- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
khorvat
senior tag
válasz
khorvat #47360 üzenetére
Ha nem is villám gyorsan de megvan a válasz a Crucial-tól a többeknek bugos 010G firmware javításáról!
ÚJ 040H firmware, a bátrabbak neki láthatnak én is mentem az SSD-t és feldobom az FW-t mivel a legutóbbi elbaltázott FW frissítésóta verzió számom nem változott de a WIN7 boot időm win98-as időket idéző sebességre csökkent!
-
válasz
khorvat #32454 üzenetére
A W7 beépített backup-ja(teljes backup) is megfelelhet, főleg, ha a 100megás rejtett partíció is létezik. Én speciel Acronis True Image Home-ot használok, de ez fizetős, ingyenesben esetleg nézd meg a Paragon Backup & Recovery Free vagy a Macrium Reflect Free-t. (A Paragon nem a leggyorsabb, legalábbis régebben nem az volt, ezt a 2012-es változatot meg nem próbáltam még. Macrium-ról csak jókat írtak, de még sosem használtam)
Bodor
Privbe küldheted a linket, vagy szöveget mail-emre stbUeda
Néha előfordulnak ilyen paranormális jelenségek. -
khorvat
senior tag
válasz
khorvat #32442 üzenetére
Mivel szoktatok, ha lehet ingyenes progi kene teljes mentest csinalni az SSD-rol hogy kesobb visszaallithato legyen?
Az EASEUS progit hasznaltam eddig de a 4.0-as verzio mindig lassu es fagyizgat mappa tallozaskor, szal most inkabb felejtos! Ezert kellene vmi alternativa! -
-
válasz
khorvat #24101 üzenetére
Normál esetben az úgy megy végbe, ahogy Orgi is írta.
Olyan Marvell vezérlős deszkával már számtalanszor találkoztam, amin kell neki külön driver, de az SATA RAID driverek miatt kell, de ilyen esettel még nem, hogy W7 AHCI és AMD SATA Controller együtt szerepel...(Ha nem szükséges a Marvell vezérlő, akkor tiltsd le a BIOS-ban. Általában pl van 6 sata port és abból 2 a marvell-é, külön néven is szerepelnek (pl GSata3_0) és jól el is különülnek az alaplapon, akár színükben is. Ha nincs 6 SATA egységed, hanem max 4, akkor tiltsd le)
-
válasz
khorvat #24096 üzenetére
Ha semmi nem indokolja, akkor simán csak telepíted a W7-et és az felpakolja a saját AHCI driverét. Ha utólag akarod az AMD driverét telepíteni az sem szokott ilyen problémát okzni, mint nálad. Pusztán ezért javasoltam, hogy ha mindenképp az AMD drivert akarod használni, akkor azt W7 telepítéskor adagold be, nehogy utólag megint pórul járj.
Bár szvsz (és ezt ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom) az utólagos AMD AHCI telepítését Te xartad el valahogy, művészet ilyet csinálni, ezidáig ilyet még nem is láttam, hogy a W7 és az AMD AHCI driver egyszerre van jelen... -
válasz
khorvat #24075 üzenetére
Ja, hát ott teljes káosz uralkodik...
Az AMD SATA is telepítve van, meg a W7 AHCI-je is egyszerre...
Most van az a szitu, hogy az összes ATA channelt, az AMD SATA-t, meg a W7 AHCI-t is el kellene távolítani, csak ezt nem biztos, hogy ki lehet vitelezni, avagy újraindításkor még el fog-e indulni a W7 és ha igen, akkor mit fog felpakolni...Lehet, hogy az lesz a vége, hogy W7 reinstall (ebben az állapotban nem maradhat)
Ha reinstall mellett döntesz, és mindenképp az AMD AHCI-t akarod használni, akkor azt a W7 telepítésekor adagold be, ne utólag...Helyesen telepített AMD AHCI esetén ennyinek kell látszódnia az eszközkezelőben
(Az én deszkámon már nincs IDE vezérlő) -
válasz
khorvat #24072 üzenetére
Most, hogy frissen másoltál/telepítettél rá sok gigányi adatot, mintha lassabban rendezné a sorait az SSD...
Az AHCI driver lecserélése elég egyszerűnek kellene hogy legyen, azaz minden alkalmazást zárj be, elindítod az eszközkezelőt/IDE ATA/ATAPI vezérlők, jobb egér a Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő-n/illesztőprogram frissítése és manuálisan betallózod az AMD AHCI driver mappáját (pl az x64-es AHCI driver ebben az ATI mappában található)
Vagy csak simán elindítod a 11-8_win7_32-64_ahci.exe telepítőt és bepipálod az AMD AHCI-t is...
A gépet újra kell indítani, akár többször is, de ezt majd kiírja az OS...
-
válasz
khorvat #24062 üzenetére
Próbálj meg egy másik progival is sebességet mérni. Ha Craystal-t választod, akkor All 0x00-val tesztelj.
baleee89 #24063
Nem tudok különösebb véleményt mondani róla, mert talán 1-2x találkoztam Corsair SSD-vel (beüzemeltem az ügyfél gépében, rendesen tekert és ennyi), illetve nincs saját tapasztalatom vele... A topiklakók közül van egy-két emberkének, majd ha benéznek a topikba, Ők tudnak érdemben válaszolni. -
válasz
khorvat #23989 üzenetére
1. Hibernálást ki lehet kapcsolni, de kihelyezni másik partícióra/lemezre nem. (Kikapcsolt hibernálás mellett az Alvás (Sleep) használható)
2. Én sosem kapcsolom ki, csak kihelyezem SSD- esetén. (AutoCAD-es konfigomban 32G volt, ott sem volt kikapcsolva, csak kihelyezve HDD-re)
-
Zlin50
senior tag
válasz
khorvat #23603 üzenetére
Az sem mindegy hogy tömöríthető vagy sem az adat, aztán ott a random. Abban már kevésbé tudnak hasítani. A nem tömöríthetőnél is szépen visszaesik a tesztek szerint a sebesség.
Mindig csak ilyen furcsa teszteket mutogatnak, és soha nem olyat hogy például mennyi idő alatt csomagol ki egy gigás tömörített filét mondjuk önmagán.
Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest