- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
Archanon
őstag
Hogy el van itt ájulva mindenki ettől a Scarlett Johansson-tól...
Pár filmben láttam, de valamennyiszer... izéé... inkább nem is szólalok meg.

-
Archanon
őstag
-
Archanon
őstag
Rendben, akkor mindenképpen megpróbálom magamra erőltetni az eredeti nyelvet, és majd ha végre megszoktam (végignéztem), belelesek a magyarba is kíváncsiságból.

#hoffman_: Bátyám épp ma végezte ki a Shigurui-t. 3 hónap után végre megkönnyebbült.
Érdekes egy cucc, azt meg kell hagyni... majd meglátod. -
Archanon
őstag
Egyébként majdnem ugyanez elmondható a japánról is... csak.. na, érted, totál idegen a nyelv.
Múltkor a Részeges karatemester eredetijébe hallgattam bele, hát omg... egyszerűen nem tudtam értelmezni, hogy mikor milyen hangsúlyban beszélnek, hogyan gesztikulálnak, stb, annyira "idegbeteg" hangzású végig, és közben nagyon dallamos is. Fura... no persze a thai talán kicsit más, bár amit a fenti linkek egyikében hallottam.. eléggé hasonló. 
Mindenesetre teszek egy próbát majd mindkét nyelvvel. Meglátom...
-
Archanon
őstag
Jónak tűnnek, eltettem őket a listára. Kevésbé bunyó beállítottságú filmeket esetleg valaki?

Ennél az Ong Bak-nál ennyire rosszul sikerült a magyar/angol szinkron, hogy egyikkel se érdemes nézni? Megvallom, számomra a japánon kívül az összes keleti nyelv halál idegen, a mandarin pl. kiváltképp frusztráló - énekelnek... Eredeti thai nyelven biztosan több érzelmet éreznék a karakterekből, mint a magyarból?
/Nem mindig olyan gáz ugye a magyar szinkron. Ha már a tűrhető kategória fölött van, az nekem már jó./13 assassins... elkezdtem nézni. Első 15 perc eddig, de kb. OMG. Hangulatban kicsit Shigurui-ra hajaz (nyehheh, gondolom itt aztán beszélhetek erről), bár egyelőre még nem annyira horror és nem annyira idegölő. De már ez is harakirivel kezdődik, meg dilinyós sógunnal. Hehe... Oh, meg volt egy gyengusz cgi is.
Na, kíváncsi vagyok. -
Archanon
őstag
13 assassins, ezt látta már valaki? Imdb-n egész szép helyezést ért el...
Illetve: tudtok mondani még jó - tényleg jó - keleti filmeket, amiket érdemes is megnézni? (Jackie Chan filmeket ne, azokból amiket még nem láttam, mind várólistán vannak.
) Ha japán a cucc - és nem gagyi anime/manga adaptációszerűség -, előny, de felőlem lehet akár kínai, koreai kötélen lóbálós röpködős valami is, a lényeg, hogy látványban, történetben üssön, élvezhető legyen. Nem vetem meg a közel 30 éves filmeket sem, ha van jó. Akció, verekedős... nos, ezeket hagyjuk a végére, elsősorban dráma és fantasy/közép, ill. ókor párti vagyok. 
A Hua Mulan múltkor pl. nagyon tetszett... hasonlóak, illetve jobbak jöhetnek!

-
Archanon
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Nem is kell eljátszania a milliárdost, csak adja önmagát.

-
Archanon
őstag
-
Archanon
őstag
válasz
Realradical
üzenetére
Hö? Extended? Mi van? O_o Ne szívass.

SPOILER SPOILER SPOILER
A sima változatban is meghal, nem? Csudába, régen láttam a filmet...
SPOILER ENDAzt hiszem ideje újra megnéznem, mert fogalmam sincs, hogy a bővítettet láttam-e milliószor évekkel ezelőtt, vagy sem. Kérdés: miféle ez a remastered kiadás, miben különbözik a simától?
-
Archanon
őstag
válasz
Realradical
üzenetére
Eeehj, pedig az első 10 perc az egyik legjobb jelenet.
Braveheart-ot többek között azért (is) szeretem, mert telis-tele van jól megkoreografált csatajelenetekkel. Gladiator-ban szintén, és ezek között az első 10 perc, illetve az első nagy arénaharc... kevés annál monumentálisabbat láttam a filmtörténetben, ettől jobb csak a Rohirok rohama LotR3-ban. (Attól jobbak pedig a Warcraft introkban vannak itt-ott.
) -
Archanon
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
Semmi, csak úgy írtad - kétértelműen -, mintha 'X' filmnek mindenki számára kötelezően csak "annyit kéne érnie", és hülye az, aki több pontra értékeli. Na ezt jól megaszontam... de érted a lényeget.
Persze, nyilván nem így gondoltad, csak azt ugye nem szabad elfelejteni, hogy "számodra". Sőt, le merném fogadni, hogy van olyan is, akinek semmit se ér. Na kötekedés off, amúgy sem rosszindulatból írtam. 
#xlife11: Ezt biztos nekem címezted?

#Viszlát: Pontosan. Miért ne lehetne egy kiváló vígjáték 10/10, akár egy tökéletesen összehozott dráma...
Nem egy műfaj. -
Archanon
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
De ez a ~400 millás bevétel mikori adat? Ennyi volt a bevétel '39-ben (ill. az utána következő pár évben), vagy azóta egészen 20**-ig? Nem mindegy, mivel lehet, hogy így inflációval számítva sincs meg a 2 mrd.
szerk.:
#RexpecT: Ahha, már látom.
-
Archanon
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Szvsz, pedig a minőségibb szinkronok közé tartozik, jó színészi játékkal stb... Egyedül egy darab hangválasztási "baki" van jelen, ami miatt elromlik az összkép. Ugye Russel magyar hangja, Vass Gábor valahogy nem passzolt az eredetihez, de még a karakterhez sem annyira. Pedig egyáltalán nem játszik rosszul szerintem.
A legjobb megoldás: megnézni mindkét nyelven két különböző időpontban, dupla élmény.

-
Archanon
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Eheh, azóta én is megnéztem mi fán terem ez a két film, de azért köszi a megerősítést.

Az elsőt láttam pár éve, emlékeim szerint annyira nem tetszett. Ha a 2. rész valóban rosszabb annál, talán jobb is, ha kihagyom.
Bár azért még kíváncsi vagyok rá... talán egyszer... -
Archanon
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Nem véletlenül írtam, hogy fogalmam sincs már melyik Marvel produkció, és mivel arról se volt több infóm, hogy az Avengers-ben Thor-on és Vasipsén kívül ki szerepel, így bátorkodtam megkérdezni.

Tehát Hulk 2, meg Amcsikap. Köszönöm!
Illetve Zoolander és Brüno...#vzsryl: Étöm.
Annyira nem vagyok otthon az amcsi képregények világában, de most már kezdenek körvonalazódni az alapok.Még egészen kicsi koromban valamelyik reggeli műsorban ment valami katyvasz rajzfilm... Pókember, Macskanő (ha jól rémlik), meg X-mukik voltak összepakolva. Talán az lehetett, amit te írsz.
-
Archanon
őstag
Na szedjük össze, mely filmek is kellenek akkor az Avangers-hez, hogy teljesen élvezni tudjam?
Szuperhősös filmek, amiket eddig láttam:
Iron Man 1-2
Spiderman 1-2-3
Thor
X-men 1-2-3, Wolverine, First class
Batman Begins, The Dark Knight
Catwoman (anyám borogass...
)
Hulk (a második kimaradt még)
WatchmenTöbb most hirtelen nem ugrik be, de lehet, hogy van még egy-kettő... Hogy ezek közül melyik Marvel cucc, már rég elvesztettem a fonalat.
-
Archanon
őstag
Az animetopikban jómagam (és még páran) ezt a megoldást használjuk: [link] (annyi plusszal, hogy lehet gyorsgombot csinálni hozzá)
Nagyon egyszerű, 1x kell vele szöszölni, utána meg mehet a móka. Hosszabb spoiler szövegeknél különösen jól jön. 1-1 mondatosnál mondjuk én se vacakolok, vastagon SPOILER felirat, szövegrészlet offba és áthúzva, viszonylag távol elhelyezve a nem spoilertől. Ha valaki úgy is elolvassa, magára vessen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Archanon
őstag
Azumi / Azumi 2: Death or Love
hunsubNyo végre kivégeztem a második részét is, ami ugye az első filmnek közvetlen folytatása. Az első film igencsak kemény, teli halállal, kegyetlenséggel. Már az első 10-15 percben is kb. leesett az állam... Aztán kicsit elnyújtódik a film - bár lehet azért tűnt úgy, mert rendezőit néztem -, a végére bedurvul. A második részben kevesebb volt a dráma, sokkal természetesebben történtek a dolgok, illetve kicsit talán unalmasabb is volt. A sztori nagyjából lezárult, folytatást szerintem nem igényel.
Karakterek... nos... őmm... izé... Utólag kiderült számomra, hogy egy mangát (képregényt) vett alapul a film, némelyik párbaj nagyon mangaszagú is lett. Az őrült főgonosz pedig inkább vicces figura volt, mint ijesztő. Azumi karaktere még úgy egész jó volna, viszont a "színésznőt" nem bírtam elviselni, aki játszotta... valami wtf mód gagyi volt.
Fapofával, paplanszájjal, majdnem mindenféle mimikát mellőzve végigsodorta magát a sztorin, tehát színészi tehetség kb. a nullához közelített. (Eredeti nyelven néztem, szal még hallottam is, hogy gyenguszka.) A harcjelenetek odáig jók voltak, amíg nem raktak bele valami bődületes mangás baromságot, ami mangában/animében jól néz ki, de élőszereplős filmben inkább idétlenül hat. Pl.: vágást követően 3 méter hatósugarú zuhanyrózsával spriccelődik a vér a mukiból. Vagy: fej levág, egy ideig helyén marad, alatta megfordul a teste (vagy már mi volt), vigyorog, azt leesik, és miután már lepottyant a feje, még ordít egy jót. Ezen akkorát röhögtem...
Meg még egyéb "effektek", pl. egy sima levegőbeszúrásnak is olyan hangja volt, mintha iszappal placsmagolnának, vagy nem tudom... Érdekes. Nem tudok rá mást mondani. 
Aztán előfordult még pár bug/baki, ami az oda nemfigyelés eredménye. Ruhabakik: egyik pillanatban véres, következőben meg már az Ariel mosópor is közrejátszott. Néha előbb jelent meg a véres vágás az elhaló embereken, mint ahogy a katana érte őket.
Mindennek ellenére én jól elszórakoztam a filmen, a fenti érdekességek meg ha nem is sokat, egy kicsit azért levontak az élvezeti értékből. Ilyenek nélkül mondjuk bőven meglett volna a film, vagy legalább jól csinálták volna meg. Történetben tetszett, a drámai jelenetek különösen feldobják.
Első rész: [6/10]
Második: [5/10]_____________________
Hua Mulan hundub
No, hát igen, a mandarin nyelvhez nem vagyok hozzászokva... próbáltam autentikusan nézni, de a nyelv zavarósága miatt nem bírtam a filmre figyelni. Ehehe, még hogy a magyarok énekelnek beszéd közben.
Tehát egyelőre maradt a magyar hang, később - mivel a film olyan - viszont mindenképp megbarátkozok a kínaival is (bár nagyon nem tetszik a nyelv, és rohadtul idegen számomra), mert azért a magyar szinkronnak is megvoltak a maga problémái. Pl. a Gladiátor effektus: többezres tömeg ordibálása helyett kb. 10-en vinnyognak.
Egyébiránt a szereplőket a lehetőségekhez képest jól leszinkronizálták, még ha nem is egy Gyűrűk ura, vagy Beverly Hills-i zsaru minőségben.Aki látta a Disney-féle feldolgozást, az nyilván ismeri a legenda alapsztoriját. A császár hadba hívja a harcképes férfiakat, Mulan apja viszont beteg, emiatt Mulan szépen meglóg a fater szerelésében, és nő létére beáll katonának. Innentől kezdve azonban sokban elüt a rajzfilm "mézes-mázos" történetétől, ez... ez... A harcjelenetek brutálisan vannak koreografálva (már amikor nem csak jeleneteket vagdostak egymás után), a kamera szép stabil, látni lehet szinte minden mozzanatot, és az se semmi, hogy megmozgattak csak az egyik oldalt vagy négyezer statisztát.. Persze nem kell 300-féle slow motionre gondolni, vagy LotR féle hipermonumentális Rohir lovasrohamra, de pl. az Alexander-féle csata közbeni kamerarángatást simán lekörözi. Történetben ütős, olykor már szinte könnyeket fakasztó, a befejezés pedig mindenképpen dicséretet érdemel. Végre nem valami amerikai maszlag...
Oh, és jó a zenéje is.Persze nyilván mindenki felteszi a kérdést: hogy a fenébe nem jön rá senki, hogy NŐ??! Vagy arrafelé ennyire természetes a feminin hímnemű, hogy gyakorta tévesztik össze egymás nemét?
Ehh... lényegtelen.Kevés keleti filmet láttam eddigi életemben, de ez feltétlenül bekerült a - jelenlegi - kedvenceim közé, és megy az "Ajánlott" plecsni.
[8/10]
-
Archanon
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Pedig ez szinte teljesen hű Webber eredetijéhez (más kérdés, hogy ő is több könyvből pakolta össze), mintha csak színházban nézném. Ugyan nem vagyok belefanatizálódva, mint nővérem (pár éve tartott 86. megnézésnél - noooormális?! -, de azóta már nem is tartom számon), de szerintem nagyon jó lett. A leendő Leonidas is jól nyomja.

Filmvásznon mondjuk én is kevés musical-t láttam (talán kevés is van)... Sweeney Todd... más nem is rémlik a fantomon kívül.
-
Archanon
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Kérdezni se merem, hogy a The Phantom of the Opera-t láttad-e már.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyomorultak.. film.. színházban láttam még régebben, emlékeim szerint tetszett. A könyvet mondjuk nem olvastam, ahhoz képest biztos sok a változás. Kíváncsi vagyok a megfilmesítés eredményére, rossz nem lehet. A király beszéde után Tom Hooper csak nem nyúl bele a levesbe.
Apropó... a '98-as filmváltozatot látta-e valaki? Jóféle?
-
Archanon
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Én meg pont azt kifogásolom benne, hogy kevés az a 12. Egy gyerek lehet, hogy élvezi, de nem fogja úgy értékelni a film tartalmát, ahogy kéne. Simán "felnőttebb" kategória (legalább 16-os karika - én 17 évesen láttam, meg kéne nézni még egyszer), szerintem elég komoly tartalommal bír, ráadásul tiszta dráma. Én mindenesetre tuti nem nézetném meg a 12 éves gyerekemmel.
(Hehe, hol van az még..
)#orichalcos: Összevagdosva? Mármint a Tron? Terát láttam már, ha arra gondoltál.

-
Archanon
őstag
válasz
mondomén
üzenetére
Nekem a régi Tron-on sikerült elaludni úgy 1 óra után (jó, azért hozzáteszem, álmos is voltam), utána nem vitt rá a lélek, hogy folytassam. Azóta mondjuk a Legacy-t se néztem meg. Érdemes volna meglesni?
(#47155) janos666: +1.

_______Őőőő... TV2-n ma lesz délután: Híd Terabithia földjére (am. családi kalandf., 2007) (12). 12?!?!?!?!?! Biztos jó ötlet megnézetni gyerekekkel? Családi? Délutáni műsoridő? Wtf?
-
Archanon
őstag
A filmtörténet egyik legcsodálatosabb híre...
Remélem sikerrel is járnak.
___Tűz és jég hundub - régebbi
Fire and IcePár napja végre megnéztem és röviden kb. ennyi a véleményem: kétségkívül az egyik legjobban leanimált rajzfilm, amit valaha láttam. Mondjuk ezt a technika meg is követelte (full rotoszkóp eljárás), hogy jól nézzen ki.

Kicsit bővebben:
Történetben nem volt valami hű de hűha, viszont hangulat és a látvány bőven kárpótolt. Sok harc, hulló emberek, kevés beszéd, ez kell nekem. Mondjuk volt benne pár "micsinálszmáhülye??!!" jelenet, de azért összességében nem volt rossz. Teegra is végig egy szál "bikiniben" rohangászott, no meg volt pár érdekes kameraszög is - valahogy érezhető volt, hogy kik a célközönség.
Bár Amerikában ilyet... sok hiperkeresztény izé, nem hiszem, hogy a többség ezt túlzottan tolerálta volna, sőt...Oh, és a magyar szinkron. Kettő is készült, ugye a régi, no meg az új, 5.1 cuccos. Hanghatás ide vagy oda, a régebbi ezerszer jobb. Az egész monumentálisabban szólt, a szereplők is jobban beleélték magukat a szerepbe, szóval.. amolyan csillagos 5-ös szinkron, és a fordítás/szöveg is jobban tetszett. Pedig jó keveset beszéltek. Az újra is néha-néha átváltogattam, de ugyanezt nem mondhatom el róla. Jobb a hangminőség, de elveszett a monumentalitás az egészből, silány, semmilyen, ami ennél a műnél különösen zavaró tud lenni.
[7/10] - az animáció és a hangulat feldobja.

-
Archanon
őstag
Apropó... ha már rajzolt film (és nem japán).
Létezik egy ilyen: Fire and Ice (Tűz és jég). Anno olvastam róla, illetve a rajzstílus megalkotójáról egy cikket, a filmet betáraztam, de még azóta se jutottam el a megnézéséig. Valaki látta-e már közületek? Én mostanában tervezem...
-
Archanon
őstag
Mulan első része nagyon jó, a másodikat nem is olyan rég (1-2 hete) láttam Disney channel-en, és.. khm, nem adnék rá többet 5 pontnál.
Egy két jó poéntól eltekintve sajnos gyenge az elődjéhez képest. Egyszer persze meg lehet nézni... az Anasztázia pedig igazi klasszikus számomra, kedvenc Disney rajzfilmjeim között van.Gondolom ilyet meg fölösleges megkérdeznem, hogy az Oroszlánkirályt láttad-e már...
Abszolút favorit nálam. A második részre sajnos ömlik a nyál, nem tetszett annyira, a harmadik pedig... hát igen, Timon és Pumba. Röhögni nagyon jó.Disney-ből érdemes válogatni, a legtöbb nagyon jó. Ha még nem láttad volna mindet.

Vuk, Lúdas Matyi, Hugó, a víziló... alapok.

Aztán Szilaj megvolt-é? Egyiptom hercege, József, az álmok királya? Aztán van még pár jó... -
Archanon
őstag
Szó sincs arról, hogy utálnám a szinkronos filmeket... csak a rosszul szinkronizáltakat.
Korábban volt már itt róla szó, hogy hozzám közelebb áll ugye a saját anyanyelvem, ezért jobban szeretem szinkronizáltan nézni a filmeket, sorozatokat, plusz így nem az olvasással vagyok elfoglalva (még nem tudok tökéletesen angolul). Ezeket is úgy kezdem el, teszek vele egy próbát, ha nem tetszik, váltok eredetire - így is történt. És ez egyre gyakrabban fordul elő velem... O_o Kezdek rájönni, hogy tényleg igaz, amit mond a többség: a magyar szinkronok átlaga filmeknél is gáz. (No azért nem annyira, mint az anime-szinkronok esetében, ahol a többség egyenest pocsék tud lenni.)
-
Archanon
őstag
Black Death hunsub
Fekete halálKezdetnek: mint korábban írtam, a magyar szinkron nem kimondottan jó, bizonyos szereplőkhöz a hangválasztás röhejes, stb. Tehát eredeti hanggal néztem, ami meglepő mód tetszett - tényleg át fogok szokni lassacskán az angolra, már csak tanulás szempontjából is. Mondjuk a hangminőség általában még mindig zavarni szokott, bár itt pont nem volt ilyenre példa. Jó volt, mintha újraszinkronizálták volna.
A kamerarángatás viszont roppantul bosszantott, ehhez a sztorihoz célszerű lett volna egy kicsit fluidabb képi világot teremteni, ami kevésbé "természetes", a sokkal monumentálisabb és nyomasztóbb hatás érdekében. Szóval igazán használhattak volna valami stabilizátort... Ettől eltekintve a sztori így is kemény volt. Átlagosan kezdődött számomra, ellenben jófélére, mégis nyugtalanítóra sikeredett a befejezés. Boromir... izé.. Ulrich (Sean Bean - nekem már csak Boromir marad, amikor ilyen a fizimiskája
) odatett rendesen, nagyon nemlövöklespoilert volt.
6 és 7 pont között vacilláltam, de simán jó film ez - a fentiek miatt viszont: [6,5/10]____________
Rabbit Hole hunsub
Engedd el!Hiába kerestem a topicban, senki se látta?
Magyar szinkron - blőőő. A film... Van benne néhány úgynevezett "klisé", főleg a végkifejlet, és a mondanivaló sem valami újkeletű, viszont ha ezektől elvonatkoztatok, egy élvezhető, nem elalvós, nem túl velős, könnyedebb drámát kapok. A fényképezés szép volt, a színészi játék meg nagyon tetszett - egy bizonyos veszekedős jelenetet megnéztem magyarul is: nesze neked magyar szinkron.
Na szóval (
), "gagyibb" színészekkel valószínűleg nem tetszett volna ennyire. Nicole Kidman és Aaron Eckhart is nagyon jól alakítottak, viszont Miles Teller vitte a pálmát a srác szerepében. Ami annyira nem tetszett a sztoriban, hogy raktak bele bizonyos nem odaillő, fölösleges elemeket, vagy pedig ezeket nem fejtették ki eléggé. Összességében viszont jó. Na.Drámakedvelőknek ajánlott, de ne várjatok katarzist - azért kemény ez is -, és azok szintén kerüljék, akik nem szeretik a "slice of life" stílust.
[7/10]
(Natalie miatt +1.. na jó nem.
) -
Archanon
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Happy end... én már egészen elszoktam tőle.

Nézem ezt a Black death-t. Érdekes... felénél járok, de egyelőre sokban hasonlít a Season of the Witch féle... khm... "érdekességre". (Az nem tetszett.) Meglátjuk mi lesz belőle.
(Feliratosan lesem. Kezdem megszeretni az eredeti hangsávot, ennél a magyart szintén elbénázták, olyan semmilyen, plusz abszolút elveszti azt a kevéske nyomasztó hatását is a film... a csuhás kölök szinkronjától pl. konkrétan megőrülök - jó TF-ben Löböf alá még elment.
). -
Archanon
őstag
válasz
Integra
üzenetére
"Apró" helyesírási hiba, egyszer még belefért az életembe... ennyivel is többet tudok, köszönöm.

#Tibiajax: Már válaszoltam (igaz, kicsit késve), kérdeztem is, hogy miért érdekel. Ennyi hozzászólás között mondjuk nem is csodálom, hogy elveszett... deee, még mindig nem értem, kellemetlen az alkalmankénti ittlétem, a felettébb "érdekes" (béna) fogalmazásmódom, stb.? Vagy csak tévesen érzek rosszallást, illetve nemtetszést, és kombinálok itt össze-vissza egy egyszerű kérdésből?

-
Archanon
őstag
Inglourious Basterds hunsub
Becstelen brigantyk2 hete néztem, de még mindig a hatása alatt vagyok. Valami eszméletlenül jó film... (szubjektív vélemény, nem kérek köveket
) Quentin Tarantino-tól ez volt az első filmem (most már kövezhettek), talán éppen ezért is tűnt olyan egyedinek a stílusa, még sosem láttam hasonlót. Kapásból az első 20-25 perc... eeeeehj. Fergeteges. Christoph Waltz (Hans Landa) is számomra egy tök ismeretlen színész volt (német filmek tömkelege..) mindez idáig, viszont ezzel a szereppel egy életre megjegyeztem a nevét. Brad Pitt-en meg széjjelröhögtem magam.. azok a pofák, az a stílus. 
Aztán külön örültem, hogy több nyelven is beszéltek benne - na emiatt kivételesen a magyar szinkron is alapból kilőve, mivel utálom, ha béna magyar akcentussal megpróbálják leszinkronizálni, aztán megint másik jelenetben meg minden marad az eredeti... ez így nagyon hülyén jön ki. Időnként átváltogattam a magyar hangsávra, és lássatok csodát, nem tetszett. Egy, a fenti okok miatt gyakorlatilag abszolút nem opció, a másik pedig, hogy a szinkronhangválasztás... Bradnek adtak valami mély hangot (nem jut eszembe a neve), aki egyébként nem egy rossz színész, viszont az a kőkemény amerikai stílus magyarul még jó, hogy nem jön át.
És egy rakás ilyen... Landa hangja mondjuk, hogy jó volt, de nem elég genyóláda. Részemről itt ki is fújt, a többibe nem tudnék belekötni, mert nem láttam úgy. De amit ebben a filmben lerendeztek, biztosra veszem, hogy nem jó a szinkron összességében sem. 
A film felépítése, a színészek, az a minimális sztori, mondhatni egész fordulatos, és az utolsó 20 perc... Fenomenális. Na, elég az áradozásból, nálam simán [10/10].
(És nagyon ritka, hogy valamit maxra értékelek - bár ilyenkor nem sok mindennel törődök magam se... néha elszáll a pontozás, de ez a film megérdemli.)Jut eszembe... mégse az első film volt. 12 évesen láttam a Kill Bill-t.
Persze már nem emlékszek rá kicsit se..._________________________________
Véres karácsony
The ChildrenIMDb: 6.1 - hogy elmennek a jó lótúrós fenébe. Tényleg nem lehet megbízni az imdb-s értékelésekben. Ez valakinek tetszik?! Mi a rák volt ez?!!! Szánalom.... [2/10] - magamat se értem, hogy voltak képes végignézni. O_o Az Asylum produkciókon azért többet tudtam nevetni.

Archanon
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Louis de Funès filmjeit én egészen kicsi korom óta imádom.
Be is van tárazva egy nagyobb pack újranézésre, de biztos van olyan is, amit még nem láttam.Egy jóféle vígjáték...
Egyszerűen annyira fájdalmas ökörség, hogy nem lehet reálisan pontozni se. Persze ehhez kedvelni kell az ilyenfajta... nem is tudom... "direkt erőltetett"?... poénokat.
Meg kéne nézni ennek a 4 francia őrültnek a többi filmjét is..
Eddig még csak a linkelt, plusz A stadion őrültjei volt meg, de mindkettő nagy állatság. -
Archanon
őstag
válasz
Archanon
üzenetére
Megint értelmes voltam, lemaradt egy szótag...
...-el*.De hogy ne csak off legyen, mit tudtok javasolni az utóbbi évek (pl. 2008-tól) thriller/félhorror (esetleg tök horror) felhozatalából megnézésre? Ilyen kategóriában korábban sorra néztem a rosszabbnál rosszabb filmeket, de kész időpocsékolás. Viszont szeretem a műfajt, csak jó legyen.
-
Archanon
őstag
válasz
üzenetére
Én magyarul néztem, szerintem jó volt, behaltam a szinkronon.
Bár az eredetiről lövésem sincs milyen, és nem is valószínű, hogy meg fogom nézni még egyszer a filmet. 
Most viszont végeztem a Inglourious Basterds... uuuhhhhhh. Most röviden csak ennyi.

-
Archanon
őstag
Bérgyilkosék
KillersJót mulattam rajta, egyszeri megnézésre mindenképp jó volt. Nem mellesleg kedvelem az ilyen röhögősebb (kinek mi) romantikus vígjátékokat, néha jók kikapcsolódásnak. A utolsó harmadában viszont számomra visszavett egy kicsit az élményből, ahogy derültek ki a dolgok, valahogy nem erre számítottam. A végkifejlet nem kimondottan rossz - bár végig volt egy sejtésem róla - viszont engem zavart az "idétlen amerikai szomszédosdi" (aki látta, tudja mire gondolok). Emiatt (is) nálam "csak" [5/10]. Jó-jó, de átlagos, közepes. Én el tudtam volna képzelni egy kicsit ütősebben is.
A filmmel az a legnagyobb gond, hogy nem szabad rajta megpróbálni elgondolkozni, mert akkor belebotlok néhány alapvető logikai bukfencbe (ezekbe most nem mennék bele, korábban a legnagyobbakról volt már szó, ahogy olvastam). Ennek ellenére amúgy nem rossz, kimondottan magával ragadó a hangulata, végig lekötött. Szeretem, amikor kikapcsol az agyam a külvilág felé filmnézés közben, és magába szippantanak a történések, és ezzel itt nem volt gond. Habár a végére kicsit hülyén éreztem magam, sajnos beigazolódott a sejtésem, hogy tökre lecsapják a végét.
Még egy 5-10 perc elfért volna a befejező képsorok után. A sztori fele amúgy nem sok újdonság számomra, talán maga a "pandorum" jelenség volt egy eredetibb ötlet, viszont szerintem nem vesézték ki eléggé. Az ellenfelek pedig megint csak amolyan "legyenek, hogy ijesztgessenek" szerepet töltöttek be, semmi egyebet.
[6/10] - jó, egyszer, nekem. -
Archanon
őstag

Asylum minden alapötletből csinál egy másolatot előbb (! 2012...), vagy utóbb, amint megtudja, hogy valaki mások készülnek valamivel...
Borzalom. Nem láttam annyi filmjüket, mint ahány trailert tőlük, de szerintem ezt is kihagyom egy ilyen imdb-s értékelés után.
Valahogy sejtem mire számítsak. -
Archanon
őstag
Azt a leborult, ez most sok volt.
Hogyhogy még nem láttam...?
Neeee...
____Egy hozzászóláson átszaladt a szemem, csak most vettem észre...
#Tibiajax: 19. Miért? (Túl sokat okoskodtam?
) -
Archanon
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Lehetne. De akik lehetőséget kapnak, hogy alkossanak, legtöbben egyszerűen bénák, vagy nem tudom.
(Ami engem illet, én se tudnék jobbat készíteni, de nem is teszem
Egyáltalán nem erősségem az írás, én inkább csak felületesen értékelek, vagy kritizálgatok dolgokat.) De kerüljön bármennyibe is egy produktum, nem a rendezés, és a forgatókönyv a legdrágább, hanem amíg az ötletből film lesz. 100-200 milliós magyar film... Halott ötletből filmszerűséget is nehéz csinálni.
Egy jó ötlettel viszont már lehetne dolgozni, főleg ha nem a vizuális 3D effektbombákkal akarnak orgazmus kicsikarni a nézőkből, hanem mondjuk egy értelmes sztorival.#Realradical: +1.

-
Archanon
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha 8-9 milliót bele is öltek (akár kevesebbet), mindent korrektül összehoztak, kivéve a történetet, meg pár apróságot, amit írtam. Nem hiszem, hogy csupán egy értelmesebb forgatókönyv, és valamivel igényesebb rendezés annyira sokat dobna a költségvetésen. Ergo, ennyiből lehetne már jót csinálni, még hasonló mennyiségű szereplővel is [tényleg kevesen voltak], mert a jelmezek pl. nagyon ott voltak (Arathorn bőrkabátja, vaaah, kell.
), plusz a színészek se voltak übergázok.Amik 200 milliárdból készülnek, azoknak is a díszletek, a látványtervezés, meg a drága színészek megfizetése kerül szerintem a legtöbbe... persze az valamilyen szinten még érthető. Én csak azt mondom, hogy "kevés" pénzből is bőven lehetne jó filmet gyártani... Ha nem is csak ~10 millából, de 100-ból simán kéne, hogy tudjanak.
-
Archanon
őstag
Rasen
A spirálA Ringu (A kör; [link] - alul) folytatása egy másik szálon... megmondom őszintén, nem ezt vártam.
Mikor a végére értem, kb. ennyi fogalmazódott meg bennem: "OMG hogy milyen hülyeséggel vitték tovább a sztorit... jééézusom. 4/10." - Ez volt lassan 2 hónapja, de azóta se változott a véleményem. A film egész jól indul, a hangulata teljesen "körös", viszont olyan ügyefogyott befejezést (utolsó fél órát) kapott, hogy ihaj. Gagyi. Eh, meg kéne nézni a maradék kettőt is, de ez után már félek tőlük.
Tehát [4/10].___________________________
Terminátor 2. - Az ítélet napja
Terminator 2: Judgment DayÖhh, öhh... az első részre 8 pontot adtam? Miért is? A rák se emlékszik...
A T2 hozta a színvonalat, sőt, sokkal brutálisabb volt minden tekintetben, a befejezés pedig... EPIC.
Egyébként hasonló, mint az első, csak a tömény zúzda mellé most (sokkal) több tartalom, és számos érdekes fordulat szorult. A zene marhajó (dudum dum dudumm - dudum dum dudumm
), kamerakezelés nekem tetszett, Swarci 0 arcjátéka pedig fenomenális.
Bár néha talán kicsit túl emberien mozog, máskor meg tök robotosan. Bár ez az összesben így van... No. Utólag sokallom azt a 8 pontot a T1-re, van pár logikátlanság abban is, de ez meg messze elhagyja az elődjét, viszont nem is 10-es. Tehát legyen a T1 véglegesen 7, ez pedig egy nagyon erős [9/10]. Tényleg az egyik legjobb akciófilm, amit valaha is láttam...Terminátor 3. - A gépek lázadása
Terminator 3: Rise of the MachinesDigicPictures? Whoaaah, de jó gömböcske.
Rókabőr? Az. Harmadszor is megpróbálni ugyanazt az alapkoncepciót... már kezdett kicsit unalmassá válni, pláne a második rész epic befejezése után, valahogy erőltetettnek tűnt. A film minőségén érezni az ugrást, kicsit "maibb" (azért 12 év az 12 év..) kameraképpel rendelkezett, az operatőri munka is láthatóan változott, de különösebb bajom nincs vele. A sztori érdekes és szerintem jóféle volt - bár mintha lett volna 1-2 ellentmondás a korábbi részekkel kapcsolatban -, a befejezés pedig ha nem is annyira, mint a T2-é, de jól sikerült. Ezután már szabad az út a jövőbe...
Tetszett annyira, mint az első, kifejezetten gagyinak sem mondanám, arra van pár másik cím, élükön vélhetőleg az összes Asylum produkcióval. (
) Tőlem megkapja a [7/10]-es értékelést.Terminátor - Megváltás
Terminator SalvationHmm... komolyan, egyre kuszább már a sztori, nem jó ez az időutazósdi.
Sokszor úgy tűnik, mintha ellentmondana önmagának... bár lehet, hogy csak én nem figyeltem eléggé. Az erős stílusváltás ellenére, meg hogy nagyobb csetepatékat vártam, igazi "űrháborút", jó volt ez. A harmadik résznél mindenképpen jobb, és szerintem nem is mutatott kevesebbet, mint az első film, sőt, határozottan többet. A T2-nek viszont még ez sem ért a nyomába. 
SPOILER
Az a CGI Swarci...
Omg. Gagyi volt.
SPOILER END[7,5/10]
Sejtem lesz T5 is... várjuk. Abban már ismét lesz a szenátor úr?

A film... Nos, az első fél órát kicsit untam, aztán volt benne pár többnyire kiszámítható csavar is, jó kis akciók, és adrenalinpumpák. A vége is jó, de éreztem egy kis déjà vut, bár lehet tévedek. Tetszett a film, egynek simán elment.
[6/10]___________________________
Irigy kutya
EnvyÓóóatyám... Ekkora baromságot...! O_o Még éppen, hogy csak nézhető kategória, de sokkal több poénnal talán még ez az idióta sztori is elment volna.
Néha azért fogtam a fejem...
[4/10] - sajnos 'egynek' is gyenge volt.___________________________
A titokzatos lakó
The LodgerEz meg átlag nyomozós film. Semmi extra. Nem rossz, de nem is túl jó. A végén azért sikerült meglepniük, erre nem igazán gondoltam.
Viszont ahogy elnézem, ez is egy új bőrbe húzás volt, Hitchcock filmjéből. Eh, tuti nem nézem meg.
Tőle amúgy csak a fentebb említett filmet láttam; mai napig imádom a linkelt jelenetet.
No, [5/10] mehet neki.___________________________
No, és sikeresen megnéztem YouTube-on ezt a Born of Hope kreálmányt. Elvileg valami csak interneten megjelent fanmovie, ami kicsit hosszabbra sikerült az átlag 20 percnél, és Aragorn apja, Arathorn "kalandjait"/életét, meg kicsit Arathorn fia, Aragorn születését mutatja be, valamint Aragorn apja, Arathorn-nak az apjából, Aradorból (aki Aragorn nagyapja, Arador) is kapunk egy kicsit.. érdekes, és értelmes próbálkozás, nekem tetszett minden hibája ellenére, de azért nem fogom lenyócpontolni.
Nem tetszett pl., hogy szüntelenül (!) ment valami zene, az emberek sokszor túl mesterkélten beszéltek (ha nem megy a monumentális duma - pl. Warcraft introk -, akkor inkább felejtsék el!), az ork jelmezek kissé Power Rangers hatást keltettek (olcsóbb jelmez
), az elfek meg szimplán bénák voltak. Nekem az elf/tünde = Legolas, aki másodpercenként 2-3 nyilat lő ki, esetenként egyszerre többet is.
Aztán volt egy felettébb idegesítő, és idétlen effekt: amikor orkok jönnek, a kamerakép elzöldül. LoL. Legyen [5/10], értékelem az erőfeszítéseket.Még "gyűrűkurásabban", úgy 3 óra filmhosszal, hasonló koncepcióval (tehát Arathorn és a dúnadánok így meg úgy) egy nagyon ütős filmet lehetne csinálni később..
Mondjuk a Hobbit után...___________________________
Még a Rasen előtt megnéztem az Azumi első részét is, ami szintén tetszett, de majd csak a második rész után írok róla talán kicsit bővebben.
Elöljáróban annyi, hogy annak, aki szereti a nindzsákat, szamurájokat, stb., és a keleti filmeket, annak nézős (eredeti nyelven!!, mert a magyar valami ritka förtelem; pedig többnyire magyar szinkron párti vagyok). -
Archanon
őstag
válasz
Crystalheart
üzenetére
Ez a jelenet magyar szinkronnal fájdalmasabb.

"Itt jött be a golyóó..." - az a hangsúly! -
Archanon
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
Ez egy jó cél. De rosszul csinálják. Ha igazán sokat szeretnének kivenni belőle, akkor talán érnének is valamit.
Mondjuk én. például a Kontroll-t se értem, hogyan ért el 7,6-os átlagértékelést 12k usertől, mert a film szerintem csapnivaló (plusz tipikus magyar Barátok Közt hangminőség).
#TESCO-Zsömle: A színházak... hát. Ja. De egy színész tudjon elvonatkoztatni a színpadtól, mert egy filmben egészen másképp kell szerepelni, mint ahogy azt a színművészetin tanítják.
-
Archanon
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
9 millió azért már valami... a legtöbb fanmovie kevesebb, mint 500k-ból jön ki, bár azok többnyire nem is hosszabbak 20 percnél. Gondolom itt a jelmezek sokat nyomtak, meg pár "nevesebb" színész megfizetése.
Egyébként szerintem ennyi pénzből, akár 1 millióból is simán lehetne egy ütős és jó filmet csinálni, rendező, író, és operatőr kérdése (és persze nem valami Brad Pitt "beszerzése"). Persze nem akciófilmre gondolok, de hát na... Egy egyszerűbb, alacsonyabb költségvetésű, komoly témájú drámát pl. Tudom, el vagyok szállva.
De azt a legszörnyűbb látni, hogy a leggagyibb magyar filmekbe is beleölnek 150-200 milliót, és rendre elbénázzák őket, mert béna az író, az ötletgazda, az egész rendezése. Komolyan nem értem mit gagyiznak.... 
-
Archanon
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Van benne valami.

Youtube-on megnézhető a teljes film. Nem sokkal több, mint 1 óra, szóval lehet teszek vele egy próbát. Elvégre Középfölde, dúnadánok, orkok, Szauron.
Simán. -
Archanon
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha Asylum lenne, szerintem a legmagasabb pont 2 egész valamennyi volna rá.

Még életemben nem hallottam róla, pedig 2009-es. Közben utánanéztem egy kicsit jobban, és elvileg valami fanmovie. Képzelem a minőségét.
Bár képek alapján nem lehet olyan rossz... de Arathorn-on, meg Aragorn-on megakadt a szemem a szereplőgárdában, ezért kérdem, hátha látta már valaki. Vajon érdemes-e meglesni... 71 perc. -
Archanon
őstag
Born of Hope - erről hallottatok már? O_o
-
Archanon
őstag
Én már csak azért sem lennék képes vígjátékra beülni, mert én hangosan röhögő típus vagyok, így zavarnék másokat. Másik ok, hogy ez kölcsönös, tehát nem csípem, ha elröhögik a film felét, és amiatt nem tudom élvezni. Egyszemélyes mozi persze jó enne, de annyi pénzem meg nincs.

-
Archanon
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Komming szúún, veri szúún! Tebasszusszasszulaaa!

Egyébként én megnéznék néhány ilyen ugandai filmet, biztos van valami normális is. Tudtok címeket mondani?

-
Archanon
őstag
-
Archanon
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ez jóó, el is tettem kedvencekbe.

Amúgy ja... nekem már unalmas kicsit. Viszont hasonló koncepciója volt az SC2 Heart of the Swarm egyik trailerének is (spoileres!), abban viszont ütött, jó zerges volt.
#Integra: És még azt hittem, hogy a fentebb linkelt homokicápa után nem találok jobb szánalmasnak ígérkező leendő produktumot.
Ezt a trailert azzal ellentétben öröm volt nézni, annyira gagyi. Asylum rulz.
Legalább ne próbálnák magukat ennyire komolyan venni a filmjeik, simán jó paródiák lennének... -
Archanon
őstag
Egyszerű, kiszámítható, kedves kis családi film, sokszor még el is nevettem magam közben.
Egynek tökéletes volt. Jim Carrey-től mondjuk jobban szeretem az olyan igazán eszement vígjátékokat, de ez se volt rossz.Bááár... SPOILER
Nem értem miért kellett az étterembéli gyönyörű barokk/neobarokk (?) székeket ilyen ízléstelen, műanyaghatású, fehér izékre kicserélni... szal "modernizálni". Szinte nekem fájt...
SPOILER END[6/10]
-
Archanon
őstag
-
Archanon
őstag
válasz
Archanon
üzenetére
No, az utóbbi hét termése:
X-men (3.) - Az ellenállás vége
X-Men: The Last StandMiért is hittem azt korábban, hogy én láttam már az ikszmen hármat? Szerintem nem láttam, pedig nagyon úgy rémlett. Sebaj, most már biztos vagyok benne.
Baromi jó volt. Mondjuk egy két történést sajnáltam, de kellett a sztoriba. Henryt (Bestia) pedig szerintem nagyon komolyan megcsinálták, holott jobbára "csak" maszk volt az egész. Valamivel rövidebb volt, mint a második rész, ezért kicsit gyorsabban is pörögtek az események, de jó volt. A sztori megint nincs lezárva, szóval kíváncsian várom a folytatást. Egyszer úgyis lesz...
Részemről [8/10].X-Men kezdetek: Farkas
X-Men Origins: WolverineSokadjára (talán 3.). Még mindig jó film. Ami nem tetszett annyira, hogy a mellékszereplők többsége kb. le lett tojva, bár az is igaz, hogy így több idő jutott Farkasra (Rozsomákra*
). Elvégre róla, az ő múltjáról szólt a film. Elvileg lesz második része..? Kíváncsian várom. Hugh Jackman karaktere nagyon tetszik, bírom ezt a színészt.
[8/10]X-Men: Az elsők
X-Men: First ClassÖhh... kicsit meglepő ez a magas pontszám az imdb-n a többi részhez viszonyítva, valamivel mindhárom részénél magasabb. Úgy tűnik a közvéleménynek jobban tetszett a "trilógiánál"... velem egy kicsit más a helyzet.
Jó kis film volt, de talán túl sokat vártam tőle ilyen pontszám után - ez jó lecke volt: csak magamban bízzak (ilyen téren) legközelebb.
Kicsit olybá tűnik, hogy nagyon alacsony a költségvetése a filmnek, az effectek legalábbis a korábbi filmekben jobban tetszettek, Bestia megjelenése pedig finoman szólva is GÁZ volt. Eskü, mintha csak az ősrégi Majmok bolygójából vették volna a "jelmezt", és lefújták volna kék festékszóróval. Mindenesetre érdekes volt. Igazából a film maga lekötött, nagyon sok dolgot magyarázott meg a múltból - bár az is igaz, hogy volt néhány érdekes dolog, ami a régebbiekben másképp volt. A színészi gárdával különösebb bajom nincs, sokkal inkább abba tudnék egy hangyányit belekötni, hogy túl sok karakterből próbáltak minél többet megmutatni rövid idő alatt, ezekkel pedig fölösleges üresjáratokba torkollott néhány jelenet. Egynek elment, meg jó is volt, de véleményem szerint a többi része sokkal jobban sikerült. Azért összességében egy hetest simán adok rá.. ez olyan: "hhmm, jóó" plecsni.
[7/10]SPOILER
Hugh Jackman néhány másodperces megjelenése nagyon ütött! :))) A film legjobb pillanata volt..__________________________
És akkor valami nem X-men...
Transformers 3.
Transformers: Dark of the MoonVégre megvolt ez is. A sztori valamivel egyszerűbb, mint a korábbi részek, plusz ebből valahogy hiányzott a "monumentalitás" érzése, amit az álcák és az autobotok múltja váltott ki belőlem korábban. Egyébként tetszett, a látvány, a zene (még mindig
) nagyon jó volt, kicsit sem untam magam a film alatt. A főszereplő srác (ez a LaBeouf) meg végre nem volt annyira nagyon tenyérbemászóan idegesítő lúzer. Volt pár erőltetett poén, amit úgy kihagytam volna, meg mondjuk több szerepet adtam volna az autobotoknak (elvégre róluk szól.. vagy mi), és kevesebbet a már harmadjára (jó tudom, másodjára, de Megan Fox sem kicsit változott az első és a második rész között..) leváltott, "csöppet" kacsaszájú nőnek, meg LaBeouf-nak. Egyébiránt baromi izgalmas, jó kis movie volt. Vajon lesz még folytatás, vagy trilógiaként le is zárták az egészet?
[7,5/10]SPOILER
Arra meg kíváncsi lettem volna, hogy Megatron hogy a rákba él túl mindent... mondjuk ezt már biztosan nem.__________________________
A kör
Ringu (1998; eredeti, japán, HUNdub)Múltkor megfogadtam, hogy meglesem az elődöt, hát megtörtént. Igazából semmi extra nem volt, hogy az amerikai változatból már ismertem gyakorlatilag az egész sztorit, kicsit sem tudtam meglepődni (esetleg megijedni..?) a dolgokon. Először megpróbálkoztam az original, japó változattal, de sajnos nagyon rossz minőségű volt, ennél a Barátok közt is jobb hangminőségben... így maradtam a magyar szinkronnál, ami nem volt rossz, amolyan átlagos. A filmről csak annyit tudok mondani, hogy a hálivúddal átitatott verzió ezerszer jobb.
De azért ez se volt rossz, csak ha ezt látom előbb, nyilván jobban ütött volna a vége is...SPOILER
Amikor is Sadako kimászik a TV-ből...Szvsz, így jobb volt, hogy a végére tartogatták, korábban biztos a frász tört volna rám is.
No, [6/10] - sok helyen igazán gagyi hatást keltett, de ettől függetlenül jó kis thriller/horror dolog volt ez... hamarosan megpróbálkozok a folytatásokkal is. Kíváncsi vagyok. 
-
Archanon
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Asylum* - kihagytam egy s betűt..

Ha nekünk címezted.
És pontosan, találó a neve... Nem sok filmjükbe botlottam bele, de mindegyik kivétel nélkül egy másik nagyobb produkciónak egy "lebutított változata" volt, amikre csak azért adtam 2 pontot 10-ből, mert végigröhögtem a gagyiságukat.
Ilyen copykat csak gyogyósok csinálhatnak... csak az a szörnyű, hogy megélnek belőle. -
Archanon
őstag
Olyan régen láttam már, hogy a First class előtt jobbnak láttam megnézni a régi részeket, hisz alig emlékszem már a sztorira. Néhány hónapja megvolt az első rész (az mondjuk sokadjára), még mindig imádom, ahogy a második részt is. Jó volt. És mivel abszolút nem emlékeztem szinte semmire belőle (csak a gátra, meg a teleportáló ipsére), még megvolt az "újdonság" élménye is.
Lassan felkészülök a harmadik részre is, bár talán azt is láthattam már régebben... de nem mernék rá megesküdni, egy emlékfoszlány sincs belőle, pedig rémlik, hogy megnéztem már. No, sebaj, az biztos, hogy "új" lesz. ^_^ Aztán jöhet a legfrissebb is, idővel. Arra nagyon kíváncsi vagyok...No, első, és második rész is nálam simán [8/10].

Oh, és BÚÉK!

-
Archanon
őstag
Anime esetében amerikai/angol szinkronról van szó, ami legtöbb esetben nem ér föl a cartoon network alja színvonalához sem.. Ők szinkronizálni nem igazán tudnak, vagy inkább csak nem akarnak jól... keverve azzal, hogy kis költségvetés, akármilyen "színészekkel". Hallottam már jó angol szinkront, sőt, a rajzfilmekhez, 3D animációkhoz (+játékokhoz) is jókat gyártanak (többnyire). Szóval bántani nem bántja a fülem, én csak a filmek minőségét nem csípem... persze nem vagyok ebben járatos, lehet nem mindegyik olyan, amilyennek én képzelem, ilyen téren igencsak "elfogult" vagyok (még).

-
Archanon
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
A japánhoz ugyanígy álltam hozzá (bár ott maga a nyelv volt irritáló - most meg már imádom), de ott megvolt a tény, hogy a magyar szinkronok zöme ultragáz.
De a japán szinkron megint csak... minőségi (többnyire; bár az is igaz, hogy filmekhez nem tudom milyet gyártanak, ha csinálnak egyáltalán... Ja de..
). Az angol doboztól személy szerint rosszul vagyok - lehet kövezni. Viszont azt aláírom, hogy érzelmeket, utalásokat, stb nem mindig tudnak úgy közvetíteni magyarék, ahogy azt eredetileg kéne. Ugyanakkor, ha valamivel megfelelően foglalkoznak, tökéletes eredmény születhet, sőt, akár jobb is, mint az eredeti. Tökéletes példa erre a Gyűrűk ura trilógia... Tökéletes ellenpélda pedig a 300, ahol a magyar szintén gagyi, és az angol üt mindent.(persze ez megint csak az én véleményem) -
Archanon
őstag
válasz
dipeti
üzenetére
Én filmeket mindig magyar szinkronnal nézek, valahogy jobban áll a fülemnek. Próbálkoztam régebben original angol szinkronnal, de a legtöbb úgy hangzik, mintha nem lenne újraszinkronizálva (akár egy magyar gagyisorozat), és tiszta rossz a minősége. Persze ezzel nem azt mondom, hogy gagyi az original, pusztán nem állt még rá a fülem... mondjuk azért a magyar szinkron se sikerül mindig jól.

Ugyan már tervezgetem, hogy a kedvenc filmjeimet újra kéne nézni egyszer eredeti hanggal, mert mégiscsak kíváncsi vagyok rá (+jó nyelvtanulásnak is), de az anyanyelvem mégiscsak jobban cseng.

Black Swan-t emlékeim szerint én is 9-re értékeltem, noha magyar szinkronnal láttam (azt is). Nagyon (nagyon) jó film. Újranézésre van nálam is ítélve (ezúttal angolul).

-
Archanon
őstag
Télapós filmektől nagyon keveset láttam (pedig elég sok van, karácsonykor folyton nyomják őket), talán a Télapu 1-2 megvolt, naaagyon rég. Erről a Tapló télapóról pedig nem is hallottam. Lehet érdemes lenne tennem vele egy próbát...

#Pitterix: Akkor ideje megnézni.
Tényleg fergeteges film, de az a magyar szinkron is ami van hozzá... Funes Haumann Péterrel a legjobb, bár Balázs Pétert is bírom. 
Aktív témák
Hirdetés
- Moza CRP2 pedálszett
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- iPhone 12 Pro 256GB Graphite-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4752, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez nálam már elég ok, hogy ne rajongjak érte.
Pár filmben láttam, de valamennyiszer... izéé... inkább nem is szólalok meg.

Múltkor a Részeges karatemester eredetijébe hallgattam bele, hát omg... egyszerűen nem tudtam értelmezni, hogy mikor milyen hangsúlyban beszélnek, hogyan gesztikulálnak, stb, annyira "idegbeteg" hangzású végig, és közben nagyon dallamos is. Fura... no persze a thai talán kicsit más, bár amit a fenti linkek egyikében hallottam.. eléggé hasonló.
Na, kíváncsi vagyok.

Valahogy szimpatikusabb ezzel az arcszerkezettel Peter.
Illetve Zoolander és Brüno...
)

Még egy 5-10 perc elfért volna a befejező képsorok után. A sztori fele amúgy nem sok újdonság számomra, talán maga a "pandorum" jelenség volt egy eredetibb ötlet, viszont szerintem nem vesézték ki eléggé. Az ellenfelek pedig megint csak amolyan "legyenek, hogy ijesztgessenek" szerepet töltöttek be, semmi egyebet.
Egyébként hasonló, mint az első, csak a tömény zúzda mellé most (sokkal) több tartalom, és számos érdekes fordulat szorult. A zene marhajó (