- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
A Chromium a nyílt forráskódú project, amin a Chrome alapul, viszont az utóbbi nem nyílt forráskódú.
Chrome-ban alapból benne van a Flash lejátszó.
Chromium böngészővel a Flash működéséhez a chromium-pepper-flash csomag telepítése szükséges. Itt van leírva a telepítése Fedora 23-ra: [link], viszont neked értelemszerűen a 32 bites csomag kell: [link], és ennek megfelelően nem a lib64-be kell bemásolni sem. -
csendes
addikt
Most a distrowatch-on is megjelent, ott azt írják, hogy a múlt héten szűnt meg a 32 bites Chrome támogatása Linux-ra. [link]. MIndenkinek azt ajánlják, hogy váltson Chromium-ra vagy ha tud, akkor a 64 bites Chrome-ra. Nem támogatott böngésző használata biztonsági kockázatot jelent, illetve egy idő múlva belül valószínűleg nem is fog már működni a függőségek változása, frissítése miatt.
-
agy73p
senior tag
Ne haragudjatok, nagyon röstellem, igazán nem akarom a nyűgjeimmel elárasztani a topicot, de az az igazság, hogy így sem tudom előhívni a MATE desktopot, igaz, csak az első sort, a "dnf group install "MATE Desktop""-ot futattam le és telepített 60 mb-ot.
Nem értem, h miért nem indítható kijelentkezés vagy újraindítás után. -
agy73p
senior tag
Ezzel mit tudok kezdeni?
14:32 adam ~]$ sudo dnf install @mate-desktop
Last metadata expiration check performed 2:54:16 ago on Fri Mar 4 11:38:16 2016.
A(z) 'MATE' nevű csoport már telepítve van, kihagyás.
Függőségek feloldva.
Nincs tennivaló.
Kész!Hiába jelentkezek ki, csak az XFCE választható ki desktopnak.
-
Vladi
nagyúr
Elvileg ahová akarod. Gyakorlatilag csinálnod kell egy könyvtárat. Tipikusan a /mnt alá kerülenk az ilyen könyvtárak. Tehát csinálsz egy /mnt/valami könyvtárat és annak a jogosultságait beállítod. Utána oda.
Az 1. oszlopban vagy eszköz nevet írsz: /dev/sdc4 például, vagy ha gyakran cserélsz lemezeket és ez változhat hazsnálod az uuid-t. Ez minden kötetnek egyéni azonosítót ad.
-
csendes
addikt
Feltenni simán lehet. Hogy működik-e, az már másik kérdés
.
Imagemagick van Fedora repo-ban: [link].
Az XnConvert külső repo-ból letölthető rpm-ben: [link]
XnView helyett már XnVIewMP van és nincs rá hivatalos rpm csomag: [link].
A zavaros licensz miatt ezek az Xn***-ek nem kerülhetnek be egy igazi FOSS (Free and open-source software) hivatalos csomagjai közé. -
csendes
addikt
Az első kérdésedre itt valószínűleg találsz választ: [link]. Pulseaudio-val (vagy ALSA-val) is utána ki tudod választani a megfelelő hangkimenetet, és akkor a VLC-nél már nem kell keresgélni.
Az XFCE egér és érintőtábla kezelésnél bizonyos tulajdonságokat lehet a menü-n kívül állítani xfconf-fal, kicsit bonyolultan: [link]. Lehet, hogy érdemes megnézned mondjuk Gnome asztali környezettel is. -
agy73p
senior tag
-
Ha nem kell a csili-vili, akkor az xfce pont jó lesz, de ez amúgy utólag felrakott xfce egy másik de-es verzió mellé?
Tiszta telepítés szerencsésebb, egyrészt kevésbé kell konfigolni (ahogy nézem a fapad alkalmazásmenü van fent a whiskermenu helyett pl), másrészt kisebb az esély a bugokra és a teljesítményre sincs jó hatásra az ilyen kevert csomagoknak, lehet más dm-et plugineket egyéb beállítófájlokat használnak az eltérő de-k, szóval jobb ha csak az adott de-re kihegyezett verziót pakolod fel tisztán.
Amúgy ha nem akarsz screen tearinget Korora/Fedora 21 Xfce-hez szükséged lesz a compiz-xfce-re (és a compizconfig-ra) és az emeraldra (ill az emerald-themes-re keress rájuk a yumeben, ill ott az xfce4-whiskermenüt is megtalálod ha nem lenne fenn alapból, pure xfce telepítésnek nem mindig része), ui. az xfce 4.12 majd csak a 22-es verziókba kerül bele, amiben alapból van rá opció, comptont meg nem találtam 21-es Fedora alá.
Persze az effektek nagy részét én is tiltom (pl az összes asztali effektet), de van olyan effekt ami szükséges a működéséhez, pl az ablakdíszítés. -
Vladi
nagyúr
Átalában ugyna úgy csinálod: csinálsz egy mentést, elrakod, ha kell visszamásolod. Persze a linuxban vannak speciális dolgok, amiket nem mentesz. Tömörítesz stb. erre ad megoldást egy ilyen app.
De a letgöbb disztró nem különbözik annyira, hogy ne lehessen univerzálisan megoldani. -
Vladi
nagyúr
Pontosan mit szeretnél? Lementeni az egészet egy iso-ba és csak visszarántani, ha baj van? Vagy a csomagösszeállítás kell?
bár szerintem inkább az első. Erre sok módszer van, mindjárt keresek egyet.
mod: clonezillát ajánlják több helyen. Itt vannak a doksik.
Nem próbáltam, én karbantartom a rendszerem és nem csuklik össze.
-
agy73p
senior tag
Tegnap feltettem az XFCE-t, egyelőre azzal marad, nem egy erőgép...
Viszont még mindig nem tudom, hogy ha sudo yum install @mate-desktop telepítése után yumex alól hogy tudom pl. a matet a függő dolgaival együtt eltávolítani, hogy minden eltűnjön, de problémát meg máshol ne okozzak.
-
csendes
addikt
1. Teamviewer-ben tudod beállítani Extras/Options/Advanced
2. Töröld a chrome temp fájlokat
3. Pedig ott van, ha a Nemo-ról van szó. File Manager Preferences / Views / Default View [link]
4. Mivel Fedora alapú, ezért nem rolling. Illetve olyan, mint a Fedora, csak egy kis késéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged