Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Azt be lehet állítani 2003-as excel-ben, hogy a fájl nevére kattintáskor, elsőnek jelszót kérjen és csak utána nyissa meg? Próbáltam az Eszközök/Védelem funkciókat, de valahogy nem jött össze. Kösz!
-
-
kriszwells
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Kösz a gyors választ!

Elmondom valójában mit szeretnék hátha kapok rá valami jó ötletet valakitől. Persze nem feltétlen excelbe...
Van egy saját készítésű Lapozgatós könyvre hajazó valamim, tehát 200 oldalnyi pár mondatos fejezetek, mint a szokásos lépj a x oldalra vagy az Y-ra stb.
Szeretném egy kis felületen megjeleníteni mindig az adott szöveget, amit ott el lehet olvasni, majd a végén lévő utasítás alapján vagy egy gombnyomásra, vagy az oldalszám beírásával megjelenik a következő.
E mellé jönne pluszba, és ezért gondoltam az excelre, hogy ott lehet kockadobás szimulátort csinálni. Kockadobás, Adott értékből elvesz egyet vagy hozzáad attól függően hogy nyerünk vagy vesztünk... stb.
Nem tudom érthető-e

A megjelenített szöveg mellett lenne egy állandó kisebb táblázat a 'karakter' tulajdonságaival (értékeivel) amik menetközben változnak. -
kriszwells
aktív tag
Kösz a segítséget az előzőekért!
De lenne még pár kérdésem:
pl. Egy táblába mondjuk A200 -tól A400-ig minden egyes cellában van egy-egy 2-3 mondatos szöveg.
Tábla elején, mondjuk A1ben szeretném megjeleníteni ezen A200-A400 cella valamelyik tartalmát, attól függően, hogy a B1-be milyen számot írok be 200-400 között? Majd Ismételt beíráskor egy újabb cella tartalmát írja ki az A1-be.Olyat lehet hogy mondjuk 10szer 10es egymás melletti cellákat egyesítem, hogy az egy cellának számítson?
-
kriszwells
aktív tag
Excelben szeretnék szerepjátékhoz (asztali) egy egyszerűbb rendszert, ami a megadott számokból dobja ki az eredményt, ehhez lenne szükségem pár függvényre, ha tudtok mondani.
pl. Adott számot (amit beírok) megszorozza egy 1,00 és 1,99 (véletlen) közötti számmal kiadja az eredményt - azaz véletlenszámot generálljon 0 és 100 között
másik:
hogy ezt a véletlen számot úgy generálja, hogy adott értéktől függően generáljon mondjuk 1-10 között vagy 10-20 között - (érthetőbben: 10 oldalú kockával dobva minél nagyobbat dob/írok be annál magasabb 10es skálából generálja a véletlenszámot)
Ha valami nem érthető akkor konkrétabban is leírom.
Ezekre valami megoldás?!

Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest