Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok
Szeretnék venni SSD-t a Win 7 64 bit + programok használata alá .. mert a mostani HDD visszafogja a teljesítményt ..WD Caviar Black HDD 640GB SATA III de azért esem rossz erre pakolnám a játékokat..
Ami fontos : SATA III , 60 GB , ár 90-130 Euró között
Amin én gondolkoztam : 1 helyen. OCZ Agility 3 Series 60GB AGT3-25SAT3-60G
2. CORSAIR Force 3 Series 60GB CSSD-F60GB3-BK
3. OCZ Vertex 3 Series 60GB VTX3-25SAT3-60G (kicsit drágább jobb is ?)
4. CORSAIR Force GT Series 60GB CSSD-F60GBGT-BKAmi végett nem tudok dönteni hogy a sok infó összezavar (mindenhol mást írnak)
"Ennek ellenére a tároló nem lesz gyorsabb, hiszen lényeges változtatás, hogy míg az S511 szinkron, addig az S510 az olcsóbb aszikron NAND flash chipeket kapja meg"Engem ilyen őrületek nem érdekelnek csak az számít hogy gyors legyen nem a felépítése érdekel egy SSD-nek és egyáltalán feltüntetik ezt ? (jó valamennyire érdekel mert nemcsak teszteken szeretném látni a gyorsulást...)
( Most az alaplapom BIOSa beállítása Automatikus : SSD használatakor kell turkálnom a BIOS-t ?)
Mert a PORT 1-4 IDE módba van de választhatok RAID (ezt tudom ez kilőve ) és AHCI ezeket kell állítgatni vagy mást ?Melyik SSD érdemes megvenni milyen tapasztalatod van OCZ , CORSAIR ?
Előre Köszönöm mindenkinek ....
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz Jack@l #23230 üzenetére
CORSAIR Force GT Series 60GB a befutó ? adatok szerint igen
Egyébként a Force GT és Force 3 közt csak 5 MB/s +- változás van ? vagy más is
OCZ Vertex 3 és OCZ Agility 3 mit jelent a 2 megnevezés ?árban elég közel van CORSAIR Force 3 Series 90GB ez csak végső esetbe mert ha így folytatom könnyen 200 Euró lesz a tervezett 90-130 ból
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
mindenképp : SATA III de melyik ?
CORSAIR Force 3 Series 60GB
CORSAIR Force GT Series 60GB
PATRIOT Pyro 60GB
CORSAIR Force 3 Series 90GB de drága .....Ezekkel a termékekkel nincsen gond ?
Instabil . firmware frissítés körüli macera . gyenge sebesség (csak teszteken gyorsak) ....Amire használnám : Win 7 + progi , 1-2 játék de lehet hogy HDD hagyom a játékot ....
Mostani foglalt terület a HDD Win 7és programokkal együtt kb. 30-35 GB-t (játék nélkül)
Mi lenne a legjobb választás ?
-
Dragon27
senior tag
melyik gyártóhoz kell használni firmware frissítést és mihez nem ?
CORSAIR Force 3 , CORSAIR Force GT , PATRIOT Pyro , TEAM Xtreem-S2SSD firmware frissítést hogy történik nehéz ?
A legstabilabb és a legmegbízhatóbb ?
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
CORSAIR Force 3 Series 90GB vagy CORSAIR Force GT Series 60GB
Most már biztos hogy a 2közt választok ... -
Dragon27
senior tag
Mit lehet tudni Kingston HyperX SSD hogy teljesít szerintetek mikor érkezik a 64 GB változat ha érkezik egyáltalán
-
Dragon27
senior tag
SandForce új 2281 8 csatornás vezérlő. már jónak mondható ? És ezek az SSD-k már megbízhatóak amiben új vezérlő van ? van nem éppen a vezérlő végett instabil 1 SSD
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Csak kíváncsiságból 1 VelociRaptor 150GB SATA III Win 7 élményindex szerint hány pont ?
-
Dragon27
senior tag
Crucial M4 Firmware Revision 0009
szép eredmény[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
-
Dragon27
senior tag
Mi változás van a SandForce SF-2200 és SandForce SF-2281 vezérlőben
..81 megbízhatóbb ,gyorsabb ? -
Dragon27
senior tag
-
Dragon27
senior tag
SSD gyártó visszahívja a hibás termékeket akkor utána hogy leget kapni ?
-
Dragon27
senior tag
Alaplapos (Intel) Marvell vezérlő van panasz De mi van az AMD-vel ?
pl. : SB850 SATA3 interfész hogy viselkedik az SSD-vel ?
CORSAIR Force GT Series 90GB : frissítés van kiadva ? -
Dragon27
senior tag
Corsair Force GT 90GB-t teszt
-
Dragon27
senior tag
válasz bundaska #24155 üzenetére
jozsi252 crystal disk mark Nem használom mert Szerintem nem valós értékeket mutat .. Ezért használtam a HD Tune Pro és Atto disk benchmarkot
Érdekes az hogy amiben SandForce van a gyári érték közelébe sincs a crystal disk markal
De ha Marvell vezérlős a gyári érték felett teljesít ..
A gyártók inkább kihozzák a maximumot az SSD teszteléssorán és Azt írják rá .... crystal azért készült hogy Marvell vezérlős SSD-k is jól teljesítsen ..
De megnéztem jó pár tesztet így tudtam hogy gyengén szerepel crystal disk markal Így nemért meglepetés ... ( crystal azért kipróbáltam )
A rendszer számára vettem nem tesztelésrebundaska Igen meg .. A HDD után gyors , Win7 számára tökéletes 7,9 pont
GT90 gyárilag frissítve érkezett , Win7 telepítés 5-6 perc , 1 ami picit zavart hogy a SATA kábel fémpöckei nem rögzülnek az ssd-be ((nem stabil) de nem esik ki ) Mivel ez az első SSD-m így nem tudom másikhoz viszonyítani .. Ezért nem akarlak rábeszélni
De nem bántam meg számomra megfelel ,,... -
Dragon27
senior tag
-
Dragon27
senior tag
crystaldiskmark : 4K QD32 ez pontosan mit jelent Mert most frissítettem az SSD-t és régen ez az érték 113 MB/s volt most pedig 172 MB/s ... ami jó de mire ?
Persze ezzel a frissítéssel a többi is gyorsult a
Seq: 436 most 474MB/s ,
512K : 393 .... 430MB/s ,
4K : 23 .... 28 MB/s
4K QD32: 113 .... 172 MB/scrystaldiskmark : Random mérés szerint ... ez az SSD már gyorsnak számít ?
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Ha SSD-re telepítem Win7 akkor mindig a HDD kábelét levegyem // mert amikor megvettem az SSD-t akkor a merevlemezt lehúztam // de csak azért kell levenni hogy a Win7 telepítési előkészítő ne a merevlemezre pakoljon vagy más oka is van ? de ezek automatikusan törlődnek nem ?
-
Dragon27
senior tag
válasz jookomak #25689 üzenetére
még az első telepítés megkezdésekor itt kérdeztem hogy kell eljárni ... + élettartalom meghosszabbítására ... (utóbbit elmentettem) ..
És valaki írta ki kell kikötni a vinyót Win7 telepítésnél .. de már nem emlékszek rá miért is kell kikötni ... Mert szeretném újratelepíteni de ha nem kell kikötni a vinyót ,. akkor nem piszkálom.
köszi .
-
Dragon27
senior tag
válasz Carasc0 #35146 üzenetére
Én amikor GT 90 vásároltam .. ezt vettem figyelembe
A szinkron és aszinkron MLC NAND Flash chipek : hosszabb távra maradt szinkron GT
90 GB ../, Win7 ,programok,1-2 játék .,szabad terület is legyen ... ( most 63 GB van ., játék nélkül) ezért számomra 90 GB tökéletes .A gyári teszteket hozza MB/s ,. Win 7 indítása gyors és stabil , programok indítása is
Most hogy pár hónapja már használom már nem érzem annyira gyorsnak (a tesztek szerint még az ) a sebességhez hozzászoktam és mára már kevés nemDe lehet hogy a Kingston ,Samsung , Corsairt ,..... jók gyorsak és megbízhatók
Lehet én is jobban jártam volna egy másik gyártó SSD-vel ezt csak akkor fogom megtudni ha lecserélem a mostanit ..
-
Dragon27
senior tag
CORSAIR Force GT Series 90GB
A használat kezdete : 2011.10.05 most itt tartok //*////*//ha valakit infót keres //*//
ez egyébként jónak számít a többi SSD-hez képest ?
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
pirosra nem gondolt senki /nem tudom /
[CORSAIR Force GT Series 90GB teszt] -
Dragon27
senior tag
SSDLife 2.2.42. itt a piros ,,. a régi nem látta
[ Szerkesztve ]
-
-
Dragon27
senior tag
válasz Pityu. #40854 üzenetére
Firefox cache áthelyezés hdd-re (másikra) én így használom nem azért mert annyira féltem az ssd-t .Amikor csak HDD volt akkor is így tettem
Fájlok mentése én mindenképp a HDD-ra tenném ...
Próbáld ki áthelyezni HDD vagy akár egy pendrive-ra és összehasonlítod a sebességet ,...
HDD esetén a Firefox indítása kicsit lassabb de utána felgyorsul
engem nemzavar . (net. korlát)A memóriának van elég dolga .... /*szerintem gép indításkor új profil + jelszavak
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz Pityu. #40878 üzenetére
én így költöztetem a Firefoxot C :\Users\ Pityu vagy amit használsz\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox , itt találsz profiles.ini megnyitod
pl. így átírod
[Profile0]
Name=default
IsRelative=0
Path=D:\mappa\ Pityu *ez bármi lehet *
_________________________________________________________________[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Este frissítettem a 90 GB GT SSD-t Firmware 5.03-ra ez nem is érdekelnek a teszt eredmények ....
Csak a gyártó oldalán ezt találtam [link] régebben ez szerint [link] megcsináltam SSD kímélési eljárást .
Amit még megcsináltam .,, Firefox,Virtuális memória áttettem a HDD-re ,......
A [corsair] szerint ah jó a fordítás : Virtuális memória marad az SSD-n Kezdet 1000MB Maximális méret 2000MB
most akkor mi van ?
van a Temp átköltöztetése szerintem ez jó mert hetente törlöm a mappa tartalmát a C lemezen ....kipróbáltam a corsair beállításai szerint vagyis csak a : Temp átköltöztetés D-re , Virtuális memória
a többit a régi szerint megcsináltam .
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Sweet.tv - internetes TV
- Napelem
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung 850 EVO 500Gb 100/100
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest