Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6251) Kronus


Kronus
tag

Kapott már valaki vissza biztosítási pénzt? Illetve lehet tudni mikor utalják vissza? :))

(#6252) pakriksz


pakriksz
őstag

Megint ugyan abban a high security-s rendszerben egy nagy űrállomás közelében kaptam olyan interdictiont, hogy már kezdéskor majdnem maxon volt a piros csík, és egy pillanatra sem láttam a követendő kört... És persze megint rögtön elkezdett lőni semmi scan, pedig most rakomány is volt. Valami nagyobb járgány lehetett, mert vagy 6 lézersugár repkedett körülöttem... de megint otthagytam ;]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#6253) duvi válasza pakriksz (#6252) üzenetére


duvi
nagyúr

A high security-s rendszer nem garancia az ID elkerülésére. Ha megtámadnak, akkor viszont elég hamar megjelennek a járőrhajók (általában 2-3 hajó is jön egyszerre) és segítenek neked a harcban. Viszont ha jól látom, már kezded rutinosan kezelni a dolgot és mindig sikerül meglépned :) Ha nem túl nagy a tűzijáték fogadáskor (mint most), akkor érdemes egyből betargetelni a támadó hajót és megnézni a típusát illetve a combat rankját. Egy pillanat műve az egész. Ha pl. egy Novice Sidewinder szed ki, akkor érdemes inkább kilőni és ezáltal egy kis plusz bevételhez is jutsz ;)

(#6254) duvi


duvi
nagyúr

Egy kis segítséget szeretnék kérni a kollégáktól! Találkozott már valaki ilyen grafikai hibával a játék során? Vadi újonnan vásárolt hajónál az szélvédő közepén van egy fekete téglalap, ami kitakarja a látóteret:

(#6255) Kronus válasza duvi (#6254) üzenetére


Kronus
tag

:Y
ilyet se láttam még :F

Persze nem ez volt a kérdés, de nem mehettem el emellett szó nélkül.... ez elég durva hiba...

[ Szerkesztve ]

(#6256) duvi válasza Kronus (#6255) üzenetére


duvi
nagyúr

Egy kolléga futott bele az alábbi jelenségbe és keressük az okát. Eddig egy tipp merült fel, ami AMD vga driverhibára utal.

(#6257) rtitusz válasza duvi (#6256) üzenetére


rtitusz
őstag

Nekem AMD kártyám van, és nem tapasztaltam ilyet. Mondjuk én meg azt tapasztaltam ma, hogy kifagyott a kép. A játék ment tovább, csak elfeketedett a képernyő...

(#6258) Kronus válasza duvi (#6256) üzenetére


Kronus
tag

Hát nem tudom, persze egy próbát megér a driver frissítés.
Egy biztos én még ilyen driver hibával nem találkoztam, ami persze nem zárja ki, hogy nem is létezik.
Mondjuk mivel nem egy globális jelenségről van szó nagy valószínőséggel valóban valami szoftveres/hardveres hiba lesz a kolléga készülékében.
Nálam olyan volt már, egy régebbi AMD kártya esetében, hogy egy adott game-nél full fekete képernyő fogadott amin segített egy driver frissítés.

(#6259) Kronus válasza rtitusz (#6257) üzenetére


Kronus
tag

Ilyen nálam is volt pár napja...

(#6260) duvi válasza duvi (#6256) üzenetére


duvi
nagyúr

Megoldódott a probléma. AMD vga diver volt a hunyó. Teljes driver takarítás kellett, mert a sima frissítés nem használt. Ezután driver reinstall és helyreállt a rend. Csak azért írom be, ha más is belefutna ebbe a ritka hibába.

(#6261) duvi válasza zso79 (#6200) üzenetére


duvi
nagyúr

Végre megvan a föderáció csúcsa.
Megyek utánad a birodalomba az Earl rankért :D

[ Szerkesztve ]

(#6262) zso79 válasza duvi (#6261) üzenetére


zso79
őstag

Gratulálok! Én is tervezem megszerezni mindkettőt. Most épp Wolf 562 közelében vagyok, itt tradelgettem kicsit.

(#6263) Viper26


Viper26
nagyúr

Fegyverek továbbra sem működnek, frissítés után sem... :W

iPhone 14 | FR955

(#6264) duvi válasza Viper26 (#6263) üzenetére


duvi
nagyúr

Nálam semmi gond a fegyverekkel. Viper, 4db MC. Próbáld eladni és újravásárolni a nem működő fegyókat. Esetleg lecserélni MC-ra a lézereket. (Ha jól emlékszem most azok vannak nálad)

[ Szerkesztve ]

(#6265) zolee0307 válasza duvi (#6261) üzenetére


zolee0307
őstag

Hogy tudjátok ilyen hamar feltornázni a reput? Én is csinálom Alliance-os bázisoknak a küldiket, de még semmi előre lépés, pár rendszerben van allied meg friendly bázisom.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#6266) Viper26 válasza duvi (#6264) üzenetére


Viper26
nagyúr

Jah, alap Eagle...fura a dolog, hangja van, vizuális effekt semmi, így ugye sebzés sem. :DDD

iPhone 14 | FR955

(#6267) duvi válasza zolee0307 (#6265) üzenetére


duvi
nagyúr

Nem a reput maxoltam ki, hanem a rankot. Ez két külön dolog. Én is csak friendly vagyok a föderációnál, csak a rankom lett maxos (Post Commander). Az a lényeg, hogy ne egy rendszerben/állomáson húzd ezeket. Az elején segély küldetéseket kell csinálni, ami nem ad pénzt csak reput. Ahogy javul a megítélésed, fokozatosan adja be a rank questeket. Főleg a Naval questek dobnak sokat a rankon.Pl. ölj meg X db kalózt, vagy ölj meg egy nevesített kalózvezért. Amint sikerül Allied reput szerezni egy rendszerfrakciónál, menjél tovább a következő rendszerbe.

(#6268) zolee0307 válasza duvi (#6267) üzenetére


zolee0307
őstag

Thx :R

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#6269) BP71


BP71
tag

Van néhány kérdésem, kérlek, segítsetek. Vetten egy Vipert, gondoltam lövöldözgetek egy kicsit, mert a szállítás egyik helyről a másikra heteken keresztül unalmas tud lenni.

1. Felszereltem a hajót, de a moduloknál látom, túl sok lett a jóból, 100% fölött vagyok. Hiába állítgatom a modulok prioritását az nem csökken 100% alá, csak ha kikapcsolok valamit. Próbáltam repülés közben, kiszámoltam, hogy mennyit kell (10-12%) más prioritásra állítani, átállítottam, ha bekapcsolom a fegyvereket, akkor is el kezd a számolni visszafele.

2. A Shield Cell elvileg a pajzs visszatöltésére szolgál, nem? Akkor használat közben miért számol vissza a létfenntartó? Egy külső egységből töltést kapok, nem a hajónak kell az energiát szolgáltatnia.

3. A kill warrant scanner még soha nem mutatott mást, mint az automata scanner, hiába scannelgetek le minden arra repülőt.

4. Vállaltam bounty hunting küldetést és egy másikat, amiben 3 kereskedőt kellett volna megtalálnom. Kerestem a Nav beacon-nál, az USS-nél és a RES-nél, mindenhol clean hajók (hiába scanneltem) és elvétve egy-két wanted hajó. A wanted hajókat kilőve nem látom, hogy a feladatban csökkenne a szám, honnan tudom, hogy mikor lövöm ki a jó hajót?

5. Kilőttem a wanted hajókat, szép lila színben látom őket a feladatok mellett, de az állomásra bedokkolva nem kapok érte pénzt. Honnan tudom, hogy melyik szövetség adott ki ellene körözést?

Most látom, jó sok kérdésem van. Remélem van türelmetek válaszolni.

Köszönöm.

(#6270) baphomet válasza BP71 (#6269) üzenetére


baphomet
senior tag

1.
A prioritás megadása arra szolgál, hogy milyen sorrendben kapcsolja le rendszereket, ha kevés az energia, egy rendszer vagy kap energiát, vagy nem, de olyan nincs, hogy csak kevesebbet kap, de még működik.
Azoknak vedd hátrébb a prioritását, amire harc közben nincs szükség, pl.: discovery scanner, surface scanner, FSD interdictor, cargo hatch (ha nincs cargod). A számláló azért indult be, mert már a life supportra sem maradt energia, ilyenkor "a művész úr már elemről megy".

2.
Energiát fogyaszt az is, ez van.

3.
Az automata scanner azt mutatja, hogy az adott rendszerben wanted-e az illető. A KWS minden a fejére kitűzött vérdíjat megmutat. A navigation panel / contacts fülön láthatod az eredményét

4.
Amikor a feladatban csökken a szám. :)

5.
???
A feladatok listáján látod (szép lila színben), hogy melyik nagyhatalomnál, vagy melyik rendszerben mennyit fejpénzt vehetsz fel.

[ Szerkesztve ]

(#6271) zso79 válasza BP71 (#6269) üzenetére


zso79
őstag

Látom mire bepötyögtem megelőztek, de azért itthagyom :D

1. Nem tudod a végtelenségig csökkenteni. Priorizálással van ami megoldható, de van amit ki kell kapcsolni. A Vipert jelenleg nem tudod túlságosan megterhelni, kicsi a power plant.

2. A shield cellnek is kell energia.

3. KWS nem arra való, hogy clean-ből wanted-et csináljon (nagyon ritkán előfordul). Az a lényege, hogy ha több rendszerben is van bounty, akkor azt mind megkapod.

4. Ezek a küldtesék most elég időigényesek, mert sokkal ritkábban jönnek a kalózok. A traderek/bounty hunterek levadászását kérő küldetéseket nem ajánlom, azokat még nehezebb megtalálni.

5. A transaction képernyőn látszik az összes bountyd, viszont van egy olyan bug a játékban, hogy nem mindet tudod begyűjetni, mert olyan helyről kaptad, akinek nincs állomása.

[ Szerkesztve ]

(#6272) duvi


duvi
nagyúr

Kondor kolléga megtalálta a közösségi küldetésből épülő új űrállomást. Utólagos engedelmével kiposztolom ide, mivel jelentős újítás és sokakat érdekelhet: LINK1 és LINK2

(#6273) BP71


BP71
tag

Viper helyett mit ajánlotok vadászni?

(#6274) rtitusz válasza BP71 (#6273) üzenetére


rtitusz
őstag

Mi a baj a Viperrel? Olcsó, és bárkit leszedsz vele, ha ügyes vagy. Nekem így van felszerelve: [link]

(#6275) zso79 válasza BP71 (#6273) üzenetére


zso79
őstag

Nincs nagyon alternatíva, Viper vagy Cobra.

(#6276) duvi válasza zso79 (#6275) üzenetére


duvi
nagyúr

Én próbáltam a Cobrát, de nagyon lomha a Viperhez képest :( Egyedüli előnye a nagyobb modulok megléte. Ez viszont kevés, hogy kompenzálja a lomhaságát..

[ Szerkesztve ]

(#6277) zso79 válasza duvi (#6276) üzenetére


zso79
őstag

Én meg a Vipert próbáltam és a Cobra tempóban leveri ;) Ízlések és pofonok szerintem... Nálam előny a jobb felszerelhetőség is.

(#6278) rtitusz


rtitusz
őstag

Csak nekem csinálja az utolsó patch óta, hogy összedől a játék, és a windowst is kifagyasztja? Stabilan fél, egy óra játék után.

szerk: emlékeim szerint csak FSD be vagy kilépéskor csinálja.

[ Szerkesztve ]

(#6279) duvi válasza BP71 (#6273) üzenetére


duvi
nagyúr

Ha alaposan összeválogatod az elérhető modulokból a neked tetsző configot, akkor nagyon hatékony vadász a Viper :K Az előző hozzászólásod alapján nem foglalkoztál a reaktorod maximum kapacitásával, ami nagyon fontos tényező! Itt az 1.1-ben újraconfigolt Viperem (persze van még több alternatíva is):

(#6277) zso79
Igazad van :K Ízlés dolga is, hogy kinek melyik jön be jobban.

(#6278) rtitusz
ED-ben nem hallottam még a többiektől ilyen problémát. Viszont a Star Citizennél pont tegnap panaszkodtak emiatt. Milyen VGA-t használsz? Nem volt driver csere/frissítés?

[ Szerkesztve ]

(#6280) Viper26 válasza duvi (#6279) üzenetére


Viper26
nagyúr

Jól kiszámoltad.. :)
Ránézek a fegyverekre, hátha sikerül megoldani, kell egy Viper. :))

iPhone 14 | FR955

(#6281) rtitusz válasza duvi (#6279) üzenetére


rtitusz
őstag

Nekem másfél MW-al meghaladja a deployed a rendelkezésre állót, de még ezt is simán kompenzáltam az FSD, az FSD interdictor, a cargo hatch, és fuel scoop prioritáscsökkentésével. Látszik a képeken amit feljebb linkeltem.

(#6282) BP71


BP71
tag

Kilőtték a meghajtómat (Viper), csak állok és nem tudok mozogni. Mit lehet csinálni?

(#6283) duvi válasza rtitusz (#6281) üzenetére


duvi
nagyúr

Az FSD 3-as prioritással működik még harc közben? Ha úgy döntesz, hogy mégis elugranál inkább... Vagy minden harcot az utolsó töltényig megvívsz? (Pl. többen támadnak rád, eleve kilátástalan a harc)

(#6282) BP71
Megoldás az önmegsemmisítés, vagy ha van a hajón Auto Field-Maintenance Unit modul, akkor helyben megjavíthatod.

[ Szerkesztve ]

(#6284) zso79 válasza BP71 (#6282) üzenetére


zso79
őstag

Az szívás... Megvárod míg kilőnek, vagy a jobb oldali panelen alul van self destruct.

(#6285) rtitusz válasza duvi (#6283) üzenetére


rtitusz
őstag

Nem működik, de mindegy is, mert ha kint vannak a fegyverek, akkor hiába van működő FSD-d, addig amúgy sem enged ugrani amíg be nem húzod őket. Így nyugodtan lehet alacsonyabb prioritáson harc közben.

Hibára visszatérve, drivert nem frissítettem vagy egy hónapja, így nem tudom, hogy mi más okozhatná. Amúgy AMD kártyám van...

[ Szerkesztve ]

(#6286) duvi válasza rtitusz (#6285) üzenetére


duvi
nagyúr

Igazad van :K 1.1 után, hogy bírod a Beam lézerek hőtermelését? Főleg, hogy a SCB is durván fűti már a hajókat... Durva nerfelés volt az 1.1 :(

Szerk:
Pont tegnap volt egy AMD-s kártyával driver gond. Mind szép és jó volt. Egy hajócsere után jött elő egy csúnya grafikai bug. Csak a teljes driver legyalulás és újratelepítés segített a tulajnak. Sima driver frissítés nem!

[ Szerkesztve ]

(#6287) rtitusz válasza duvi (#6286) üzenetére


rtitusz
őstag

Előbb fogy el a lézerből a szufla, minthogy túlmelegedjen. A SCB viszont tényleg nagy vágás. Az egy dolog, hogy a B3-as már nem 10, csak 5 egységgel rendelkezik,é s az ára is tízszerese lett, de ami nagyon fáj, hogy nem lehet a használatukat az utolsó pillanatra halasztani. Nem mondom, hogy használhatatlanok lettek, de egy erős pajzsgenerátor most már lényegesen fontosabb, mint korábban.

(#6288) sztanozs válasza rtitusz (#6278) üzenetére


sztanozs
veterán

Erősen memory leakage szaga van a dolognak... Jön majd az 1.2, ami ezt javítja (és valami mást meg széttúr). Esetleg lehet még disk vagy memória hiba is, de az kevésbé valószínű.

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#6289) rtitusz válasza sztanozs (#6288) üzenetére


rtitusz
őstag

Passz. A gépben van 16GB RAM, és 4GB VRAM... Meg korábbi tapasztalataim szerint ilyen esetben ritkán omlik össze a játék, inkább csak akad és beszaggat.

(#6290) duvi válasza rtitusz (#6289) üzenetére


duvi
nagyúr

Fagyáshoz még egy ötlet. A configod alapján 4,5 Ghz-en fut a procid. Az ED-nek fölösleges ekkora teljesítmény. Egy próba, hogy húzás nélkül mit csinál?

(#6291) zso79


zso79
őstag

Ki tudja mi lesz a mostani patchben?

(#6292) Viper26 válasza zso79 (#6291) üzenetére


Viper26
nagyúr

Passz, de én előre félek... :DDD

iPhone 14 | FR955

(#6293) duvi válasza zso79 (#6291) üzenetére


duvi
nagyúr

Update 1.1.04 Incoming

"Hello there, folks!

1.1.04 has gone live - the servers are up and running.

Client changes:

- Bounty vouchers can be redeemed at any starport in a system that also contains the faction which issued the bounty.
- Some Commanders are in systems that cannot currently be retrieved from the server database, which has been causing crashes when loading into the game. We're working to identify and repair the systems affected, which includes a change to automatically report the problem system and exit back to the main menu with a load failure message.
- Audio for the Imperial Clipper more closely resembles the sound from the 1.07 release.
- Improved localisation support for community goals (we're still working through some issues with Russian language support).
- Fixed the 3rd decal not displaying properly on the Python.
- Fixed a very rare crash triggered by limpets being destroyed.

Server changes:

-Added more checks for starsystems reported to crash the game. This interim measure will automatically attempt to restore access to that starsystem within 10 minutes of the crash being reported.
- Improved logging for some rare failures when selling exploration data."

[ Szerkesztve ]

(#6294) rtitusz válasza duvi (#6290) üzenetére


rtitusz
őstag

Valószínű, hogy a Frontier felelős a hibáért, többen panaszkodnak erre a hibára. https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=81206 Meglátjuk, hogy az új patchel mi a helyzet. Nem hiszem, hogy a proci a gond, az pár százalékos kihasználtsággal duruzsol, és tesztelve lett, stabil a 4,5GHz-es OC, semelyik másik játéknál/programnál nincs hiba, pedig 100%-os terhelés mellett sok-sok órát futot már.

[ Szerkesztve ]

(#6295) Viper26


Viper26
nagyúr

Köszönöm a tippet duvi, mármint a kisebb hajók vadászatával kapcsolatban. :)
Kiszedtem három Cobra-t Eagle-lel, 45K credit. :DD

iPhone 14 | FR955

(#6296) duvi válasza Viper26 (#6295) üzenetére


duvi
nagyúr

Nincs mit! Csak így tovább! :K

(#6297) Viper26 válasza duvi (#6296) üzenetére


Viper26
nagyúr

Mondjuk az a gond, hogy a három multicannon újratöltése elég drága, kb. 6K credit...asszem lézer kéne inkább.

iPhone 14 | FR955

(#6298) rtitusz válasza Viper26 (#6297) üzenetére


rtitusz
őstag

Használj lézert a pajzshoz, MC-t a hajótesthez. Pajzsok a hőre érzékenyek (lézer), a hajótest meg a kinetikus behatásra. A MC a lézerhez képest elég lassan rágja át magát a pajzson.

Örömmel jelentem, hogy tudtam egyben fagyás nélkül játszani 1 óra 40 percet, úgy tűnik az új javítás segített rajtam. Ezután kapcsolat megszakadása miatt dobott ki, de ez már előrelépés.

[ Szerkesztve ]

(#6299) zso79


zso79
őstag

Az új patch óta kb. 2-3 percig pörög a hajó, mire betöltődik... :W

(#6300) Viper26 válasza rtitusz (#6298) üzenetére


Viper26
nagyúr

Akkor mondjuk két lézer és két mc az Eagle-re?

iPhone 14 | FR955

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.