Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8851) kokokka válasza kisspall (#8850) üzenetére


kokokka
őstag

Mert a licence díjakból iszonyatos bevétele van, hisz ha azt egy gyártó megveszi, minden egyes eladott készülék után fizetnie kell a szolgáltatónak.

(#8852) Shurycen


Shurycen
tag

Sziasztok, korábban volt itt egy fórumtárs aki feltolta youtube-ra, hogy hogyan kell windows alatt total commanderben hozzáadni a Dune-t, hogy hálózaton keresztül tudjunk rá másolni.. na most ezt sehol nem találom, valakinek nincs meg ez? Köszönöm!

(#8853) Beni2360 válasza kisspall (#8850) üzenetére


Beni2360
félisten

Akik nem fizetnek jogdíjat azok es az Android rendszerük nem biztonságos azokat kizárják. Ilyen a Dune, a Zidoo is egyebek közt. Sok olcso mefia boxxal ugyeskedtek es sorba ki lettek zárva, ugye van a biztobsagi fokozatok, L1, L2, L3 es e szerint mennek a minőségi streamingek. Nekem mindet tudja acT - m megsem fizetek elő egyikre sem. Most van egy ket ho apos ingyen szolgaltatom 2x kapcsoltam rá, mind idegen nyelvű videók.
Szoval nem csak nekunk kell elő fizetést produkalni hanem a TV stb gyartonak is.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8854) sirfer


sirfer
aktív tag

Sziasztok, van 3 Dune HD TV-102 médialejátszóm, amiről egyszerűen nem érem el a QNAP TS439 Pro II+ Nas-okat. Nem látja a SMB tallózásban. Firmware a legújabb mindkét oldalon.UPnP tallózás megy, de SMB nem. Dune HD Real Vision 4K és HD Pro Vision 4K Solo gond nélkül tallózza. Hálózat tesztelve, nincs semmi probléma. Munkacsoport nem lett változtatva. A gyors elérésű könyvtár linkek sem működnek. Van vmi ötletetek h mit keressek és hol?

(#8855) blakey válasza sirfer (#8854) üzenetére


blakey
titán

A min. SMB verzió a QNAP-on V1 legyen, mást nem tud kezelni a HD-102.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8856) sirfer válasza blakey (#8855) üzenetére


sirfer
aktív tag

Az a fura h eddig ment, most az összesnél ez a hiba. Azt nem tudod esetleg h a Qnap-on hol tudom ezt megnézni/beállítani ? Nem emlékszem h láttam volna bármi hasonló beállítást ott.

(#8857) sirfer


sirfer
aktív tag

Sajnos a Samba verziót nem lehet állítani menüből, a súgóban benne van, de nincs ilyen menüpontom.

(#8858) sirfer válasza blakey (#8855) üzenetére


sirfer
aktív tag

Sikerült a QNAP topicban kideríteni, h a firmware frissítés nyírta ki. Állítani nem lehet. Az NFS fizetős, ha jól látom, az UPnP-nél pedig mindig tallóznom kell, ott nincs vmi közvetlen link megoldás?

(#8859) blakey válasza sirfer (#8858) üzenetére


blakey
titán

Sehogy sem lehet a QNAP-nál visszahozni? Akkor javasolnék egy olyan DLNA szervert ami olyan egyszerű, mint át SMB/NFS. Bár azt sem értem, hogy az NFS miért fizetős. :F DLNA-ból ami egyszerű és gyors az a Twonky és az Universal Media Server (UMS).

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8860) sirfer válasza blakey (#8859) üzenetére


sirfer
aktív tag

Nem, mert amikor kint az új firmware , leszedik a régieket. Talán lesz újabb, ahol ezt megoldják. Próbálom, amit írtál, köszönöm a segítséget.

(#8861) limpi


limpi
aktív tag

Sziasztok!

Próbálom lecserélni a 12 éves (és egyébként még mindig tökéletesen működő!) HDI Dune HD Base 3.0 lejátszómat (újabb formátumok támogatása, gigabit ethernet, USB 3.0/3.1, media library, felirat letöltés, újabb Samba verzió, stb. érdekében).

Első próbálkozásként (a korábban jól bevált márkánál maradva) egy Dune HD Pro Vision 4K Solo-t vettem, de nagy csalódás, mert nagyon bugos a lejátszás vele!

Hogy csak a legdurvábbat említsem:
Koaxiális S/PDIF digitális hangkimenet használatakor a lejátszás felfüggesztése, majd újraindítása során hatalmas kattanás hallható az erősítőn!
(Próbáltam különböző FW verziókkal és kábelekkel, de ugyanolyan.
Ráadásul az optikai digitális kimenet esetében is ugyanez van.)
De a filmek indítása és a pause/resume általában is igénytelen, nem történik meg azonnal és a hang pár másodperccel később indul el a videó után.
(DTS hangsáv esetén van hogy 7 mp-ig akadozik és nincs szinkronban a hang, majd megfagy egy pillanatra és csak utána jó...)
Szóval borzalmasan bugos.

Kérdésem, hogy ezek ismert problémák-e?
Ha igen, tudni-e, hogy mi okozza őke t(HW probléma, igénytelen MediaTek driver az Andoridon, FW probléma vagy mi) és várhatóan tudják-e majd javítani?
(Ha esetleg nem lenne ismert probléma, akkor tudok róluk videó felvételeket belinkelni.)

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8862) fecke78


fecke78
senior tag

Valami akkor nálad nem klapol milyen erősitő?
gondolom régi darab lesz ?
Nekem is az van és gond nélkül megy minden , semmi akadás

(#8863) fecke78 válasza fecke78 (#8862) üzenetére


fecke78
senior tag

Annyi , hogy nálam hdmi vel van összekötve , meg rca kábel a zenéhez

(#8864) limpi válasza fecke78 (#8862) üzenetére


limpi
aktív tag

Régi erősítő persze (Onkyo TX-NR708), de tuti nem az okozza, nincs átvezetve a lejátszó HDMI jele az erősítőn (pont ezért), hanem közvetlenül a TV-be van dugva.
Teljesen ugyanebben a HW környezetben a régi Dune lejátszóm 12 éve tökéletesen visz minden fájlt (már amelyiknek ismeri a formátumát).
Szóval csak annyi történt, hogy a régi Dune-t erre az újra cseréltem és mindjárt már az első két tesztfájlommal is gond volt, egyébként konkrétan ezekkel:
- Avatar.Extended.Collectors.Edition.Repack.2010.1080p.BluRay.DTS.x264.Hun-OnlyMux
- WALL-E.2008.1080p.BluRay.DTS-ES.x264.HuN-TRiNiTY
(Ezeknél fellép Pause/Resume során a nagy kattanás coax és optikai digitális kimeneten, az Avatar-nál van a 7 mp-es akadozás, amíg nincs szinkronban a kép és a hang.)

Azt mondod, nálad a következő gondok sincsenek, amelyeket pedig én az összes fájlnál tapasztalok?:
1.) Lejátszás indításakor a hang csak néhány másodperccel későbbtől szól, mint ahogy a videó indul (ez tuti másoknak is van, olvastam fórumokban)
2.) A lejátszás megállítása, majd újraindítása nem azonnal történik meg, hanem kis késéssel (az újraindítás ugyanúgy viselkedik, mint a film indítás, tehát pár másodpercig csak kép van, hang nincs)
(Ezek a két dolog HDMI hanggal is fellép, viszont a nagy kattanás szerencsére nem.)
Ja és neked is pont Dune HD Pro Vision 4K Solo lejátszód van? Mert én most azt tesztelem.

Ha neked is az van és nálad ezek biztosan nincsenek, akkor lehet, hogy valahogy hibás példányt fogtam ki. De ezt nehezen tudom elképzelni, mert amúgy a lejátszó tökéletesen működik...

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8865) limpi válasza fecke78 (#8862) üzenetére


limpi
aktív tag

Ja és te is NTFS fájlrendszert használsz vagy valamelyik másikat?

Nekem SSD-k vannak rákötve és mindegyik NTFS fájlrendszerű. (A régi Dune-nak semmi gondja velük, de ugye az nem Android alapú...)
Kipróbálhatok esetleg egy kisebb SSD-t EXT3-ra formattálni, hogy úgy is fellépnek-e a hibák.
Melyik fájlrendszerrel a legstabilabb?

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8866) limpi


limpi
aktív tag

Bónusz kérdésem, hogy USB 3.0 / 3.1 hub-ot próbált-e valaki az új Android-os Dune lejátszókkal? Rendben kezelik őket?
(Főleg a Dune HD Real Vision 4K és Dune HD Pro Vision 4K Solo lejátszók esetében érdekelne.)

<:v)

(#8867) asddsa válasza limpi (#8865) üzenetére


asddsa
tag

Jó az NTFSis, de az ExFAT amit igazán szeret a droid...

[ Szerkesztve ]

O_o // Megbízhatóságom : http://tinyurl.com/asddsamegbizhatosag

(#8868) limpi válasza asddsa (#8867) üzenetére


limpi
aktív tag

Köszi, akkor először próbálom még úgy, hogy a Dune formázza NTFS-re (hátha valahogy máshogy formázza, mint a Win10), aztán meg úgy, hogy a Dune formázza ExFAT-ra.

Hátha valamelyikkel nem lesznek a hibák.
Bár én csak kicsi esélyt tippelek erre.

<:v)

(#8869) limpi


limpi
aktív tag

Annyi kérdésem lenne még, hogy miután a Dune leformáz egy partíciót, hogy tudom megváltoztatni vele a paríció címkéjét (vagy ha úgy tetszik az eszköz nevét)?
Csak mert alapból "DuneHDD" lett a név.

De ha több is van, akkor hogy lesznek elnevezve?

Ha lehet, én a saját elnevezéseimet használnám. :)

<:v)

(#8870) limpi


limpi
aktív tag

Még egy kérdés:
Miután saját TTF betűtípust választottam ki a feliratokhoz és felülethez is (én konkrétan Arial Bold-ot, szerintem az szebb, mint a beépített), hogyan tudom visszaállítani az eredetit? (Lehetőleg a szoftvere teljes alaphelyzetbe hozása nélkül...)

Bónusz kérdésem, hogy valaki tudja-e, hogy alapból milyen betűtípust használ a Dune?
(Konkrétan most a Dune HD Pro Vision 4K Solo-ra gondolok és annál is a legújabb béta FW-re, szóval a 220915_0010_r20-ra. De a TTF beállítás már 220317_0257_r20 verzió óta van amúgy.)

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8871) fecke78 válasza limpi (#8864) üzenetére


fecke78
senior tag

Próbáld ki hdmi -vel is

(#8872) limpi válasza fecke78 (#8871) üzenetére


limpi
aktív tag

Megvolt, ugyanúgy megvannak a leírt hibák, kivéve a pause/resume során a halk búgást, majd nagy kattanást (az csak coax és optikai kimeneten van és valamiért csak a nagyobb fájloknál, szóval filmeknél – a kisebb fájloknál, pl. sorozat epizódok csak a hang kimaradás van).

Ezen kívül teszteltem mindent úgy, hogy a Dune formázta az SSD-t NTFS-el, majd ExFAT-tal.
Teljesen ugyanolyan minden mindkét módon. Egyébként NTFS-el a Dune saját olvasási tesztje kicsit jobb értéket produkált, mint ExFAT-tal, szóval akkor gondolom mégis inkább az NTFS-t szeretheti legjobban. (Amúgy teljesen ugyanolyanra formattálta a partíciót, mint a Win10.)

Akkor kénytelen leszek 14 napon belül elállni a Dune HD Pro Vision 4K Solo vásárlásától, mert ezen hibák közül nekem bármelyik dealbreaker lenne, ennyi együtt meg aztán végképp. :W
A legdurvább a DTS hangsáv 7 mp körülig tartó durva akadozása az Avatarnál, annyira hibás lejátszást én még nem láttam soha! :( Persze lehet, hogy csak azt az egy fájlt nem szereti valamiért, de ugyanazt a régi Dune tökéletesen viszi és 12 év alatt nem találtam egyetlen fájlt sem, amivel hasonló gondja lett volna.

Nem értem nektek hogyan lehet jó! :) Szerintem a nem azonnal tökéletesen megtörténő film indítás és Pause/Resume rossz kell legyen mindenkinél, csak már megszoktátok.
(Nálam fixen mindig kicsit később indul a hang a képnél. Noha nyilván egyszerre kéne induljanak.)

Vagy pedig tényleg csak ez a példány rossz valahogy, ami hozzám került.
Ha így van, akkor ez az első ilyen jellegű hiba, amivel életemben találkoztam...
Akkor csak én szívok most nagyot. :DD

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8873) fecke78


fecke78
senior tag

Nekem is dune d1 volt előtte , csak a 4 kra váltás miatt vettem , tv , erősítő , és dune brutál filmek angol dts el pl : Bohém rapszódia is döc nélkül
Hang beállítások , hogy vannak ?

[ Szerkesztve ]

(#8874) fecke78


fecke78
senior tag

"Szerintem a nem azonnal tökéletesen megtörténő film indítás és Pause/Resume rossz kell legyen mindenkinél, csak már megszoktátok."
hazaérek megnézem

(#8875) limpi válasza fecke78 (#8874) üzenetére


limpi
aktív tag

Köszi!

Elvileg azt kéne tapasztaljad, hogy bármely film indításakor egy ideig (1-2 mp) csak kép van és csak utána csatlakozik be a hang.
A film felfüggesztése (Pause), majd folytatása (Resume) során szintúgy.

A hangon sokat nem lehet állítani, de próbáltam mindenhogy:
Kimenet: HDMI vagy S/PDIF
Hang feldolgozás :Auto / Bitstream / PCM
HDMI max. minőség: Auto / 192 KHz
(Vastagítottam a jelenlegi beállításom. Jelenleg egyébként pont optikai kábellel csatlakozom.)

HDMI-n a fentebb említett halkabb búgás, majd nagy kattanás Pause/Resume során nincs.
Szóval azt nem hallhattad. (És gondolom már csak kevesen használják a Coax és Optikai kimeneteket, szóval azért nem tűnt fel senkinek...)

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8876) fecke78


fecke78
senior tag

Avatar.2009.1080p.TC.Bluray.Remux.AVC.DTS-HD.MA.5.1.HUN-KuNgZi.mkv
33,2 gb
Indításnál először már van hang utána kép 1 másodperc se a késés, viszont ha beleállítok és utána indítom akkor van egy kis 1másodperces késés mire megjön a hang.
Nem lehet ,hogy az opikai kábel a ludas ?
HDMI kábellel nem tudod megnézni?

[ Szerkesztve ]

(#8877) Rbert válasza limpi (#8875) üzenetére


Rbert
aktív tag

Nekem Real Vision 4K van,annál is ha megállitom/inditom a hang 1-2sec múlva lesz.Sztereo hangnál nincs késés,egyből van hang,csak HD hangformátumoknál jelentkezik.Előtte volt egy Zappiti lejátszóm annál is ugyanez volt.

(#8878) limpi válasza fecke78 (#8876) üzenetére


limpi
aktív tag

Köszi, hogy megnézted!

HDMI-vel is néztem, úgy is ugyanolyan nekem.

Viszont akkor az lehet, hogy sztereó hanggal használod és úgy jó!
Ha csak 1 mp a késés, az valóban nem olyan gáz.
(De a régi Dune lejátszómnál tényleg szinte minden azonnal történt meg, szóval csak a mp törtrésze volt a késés.)

Én meg minden kimenettel 5.1-el próbáltam.
Dehát az is alap lenne, hogy jó legyen...

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8879) limpi válasza Rbert (#8877) üzenetére


limpi
aktív tag

Köszi, akkor ez lehet!
Én sztereóban nem is próbáltam (illetve csak egy pillanatra PCM-el).

Állítólag a Zidoo lejátszókkal nincs hasonló gond, ezért most egy Z9X-et rendeltem, azt is tesztelem majd. (Valamint a gapless zenelejátszást is tudja, amit az új Dune-ok szintén nem.)

De így akkor sajnos nekem az új Dune lejátszók nem jók. :(
Pedig amúgy a hardvere és szoftvere is tetszik (különösen, hogy az utóbbihoz a régi Dune felület is beállítható), ezeket tökéletesre csiszolták.
Viszont, hogy a core player-t azt miért nem, az számomra rejtély.
Hiszen az a lelke az egésznek...

(A Zappiti állítólag licenszeli valahogy a Dune szoftverét, szóval a kettő nagyon hasonló.
A Zidoo viszont külön fejlesztés. Bár az Android része és a Realtek driver-ek nyilván azonosak mind mögött...)

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8880) fecke78 válasza limpi (#8878) üzenetére


fecke78
senior tag

5.1 néztem

(#8881) limpi válasza fecke78 (#8880) üzenetére


limpi
aktív tag

Akkor nem vágom, de az lehet, amit Rbert írt fent.

<:v)

(#8882) fecke78 válasza limpi (#8881) üzenetére


fecke78
senior tag

tv ről jön vissza a hang ha jól értem , de ha az erösitöre dugod a dune-t hdmi-vel , és ugy megy a tv re a kimenet , akkor is gond van ?
Nem is a késés , mert az van , mondjuk nem fagyás ,hanem egy kis tétovázás , de nem vészes ...
Nem lehet ,hogy az optikai kábel a ludas ?
Értem ,hogy digitális kábel , de nálam is volt különbség hdmi kábel között

(#8883) limpi válasza fecke78 (#8882) üzenetére


limpi
aktív tag

Nem a TV-ről jön vissza optikán a hang (bár úgy is próbáltam, de az sem segít), hanem közvetlenül a lejátszó optikai kimenete van rákötve az erősítő egyik optikai bemenetére.

A HDMI-t pedig a lejátszó dedikált HDMI Audio Only kimenetével kötöttem rá az erősítő egyik HDMI bemenetére.

(Az nálam nem játszik, hogy az erősítőn keresztül menjen a HDMI jel a TV-be, az ugyanis úgy ismerten hibás (az erősítő a 1080p@23,976 Hz-es képernyőmódot "szabotálja", 24 Hz-esre erőlteti, amitől finoman akadozik a videólejátszás...).)

Szóval tényleg mindenhogy próbáltam a lejátszó coaxial és optial kimeneteit az erősítőbe közvetlenül csatlakozva (a coaxial-t drága kábellel is) és mindenhogy kiadja az igénytelen halk búgást és hangos kattanást play/resume során. (Persze lehet helyette megállítani a filmet, majd újraindítani. Akkor nincs kattanás. Szóval csak valami szoftveres igénytelenség, biztos tudnák javítani valahogy, ha ráfeküdnének...)

A kisebb késések meg minden kimeneten keresztül vannak.

A 7 mp-es bénázást csak DTS hansávval tapasztaltam, konkrétan csak az Avatarral (de tuti nem a fájl hibás, mert minden más lejátszóm tökéletesen viszi).

Az tuti, hogy nem az optikai kábel a ludas!
Meg az is, hogy a lejátszót viszem majd vissza. :O

Most majd a Zidoo Z9X-et próbálom, annál állítólag nincs ezen gondok egyike sem, ráadásul a feliratok is sokkal testreszabhatóbbak vele (ami legfontosabb nekem, hogy az outline vastagsága állítható, mert azt a Dune-nál mindig is túl vékonynak találtam (remélem az eggyel vastagabb beállítás meg nem lesz már pont túl vastag :)) (az ASS feliratkonál 0.6 vastagságot találtam legszebbnek, na az tuti nem lesz ;)))) és gapless zenelejátszást is tud (ami mondjuk nekem eddig nem hiányzott, de a régi Dune lejátszók tudták, az új Andorid alapúak viszont már nem).
Remélem nem lesz cserébe valami tök más baja...

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8884) Ablakos


Ablakos
őstag

Van egy fucsa jelenség a Dune HD Real Vision 4K -nál. (Csak a készenléti módbol visszakapcsolásnál, teljes kikapcsolás után nincs a jelenség) Amikor mgnyomom a power gombot, szinte minden alkalommal azonnal visszatér készenlétbe, vagyis kétszer kell bekapcsolni. (Nem nyomkodok hosszan vagy többször.)
Mi lehet ennek az oka?

(#8885) limpi


limpi
aktív tag

Sziasztok!

Az új Dune HD Real Vision 4K lejátszómnál a Dune egyedi skin beállítását követően sikerült még azt is beállítanom a Settings-ben, hogy a lejátszó ne a menüvel induljon, hanem fekete képernyővel. (Azt hittem az áram alá helyezést követő működésre vonatkozik.)

Most mindig így indul (a töltést jelző DUNE logó után fekete képernyő fogad) és ezt követően a menüt sehogy sem tudom elérni! :O
Csak a Mute gomb és a légegeret bekapcsoló gomb működik a távirányítón (azok rendben mennek), de az összes többi gombra nem csinál semmit...

Mi a trükk a menü elérésére?

Vagy ha azt nem tudjátok, akkor hogy tudom a teljes lejátszót alaphelyzetbe hozni a menü elérése nélkül? (Nincs rajta Reset gomb, se Power, se semmi...)

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8886) limpi


limpi
aktív tag

Letöltöttem a Dune Control app-ot, de sajnos azzal is csak távirányító parancsokat tudok kiadni, a menü navigálására azt írja, hogy "not supported" és végezzem a TV-vel...

Szóval valahogy alaphelyzetbe szeretném hozni a lejátszót...

<:v)

(#8887) limpi


limpi
aktív tag

Az is próbáltam, hogy FAT32-re formázott pendrive-ra másoltam a legújabb FW-t
(dune_firmware_tv175u_221018_1640_r20.dff) és úgy indítani a lejátszót.
Vagy indítást követően bedugni.
De nem indítja el magától, hanem gondolom a file browser-ből kéne elindítani, de azt meg nem érem el... :O

<:v)

(#8888) limpi


limpi
aktív tag

Azt kifelejtettem az eredeti leírásból, hogy a lejátszón a legújabb béta firmware van.
Szóval annál állítottam egyedire a kinézetet (Dune skin).
Majd a Beállítások \ Egyéb \ Energiatakarékosság alatt állítottam be azt az opciót, hogy bekapcsoláskor ne a menü jelenjen meg, hanem fekete képernyő...
És a fekete képernyőről nem tudom felhozni a menüt sehogy sem. Pedig gondolom van rá valami trükk...

<:v)

(#8889) limpi


limpi
aktív tag

Na, sikerült megoldani!
Annyi volt a "trükk", hogy a pendrive-on "dune_firmware.dff"-re kell átnevezni az FW-t.
Innen tudtam meg:
[link]

<:v)

(#8890) limpi


limpi
aktív tag

Ez mégsem segített. :(

Az FW-t teljesen újra rakta, de az eredmény változatlan!

Most próbálom régebbi FW-kkel, először a latest stable verzióval...

Van Factory Reset kiadására mód pendrive-on keresztül valamilyen parancsfájllal?
Szóval hasonlóan mint ez a vész FW frissítés (tehát menü nélkül)?

<:v)

(#8891) ricsik válasza limpi (#8889) üzenetére


ricsik
őstag

Erre gondoltam, akartam is írni, de aztán eszembe jutott, hogy a beállítások maradnak frissítés után.

(#8892) ricsik válasza limpi (#8890) üzenetére


ricsik
őstag

Ez talán lehet megoldás : link
Pendrájvra fel kell tenni egy fájlt, mint a firmwaret, de ez reseteli a beállításokat.

(#8893) limpi válasza ricsik (#8891) üzenetére


limpi
aktív tag

Köszi, közben nagy nehezen megoldottam!
Bár nem tudom hogyan.
A korábbi FW verziók-ra visszaállás nem segített.
De aztán a következő fekete képernyő alatt, amikor megint csak a légegér ment, olyan ideges lettem, hogy össze-vissza rátenyereltem a távirányítóra, amitől végre bejött a menü!!! :))
Vagy több gombot nyomtam meg egyszerre vagy hosszan valamit (a tippem az ENTER vagy a TOP MENU).

A "Dune \ Beállítások \ Egyéb \ Energiagazdálkodás \ Bekapcsolás után" értéke volt az.
Szóval azt nem szabad az alap "Főképernyő"-ről "Fekete képernyő"-re állítani!
Aztán később válaszoltak a hivatalos támogatástól is:
"
Szökőévente egy-egy ügyfél megtalálja a black-screen funciót, ez reklámot megjelenítő kijelzőknél hasznos.
Ilyenkor böngészőjéből egy hálózati parancsot kell kiadnia a készüléknek. Feltétele, hogy csatlakozzon a lejátszó a hálózathoz.
http://10.0.0.1/cgi-bin/do?cmd=set_playback_state&speed=0&position=0&black_screen=0
a “10.0.0.1” helyére írja be a lejátszó ip címét.
"
(Ez tehát a Dune HD Real Vision 4K lejátszónál működik biztosan, de gondolom az egyéb hasonló Dune modelleknél is.)

De egyébként azt ők sem tudják, hogy a távirányítóval miképpen lehet megoldani...

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8894) ricsik válasza limpi (#8893) üzenetére


ricsik
őstag

Minden jó, ha vége jó :D

(#8895) limpi válasza ricsik (#8892) üzenetére


limpi
aktív tag

Köszi, a dune_service_reset_settings.dsf valószínűleg jó megoldás lett volna onna!
De most már nincs kedvem tovább kísérletezni vele, mert most jó. :D

<:v)

(#8896) limpi válasza ricsik (#8894) üzenetére


limpi
aktív tag

Az már igaz.

Egyébként neked is hasonló, már Androd alapú Dune-od van?

Ha igen, az optikai kimeneten Pause/Resume során hallható nagy kattanás eltüntetésére tudsz valamilyen trükköt? (Dune HD Pro Vision 4K Solo esetén a coax-on is van...)

<:v)

(#8897) kokokka válasza limpi (#8896) üzenetére


kokokka
őstag

Dune HD Pro 4K: soha sem csinált ilyet.

(#8898) limpi válasza kokokka (#8897) üzenetére


limpi
aktív tag

Optikai S/PDIF kimenettel használsz 5.1 hangot és úgy nem?

Nekem sem minden fájllal csinálja.
A kisebbekkel (sorozat epizódok) nem, a nagyobbakkal (jellemzően filmek) meg igen.
Legalább is eddig 3 filmből 3-nál csinálja.

Nem csak a Dune saját lejátszója, de az Android beépített lejátszója is. Viszont a KODI nem csinálja…

Az a gond, hogy Pause esetén valójában nem felfüggeszti, hanem teljesen leállítja az audio stream lejátszását (látszik is az erősítőn, hogy nincs 5.1 jel addig). Resume esetén újrainicializálja a hangkimenetet, akkor tud nagyot kattanni.
Ehelyett csak szüneteltetnie kéne, a KODI ezt megoldja. (Meg a régi Dune, meg az Infuse és MrMC Apple TV-n…)

Vmi Realtek bug lehet, mert a Zidoo Z9X-el is ugyanez volt…

[ Szerkesztve ]

<:v)

(#8899) kokokka válasza limpi (#8898) üzenetére


kokokka
őstag

Csak HDMI-t használtam a Dune-el is de már a Z9X van rendszerben.

(#8900) limpi válasza kokokka (#8899) üzenetére


limpi
aktív tag

HDMI-n nincs ez a probléma. Optical és Coax S/PDIF-el van (és Z9X-el is).
(Nem az erősítő hibája, a KODI nem produkál kattanást.)

Ezek szerint el sem olvastad rendesen amit írtam.
De a lényeg, hogy ha nem találkoztál vele, akkor nyilván nem is tudsz rá megoldást.

Másvalaki esetleg? :)

(Értem, hogy a többség HDMI-vel használja, kicsit kevesebben sztereóban és valószínűleg legkevesebben S/PDIF-el. De ha már van rajta ilyen kimenet, igazán működhetne hibátlanul...)

<:v)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.