Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zszszs
tag
A kérdésem a következő lenne:
Egy DDR2-es Gigabyte alaplapot cseréltem le - az új lap ASUS M4A79XTD EVO
Az SSD-m OCZ Agility4 - az op. rendszer Windows 7 Ultimate (maradt, gond nélkül, pár újraindítás után...)
A régi lappal az SSD Winddows-élményindexe 7,3 volt - az újjal 6,6-ra csökkent.
Gondolom a vezérlők közti különbség... Érdemes csinálni valamit? -
radi8tor
MODERÁTOR
Kit érdekel az élményindex?
Mérj egyet CD Mark-al.Lori82: teljesen jó a sebessége szerintem.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
zszszs
tag
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 223.672 MB/s
Sequential Write : 224.414 MB/s
Random Read 512KB : 125.058 MB/s
Random Write 512KB : 221.994 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 18.292 MB/s [ 4465.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 69.255 MB/s [ 16908.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 19.843 MB/s [ 4844.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 86.856 MB/s [ 21205.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 49.5% (58.9/119.1 GB)] (x5)
Date : 2014/02/03 19:18:29
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Ez jó?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Elolvastad a linkelt írást?
2-es pont: Ne tőlünk kérdezd meg, hogy jók-e a mért adatok, mert saját magad is el tudod dönteni, ha felmész a gyártó oldalára, és megnézed az adott típus specifikációját. Fontos, hogy a különböző tárhelyű típusoknak eltérő lehet a specifikációja, erre oda kell figyelni.
1-es pontban levő beállítást elvégezted?
⭐ Stella
-
Olcsi
senior tag
Sziasztok!
Kb 1 hónapja vettem egy adata márkájú 64gb ssd-t, teljesen alap használatra, tönkrement a hdd, hosszabb élettartam miatt megvettem ezt az olcsó ssd-t. Nagyjából tudtam, mire számíthatok, így nagy sebességet és túlzott nagy teljesítményt nem is vártam tőle, de nem is ez a baj. A baj ott van, hogy a hd sentinel szerint a kondíciója 82%. Ez 1 hónap után mennyire normális? Érdemes lenne visszavinnem?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
aktív tag
-
Garsza
veterán
Helló 3,8TB írt adat 117 nap alatt HDD Szentinel szerint, soknak számít egy Corsair For GT 120GB SSD -nél?
Menyi írt adatot ad meg a gyártó maximumnak? -
hacsa
tag
Sziasztok. Régi ASUS notimat szeretném egy 64GB Transcend PATA vinyóval felgyorsítani. A lapi még elég jó állapotban van, a videókari DXVA támogatott és a win 7 is jól fut rajta, ezért gondoltam, hogy belefér ez a kis fejlesztés. Tapasztalat a PATA SDD-ről valakinek (sajnos a noti még a régi PATA interfészt támogatja csak, pedig nforce430 chipset, fizikailag mégis PATA van csak benne)? Úgy tudom, hogy ezeknél már nincsen TRIM, ez nem rövidíti le a sebességet és az élettartamot?
-
TommyGun
őstag
Ez a rapid mód miatt van, ennek KB a fele a valós írás, trükkőzik a rendszermemóval de effektíve az ssd-d nem fog ennyivel olvasni írni, csal.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
Balázs1986
addikt
Nekem is Force GT 120Gb van. Ne aggódj, nagyon jól bírja ez a cucc. Hogy nálad ez sok-e, az a te felhasználói szokásaidtól függ, szerintem nem vészes. Nekem egy éve van meg (üzemórába átszámolva meg nem mondom, hány nap, 250 körül tippelek, majd otthon meglesem), 4Tb körül járok, 100/100-as a S.M.A.R.T szerint.
[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
Üdvözletem,
Alaplap:
Gigabyte GA-B85M-D3H
Processzor:
Intel Pentium 3GHz dobozos Socket 1150 G3220 /BX80646G3220/
SSD:
120GB Samsung MZ-7TE120BW SSD 840 Series Evo Basic meghajtó (MZ-7TE120BW)
Memória:
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu (2X2GB) (KHX1600C9AD3B1K2/4G) CL9
Konfigurációra
Windows 7 Home Premium 64-bit HU 1pk OEM software /GFC-02057/ lesz telepítve a boltban összeszerelés után.Olvasva a fórumot, (Téma összefoglalót, Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak, stb.) szóba hoztam az ssd-vel kapcsolatos esetleges beállítási problémákat a boltban.
Rögtön javasolták a megjegyzés rovatba, írjak be mindent amit akarok ezzel kapcsolatban, mert az a biztos…
Mivel nem akarom bemásolni a fentebb jelzett szakirodalmakat, mit javasoltok, mire legyenek különös tekintettel a telepítés során! (teljesen fű vagyok a témához, ezért is telepített op.rendszerrel akarom átvenni a gépet)
Egy picikét furcsállom a dolgot, de ezen ne múljon…Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
The man is a snowflake on the river.
-
Mezey Lipót
tag
válasz Balage76 #8768 üzenetére
Nem az almát az almával, hanem a valóságban mért értékekkel kell a mért paramétereket összevetni.
A valóság pedig azt mutatja, hogy bármilyen SSD vezérlőt, vagy mérési módszert alkalmazunk, teszem azt egy Windows a mérve jóval gyorsabbnak tűnő értékek mellett sem fog 3 mp alatt felállni és 1 mp alatt leállni. Legtöbb SSD - azonos generáción belül - közel azonos időt produkál ugyanazon feladattípus esetén.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Balage76
senior tag
válasz Mezey Lipót #8770 üzenetére
A számítógéphasználat nem csak windows indításból és leállításból áll...
Az egyik oldalon az adatok tömöríthetősége, a másik oldalon az adatok ismétlődése téveszti meg a benchmarkot. Ha ismered a kétféle rendszer működését, előnyeit/hátrányait akkor felismerheted a kettő közötti különbséget.
Én most a bechmark értékek összehasonlításáról beszéltem, ebből a szempontból pontosan megállja a helyét amit írtam. A mindennapi használatra vonatkozó dolgokat lásd előbb...
-
Mezey Lipót
tag
válasz andaman #8769 üzenetére
Én most telepítettem W7-et és Linuxot és minden OK, gyors lett a gép mint a szél.
Windows7:
Telepítés:
AHCI mód beállítása(fontos) a BIOS-ban (még az oprendszer telepítése előtt!).
A W7 telepítő lemezzel kell partícionálni és a hagyni kell annyi particionálatlan területet, hogy az össz terület 15%-a lefoglalatlan maradjon(120GB-os SSD esetén ez kb 8GB, 128GB-osnál ennek a duplája).
Telepítés a kiválasztott partícióra.
Ellenőrzés:
Beállítások, sebesség és TRIM használat ellenőrzése az ITT található programokkal és a leírás alapján.
Fontos: Windows 7 felismeri hogy SSD-re került, tehát a töredezettség-menetesítést, a prefetch-et és a superfetch-et(előtöltés) inaktiválja, tehát ezeket nem kell módosítani. Ellenőrizni lehet.
Érdemes(hely és az SSD kímélése végett): lapozófájl(pagefile.sys) használatot kikapcsolni, vagy egy fix kisméretű lapozófájl méretet beállítani. Ha nincs szükség a gép hibernálására, érdemes kikapcsolni(asztali gépeknél a W7 alapértelezetten ki szokta kapcsolni.
Linux:
Telepítés a kiválaszott partícióra, majd időzített TRIM beállítása napi ütemezéssel.A lényeg kb ennyi.
Ha minden kész, a tesztprogramok(SSDOK és CrystalDiskMark eredményeinek a képernyőképeit ide belinkelve az okosok majd megmondják a tutit.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Integrale
veterán
válasz Mezey Lipót #8772 üzenetére
Minden SSD eseteben hagyni kell par % formazatlan teruletet? Nem ugy volt, hogy hagy maganak, es az ures teruleten pakolgat ha szukseges?
W7 nalam pl nem kapcsolta ki automatikusan egyiket sem
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
Picturemaker
őstag
Ez a particionálatlan szabad terület nekem új, vagy nagyon félreértettem valamit. Nem csak nem szabad teleírni teljesen?
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
ggg666
őstag
válasz Picturemaker #8774 üzenetére
"Az SSD-n az optimális működéséhez kb. 15% szabad helyet kell hagynunk. Ezt a szabad helyet mindegy, hogy particionált, vagy a nélküli helyen hagyjuk meg, a lényeg az, hogy az SSD kapacitásának kb. 15%-a legyen szabadon. Ha több ez a szabad hely, az nem baj."
-
Mezey Lipót
tag
válasz Balage76 #8771 üzenetére
Lehet hogy így van, de a benchmark értékeket a hajunkra kenhetjük, mivel nagyobb a szórás a kapott írási-olvasási sebesség értékekben, mint amit a valóságos használat során mérhetünk.
A Win7 indulási/leállási ideje csak egyetlen példa volt a sok lehetséges közül.
Ettől függetlenül jóval gyakrabban indítunk el és állítunk le op. rendszert, mint benchmark programot...Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Integrale
veterán
válasz radi8tor #8777 üzenetére
Igen, azt eleg pontatlanul fogalmaztam meg. Oda akartam kilyukadni, hogy nem kell particionalatlanul hagyni.
De mintha lett volna olyan SSD ami mar elkulonit maganak egy keves helyet, amihez a felhasznalo nem fer hozza.Mezey Lipót: na, erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
Mezey Lipót
tag
válasz Picturemaker #8774 üzenetére
Biztonsági megfontolásból célszerű partícionálatlanul hagyni azt a rész, amit az SSD vezérlője az memória cellák pihentetése érdekében tartalékként használ.
A 120GB-os SSD-k is valójában 128GB-osak, csak a gyártó már elrejtve meghagyott 8GB-ot erre a célra.
Ezt a tartalék területet célszerű egy kb. ugyanekkora terület meghagyásával növelni(így jön ki a kb. 15%).
Nem kötelező, ám ezzel a megoldással biztosan mindig marad szabadon annyi hely, amiből a vezérlő akkor is gazdálkodhat, amikor az SSD kapacitása kezd betelni.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Mezey Lipót
tag
válasz Integrale #8773 üzenetére
A szakirodalom 15%-ot ajánl tartalék területként. Ebből kell kiindulni.
A gyárak ennyit nem hagynak meg!"W7 nalam pl nem kapcsolta ki automatikusan egyiket sem "
Ezért írtam, hogy "ellenőrizni lehet"
[ Szerkesztve ]
Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Picturemaker
őstag
válasz Mezey Lipót #8780 üzenetére
Biztonsági okokból, vagyis, hogy az egységsugarú j(l)úzer nehogy teleírja?
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Stirlitz
senior tag
Lapozó file áthelyezése, valóban csökkenti az SSD igénybevételét, én is így kezdtem. Aztán rájöttem arra, amit mások már elmondtak akkor is. Felesleges áthelyezni, nem jelent akkora terhelést, hogy meg érje áthelyezni. Mirre elfárad az ssd teljesen értéktelen lesz, olyan sok idő. Tényleg! Legfontosabb az AHCI mód használata, 15℅ szabadhely és az alap win7/8 ahci driver. Rövid idő alatt a 6.-ik PC -t javitottam fel SSD-vel. És ennyi, így telepítve mindegyik gyors és probléma mentes. És userek boldogan használják.
-
Balázs1986
addikt
válasz Mezey Lipót #8780 üzenetére
Ha a 120-asként látott 128-ast particionálod, a használható terület ~112Gb lesz, a fennmaradó rész már pont elég. Persze ettől még lehet hagyni pluszba, de a minimumot már teljesítetted a particionálással.
Ha 128-ast veszel, akkor ~119Gb lesz a látható, ott már tényleg érdemes lehet figyelni, hogy további 6-7Gb lemaradjon valamilyen úton.Stirlitz: No meg, ha a gyors írás/olvasást igénylő adatokat (pl. lapozófájl) elérését áthelyezi a user a lassú HDD-re, mi értelme a rendszergyorsításnak?
[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
Tisztelt Uraim!
#8769) andaman hozzászólásban található fohászra pontokba szedve, szakember a szakembernek(?) mit üzenne a megjegyzés rovatban?
Nagy tisztelettel köszönöm de az "alap win7/8 ahci driver." hozzászólással nem tudok mit kezdeni, mint korábban írtam: "(teljesen fű vagyok a témához, ezért is telepített op.rendszerrel akarom átvenni a gépet)"
és utána csak használni...The man is a snowflake on the river.
-
Stirlitz
senior tag
válasz andaman #8786 üzenetére
"de az "alap win7/8 ahci driver." hozzászólással nem tudok mit kezdeni" Természetesen neked nem is kell, a boltban tudni fogják, hogy az pont az aminek hangzik, a Windows 7/8 beépített AHCI drivere. ami tökéletesen ellátja a feladatát.
Bátorkodom akkor a pontokat felsorolni.
1.) SSD az alaplap legkisebb számú SATA csatlakozójára csatlakoztatni (Jellemzően 0 vagy 1 a jelölése)
2.) Bios/UEFI => Sata vezérlő AHCI üzemmód beállítása
2.2) Ajánlott a Windows telepítés ideje alatt más HDD-t nem csatlakoztatni az alaplaphoz.
3.) Windows telepítés indítása és a telepítővel az SSD-én partíció létrehozása, mely partíció a meghajtó összes területének 85%-t foglalja el. (Olyan SSD esetén mely már eleve lefoglal bizonyos helyet és az nem látható BIOS/UEFI alatt sem, ezt az eleve lefoglalt menyiséget is beleszámítjuk a 15%-ba. Tehát például egy Sandforce vezérlős Kingstone V300 120Gb jelölésű SSD esetén egy 109 Gb-os partíciót készítünk, és nem 102 Gb-ost készítünk mint az következne a 120*0,85=102 képletből. Bele számoljuk az előre lefoglalt területet is. Így eljárva, az SSD nem lassul le idővel akkor sem, ha a partíciót állandóan majdnem megtöltve adatokkal használjuk.)
4.) Windows telepítése után ha nem tervezzük használni a hibernálás funkciót, akkor ezt kikapcsolhatjuk, így a hiberfile nem foglal helyett a relatíve kis kapacitású SSD-n. Ha használjuk a hibernálást vagy nem zavar a jelenléte, mert elég a tárhely így is, akkor maradhat bekapcsolva, nincs negatív hatással az SSD élettartamára. (Kikapcsolni a rendszergazda jogosultságokkal futattot parancssorban lehet, ezzel a parancsal: powercfg.exe /hibernate off) Minden más szolgáltatás megváltoztatása felesleges, csak lassítani tudunk vele a rendszerünkön, a Windows 7/8 tökéletesen kezeli a rendszerünk, és a használatuk mellőzése vagy pl virtuális memória HDD-re helyezése értelmetlen. A fent példaként említett V300 meghajtó 64Tb írási ciklust visel el, ez 6.4 Tb éves írás mellett is 10 év. 10 év múlva ez a meghajtó semmit nem ér, teljesen elavult lesz. Saját tapasztalatból írom ezeket. Igen, én is nekiálltam teljesen feleslegesen temp mappákat meg virtuális memóriát áthelyezni HDD-re. Belátom, hülyeség volt.
5.) Ez már opcionális, SSDOK letöltése és ellenőrzése a beállításoknak. De ezt akkor gondolom nem Te fogod elvégezni, mivel ez neked fű. Viszont telepíteni tudod, és egy képernyő mentést a program ablakáról ide a fórumba linkelve, hozzáértő rögtön megmondja, rendben van-e minden.
6.) Boldogan használni az SSD-vel szerelt gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Mezey Lipót
tag
válasz Picturemaker #8783 üzenetére
"Biztonsági okokból, vagyis, hogy az egységsugarú j(l)úzer nehogy teleírja? "
Inkább csak azért írom mindig kicsit sarkítva a dolgokat - tudom, utána jön a pontosítás - hogy aki idetéved és beleolvas, annak az alapelv egyből jöjjön át.
A finomabb technikai részeleteknek az érdeklődő meg úgyis utánaolvas...
120GB-ot, a mai terrás HDD-s időkben egy ahhoz szokott júzer simán teleírhat.
Ezért is javasoltam az alulparticionálást és nem pedig azt amit Balázs1986 írt.
Ettől persze még az a megoldás is jó lehet.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Mezey Lipót
tag
válasz Stirlitz #8787 üzenetére
He he, ha ezt a "bíbliát" egy "fű júzer" elolvassa...
Még a hamunak is azt mondja majd hogy mamu..."Lapozó file áthelyezése, valóban csökkenti az SSD igénybevételét, én is így kezdtem. "
Nem helyeztem át semmiféle lapozófájlt a saját SSD-m esetében sem és másnak sem ajánlottam ilyet
Kikapcsolást, vagy fix kisebbre állítást javasoltam.[ Szerkesztve ]
Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Stirlitz
senior tag
válasz Mezey Lipót #8789 üzenetére
Szakember a szakembernek kérte, lehetett volna tömörebben is. Ha egyáltalán szükséges egy valódi szakembernek. De kiegészítettem, mert bár "fű", de csak értse már kicsit, mit miért kér a boltban. De nem hinném, hogy értelmes boltban, problémát okozna egy SSD normális beüzemelése. Viszont annak aki otthon próbálkozik a beüzemeléssel még jól jöhet. Ha tudsz egyszerűbben fogalmazni ennél a h.sz.-nél, akkor segíts neki. Én próbáltam.
Lipót Te most kóstolgatsz? Magamról írtam és nem rólad!
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Mezey Lipót #8788 üzenetére
A 120GB-os SSD-k is valójában 128GB-osak, csak a gyártó már elrejtve meghagyott 8GB-ot erre a célra.
Ezt a tartalék területet célszerű egy kb. ugyanekkora terület meghagyásával növelni(így jön ki a kb. 15%).
Ez így azt jelenti, hogy 112Gb marad. Viszont a particionáláskor eleve ennyi marad, ezért felesleges még 8Gb-t lecsípni a 15%-hoz...ezt akartam elmagyarázni.
Ha tehát azt csinálja, amit mondasz, és még ezen felül ennyivel lecsökkenti a partíció méretét, akkor már nem 112Gb, hanem csak 104Gb marad, ami nem 15%, hanem már 20% elhagyás. Ezért mondtam, hogy a "gyárilag elhagyós" (60, 120, 240...) esetében ennyi már felesleges.[ Szerkesztve ]
-
Mezey Lipót
tag
válasz Balázs1986 #8791 üzenetére
Ki lehet centizni persze, de egyrészről a +8Gb, -8GB egy jól megjegyezhető szimmetrikus érték, más részről itt a több terület elhagyása azt jelenti, hogy a vezérlő több fenntartott szabad hellyel gazdálkodhat, ergo ritkábban kénytelen a már használatban lévő cellákba újra írni.
Ez pedig kihathat az SSD élettartamára is.Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.
-
Aurig@
őstag
Hasonlóképpen van nekem is!
Viszont ki van kapcsolva a hibernálás, a lapozófájl (pagefile.sys). Minden, ami kell telepítve (nagyjából 64 szoftver), plusz driverek és így van a 60 GB-ból állandóan 36-38 GB szabadon! Játszani nem játszom, tehát az nem foglal helyet sosem! Tökéletesen megy a rendszer immár 11 novembere óta, a Hard Disk szerint 100/100-as értékekkel. 634 nap és 5,68 TB írással!<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
Balázs1986
addikt
válasz Mezey Lipót #8792 üzenetére
Power On Count: 629 x
Power On Time: 195 days, 8 hours
Host Read: 1,45 TiB
Host Write: 2,71 TiB
SSD Life Left: 100/100A fentiek alapján nem hiszem, hogy szükség lenne még 8Gb elvételére a hasznos tárhelyből, egy év használat alatt nem hatott ki az élettartamra, pedig rengeteg kis méretű, gyorsan cserélődő ideiglenes fájlból (darabolt rar-tól a temp-ig minden) adódott össze a 2,71TiB, csak pár nagy méretű statikus adatom van (pl. 1-2 játék, sok videó, telepített alkalmazások, virtuális gép képfájlok...).
Aztán meg ha azon kell óvatoskodni, hogy lassan tele van az SSD, törölgetni kell folyton 2-3Gb-ért, az se tesz neki jobbat. Az a 8Gb épp egy hiberfile, vagy pagefile helye lehet, vagy akármi hasznos. Kicsit lefele nézve egy 60Gb verzió esetében meg végképp nem mindegy, hogy 54Gb van szabadon, vagy 46Gb (vagy 50, ha ott már csak 4Gb elhagyást veszel).
A +8 -8 részt nem értem, miért kellene vagy érdemes megjegyezni, pont arra irányult a hozzászólásom, hogy alapból ennyi. Ha ezt megjegyzi, akkor majd keserű szájízzel tapasztalja, hogy a -8 az valójában -16.
"Nem elhagyós" (64Gb, 128Gb, 256Gb...) hardverre teljesen oké a dolog, de ezekre felesleges, alapból vannak úgy particionálás után, mint a "nem elhagyósok" ügyeskedés után. Ellenben, ha ezeknél elveszed a tárhelyet, akkor biztosan nem használja a user, míg ha meghagyod, akkor ez is kiegyenlítésre szolgál egészen addig, amíg user nem akarja használni. Ha meg használja, akkor éri el azt, hogy 15%-ra "süllyed" a kiegyenlítő rész, szóval akkor éri el az ajánlott szintet.[ Szerkesztve ]
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Az SSD-t szeretnék venni, viszont kisebb mint egy 3,5" HDD. Beépítő keretet adnak hozzá vagy azt külön kell megvásárolni? Samu 840 Evo mellett döntöttem, erre van most pénzem.
Bocsánat a fura kérdésért, de ez lesz az első még az életemben!
És azért írom ebbe a topikba, mivel a másikban nem kapok rá választ!Válaszaitokat előre is köszönöm.
Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
-
Balázs1986
addikt
Azért nem válaszoltak, mert a Google nekik is annyiba kerül, mint neked
Első találat dobja a Samsung Hungary termékoldalát, a képek között pedig ott a keret, ill. a Google Képkereső 2. találata is egy kibontott szett, benne a kerettel. -
Stirlitz
senior tag
válasz Mezey Lipót #8794 üzenetére
Feladom. Egy újabb troll. Nem is tudom minek szarakodok azzal, hogy próbálok segíteni időnként másoknak. Erről leszokom a jövőben. Inkább azonnal hatállyal. Lelkes k.....
[ Szerkesztve ]
-
Adler
aktív tag
válasz Balázs1986 #8797 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Mint mondtam ez lesz az első amit veszek, így nem tudtam, hogy a képen mit kell nézni, de most már látom. Amúgy ettől függetlenül ezt leírhatták volna, mert erről szól az a topik, hogy segítsünk egymásnak! Az előző kérdésemre se válaszoltak ott! Szerinted ezek után mit gondoljak a topikról? pedig akkor is leírtam, hogy kezdő vagyok a témában és ez lesz az első SSD-m!Zeusz55:
Köszönöm neked is.Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Renault, Dacia topik
- Dark Souls sorozat
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs