Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kovaax

őstag

válasz kovaax #2830 üzenetére

Na, találtam egy egyszerűbbet: jobbra fent a login névre katt, és Rendszerbeállítások -> Terület és nyelv. Ez így már egyszerű. :R

• kovaax

őstag

válasz kovaax #2830 üzenetére

Ráadásul ez a megoldás sem tökéletes. Ugyanis az első belépéskor létrehozza a rendszer a júzer alkönyvtárait, amiket lerak a ~/.config/user-dirs.dirs fájlba. Aztán ha átállítom a nyelvet, ezek a beállítások megmaradnak (F15 alatt nem próbáltam ki, de F14 alatt még így működött). Gondolom sokaknak trauma, ha az Asztal könyvtár helyett Desktop van. Úgyhogy továbbra is az volna az üdvözítő, ha installáláskor rákérdezne a default nyelvre (merthogy ez kb. júzerenként változtatható, mivel a Rendszerbeállítások Személyes részén szerepel, de aki utólag átállítja, az szívjon a könyvtárakkal magának).

Más: Gnome 3-mal sikerült felrakni a Chrome-ot Firefoxból (Xfce alatt megnyeklett, le kellett töltsem a csomagot és kézzel felrakni).
    Amit viszont nem sikerült: A Gnome-ban jól néz ki a Mahjongg, de nem rakja fel a Fedora alapból. Úgyhogy felraktam Szoftver telepítése/eltávolítása segítségével a gnome-games-extra csomagot. Aztán elindítottam a Mahjonggot, mire az mondta, hogy nincsenek meg a valamilyei (táblák vagy téglák, vagy mi a szösz), majd kiírta, hogy válasszak táblát (vagy téglát), és úgymaradt. Nem lehetett kikapcsolni, meg semmit se lehetett vele csinálni (szerk.: ez is milyen már). Terminálból kikilleztem, persze. Aztán felraktam a gnome-games-extra-data csomagot is, és akkor már működött. Szóval még most is kihívást jelent a Fedorának a függőség kezelés, úgy tűnik...

Új hozzászólás Aktív témák