Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8701) Whiteshark13 válasza dh66e (#8662) üzenetére


Whiteshark13
tag

Nálam valamelyest működik, bár elég hektikusan, ahogy az összes többi streaming alkalmazás, azaz kár vele vesződni sztem. Amúgy most feltelepítettem az APKmirror-ról a Disney-t, HBO-t, Prime Video-t, Netflixet. A Netflixen a filmek el se indulnak. HBO max elindul, de kb SD felbontásban, ahogyan a Prime Video is. A Disney HD felbontásban jön, de ennyi. Amúgy azt nem értem ezzel a kütyüvel kapcsolatban, hogy egy ilyen kitűnő médialejátszónak hogyan lehet az Androidos része ekkora egy határ szar. Elvileg Widewine L1 licenszszel rendelkezik a kütyü, mégsem jön semmi teljes felbontásban, sőt, maguk az app-ok is elég érdekesen működnek. Szvsz teljesen felesleges volt belerakni az Androidot, mert használhatatlan. Prógálgattam érdekességképen sok mindent, de kár vele vesződni. Médialejátszónak tökéletes, de ennyi. Mondjuk, én kizárólag annak is vettem, csak ha már van ilyen, kipróbáltam az Androidos részét is.

(#8702) dodoroli válasza ricsik (#8693) üzenetére


dodoroli
tag

Szia!
Nos nekem ez segített a pc és dune illetve dune és pc közötti fájl megosztáshoz, idézet a legújabb frissítésből:– Új beállítási opciók az SMB-szerverben: felhasználónév és jelszó is megadható, a jelszó ki-/bekapcsolható (alaphelyzetben kikapcsolva). A jelszó bekapcsolása hasznos lehet a legújabb Windows verziók alól történő elérés esetén, melyek alaphelyzetben tiltják a jelszó nélküli csatlakozást szerverekhez.
Tehát alapból ki van kapcsolva a jelszó ezt engedélyeztem újraindítottam a dune.t és ráfrissítettem a hálózati könyvtárra és ott voltak a megosztásaim.Pc-n a dune-t is látta egyből csak ott újra be kellett írni a felhasználónév/jelszó párost ami ugye a dune-n a beállításokban megtalálható alapból felhasználónév: ROOT jelszó pedig dune.

(#8703) wolfman


wolfman
veterán

Próbáltátok már a Dune lejátszókat (nekem konkrétan Pro Vision 4K Solo-m van). Tegnap rácsatlakoztam a gépemmel WiFin, 7MBps-al ment csak a film rá, ennél nem tudna ez többet ha már 5Ghz WiFi ac? Ez azért gáz. Nekem lenne valami geg?

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#8704) attila7981


attila7981
csendes újonc

Sziasztok.Váltani szeretnék Zappiti 4k hdr Miniről-1.Dune 4k pro vision solo vagy zidoo z1000 pro.A legfontosabb a képminőség és a hang.Még van egy kiválasztott de ő nem biztos.Zappiti 4k Neo.Sony A90j 55 lenne a barátja .Sokkal többet tudjon felmutatni mint a zappitim persze ő belépő szint.Segítsetek 1 picit eldőnteni ti ebben profik vagytok.Nagyon köszönöm a válaszokat előre is. Ati:R

(#8705) ricsik válasza dodoroli (#8702) üzenetére


ricsik
őstag

Szia!
Olvastam a firmware leírásában, hogy bekerültek ezek az opciók. Ki is akartam próbálni, de.
Többször is végignéztem az összes beállítást a dune-n, töviről hegyire, de nem találtam hasonlót sem. Hol találom?
Nem értem hogy nem találtam, mindenhol néztem, még az androidos beállításoknál is.

[ Szerkesztve ]

(#8706) dodoroli válasza ricsik (#8705) üzenetére


dodoroli
tag

Szia!
Tehát: Beállítások-Programok-SMB szerver ezen belül látod a PASSWORD ENABLE alapból tiltva van.Ezt igenre rakod újraindítod és az előző leírásom szerint ráfrissítesz a könyvtárra kézzel és meg kell jelennie a megosztott fájloknak/mappáknak

(#8707) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Szerintem és ez csak egy gondolat, hogy azért lehetnek anomáliák mert nem minden esetben működik jól a frissítés. Azaz rámegy meg minden de lehet, hogy egy gyári visszaállításból kiindulva kevesebb anomália lenne.

(#8708) ricsik válasza dodoroli (#8706) üzenetére


ricsik
őstag

Hátbakker, na a programoknál nem néztem, nagyon szépen köszönöm, holnap kipróbálom.

(#8709) wolfman válasza wolfman (#8703) üzenetére


wolfman
veterán

Na de jól leírtam. Szóval próbáltatok már DUNE lejátszóra másolni WiFIn? Nekem valamiért dög lassan másolt rá a gép, pedig tudtommal a DUNE már AC-s WiFivel vannak felvértezve, az asztali gépem ráadásnak AX-et is tud, bár itt lényegében épp tök mindegy, mert a router is "csak" ac-s. De 7mbyte/s elég nevetségesnek tűnik.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#8710) fokukac válasza wolfman (#8709) üzenetére


fokukac
nagyúr

a wifin való másolás fél-duplex, azaz eleve feleződik a sávszél (de inkább harmadolódik)
2,4 GHz-en teljesen rendben van ez a sebesség szerintem. (7MByte/s = 56 MBit/s)
Amúgy meg igen nagy részben függ a távolságtól, az interferenciától, falaktól, egyéb eszközöktől a hálózaton, stb.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#8711) wolfman válasza fokukac (#8710) üzenetére


wolfman
veterán

Itt van a router a szobában, a Dune tőle 2 méterre, másik gép szintén a másik irányba. Ennek azt írják, hogy 1900mbps a sebesség, az nem az, hogy összesen egyszerre ekkora adatáramlást tud (nem egy irányba, hanem mindenfelé?
Amúgy meg 5GHz-en csatlakozik minden rá, itt ha már a 70MBps-t kéne tudja.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#8712) magnum81


magnum81
csendes tag

Sziasztok.Olyan kérdéssel fordulok hozzátok lejátszó vásárlása előtt állok.Röviden Dune HD max vagy Dune 4k pro vision solo.Legfontosabb képminőség,hang.Ne legyen zavaros szemcsés.Tűélesképet szeretnék.Zappiti 4k Hdr minim van ezt akarom l :R eváltani.Segítséget előre is köszönöm.Ati

(#8713) deepwell válasza dh66e (#8662) üzenetére


deepwell
aktív tag

hali, mukodik ! Koszonom szepen !

[ Szerkesztve ]

Framerate is LIFE !

(#8714) Domi2003


Domi2003
csendes újonc

Hali!
Légyszi segítsetek!
Az smb-n megosztott routerre csatlakoztatott hdd-ről szeretnék lejátszani egy filmet.
De úgy,hogy a filmet a Dune belső hdd-ről indítanám el.
Előre is köszi!
Üdv:Zoli

(#8715) blakey válasza Domi2003 (#8714) üzenetére


blakey
titán

Döntsd el, SMB-ről szeretnél lejátszani vagy belső HDD-ről. Ha eldöntötted, akkor onnan indítsd. Gondolom tudod, hogy akkor a belső HDD-re kell másolni ha onnan szeretnéd indítani, uh., nincs más, mint átmásolod és utána indítod a lejátszást.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8716) Csabi1984 válasza Domi2003 (#8714) üzenetére


Csabi1984
addikt

Szia! Próbáltam értelmezni amit írtál de nem igazán ment :)
Dune-vel betudod tallózni a routeredre csatlakoztatott HDD-t. Dune-vel szintén letudsz játszani rácsatlakoztatott eszközről illetve ha beépíthető a HDD akkor arról is.
Ez a mondat volt nekem kicsit kínai :D
"Hdd-ről szeretnék lejátszani egy filmet.de úgy,hogy a filmet a Dune belső hdd-ről indítanám el."

(#8717) Beni2360 válasza Csabi1984 (#8716) üzenetére


Beni2360
félisten

Én is nehezen értelmeztem zavarosan írta le. De gondolom ugyan úgy SMB-n keresztül szeretné elerni mint ahogyan a másikat. Nálunk a Média Center (fajlkezelő-ben) van a direkt elérés. Ugye aztán hozzá adható a HomeTheater-ben a hdd-ről kiválasztott mappák. (mozi, sori, stb)

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8718) Domi2003


Domi2003
csendes újonc

Bocsi ha zavarosan írtam le!
Megpróbálom érthetöbben.
Adott a Dunében a hdd amin (pl marvel sorozatok)de sajnos a hdd majdnem megtelt,így nem fér rá több film.Ezért a routerre csatlakoztatott hdd-re veszem fel a többi marvel sorozatot,de hogy egy helyen legyenek a (filmek borítójai a Dunén)akkor már onnan is szeretném elindítani.Tehát a borítók a Dunén a filmek a routeren.
Amúgy magamnak szerkesztem a film borítókat,és ez egy dune_folder.txt-s megoldás lenne.
Üdv:Zoli

[ Szerkesztve ]

(#8719) Beni2360 válasza Domi2003 (#8718) üzenetére


Beni2360
félisten

Látom nem jött válasz, akkor a saját tapasztalatomat írom le a testvér (zidoonál) hogy van. Egy sorozat újabb évadja még az eredeti HDD-n van az elődök már atmasolva. A gyári média center beolvasva és látszik az új éved a többiek után. Hogy nálad az sk szerkesztett dolognak miképpen működik azt csak egy proba tudja prezentálni.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8720) ricsik válasza dodoroli (#8706) üzenetére


ricsik
őstag

Kipróbáltam az smb beállításokat, de nem változott semmi.
Azt vettem észre, hogy a Dune a PC-t a hálózatoknál nem látja, de a felvett kedvencekre rá tud menni. Elsőre kiírja, hogy nem található, másodjára mindig rámegy.
Fordítva minden megy ahogy kell.
Végül is működik, annyira nem zavaró.

Egy másik dologra is rájöttem, ami miatt most nagyon barátok lettünk.
SD, régi AVR-em van, ami DD, DTS-t tud csak. Mindig gond volt, hogy a Mederrel ellentétben a filmeknél nem jelenik meg a HD hangsáv Core, SD opciója. Így eddig ezeket a Dune kódolta és továbbította sztereóban, aminek a hangminősége így ebben a formában élvezhetetlen és rossz minőségű.
A Dune rendszerbeállításainál a hangnál van egy SD hang erőltetés, így a Dune a HD hangok esetében csak a Core-t küldi ki és az AVR kódolja. Ég és föld.

Már csak egy hiányzik, hogy tökéletes legyen. A Külső feliratokat be lehessen tallózni, mert csak akkor látja, ha a felirat file neve azonos a film fájl nevével.

[ Szerkesztve ]

(#8721) ricsik


ricsik
őstag

Egy baki van csupán, ezt a SD hang erőltetést minden kikapcsolás után elfelejti. Még stand by üzem után is újra be kell kapcsolni. :W

(#8722) Doky586


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy DUNE HD smart H1 lejátszóm. De a távirányítóján már nem működik pár gomb ezért új távirányítót kell vennem. A jelenlegi így néz ki:

Ha veszek helyette egy ilyet az jó lesz? [link]
(a hibás gombok már egyáltalán nem adnak jelet, a többit is többször kell nyomni hogy bevegye)

(#8723) ricsik válasza Doky586 (#8722) üzenetére


ricsik
őstag

Ezen oldal szerint jó minden modellhez: [link]

"A Dune HD lejátszók normál méretű távvezérlője háttérvilágítással, amely a Duo 4K-val együtt jelent meg 2017 elején. Az összes korábbi modellhez is használható. "

(#8724) Beni2360 válasza Doky586 (#8722) üzenetére


Beni2360
félisten

Pár száz Ft-t lehet javító szettet kapni a gombokhoz. Google a barátod.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8725) sulaco5555 válasza Beni2360 (#8724) üzenetére


sulaco5555
csendes újonc

Nehéz szétberhelni a távirányítót, ha a mikrokapcsoló szart be, felesleges pénzkidobás a gombjavító készlet, barát ide vagy oda... Szeretem mikor a "Google a barátod" úgy emlegetik mintha az emberek hülyék lennének, és nem néznek utána semminek. Kérdezni hogy kereste-e???

[ Szerkesztve ]

(#8726) Beni2360 válasza sulaco5555 (#8725) üzenetére


Beni2360
félisten

Ha mikró kapcsolós akkor csere.
De még nem találkoztam mikró kapcsolós tv, Média lejátszó távval.
Kapunyito, garázsnyito, stb igen mert ott kell a késleltetési funkció. De ha vettél újat kíváncsi lennék a belsejere.
Nem kell fel kapni a vizet, sajnos sokan vannak akik itt kezdik és más keressen helyette, tisztelet a kivétel. És te sem írtad, hogy pontosan milyen tavod ment tönkre. Dune igen de, hogy mikró kapcsolós lenne.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8727) fecke78 válasza Beni2360 (#8724) üzenetére


fecke78
senior tag

Konkrétan ezek amik semmit sem érnek , én is vettem még régen onkyo távot szerettem volna javitani grafitos ecsetelő , semmit sem ér a gyári táv 17 e lett volna , vettem aliról utángyártottat , de felesleges köröket futottam a javítással

(#8728) SPEA


SPEA
aktív tag

Sziasztok,

Zenelejátszásnál hogyan lehet beállítani, hogy két szám között ne legyen szünet?

(#8730) sulaco5555


sulaco5555
csendes újonc

Üdv!
Dune HD Real Vision 4K vásárlását tervezem. Hálózatba kötve a NAS-ról szeretnék lejátszani filmeket a hálózatban levő tv-ken. Kérdésem: a Dune távirányítója a tv-ken is használható? Egyáltalán hogyan megy az egész? Tök kezdő vagyok médialejátszó terén...Köszönöm!

(#8731) Csabi1984 válasza sulaco5555 (#8730) üzenetére


Csabi1984
addikt

Nekem Real vision 4K van, szeretem jó kis cucc :)

(#8732) Beni2360 válasza sulaco5555 (#8730) üzenetére


Beni2360
félisten

A Yt-n találsz rengeteg videót ilyen Média lejátszók használatára. Pl Zidoo vagy Dune média lejátszót beirod és lehet nezni a használatát is. Hasonló tudással bír mindkét BOX azért írtam.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8733) sulaco5555 válasza Beni2360 (#8732) üzenetére


sulaco5555
csendes újonc

Jó ötlet, köszönöm, és Csabi1984-nek is!

(#8734) kisspall válasza sulaco5555 (#8730) üzenetére


kisspall
aktív tag

A távirányító 4 gombja tanítható a tévé távirányítójával, tetszőleges funkcióra. Bekapcsolás, bemenet választás például megoldható vele.

(#8735) fecke78


fecke78
senior tag

Èn amikor tehetem telefonrol irànyitom. Ne kopjon a tàvirànyitó gombja , hajlamossak behalni a hagyomànyos tàvok...
Potlàsuk bèha neg egy vagyon

(#8736) Csabi1984 válasza fecke78 (#8735) üzenetére


Csabi1984
addikt

A telefonos app szerintem tök jó én is szeretem.

(#8737) sulaco5555 válasza Csabi1984 (#8736) üzenetére


sulaco5555
csendes újonc

A telefonos app magyar nyelvű? Iphone-ra melyiket érdemes használni?

[ Szerkesztve ]

(#8738) Csabi1984 válasza sulaco5555 (#8737) üzenetére


Csabi1984
addikt

A Dune magyar, így az alkalmazásban is magyar :)

(#8739) fecke78 válasza Csabi1984 (#8738) üzenetére


fecke78
senior tag

https://apps.apple.com/hu/app/dune-control/id1458522641?l=hu
Sulaco5555 nek ment

[ Szerkesztve ]

(#8740) sulaco5555 válasza fecke78 (#8739) üzenetére


sulaco5555
csendes újonc

Köszönöm!

(#8741) Pókháló


Pókháló
újonc

Sziasztok!

Lehet, volt már róla szó, de nem néztem végig hosszú évek hozzászólásait.

Néhány napja vásároltam egy Dune HD Real Vision 4K médialejátszót.
Egy gondba ütköztem, amit nem tudom, hová tegyek. A The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.2001 es film esetén 01:45 perces jelenetváltás után a készülék elkezdi szaggatni a kép lejátszását.

Azért is érdekes, mert megteszi ezt úgy is, ha a hangot E_AC3-á alakítom True-HD helyett, a videó bitrátáját is variáltam, magas, alacsony.. Ezzel szemben a Karibtenger kalózai 5. részénél nem fagy le, mint több másik készülék tette. Tudja valaki a megoldást? FW-ből a legutolsó beta is volt fent, most visszakerült a z utolsó nem beta.

Valakinek birtokában van a Bölcsek Köve, hogy ez a hiba megszűnjön?

Köszi.

Üdv!

UI: Ha a szaggatás után megállítom és újraindítom a lejátszást, már szaggatás nélkül indítja el a lejátszást az adott jelenet után.

[ Szerkesztve ]

(#8742) Pókháló válasza Pókháló (#8741) üzenetére


Pókháló
újonc

Közben módosult a képlet, ha a True-HD hangot lebutítom E_AC3 2175 kb/s értékűre (DDPlus 5.1), akkor nem szaggat a képváltásnál. A felbontást nem írtam előző hozzászólásomban: UHD.

(#8743) fecke78


fecke78
senior tag

Próbàld meg resetelni . És utàna nézd meg , volt nekem is dadogàs nèha ,reset megoldotta .

(#8744) Pókháló válasza fecke78 (#8743) üzenetére


Pókháló
újonc

Köszi, megtettem már, de majd újra megteszem.

(#8745) Pókháló


Pókháló
újonc

Egy újabb teljes visszaállítás után ugyanúgy megakad a TrueHD hanggal a jelenetváltásnál.

Alátettem a DTS-HD ES Master Audio 4 743 kb/s-es hangot, azzal jó. Szóval valami gebasz lesz a TrueHD kezeléssel. Erről valami infó, hogy javítani akarják-e?

(#8746) Beni2360 válasza Pókháló (#8745) üzenetére


Beni2360
félisten

Aztán az a videó melyik kategoriaba esik? Arról nem írtál semmit. Nekem megvan BD, UHD HDR10, ÉS DV. Enélkül csak tapogatozni lehet. Egyes DV videóknal nem működik az a hangsav.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8747) Pókháló válasza Beni2360 (#8746) üzenetére


Pókháló
újonc

Ez a normál 2160p HDR kiadás.

(#8748) dudo


dudo
tag

Sziasztok!
Vettem egy RealVision 4k-t kérdésem pedig az lenne, hogy megcsináltam a jukeboxot ott meg is jelennek NAS-ról a filmjeim. Viszont van ott egy filmkatalógus menű is ahol szintén ott vannak a filmjeim, de van egy halom boritó is amik nem az én filmjeim(több 100 vagy 1000)
Ezeket hogyan tudom eltüntetni, illetve miért vannak ott?
Nekem csak a saját gyüjteményem kellene hogy látszódjón, ez kivitelezhető?
Ja és még 1 kérdés, lehet valahogy a jukebox-ban a sorozatokat és a filmeket valahogy különrakni menű alá rendezni, mint mondjuk a Kodi-Coreelecben?

Gigabyte Z270N wifi Mini-ITX - I5 6600 - 16GB Corsair RAM - Samsung 980 pro SSD - WD Red 2TB - Cooler Master V 700 - Phanteks Enthoo Evolv ITX

(#8749) Csabi1984 válasza dudo (#8748) üzenetére


Csabi1984
addikt

A főoldalon ellehet tüntetni azokat a sallangokat amik nem kellenek és csak azok látszódnak majd amik neked vannak csak most elöttem nincs meg a müveleti lépés.

(#8750) Bodor


Bodor
veterán

Sziasztok!
RealVision 4k, SMB megosztás, Windows 11.

Random elfelejti a lejátszó a hálózaton megosztott mappáim elérését "mappa nem elérhető" üzenettel. Nem mindet, csak épp egyet vagy többet, ahogy kedve tartja. 1 mappa és 10 merevlemez van megosztva, a routerben fix a lejátszó IP címe.
Csak a teljes újraindítás a megoldás jelenleg. Tudnátok ebben a problémában segíteni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.