Hirdetés
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Kamu AI ismeretterjesztő shorts videók
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
-
nexplo
őstag
Nekem a vga gyári tartója fogja szépen a vga-t, mivel rejtett csatlakozós, így a kábelt pont el lehetett úgy vezetni, hogy ha nem lenne a rögzítő pöcök, akkor sem tudna kicsúszni a kábel.
Dobj egy képet hogy mire gondolsz, mert így nehéz elképzelnem.
-
nexplo
őstag
amúgy egy VGA kitámasztó filléres tétel
Kész konfignál igen. De új építésénél nekem már szempont a szellőzés és az állított beszerelés.
-
FireKeeper
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Nekem a vga gyári tartója fogja szépen a vga-t, mivel rejtett csatlakozós, így a kábelt pont el lehetett úgy vezetni, hogy ha nem lenne a rögzítő pöcök, akkor sem tudna kicsúszni a kábel.
-
Dragon3000
nagyúr
Arról nem beszélünk, hogy mi a bánatnak kilowattos kártya meg táp egy pc-be?
Meg ez a függőleges alaplap, vízszintes kártya elrendezés egy sok kilós nagy böszme vga kártyánál mennyire jó mechanikailag?Ez a lopakodó alaplap történet lehet, hogy ezen tudna segíteni, egy jó hosszú csatlakozósáv a kártya aljára, ami egységes réz, azt beledugják egy rendes alaplapi csatlakozóba, oszt jónapot.
Én 1991-ben szereltem VAX-ot, a Digital meg tudta oldani, hogy békésen szaladgáljanak a százamperek a gépben.Aztán ha megnézed az összes ilyen alaplap-ra a vga-nak a táp ugyanúgy 12vhpwr megoldással megy, így max annyi változik, hogy a vga helyett az alaplapnál lesz olvadás.
-
Dragon3000
nagyúr
nehéz a gyártóknak megoldást találni erre a gondra
Nem értem mi a gondjuk a gyártóknak. A megoldás adott. Vissza kell térni a korábbi csatlakozóra, ha ennyire nem megy.
Alternatív megoldás lehet, ha ebből tesznek be kettőt és nem erőltetik, hogy csak egyel menjen a kártya.
Egy xx90-esnél ezt már az elején meg kellett volna lépni, tekintve, hogy a rendszernek nincs hibatűrése.
Persze ezt a tápnak is támogatnia kell, mert nem csak a csati nem bírja a nagy áramot, hanem a kábelek sem. Vagyis itt nem működik az a rendszer, hogy 1 ágra 2 csatit teszek, mint a réginél.
Viszont, ha valakinek a tápja csak a régi rendszert tudja, akkor meg két adapterkábel kell.
De adott esetben 1 adapter kábel és egy normál kábel is már sok tápnál megoldaná a problémát.Ha az nvidia előírja, hogy bizonyos vga típus felett csak és kizárólag az új csatlakozó lehet, akkor a gyártó nem tehet rá másikat, attól, hogy két csatlakozót tennél rá, az nem oldalán meg a szar rögzítést, mivel ha idővel kijjebb csúszik, akkor ugyanúgy előfordulhat az olvadás...
-
nexplo
őstag
Igaz,a függőlegesen állított kártyáknál kevésbé jöhet ez a probléma,mint ha vízszintbe lévő társaiknál,némileg szépít a helyzeten,hála a riser kábelnek,de a lényegen nem változtat.
A retrozás örökzöld,már akinek,főleg mostanság élik a reneszánsz korszakjukat,és ahogy elnézve a hardver árakat ez ki fog még tartani egy darabig,vagy jó sokáig.
Személyes vélemény,de némelyik régi játék még mai napig szórakoztató tud lenni,tartalmilag is,(a csili-vili grafikától el kell tekintetni ebben az esetben.)
A függőleges a nyerő, főleg 2Kg-os kártya esetén. Hő, hajlás, és csati miatt is. Bár tudom ezért nem akar mindenki házat cserélni. Keress rá a retro börzére, nagyon jó lesz.
-
Hunwar
tag
Igaz,a függőlegesen állított kártyáknál kevésbé jöhet ez a probléma,mint ha vízszintbe lévő társaiknál,némileg szépít a helyzeten,hála a riser kábelnek,de a lényegen nem változtat.
A retrozás örökzöld,már akinek,főleg mostanság élik a reneszánsz korszakjukat,és ahogy elnézve a hardver árakat ez ki fog még tartani egy darabig,vagy jó sokáig.
Személyes vélemény,de némelyik régi játék még mai napig szórakoztató tud lenni,tartalmilag is,(a csili-vili grafikától el kell tekintetni ebben az esetben.)
-
nexplo
őstag
Szomorú ha így lesz,de nyilván persze van reális esély rá és nem is kevés.
Akkor maradok a RETRO gamingnél...Valahol számomra ez kicsit-nagyon nonszensz,és vérlázító hogy nem kevés pénzt kérnek el a VGA-k ért,és akkor nincs hozzá egy normális csatlakozó?
Előbb elfogadom a 3x8 pint,még ha csúnya is és nem esztétikus az a kábelköteg ami kilóg a VGA-ból,de legalább működik,fix és stabil,megbízható legyen,azaz üzembiztos.Poén,de még a végén kitalálják és megmagyarázzák,(már akinek)hogy még,hegeszteni is lehet majd azzal a hajszálvékony kábellel,és csatlakozással...A 10A biztosíték,meg mint a húzat az ajtót,úgy old le,netán olvad a vezeték,meg a konnektor is.
Én áttértem a sötét oldalra.
Nekem állítva van a kártya és rendesen be van csatolva. Így nincs probléma. De nyílván a saját setupom nem érvényes minden gépre és userre 
Retroról jut eszembe, hétvégén lesz a retro kiállítás. Én oda akarok eljutni végre
-
Hunwar
tag
Szomorú ha így lesz,de nyilván persze van reális esély rá és nem is kevés.
Akkor maradok a RETRO gamingnél...Valahol számomra ez kicsit-nagyon nonszensz,és vérlázító hogy nem kevés pénzt kérnek el a VGA-k ért,és akkor nincs hozzá egy normális csatlakozó?
Előbb elfogadom a 3x8 pint,még ha csúnya is és nem esztétikus az a kábelköteg ami kilóg a VGA-ból,de legalább működik,fix és stabil,megbízható legyen,azaz üzembiztos.Poén,de még a végén kitalálják és megmagyarázzák,(már akinek)hogy még,hegeszteni is lehet majd azzal a hajszálvékony kábellel,és csatlakozással...A 10A biztosíték,meg mint a húzat az ajtót,úgy old le,netán olvad a vezeték,meg a konnektor is.
-
dongettó
tag
Következő már 1200W lesz, és a 4 pici tüskéből lesz 8. Az extra 4 pinre majd lehet dugni füstérzékelőt.
Ezt a hibát nem ismerhetik be hiszen mennyi kártya fog végérvényesen megdögleni garidő után emiatt, azt nem fogják vállalni. Oké még hogy 5-6 év bohóckodásig még nem olvadtak le. 8-10 után már érdekesebb. -
nexplo
őstag
Próbáltam de nem jött be,még átalakítóval sem,így hát ez nálam kizáró ok hogy ilyen csatlakozású VGA-t vegyek,még ha a teljesítmény rovására is megy,és kompromisszumokat kell kötni,egy régebbi kártyával.
Az Ngreedia az kiesett a virágos kosaramból.(Igen az AMD-nek is van már ilyen csatlakozója de azt is kerülöm.)Előbb utóbb csak ilyen csati lesz és nem lehet kikerülni sztem...
-
Hunwar
tag
Próbáltam de nem jött be,még átalakítóval sem,így hát ez nálam kizáró ok hogy ilyen csatlakozású VGA-t vegyek,még ha a teljesítmény rovására is megy,és kompromisszumokat kell kötni,egy régebbi kártyával.
Az Ngreedia az kiesett a virágos kosaramból.(Igen az AMD-nek is van már ilyen csatlakozója de azt is kerülöm.) -
nexplo
őstag
A régivel is meg lehetne oldani, max kapna még egy plusz csatit. Nem vitatom hogy nem lenne szép és sok csati lenne (kb 4*8pin) de stabil lenne legalább. Sajnos ez az új csati még sokáig velünk marad érzésem szerint.
-
ricsip
addikt
Valószínűleg igen, mert terv sincs még a lecserélésére. Vagy azt majd csak akkor hírdetik ki, ha már elkészült, addig top secret. Különben a népek nem vennék a régi szar csatlakozót, kivárnának az újra.
-
nexplo
őstag
-
Hunwar
tag
Van értelme ezt a csatlakozót erőltetni?
Amióta megjelent,mindig van róla valami hír hogy,ígynemjó-úgynemjó...mindenféle ötlet,és mikroszkópos elemzés után sem. -
tibaimp
nagyúr
-
RobbyJr
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
dongettó
tag
Így kívülállóként, ha annakidején a normál 8 pin felelt meg a 150W -nak kényelmesen
( 16-18 AWG )stabilan, és akkor most ebből a csatiból 3 darab van átalakitva 1 darab 8 pines csatlakozó fizikai méretére, úgy hogy kisebb és 12 ponton érintkezik, plussz be van tolva még 4 db kis pin extraként... És akkor 600W.igazi lobo tóbiás.
De legalább megállapították, hogy a paradicsom egészséges.
És ezt teszik egy olyan kártyára, ami akkora mint egy disznó.
NV mérnökei & bolygókapitány együttes erejével. Hogy sülhetne el rosszul.
Szerintem próbálják a 2 bit hatást, hogy nem is eszik annyit mint a szemét, egy ilyen kis csatival kompenzáni. NV Pszichológia. -
RobbyJr
addikt
-
RobbyJr
addikt
Takarítani nem szoktad időközönként a gép belsejét?
-
bambano
titán
Arról nem beszélünk, hogy mi a bánatnak kilowattos kártya meg táp egy pc-be?
Meg ez a függőleges alaplap, vízszintes kártya elrendezés egy sok kilós nagy böszme vga kártyánál mennyire jó mechanikailag?Ez a lopakodó alaplap történet lehet, hogy ezen tudna segíteni, egy jó hosszú csatlakozósáv a kártya aljára, ami egységes réz, azt beledugják egy rendes alaplapi csatlakozóba, oszt jónapot.
Én 1991-ben szereltem VAX-ot, a Digital meg tudta oldani, hogy békésen szaladgáljanak a százamperek a gépben. -
sh4d0w
félisten
Az ilyen szabványt kell beszántani és a probléma meg van oldva. Ja, meg nekifutásból tökön rúgni, aki jóváhagyta.
-
Ribi
nagyúr
Érdemes ránézni, én is néztem néha kis lámpával, jó közelről megszemlélem tényleg rásimulnak-e a műanyagok egymásra, illetőlegesen hivatalosan talán 15 vagy 25 ki/bedugást ajánlanak, utána cserét javasolnak. Én is cseréltem, mert elenyésző tétel az 5090 árához képest, pedig nem volt meg a 15 se, most meg rendeltem Thermal Grizzly WireView Pro II wired cuccot, vízhűtő block meg jövőbeni jobb kompatibilitás miatt megvártam a wired verziót.
Hát jayztwocents tesztelte ezt a ki be dugdosós témát és gyári állapotban szarabb volt mint 10 dugdosás után. Aztán valahol 40-60 környékén rosszabb lett, de utána megint egyenletes.
-
gaben22
őstag
Érdemes ránézni, én is néztem néha kis lámpával, jó közelről megszemlélem tényleg rásimulnak-e a műanyagok egymásra, illetőlegesen hivatalosan talán 15 vagy 25 ki/bedugást ajánlanak, utána cserét javasolnak. Én is cseréltem, mert elenyésző tétel az 5090 árához képest, pedig nem volt meg a 15 se, most meg rendeltem Thermal Grizzly WireView Pro II wired cuccot, vízhűtő block meg jövőbeni jobb kompatibilitás miatt megvártam a wired verziót.
-
ricsip
addikt
De hogy csúszik ki? Nekem a Corsair csatlakozó eléggé észrevehetően "csippan", amikor a fül belekap a "bukkanóba" a kártya csatlakozóján, ahhoz azért jelentős vibráció kell, hogy az leugorjon a csatlakozóról. Nem beszélve róla, hogy úgy emlékszem vízhűtő blokkal épített kártyánál is megesett leégés, itt a fórumon is 4090-nél, ha jól emlékszem.
Elvileg az (is) előfordul(hat), hogy valamilyen irányba feszül a kábel. Ez elhúzza a csatlakozót, és mivel a csatlakozóban levő fém érintkezők is kicsit tudnak kotyogni a műanyag házban, nem fognak teljes felületükön érintkezni a GPU csatlakozóján levő párjukkal. Ebből is kialakulhat a részleges vezető keresztmetszet csökkenése. Aminek a vége a kontakt-ellenállás megnövekedése, az nagyobb hőt termel, és így végsősoron megpörkölődnek az érintkezők, megolvad a csatlakozó műanyag háza.
-
gaben22
őstag
Nem értem mi a gondjuk a gyártóknak. A megoldás adott. Vissza kell térni a korábbi csatlakozóra, ha ennyire nem megy.
Alternatív megoldás lehet, ha ebből tesznek be kettőt és nem erőltetik, hogy csak egyel menjen a kártya.
Egy xx90-esnél ezt már az elején meg kellett volna lépni, tekintve, hogy a rendszernek nincs hibatűrése.
Persze ezt a tápnak is támogatnia kell, mert nem csak a csati nem bírja a nagy áramot, hanem a kábelek sem. Vagyis itt nem működik az a rendszer, hogy 1 ágra 2 csatit teszek, mint a réginél.
Viszont, ha valakinek a tápja csak a régi rendszert tudja, akkor meg két adapterkábel kell.
De adott esetben 1 adapter kábel és egy normál kábel is már sok tápnál megoldaná a problémát.Az a "baj" azzal a csatlakozóval, hogy az rendesen túl van tervezve, emiatt a megengedett hivatalos power limit 150W a szabvány szerint (holott jóval többet bírna). Nyilván ugyanazzal a csatlakozóval nem mondhatod, hogy 2026-tól már 300W-t is átlőhetsz rajta (vagy többet), az elég nagy kavarodást okozna, emiatt pl. 5090-re min. 4 db csatlakozó kellene abból, úgyhogy csatlakozó csere valahol érthető volt, a probléma ezekkel a füttyfürütty vékonyka pinekkel van, azt eléggé alálőtték a fiatalok, meg persze PCIE szabvány előírhatott volna további védelmet, pl. aktív hőmérséklet monitorozás, pinenkénti mérés és lekapcsolás, ha valahol meghaladja a megengedett értéket...
-
JulianSinulf
őstag
De adott esetben 1 adapter kábel és egy normál kábel is már sok tápnál megoldaná a problémát. -
tibaimp
nagyúr
De hogy csúszik ki? Nekem a Corsair csatlakozó eléggé észrevehetően "csippan", amikor a fül belekap a "bukkanóba" a kártya csatlakozóján, ahhoz azért jelentős vibráció kell, hogy az leugorjon a csatlakozóról. Nem beszélve róla, hogy úgy emlékszem vízhűtő blokkal épített kártyánál is megesett leégés, itt a fórumon is 4090-nél, ha jól emlékszem.
Akkor ezek szerint célszerű mindenkinek, akinek ilyen csatolós VGA-ja van, a tápcsatlakozást ellenőriznie, nem-e csúszott ki?
Én 2024. nyarán, 6. hóban, vettem a 4070TiS-t, kb. azóta rá se néztem a gép belsejére és a csatira....

-
gaben22
őstag
-
FireKeeper
nagyúr
meddig erőltetik még ezt a fos csatlakozót? hány leégett kártya kell még?
-
RVR400
veterán
Nem tudom eldönteni, hogy nevessek vagy sírjak, hogy ennyi év elteltével még mindig ezen a szinten tartunk 12V-2x6 ügyben, mert már a 12VHPWR is zsákutca volt...
-
Ribi
nagyúr
A hőfok mérés is "csak információt ad, hogy nem jó, de nem javítja helyetted ki"
Ha be van állítva, hogy 10A fölött sípoljon és álljon le akkor annak elégnek kéne lennie.
Szerintem az elég ritka, hogy minden ág egyszerre romlik el és melegszik túl az egész csatlakozó. Persze elvileg lehetséges.
Meg a monitorozáson látszik ha 1 ág el van szállva, ellenben a hőfok méréssel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
...és ahol monitorozódik az áramerősség, ott mi a helyzet? Mert ott mutatja is, hogy egy ág elvan szállva, míg a többi rendben működik.
Lekellene osztani a terhelést rendesen.... már volt ilyen gond az evga 3080-nál, csak ott a komplett 3db pcie csatik között nem volt egyenletes az elosztás.Attól még leég, ha eléri a kritikus hőfokot, sőt, ha egy át már most el van szállva, az már gondot jelez a kötéssel. Szóval a monitorozás csak információt ad, hogy nem jó, de nem javítja helyetted ki.
-
Laraxior
titán
...és ahol monitorozódik az áramerősség, ott mi a helyzet? Mert ott mutatja is, hogy egy ág elvan szállva, míg a többi rendben működik.
Lekellene osztani a terhelést rendesen.... már volt ilyen gond az evga 3080-nál, csak ott a komplett 3db pcie csatik között nem volt egyenletes az elosztás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új Dell 13 Latitude 5350 FHS IPS 2in1 Touch Ultra7 165U 12mag 32GB 512GB Intel 4-Core iGPU Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 128GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 400W
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akció! Lenovo Yoga X380. I7 8550H / 16GB DDR4 / 256 GB SSD.-
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Nekem állítva van a kártya és rendesen be van csatolva. Így nincs probléma. De nyílván a saját setupom nem érvényes minden gépre és userre