Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerixxx
csendes tag
válasz
csendes
üzenetére
Nekem valamiért továbbra is úgy tűnik, hogy nem a kártyával lesz a gond...

A Fedora honlapján az szerepel, hogy a cinnamon-t a
yum groupinstall "Cinnamon Desktop"
paranccsal lehet felrakni, melyet kiadva a letöltött és telepített csomagok között volt pár GTK-s csomag is, amik a korábbi hibaüzenetben is szerepeltek és még nem voltak felrakva. Mondjuk indítás után így is jön a crash report.
De... amikor shellből próbálom indítani az X-et, akkor kapok pár soros infót, hogy épp mi indul, aztán megáll a
Loading extension GLX
sornál, ezután bevillan egy pillanatra a GUI, majd vissza shellbe és legalul ekkor már ez szerepel:
Waiting for X Server to shut down (EE) Server terminated successfully (0) closing log file.ing: Type "ONE_LEVEL" has 1 levels, but <RALT> has 2 symbols> Ignoring extra symbolsErrors from xkbcomp are not fatal
Ilyenkor mi van?
Külföldi fórumokon a billentyűzet kezelésére panaszkodtak az xkbcomp-ból adódóan. Vagy ez irreleváns? -
gerixxx
csendes tag
válasz
csendes
üzenetére
Kutakodtam még a naplófájlokban és találtam még egy ilyet:
Jan 8 11:27:19 FedoraHome cinnamon-session[1225]: WARNING: Can't load fallback CSS resource: Failed to import: The resource at '/org/gnome/adwaita/gtk-fallback.css' does not exist
Jan 8 11:27:33 FedoraHome kernel: [ 56.390340] cinnamon[1459]: segfault at 28 ip b6b8b753 sp bf9571f0 error 4 in libcogl.so.15.3.0[b6b32000+a6000]
Jan 8 11:27:35 FedoraHome cinnamon-session[1225]: WARNING: Application 'cinnamon.desktop' killed by signal 15
Jan 8 11:27:40 FedoraHome kernel: [ 63.519985] cinnamon[1650]: segfault at 28 ip b6b82753 sp bffbf9b0 error 4 in libcogl.so.15.3.0[b6b29000+a6000]
Jan 8 11:27:40 FedoraHome cinnamon-session[1225]: WARNING: App 'cinnamon.desktop' respawning too quickly
Jan 8 11:27:40 FedoraHome cinnamon-session[1225]: CRITICAL: We failed, but the fail whale is dead. Sorry.... -
gerixxx
csendes tag
válasz
csendes
üzenetére
Megpróbáltam amit tanácsoltál... az általad említett driver már alapból fent volt és most úgy tűnik, a grafikus kártyát is gond nélkül felismerte (lehet mégsem vesa módban próbálta indítani, de elsőre úgy tűnt a naplóból).
[link] Ide felraktam a /var/log-ban található érdemi naplófájlokat... hátha segít.

-
gerixxx
csendes tag
Helló!
Tegnap raktam fel én is a Fedora 20-at, hát... első körben lefagyott a telepítője
ami még korábban soha nem történt meg, előtte már azért telepítettem párszor Fedorát, de itt sikerült ezt is elérni. Másodjára már végigment.
Windows mellé raktam fel... ok, próbáljuk ki. Direkt Cinnamon GUI-val telepítettem, haverom dícsérte és screenshot-ok alapján nekem is megtetszett - korábban eleget szívóztam a Gnome 3-mal F17 alatt. Indul a rendszer, megjelenik a tálca, aztán egy crash report:
Cinnamon crashed : process /usr/bin/cinnamon was killed by signal 11 (SIGSEGV)Na mondom ez jól kezdődik!
Ezután kívánom-e újraindítani a cinnamon-t, nyilván... egy próbát megér. Persze ugyanaz fogadott, a crash report elküldéséhez meg majd 700 megányi cuccot akart leszedni, miért???Jó, akkor váltás shellbe: yum update cinnamon majd startx. Dobott pár figyelmeztetést, majd a végén egy hibát (kb. annyit, hogy az Xserver sikeresen befejezte a működését), akkor keressük meg a naplófájlt, vajon mi történt. Grafikával kapcsolatos infókat és figyelmeztetéseket írt, hibát annyira nem, csak a végén egyet (az előbbit).
Azután kezdtem el kutakodni a neten, hogy ilyenkor mi van... amit itt is írtak korábban, a Catalyst driver nem jó neki, csak most nem nagyon tudom, mit lenne érdemes tenni...
Találtam egy jó kis cikket ezzel kapcsolatban, lehet megpróbálkozok ebből kihámozni a lényeget, de pár helyen eléggé ellentmondásosak a kommentek: [link]Amúgy a laptopon virtuális gépként van fent az F17 már több mint egy éve, azt leszámítva, hogy manuálisan kell indítani a GUI-t (mert egyszer csak dobott egy hibát, hogy nem tudja betölteni, azóta olyan) igazából tök jól megy.
Próbáltam korábban már sokféle Linuxot : openSUSE picit fura volt, az Ubuntu valahogy nem nekem lett kitalálva, a Debian egész jó, de nekem mégsem tetszik, Knoppix dettó, a többi fapados verziókról nem is beszélve, bár azok inkább a Windowst próbálták meg utánozni több kevesebb sikerrel.Sajnos a Fedora Magyarországon nem annyira elterjedt (elég kevés a magyar nyelvű dokumentáció), habár a RHEL következő kiadásai a Fedora kerneljét kapják, a RHEL meg mondjuk a Debian mellett a két leginkább elismert Linux disztribúció, szóval a helyzet még akár változhat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Külföldi fórumokon a billentyűzet kezelésére panaszkodtak az xkbcomp-ból adódóan. Vagy ez irreleváns?
hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Vagy érdemes várni a rendes driverre?