszt Ferenc airport LHBP scenery project is officially launched!
Néhány nappal ezelőtt volt az esély, hogy látogasson el a repülőtér és a képeket. Tehát most a budapesti Liszt Ferenc repülőtér LHBP díszlet projekt indított.
LHSimulations Forrás.
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss #10337 üzenetére
Vacsorára azért maradjon pénzed, a többit utalhatod.
Fű-fa ORBX (ne kérdezd melyik scenery, már azt sem számolom hány van fent), eberek nagy része is, de közülük 1-2 mintha Madeira-ról való lenne. Igazából nézegettem a jelenlegi bgl library-kat, és ahol találtam jót, azt használtam.
Na ez arra jó volt, hogy 1 nap alatt fel legyen díszítve a spotterdomb, de egyben kb lehetetlenné is tettem a megosztást.
Majd talán lesz belőle valami rendes változat is.
Cargodomb, meg 1-2 létrás spotter még tervben van. Már csak idő kéne a megvalósításhoz.
Cargozáshoz: jó dolog az
Balleka az egyik egyik kedvencem youtube-on... MK Airlines-nél csinált egy rakat jó videót (főleg 2010), aztán az sajnos megszűnt, vitorlázott kicsit, aztán... British Airways World Cargo B747-8F... nem irigykedtem, á nem
-
RCH663
aktív tag
Nem ismer valaki egy ráérő freeware fejlesztőt aki megcsinálna FSX alá egy repülhető animált 3d modellt egy repülőnek, rendszerek egybek nem kellenek, meg virtuális kabin sem. Nincs kedvem kitanulni teljesen a dolgot nem nagyon fér bele az időmbe....
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10336 üzenetére
És mennyit kell küldenem a PayPal accomon keresztül, ha én is szeretném majd használni.?
Ezek a virágok ugye ORBX-ból vannak? FTXP-n kiköpött így néznek ki.
Cargolux festés nekem is nagy kedvencem azóta mióta megnéztem a róluk készült DVD-t. Tulajdonképpen azt hiszem ha választhatnék cargo pilot lennék. Igazi cigány élet, de bármikor cserélnék velük. Egy 747-est letenni a havas Anchorage futóra, na az igen.Más: elképesztő amit az LH-s fiúk [művelnek]. Micsoda kitartás és szorgalom.
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss #10334 üzenetére
Kicsit több infó:
Tegnap este lett kész ennyire, csak eddig nem jutottam el odáig, hogy feltegyem ide.
LHBP light? Nem tudom mire gondolsz, gondolom egy kigyomlált Kozma félére. Ez egy külön scenery ha úgy vesszük, szóval megy ez mindennel. *
* Egy rakat object (emberek, fák, növényzet) más scenery-kből való (főleg ORBX, de talán Madeira-ról is van benne valami), szóval ezek szükségesek sajnos hozzá. Meg spotter object egyszerűen nincs, azt is gyártani kell majd (talán később, 3 napja kezdtem csak a modellezést
).
-
Cypresss
senior tag
-
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #10316 üzenetére
Nagyobb reptereken már most is van hasonló rendszer.
A clearance ezen keresztül küldi a FP-t a gépnek. 777-es pilóták pölö már nem pötyögnek semmit, csak ellenőrzik a kapott útvonalat, majd EXEC.
Technikailag nem tartom különösebben bonyolultnak az autotaxit, a hold position pedig egy klikk a groundot ellátó irányítótól és az új parancs máris a gépen van.
Ennél persze nyilván bonyolultabb, de 10 éve a mozdulatokkal vezérelhető tévén is röhögtünk.(#10318) Geryson: Én is láttam már. Gondolom azért ilyen "finom", merthogy a 380 rendszerei azért csak újabbak, mint egy 777. Majd a 787-ben a Boeing teszi oda magát jobban.
Nálam nem is kérdés, hogy melyik lesz a jobb és szerethetőbb gép.
Egyébként a CATIIIC ilyen irányú fejlesztéseiről nem hülyéskedek lassan 10 éve olvastam és ezek szerint még mindig semmi.
Dolgoznak ezerrel, csak vártak a Honeywell SmartRunway, SmartLanding [rendszerére].
2004-ben kezdtek fejleszteni, 2009-re lettek készen, és bő egy éve már élesben is használják több gépen.(#10319) Jorus: : Mit vártál? Airbus...
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Korcsii #10328 üzenetére
Na igen, de a HD6850-n 2 DVI,1 HDMI, 1 DP van, vagyis egy DP->DVI átalakító kell az Eyefinity-hez, mert a HDMI-t nem lehet munkába fogni hozzá. Arról nem is szólva, hogy csak 1 GB DDR5 csücsül rajta.
Persze tudom én, venni kell pl. DELL moitort amelyiken van DP, de 90K darabja..... khhhmmm
LED, IPS, a szemem meg kifolyik tőle.
Mostanra már van 2db 24" Samu és találtam egy 3.-at is, töredék árért, egy DELL árából meg is van a három, ami azért nem aprópénz.Ami nekem egyébként nem tetszik az az, hogy csak 192BIT a sávszél a 660TI-n. Ez meg az NV hülyesége, hogy-hogy nem tud egy 256BIT-es vezérlőt összehozni rá....
Ha olyan megoldással megy mint a 384BIT-es akkor már nem is olyan f@sza.
Tazi
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Több monitoros megoldáshoz: MSI GeForce GTX 660 Ti - Surround teszt
" Egyébiránt érdekes, hogy míg az AMD nem győzi hangsúlyozni, milyen jó dolog az Eyefinity, addig az nVidia szinte említést sem teszt arról, hogy nekik is van ilyen technológiájuk. Ráadásul az NV féle Surround nem igényel különleges kijelzőt, sem speciális átalakítót. " meg van oldva HDMI-n. Na kérem ezt így is lehet?
Tazi
-
SLC09
tag
Sziasztok!
Szeretnék invitálni benneteket repekdni X-Plane 9-cel. Zalaegerszegi scenery nagyon szép és nagy (300 km2). Egyeztetünk pár addon-t, repülőt és lehetne szép Ancsa köteléket repülni
Akinek van kedve írjon egy PÜ-t. -
válasz
cintula187 #10320 üzenetére
Pedig, ha már ott a kamera, igazán gurulhatna pár cenitvel odébb - ahogy teszi azt a gurulás közben más helyeken.
-
cintula187
addikt
-
Geryson
addikt
válasz
Cypresss #10315 üzenetére
Én is láttam már. Gondolom azért ilyen "finom", merthogy a 380 rendszerei azért csak újabbak, mint egy 777. Majd a 787-ben a Boeing teszi oda magát jobban.
Egyébként a CATIIIC ilyen irányú fejlesztéseiről nem hülyéskedek lassan 10 éve olvastam és ezek szerint még mindig semmi.
Egyébként nem tudtam, hogy kettesével lehet indítani a hajtókat, de ezt most megtudtam végre!
cintula187: Mit csinál 6:50-nél? Nem látok semmit...
-
cintula187
addikt
válasz
Cypresss #10315 üzenetére
Eléggé futurisztikusnak tartom a robot taxizást, pláne egy forgalmasabb reptéren. Ahhoz azért a reptérnek is rendelkeznie kéne valamilyen rendszerrel hogy összekapcsolja a többi gép poziciójával. és hogyha hold positiont ad neki a ground akkor egy gombbal állj majd continue?
-
Cypresss
senior tag
Nem vagyok nagy Airbus fan, de azért az egészen döbbenetes, hogy a moving map, milyen finoman [dolgozik]. Egyszer voltam 777 cockpitben amiben volt EFB, ott azért igen darabos volt a mozgás.
Mondjuk ilyen kifinomult technika mellett már érthető, hogy a CAT IIIC legújabb fejlesztései között olyanokat olvastam, hogy auto taxi az állóhelyre, mindez a Groundtól érkező előre programozott taxi útvonalon. Arra azért kíváncsi leszek, hogy ez a gyakorlatban majd hogy működik.
-
Cypresss
senior tag
-
Đusty
addikt
Én is attól féltem, hogy így ezt nem lehet majd ha lesz időm nekiállok az un meg fel installnak.
Nem tudom mi az a junction. -
Đusty
addikt
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t az FSX-nek, hogy tudom rá feltelepíteni úgy, hogy egyelőre maradjon a c-n is és ne akadjanak össze?
-
boeing
őstag
Akit érdekel kis gépes AL TRAFFIC érkezett [link]
-
ChipKng
aktív tag
Pottyet off:
Ez nem durva 1 picit? -
Korcsii
őstag
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Korcsii #10301 üzenetére
Á, SSD miatt ki van kapcsolva. Amikor láttam, hogy gubanc van, visszaraktam én az előzőt, sőt a gyárival kezdtem, de nem áll helyre.
Rendesen feltelepít, legalább is azt mutatja, de nem ismeri fel a videó kártyát és csak a WIN7 Driver van fent (besz@rás).Soha nem jártam még így, viszont be kell szerezzek egy 120GB-os SSD-t mert akkor már arra tenném fel az FSX-et. A többi meg megy HDD-re, amit nem kell beletelepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest