Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adDis
csendes tag
Sziasztok!
A legutóbbi segítségeteken felbuzdulva, vérszemet kaptam, és most tovább szeretnék gyorsítani a kiadásainkat összegző táblázataink elemzésén, ha lehetséges.
Adott tehát egy adatbázis, ahol A oszlopban néhány szavas jellemzés, azaz szöveges "leírás" található egy-egy tételről, B oszlopban pedig a hozzá tartozó összeg. Az "A" oszlopban található tételeket kategorizálni szoktam bizonyos szempontok alapján, mely kódokat tartalmazzák most a példa kedvéért a C,D,E oszlopok (a több oszlopos besorolás a cizelláltabb kimutatást segíti, de nem minden kiadást bontok le ennyire, csak amelyik valamilyen szempontból fontosabb információval bírhat.)
Ezek összeadását személyenként, kategóriánként SZUMHATÖBB függvénnyel megoldottam, és a múltkor a segítségetekkel az A-B oszlopok celláinak feltételes formázását is (hogy a kategória beírásának pillanatában ne csak az összeadás történjen meg, hanem a formázás is.)
Most azonban magán a kódoláson is nagyon jó lenne gyorsítani.
Azt szeretném elérni, hogy
1) ha "A" oszlop tartalmaz egy bizonyos kifejezést, akkor C-oszlopba írjon ki egy bizonyos kódot
(Itt egy olyan képlet lenne jó, ami a nem pontos egyezést is tudná vizsgálni, hiszen a cella tartalma - mint írtam fentebb - általában 2-3 szó).
Az is remek lenne, ha
2) azt is meg tudnám adni, hogy ha valamely szavakat nem tartalmazza az A oszlop, akkor mit írjon ki az C oszlopba (Értelemszerűen ez az 1)-esben leképletezett cellákon kívül esők kódolására lenne alkalmas).
Végül sokat gyorsítana a kódoláson, ha azt is le tudnám képletezni, hogy
3) ha C oszlop tartalmazza mondjuk a ''3"-as értéket ÉS 'D' oszlop a "2"-est, ÉS teljesül egyúttal, hogy "B" több mint 1000, akkor "E" oszlopba írjon "3"-ast.Előre is köszönöm szépen, ha gondolkodtok rajta!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Update 01.05. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fferi50