Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7151) mikeman válasza BBéci (#7149) üzenetére


mikeman
csendes tag

Egyet tudok érteni avval hogy a szállítás a legkockázatosabb és azt is értem hogy így talán a legjobb megoldás a helyben való szerelés vagy csere. Az viszon milyen kivagyi és tiszteletlen hogy a végére odabigyeszted hogy :Láttál már szevíz műhelyeket belülről? Én többet is. Lehet hogy én olyan dolgokat láttam hogy az emberek 99% és Te,oda is bebújna, ahova egy egér sem férne be. Látod mindenki tud írni ezt vagy azt, de ez nem jó dolog és nem kellene hogy helye legyen egy ilyen fórumba, ahol tanácsért és normális beszélgetésért jön fel az ember.

[ Szerkesztve ]

(#7152) BBéci válasza mikeman (#7151) üzenetére


BBéci
titán

Kivagyi és tiszteletlen egy szimpla kérdés? Miért? Mi nem volt ebben normális?
A maiakat kivéve még 20 hozzászólásod sincs, így nem csoda, hogy nem vagy tisztában a topikokban szokásos stílussal.
A legnagyobb tisztelettel kérdeztem, hogy láttál-e belülről szerviz műhelyt? Természetesen tv szervizre gondoltam, nem másra.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7153) mikeman válasza BBéci (#7152) üzenetére


mikeman
csendes tag

Tisztelt BBéci!
Igazad van, nincs sok hozzászólásom és újságíró sem vagyok mint te.Nagy valószínűséggel neked ezekben sokkal nagyobb a tapasztalatod, amit nem vonok kétségbe. Annó még Műszerészként dolgoztam, de az régen volt. Kb 14 éve nem forgok ezekben a körökben. Szóval láttam is és dolgoztam is, de igaz az már régen volt. Örültem volna ha nem ragaduk le ennél a témánál, mert amennyiben neked ez a szakterületed.Így sokkal több mindenben van rálátásod és tapasztalatod azokból a dolgokból is amiért valójában megkerestem a fórumot.Örültem volna ha abban is ilyen jól el tudtunk volna beszélgetni :DD Mindig is tiszteltem a tudást, de valahogy a kioktatástól kiráz a hideg. Ha én értelmeztem férre, akkor elnézését kérek.

[ Szerkesztve ]

(#7154) BBéci válasza mikeman (#7153) üzenetére


BBéci
titán

Rendben, ezt túltárgyaltuk.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7156) Ejelhar válasza djpundro (#7155) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Zárt topic kéne ehhez, előzetes regisztrációhoz kötve.

(#7157) Ribobon


Ribobon
tag

https://neon-multimedia.hu/

"Mától előrendelhető, a jövő héten raktárról vihető a február elején bejelentett Dune HD Max Vision 4K! Elődjéhez képest már saját DAC-kal is rendelkezik – ráadásul egy 32-bites AKM-mel –, és persze már ő is lejátszik Dolby Vision színkódolású filmeket, illetve a Netflix is teljesértékűen működik rajta. Ára miatt már 3 év garanciával kínáljuk. A magyar márkaoldalunkon pár napon belül megjelenik, a gyártói oldalon már kint van: link..."
:R

(#7158) kokokka válasza Ejelhar (#7156) üzenetére


kokokka
őstag

Már van ilyen. Úgy hívják, hogy https://dune-hd.hu/forum ;)

(#7160) djpundro


djpundro
aktív tag

Megtudna e valaki mondani hogy( belsö tarhellyel rendelkezö Dune tulaj) hogy nala StandBy ba kikapcsolja e a belsö wincsit?Az uj Vision modelnel többen mondtak ,nem kapcsolja ki,nekem is a Dune azt valaszolta hogy javitani fogjak .Azert kerdem ,mert ha a regebbi mas modeleknel kikapcsolja a wincsit keszenleti üzemmodban ,akkor van ra esely hogy kilessz javitva.

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7161) djpundro


djpundro
aktív tag

A https://dune-hd.hu/forum ba meg különben külföldi tarsaknak nincsen belepesre joguk ,vagyis csak azoknak lehet belepni ,akik ott Magyarorszagon vettek meg nagyobb AFA val .

Es ismeri itt mindenki .Gondolom nem kell senkinek a figyelmet erre külön felhivni .

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7162) stemplar07 válasza djpundro (#7160) üzenetére


stemplar07
őstag

bár nekem Pro II van, de úgy látom stby-ban a külső USB-n lévő vinyókat sem teszi alvóba, de ez a beállításokban a kikapcsolás/stby választásnál kikapcsolásra állítod akkor ez megoldódik ... amúgy a Pro II 30 sec alatt indul, tehát nem okoz nagy problémát... ( elegánsabb lenne, persze ha ez működne :) , a Himedia Q10 pro esetén pl. nem is volt stby.. csak on/off)

(#7163) djpundro válasza stemplar07 (#7162) üzenetére


djpundro
aktív tag

Alitolag megoldjak ,megigertek .
Van itt egy kis ertekeles hogy miert is szereti valaki a Dune t jobban mind a mas CE lejatszokat (pedig sajat maga is több CE boxokat hasznal ,tehat lehet jogos az ervelese).Persze mindenkinek meglehet a sajat velenye .En ertekelem azokat a pozitiv tulajdonsagokat is a Dune nal amik peldaul egy CE nel nincsen es nem letezö dolog .Es ezeket az extra tulajdonsagokat kikell fejleszteni es meg is kell valahol fizetni .
Persze a vegen mindeg a vevö dönt .

https://dune-hd.hu/forum/viewtopic.php?f=61&t=770&start=10#p6776

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7164) Csabi1984 válasza djpundro (#7163) üzenetére


Csabi1984
addikt

Ezek szubjektív vélemények és tény, hogy a X96 és társai önmagában egy limitált tudású készülék, de erre fel is hívják a figyelmet. Az X96 Önmagában nem dedikált médialejátszó ez is igaz :) Volt Dune Realboxom amivel igazából semmi bajom nem volt csupán az SMB támogatás volt feltüntetve miközben nem támogatta.
Szintén pozitív dolog a Dune mellé, hogy normális mobiltelefon applikációja van ezt a színvonalat se a Zidoo-é se a X96-é nem hozta.
Dune BD és lemezkép támogatottsága szintén Dune felé viszi a választást.

Ugyanakkor semmivel sem találtam rosszabbnak az olcsó okosítható X96-at képi és hangi megjelenítését, megszólalását a Dunehez képest (persze szubjektív vélemény).

Legfontosabb ez a saját véleményem és nem a véleményed megtorpedózására irányult :) :R

(#7165) djpundro válasza Csabi1984 (#7164) üzenetére


djpundro
aktív tag

"Legfontosabb ez a saját véleményem és nem a véleményed megtorpedózására irányult "

Teljessen elfogadom a velemenyed ,es eggyaltalan nem erzek semmi negativumot az irasodban .

En azt nem szeretem ha valaki allandoan csak rosszat irja(kihangsulyozom , csak es mindeg a rosszat mondja ,sosem a pozitivumokat )azoknal a rosszindulat vezenyel .

Es szeretem a kritikat es el is fogadom .

Mondjuk a CE lejatszok vagy Dune közötti kepminöseg külömbsegben en sosem fogok vitatkozni ,mivel en nem tudom elhinni ,hogy valami külömbseg is lenne .De azt is elfogadom ,ha masnak mas a velemenye.

De a többi dolgokban meg a Dune elörebb jar .Es mind mas is ,ugy en is a nagyobb felarat sokszor jogosnak tartom mivel valakinek ki is kell fejleszteni egy olyan Szoftvert ami a Dunen van .
Legfontosabb ez a saját véleményem és nem a véleményed megtorpedózására irányult
Engem peldaul a kis dolgok is erdekelnek .
Mind peldaul a CEC .Több CE lejatszom is van ,volt ,mindegyiknel ha bevan kapcsolva a CEC ,katasztrofalis dolgokat müvel ,a Philips TV nel egyszerüen leblokkolja a többi eszközt ugy ,hogy nem is jelenik meg mar a neve a TV bemenetjen.Hozzatennem hogy ,erdekes modon, peldaul a Fire Stick meg az Nvidia is tökeletessen müködnek minden TV men a hazban !

Mondjuk engem meg erdekelne hogy a Dune hogyan müködik CEC bealitas alatt ?!(meg varok az uj Dune ra Solo Vision ,mivel csak jövö het vegere lesz uj szalitas amin mar a LOGO is felvan nyomtatva )

Ha esetleg valaki meg kitudna a sajat Dune jat probalni, hogyha a TV je egy masik eszköz HDMI bemenetjen al ,hogy ha a Dune tavjan megnyomja valemelyik gombjat (Home vagy fö menü gomb) hogy a TV je atkapcsol e a Dune bemenetjere ?! Egy srac kiprobalta az LG nem valtott nala at .De ellentetben egy Philipsnel atvaltott .

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7166) Csabi1984 válasza djpundro (#7165) üzenetére


Csabi1984
addikt

Jogos az érvelésed mellesleg. Nincs is bajom vele :)
Erre mondják, hogy ízlések és pofonok és ezért nem szabad másokkal vitázni és persze (mi NEM ezt tesszük :) )
Teljesen igazad van abban, hogy a Amlogic X96max nem Cél eszköz Önmagában és mókányolni kell. Igaz az is, hogy nincs mögötte nagy fejlesztő csapat Skineknél (felület) is vannak olyan "hibák" amikkel együtt lehet élni de zavaró. Sőt felhozom a mellékelt távirányító minőségét, egyből vettem egy légegeret ami 1000x-el pontosabb :)
De ha tetszik ha nem ezek tények, tagadni felesleges is.

De nem is szabad a TV boxokat (X96max is ez) összemérni egy végtermékkel jelen esetben médialejátszókkal. Lényegében a hardverek között némi túlzással azt kell mondani, hogy hardver szempontjából alig van eltérés itt inkább a licence, a támogatói háttér, stb.

Egy öreg apuka (aki nem ért a mókányoláshoz) előbb jár sikerrel a Dune-vel mint az X96-tal

[ Szerkesztve ]

(#7167) djnice válasza Csabi1984 (#7166) üzenetére


djnice
veterán

A CoreELEC mögött van csapat, csak éppen a szabadidejüket áldozzák rá a fejlesztésre, önzetlenül és ingyen. Továbbá minden nyílt forráskódú.
Képminőségben pedig nincs küllönbség (max tesztvideókon a CE javára), szóval a linkelt írásnál egyértelműen rossz volt a beállítás (gyanús hogy Dune esetén full színtér volt a limited helyett).

(#7168) djpundro válasza Csabi1984 (#7166) üzenetére


djpundro
aktív tag

Mijen jo erzes ,amikor valakit nem a csufolas lenezes vagy esetleg nem csak a hibak felsorolasa vezenyel.
Mondjuk nekem meg nincsen Dune m ,de elsö benyomasra megnyert .Persze sajat magamat igazan akkor fogom erröl meggyözni ,ha ki is probaltam .
De mondjuk elöiteletek addig nem szeretnek mondani valamiröl ,ameddig az eszköz nem volt nalam .
En peldaul jogossan ugy erzem ,hogy kritizalhatom azokat az szemelyeket akiknek nincs is ilyen eszköz a kezükben es megis csak a rosszat irjak le .

Szerintem ,itt persze ellehet mondani a velemenyet mindenkinet ,de mindennek van hatara es a velemenyben hogyha csak a hibak felsorolasa a cel ,akkor megint mondom "akkor ezen embereknel a rosszindulat vezenyel "
Es persze akiknek mas a velemenyük rosszul is veszik az allando torpedozast .

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7169) kokokka válasza djpundro (#7161) üzenetére


kokokka
őstag

Lévén, hogy magyar fórum, és kimondottan a magyarországi forgalmazó hivatalos partnereinél vásárolt termékekre vonatkozik a támogatás. Miért segítene Neked, aki nem neki hozod a hasznot, hanem egy német viszonteladónak? Ez épp ésszel végiggondolva teljesen logikus a részükről. Gondolom erre nem kell külön felhívom a figyelmedet....

(#7170) Csabi1984 válasza djnice (#7167) üzenetére


Csabi1984
addikt

Szia :) persze ezzel is egyetértek de vannak tényleg (ha képminőségben nem is, ezt én is alátámasztottam hogy a Dune nem jobb :) ) de vannak tények amik felett nem lehet elmenni

Skineknél a magyarra fordítás nem 100%-os .
A felületeknél pl "estuary" Filmel, Sorozatok, Videoklippek (ha van) két opció van eröltetett mini borítóképes megjelenítés (logikátlanul) vagy nem adsz meg mappa tartalmat de akkor nem jeleníti meg a tartalmat.
Azért is választottam a Artic Zephyr 2-t mert abban van lehetőség kizárólag "file View" módra kategórián belül de a fordítás nem tökéletes :)

(#7171) djnice válasza Csabi1984 (#7170) üzenetére


djnice
veterán

Ne keverjük össze a CoreELEC-et a Kodi-val :)
A Kodi-t és kiegészítőit teljesen más emberek fejlesztik, a CE csapat a LibreELEC-et optimalizálta Amlogic-hoz.

