Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6601) duvi válasza rexsimus (#6600) üzenetére


duvi
nagyúr

Gratula az új szerzeményhez! Hamar hozzászoksz és sokkal élvezetesebb lesz a repülés :K Pár funkció, képpel illusztrálva. Oldalazás, fel/le mozgás és a Power Distruptor funkciók. ITT pedig megtalálod a Frontier által ajánlott beállításokat, bár én átalakítottam a fent leírtak szerint.

[ Szerkesztve ]

(#6602) zso79 válasza rexsimus (#6600) üzenetére


zso79
őstag

Nálam pl. így:

1: primary fire / select highest threat
2: secondary fire / deploy hardpoints
3: next subsystem / previous subsystem
4: select target ahead
5: thrust up / next ui panel
6: thrust down / previous ui panel
7: shift
8: ui focus
9: toggle filght assist / boost
10: fsd / landing gear
11: chaff / heat sink
12: shield cell bank / cargo scoop

hat: power distribution - ui navigation - next/previous target - next/previous hostile target - landing forward/reverse thrusters

Nekem sikerült kétszer ripityára törnöm vele a T7-et állomáson belül, mikor megvettem :D

[ Szerkesztve ]

(#6603) pakriksz


pakriksz
őstag

Khasiri-ban még ma is él a -20%-os hajó és alkatrész akció.

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#6604) duvi


duvi
nagyúr

Éjféli találkozó Kronus kollégával a Birodalomban :D

(#6605) zso79 válasza duvi (#6604) üzenetére


zso79
őstag

Jól áll neki a lemenő nap fénye :C Holnap este lehet én is csatlakozom ;)

(#6606) Zsooodammit


Zsooodammit
csendes tag

Hétvégén elég sokat repkedtem, kipróbáltam pár dolgot, amit eddig még nem, megnéztem a Földet is, rendben forog-e még :)

Persze rögtön nekem ugrott pár npc kalóz közvetlen Dél-Amerika felett, úgyhogy az őshazába történő kiruccanásnak az lett a vége, hogy black marketet kerestem annak a pár tonna lítiumnak, amit elszórtak, no nem igazán a $$$ miatt, inkább csak a kíváncsiság hajtott. A Vénusz körül keringő platformon nem találtam, a silent runningos lopakodást nem mertem megkockáztatni, végül már nem is emlékszem, hol szórtam el őket, de nem volt triviális, talán Alpha Centaurin sikerült.

A bányászatba is belekóstoltam Adderrel, de amerre jártam az összes metallic belt ki volt merülve, végül úgy kellett koslatnom rendszereken át még egy kis platinum után, hogy mégse menjen veszendőbe az addig beleölt idő. Gondolom ezt az elfoglaltságot inkább a központi rendszerektől távol érdemes űzni, ahol vannak még pristine beltek, jó nagy raktérrel, és persze egy komolyabb fegyver sem árt a hajóra, hogy a kellemetlenkedő figurákat el lehessen zavarni.

Sajnos elkövettem egy szégyenteljes manővert is, mikor is magára hagytam a gépet, és mire visszajöttem, egy player pvp Viperrel már ki is szedte az Adderem sc-ből a nagy nehezen összekapargatott 2 platinummal plusz nemkevés arannyal és ezüsttel a raktérben, 40-50k be nem váltott felfedezéssel, és már jócskán a pajzsom végén járt, mire el tudtam ugrani. A második interdiction után már esélyem se volt, viszont 2% hullnál sikerült lelogolni… úgyhogy ennyit a Open play iránti feltétlen elkötelezettségemről, van az a szitu, mikor én is feladom :(

A zsírosabb fejvadász küldetések jóval nehezebbek lettek, ami korábban neccesen, de lement egy C Viperrel, az most egy majdnem fullosra pimpelt hajóval se megy. Lehet, hogy rossz fegyvereket használok, vagy csak simán béna vagyok, de a legdrágább cuccokon kívül mindent kipróbáltam egy elite Anaconda ellen:
- a korábban bevált laser+mc+dumbfire missile kombó kb hatástalan volt, 20% hullnál menekülnöm kellett, mikor ő még 80% körül volt,
- ráhúztam a rendőröket, de letelhetett valami időlimit és eltűnt az insta kalózostul rendőröstül 50% körül,
- lőttem rá torpedót power plantot célozva.
Végül sokadik próbálkozásnál egy player Cobra segített, közösen leszedtük a pajzsát majd a Cobra lőtte a pp-t amíg velem foglalkozott. Az én tervem is ez volt eredetileg, csak egyedül nem tudtam legyengíteni úgy, hogy közben egy darabban is maradjak. Az is biztos segített, hogy ez a Bar Riley nevű gengszter npc addigra már röhögőgörcsöt kapott valahányszor meglátott a radaron...

Találtam viszont egy Debris Field objektumot Volungu rendszerben, ahol egymás után támadnak Asp-k, Cobra-k és Viperek, mind Competent vagy erősebb, szóval elég zsíros a fejpénz is. Egy idő után nem jön több, de addigra 150-250k körüli bounty összejön, elég gyorsan, kb minden rizikó nélkül.

Toltam egy kört T6-tal is, de azzal a lendülettel, ahogy eladtam az árut, adtam el a gépet is és vettem vissza a Vipert azonnal.

Nagyon hiányzik egy komolyabb ingame chat lehetőség, legalább egy közös csatorna az egy rendszerben lévő emberekkel, amin lehetne segítséget kérni, roleplay propagandát nyomatni, vagy csak simán dumálni bányászat közben.
Jó lenne még, ha black marketen lehetne infót vásárolni a környező rendszerek black marketjéről, és lenne eladó áru ott is, amit aztán lopakodva kellene kivinni.
Én még annak is nagyon örülnék, ha lehetne saját megjegyzéseket fűzni rendszerekhez, állomásokhoz, objektumokhoz, playerekhez ingame, hogy ne kelljen alttabhoz/kockásfüzethez fanyalodni a 31. században.

Battlelog: Zsooodammit Xbox360/Elite: Zsooo

(#6607) duvi válasza Zsooodammit (#6606) üzenetére


duvi
nagyúr

Szia!
- Bányászatról nemrégiben írtam (ha még nem olvastad). A jobb lelőhelyek valóban a lakott területek szélén találhatók :K
Rakamaz kolléga fel is sorolt párat:
"És néhány rendszer, ahol pristine metallic ring-ek találhatóak:
HR 4720
HR 4749
PAESIA
NJIKAN
LALANDE 34968"

- Ha viszonylagos nyugalomra vágysz, akkor inkább Soloban bányássz, kereskedj (Persze ez vérmérséklettől is függ ;] ). Ott is betalálnak az NPC-k, de nem olyan veszélyesek, mint a valódi játékosok.
- "A zsírosabb fejvadász küldetések jóval nehezebbek lettek, ami korábban neccesen, de lement egy C Viperrel, az most egy majdnem fullosra pimpelt hajóval se megy." Valóban :K 1.1-ben elég drasztikus nerfeléseket vezettek be, ezért nehezebb lett a harc. Ez főleg a Viperen érezhető, mivel viszonylag kis moduljai vannak és a megnövekedett energiahasználat, illetve hőtermelés drámaian hatott rá. Hajófelszereléssel kapcsolatban ITT is olvashatsz, vagy kérhetsz tanácsokat. Akár ide is beteheted a moduljaidról készült képeket és segítünk az optimalizálásban :K (Hardpoits és Internal képeket)
- "ráhúztam a rendőröket, de letelhetett valami időlimit és eltűnt az insta kalózostul rendőröstül 50% körül," Ilyenről még nem hallottam (persze minden megtörténhet). Szerintem valószínűbb, hogy harc közben elsodrótál a helyszínről és már nem találtál vissza az ellenfélhez.
- "Toltam egy kört T6-tal is, de azzal a lendülettel, ahogy eladtam az árut, adtam el a gépet is és vettem vissza a Vipert azonnal." Az is jó ebben a játékban, hogy mindenki azt csinál, amihez kedve van. Ha neked nem jöb be a kereskedés, akkor nem kötelező az választani. Az más kérdés, hogy (jelenleg) komolyabb pénzeket csak ezzel lehet összehozni. Köztes megoldásnak javasolnám a Cobrát, ha nagyon nem jön be a T6. A Viperrel csak harcolni lehet (érdemes).
- "Nagyon hiányzik egy komolyabb ingame chat lehetőség" Valóban nem vitték túlzásba a chat funkciókat. Perpillanat van a Com Chat (2-es billentyű), ahol írogathatunk, vagy beszélhetünk egymással. A jövő hónapban érkező 1.2-ben már lényegesen kibővül ez a funkció is, mivel a Wingek közötti kommunikáció jóval fejlettebb lesz. Ezen kívül tudom ajánlani az EDHU Teamspeek szerverét, ahol esténként mindig találsz hazai játékosokat.

[ Szerkesztve ]

(#6608) Htibimor


Htibimor
senior tag

Sziasztok!

Újra rástartoltam a játékra. Kellene a tapasztalatotok. Őszinte leszek, a kereskedelem nem megy a sidewinder-nek kicsi a raktere és nem tudok sok árut vinni. Azt sem érzem, hogy mit kellene venni és hol eladni. Inkább a bulletin boradon keresem a cargo scoop-os melókat. Azok 10-15 ezer cr-et hoznak viszonylag egyszerűen. Így most átléptem a 100e cr-et. Tudom gyík nagyon, de most ez jól eső érzéssel tölt el.

Most jön a kérdés. Maradjak ezzel a hajóval és mindenféle fejlesztés nélkül folytassam ezt vagy vegyek egy Addert és azzal próbálkozzam? Mivel lehetne egy kicsit több pénzt keresni, mert 100m cr-em soha nem lesz egy jó hajóhoz? Ti mit javasolnátok? Hogyan tovább?

Tudom tele van a net és youtube számtalan videóval, de továbbra sem tudom milyen ágyút lenne érdemes megvenni? Olyan középutas megoldás érdekelne.

A cargo scoop-os küldetéseknél, mindig az "unindentified signal source" részeknél kell az árút összeszedni. Addig nincs is gond, amíg csak 1 van. De amikor hirtelen még kettő bejön mellé tuti olyat választok amelyikben hajók vannak és nem a keresett árú. Nincs erre valami scanner ami segítene a választásban.

Bocsánat a csapongásért és az esetleges unalomig ismételt kérdésekig, de újra beszippantott a játék és Tőletek mindig olyan jó válaszokat kaptam!

Köszönöm!

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#6609) duvi válasza Htibimor (#6608) üzenetére


duvi
nagyúr

Szia!
- A Sidewindert mindenképpen le kell cserélned, ha előrébb akarsz jutni :K Egy Addert javasolnék ennyi pénzből. Elég fürge és fordulékony hajó, elfogadható fegyverzettel (2x Small +1x Medium Hardpoint). Kezdésnek kibővíteném a cargoját és szállítós küldetéseket (amelyikhez adják a szállítandó árut) is bevállalnék a scoop-os melók mellé.
- Kezdő játékosoknak ajánlott kombináció: Szállítós küldetések + útközbeni felfedezés + hagyni, hogy kiszedjenek supercruise módból és levadászni a támadót, amiért fejpénzt kapsz (persze mindig nézni kell a támadó hajóját és a rangját!)
- Amennyiben tisztában vagy az alapokkal, akkor csinálhatsz rare fuvarokat is, amik viszonylag sokáig tartanak, cserébe nagyon jól jövedelmeznek. Ide kelleni fog a fejlesztett FSD + cargo.
- Harciasabb játékosoknak ajánlott a rendszercsillagok közelében található Navigation Beacon-nál letáborozni és a wanted hajókat levadászni. Ehhez ajánlott a Kill Warrant Scanner beszerzése és az alapoknál jobb fegyverzet!
- "Nincs erre valami scanner ami segítene a választásban." Nincs. Idő kérdése, hogy mikor találod meg a keresett cuccot. Annyit megtehetsz, hogy a kijelölt rendszerben megállsz supercruise módban és felnyitod a bal oldali Navigation panelt. Amint beugrik egy unindentified signal source, gyorsan kijelölöd és máris kiléphetsz SC-ből. Mivel a játék úgyis beadja a keresett unindentified signal source forrásodat, ezért nem kell rohangásznod és így hamarabb megtalálod a keresett tárgyat ;)

(#6610) rexsimus válasza duvi (#6609) üzenetére


rexsimus
aktív tag

"gyorsan kijelölöd és máris kiléphetsz SC-ből. Mivel a játék úgyis beadja a keresett unindentified signal source forrásodat, ezért nem kell rohangásznod és így hamarabb megtalálod a keresett tárgyat"

Itt arra gondolsz, hogy amint látok egyet, egyből kilép SC-ből, és máris benne van az USS-ban, vagy én értettem félre?

[ Szerkesztve ]

(#6611) duvi válasza rexsimus (#6610) üzenetére


duvi
nagyúr

Igen :K Csak fontos előtte betargetelni. Amint megjelenik a Navigation panelen, egyből ráviszed a kijelölést és space + lock target. Ezután visszatérsz a kabinnézethez és ekkor mehet a kiugrás. Viszonylag gyorsan kell zongorázni, mert gyorsan túlszaladhat rajtad. Ha sokáig nem jönne USS, akkor odébb kell menni egy kicsit és újra megjelennek :)

[ Szerkesztve ]

(#6612) zso79 válasza duvi (#6609) üzenetére


zso79
őstag

1.1 óta a nav beacon-nél drasztikusan megcsappant a fellelhető kalózok száma, ellenben a resource extraction site-ok még mindig szép számmal spawnolják őket. Ott rögtön az elején kiderül, hogy milyen az instance, ha csak sidewinderek jönnek, akkor továbbra is azok fognak, így kevésbé tapasztaltak is nyugodtan vadászhatnak.

Nekem az a tapasztalatom, hogy 3 féle van:
1, csak sidey (2-3k bounty)
2, néhány sidey és sok cobra (2-3k és 10-25k bounty)
3, sok cobra és időnként anaconda (10-25k és 80-180k bounty)

(#6613) duvi válasza zso79 (#6612) üzenetére


duvi
nagyúr

Lehet, hogy csak mákom volt, de ezt tegnap lőttem Sol Nav-nál, kb. 40 perc alatt (kellett a Competenthez pár kill). Volt benne 2 Anaconda, 1Dropship, 1Clipper és a többi apróság:

Persze érdemes a Resource Extraction Siteokat is látogatni vadászt céljából. Sokszor jövedelmezőbb mint a Nav Bacon, csak nem minden rendszerben található.

[ Szerkesztve ]

(#6614) zso79 válasza duvi (#6613) üzenetére


zso79
őstag

Ha a Birodalomban jársz bátran ajánlom ezt a helyet, van rögtön a közelben egy Outpost is tankolni. Nekem ez kb. 40 perc alatt jött össze. (a Fed és Alliance nem számít, az már régebb óta gyűlik)

Néha van egy kis extra nehezítés benne, mikor teljesen sötét van a bolygó árnyéka miatt :D

[ Szerkesztve ]

(#6615) duvi válasza zso79 (#6614) üzenetére


duvi
nagyúr

Kösz szépen :R Épp tegnap éjjel költöztem át a Birodalomba :) Most kezdem az ottani rank/repu húzást.

(#6616) baphomet válasza duvi (#6613) üzenetére


baphomet
senior tag

Hozzátenném még, hogy a legjobb mindezt egy anarchy rendszerben megtenni. Azokban sokkal több olyan hajó lesz amin van valamilyen fejpénz, cserébe viszont minden hajót le kell kill warrant scannelni, mert alapból ott senki sem wanted.

(#6617) Viper26 válasza duvi (#6615) üzenetére


Viper26
nagyúr

Ezt a bulletin board-os küldikkel csináljátok?

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 | FR955

(#6618) baphomet válasza zso79 (#6614) üzenetére


baphomet
senior tag

Ez szép 40 perc alatt! :R A Jotunheim egyébként is egy ikonikus rendszer: a leghülyébb nevű (Jotunheimi Forradalmi Ellenállás) frakcióval és állomással (Nagy Harry Majompihenője) :)

[ Szerkesztve ]

(#6619) duvi válasza Viper26 (#6617) üzenetére


duvi
nagyúr

- Ha a fejvadászatra gondolsz, akkor a Resource Extraction Site és Navigation Beacon pontoknál szabad vadászattal. Kell egy KW scanner és jól felszerelt harci gép.
- A repu és rank húzást igen, a BB questekkel. Az elején pár segély küldetés, aztán beadja a Naval questeket, amik sokat dobnak mindkettőn (rank/repu).

[ Szerkesztve ]

(#6620) Htibimor válasza duvi (#6609) üzenetére


Htibimor
senior tag

Köszönöm a válaszodat(kat)! Ezerrel vetem bele magam ezek alapján. Most már azt hiszem előveszem a HOTAS X-et a szekrényből. Már meg van 2 hete de még nem nyúltam hozzá. Gondolom sokat fog majd segíteni. :U

Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P

(#6621) duvi válasza Htibimor (#6620) üzenetére


duvi
nagyúr

Nekem ég és föld volt a különbség, egér+bill után hotassal játszani. Szerintem nagyon sokat dob a játékélményen és az irányíthatóságon :K Nagyon hamar hozzászoktam.

(#6622) rexsimus válasza duvi (#6621) üzenetére


rexsimus
aktív tag

Még csak 2 napja próbálgatom, de máris hatalmas a különbség.
Nagyon élvezetes vele a repülés, még barátnőm is rákapott :D

Viszont óvatosan kell vele bánni, mert majdnem lezúztam az ASP-ment egy rosszul beállított gomb miatt. :D

[ Szerkesztve ]

(#6623) duvi válasza rexsimus (#6622) üzenetére


duvi
nagyúr

Az biztos, hogy a boostot biztonságos helyre kell tenni! Az elején én is belerongyoltam az állomás falába :DDD

(#6624) zso79 válasza duvi (#6623) üzenetére


zso79
őstag

Úgy látom ezzel nem csak nekem volt gondom :D Nálam ugye 2x T7+full cargo bánta. Szó szerint tanulópénz :D

(#6625) rexsimus válasza duvi (#6623) üzenetére


rexsimus
aktív tag

Pont ez volt a hiba. :D

[ Szerkesztve ]

(#6626) Gilthanas válasza duvi (#6619) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Szia, a kill warrant scanner mire jó? Mert alapból látom valakiről, hogy wanted-e vagy nem. Ezzel mit látok pluszba?

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#6627) zso79 válasza Gilthanas (#6626) üzenetére


zso79
őstag

Alapból csak azt látod, hogy valaki az aktuális rendszerben wanted-e. KWS-sel látod a többi rendszerben kiadott körözést is és azokért is be tudod gyűjteni a vérdíjat.

(#6628) Gilthanas válasza zso79 (#6627) üzenetére


Gilthanas
aktív tag

Értem már, köszönöm :)

Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.

(#6629) Zsooodammit válasza duvi (#6607) üzenetére


Zsooodammit
csendes tag

Kösz a bányászós tippeket! Próbálom mindenből legalább az alapokat magam felfedezni, tudom nem a leghatékonyabb módszer, de sokkal maradandóbb az élmény :) Fullgázzal belerongyolni az aszteroidába tele raktérrel, majd 8% hullon teperni haza... priceless :D

""ráhúztam a rendőröket, de letelhetett valami időlimit és eltűnt az insta kalózostul rendőröstül 50% körül," Ilyenről még nem hallottam (persze minden megtörténhet). Szerintem valószínűbb, hogy harc közben elsodrótál a helyszínről és már nem találtál vissza az ellenfélhez.

Pedig így volt. Sajnos erről nincs videóm, de lőttem amíg ki nem fogyott a shield cell bank, aztán kergetőztem vele egy csomót, míg azt nem vettem észre, hogy a scanneren megjelent pár vibráló jel, mikor mutatja, hogy kb merre van valami, de még hatótávon kívül van. Elindultam arra, pár helyi vadász volt, akik hamar el is kezdték lőni, beszálltam én is, de egyszer csak eltűnt mindenki.

Szerintem az lehet, hogy a helyi rendfenntartó erők oda jönnek, ahol eredetileg indult a harc, ha onnan elsodródsz, akkor nem jönnek automatikusan utánad, csak akkor futsz beléjük, ha visszakeveredsz ugyanoda. Az eltűnésre meg passz, csak arra tudok gondolni, hogy lejárt valamiféle timer ami az egész encounterre vonatkozik, mint ahogy a bányászat közben is eltűnnek a kőzetdarabok egy idő után ha nem foglalkozol velük.

Volt olyan is, hogy egy npc fejvadász Cobra jelent meg kis idő elteltével, aki nekem segített, de ő aztán nagyon gyorsan meg is halt amint ráállt az elite kalóz npc.

Battlelog: Zsooodammit Xbox360/Elite: Zsooo

(#6630) pakriksz


pakriksz
őstag

Vége a Khasiri akciónak :(
Akkor hagyom is el ezt a szeméttelepet, megyek vissza a civilizációba :)

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#6631) baji válasza pakriksz (#6630) üzenetére


baji
tag

Pedig ma összejött volna a T7-re való, erre gyúrok már pár napja, csak nem volt túl sok időm :(

[ Szerkesztve ]

(#6632) duvi válasza pakriksz (#6630) üzenetére


duvi
nagyúr

Köszi az infót :K ! Párunknak megspóroltál egy fölös utazást!

(#6633) orientcx


orientcx
őstag

Valaki segítsen, mert esküszöm, feladom a szakmát, és beállok imperial slave-nek.
Az, hogy elpukkantsak egy hajót anélkül, hogy egyáltalán csak megkarcolja a hullomat, az nem jelent különösebb gondot(na jó, a fullosabb python, és anakonda az kivétel), de a kiszedésbe beleőrülök.
Most arra külön ne is térjünk ki, hogy kiszedésben az alkalmatlanságom teljesen nyilvánvaló, ezzel tisztában vagyok.
De valaki tudna tanácsot adni, milyen trükkök vannak? Az olyanokra természetesen még az én együgyű kis agyammal is rájöttem, hogy középen kell tartani, és a célszeméllyel együtt kell forogni, ami többé-kevésbé megy is(na jó, néha inkább kevésbé), de néha számomra teljesen logikátlanul fogynak, vagy nőnek a csíkok.
Nem is beszélve arról, hogy a komolyabb hajóknál(pl elite dropship) időnként megduplázódik a kép, és minden csík és vonal egymáshoz képest is remeg. Na ilyenkor aztán kb 1 mp alatt buktam is, és a végtelen űr magányában meditálgathatok, amíg hűl az fsd.
Már ott tartok, hogy egy hét és fél millás(!) Interdiction-t vettem, amivel azért valamivel jobb, de néha ezzel is a guta ütöget.
Annak idején a Cobrával nem volt ezzel gondom, de mióta az Asp-al kokizgatok, azóta szenvedek, és mindig a legzsírosabb falatok pucolnak meg. Arról meg nem is beszélve, hogy minden kiszedésnél fogyogat a hull. Amíg a Cobrával sérülgettem, addig kit érdekelt, 3 Creditből kikalapálta a helyi suszter, de az Asp-on ez már tétel, és mibe kerülhet ez annak, aki kondával vadászgat?
Ha nincs segítség, akkor marad az imperial slave státusz, ott legfeljebb csak kapálgatni kell, azt meg csak meg tudom tanulni(ha csak ki nem derül, hogy a gilisztákat is Interdiction-al kell kiszedni a földből).

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#6634) [w] válasza orientcx (#6633) üzenetére


[w]
őstag

stílus és humorérzék csillagosötös :D

az utolsó patch óta én is folyamatosan szívok, számomra teljesen egyértelmű, hogy sokat nehezítettek az ID-zésen. konkrétan sajnos én sem tudom mi a megoldás, éppen emiatt a kibaszás miatt nem játszom egy hete (bojkott), mert legutóbb egy novice npc SW-t nem tudtam kiszedni és ez biztosan nem az én bénaságom... :(

cmdr PETER W. VOLKOV

(#6635) Kronus válasza [w] (#6634) üzenetére


Kronus
tag

Am milyen szintű Frame Shift Drive Interdictort használtok? Én jelenleg 4B-set használok a Pythonon és kivétel nélkül kiszedek bárkit SC-ből.

Legalábbis eddig nem volt gondom a kiszedéssel, a sérüléssel annál inkább... mivel Pythonnal 1-2% javítás is több 10 000 credit....

[ Szerkesztve ]

(#6636) gigafun válasza orientcx (#6633) üzenetére


gigafun
senior tag

Amennyire én tudom, minél nagyobb a sebesség IDzés közben annál nagyobb a hull-damage.
Az pedig, hogy mennyire sikeres az ID, szerintem azon múlik, mennyire vegy egyvonalban a pácienssel.
Nekem nemrég volt, hogy egy Adder IDzett, a szenzoron láttam, hogy nem volt pont mögöttem, hanem erősen fölöttem volt, és nagyon könnyen kivédtem.
Egyébként mostanában ritkán IDzek. inkább beállok a Wanted elé és hagyom magam.:-)
Aztán adok neki.
Ma fél nap felfedezés, és kalózirtás után 99%.os hullal tértem vissza.

(#6637) gigafun válasza Kronus (#6635) üzenetére


gigafun
senior tag

Nekem 1B van az Asp-en, és 99%-ban sikeres.

(#6638) orientcx válasza gigafun (#6636) üzenetére


orientcx
őstag

szóval szerinted nem a kör közepén kell tartani?
amúgy nekem A3-as van fent, 7.5 milla
a sérülések miatt meg 20k bounty alatt neki sem látok, így aztán néha elég uncsi, ha nem jön nagyobb falat. Amíg Cobrám volt, addig 5k-nál már kicibáltam sc-ből
próbálkozom néha USS-ekkel, de sokszor már csak az üszkös romok, esetleg az a gyökér T9-es néha egyedül, néha meg az idióta sleppjével, ahogy ott vonulnak, komolyan mondom, mint egy temetési menet
Azzal én is kísérletezgetek, hogy odakínálkozzak, épp csak nem pucsítok, de legtöbbször le se tojnak.
olyan bezzeg már volt, hogy üldöztem egy nem túl combos kondát, már majdnem utol is értem, erre kivesz egy gyökér kis Eagle majom
Mi a bánatban bízik a kis gyökér, mi kárt tud tenni az A6-os pajzsomon??? Az meg sovánka vigaszka, hogy eldádáztam a kis popóját
Szerintem nagyon elcseszték ezt a sérülést, egyszerűen nem nagyon éri meg. pár kivét, és lemegy a hull 94%-ra, és az már egy komoly összeg

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#6639) baji


baji
tag

Gondoltam kereskedek imperial slaves-el, de most kicsit elbizonytalanodtam. Ahol tiltott a "sima" slaves ott az imperial slaves is tiltott (vagyis a kettő ugyanaz)? Mert lehet kapni meg eladni is imperial slaves-t. Természetesen mindkét állomás empire alá tartozik. A tiltólistán csak simán SLAVES szerepel nem IMPERIAL SLAVES. Valaki esetleg kereskedett már ilyennel?

(#6640) zso79 válasza baji (#6639) üzenetére


zso79
őstag

Én két imperial állomás között, imperial systemben minden gond nélkül kereskedem velük. Elvileg amúgy is felfüggesztették azt a "featuret", ami a problémát okozta.

(#6641) baji válasza zso79 (#6640) üzenetére


baji
tag

Köszi, akkor kipróbálom

(#6642) gigafun válasza orientcx (#6638) üzenetére


gigafun
senior tag

De, a kör közepén kell tartani, csak arra gondoltam, hogy mielőtt megnyomod a gombot, akkor legyél pont mögötte, egyvonalban vele, akkor könnyebb a kör közepén tartani.
Egyébként engemis idéznek, Eagle-ök. Igaz nekem csak 6B-s pajzsom van, de a 4 mc 20 másodperc alatt szétszaggatja.:-)

(#6643) pakriksz


pakriksz
őstag

Elnéztem az alpha centaurihoz... na most normális űrállomás csak a proxima centauri mellett van, viszont az összes centauri 1 rendszerben van, az alpha a fő, a proxima pedig 0.22 fényévre van!

Most még is lehet rendszeren belül ugrani, vagy úgy gondolták azt a frontiernél hogy 0.22 fényévet utazzunk SC-ben?

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#6644) Kronus válasza pakriksz (#6643) üzenetére


Kronus
tag

Utaztam én már lényegesen többet is SC-ben :P
Elég sok olyan rendszer van ahol némelyik objektum akár 0,5 fényévre, vagy akár még messzebb van...

[ Szerkesztve ]

(#6645) pakriksz válasza Kronus (#6644) üzenetére


pakriksz
őstag

de az kb 4 óra!

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#6646) pakriksz


pakriksz
őstag

Egyébként az nem értem, hogy ha fel van fedezve egy rendszer, akkor miért nem lehet mondjuk 40000 ls-en túli távolságra rendszeren belül ugrani.

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#6647) Kronus válasza pakriksz (#6645) üzenetére


Kronus
tag

Kb. 10 perc, elég szépen fel lehet gyorsulni SC-ben is :D

(#6648) gigafun válasza orientcx (#6638) üzenetére


gigafun
senior tag

Ezt tegnap előtt vettem fel. Látszik, hogy pont rajta voltam, és néhány másidperc alatt kiszedtem, pedig csak 1B IDm van.
http://youtu.be/Lma0QzRYvBo

(#6649) goya999


goya999
tag

Én ebben a kiszedősdiben csak azt nem értem,hogy ID-znek,elég szépen tartom magam ,lassacskán vándorol is felfelé a kék csík,majd a következő pillanatban piros felszalad,FSD failure,hull károsodik 3-5 %-ot. Ennek elkerülésére ugye gáz 0-ra,tartom megint szépen középen és nem submit lesz,hanem megint ID károsodással.

(#6650) gigafun válasza goya999 (#6649) üzenetére


gigafun
senior tag

Ha leveszem a gázt, akor már nem tartom középen a kört, csak hagyom sodródni a gépet.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.