Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Pitterix: Gyógytorna
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerixxx
csendes tag
Helló!
Tegnap raktam fel én is a Fedora 20-at, hát... első körben lefagyott a telepítője
ami még korábban soha nem történt meg, előtte már azért telepítettem párszor Fedorát, de itt sikerült ezt is elérni. Másodjára már végigment.
Windows mellé raktam fel... ok, próbáljuk ki. Direkt Cinnamon GUI-val telepítettem, haverom dícsérte és screenshot-ok alapján nekem is megtetszett - korábban eleget szívóztam a Gnome 3-mal F17 alatt. Indul a rendszer, megjelenik a tálca, aztán egy crash report:
Cinnamon crashed : process /usr/bin/cinnamon was killed by signal 11 (SIGSEGV)Na mondom ez jól kezdődik!
Ezután kívánom-e újraindítani a cinnamon-t, nyilván... egy próbát megér. Persze ugyanaz fogadott, a crash report elküldéséhez meg majd 700 megányi cuccot akart leszedni, miért???Jó, akkor váltás shellbe: yum update cinnamon majd startx. Dobott pár figyelmeztetést, majd a végén egy hibát (kb. annyit, hogy az Xserver sikeresen befejezte a működését), akkor keressük meg a naplófájlt, vajon mi történt. Grafikával kapcsolatos infókat és figyelmeztetéseket írt, hibát annyira nem, csak a végén egyet (az előbbit).
Azután kezdtem el kutakodni a neten, hogy ilyenkor mi van... amit itt is írtak korábban, a Catalyst driver nem jó neki, csak most nem nagyon tudom, mit lenne érdemes tenni...
Találtam egy jó kis cikket ezzel kapcsolatban, lehet megpróbálkozok ebből kihámozni a lényeget, de pár helyen eléggé ellentmondásosak a kommentek: [link]Amúgy a laptopon virtuális gépként van fent az F17 már több mint egy éve, azt leszámítva, hogy manuálisan kell indítani a GUI-t (mert egyszer csak dobott egy hibát, hogy nem tudja betölteni, azóta olyan) igazából tök jól megy.
Próbáltam korábban már sokféle Linuxot : openSUSE picit fura volt, az Ubuntu valahogy nem nekem lett kitalálva, a Debian egész jó, de nekem mégsem tetszik, Knoppix dettó, a többi fapados verziókról nem is beszélve, bár azok inkább a Windowst próbálták meg utánozni több kevesebb sikerrel.Sajnos a Fedora Magyarországon nem annyira elterjedt (elég kevés a magyar nyelvű dokumentáció), habár a RHEL következő kiadásai a Fedora kerneljét kapják, a RHEL meg mondjuk a Debian mellett a két leginkább elismert Linux disztribúció, szóval a helyzet még akár változhat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- Battlefield Redsec - Ma délután indul az EA ingyenes battle royale játéka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ami még korábban soha nem történt meg, előtte már azért telepítettem párszor Fedorát, de itt sikerült ezt is elérni. Másodjára már végigment.