(#7172) BBéci válasza djpundro (#7165) üzenetére


BBéci
titán

"Mondjuk a CE lejatszok vagy Dune közötti kepminöseg külömbsegben en sosem fogok vitatkozni ,mivel en nem tudom elhinni ,hogy valami külömbseg is lenne."
VLS tápegységes és anélküli Dune, ettől eltekintve egyforma lejátszók képminősége között egyértelmű különbség van, hangjukban szintén. Akkor miért ne lehetne különböző gyártmányok között.
Facebook csoportban rendszeresen írnak tapasztalatokat (Zidoo, Himedia, Apple TV, Nvidia Shield, stb.) összehasonlításokról és a tapasztalt különbségekről.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7173) Csabi1984 válasza djnice (#7171) üzenetére


Csabi1984
addikt

Basszuskulcs ebben a pillanatban írtam neked privátban. Kicsit összemostam a két tényt és tényleg félrevezető volt bocsánat. A készülék adottságai teljesítik az igényeket (kép és hang minőség) de a KODI felületeivel vannak hiányosság érzetem. De tény ez független a készüléktől :)

[ Szerkesztve ]

(#7174) djnice válasza BBéci (#7172) üzenetére


djnice
veterán

Na vannak ilyen FB csoportok? Megyek is oda :D
Teljesen kizárt, hogy egy tápegység befolyásolja a képminőséget.

(#7175) IP1954 válasza djpundro (#7161) üzenetére


IP1954
aktív tag

A zárt fórumban sem kapsz könnyebben használható információkat.
A problémáid abból erednek, hogy mindent akarsz azonnal és tökéletesen.
Ilyen lejátszója más márkának sincs.
Nem kellene olvasgatnod mások túlzó (elfogult) pro/kontra véleményeit sem.
Csupán az a lényeg, hogy neked megfeleljen.
Többre jutsz, ha egyszerűen médialejátszásra használod tamagocsi helyett.
A Dune médialejátszásra jó.
A tamagocsi mód más gyártóknál több lehetőséget biztosítana.

( Tamagocsi az a kütyü, amit folyton cseszegetni kell valamivel, hogy "életben" maradjon. )

(#7176) djpundro válasza IP1954 (#7175) üzenetére


djpundro
aktív tag

Hat most letelt mar annyi ora es meg mindeg nem kaptam valaszt a CEC alatt hogy atvalt e a Dune HDMI bemenetjere mas bemenetröl ha ranyomsz a HOME vagy fö menü gombra .?!
Gondolom ez is a Dune forumhoz tartozik ?!

Legyszives ha van valaki itt , hogyha van Dune lejatszoja is , kiprobalhatna ezt nekem .(az Androidos verziokra gondoltam )

Köszönöm elöre is .

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7177) BBéci válasza djnice (#7174) üzenetére


BBéci
titán

Szerinted kizárt én viszont bármikor meg tudom nézni, mert itt vannak a készülékállványom polcain. A VLS táposat használom, mert egyértelműen jobb a képe, hangja, a másik pihen.
Hasonlítottam egymáshoz BD-játszókat, médialejátszókat egymáshoz, BD-játszókhoz, egyáltalán nem egyformák, könnyedén meg lehet látni a különbségeket.
A Facebook csoportra vonatkozó gúnyolódásod téged minősít. Amikor egy ember több lejátszót kipróbál, hogy dönteni tudjon, melyiket tartsa meg, akkor összehasonlítja őket. Aztán felállít egy rangsort. Nem hasra ütés, hanem kép- és hangminőség alapján.
Nálunk, az AVO-n jelent meg cikk két azonos gyártmányú, de más típusú lejátszóról, a köztük feltárt különbségekről. Te bizonyára azt is lehetetlennek tartod.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7178) djpundro válasza BBéci (#7177) üzenetére


djpundro
aktív tag

"Amikor egy ember több lejátszót kipróbál, hogy dönteni tudjon, melyiket tartsa meg, akkor összehasonlítja őket. Aztán felállít egy rangsort. Nem hasra ütés, hanem kép- és hangminőség alapján."

Erröl kene hogy szoljon a dolog ,igen ez jo hozzaalas .
Reszpekt . :)

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7179) BBéci válasza djpundro (#7178) üzenetére


BBéci
titán

Ehhez képest egyesek szerint nincs különbség mert elméletileg nem lehet. :(((

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7180) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Részemről, hogy korrigáljam a gondolataimat. Válasszuk szét a készüléket (hardvereiben) és a ráírt szoftver képességet (Dune felülete, Kodi felülete)

Aki nem ért a trükközéshez bizony egy Amlogic készülékkel bajlódni fog, miközben a Dune-vel nem mert összedugja és megy csak némi beállítás (A felülete felhasználó barátibb).

Ha a fizikális képességét nézzük Realbox vs Amlogic S905x3.
- Realbox közel 60.000 de inkább már 65.000-ért CSAK USB 2.0 (az más kérdés mire nem elég) míg 15.000 Ft-ért kapsz USB 3.0-is Amlogicot
- Mindkettőben: Gigabit Lan csücsül
- Az egyikben Realtek RTD1395 médiaprocesszor a másikban Cortex-A55 "média?" processzor. Melyik a jobb ez inkább egyéni "szemlélet" mintsem meghatározott tény.
Távirányító: Jelen esetben a Dune jobb (ez készülékektől független érvelésem).

Felület: Realbox és társai nekem "Dune felület" az X96 és társainak KODI.
Itt a Dune jóval fejlettebb nem kérdés, a KODI-nál vannak hiányosságok.
Mindkét tábornak van helytálló és elfogultság révén félrevezető megállapítása. Szubjektív vélemény, hogy mi a "Jó" és mi a "rossz" egyszerűen igényeink vannak amit vagy az egyik vagy a másik teljesít be :) Egyik készülék se rossz, ennyi.

(#7181) djnice válasza BBéci (#7177) üzenetére


djnice
veterán

Mert én nem próbálok ki / tesztelek több féle lejátszót, á nem...
Ha egy HDMI-n kijövő 4:4:4 RGB/YUV adatfolyamot lementve nincs különbség, tehát bitről-bitre ugyanaz és szerinted mégis látható a különbség, akkor ott baj van.
A cikkjeiteket meg inkább nem minősítem, fizetett hirdetések.

(#7182) IP1954 válasza djpundro (#7176) üzenetére


IP1954
aktív tag

Ha Scart szerű automatikus átkapcsolást szeretnél, akkor egy 4K HDMI közösítő a megoldás.
Mindig az utoljára bekapcsoltra vált automatikusan.
Persze ennek is csak akkor van értelme, ha csak egy készüléket kapcsolsz be egyszerre.
Kettőnél is az utoljára bekapcsoltra vált.
Nem tudhatja, hogy neked esetleg mégis az előző kellene.

Ha sajnálod a gyári távirányító gombjait, vegyél egy ilyet:
[link]
10 gomb tanítható, de a legtöbb tévét eleve ismeri.

[ Szerkesztve ]

(#7183) djpundro válasza IP1954 (#7182) üzenetére


djpundro
aktív tag

4K HDMI közösítő re gondoltam mar ,de szeretnem meg ezt CEC el megoldani ,mert müködhet ,csak nem minden lejatszoval .

Nalam az a gond az atvaltassal ,hogy a TV em 65oled754 vagy 10 masodpercig tart az atvaltas mas bemenetre .Es van Fire Stickem ,meg probaltam Nvidiaval is , söt apple tv vel is, ha megnyomom a HOME gombot ,akkor a TV em eszleli es atvalt 1-2 masodperc alatt .

Ezert kerdem a Dune nal jol müködik ez a CEC parancs ?! Mert az összes CE lejatszok elvannak cseszve ezen teren .Zidoo nal sem müködik jol .

Es nagyon is erdekel a Dune nal hogy mennyire müködik ,nem csak azert mert kell ,hanem mert eddig ,minden esetben az amerikai lejatszoknal jol müködött es az is bizonyitek hogy ilyen kis dolgokra is koncentralnak ,a kinai Zidoo meg többi olcso cuccoknal meg mindeg hibas es evek utan is .
Ebböl en letudnam a következtetest vonni ,hogy a Dune is Kinai logikat alkalmaz vagy inkabb mar a nyugati elvarasoknak is megakar felelni ?!( nekem ez egy prioritas )

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7184) kokokka válasza Csabi1984 (#7180) üzenetére


kokokka
őstag

Ez teljesen igaz. A Dune egy OutOfBox készülék, minden hiányosságával és előnyével együtt azonnal használható, ahogy összekötötted a készülékeiddel. A hiányosságokat meg előbb utóbb javítják a fejlesztők (vagy nem), a Dune ebben valóban erős. Ellenben CE-s box egyáltalán nem ilyen egyszerű még akkor sem, ha vérprofi csapa áll mögötte és ugyan úgy fejlesztik, javítják mint a Dune a sajátját. Aki nem ért hozzá, nincs türelme, affinitás, tudása, annak bizony nagyon nem való a CE. Sokkal, de sokkal több mident ki lehet belőle hozni, mint egy médialejátszóból (addon-ok, repo-k tömkelege elérhető hozzá), de nem mindnek egyértelmű a beálítása ahhoz, hogy (jól) működjön is. Például a hozzákapott gyári távok konkrétan eléggé semmitérők, de egy 1000-3000Ft-os, Alis távval és a KeymapEditor-al olyanokat is be lehet állítani egy-egy gombra, ami egyébként elkézelhetetlen egy nagyobb gyártónál. Viszont a Dune távját (a Popcorn-ét is) nagyon szerettem, mert telitalálat volt. Na nem a 4K Pro második kadásától hozzáadott, spórolásból legyilkolt távra gondolok! Én még a később már luxus távként árult nagy világítósat kaptam hozzá, és az bizony tényleg csillagos ötös! Azzal viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy a Dune felülete fejlettebb a CE felületétől, sőt! Viszont itt megint képbe jön, hogy ez az állításom csak akkor igaz, ha "mókoltam" vele annyit, hogy simán verje a Dune-ét is. Addig viszont nehézkes, nagyon meg kell tanulni mi hol van. Ha OutOfBox-ként nézem akkor a Dune ebben jobb. A felület meg megint érdekes kérdés, mert a Dune-t nem, de a CE-t be lehet skinezni olyan felületekre, amitől leesik az állad. Ha teszik a Dune-é (nekem tetszett) akkor ezzel nincs is semmi gond, de hiányoltam belőle a változtatás lehetőségét. Pontosabban volt hozzá pár skin, de azokat inkább hagyjuk. Szóval minden igény kérdése, de az biztos, hogy ár/érték arányban minden tekintetben verhetetlenek ezek a kis box-ok. Főleg a mostani Dune árazást nézve. Margit! Nóóóórmális???

(#7185) Csabi1984 válasza kokokka (#7184) üzenetére


Csabi1984
addikt

Teljesen korrekt az érvelésed :) Arra próbáltam fókuszálni, hogy a készülék hardver értelemben majdnem azonos csak míg az egyik ahogy írtad Outbox míg a másikat magadnak kell felhozni arra a szintre, hogy... De ez inkább készség és anyagi szempont :)
Egy szó mint száz: Mindegyik tökéletes és ugyan akkor mindkettő esetben lehet miérteket találni, hogy Igen megvenném, és nem, nem venném meg :)

[ Szerkesztve ]

(#7186) djpundro


djpundro
aktív tag

Micsoda mas a hangulat .

Lehet ilyen modon is a nemtettszesünket kimondani ,ugy hogy a masik ne sertödjön meg .
Teljessen szepen alakul a legkör .

De meg mindeg senki nem probalta ki a Dune tulajok között a HDMI CEC bemeneti valtast .
En biza megveszem a Vision Solo t .De biza , majd en itthon eldöntöm hogy meg hagyom vagy megsem .Kitudja majd elvalik .

Különben a Dune forum Gazda is azt irja hogy meg az idén egyébként is nagyon komoly fejlesztésen fog átesni a jukebox.(my Collection) https://dune-hd.hu/forum/viewtopic.php?f=55&t=624

:C

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7187) BBéci válasza djnice (#7181) üzenetére


BBéci
titán

Mindjárt megmondom, hogy mi a fizetett... :(((
Amikor tesztelünk, akkor tapasztalatokat szerzünk. Azok alapján választunk magunknak, saját szórakozásunkra eszközöket.

Nettó ostobaság a "bitről-bitre" duma. Az eredeti és az írt CD-k tartalma is bitről-bitre egyforma, mégis ahányféle gyártmány és ahány íróval készülnek, annyiféle a hangzásuk.
Ha vitaképes, kompetens lennél, meghívnálak a két Dune összehasonlítására, hogy saját szemeiddel lásd a különbséget. De igazából nem érdekem, hogy a tapasztalataidat bővítsem.

#7186djpundro
Ezek szerint nem vetted észre a durva sértést. :(

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7188) djpundro válasza BBéci (#7187) üzenetére


djpundro
aktív tag

Lehet kihagytam .Nem mindent olvasok el a vegeig .Meg azokat a szemelyeket akik töbször bantottak elsem olvasom .
Talan ott volt ?! :Y Ezentul nem valaszolok azon szemejeknek .

De köszi a figyelmeztetesert .

Tegnap este a TV 2 ön volt a Fokuschima film .Elneztem a 1080i felbontasu filmet ,hogy mennyire gyönyörü volt .Eggyesek meg felakadnak valami minimalis hibakon ,amit különben is nagyitoval kene nezni .

Szoval a Dune nal ,de Zidoo nal is ,egyszerüen engem hidegen hagy, hogy a kepminöseget valaki esetleg megkerdöjelezne .
Szenakazalban a tüt keresni :) Tölem aztan lehet .

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7189) djnice válasza BBéci (#7187) üzenetére


djnice
veterán

Ha a CD lemezt hozod fel példának akkor tényleg nem vagyunk egy szinten...
Tudod olyan ez mint a Homeopátia, mindenki abban hisz amiben akar.
Én itt befejeztem az érvelést, mert úgy látom felesleges.

(#7190) mikeman


mikeman
csendes tag

Mindenkinek legyen szép a napja :)
Mi emberek úgy gondoljuk hogy mindennek megtaláljuk az okát,mindig találunk bűnösöket és egyetlen megoldást.Aztán ha nem az történnik amire számítottunk,akkor csalódottak vagyunk. Pedig a valóságban az okok és a megoldások is sokrétűek . A valóság alaptermészete a bizonytalanság, mondta Niels Bohr Nobel.díjas fizikus, a kvantumfizika egyik úttörője.A kvantumfizikában csak a valószínúséggel lehet kalkulálni,például a fény lehet hullám és lehet részecske is, lehet egyszerre ott is és nem is Ezt hétköznapi gondolkodással nehezen tudjuk felfogni. Mégis meg kellene tanulnunk a valószínűség modelljében gondolkodnunk, mert ez közelebb áll a jelenlegi világunkhoz.

(#7191) djnice válasza mikeman (#7190) üzenetére


djnice
veterán

Az egzakt, mérhető dolgokat a placebo-nak nem szabadna eltorzítania...

(#7192) mikeman válasza djnice (#7191) üzenetére


mikeman
csendes tag

“A filmben Morpheus felajánlja Neo-nak a két pirulát és megkérdezi őt: A pirosat vagy a kéket választod? A kék visszavisz a Mátrixba. Holnap reggel felébredsz az ágyadban, és nem emlékszel semmire. Az életed megy tovább a régi, “normális” kerékvágásban. De ha a pirosat választod, az életed már soha nem lesz az, ami régen volt. Kilépsz a Mátrixból, és megismered a Valóságot!” :R

(#7193) djpundro válasza mikeman (#7192) üzenetére


djpundro
aktív tag

En mind egyszerü ember csak szedelgek amiket irtal ,de mivel a felesegem egyetemet felyezett ,öneki felolvastam es erre csak annyit mondott "nagyon müvelt ember lehetsz "
Mindenesetre tetszik a hozzaszolasod .
:R

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7194) BBéci válasza djnice (#7189) üzenetére


BBéci
titán

Te még nem hallottad, mennyire másképp szól az eredeti és az írt CD? :Y
Előfordult, hogy két teljesen egyformának látszó, eredeti, gyári lemez hangja között volt eltérés. Egy év telt el a gyártási idejük között, feltehetően megkopott a forma, amivel préselték.

Fél éve egy ismerősöm felszámolta a CD gyűjteményét, ki akarta dobni, erre én elmentem érte és haza hoztam. Kiderült, hogy a 90 %-a nem eredeti, hanem írt. Ment az összes a kukába.
Az sem mindegy, milyen íróval készül a CD. Ugyanazt a zenét megírtam a laptopomban lévővel és külső Plextorral is. Utóbbi egészen jól sikerült, az előbbi szintén ment a kukába. Pedig bitről-bitre egyforma volt a tartalmuk.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7195) kokokka válasza BBéci (#7194) üzenetére


kokokka
őstag

Milyen forma a CD-nél? Mert vinylnél volt ilyen probléma, de CD-nél ilyenről még nem hallottam.

[ Szerkesztve ]

(#7196) BBéci válasza kokokka (#7195) üzenetére


BBéci
titán

A fröccsöntő formára gondoltam. :B
A szóban forgó két lemezt a Sztereó magazin akkor főszerkesztője vette, hogy AB tesztelni tudjon CD-játszókat. Szuper minőségben tudott volna írni CD-t, mert hangstúdiója volt és van, de ragaszkodott az eredeti gyárikhoz.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7197) djnice válasza BBéci (#7194) üzenetére


djnice
veterán

Hallottam. Pont ez az, hogy az almát hasonlítod a körtéhez. Ez egy analóg módon rögzített anyag egy fizikai adathordozón aminek az évek során az anyaga is változhat, amit szintén egy analóg módszerrel olvasunk le a lemezről. Pont ezért még hibajavítást is tartalmaznak a lemezek.
Semmi köze ennek egy USB-n vagy hálózaton kapott stream dekódolásához, amit egy szoftver végez a SoC-ben, teljesen függetlenül a táp minőségétől.
De hagyjuk, te álomvilágban élsz, csak légyszi ne próbáld ezt ráerőltetni a realitásra. Tudom, sok pénzt hoz a gyártóknak a hazudozás és ezt támogatni is kell valakinek...

[ Szerkesztve ]

(#7198) BBéci válasza djnice (#7197) üzenetére


BBéci
titán

Se gyártókkal, se forgalmazókkal nem vagyok üzleti kapcsolatban.
Fejtsd ki bővebben, miféle hazudozásra gondoltál?

Azért jó példa a CD-mert bitről-bitre egyformák, mégis más a hangjuk.

A VLS és egyéb speciális tápegységek hatását rengeteg ember megtapasztalta, ahogy a tápkábelekét is. Mindkettőtől változik a hang, Dune esetében a kép is. Semmi alapod nincs arra, hogy ebben kételkedj. Vakteszten (a néző nem tudja, melyik készülék aktív), 10-ből 10x megállapítható, hogy melyik, a gyári, vagy a VLS tápos adja a képet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7199) djpundro


djpundro
aktív tag

Uj beta Firmware http://dune-hd.com/firmware/provision4ksolo/
Dune igyekszik ,ebbe az evben mar 3 ik .
Ez eleg sok jot es ujdonsagot rejt magaba :)

- This version adds various Dolby Vision related improvements.

- New feature: Dolby Vision decoding and output is now supported also when playing separate M2TS P7 (MEL and FEL) files. NOTE: Dolby Vision extended information from the second video track is used and output to TV, i.e. it is a real playback of Dolby Vision video (as previously already supported for BDMV folders and BD ISO files).

- New feature: You can now force Dolby Vision output (in both LLDV and STD DV modes) even if the media player believes that the connected TV does not support Dolby Vision. To do so, just set "Setup / Video / HDR and Dolby Vision settings / Dolby Vision output mode" to "LLDV" or "STD DV" (instead of "Auto"). This feature can also be potentially instead of EDID-editing function in "HDFury" devices for output of LLDV Dolby Vision to projectors, i.e. it can allow you avoid to need to buy the "HDFury" device.

- Bugfix: When outputting Dolby Vision, HDMI disconnect/reconnect or TV on/off could be handled in a wrong way. - Bugfix: When outputting Dolby Vision, screen burn prevention function (screensaver) could be handled in a wrong way.

- Bugfix: Dolby Vision output did not work in some cases for some Panasonic TV models (which support both Dolby Vision and HDR10+).

- Bugfix: When playing Dolby Vision, playback hangup could happen after some time in some cases.

- Bugfix: BD-J program on some Dolby Vision Blu-ray discs (such as "Dolby UHD Blu-Ray Demo Disc") could not properly detect that the player supports Dolby Vision.

- Bugfix: Some incorrectly manually converted images of Dolby Vision Blu-ray discs could be played incorrectly. NOTE: To ensure that you get the proper Dolby Vision picture, it is recommended to play the exact (1:1) copies of original discs; manually converted (muxed) disc images may contain muxing errors which may cause Dolby Vision to not work properly.

- Minor other fixes and improvements.

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#7200) djnice válasza BBéci (#7198) üzenetére


djnice
veterán

Ha nem tudod, akkor már rég rossz. Veled teljesen értelmetlen vitázni, csak a magadét fújod, ahelyett hogy próbálnád megérteni a dolgok működését. Lehet itt képzelegni, de nagyon remélem hogy egyszer ennek a lehúzásnak vége lesz. Az emberek olyan egyértelmű dolgokat nem vesznek észre a képminőséggel kapcsolatban ami szimplán bizonyítható, szóval el sem tudom képzelni hogy milyen közönséget próbálsz ezekkel az érvekkel meggyőzni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.