Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#26014) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Resident Evil: Afterlife (2D-s BD korong, angol hang, magyar felirat)
7.5/10

Próbálja meg lehúzni bárki, de szerintem az eddigi legjobb Resident Evil film, és önmagában is nagyon jól megállja a helyét az idei palettán.

Én mondjuk nem játszottam egy RE videójátékkal sem, csak halottam róluk, de szerintem 3 rész már elég kellett legyen ahhoz, hogy a VG fanok feldolgozzák, hogy ez nem egy megfilmesített videójáték. És nekem is ugyan így elég volt már 2 rész is, hogy elfogadjam, ez nem egy akció-scifi, hanem futurisztikus és post-apokaptikus-jövőkép környezetben játszódó zombis akciófilm. És ami engem illet, én képtelen vagyok betelni ezekkel. :D

Én csak 2D-ben néztem, mert az Avatar óta hallani sem akarok a 3D moziról még legalább 2-3 évig, vagy míg nem hallok valami innovációról, ami úgy nyújt térthatást, hogy közben nem vesz el érezhetően a 2D képi tartalomból (felbontás, színhelyesség, kontraszt, folyamatos mozgás, stb, stb...)
De így 2D-ben is igen látványos lett! Nem hosszú film, de az alatt a másfél óra alatt folyamatosan rá voltam cuppanva a monitorra, mert már-már katartikus élmény volt számomra ezt a látvánvilágot ilyen minőségben csodálni. :K

Mindeközben, hogy már a látványért (és a hang sem utolsó, azt is szépen keverték) megér másfél órát, szerintem a története is ennek volt legjobban felépítve (talán az első rész még kicsit korrektebb volt, de a 2. és 3. részt messze túlnőtte). A karakterek is egész jók voltak. (Még ha sablonosnak is tűnik azoknak, akik játszottak a Left4Dead-el, vagy végignézték mostanában az összes hasonló zombis filmet, de működött a dolog annyira, amennyire kellett).

Milla Jovovich is szépen összekapta magát az utóbbi 1-2 alakítása óta, remélem azét nem "még egyszer utoljára", hanem lesz még 1-2 ilyen, mielőtt elmegy nyugdíjba. :DDD

Én szívesen megnéznék egy hasonló 5. részt is! :R

Mondjuk ha már azt mondtam, szépen fel van építve a történet...
Azt azért mégsem értem miképp áll ez össze, hogy a film elején kap a nyakába egy ellenszert, amitől többé már nem szuper-Alice, csak egy törkényen halandó nő, de utána mégis csinál olyasmiket, amiket még a korábbi rész szuper-Alice-ja is megirigyelhetne tőle. Sőt..., már az sem állja meg a helyét, miképp élte túl a helikopterkatasztrófát, ha már gyenge és sérülékeny ember volt.
Meg hát az sem teljesen kerek, hogy az Alice klónok miért kamikázék...? Így be voltak programozva előre? És mindegyik meghalt (az utolsó szálig aki csak ki lett keltetve...), mikor felrobbant a föld alatti bunker? Erről lehetett volna egy apró megjegyzés.
Na és az a főgonosz most a helikopteres incidenst élte túl, vagy ő is sorozatgyártott klón? Mindkét verziót lehetne cáfolni, mert úgy viselkedik, mint ha ugyan az a személy lenne (emlékszik olynokra, amikről egy klónnak már nem lenne tudomása, mert előbb halt volna meg a másik, minthogy elmesélje ezeket az utódjának), viszont hülyeségnek tűnik, ha a helikoptert élte túl, vagyis Alice baszott ránézni, és gondoskodni róla, hogy tuti ne keljen fel többet.
És még folytathatnám, de hát ez nem az a kategória, ahol mindent meg kéne magyarázni, csak ezek nagyon szúrták az agyam.
Talán még az a nagymelák ollóshentes volt egy furcsa arc, hogy ő mégis hol termett és ki öltöztette be őt így...? De olyan jó poén volt, hogy megbocsájtható. :DDD

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.