- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1199 üzenetére
OpenSolarisról nem sok jót írtak
Odébb van az még.
Van Centem. Az lényegében egy forrásból újraépített rhel. 99%-ban megegyezik vele.
Előnye: nagyon hosszú támogatás, marha stabil, alig frissít. Érződik rajta, hogy betonbiztosra tervezték.
Amiben gyenge: csomagkezelés baromi bonyolult. A 3rd repók vacakok. Alig van hozzá program. Elsősorban desktopra igaz, hogy kevés a progi. Kapsz kb mindenből egyet. Igaz vannak külső repók, de azok vagy kevés dolgot tartalmaznak, vagy borzalmasak.
Az rpforge például képes a saját függőségeibe belezavarodni.
Ha lenne hozzá egy livna színvonalú, akkor már hajítanék el miatta minden mást. -
Szia!
Miért roppantanád össze?
--------------------
Ez nekem kb olyan mint a Paradicsom... (Annyi lehetóség van, hogy csak nézek az XP Prof., és a Vista után...)
Idáig a FEDORA tetszett a legjobban...
--------------------Kipróbáltam a Debiant, háát...
Ugye neked van CentOS-ed? Az miért jobb/rosszabb mint a Fedora/RHEL?Üdv. Core2
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1197 üzenetére
Irigylem a problémáidat.
Ópenszolárísz... az. Ropogós. Hogy roppantanám össze. -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1193 üzenetére
neked meg ha nagy disztrótesztelési lázban égsz, akkor ajánlom a mai megjelent friss ropogós OpenSolarist :-)
-
-
Vladi
nagyúr
Egy hét emberek! Figyelem! Közeleg a nap.
-
-
válasz
rokefeller #1191 üzenetére
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1189 üzenetére
kb így: [link]
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1189 üzenetére
én úgy szoktam hogy leszedem a livecd-jét, bebootolok róla, a kívánt disket jobb felső sarokban kiválasztom, és a partíciót amit össze akarok nyomni, vagy kézzel összehúzom, vagy jobklikk, és ott van valami properties, és ott beállítom a amit be kell, ha mindent megcsináltam, akkor van egy apply, akkor kezdi el csinálni ténylegesen a változtatásokat. aztán amíg csinálja addig tetriszezek.
-
válasz
rokefeller #1179 üzenetére
A GPartedet hogy kell használni?
-
rollins
őstag
lmsensors -t kell indítani ha nem menne, sensors-detect (érdemes egy reboot utána), majd sensors kiírja a feszültségeket, cpu hőm.-et., hddtemp meg a hdd hőm.-ét, radeon vga hőjét nem mutatja a catalystnak csúfolt valami, de ha nvidia vga van, azt a linuxos forceware (azt hiszem még így hívják) mutatja
ezeken kívűl nem tudom mi van még, lmsensorshoz van gkrellm, meg ksensors gui
amúgy van még a hardware browser fedorahoz (nem egy bőbeszédű), vagy a terminalból lspci, scanpci -
-
gaben
aktív tag
Rendszer diagnosztikát,hőmérséklet és hasonlók....milyen paranccsal tudok elvégezni,megnézni?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1183 üzenetére
Most elindul a zikszpé vagy sem?
-
-
-
gaben
aktív tag
cd/dvd-ről szeretnék rendszert futtatni.Tehát nem szeretnék telepítenim,olyat keresek,ami cd/dvd-ről tud futni és lehet használni.Fedora tud ilyet vagy Tudtok ajánlani valamit?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1178 üzenetére
Jah ki kell tölteni a grub.confot
/boot/grub/menu.lst
Itt egy részletes leírás. Nekem amúgy 2 vinyó van. A sorban későbbi a wines ezért nálam átmapolás van. Amúgy meg sima chainloader kell. lsd: link. -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1178 üzenetére
Gparted LiveCD, vagy ha F9-cel próbálkozol, abban az anaconda már tus NTFS átméretezést. A GRUBhoz pedig elvileg semmit nem kell hozzáadnod, mert a telepítésnél a Fedora felismeri Other OS-ként, és csinál neki bejegyzést a grub.conf-ban.
-
Szia!
1. Felraktam az XP-t....
Kérdés: Milyen programmal lehet lecsípni a Wines filerendszerből a Linuxnak?2. Látom hogy neked F8+Win XP van a gépen...
Kérdés: 1 vagy 2 winyón vannak?3. Mit kell hozzáadni a GRUBhoz, hogy XPm is legyen?
Kérdés: Neked mi van hozzáadva?Üdv. Core2
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1176 üzenetére
Ezt most annyira nem értem.
-
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1172 üzenetére
Mivel a két leírás gyakorlatilag ugyanaz, így azon - értelem szerűen - nem fog múlni a sikerességed.
Egy logot kellene nézni, meg egy glxgears-t. De szerintem az atisok még mindig a compozittal szenvednek. Meg sem lepődnék.
-
válasz
Neil Watts #1172 üzenetére
-
Sziasztok!
A Fedorahoz idáig ezt a leírást használtam...
A glxinfo |grep direct eredménye: Yes
A glxinfo |grep vendor eredménye: SGI (Mesa?)Akkor ez azt jelenti, hogy csak szoftveres gyorsítás van?
Ha ezt használnám akkor megjavulna?(Ezzel már egyszer próbálkoztam, és nem javúlt meg mert Én barom kihagytam az 1. lépést...
No comment...
)
Üdv. Core2
-
szalaynet
csendes tag
válasz
Neil Watts #1170 üzenetére
vistáról. http://flickr.com/photos/choubistar/2439499170/
-
-
szalaynet
csendes tag
válasz
Neil Watts #1168 üzenetére
Wine a portok miatt nem vált be, telefonomon usb van és egyszerübb xp alól lekapkodni a képeket.
Macromedia cuccokkal is hegesztünk időnként ez megint nem linuxos.Hibernálást nem szoktam használni P4 2.8 Ghz 1 Gb RAM ez hamar bebootol.
Viszont fedora volt az első linux amin a Radon 9550 normálisan megmozdult. ;) -
-
szalaynet
csendes tag
válasz
Neil Watts #1102 üzenetére
Teljesen egyetértek,kiegészitve annyival,hogy debianban sem találtam igaz szerelemre.
Fedora és Xp lakik egymás mellett xp net nélkül néhány alkalmazás meg a kölkök játékai miatt,netre meg Fedora. -
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1164 üzenetére
Inkább:
1. HDD 1. partíciója: hd0,0
1. HDD 2. partíciója: hd0,1
2. HDD 1. partíciója: hd1,0
2. HDD 2. partíciója: hd1,1(remélem)
-
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1162 üzenetére
-
-
rollins
őstag
Tényleg jó ez FF3 (3.0pre). Végre, végre nem akad flash-reklámnál, jól olvasható betűk. Felraktam a gnome-mplayer, gecko-mediaplayer -t is, elég jó. Köszönöm szépen a tippeket.
-
-
rokefeller
senior tag
igen, tény hogy bosszantó amikor dependency probléma van, de ilyekor mindig az progi jut eszembe ami letöltetett velem egy .Net keretrendszert, újrindíttatta a gépet, majd telepítés közben egy szövegtelen errordialogot dobott, és ennyi... persze ez nem a win hibája, de a végeremény ugyanúgy bosszantó, csak ezt kijavítani sem tudod. míg linuxon ilyenkor jöhet a kendácsolás :-)
-
rokefeller
senior tag
válasz
rollins #1156 üzenetére
ja, a remi egy francia fedora környéki személy/blogger/akárki, szóval kb 10 csomag van a repoban, nem egy livna vagy freshrpms :-) de a firefox3-at onnan egyszerűen le lehet szedni. Ha a totem mozilla pluginjével is bajod van, akkor meg érdemes kipróbálnod a gnome-mplayer meg a hozzá tartozó gecko-mediaplayer nevű firefoxba épülő médialejátszót. mplayerre épül, szép gtk-s felülete van, mindent lejátszik és csak azt tudja amit kell, de azt elég jól
-
rollins
őstag
válasz
rokefeller #1155 üzenetére
Ez jól hangzik. Ezek szerint linuxon is lesz pozitív változás. Gondoltam én is 3 -as bétára, csak meg akartam várni a végeleges változatot. Ha nem bírom ki addig, ellátogatok a remi collet -re (hm, nem is hallottam még róla). Thx.
-
rokefeller
senior tag
válasz
rollins #1154 üzenetére
én a 2.0.0.9 környékén dobtam a sutba a firefoxot, mert untam, bazilassú volt, ette az egyébként nem kevés memóriám, stb... már épp kezdtem megszokni az epiphany-t, de annak is akad pár hibája, akkor tettem fel az akkor kb beta 3-as firefoxot, most is a hármas megy, stabil, a nightly builder tools-szal mennek a kettes pluginjei, és tök elégedett vagyok vele. szebb,gyorsabb, kevesebb a flash para, kisebb a memóriaigénye, szóval ha épp elégedetlen vagy, akkor próbáld ki. remi collet repositoryjából le lehet szedni, nem bántja a kettest, egyetlen hibája hogy elcseszett a history kezelő felülete, de az szerintem egy sokadlagos feature.
-
rollins
őstag
Ezt most nem értem
A gecko böngésző motorra gondolsz, vagy ez valami security? Ja vagy nálad is pici problem firefox 3 beta miatt? Azt még nem próbáltam, még 2.0.0.14 firefox van. Hát én már várom hogy legyen valami "normális" böngésző linux alá, mert ilyen problémáim vannak:
Firefox -nál: annyi a bajom hogy flash-reklámoknál beakad görgetésnél (cpu pörög ilyenkor rendesen), a betűk mérete miatt meg szorgalmasan nyomogathatom a ctrl+ vagy ctrl- -t, kifolyik néha szemem, windozon ott nem csinál ilyet
pozitív: legalább flashvideókat lejátsz gond nélkül,
Totem plugin meg nálam nem megy, szvsz rakás **s, nem tudja magának letölteni a codecket ami kéne vagy állandóan fizetőssel b**tat, lehet hogy meg lehet oldani, de nem foglakoztam vele
Opera: flashplayer video a halála, teleszemeteli a memóriát az operapluginwrapper-rel, de legalább szép olvasható betűkészletet használ és nem kell a betűméretet sűrűn állítgatni.
Na szóval jó lenne ha lenne végre egy jó böngésző, jó sok plugin gond nélkül menne, kicsit hülyén hangzik, de: jól olvasható, ne kelljen a méretet állandóan oldalanként állítani és ne akadjon már be scrollnál
Aztán lehet hogy túl sokat használtam windózt és hisztis lettem. -
rollins
őstag
OpenOffice nemrég frissült 2.3.0 -ra és ha péld. a szövegszerkesztőt indítom SELinux ezt írja: The swriter.bin application attempted to change the access protection of memory on the heap (e.g., allocated using malloc). This is a potential security problem. Úgy néz ki nem volt érdemes frissíteni.
(jav: amíg inkább amig, előző h.sz.-omban) -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1149 üzenetére
Naja. 0 töredezettség, áramszünet után indul a rendszer. stb... mondjuk eddig is tudott hasonlókat. De most még jobb lesz.
-
rollins
őstag
F9 körüli dolog elég izgalmas. De aszem megvárom az F10-et, addíg biztos összejön, remélhetőleg sok pozitív tapasztalat. :> Látom rokefeller már próbálja a bétát.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1147 üzenetére
Hűűűű állat lesz. Oda-vissza kompatibilis az ext3-al. exibityte. Ez a legjobb.
-
Vladi
nagyúr
Nos az ext3 lényegében ugyanaz, mint az ext2, csak naplózást is tettek bele. ext2-be beépíthető a naplózás utólag a tune2fs programmal:
tune2fs -j /dev/sda1
Törölni a naplózást: passz. De ki lehet kapcsolni, ha sima ext2-ként csatolod.:
mount -t ext2 /dev/sda1 /mnt/mountpoint
Lassan utána kellene nézni, hogy mit tud az ext4
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1143 üzenetére
Azt Ext3 az Ext2-nek egy továbbfejlesztett verziója, naplózik meg átméretezhető azt hiszem. Gyanítom hogy ezért ír ki bootnál ext2-t (nálam is azt írja ki, pedig ext3) mert nem különbözteti meg a kettőt, de ha nem adtad meg direkt az installnál hogy legyen ext2, akkor valószínűleg ext3 az fs-ed, neked is. Ha belenézel az /etc/mtab -ba akkor ott látni fogod hogy mi a konkrét szitu nálad.
-
rollins
őstag
válasz
Neil Watts #1143 üzenetére
Nézd meg /etc/mtab, /etc/fstab, lsmod | grep ext , nálam ext3 van, ext2 nincs, mivel alapból az ext3 -t kínálta fel telepítéskor a formázás előtt és azt is választottam.
Meg utána kéne néznem mi is történik akkor, mikor a kernel kicsomagolja magát, initrd betöltésénél.
Még nem próbáltam, de állítólag a tune2fs -sel az ext2 -> ext3-ra konvertálható. -
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1139 üzenetére
Meg sem lepődök...
Nem van egy CentOS-em is.
najó... home serveren ubuntu 7.04 fut.
De csak, hogy nem maradjak ki a buliból én sem. -
(cs)ihol...
MOD: Az agyadra fogok menni az fix (): A Ubi 8.04 nagyon bejött!
(kétnaponta imádok egy új rendszert...
) A suspend is megy, az ATI is, vlc, mail, FF3!
Te csak Fedórát szoktál használni? -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1137 üzenetére
Há hun? Postoltam oda vagy ötöt.
-
-
Szia!
Kérdésem:
1. kérdés: A .deb csomagokat (Ubuntu, Debian) le lehet fordítani .rpm-re?
Vmi alienről hallottam, csak azt nem tudom, hogy hol van (AREA 51), és, hogy miként használjam...
2. kérdés: Nekem a F8 azt írja ki, hogy ext2fs (gondolom alapból erre települt) Van vmi Tune2FS nevű csoda amivel átlehet pakolni ext3ra (vagy 4re...)
Ötlet?
Üdv. Core2
MOD01: link
-
válasz
rokefeller #1134 üzenetére
jól, nagyon jól...
-
ragazzo
őstag
Ha így haladnak tovább, még kipróbálom.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1130 üzenetére
-
-
Vladi
nagyúr
Húúha emberek! Magyarul szólal meg a fedora nyitóoldala. Vagy ez eddig is így volt, csak én vagyok a bamba?
Kicsit töri ugyan a magyart, de mégiscsak... -
rokefeller
senior tag
Fedora 9 preview, asztali gépen, nagyon baba :-) sajnos a Nvidia driver még nem megy az 1.5-ös pre X-szel, viszont a packagekit baró, végre van default hang (ami persze idegesjtő, de jó érzés hogy menne ha nem kapcsolnám ki:-)) hotplugot még nem próbáltam, de egy videón láttam hogy az is megy végre, és igazából jelentős bug nélkül megy :-) húréj...
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1125 üzenetére
Szerintem már jó ideje.
-
válasz
Neil Watts #1124 üzenetére
KDE akart lenni
-
KSE 4.0.4-ben már lehet állítani a tálca vastagságát?
-
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1120 üzenetére
Nem én találok ki hülyébbnél hülyébb kódneveket. Előbb a vérfarkas, utána meg ez...
Remélem a design legalább normális lesz.
(Gyk: 24 nap múlva adják ki a fedóra 9-et. Kódneve: sulphur azaz kén.)
-
-
Vladi
nagyúr
Emberek!
Kis késéssel ugyan, de Május 13.-án kénes életérzés köszönt reánk.
Fedora 9 sulphur
-
válasz
Neil Watts #1117 üzenetére
Örömmel látom, hogy újból a régi vagy... (arcfelvarró műtét
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1115 üzenetére
Igen. Így csak 37 év az élettartama.
-
válasz
rokefeller #1114 üzenetére
Szia!
Egy 500GB-os WD winyónak mennyire tesz jót, ha a használat végén le van állítva, és reggel be van kapcsolva a gép?
Gyorsabban elpatkol a winyó? -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1111 üzenetére
http://mhensler.de/swsusp/repository_en.php
elvileg ott leírja a dajcs pajti hogy hogyan kell. vagy az atrpms-ből vagy a saját yum repojából fel lehet tenni
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1112 üzenetére
uFF!
[link]
-
-
válasz
rokefeller #1110 üzenetére
és azt hogy?
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1109 üzenetére
az a default :-) azt használod szerintem, és az nem megy. szóval az általad is belinkelt lapon lévő mathias hensler-est próbáld ki
-
válasz
rokefeller #1107 üzenetére
Szia!
A hardverereset hogy használjam?
-
válasz
rokefeller #1107 üzenetére
akkor megnézem a hardvereset...
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1106 üzenetére
majdnem:
ha szar a suspended, akkor fekete képernyő és semmi
ha bugos a suspended, akkor vagy bejön a kép, jelszót kér, vagy nálam pl egy nagy fehér képernyő jelenik meg (kb 5-ből 1-szer), ahol ha beírom a jelszót, visszatér a gnome.
Tapasztalatok: Intel alaplap 943GM chipsettel és intel gma950 videóvezérlővel a suspend nálam bug nélkül ment, ahogy kell.
Ugyanilyen alaplapi chipset de Nvidia GeForce Go-val az említett fehérképernyős elviselhető buggal.Tehát ahogy leírod, nálad szar :-) Próbáld ki a software suspendet hátha, vagy legyél kemény, és próbáld be a 9 Bétát, két hét múlva kijön, nálam megy egy asztali gépen, és azon kjvül hogy az 1.499-es Xserverhez nem jó a Livnás Nvidia driver, tökéletesen megy
-
válasz
rokefeller #1105 üzenetére
Szia!
"és van egy bug a default suspenddel, van hogy nem dobja be a bejelentkező boxot, vagyis a képernyőn nem látod, de ha beírod a passwördöt, és enter, akkor belép :-) vicces :-)"
Bakker miii van??
Ez akkor most úgy néz ki, hogy bekapcsolom a gépet (finoman megnyomom a bekapcs. gombot), és utánabekapcsol a gép (folyamatosan világít a led ugye...
) a monitoron fekete a kép, és láthatatlanul beírom a jelszót, utána Enter és voilá ott lenne az Asztal?
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1104 üzenetére
suspend = suspend to ram
hibernate = suspend to disk
azaz :-)
ha suspendelsz simán, akkor proci, megminden periféria lekapcsol, de a memóri kap áramot, és megmarad a tartalma, felélesztésnél kb 2 másodperc alatt magához tér, folytatható a munkamenet
hibernate-nél a memória tartalmát kiírja a lemezre, és teljesen kikapcsol, amikor visszakapcsolod, akkor ebből a képből visszaállítja a memóriatartalmat, és úgy folytatja, legalábbis legjobb tudomásom szerint.
namost nekem 2 giga ramnál a hibernate 2-szer addig tart, mint a reboot :-) szóval az nem annyira jött be, lehet majd begyorsul, de most nem az igazi még.általános para, nem fedora specifikus, de sajnos nem minden gép képes rendesen visszaállni ezekből a suspend v hibernate állapototkból. A belinkelt cucc, a hensler féle az softare suspend, nem tudom már pontosan a különbséget a defaulthoz képest, de az nekem régen nagyon szépen működött, még core 5 -ön, de mivel a nyolcas defaultja megy nálam, ezért már nem használom azt a cuccot. szerintem megér egy próbát.
és van egy bug a default suspenddel, van hogy nem dobja be a bejelentkező boxot, vagyis a képernyőn nem látod, de ha beírod a passwördöt, és enter, akkor belép :-) vicces :-)
-
Sziassztok!
A Suspend=Alvó állapot
Hibernate=Hibernálás1. Mi a különbség a kettő között?
2. Van arra megoldás, hogy bekapcsoljon a gép és a monitor mikor használni akarom őket? -
válasz
Neil Watts #1102 üzenetére
MOD:
Most nem azért de ez mi???
Ezzel menne a felélesztés? -
Szia!
A Fedora nagyon a szívemhez nőtt...
Az az igazság, hogy idáig az Ubuntu volt nálam a "sláger" ,de:1. Nagy a hype körülötte...
2. SZÁMOMRA használhatatlan...
3. Az ATI videókártyám kb. egyenlő a papírnehezékkel...A betűtipusra létezik valami megoldás?
Az nV kártyát akkor könnyebb beállítani?+1 kérdés:
Történt velem egy olyan, hogy leraktam "pihenő üzemmódba" a gépet (Értsd: megnyomtam a hibernálás gombot) és nem tudtam visszahozni....
Van erre valami bill. komináció vagy script?Életbevágó...
Szlogen (A winportal nem örülne...): Vista suxxx Fedora 4ever...
Üdv. Core2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Politika
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest