- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
janos666 #49276 üzenetére
én úgy mentem el, hogy a mai randim elmaradt okokból és begurultam és elmentem egy másik randira. és ezt néztük meg.
spontán jött, mert vacsorázni akartunk, de nem bántam meg, marha jópofa volt. helyenként emlékeztet a gyűrűk urára stílusban, díszletben, látványban, de mégis más. meg fura, hogy az annyit hallgatott mese mennyire más átirata ez a film, de esküszöm jól rakták össze. és nekem a gonosz theron is tetszett, mert tényleg gonosz volt, fujj..
a törpék meg... telitalálta
-
mondomén
őstag
-
mondomén
őstag
válasz
janos666 #47148 üzenetére
Szerintem itt is az lesz. Megnézem a hentelős részeket azt csá.
Sok régi filmmel vagyok így. Nagyon szívesen megnézném, kíváncsi is vagyok rá, de 10 perc után azon kapnám magam, hogy amerikai fatert vagy family guy-t nézek.
Ilyen például a Tron is. Biztos nagyon jó, de most nézd meg.
91 nyertem, tovább élek
-
mondomén
őstag
válasz
janos666 #47144 üzenetére
Írtam, hogy azért megnézem a többit. Háát nem.
Elkezdtem a másodikat, de nem bírtam sokáig, inkább végig tekergettem. Borzasztó, csak a film+ logó hiányzott a sarokból.
Most nézem imdb-n 7,5-ön áll az első része. Mik vannak.Amúgy nekem ilyen még a Hellraiser is. Tudom, hogy létezik, imdb-n is jól áll, meg is akarom nézni (bár fingom sincs miről szólhat), de sosem visz rá a lélek. Ugyan ez volt a Cube-al is...
-
mondomén
őstag
válasz
janos666 #47066 üzenetére
Megnéztem én is ezt a Cube-ot.
Úr isten de sz_r színészek játszottak benne. Emiatt nem tudtam komolyan venni. Semmi feszültség, semmi izgalom, gagyi szövegek (bár magyarul néztem, szóval ezt talán elnézhetem neki), béna színészek, lapos sztori. Az ötlet amúgy nem rossz, de a megvalósítás... A fekete palin meg bepisiltem, szegény borzasztó színész.Azért megnézem a többi részét is, hátha...
-
válasz
janos666 #42455 üzenetére
Igéretemhez híven (mármint amit magamnak tettem
) megnéztem még két Conenberg filmet:
Scanners (1981 ; Blu-Ray)
Egyáltalán nem volt rossz. A maga korában pedig egész jó lehetett a kategóriájában, de nekem egy kezdetleges próbálkozásnak tűnik. Már ez is ugyan arról szól, mint a későbbi filmjei (amiket ő írt saját kútfőből, nem más regénye alapján), csak még sokkal felületesebb. A felszínen van a lényeg, nem finoman bontakozik ki a sorok közül, és nem igazán hordoz másodlagos tartalmakat. Nem oszt meg világképeket, nem fogalmaz (vagy fogalmaztat meg a nézővel) konklúziókat, "csak úgy van". Egy korabeli scy-fi thrillernek elmegy, és hasznos lehet látni, hogy honnan erednek a későbbi művek gyökerei, de ezen túl szerintem semmi több.
Crash (1996 ; DVD)
Kétség kívül nagyon beteg film. Viszont nálam ezzel ki is fújt. Ebben én nem találtam semmi mást azon túlmenően, hogy egy igen különös szekszuális perverziót tár elénk. Érzelmileg kicsit sokkoló, de nem mozgatta meg sem az agyam, sem a f¤szom, úgyhogy... majdnem kinyomtam az utolsó 15 percnél.
Nem tudom, hogy a The Fly-ba még belevágjak-e ezután, mert az is csak könyvadaptáció, úgyhogy lehet hogy annyi vagy még annyi se lesz, mint a Crash. (Bár legalább kiadták Blu-Ray-en.
)
-
Archanon
őstag
válasz
janos666 #41676 üzenetére
Asylum* - kihagytam egy s betűt..
Ha nekünk címezted.
És pontosan, találó a neve... Nem sok filmjükbe botlottam bele, de mindegyik kivétel nélkül egy másik nagyobb produkciónak egy "lebutított változata" volt, amikre csak azért adtam 2 pontot 10-ből, mert végigröhögtem a gagyiságukat.
Ilyen copykat csak gyogyósok csinálhatnak... csak az a szörnyű, hogy megélnek belőle.
-
válasz
janos666 #21008 üzenetére
Mostanság újranéztem két filmet (ezúttal másodjára, pár év távlatából):
eXistenZ (HDTV-Rip)
Kijavítanám a korábbi 8/10-es értékelésemet 10/10-re!
Elsőre is elbűvölt, és a ~19 hónapos hozzászólásomat visszaolvasva (amire most válaszolok magamnak) már akkor is elég szépen összeállt bennem a kép és hasonló érzéseket váltott ki belőlem.
De persze így, hogy már ismertem a végkifejletet, és nem azon agyaltam menet közben, hogy "ki, mikor, hogy, merre, mit, miért...?", hanem már csak visszafelé gondolkodva ellenőriztem a konzisztenciát (amiről jelentem, hogy 100%-ig rendben találtam!
), már másra is maradt közben időm. Immár mélyebben el tudtak kalandozni a gondolataim azokba az irányokba, ahová szerintem Cronenberg eredetileg is küldeni szerette volna őket: valóság és fantázia konfliktusai.
(Továbbá az is segített, hogy azóta játszottam PC-n RPG játékkal, így jobban értettem a "game loop"-ot és úgy általában a szerepjátékokból indított vonulatokat.)
Így felszabadultabban újra végignézve, felfedezve az utolsó apró kis rejtett utalások nagy részét is, és elmélkedve rajtuk már kikristályosodott előttem a gyémánt: ez a film egyszerűen tökéletes!
Minden a helyén van, mindennek van jelentése, jelentősége és értelme.Szerintem ettől jobban már nem lehet megfogni ezt a témát.
Gyönyörűen végigvezethető, ahogy egyre inkább elvesztik a "szabad akaratukat" a játékosok miközben egyre lentebb kerülnek a játékokon belüli játékokban (pl. egyre többször kapnak script-elt szöveget a szájukba, vagy akár mozdulatot a kezeikbe...).
Nagyon jól jelzi ezeket a szinteket a morbiditás foka: tisztán gépekből gép-organikus hibrid, majd tisztán mutáns organikus gamepod-ok ---> egyszerre válik egyre inkább ösztönszerűbbé ("természetesebbé", ahogy eltűnnek a gépek, és "hús" veszi át a helyüket), és elfajzottabbá (nem csak hús, de mutáns = "gusztustalan"...), ahogy lefelé lépkedünk. ---> Olyan, mint ha a saját elménkben ásnánk le egyre mélyebben, ahol egyre kaotikusabb világban egyre több "szart" találnánk.
A valóság (illetve egyel magasabban álló játékszint) és játék (játékon belüli játék) oda-vissza történő egymásba-hallása ("bleeding effect") is briliáns (ez most a valóság, vagy még mindig játszunk?), ahogy magának a filmnek a lezárása is.
Prime (HDTV-Rip)
Bevallom elsőre nem sokat értettem belőle. Addig még ment, hogy miként működik az időgép, de esélytelen volt, hogy összerakjam a teljes puzzle-t. Viszont még így is elbűvölt már azzal, hogy mennyire túlnőtt a story a felfogóképességemen. (Na jó, mondjuk kicsit mint ha szándékosan történnének a kulcsfontosságú események a leghomályosabban, vagy akár '"a színfalak mögött". Szóval eleve komplex és bonyolult megérteni, de véletlen sem próbálnak segíteni, inkább nehezítik... De ettől még nagyon jó!)
Most így másodjára és kicsit öregebben már egész jól ment, mert sejtettem már, hogy mire kell figyelni, de még ez után is sokat segített ez a keményen spoileres blogbejegyzés, hogy betömjem a hézagokat. Bár azt hiszem úgy lenne igazi, ha most még egyszer megnézném, csak hogy tényleg nem nézett-e be valamit a linkelt cikk írója.
És végül egy szomorú hír: meghalt Lex Gigerof (karácsony este, egyedül otthon).
Szerintem innen kb. senki sem ismeri. Nekem olyan volt, mint Gene Roddenberry a Star Trek fanoknak: jelentős szerepet játszott egy akkor teljesen újszerű, briliáns és megismételhetetlen TV filmsorozat megalkotásában. Még szívesen láttam volna tőle hasonlót. -
mephi666
nagyúr
válasz
janos666 #38011 üzenetére
na igen... mi pár éve néztük újra a forró rágógumi sorozatot
ezek a filmek nem ugranak be, ami minket paráztatott anno: a hegy gyomrában
emlékszem, hogy vasárnap délelőtt adták mindig és f*stam utána, de azért megnéztem... pár éve felhajtottam és újranéztük: már nem ütött akkorát... az új feldolgozása pedig jól kezdődött, de egy gagyi, zs-kategóriás valami lett belőle a végén
szedtem még csomó olyat, amit kiskoromban szerettem, de főleg rajzfilmeket... pl "nu pogodi!"
(no, megállj csak) ...amire még nagyon vadászok: a "bob és bobek" csehszlovák rajzfilmsorozat volt és 2 nyúl volt a főszereplője... az egyik pörgött mindig, a másik meg egy lusta dög volt
...de sehol nem találom
-
mephi666
nagyúr
válasz
janos666 #37992 üzenetére
jaja, átjöttek a poénok rendesen
és külön tetszett a szinkron is, mert jókis szóvicceket vittek a filmbe...
most néztem a the eagle-t:
fényképezés/környezet baromi jó, a cselekmény is... viszont pár helyen leül a film és azért elég kiszámítható
ennek ellenére tetszett... ezt nem fogom azért gyakran újranézni, de örülök, hogy láttam: 10/6
-
brownus
veterán
válasz
janos666 #36233 üzenetére
azt tudtátok, hogy amit lehetett maszkokkal, trükkökkel oldottak meg? a lehető legkevesebb cgi-t akarta használni Vaughn, pl. misztiknél 6-7 óra volt mire felpakolták rá a kék cuccost
(#36239) janos666,
szar, agyon ismételt poénokkal volt tele... meg ami az Eastbound & Down-ban működött és jó volt, azt itt már unalmas volt viszont látni/hallani... de elismerem volt benne pár nagyon jó poén...
-
TRob1
veterán
válasz
janos666 #36235 üzenetére
Végítélet is nagyon jó (Stephen King). Equlibrium nekem is nagy kedvenc, a kérdőjeles szmájlit pont azért tettem oda, mert nem voltam biztos, hogy belefér-e a "keretbe"
A Holnapután-t viszont ide szokták sorolni...(#36234) Syl: Olyan régen láttam, hogy nem jutott eszembe. De többek között ennek is hagytam a 3 pontot.
Meg persze még van sok ilyesmi film... mint a Waterworld is pl., csak ezek már inkább megosztják a közönséget (jó/rossz).
Vagy jöhetnének a Romero féle Holtak... filmek is. -
mephi666
nagyúr
válasz
janos666 #30175 üzenetére
jópár apróság volt amúgy a filmben, ami miatt tetszett, viszont választ is vártam volna:
- pl tetszett, hogy a csaj szemszögéből mutattak mindent... az ő (vagyis tükörkép) látomásai is be-beugrottak időnként mondjuk a "démon" barátjáról, stb
- a csaj öccse meg fura volt... elég elborult festményei voltak és a srác is először úgy tűnt, hogy "nem az igazi" már, ahogy ült a festmények között és bámult ki a fejéből... a film végére pedig pont úgy alakult, hogy ő maradt meg "eredetiben"(itt is talán bele lehetne magyarázni, hogy miért voltak olyan elborult alkotásai? talán nem véletlen? vagy ő is meghalt, csak nem mutatták? fene tudja)
- ami megint 5*-os a filmben: a hangulatfokozás... húzzák-húzzák az ember idegeit, már-már számítok valami klisés "ijesztésre" és ez elmarad... pl gondolok a következőre: csaj áll a tükrös polc előtt, kinyitja az ajtót, fokozódik a hangulat, csukja az ajtót... már számítok rá, hogy becsukás után a tükörben megjelenik valaki a háta mögött(ezerszer ellőtt klisé), de nem... leejt valamit és lehajol... a tükörképe meg ott marad a tükörben és "rátámad"...az ilyen kis apró meglepetések nagyon bejöttek... meg amikor a csaj telefonon beszélt az apjával: nagyon jó kamerabeállítás, sötét szoba, aztán szépen előbukkant az apja hasonmása a sötétből... ez is ütött...
nem mondom, hogy rossz film, sőt egyre többet gondolok rá vissza, annál jobban tetszik... és a mai film-felhozatalban ez nagy szám, hogy gondolkodtat...
profi módon meg volt csinálva a film, mert pont a rejtélyessége miatt agyalok rajta: keresem a különféle magyarázatokat... és ha mindent elém raktak volna, akkor más lenne a helyzet...
-
WonderCSabo
félisten
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
janos666 #29037 üzenetére
szép poszt..
Sanctum
hd,dts
Az első 30percet ha valaki túléli, utánna már egészen nézhetővé válik majd a film.
Cameron nevével borzasztóan el szeretnék adni a filmet, ahol csak lehetett, feltüntetették mint kizárólagos producert, igaz, volt rajta kívül még vagy 3 név, mint ilyen ilyen kiz.prodúcer.. Nekem kicsit asylum-os volt az egész, de maga a menekülés a klausztrofóbiából azért rendben volt. elvileg megtörtént esemének alapján készült. a legvége képsor volt a legértékesebb az egészben
6/10 -
madgie
titán
válasz
janos666 #26680 üzenetére
És akkor a Die Hard sorozat is egytől egyig szar, mert McClane minimum negyvenhetet lő egy tár Berettával, majd a következővel már negyvenkettőt, nem? Sőt, az egyik jelenetben a bal oldalon van vérfolt az atlétán, a másikban meg a jobb oldalin? Ugyanazt tudom mondani, mint Tibiajax: ha ilyesmivel foglalkozol, akkor inkább kritikus vagy, mint műkedvelő.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
janos666 #26672 üzenetére
annyira látszik, mennyire teljesen máshogy fogod fel és látod ezeket az Alien-filmeket..
a kor hithű szelleméhez igazodva letöltesz több évtizedddel ezelőtti kultfilmeket most 40gigás bluréj rippeken, berakod a kis számítógépedbe és elkezdesz kielemezegetni otthon olyan alkotásokat, melyek nálad idősebb generációnál okoztak sokkal mélyebb nyomokat, mint azt te valaha is megfogsz kapni ezektől a képkockáktól
tanulmányt próbálsz meg írni erről az egészről, hogy milyen eredményt is sikerült elérni Scottéknak, annak idején, amivel egy kultuszt hoztak létre és a modern scifi/horror alapjait rakták le
Fiatalabb vagy magunknál a filmeknél is, nem is kevéssel (legalábbis a hszeid erre utalnak erőssen), de annyira látszik, mennyire fogalmad sincs erről az egészről, arról, amit az Alien mozik jelentettek anno nekünk, egy kicsit idősebb korosztálynak
Hol voltál akkor még a bluréjeddel, amikor én biciklivel minden csütörtök este felcangáztam a főtérre, hogy megnézzem, milyen új filmplakátokat és fekete-fehér képkockákat raktak ki az új filmekről amiket játszanak a jövő héttől a bástya mozinkban... amikor azt olvastam csak, "Nyolcadik utas a Halál".. meg hogy "csak 18 éven felülieknek ! " , este 8-tól vetítették, meg se mertem kérdezni, hogy elmehetek-e rá, maradt akkor a képek nézegetése, majd néhány évre rá az, h később suliban, 89-90-környékén irigykedve hallgattam azt, akinek megvolt otthon a bécsből behozott videón, és megnézhette.. Én is akkor láttam végül, egyszer bennt maradtunk péntek este a suliba, kémia terembe volt tévé és képmagnetofon (lezárva de kinyitottuk mint a szar), ott néztük meg haverokkal és paráztunk, felejthetetlen emlékem egyikeA Bolygó neve: Halál-ra már kevesebbet kellett várnom, hál' istennek, azt valamikor 92-körül az éjszakai csilagász szakkörösökkel a táborban éjszaka, amíg az igazi kis kocka-megfigyelők kinnt nyalták a tanár seggét, mi beraktuk az alámondásos kazettát aztán toltuk neki, soha nem felejtem el, ahogy ott néztük, itt van ma is előttem. ahogy a tojásokat mutatják, h kinyílnak mekkora para volt, Riplíí ahogy tolta neki, Bishoppp, ahogy szétkapta a sziszegő szörny.. állat volt. csak lestünk. krva jó volt
a 3 és 4-et már mást csinálta, más felfogás, későbbiek is, másabbak is lettek, sztem szarok, de ez is nézőpont kérdése, tőlem messze állnak, nem fogtak meg feleannyira sem, mint annak idején a Scott és Cameron-filmek. Azok voltak, ami -nálam- ma is Az Alien..
Ezek persze mind szép emlékek, és nyilván közrejátszik az, hogy gyerek voltam még és amit gyerekként kap élményt valaki, ha az elég erős ahhoz, h maradandó legyen, akkor az elkíséri őt egész élete végéig.. Az Alienek ilyen filmek voltak János, hangulatban, látványban ütöttek és azóta is így gondolok vissza rájuk, az első két klasszikus részre, a filmtörténelem mérföldkövei, én azt gondolom, teljesen felesleges ezen edzened most, 2011 januárjában magad, hogy lejárasd előttünk őket, valamilyen szinten, nem nagyon fog ez sikerülni..
: )max ennyit látunk csak... a te generációd mennyire nem a mi generációnk
-
válasz
janos666 #26629 üzenetére
Tovább a második részre: Aliens.
A kép kicsit zajosabb, a hang csak kicsit jobb. Előbbi korához mérten kiváló, utóbbi most is fülzajdító tud lenni pár jelenetben. Sőt, ebben a formátumban olyan halk a beszédhang az effektekhez képest, hogy majd' kivitte a mély morajlás az ólomüveget a szekrényemből, ha elég hangosra tekertem ahhoz, hogy értsem a párbeszédeket (felirat nélkül nézem az eredeti hangsávval, és tényleg iszonyat halk a beszédhang...).
Ennek a résznek ebben a vágatában már kevesebb a filmes baki, mint az első részben.
Bár érdekesek azok a lőfegyverek, amik frissen betárazva 40-akárhány töltényt jeleznek ki, később már 90-akárhányat mutatnak, majd miután ismét 40-akárhányat jeleznek vissza, még legalább 60 golyót ki lehet belőlük lőni, és még marad is. (Nem számoltam, de figyelmesen saccoltam, hogy "sok lesz már az Riply, tárat is cseréhetné' néha he!"De a kommandósokat sem kellett félteni e téren miután elkoboztak tőlük fejenként egy-egy tárat, ami elvileg full ammo volt, aztán mégis szarráluggaták a helyet a dugitölténnyel is
).
Ami magát a filmet illeti: Ezúttal kicsit jobban tetszett, mint mikor először láttam. De most sem ejt azért hanyatt. Én alapvetően 3 felvonásra bontanám:
Aliens - Dicshimnusz a bakáknak és menetelés az idióták halálába
Alines - És van még romantika a halál küszöbén
Aliens - Medal of honor Rambo editionEbből szerintem csak a 3. az igazán hű az első Alien filmhez. Az első felvonás szerintem kicsit gáz, a középső is fura, de azért elmegy, mert van közben akció is, de csak harmadik az igazán élvezhető. (Most sikerült élvezni, de első megtekintéskor már annyira lefárasztott a középső felvonás, hogy bealudtam és csak vártam a végét.)
Szóval nekem még mindig nem adja ez a James Cameron féle pop-top-factory. Attól még nem lesz jó egy film, hogy rögtön egy három részes minisorozatot kapsz egyszerre 160 percben, amiben csak a kötelező jelleggel betolt kliséhegy összefoltozására és polírozására fordítódik a kreatív munka 90%-a.
Elhiszem, hogy működik, és elismerem, hogy jól csinálja, amit csinál, de nekem a Terminátoron kívül eddig nem nagyon jöttek be a cuccai. (És azt is gyerekként imádtam igazán, most visszanézve tényleg "pofon egyszerű gyermekmese" az is, amint fejtegették azt a Sarah Conor sorozat kapcsán.) -
-
danih
veterán
-
Zoo123
senior tag
válasz
janos666 #26233 üzenetére
Szerkesztve:
F34R megelőzött amíg kerestem az imdb-n.Az Adéle és a múmiák rejtélye című filmre gondolsz?
Haver látta neki tetszett... innen tudom hogy én messzire kerüljem el, nem egyezik az ízlésünk, van ilyen!Az imdb-n elég alacsony pontot kapott, elég kevés szavazattal: valószínűleg nem "mainstream" film.
