Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8401) ricsik válasza ricsik (#8384) üzenetére


ricsik
őstag

Még egy kérdés hátha:
A Meder eddig egy HD hang Core-ját tovább tudta küldeni az erősítőre és az kódolta 5.1-be, a Dune nem tudja?
Mivel nem HDs az erősítőm, így bitstream-en érthetően a HD hang nem szól, de a Core sem abból a sávról, ilyenkor néma, a DD-t, DTS-t szépen kódolja.
Sajnos most vettem észre hogy PCM-be nekem nem kódol a Dune 5.1-be, a beállításoknál nincs is ilyen beállítás, a rendszer beállításoknál van, de tojik rá.

(#8402) ricsik


ricsik
őstag

Még egy ami nem tetszik, hogy külső fájlból feliratot nem lehet betallózni, mint a Mederrel, csak akkor érti, ha ugyan az a fájlnév. Azért egy böngészési opció lehetne a felirat menuben
:O .

(#8403) Wade0303 válasza ziggi_zug (#8394) üzenetére


Wade0303
aktív tag

"De nem olyat, mintha eleve a jelfeldolgozást egy erre kihegyezett proci végzi, mint egy jobb Dune-ben."

Szép álom. A valóság ezzel szemben az, hogy a Dune-nek az egyik legcsúnyább a képfeldolgozása, itt vannak djnice összehasonlító fotói: [link]
Tipikus élesített, élkiemelt, zajszűrt algoritmus ami a laikusoknak mindig tetszik, de ha alaposan megnézed a fotókat messze a legkevesebb valós, finom részletet tartalmazza.
A jóval régebbi Zidoo X9S képe is sokkal szebb.
A 14db összehasonlító képen csak az Nvidia Shield AI low algoritmusa produkál még olyan csúnya képet mint a Dune Real Vision 4K.

[ Szerkesztve ]

(#8404) kokokka válasza Wade0303 (#8403) üzenetére


kokokka
őstag

Ezek itt szitok szavak!

(#8405) Valkűr válasza kokokka (#8404) üzenetére


Valkűr
őstag

Szimplán csak nem ide illő, ezekből a képekből túl sok mindent nem lehet leszűrni a termék valós megitélését illetően...Nem is értem aki nem használja mert szerinte a legszarabb az minek is posztolgat ide? Engem ha egy Márka orientált topik nem érdekel nem megyek odacsúnyitani, meg lehúzó posztokat gyártani!

Évek óta zajló vita megy ezekkel és a TV boxokkal kapcsolatban tök értelmetlenül. Minek is kellett ez a poszt most pontosan? Azért ugye nem baj, h nem értek egyet veled hosszú évek Dune használata után, valamint minden más teszt és felhasználó is kezdő, laikus, nem hozzá értő akkor ezek szerint akik épp az ellenkezőjét állitják? Az ilyen posztok miatt egy márkatopikban ne is csodálkozzatok ha valakinek véletlen kinyilik a bicska a zsebében és kifakad! :) Volt nekem is zidoo és más mediaplayer is, meg volt bluray is, valszeg laikus idiota kezdő vagyok, h ismét újra és újra a Dune mellett tettem le a voksom :) Előre is elnézést kérek a tudatlanságom miatt :)

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8407) Wade0303


Wade0303
aktív tag

Elhangzott egy konrét állítás miszerint a Dune lejátszókban képfeldolgozásra kihegyezett proci van amivel képminőségben nem vehetik fel a legjobb TV-k sem a versenyt.
Erre reagáltam és veletek ellentétben nem csak bedobtam egy véleményt, hanem linkeltem profi összehasonlító fotókat egy olyan forumtárstól aki a prohardver nagyon kevés kompetens, érdemi kommentelője közé tartozik.

Az irigy vádra: van Dune lejátszóm, ráadásul a maga idejében elég drágának számító BD Prime 3.0 és már az is igen csúnya módosításokat csinált a képen teljesen fölöslegesen.
A linkelt fotókból egyértelmű, hogy ezt a szokást mai napig megtartották a cégnél: noise reduction, sharpening, edge enhancement, saturation értékek jól feltolva. Ezek tipikusan azok a képmódosító beállítások amelyekkel a legolcsóbb és leghanyagabb módon a laikus szemek könnyen meggyőzhetőek, ezeket használják a DVD-ről felskálázott bluray lemezeken, vagy a boltban kiállított TV-ken.
A képek önmagukért beszélnek, azokban nincs semmiféle elfogultság. A Dune képén van a legdurvább post processing, látványosan megváltoztatja a forrást. Aki ebből a 14 képből a Dune Real Vision 4K-t a szebbek közé helyezi, vagy akár legszebbnek látja, az bizony nem ért a fotó/video témához és nagyon rossz ízlése van: [link]

Átadom a terepet a vándorcirkuszi tenyérjósoknak és a technikai témájú kommentek alapján pszichológiai és financial diagnózist felállító távgyógyítóknak.

[ Szerkesztve ]

(#8408) kokokka válasza Valkűr (#8405) üzenetére


kokokka
őstag

Ki mondta, hogy nincs Dune-öm? A Pro 4K megjelenése óta megvan. Djnice tesztje pedig teljesen elfogulatlan, ha valaki, hát Ő igazán pártatlan a témában. Mégis, nekem nem a képével volt igazán problémám, hanem a sok butaságával, hálózat kezelésével, befagyasaival. Azzal, hogy nem lehet egy torrentet úgy elindítani, hogy azt egy slunggal le is szedje és ne fagyjon bele a lejátszó a letöltési sebességbe. Azzal, hogy ha egyszer megőrül és eldobja a hálózatot, utána napokig(!!) nem látják egymást újra az eszközök. Aztán megjavul, de hogy mi a hiba azt senki sem tudja megmondani.
Még valami: azért, mert egy topikban nem csak a szépet és a jót írják le az adott készülékről meg nem írjuk azt, hogy ez "nem ide illő". Aki ilyet ír az vakon, szemellenzővel ragaszkodik a márkához, és ezt nem szabad! Mert akkor a köd elfedi a tényeket! Én most Z9X-et használok. Sokkal jobban szeretem, mint a Dune-t de nem vagyok vak, látom a hibáit. Ha felvetődik a fórumban (a kintiben is) egy probléma nem mondjuk azt, hogy ez ne illik ide.
Szóval ugyan olyan jogom van ide írni, mint neked. Akkor is, ha az a te véleményeddel nem egyezik. Akkor is jogom lenne hozzá ha nem lenne Dune-öm, de mivel van, inkább én nem értem miért kötsz bele a jogosságomba!?

Neked pedig kedves Lelkes újonc SoloVision ez ugyan úgy szól. Semmiféle pszichológiát nem kell ide keverni ha csak azt nem, hogy a márka iránti szerelem mit művel az emberi aggyal, ha az arra fogékony.....

[ Szerkesztve ]

(#8409) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Azt gondolom attól, hogy ez egy Dune fórum miért ne lehetne a hibáira felhívni a figyelmét egy másik ugyan azon kategóriába tartozó eszközzel?

Szerintem ezeket a véleményeket nem támadásnak kellene venni hanem észrevételnek és ebből javaslatokat is lehetne küldeni a gyártónak.

Dune felülete számomra JELENLEG nem hibamentes mert vannak benne nem magyarosított menüpontok és ez tény még akkor is ha átmeneti :)

(#8410) IP1954


IP1954
aktív tag

Egy kütyü minőségét nem a „hogyan varázsolja széppé a pocsék anyagot” határozza meg.
Jó forrásból jó megjelenítőn kell jól teljesíteni a médialejátszónak.
Nagyon remélem, hogy 2022-ben már nem 1 Mbit alatti adatsebességű anyagokat néztek. Ha mégis akad egy-egy olyan anyag, ami a tartalma miatt ilyen alacsony adatsebességgel is megnézendő, akkor (és csak akkor) érdemes bekapcsolni a képjavító technológiákat. A Panasonic OLED tévémen legalább öt képjavító módszer van. Ha ezek nincsenek kikapcsolva, egy 12 GB méretű 45 perces 4K HDR anyagnál is „villog” időnként a kép, és nem szebb lesz tőle, hanem rosszabb, némelyiknél még a minimális beavatkozási szintnél is.
(Lejátszóim: 3 Dune + 2 Apple + 2 Android + a tévék sajátja)

(#8412) Valkűr


Valkűr
őstag

Ugy látom mindenki magára vette a posztom, pedig nem a vita lett volna a mondandom lényege, de mindegy is. Azért nem ide való amit irtatok, mert nem a tévékhez van hasonlitva a teszt, amiről szó volt az pedig a Tévék lejátszó képessége! Ha jól látom a fotok egy kinagyitott foto mind, legalábbis a minőségből itélve, mivel mind rossz egytől egyig. Szóval hol is van a tesztben a tévék képessége? Nem másik mediaplayerről beszéltünk...

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8413) kokokka válasza SoloVision (#8411) üzenetére


kokokka
őstag

Az ígérgetés mindig meg volt az én modellemre is! Aztán nem kaptunk lóf@szt sem. Ami frissítések jöttek még a végén azok a világon semmit sem értek! Nesze semmi alapú, semmitérő firmware-ek volt. Aztán azok is elmaradtak.

Dune-HD.TV – Csak Oroszországban elérhető online tévészolgáltatás
A .pptx kiterjesztésű PowerPoint prezentációs fájlokat is felismeri a fájlböngésző, nem csak a korábbi .ppt kiterjesztésűeket.
Frissített Kartina.TV app.

Ezek mind feszett fontos frissítések voltak egy médialejátszót használó szaámára. Írhattam én akárkinek! Szétoltták a fórumon S905X3-as processzorokat aztán láss csodát, egyszercsak bejelentik az ezzel a processzorral készült modelleket! Idézek a fórumból:

Az Amlogic S905X3 és a Realtek processzorok képminősége közel sem ugyanaz, ahogy az ára sem. Ezért lehet olcsó Amlogic-os lejátszókat látni mindenhol, ezért van a Smartbox 4K-ban is Realtek helyett Amlogic.

És még ő mondja magát hozzáértőnek! Egy admin, aki állítólag keni vágja. Mindezt csak azért, mert foggal körömmel ragaszkodik az általa képviselt márkához. Igen, szemellenzővel.
Ne álmodozz! A Dune is inkább az új (és használható) modellekre fejleszt jobban. A tiédre tuti, úgyhogy biztonságban érezheted magad.

(#8414) kokokka válasza Valkűr (#8412) üzenetére


kokokka
őstag

Így is lehet nézni, meg úgy is, hogy ez volt az alap állítás ziggi_zug részérő :

De nem olyat, mintha eleve a jelfeldolgozást egy erre kihegyezett proci végzi, mint egy jobb Dune-Wade erre readált.

Erre reagálta Wade azt, ami itt van akiknek nem tetszik. Ennyi, nincs ebben több. Csak ha valaki nem dícséri szét a Dune-t ezen a fórumon (ismét írom : mondom ezt Dune tuljaként) akkor az már "nem ide illik".

(#8415) djnice válasza Valkűr (#8412) üzenetére


djnice
veterán

Ez egy 1080p->2160p felkonvertálás teszt...

(#8416) djnice válasza kokokka (#8413) üzenetére


djnice
veterán

Igen ez egy jó nagy baromság, hiszen az Amlogic-nak a legjobb / legpontosabb a képe...

(#8417) Valkűr


Valkűr
őstag

Hát nem tudok minden problémára reflektálni, mert én a media lejátszásra használom csak a Dunét, ott nekem sosem volt gondom vele...A Jelenlegi HD Pro Vision 4k Solo jelenleg is hibátlanul teszi a dolgát.

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8419) djnice válasza SoloVision (#8418) üzenetére


djnice
veterán

A Realtek-nél ez látható még mozgás közben is, sajnos túl sok a post-processing felkonvertálásnál. Ez ugyanúgy vonatkozik a Zidoo-ra és a Zappiti-re is, egyáltalán nem a Dune ellen szól.

(#8420) djnice válasza djnice (#8419) üzenetére


djnice
veterán

Esetleg akit technikailag jobban érdekel a téma, a Dune Real Vision 4K is szerepel a tesztekben (angol feliratot belehet kapcsolni):

Felkonvertálás: [link]
SDR: [link]
HDR: [link]

(#8421) Valkűr válasza djnice (#8419) üzenetére


Valkűr
őstag

Értem és tudom miről beszélsz és egyet is értek , de legtöbben a filmet és nem a forrás hibáját nézzük filmnézés közben. Persze ha kimondottan ezt figyeli az ember valszeg látszik is, de mint irtam én filmezés közben nem ezekre a hibákra fogok figyelni hanem a filmre :)

Persze lehet ezeket kizárólag kritikus szemmel is figyelni, de ennyi erővel nincs tökéletes megoldás, mert mindnek van valami gyerekbetegsége, ha nem a képet akkor mást illetően .. :)

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8423) djnice válasza Valkűr (#8421) üzenetére


djnice
veterán

Ezzel nincs is semmi gond, csak egy (kettő) állítás lett megcáfolva.
Pl mérés órán sem fogadták el a pontatlan eredményt...

(#8424) kokokka válasza SoloVision (#8422) üzenetére


kokokka
őstag

Az emberek 99%-a úgy gondolkozik, hogy lássa a filmet és kész. Akár 480p-ben is jó sokaknak, csak megnézhessék. Nekik annyi elég is és ezzel nincs is semmi baj. De vagyunk azért páran akik ennél mélyebbre is látnak, vagy szeretnének látni, ehhez pedig elengedhetetlen a djnice-ok hozzáértése, hozzáállása. Lehet, hogy téged nem érdekelnek a tesztfotók és lehet, hogy filmnézés alatt engem se, mégis tény marad a tény. Csak legalább higyjük el, ha valami be van bizonyítva. Párttatlanul.

(#8426) IP1954 válasza kokokka (#8424) üzenetére


IP1954
aktív tag

Nyithatnátok erre egy külön topikot pl.:
A legeslegeslegszuperebb média lejátszóm csodálatos varázsló képességei
Szerintem értelmetlen vita a rossz forrás jó megjelenítése 2022-ben.
5-10 éve is felment a vérnyomásom, amikor azt bizonygattátok, hogy bezzeg az X.Y. lejátszó az 1 Mbit/s alatti forrással is tökéletes képet és hangot produkál.
(Nem létezik ilyen médialejátszó olcsón és méregdrágán sem).
Feltételezzük, hogy jó tévén és lejátszón nézünk jó forrásokat.
(Mindenkinek a saját igényei és az anyagi forrásai alapján.)
Ha a lánc valamelyik eleme szerényebb képességű, ne itt vitatkozzunk azon, hogy milyen remek ötletekkel lehet pótolni az alapvető hiányt.

(#8427) djnice válasza IP1954 (#8426) üzenetére


djnice
veterán

A felskálázás az egy dolog, ezen kívűl ott van még a natív SDR/HDR kimenet pontossága (a forráshoz viszonyítva).
Semmiféle "varázslat"-ról nincs szó (az csak a Zappiti marketing fogása) és senki sem akarja meggyőzni a másikat, ezek tények és mérhető dolgok. Akit meg nem érdekel, az tovább lapoz.

(#8428) pedro7


pedro7
tag

Valaki meg tudja mondani, hogy flac file-ok elinditása miért tart kb 20 másodpercig egy NAS-ról ? Mp3, waw simán indul. ( Dune HD Pro 4K II )

(#8429) DasBoot


DasBoot
aktív tag

Jó szerencsét! Sikerült leporolnom a DUNE HDmax készülékemet. Létezik hozzá YouTube lejátszó, ha igen, hogyan tudom életre kelteni? Köszönöm: Joe

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8430) IP1954 válasza pedro7 (#8428) üzenetére


IP1954
aktív tag

Hogyan éred el a FLAC fájlokat? A NAS média szerverétől kapod, vagy fájlmegosztással?

(#8431) pedro7 válasza IP1954 (#8430) üzenetére


pedro7
tag

A Dune lejátszó, hálózati böngészőjében látható a NAS és onnan indítom el.

(#8432) IP1954 válasza pedro7 (#8431) üzenetére


IP1954
aktív tag

A NAS milyen módon küldi a FLAC fájlokat?
Médiaszerver vagy fájlmegosztás (SMB/NFS)?
A külföldi fórumok szerint a FLAC indítása lehet lassúbb NAS médiaszerver esetén.
Kizárólag SMB-t használok, médiaszerverrel nincs tapasztalatom.
Bárhonnan játszok le FLAC fájlokat nincs várakozás.
Főleg nincs eltérés MP3 és FLAC között.
Nagy adatsebességű (50+ Mbit/s) videó fájl indításánál sincs szükség 20 másodpercre.

(#8433) Sonja


Sonja
veterán

Megjött a Dune HD Real Vision 4K lejátszó a Rufusztól. Spóroltam is, és valóban az új távirányító volt hozzá, örülök! :C Köszönöm kisspall az ötletet! :R

A készülékkel egyelőre meg vagyok elégedve. :K 1-2 hülyeség sajnos ebben is van, de ezek nem nagy dolgok. Remélem sokáig jó lesz! :))

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#8434) kisspall válasza Sonja (#8433) üzenetére


kisspall
aktív tag

Örülök, hogy elégedett vagy, jó mozizást. :)

(#8435) pedro7 válasza IP1954 (#8432) üzenetére


pedro7
tag

Nem teljesen értem a válaszodat,de azt megnéztem,hogy a Dune smb protokollal kapcsolódik a NAS-hoz.A Synology NAS-os pedig nem találtam semmilyen médiaszervert vagy médialejátszót.
Minden más rendesen indul,nem a sebességgel van gond.
Sőt van egy műholdvevőm,az abban lévő médiaplayerről is azonnal indul a flac.
A Dune csinál valami hülyeséget.De mit ?

[ Szerkesztve ]

(#8436) IP1954 válasza pedro7 (#8435) üzenetére


IP1954
aktív tag

hálózati böngészőjében látható a NAS és onnan indítom el

Nálam minden megosztás (SMB) hálózati könyvtárként szerepel, előre felvéve a forrásokban.
- Menu
- Új hálózati könyvtár
Megnéztem, a különféle megosztások (Linux alapú és Windows 10), vagy a közvetlenül hozzákötött meghajtóról is azonnal (1 másodperc se kell) elindul a FLAC lejátszása.
A könyvtárakban kevés fájl van, nem több 100 vagy 1000.

Ha más eszközről jó, akkor talán nem a hálózati böngészőből kellene megpróbálni.
Az ugyanoda vezető utak nem biztos, hogy azonos módon viselkednek.
Nem biztos, hogy ez a megoldás, de egy próbát megér.
A FLAC fájlok száma mennyi?
Több 1000 vagy 10000 fájlnál a könyvtár feldolgozásával is lehet probléma.

(#8437) DasBoot


DasBoot
aktív tag

Jól sejtem, hogy a DUNE HD max nem kezeli a BD-RE lemezeket?

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8438) Beni2360 válasza DasBoot (#8437) üzenetére


Beni2360
félisten

Írhatnám, hogy ebben nincs lemez lejátszó egység. :O
Képfájlban meg a relasetól is függ, hogy megjeleníti-e a menü rendszert.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8439) Sonja válasza Beni2360 (#8438) üzenetére


Sonja
veterán

Dune HD Max-ról kérdezett, amiben egy Blu-ray lejátszó is van a bal oldalon. :U ;)

#8437 DasBoot: Én csak BD-R lejátszást találtam, mást nem.

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#8440) Beni2360 válasza Sonja (#8439) üzenetére


Beni2360
félisten

Pedig kerestem a válasz elött a rá utalást de ezek szerint rosszul. :U Mindig a 4K változatba botlottam. De megvan,
de én még nem nagyon találkoztam olyan BD lejátszóval ami nem kezelné a RE lemezt.
Bocs akkor vissza vontam és törölhető.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8441) DasBoot válasza Beni2360 (#8438) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Az Optikai meghajtónál eleve azt írja, hogy "Nincs lemez", a DB-R-t gond nélkül lejátsza, menüvel rendelkezik. Akkor szeretném megtudni, hogy mi lehet a megoldás, hogy a BD-RE-t is lejátssza. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8442) DasBoot válasza Sonja (#8439) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Én is, csak megerősítésként írtam, vagy cáfolatként.

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8443) DasBoot válasza Beni2360 (#8440) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Van egy régi LG BD560-m is. Azon kezelte, lejátszotta a BD-RE-et (, de volt más probléma).

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8445) blakey válasza SoloVision (#8444) üzenetére


blakey
titán

ex djpundro vagy? :U :F
Akinek Dune-je van az tudja, hogy milyen lehetőségek vannak és hogy válaszolnak-e vagy sem. Más kérdés, hogy a válaszokon kívül van-e valós javítás is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8447) Beni2360 válasza blakey (#8445) üzenetére


Beni2360
félisten

Szerintem is gyanús. :F

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8448) kokokka válasza blakey (#8445) üzenetére


kokokka
őstag

ex djpundro vagy?

Igen.

[ Szerkesztve ]

(#8450) P1eTr0


P1eTr0
aktív tag

Sziasztok!

Tudna nekem arra valaki tippet adni, hogy a Real Vision 4K lejátszóra feltelepített HBO Max appot hogy lehet úgy beállítani, hogy 24p-ben adja a filmeket a TV felé? Jelenleg "szépen" akadozik, ami annyira azért nem élvezhető...

Lehet én állítottam valamit rosszul, de nem tudok rájönni...

Előre is köszi a válaszokat.

Normális vagyok. Megmondták a hangok is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.