Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
-
khorvat
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Ha nem is villám gyorsan de megvan a válasz a Crucial-tól a többeknek bugos 010G firmware javításáról!
ÚJ 040H firmware, a bátrabbak neki láthatnak én is mentem az SSD-t és feldobom az FW-t mivel a legutóbbi elbaltázott FW frissítésóta verzió számom nem változott de a WIN7 boot időm win98-as időket idéző sebességre csökkent!
-
válasz
khorvat
üzenetére
A W7 beépített backup-ja(teljes backup) is megfelelhet, főleg, ha a 100megás rejtett partíció is létezik. Én speciel Acronis True Image Home-ot használok, de ez fizetős, ingyenesben esetleg nézd meg a Paragon Backup & Recovery Free vagy a Macrium Reflect Free-t. (A Paragon nem a leggyorsabb, legalábbis régebben nem az volt, ezt a 2012-es változatot meg nem próbáltam még. Macrium-ról csak jókat írtak, de még sosem használtam)
Bodor
Privbe küldheted a linket, vagy szöveget mail-emre stb
Ueda
Néha előfordulnak ilyen paranormális jelenségek.
-
khorvat
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Mivel szoktatok, ha lehet ingyenes progi kene teljes mentest csinalni az SSD-rol hogy kesobb visszaallithato legyen?
Az EASEUS progit hasznaltam eddig de a 4.0-as verzio mindig lassu es fagyizgat mappa tallozaskor, szal most inkabb felejtos! Ezert kellene vmi alternativa! -
-
válasz
khorvat
üzenetére
Normál esetben az úgy megy végbe, ahogy Orgi is írta.
Olyan Marvell vezérlős deszkával már számtalanszor találkoztam, amin kell neki külön driver, de az SATA RAID driverek miatt kell, de ilyen esettel még nem, hogy W7 AHCI és AMD SATA Controller együtt szerepel...(Ha nem szükséges a Marvell vezérlő, akkor tiltsd le a BIOS-ban. Általában pl van 6 sata port és abból 2 a marvell-é, külön néven is szerepelnek (pl GSata3_0) és jól el is különülnek az alaplapon, akár színükben is. Ha nincs 6 SATA egységed, hanem max 4, akkor tiltsd le)
-
válasz
khorvat
üzenetére
Ha semmi nem indokolja, akkor simán csak telepíted a W7-et és az felpakolja a saját AHCI driverét. Ha utólag akarod az AMD driverét telepíteni az sem szokott ilyen problémát okzni, mint nálad. Pusztán ezért javasoltam, hogy ha mindenképp az AMD drivert akarod használni, akkor azt W7 telepítéskor adagold be, nehogy utólag megint pórul járj.
Bár szvsz (és ezt ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom) az utólagos AMD AHCI telepítését Te xartad el valahogy, művészet ilyet csinálni, ezidáig ilyet még nem is láttam, hogy a W7 és az AMD AHCI driver egyszerre van jelen...
-
válasz
khorvat
üzenetére
Ja, hát ott teljes káosz uralkodik...

Az AMD SATA is telepítve van, meg a W7 AHCI-je is egyszerre...
Most van az a szitu, hogy az összes ATA channelt, az AMD SATA-t, meg a W7 AHCI-t is el kellene távolítani, csak ezt nem biztos, hogy ki lehet vitelezni, avagy újraindításkor még el fog-e indulni a W7 és ha igen, akkor mit fog felpakolni...Lehet, hogy az lesz a vége, hogy W7 reinstall (ebben az állapotban nem maradhat)

Ha reinstall mellett döntesz, és mindenképp az AMD AHCI-t akarod használni, akkor azt a W7 telepítésekor adagold be, ne utólag...Helyesen telepített AMD AHCI esetén ennyinek kell látszódnia az eszközkezelőben

(Az én deszkámon már nincs IDE vezérlő) -
válasz
khorvat
üzenetére
Most, hogy frissen másoltál/telepítettél rá sok gigányi adatot, mintha lassabban rendezné a sorait az SSD...
Az AHCI driver lecserélése elég egyszerűnek kellene hogy legyen, azaz minden alkalmazást zárj be, elindítod az eszközkezelőt/IDE ATA/ATAPI vezérlők, jobb egér a Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő-n/illesztőprogram frissítése és manuálisan betallózod az AMD AHCI driver mappáját (pl az x64-es AHCI driver ebben az ATI mappában található)
Vagy csak simán elindítod a 11-8_win7_32-64_ahci.exe telepítőt és bepipálod az AMD AHCI-t is...
A gépet újra kell indítani, akár többször is, de ezt majd kiírja az OS...
-
válasz
khorvat
üzenetére
Próbálj meg egy másik progival is sebességet mérni. Ha Craystal-t választod, akkor All 0x00-val tesztelj.
baleee89 #24063
Nem tudok különösebb véleményt mondani róla, mert talán 1-2x találkoztam Corsair SSD-vel (beüzemeltem az ügyfél gépében, rendesen tekert és ennyi), illetve nincs saját tapasztalatom vele... A topiklakók közül van egy-két emberkének, majd ha benéznek a topikba, Ők tudnak érdemben válaszolni. -
válasz
khorvat
üzenetére
1. Hibernálást ki lehet kapcsolni, de kihelyezni másik partícióra/lemezre nem. (Kikapcsolt hibernálás mellett az Alvás (Sleep) használható)
2. Én sosem kapcsolom ki, csak kihelyezem SSD- esetén. (AutoCAD-es konfigomban 32G volt, ott sem volt kikapcsolva, csak kihelyezve HDD-re)
-
Zlin50
senior tag
válasz
khorvat
üzenetére
Az sem mindegy hogy tömöríthető vagy sem az adat, aztán ott a random. Abban már kevésbé tudnak hasítani. A nem tömöríthetőnél is szépen visszaesik a tesztek szerint a sebesség.
Mindig csak ilyen furcsa teszteket mutogatnak, és soha nem olyat hogy például mennyi idő alatt csomagol ki egy gigás tömörített filét mondjuk önmagán.
Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Torrent meghívó kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

BRAVO vegre egy ertelmes hozzaszolas .Egyesek ugy beszelnek a ssd-rol minha evtizedek mulva a vegrendeletukben akarnak az unokajukra hagyni.Emberek 2015-ben mar a sata-3 is csak tortenelem lesz .