De azért nézd meg, és írd meg milyen volt, így legalább lesz róla vélemény és én sem rongálom az agysejtjeimet. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
janos666 #26050 üzenetére
csak óvatosan, de tényleg. Salo eléggé egy kontroverziális darab. a másikról én is most hallottam először.
centipedet én se láttam, de állítólag unalmas. horrorok közül én inkább az újhullámos európaikat szeretem (meg pár idősebb darabot), meg egyébként is inkább vagyok filmszerető, mint gore fan. kell néha a gore (pl a Mechanikus Narancsnak szerves részét képezik az erőszaktételek), de csak attól film még nem lett jó. másképp fogalmazva a témáról, kellő öniróniával
-
diablo1984
veterán
válasz
janos666 #26014 üzenetére
azért az a film több sebből is vérzett, ez a klónozzuk magunkat hadsereggé már erős volt és lényegében másfél óra semmi sem történt a filmben, de az látványosan! értem ez alatt, hogy a történet egésze nem lett kerekebb, csak a csóka lett kinyírva, de az is mit számít? nekem nagyon nem jött be, még talán a 2.vagy3. résznek lehetett valami köze a játékhoz(legközelebb), de utána már nagyon elszálltak az eredeti ötlettől....
-
Tibiajax
nagyúr
-
oxox
addikt
válasz
janos666 #22525 üzenetére
spoiler book of eli
hát ja...én is így vagyok vele...viszont lehet valaki szentinel, de nincs az a vak ember aki egy idegen vidéken ilyen könnyedén mozog, csak az egyéb érzékeire támaszkodva....ez az Úr adta, az Úr elvette elmélet meg elég vicces lenne....
jaja a öreg kannibálok nekem is bejöttek
..."találtam egy kis húst. Ugye éhesek"....bazz 30tél telt el azóta, ez meg talált egy kis friss húst
...és közben az a vinnyogó zene....nagyon eltalálták!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
janos666 #22525 üzenetére
Nem, nem láttam, assem tom miről szól, csak a nevét ismerem. Érdemes megnézni?
A csaj kifejezetten nem tetszik ezen a képen. A valóságban se tetszik. A Twilightban egész máshogy néz ki, mint a való életben. Mintha nem is ő lenne. A Twlightos sminkkel és hajjal viszont kifejezetten bejövős. Nem olyan kifejezetten bomba csaj, inkább érdekesen szép, de szép.
Egyébként nem tom mit csinálnak a Twilight sminkesei, de ezt a Pattinson gyereket nem tudják normálisan megcsinálni. A Twilight elején tök máshogy néz ki mint a vége fele, a New Moonban is tök máshogy néz ki, mint bmelyik Twilightos változata.
Viszont Kristen kisasszonyt szépen megcsinálták.
-
Jhonny06
veterán
válasz
janos666 #22379 üzenetére
Azért nincs igazad, mert új szervekre váró emberekről volt szó az egész filmben. Szervdonorként ezt teheted az emberekért. Azzal, hogy még élsz 40 évet nem segítesz rajtuk. Másokon segíthetsz valahogy, de megvolt az egésznek az előtörténete, hogy miért cselekedett így. Ezeknek az embereknek akkor kellettek a szervek és nem 40 év múlva. Ez nagy különbség. Ez nem az öngyilkosságról szól, hanem a segítségről.
Erről a filmről vagy jót, vagy semmit.
-
Arnold2
őstag
válasz
janos666 #22381 üzenetére
Shutter Island SPOILER!!!!
Nem tudom, hogy véletlenül írtad így vagy szándékosan, de Teddy Daniels nem őriz meg semmit illetve csak minimális bűntudata van (az is a náci táborban történtek miatt). Ugyan is ő egy kitalált személyiség Andrew Laedis által. Itt tulajdonképpen Laedis hordozhat valamit, de mivel eddig (s bár ő volt az eredeti személyiség) el van nyomva.
Teddy a kitalált személyiség: nem tud semmit a család gyilkosságról, a felesége meghalt, de nem "általa" hanem Laedis által.
Andrew megölte a feleségét és nagyon közvetve a gyermekeit. Na emiatt lett bűntudata, de megtört a nagy teher alatt és jött Teddy. Miután meggyógyították, újra Andrew lett akinek ott van az a nagy teher a vállán. S mivel "nincs mit kezdenie magával" így inkább a lobotomiát választja. Abban egyet értek veled, hogy végül is mondhatjuk gyávának, hogy nem akar azzal a teherrel tovább élni. De akkor egy költői kérdés feléd: te tudnál?
Valamint nem akar ő ártani senkinek sem. A másikat is csak azért verte meg, mert Teddyként azt mondták rá, hogy ő Laedis (aki megölte a feleségét), s ezért pöccent be.
Nem hősies, ezt aláírom. De semmiképp nem mártírkodásból csinálta amit csinált. -
Arnold2
őstag
válasz
janos666 #22359 üzenetére
Shutter Island SPOILER!!!!
Ez igaz is lenne, de akkor ezek szerint rossz szó volt a szörny rá, Ő tulajdonképpen nem rossz ember. Arra ért ugye haza, hogy a felesége "végleg át állt a sötét oldalra" és megfojtotta a gyerekeit. Erre Dicaprio nagy részben düh vezérelve de kis részben a felesége kérésére lelőtte. Ugye emiatt került börtönbe. De az átéltek (halott gyermekei és hogy lelőtte a feleségét) annyira soknak bizonyultak, hogy megtört és létrejött egy másik személyiség.
De a lényeg, hogy a dokiknak sikerült a kezelés, Dicaprio már saját maga, de olyan nagy neki a teher, amit úgymond visszakapott, hogy inkább az áldásos tudatlanságot választotta, mint ekkora teherrel tovább élni.
Ezt is tükrözi az utolsó mondata.
S hogy önjelölt mártír lenne? Nos azt nem hiszem, hisz neki már abszolút mindegy. Senki sem tudná meg hogy meghalt. -
hoffman_
nagyúr
válasz
janos666 #22166 üzenetére
spoiler
Nekem talán az a rész jött be legjobban, amit a kerti bunkerben töltöttek.
Igen, mert a sok szürkébe az vitt egy kis boldogásgot, ami felért egy utolsó, tiszta lélegzetvétellel, nekem olyan érzés volt.
vége
A befejezést illetően nekem is hasonló a véleményem picit, nem ide illet, az előtte levő ~ másfél óra nem ezt érdemelte/követelte, szerintem sem. Lenne pár - a szürke világba passzoló - ötletem nekem is.
Illetve azt is hiányolom mindkettőből, hogy nincsenek flashbackek, vagy legalább elbeszélések arról, hogy mi is söpört végig a földön. Egyszerűen "világvége volt, csak minket itt felejtett a szarban", mint ha ez olyan mindennapos dolog lenne itt felénk is, "az apokalipszis", nem pedig az "izé rakéta/kísérlet/isten... a honnanis, ami mitis...".
Ez nem véletlen, a vak is látja, hogy így lett megírva/rendezve és szerintük ettől lesz kicsit rejtélyesebb. Ebbe lehet, hogy én nem kötnék bele, mert engem is nagyon érdekel alapvetően, de szerintem így fekete foltként jobban lehet az utánalévő világot kreálni.
-
adalbert1
veterán
válasz
janos666 #22028 üzenetére
Én ilyen mélységben nem merültem bele a filmbe.
SPOILER
Cage szerintem is jó, viszont én egy sokkal darkosabb, tébolyultabb filmet vártam... Kb. olyan szintet végig mint ahogy rámászott a parkolóban a csajra...
Az anyósa is jó volt, simán hozta a redneck mellékszereplőt, aki víz helyett is sört vedel.
Ami viszont nagyon nem tetszett, az az hogy Xzibit milyen könnyedén lepaktál Cage-dzsel... Szerintem az a rész nagyon gyenge volt, engem az égetett ki a legjobban...
Eva Mendes meg szerintem nem volt hihető mint luxusprosti. -
válasz
janos666 #21959 üzenetére
SPOILER
Ó jajj, azt el is felejtettem, hogy a 2000-res évek design-ja szerinti lőfegyvereket használnak egy űrhajón? Azóta se nem változott a divat a lőfegyverek kialakítását illetően, de nem is találtak ki és rendszeresítettek jobb fegyvereket, ami emberek ellen hatásos, de kevésbé veszélyes a környezetére nézve?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest