Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Van valami perverz bája annak, hogy a 25-ik szülinapot ünneplik idén a Lumix-szal, én meg 2003-ban egy Lumix LC-33-mal kezdtem el az egész digitfotózást (utána is Panám volt, FZ-20, de Micro 4/3-ban is sokáig kísértem őket, míg el nem kezdték felhizlalni a gépeiket, utána inkább Fujira váltottam).
Kíváncsi leszek erre a 40/2-re, bár én totál elégedett vagyok a TTArtisan-nal is, sőt, még néha rézcsővel rontom a képét
-
p_adam
addikt
Panasonic will announce the new 40mm f/2.0 S lens on April 21
Ez kb. megoldja a problémát. Persze, drágább, de megéri. (kitben is lesz biztos) -
hito
nagyúr
Na, azért van itt választék. köszi az infót! Viltrox és 7Artisans is nagyon érdekes, mondjuk előbbit nem látom jönni L-Mountra. Közben rátaláltam a Meike 35mm f/2-re is, bár elég ormótlan szegénykém és nekem inkább a 40mm, mint a 35. Erről az SG-Imageről meg most hallok életemben először, de figyelni fogom.
7Artisans-ról azt írják, hogy februárban fog megjelenni. Így akkor mindenképpen kivárok.
madgie: köszi!
A 40-es TTArtisan-t most kihagyom szerintem, főleg, hogy jön a 7Artisans. -
madgie
titán
Az árát megéri, de nem kell csodát várni tőle. Ellenben a nagytesója, a 75/2 szerintem ár/érték arányban is bravúros darab, 200 dollár ugye, odaraktam az 1000 dolláros Fuji 56/1.2 mellé (egyik FF vázon, másik. APS-C-n), meglepően helytállt.
De itt egy tegnapi snapshot a kollégámról, S9, 75/2, f2-n, szerintem szinte szemtelenül korrekt ez a cucc ennyiért.
ui: felrakom inkább Dropboxba, PH áttömörítette. Ott a kép, egy cropja és egy itthoni 56/1.2 vs 75/2 képpár.
-
p_adam
addikt
Egyébként alternativaként én az SG Image 35mm f/2.2 optikával szemeztem, de nem találtam róla semmi tesztet. Ezidáig. Olcsónak olcsó, de ez se győzött meg...
A fórumon ezt irták róla: "I thought the ranking of IQ across the various lenses was insightful (roughly: Viltrox 40/2.5 > 7Artisans 40/2.5 > TTArtisans 40/2 > SG-image 35/2.2)."
Philipreeve egyébként ettől eltérően TTartisans-t ajánl Viltrox-szal szemben, de sokváltozós... -
p_adam
addikt
L-mount fórumra is belinkeltem a videót, eme választ kaptam:
"I can't agree on the lens or it's aperture ring feeling "tacky". It's not as well-built as a Sigma I-series lens but then almost nothing is. If he can see on the rear screen that shots are lacking sharpness even at f/8 then he has a bad copy. I agree that the AF is a weak spot but from his video his copy makes a lot more noise than mine does. Mine is louder than my Sigma and Lumix lenses but still almost silent. I'm not saying it's a great lens, but it is a good one, is definitely worth the money and can produce nice photos."
El lehet dönteni, hogy ez mennyire "confirmation bias"
(ami automatikusan lesz azáltal, hogy olcsó, ezáltal népszerű termék, és mindenki elmondja róla, hogy "szerintem nem rossz", "szerintem sem" "bohócok a tesztelők", stb.
Annyi példát látok PH fórumon ezekre (audio/fotó témában egyaránt), hogy nem győzöm vakarni a fejem...).Szerintem nem véletlen, hogy eredeti árán a Sigma 45/2.8 és Sony 40/2.5 is messzemenően drágább még úgy is, hogy fényerőben gyengébbek.
Konica Hexanon 40/1.8-nál nem tenném feljebb (inkább lejjebb), azt 50 euró alatt is meg lehet csípni, persze manuális és adapterrel már nem palacsinta méretű. De jó. Persze 1 év után a kínai optikák is feltűnnek jóval olcsóbban, 100 euró alatt már okés. -
hito
nagyúr
Ez úgyse fog kiderülni. Ha meg valami mégis kiszivárogna, azt a kritikus tömeg pletykaként értelmezné, nem vennék komolyan. Őszinteségi rohamtól nem kell tartani, önszántából kiállni egyik teszter sem fog sajnos.
Mielőtt döntenék, megvárom madgie beszámolóját. Első kézből származó fórumtárs tapasztalata elég erős érvanyag számomra
Mindenesetre a lelkesedés alábbhagyott
-
p_adam
addikt
Itt is kb. ugyanezeket írják, csak az egyéni értékelés eltérő, hogy ez mennyire elfogadható (de náluk is azt érzem, hogy utálnak mindent, ami Leica (szerintem ez egy szuper képű obi kis méretben, bár brutál drága, az tény) és az olcsó kínai obikat felértékelik (biztos vagyok benne, hogy valami jár cserébe)
-
hito
nagyúr
Hát, ezt rossz volt hallgatni sajnos
Most akkor vagy mindenki hazudik, vagy emberünk kifogott egy selejtet (AF zaj kivételével). Viltrox jöhetne már egy L bajonett sorral, de Samyang-nak sincs egy árva darabja sem a rendszerre. Vázakban nincs hiány, de az objektív választék nagyon vérszegény szerintem. -
p_adam
addikt
Nehéz úgy olvasni valamit ezekről a kinai optikákról, hogy 99% szponzorált...
I Used 3 Small Lenses on the Lumix S9... The Results Surprised Me
Kár, hogy a Sigma 45/2.8 már nem akciós... -
ftc
nagyúr
S5D első tapasztalatok.
Fogás szerintem tökéletes, nehezebb mint a Fuji X-T20, de nekem kényelmesebb
Menü szerintem átláthatóbb s gyorsabb
Összereszerlés, szerintem jobb mint Fuji, strapabíróbban néz ki.Még barátkozok, de egyenlőre jó választásnak tűnik.
Kérdés: merre érdemes venni objektívet? illetve közgyűrűt milyet más márkákra...
-
madgie
titán
Na, megjött a nagytesó is
-
ftc
nagyúr
Megrendeltem az S5D-t 18-40-el obival 799EUR összegért...Remélem ki is szállítják....
-
hibavissza
veterán
Szekszi kombó. Szerintem FF Panáknak egész jók a színei Adobe-ban és a Vlog-ban sincs a magentás tint Resolve-val, ha DWG TL mellé bepattintok egy CST DWG in-out-ot is. JPG az továbbra is picit ügyetlen, nincs köztük igazán eyecandy sajnos. Mondjuk nekem a stock Fuji jpg színek sem mindig tetszenek. Fujiban nekem az a vajpuha gyári kontraszt görbe tetszik amitől annyira selymesek lesznek a tónusok. Az zseniális. Az sem mindegyik profilnál egyforma talán, mert nem konstans minden kép ilyen. Mikor meglátok egy ilyen selymes tónusú Fuji fotót jól eltalált színekkel, erősen vissza kell fognom magam, hogy ne szaladjak a boltba. Taranistól kérek majd termékmintát, úgy is jön nekem egyel a színskálákért.
-
madgie
titán
Na, beköszönök én is a Temus Leicával, sok-sok év Fuji után/mellé vettem a mostani bomba árán egy "jáccós' S9-et. Volt már sok Panasonic gépem, a színei soha nem tetszettek, de hálistennek a fujify profilokkal ezt is lehetett "fudzsisítani".
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
válasz
Bandika447
üzenetére
Ne. Leggyengébb Low Light képességű szenzor a piacon. Nyilván rutinnal, utómunkával ezzel is le lehet fotózni mindent. Nagyon gyenge az MFT rendszer ár-érték aránya. Kezdőknek abszolút nem ajánlott. Inkább haladóbb fotósoknak való akik képesek önállóan és tudatosan kompromisszumot vállalni konkrét feladatokhoz.
Van itt fényképezőgép ajánló topik [link] . Ez oda való kérdés nem az MFT topikba. -
Tin_Shield
őstag
válasz
Bandika447
üzenetére
Ezzel a kérdéssel inkább a Micro Four Thirds topikba gyere át, bár ez is Panasonic, de a nagytesókkal foglalkozik.
-
Bandika447
lelkes újonc
Sziasztok!
Első fényképezőgépemet vásárolnám hobbi szintű felhasználásra. A Panasonic g97-en gondolkodom, nagyon megtetszett és árérték arányban is nagyon jó. Az lenne a kérdésem, hogy a kicsi szenzor ellenére mennyire jó a zajkezelése és a low light képességei, dinamikatartománya? Mennyire alkalmas természet-, tájfotózásra? És a gyakorlatban hasznos tud lenni a 4K fotómód és a Live Composite mód?
-
hibavissza
veterán
Lefrissítettem az s5-öt és 12-60-at (2.9 és 2.0). Panasonic mérnökeire jellemző, hogy Mac kompatibilis fw. verziójukhoz le kellett töltenem egy alkalmazást, mivel a Mac beépített tömörítője nem ismerte fel a fájlokat. Lencse és váz fw-je más formátum volt mzperx nevekkel. Miért nem lehet pl. lens1260fw2 és s5fw29 névvel ellátni őket? Obi frissítés közben a művelet haladását jelző csík középen megállt és percekig nem mozdult. Megemelte picit a pulzusom...apróság, meg igazából minden rendben ment, de mégis van az egésznek valami dohos bukéja.
-
rob01
tag
válasz
theporcupine
üzenetére
Sport/vadfotózáshoz nem a legjobb. AF nem javult eléggé, és az érzékelő kiolvasása is
[lassú] ( de jobb mint a Sony A7IV vagy A7RV).
A 40 fps 12 biten, de ami rosszabb 10 fps-nél is 12 bites. Pedig bíztam benne az új Sigma 300-600mm objektív miatt, mert a Panasonicnál nincs 15 fps korlátozás és tc is használható. -
theporcupine
tag
És már nem pletyka: [S1RII bejelentés] .
-
rob01
tag
A pletykák szerint érkezik [Panasonic S1RII] ha igazak a pletykák és jó lesz az autofókusz, akkor nagyon jó kis gép lesz.
Csak egy pár tulajdonság:
- Új 44 MP-es „nagy sebességű” érzékelő
- 40 fps elektronikus zárral
- 10 fps mechanikus zárral
- 8 leállíású képstabilizálás
- 176 megapixeles nagy felbontású kép...kézi(!)
- 5,76 megapixeles OLED kereső
- 1,5 másodperces előfelvétel RAW
- 8k30p, 4K120 termés nélkül -
theporcupine
tag
Megjött az S5II 3.0-as firmware állat szem fókusszal, meg másokkal.
Szeretem, amikor sok új funkciót hoz be egy frissítés.
A többi újítás sem rossz, de még rendes körülmények között nem teszteltem. A videó stabi fokozása is kellemesnek tűnik és jó az expó előtti expó sorozatnál. Proxy file kreálást is ki kell próbálni, bár általában nincs szükségem rá, szerencsére, de még lehet. A Frame.io, amit nem használok, de biztos jól jön az is, aki arra alkalmas munkamenetet használ. -
hibavissza
veterán
20-60 kit összevetése 3 kedvelt mft fix obival. [link]
-
hibavissza
veterán
Panasonic fázis AF rendszere talán életet lehel az L szövetségbe. Objektívek, vázak, tesztek, kompatibilitás, pletykák, Q&A mindenki örömére!
[L mount]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android szakmai topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Le Mans Ultimate
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A 40-es TTArtisan-t most kihagyom szerintem, főleg, hogy jön a 7Artisans.
Mindenesetre a lelkesedés alábbhagyott
Most akkor vagy mindenki hazudik, vagy emberünk kifogott egy selejtet (AF zaj kivételével). Viltrox jöhetne már egy L bajonett sorral, de Samyang-nak sincs egy árva darabja sem a rendszerre. Vázakban nincs hiány, de az objektív választék nagyon vérszegény szerintem.
Megjött az S5II 3.0-as firmware állat szem fókusszal, meg másokkal.
Szeretem, amikor sok új funkciót hoz be egy frissítés.