Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bicé
csendes tag
válasz Delila_1 #7151 üzenetére
Lehet azt valahogy, hogy az excelből valahogy autómatikusan elindítom a word-öt?
Mert:
Van egy munkalapom (alap1) ennek a munkalapnak a B oszlopának a celláiba (1-100-ig) szöveg van. Ezt a szöveget szeretném wordben megjeleníteni. Lehetséges ez valahogy?Köszi, köszi, köszi....
-
lappy
őstag
Szia
Én fordítva tudom hogy kell, talán próbáld és és ha jó akkor használd!!Leírom lépésről lépésre is, ha esetleg nem jelenne meg a bemutató:
1. Megalkotjuk Word fájlunkat és oda lépünk benne, ahova be szeretnénk szúrni a táblázatunkat.
2. Megalkotunk egy Excel táblázatot.
(Nagyítások torzítások utólag nem szerencsések, ezért lehetőleg akkorára csináljuk, amekkorába be szeretnénk szúrni. – pl betűméretekre ügyeljünk)
3. Kijelöljük a Word-be illesztendő részt és másolás
4. Átváltunk Word-re és a Szerkesztés/Irányított beillesztés… menüpontra klikk.
Itt 2 választási lehetőségünk van.
A) – Beágyazunk, azaz beágyazzuk, amitől a Wordünkben lesz ez az Excel fájl.
B) – Csatoljuk, azaz csak hivatkozunk rá és ugyan látszani fog a tartalma, de az Excel fájl nélkül számításokra nem lesz jó.
Az A) verziót akkor használjuk, ha a fájlt úgy küldenénk át, hogy az önállóan használható legyen számításokra. Átküldéskor vigyázz, mert a beillesztett Excel fájl minden részéhez hozzá lehet férni, így bizalmas adatok ne maradjanak benne.
A B) verzió saját gépen használatra jó.
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
Pheadar
tag
Sziasztok!
Excel 2007-ben akadt olyan problémám, hogy minden megnyitott fájlt ugyanabban az ablakban kezel. (PowerPointtal ugyanez a helyzet), tehát nem tudom azt megcsinálni, hogy két fájlablak megnyitva egymás mellett legyen az asztalon, hogy láthassam mindkettőt egyszerre.
Ez funkció, vagy bug? És ha megoldható lenne ennek kikapcsolása, akkor légyszi mondjátok meg hogyan, köszi. (:
Azért nem értem a dolgot, mert a Word tökéletesen fel tudja dolgozni, ha egyszerre több ablakot is a szemem előtt szeretnék tartani.Pheadar
Meg kellene próbálni boldognak lenni. Ha másért nem, legalább a példa kedvéért.
-
Delila_1
veterán
válasz Pheadar #7159 üzenetére
Nézet menü, Ablak csoport, Mozaik. Itt választhatsz a Mozaikszerűen, az Egymás alatt, az Egymás mellett, és a Lépcsőzetesen elrendezések közül.
Egy füzet lapjait is elrendezheted, ha előtte az Új ablak almenüt választottad.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
perfag
aktív tag
válasz Pheadar #7159 üzenetére
Ha jól értem minden Excel ablakodat a Tálcán is szeretnéd megjeleníteni.
Kattints a Microsoft Office gombra, majd kattints Az Excel beállításai gombra. Válaszd a Speciális kategóriát, görgesd meg egy kicsit lefelé az ablakot, a Megjelenítésben a legfölső az amit keresel: jelöld be Az összes ablak megjelenítése a tálcán jelölő négyzetet. -
Pheadar
tag
válasz Delila_1 #7160 üzenetére
köszi (: ez letartott volna egy darabig mire rájövök...
perfag: úristen ha még ez alapbeállítás lett volna...
nem tudom miért kell redukálni a megjelenített információkat mostanában kicsit többre van szükségem annál, hogy "kattincs a képre azt' csá"Meg kellene próbálni boldognak lenni. Ha másért nem, legalább a példa kedvéért.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Adott egy munkalapom kb. száz emberke nevével. Egy másik fájlom tartalmaz egy kb. 5000 fős listát, munkakörrel. Szeretném az elsőre kiíratni, a nagy listában nevekkel megegyezők munkaköreit. Fkeres. Viszont mi van olyankor, ha több embert ugyanúgy hívnak?
-
Delila_1
veterán
válasz ro_bert17 #7165 üzenetére
Biztosan van az adataid között olyan, amivel a nevet összefűzve már egyedi értékeket kapsz (pl. név, és cím, vagy anyja neve). Ha ez a plusz adat mindkét listában megtalálható, akkor mindegyiknél beiktatsz egy-egy segédoszlopot az összefűzéssel, és ezt keresteted az Fkeres függvénnyel.
Vagy a 100 fős listát rendezed, és az azonos nevűeknél gyalog átírod a munkakört, biztosan nincs túl sok egyforma név.[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
perfag
aktív tag
Megnéztem az angol Excelben hogy csinálják: [Turn Off the Mini Toolbar in Excel 2007]. Nekik működik!
Hát, ez van. -
őstag
Lehetséges az Excelben olyan diagram készítése aminek az idővonala egy csuszka segítségével mozgatható?
Gondolok itt egy olyan diagrammra, amelyik egy évre szól, és minden naphoz tartozik egy adat, de ha ezt diagrammba teszem akkor egy nagyon hosszú diagrammom keletkezik.
Ha van egy csuszka akkor mozgatható az idővonal, és akár március 23.-hoz, vagy december 8.-hoz húzhatom, vagy léphetek.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
cortez25
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne,hogy van két fül, azt szeretném,hogy
a1=a1
a2=a2
a3=a4
a4=a5
a5=a7
a6=a8
a7=a10
a8=a11és így tovább 250-ig. a légyeg,hogy 1-es fülön 2 adat van, a kettes fülön a kettőből csinálunk egy eredményt a harmadik sorba ,ezért az ki kell hagyni. valami tipp?
Üdv: Cortez
Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.
-
-
Snooker
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az Excelben miként tudom beállítani azt, hogy a szavakat ABC sorrendbe rakja a program ?
Köszi a választ!
(Microsoft Office Excel 2003 a program )
-
Delila_1
veterán
válasz VANESSZA1 #7187 üzenetére
Innen letölthetsz egy füzetet, amiben 3 féle dinamikus grafikont találsz, közöttük az 1 éves időszakot mutatót is az "interaktív" lapon.
Az előállításukhoz az OFSZET függvények segítségével előállított neveket nézd meg (Beszúrás, Név).
Nagyon jó leírást találsz a PC WORLD 2008. májusi számában a témáról, Weisz Tamás tollából a 108. oldalon.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Azura
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e excel listára hivatkozni, úgy hogy a nevét egy cella értékéből hívom be.
A következő a példa:
Van egy eszközlista (neve: Megnevezés), és vannak külön listák az egyes eszközökhöz (nevek: Notebook, PC...)
A felhasználó kiválasztja a H3 cellában, hogy van egy Notebook eszköze.
Ekkor a J3 cellában már csak a Notebookok közül választhat.
Ezután egy függvénnyel leellenőrzöm, hogy a Megnevezés listából választotta-e az eszközt, vagy újat vett fel. (=IF(COUNTIF(Megnevezés;H3)=1;"igen";"új elem"))
Eddig megvagyok vele.
Most pedig azt szeretném megvizsgálni, hogy ami eszközt választott, azon belül valós gyártót választott-e, vagy újat vett fel?
Itt kéne nekem az, hogy a listára tudjak, úgy hivatkozni, hogy az dinamikusan változzon, annak függvényében, hogy mi lett korábban kiválasztva.Előre is köszi a segítséget!
-
Azura
csendes tag
válasz Delila_1 #7196 üzenetére
Visszaolvastam elég sokáig, de nem találtam a választ.
Igazából, ahogy néztem ott összefűzött listákról van szó, az megvan nekem is. A vége nem megy, hogy függvényben tudok-e cellaérték alapján utalni listára?
Tehát, ha ki van választva, a H3-ban hogy Notebook, akkor ezt az értéket meg tudjam hívni egy függvénybe, de ott a Notebook a lista nevét jelölje már, mert azt szeretném ellenőrizni, hogy a J3-ban kiválasztott LENOVO benne volt-e az eredeti Notebook listámban, vagy a felhasználó újként vette fel.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Rendelkezem egy két oszlopot számláló táblázat résszel, amiben fel vannak sorolva országok a hozzájuk tartozó kontinensekkel, hogyan tudnám összeszámolni, h az egyes kontinenseken hány ország van?
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest