- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
agy73p
senior tag
-
agy73p
senior tag
Hali, F24 Xfce alatt a Teamviewer működött, majd az utolsó kernelfrissítés óta nem tölti be bootoláskor a Teamviewert, hiába telepítettem újra. Ha megint a régi kernellel bootolok be, akkor sikerül.
Mit kellene tennem, hogy az újjal is működjön? -
agy73p
senior tag
válasz
csendes #5532 üzenetére
És nincs igaza?
Szeretnék segítséget kérni.
1. Valahogy "elromlott" a képernyő kikapcsolás pár perc tétlenség után. Hiába állítok be bármit az energiakezelőben (laptop egyébként), nem változik semmi, marad folyamatosan bekapcsolva a képernyő.
Újratelepítés után is ugyanaz a helyzet, gondolom, vhol a home könyvtárban van ez a beállítás elmentve.2. Lassan bootol be a gép, b + 40 mp az eredetihez képest. Ezért.....
3. lementeném a home-ot és csak azokat a dolgokat tenném vissza, ami szükséges később. Hogy fussak neki? Van egy másik partíció, amin van hely....
-
agy73p
senior tag
Az utolsó 32 bites rpm-es Google Chrome-t nem tudjátok, h honnan lehetne letölteni?
-
agy73p
senior tag
Ne haragudjatok, nagyon röstellem, igazán nem akarom a nyűgjeimmel elárasztani a topicot, de az az igazság, hogy így sem tudom előhívni a MATE desktopot, igaz, csak az első sort, a "dnf group install "MATE Desktop""-ot futattam le és telepített 60 mb-ot.
Nem értem, h miért nem indítható kijelentkezés vagy újraindítás után. -
agy73p
senior tag
Ezzel mit tudok kezdeni?
14:32 adam ~]$ sudo dnf install @mate-desktop
Last metadata expiration check performed 2:54:16 ago on Fri Mar 4 11:38:16 2016.
A(z) 'MATE' nevű csoport már telepítve van, kihagyás.
Függőségek feloldva.
Nincs tennivaló.
Kész!Hiába jelentkezek ki, csak az XFCE választható ki desktopnak.
-
agy73p
senior tag
Hogy tudnám felrakni XFCE mellé a MATE-t úgy hogy ne telepítse a saját programjait, de azért elinduljon (volt, amikor ez nem sikerült @mate-desktoppal, ha jól emlékszem).
-
agy73p
senior tag
Korora 23 - 32 bit, Fusitsu Siemens laptop:
Megpróbáltam az Intel Grafikus telepítőjével az integrált Intel GPU-hoz zárt drivert feltenni (csak Mintnél próbáltam ilyet régen egyszer), de azt írja ki, hogy "Distribution not supported".
Ez itt most a Kororára értendő vagy egyáltalán a Fedorára? -
agy73p
senior tag
Ha volt már, akkor elnézést:
Fedora 23: KDE vs. Xfce vs. GNOME vs. LXDE vs. MATE -
agy73p
senior tag
Lemezhasználat-elemzőt milyet tudok Fedorára feltenni?
Mint alatt van ilyen, a fenti néven, de az csak a magyar megfelelője. Hogy tudok Fedora alatt rákeresni?Azt hiszem meglesz: Baoab vagy hasonlók is vannak.
-
agy73p
senior tag
Chrome és Opera alatt https://kororaproject.org/ nem jön be. FF beenged, nem jelez hibát. Most akkor hogy van ez? Miért enged be a FF, ha a tanúsítvány lejárt?
-
agy73p
senior tag
válasz
csendes #5468 üzenetére
Elvileg fent van, de nem tudom, h mindegyik-e:
[adam@localhost ~]$ sudo dnf install gstreamer1-plugins-good gstreamer1-plugins-ugly gstreamer1-plugins-bad-free gstreamer1-plugins-bad-free-extras gstreamer1-plugins-bad-freeworld gstreamer-plugin-crystalhd gstreamer-ffmpeg gstreamer-plugins-good gstreamer-plugins-ugly gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-bad-extras gstreamer-plugins-bad-free gstreamer-plugins-bad-free-extras gstreamer-plugins-bad-nonfree gstreamer-plugins-bad-extras libmpg123 lame-lib
Last metadata expiration check performed 0:02:08 ago on Thu Jan 21 16:38:09 2016.
A(z) gstreamer1-plugins-good-1.6.2-1.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer1-plugins-ugly-1.6.2-1.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer1-plugins-bad-free-1.6.2-1.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer1-plugins-bad-freeworld-1.6.2-1.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer-plugin-crystalhd-3.10.0-11.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer-ffmpeg-0.10.13-15.fc22.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer-plugins-good-0.10.31-15.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer-plugins-ugly-0.10.19-18.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer-plugins-bad-0.10.23-7.fc22.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer-plugins-bad-free-0.10.23-28.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) gstreamer-plugins-bad-nonfree-0.10.23-3.fc22.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
A(z) libmpg123-1.22.4-1.fc23.i686 nevű csomag már telepítve van, átugrás.
Nincs ilyen csomag: lame-lib.
Hiba: Unable to find a match.
[adam@localhost ~]$ -
agy73p
senior tag
Hello,
azt hittem a kezdők topicban jobb helye van, de nem jön rá válasz régóta, talán itt. Nekem iaz is elé lenne, ha irány mutatnátok, hogy mit nézzek meg, merre induljak.... Pitivivel próbálkoztam, de nem jön össze a kódolás.
Ha estelge szánnátok rá egy-két percet.... -
agy73p
senior tag
válasz
body007 #5328 üzenetére
Köszi, ezt nem kell kipróbálnom, xfce alatt nem tudom hogy lehetne indítani.
Visszajelzés a partíció csatolásával kapcsolatban:
Először is: gedittel szerkesztettem, nem tulajdonítottam jelentőséget a szóközöknek, így aztán el sem indult a rendszer újraindítás után. Aztán nano-val léptem be az fstabba, ahol ugyanazt a tartalmat pontosan a többi sor alá szerkesztettem, így viszont elindult, megtette, amit kértem tőle. :-)Viszont, én nem pont erre a csatolásra számítottam (mivel fogalmatlan voltam), hanem arra, hogy ahogy szokott, megjelenik az asztalon, csak éppen csatolva. Ezt el lehet érni valahogy?
-
agy73p
senior tag
Kérhetnék szájbarágós segítséget ahhoz, hogy a gépemen levő egyéb (ntfs) partíció automatikusan fel legyen csatolva induláskor?
Annyit kibogarásztam, hogy fstabbal lehet megoldani, azt tudom is szerkeszteni gedittel, de nem tudom a pontos menetét. Gparted megmutatta, hogy a szükséges partíció: UUID - 5A1E50BF275BEAB6, sda5 egyébként.
Valami ilyesmi sort kellene hozzáadni a fstabban:dev/sda5 mnt/drive ntfs-3g defaults 0 0
vagy
UUID=5A1E50BF275BEAB6 mnt/drive defaults 0 0 ?Még sosem csináltam ilyet, nem szeretnék galibát.
-
agy73p
senior tag
válasz
csendes #5308 üzenetére
Ezeket ismerem, mindegyiket többször megpróbáltam, de nem jártam sikerrel.
Másik topicban is írtam róla, de nem még nem tudtam megoldani. Meg ezzel is gond van.
-
agy73p
senior tag
Esetleg egy kísérletet tennétek? Fel tudjátok tenni az XnConvert vagy XnView és az ImageMagick programokat Fedorára?
Ha nektek sikerül, akkor újra fogom rakni a rendszert, de ha nem, akkor nem kínlódok vele tovább. Viszont nem szeretnék már többet disztrot váltani. -
agy73p
senior tag
Hali, lenne két kérdésem, talán Fedora specifikusak, bár az első sztem nem az:
1./ Fedora 22 Gnome - XFCE:
bluetooth adapterrel külső bluetooth hangeszközt (audio receiver) szeretnék hozzáadni. BT csatlakozás már van a két eszközt, VLC-vel próbáltam, de nincs elérhető csatlakoztatott külső hangeszköz.
Jelenleg a VLC csak a "belső hangforrás analóg sztereó"-t ismeri hangeszközként.
Hogy lehetne csatlakoztatni a külső hangeszközként a BT receivert?2./ ugyanezen az gépen a Egér és érintőtábla ->P eszközök -> Syn/Ps2 Synaptics TouchPad.
Eddig minden disztrónál volt egy olyan beállítási lehetőség, hogy gépelés közben le lehetett tiltani az egérpadot, mivel sokszor tapasztaltuk, hogy a csuklóval - ha ránehezedtünk a tapipad melletti sík műanyag részre - elmozdult a kurzor, így elugrált a szövegírás gépeléskor. Remélem, h érthető és nem túl zagyva.
Szóval Fedoránál nincs letiltás opció. Synapticsra rákerestem a Yumexben, de nem tudtam megoldani a problémámat.
Van ötletetek esetleg? -
agy73p
senior tag
-
agy73p
senior tag
Fel akartam tenni a Korora 22-t egy FS laptopra (1200x800), de egy óra alatt nem sikerült, a telepítőben a - képzeljétek el - a "Done" gomb nem jelenik meg. Kék csík a telepítő (anaconda vagy mi, ami aztán le is állt 2x) teteje, abban csíkban semmi szöveg nem látszik, de ha vakon belekattintok (telepítős screenshotot megnézve feltételezve a "Done" helyét) akkor tovább ment. De egy óra szöszölés után feladtam, majd máskor megpróbálom...
-
agy73p
senior tag
Egy régi gépre feltettem a Kororát újra, mert közben partíciókat kellett átrendezni.... Előtte a régin ment Firefox alatt a friv.com oldal, de most meg nem indul... és kellene a gyermeknek...
Adobe flash player le van töltve, flash player blokkoló nincs... biztos vmi apróság, de nem jövök rá, hogy mit kelle letölteni vagy átállítani. Van ötletetek? -
-
agy73p
senior tag
Desktop effekt alatt mit kell érteni?
Bocs, de nem tudom, hogy az mi.
XFCE van fent, Compizt is feltettem utólag vagy jött a Mate-val talán, nem tudom.[08:37] adam@localhost ~ $ inxi /fx
CPU~Dual core Intel Core Duo T2450 (-MCP-) speed~2000 MHz (max) Kernel~3.19.5-200.fc21.i686 i686 Up~1:44 Mem~1048.5/2006.7MB HDD~620.1GB(46.9% used) Procs~191 Client~Shell inxi~2.2.16[08:32] adam@localhost ~ $ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) SATA Controller [AHCI mode] (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller (rev 02)
02:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 12)
04:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection (rev 02)
0a:06.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB-712/4 Cardbus Controller (rev 10)
0a:06.1 FLASH memory: ENE Technology Inc ENE PCI Memory Stick Card Reader Controller (rev 01)
0a:06.2 SD Host controller: ENE Technology Inc ENE PCI Secure Digital Card Reader Controller (rev 01)
0a:06.4 FLASH memory: ENE Technology Inc SD/MMC Card Reader Controller (rev 01) -
agy73p
senior tag
Ajánlom figyelmedbe a kérdésemet.... Szted? Köszi, hogy foglalkozol a problémámmal.
-
agy73p
senior tag
-
agy73p
senior tag
Tegnap feltettem az XFCE-t, egyelőre azzal marad, nem egy erőgép...
Viszont még mindig nem tudom, hogy ha sudo yum install @mate-desktop telepítése után yumex alól hogy tudom pl. a matet a függő dolgaival együtt eltávolítani, hogy minden eltűnjön, de problémát meg máshol ne okozzak.
-
agy73p
senior tag
Egen, azt hiszem a kezdő topicból tudsz mindent a történetről.
Csajok is megszoktál a Linuxot, a Cinnamont is elfogadták. :-) A sebessége MATE-val nagyon frankó, de most meg hiába tettem fel, nem adja be a panelokat, semmit....Az biztos, h ezen a gépen maradok a Fedora/Korora változatnál a hardver miatt, már több időt nem töltök kísérletezésekkel.
Viszont ez azzal jár, hogy itt fogok kérdezni, lehet, h nem keveset, ha nem gond Nektek. Mindig csak apróságokkal tudok haladni, mert itthon sok időm nincs gépezni.
Ilyen alap kérdéseim vannak, pl, hogy ha feltelepítek egy progit, de nem kell, akkor hogy lehet leszedni, hogy ne kavarjon be más maradó progiknál.
Feltettem a Sugar DE-t, de le akarom szedni. Utoljára, amikor a KDE-t leszedtem az előző telepítésről, többet nem is kaptam grafikus felületet, csak a egyszer tudtam konzolrol (jól mondom?) elindítani. Újra kellett raknom a gépet. Van egy kis fogalomzavarom, majd lassan belejövök talán.Szóval egy kicsit fogni kéne a kezemet az elején egy ideig (lehet, h jó ideig), aztán majd csak megtanulok járni.
-
agy73p
senior tag
válasz
csendes #4969 üzenetére
Köszi!
1. Az alapból be volt pipálva, hogy kis méretűre állítás a tálca aktív ikonjai közé, de így sem teszi.
2. Megtettem, remélem, h működni fog.
3. Tényleg, igazad van, ezt benéztem. Köszönöm.
4. Köszönöm.5. Chrome tegnapi frissítése óta indításkor jelez a SElinux, hogy
- r n g d - execmod
- chrome-sandbox - write.
Még nem vagyok szokva az ilyenekhez.... mit kell tenni? Visszavonni a frissítést? -
agy73p
senior tag
Üdv, megpróbálnám saját topicjában a Fedora alapú Korora disztróval kapcsolatos kérdéseimet, ha nincs ellenetekre.
Nagyon kezdő vagyok, lassan két hete használom stabilan, most már Cinnamonnal. Lenne pár kérdésem (Korora21), pár finomítás, ha lehet:
1. hogyan lehet megoldani, hogy az automatikusan induló Teamviewer ne legyen külön ablakban megnyílva minden bekapcsoláskor, hanem csak a tálcán jelezze, hogy fut (mint a Windowsban)?,
2. minden bekapcs után első indításkor a Google-Chrome felajánlja a lehetőséget, hogy "visszaállítás", pedig előtte szabályosan volt leállítva, miért teszi?
3. fájlkezelőben alapértelmezett megjelenítésnek szeretném beállítani, hogy részletesen lássam a fájlokat, ne pedig ikonokként. Nem találtam erre vonatkozó beállításokat. Hol keressem?
4. A Korora rolling, half-rolling vagy egyik sem? Nem ajánl fel frissítéseket, de a Yum extender bekapcsolásakor minden esetben talál frissíteni valót. Nem zavar, csak kérdezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest