Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) Vicarious1


Vicarious1
aktív tag

Dune solo Light-nál hogy tudom azt elérni, hogy az otthoni hálózat egy SMB megosztású mappájának File-listáját ne mindig "Név" sorrendben lássam, minden kilépés és újra belépés után, hanem elmentse a POP Up menűben beállított "Módosítás dátuma szerinti és csökkenő" sorrendet?

[ Szerkesztve ]

(#4002) kezo0


kezo0
addikt

Megérkezett a Duo BASE 4K, és egyelőre nem vagyok felhőtlenül boldog, mert a hálózati beállításnál totál elakadtam... Képtelen vagyok felcsatlakoztatni az otthoni hálózatra, semmilyen módszerrel nem megy. :(

Nálam a DHCP tartományon belül minden eszköz MAC-címéhez társítva van egy fix IP-cím. Amikor egy régebbi eszközt kiveszek a hálózatból (jelen esetben a régi Smart D1-et), és beteszek a helyére egy újat (itt most a Duo BASE 4K-t), akkor először is megszüntetem a router kezelőfelületén a régi eszköz MAC-bindingját, és törlöm azt az eszközt a hálózatból. A beállítások érvényesítése után így felszabadul az adott IP-cím. Ekkor az új eszközzel DHCP-n keresztül bejelentkezve a hálózatba, a router felületén meg szokott jelenni az új eszköz MAC-címe, amihez fixen hozzátársítva a felszabadult IP-címet, általában már készen is van az új eszköz csatlakozása a hálózathoz.
Az esetek többségében ez a módszer működni szokott, de ha valamiért nem megy az új eszköz DHCP-s csatlakoztatása, akkor manuálisan megadva az IP-t, az alapértelmezett átjárót meg a hálózat többi paraméterét, már egész biztosan össze szokott jönni.
Most viszont DHCP-vel egyáltalán nem kap az új lejátszó IP-címet a routertől (pedig a régi lejátszó címe már szabad, azt ki lehetne neki osztani), ha meg a hálózat adatait manuálisan megadva próbálom csatlakoztatni a Duo BASE 4K-t, akkor odáig eljutok, hogy megkapja a neki szánt IP-címet, és meg is jelenik a lejátszó a router menüjében, mint csatlakoztatott eszköz, pont úgy, mint az összes többi eszközöm. Viszont hiába írja ki a lejátszó is, hogy csatlakoztatva van, a netre mégsem lát ki, és az asztali PC-men sem jelenik meg a hálózati eszközök között... Továbbá a lejátszó sem lát semmilyen eszközt SMB megosztáson. Ugyanakkor lát néhány eszközt UPnP-vel, tehát azért „valamennyire” mégis fent van a hálózaton.

Nincs több ötletem, én ilyennel még nem találkoztam, pedig jónéhány eszközt csatlakoztattam már az itthoni hálózatomhoz, és többször is úgy, hogy egy régi eszköz újra cserélésekor a régi eszköz IP-címét osztottam ki az új eszköznek.
Most sehogy sem tudom megoldani. Alszom rá egyet, de addig is, ha van ötlet, azt megköszönöm majd, ha felébredtem.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4003) Alfajiri válasza kezo0 (#4002) üzenetére


Alfajiri
tag

Nem adok fix IP címeket, csak ahová feltétlenül kell (pl. telefon FTP kapcsolatához, de ott se létkérdés). MAC szűrést se használok. A Dune SMB kapcsolódásánál se kell fix IP cím, elég a számítógép neve A példában kicsi a betű, a Dune átírja kicsire a nagy A-t, de ezek szerint nem számít.

(A Dune elérése nem szempont, mert csak hálózatról használom. Próbáltam beletenni SSD-t, de olyan lassan másol rá hálózaton keresztül, hogy semmi értelme.)

[ Szerkesztve ]

(#4004) kezo0 válasza Alfajiri (#4003) üzenetére


kezo0
addikt

Sajnos ez nem oldja meg az én problémámat. Én el akarom érni a lejátszót más eszközökről – legfőképpen az asztali PC-ről – is, és a lejátszónak is látnia kéne SMB-n a többi eszközt, amelyekben megosztott mappák vannak, plusz ki kéne látnia az internetre is.
Ehhez először csatlakoztatni kéne valahogy a lejátszót a hálózathoz, de ahogy írtam, se DHCP-vel, se manuálisan nem sikerül.
A Smart D1-gyel, aminek a helyére betettem, nem volt ilyen gond.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4005) Lalee


Lalee
aktív tag

Sziasztok! Router váltás miatt kérdezném, hogy a Dune Solo Light készülék használható az 5 GHz-es sávban?

(#4006) kezo0 válasza kezo0 (#4004) üzenetére


kezo0
addikt

Na, úgy néz ki, csak a régi Dune IP-címét nem akarja sehogy sem megkapni az új lejátszó, hiába vettem ki azt az eszközt a hálózatból, és töröltem a fix IP-hozzárendelést a MAC-címéhez. Gyanakodtam rá, hogy az lehet a baj, hogy a router a háttérben esetleg még mindig nem felejtette el ezt a társítást, és ezért nem akarja a szóban forgó IP-címet az új eszköznek kiosztani.
Szóval végül megnöveltem a DHCP-tartományt 1 db új címmel, amit még nem birtokolt korábban más eszköz, és ezt az új kiosztható címet persze azonnal megtalálta és megkapta DHCP-vel a Duo BASE 4K. :)
Innen kezdve most már látja a netet (frissítettem is rögtön a fw-t), és látja a hálózati megosztásokat is.

Most már csak az a problémám, hogy így keletkezett egy „lyuk” a DHCP-tartományomban, ami a régi Dune-hez korábban hozzárendelt IP-cím. Ezen a címen most nincs eszköz, amit azért nem szeretek, mert eddig úgy volt megoldva a hálózatom, hogy szigorúan csak annyi címre volt korlátozva a DHCP-tartomány, ahány eszközöm van, és minden eszköz MAC-címéhez fixen hozzá volt rendelve egy IP-cím. Így (talán?) egy kicsit nehezebb egy idegen eszköznek felcsatlakoznia a hálózatra. Most pedig van egy rés ezen a bástyán...

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4007) Alfajiri válasza kezo0 (#4006) üzenetére


Alfajiri
tag

Szerintem senki nem akar belépni a hálózatodba.

Pont a hetekben derült ki, hogy a legtöbbet használt WiFi titkosítás törhető. Könnyű kiolvasni, hogy milyen MAC címeket engedélyezel. Még nekem is van olyan programom, amivel tetszőleges MAC címet tudok adni az eszközeimnek (pl. amiket engedélyeztél a hálózatodban).

Ha valami mások számára is értékes információ van a hálózatodban, azt hagyományos kényszerítő módszerekkel sokall egyszerűbb megszerezni, és akkor „önként” adod át.

Hozzám legfeljebb azért lenne érdemes betörni, hogy valaki szórakozásból törölje a csak számomra értékes anyagokat. Ezek viszont Off-Line tárolókon is megvannak.

(#4008) kezo0 válasza Alfajiri (#4007) üzenetére


kezo0
addikt

Tisztában vagyok vele, hogy ha valaki nagyon be akarna törni, azt úgysem tudnám egyszeri felhasználóként megakadályozni, de azért a kevésbé hozzáértőket, akik csak úgy heccből próbálkoznának, szeretném visszatartani, amennyire lehet. Ezért is használok saját routert, és pár olyan szabályt, amelyek közül egyet leírtam. És történetesen az én routeremen (Asus RT-AC68U) kb. egy hónappal ezelőtt már javították firmware-szinten az általad említett sebezhetőséget. Legalábbis ez van a fw changelogjában: "Fixed KRACK vulnerability".
Na mindegy, ez itt már kicsitt OFF.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4014) nfsu17 válasza kezo0 (#4012) üzenetére


nfsu17
veterán

routere válogatja, de van egy úgynevezett "lease" time, amit a router addig nem oszt ki (IP címet), amíg ez le nem jár.
ez sok helyen azért 24 óra, de lehet nálad 1 hét, ki tudja.
vagy csak bugos a routered ezen része.
lényeg: ha lejárt a lease time, nincs hozzárendelve az IP cím MAC-hez, akkor a routernek kutya kötelessége kiosztani azt a köztes IP-t is.
én azt csinálnám, hogy törölném egy ideig a MAC rendelést és rábíznám a routerre, hogy adjon neki egyet.
nem baj az, ha a sor végéről kap ekkor IP-t.
utána valahogy megint meg kellene oldani, hogy kikapcsolni a dune-t, akár több napra, ha nem vagy otthon és mikor haza érsz, akkor újra online-á tenni...ha már nincs lease time gond, akkor a sorban lévő IP-t kellene kapnia

(#4015) dh66e


dh66e
Topikgazda

Srácok!
Kérem ha nagyon muszáj egymást osztanotok akkor azt priviben folytassátok....de inkább ott sem.
Ez a topik maradjon olyan amilyen eddig volt.Higgadt és segítőkész!
Az elvadult szál törlésre került....
Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#4016) kezo0 válasza nfsu17 (#4014) üzenetére


kezo0
addikt

Igen, a router menüjében bolyongva követlenül azt követően, hogy a régi lejátszót már kivettem a hálózatból, és a MAC-bindingját is megszüntettem, láttam valahol egy olyan bejegyzést, ami még mindig mutatta a régi lejátszó MAC-címét az adott IP-hez társítva, és ott, ha jól emlékszem, 24 órás lease time szerepelt. Ezért is döntöttem úgy, hogy ameddig ez az IP valószínűleg – minden igyekezetem ellenére – foglalt a routerben, addig megnövelem a DHCP-tartományt plusz 1 db kiosztható IP-vel – és ugye azt az IP-t egyből meg is kapta rendesen az új lejátszó.
De már akkor elhatároztam, hogy a 24 óra letelte után újból megpróbálom majd a régi lejátszó IP-címére besuvasztani az újat, és így is lesz. Mert rend a lelke mindennek, ezért ne legyen egy lyuk az IP-címlistában. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4017) kezo0


kezo0
addikt

A Duo-tulajoktól kérdezem: nálatok hogy záródnak az elülső merevlemez-nyílásokat eltakarni hivatott, kis lefelé nyíló „ajtócskák”?
Mert nálam a jobb oldali éppenhogy csak megáll a „felcsukott” helyzetben, a baloldali viszont sehogy sem akar úgy maradni, hanem folyton lenyílik. Bármitől is kéne ennek a kis lapkának záródnia (mágnes?), nálam nem működik. Kénytelen vagyok egy kis ragasztószalaggal zárva tartani, ahogy a gyári csomagolásban érkezett, de ez így nem normális...:(

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4018) arn77 válasza kezo0 (#4017) üzenetére


arn77
aktív tag

Nálam csukódik rendesen. Valószínű hogy mágnessel záródik, mert felcsukáskor ha elengedem odacuppantja rendesen. Ha neten vetted és nem csúsztál még ki az időből küldd vissza szerintem.

(#4019) kezo0 válasza arn77 (#4018) üzenetére


kezo0
addikt

Köszi, a lejatszo.hu-tól vettem, hétfőn hozta ki a futár. Felhívtam őket, azt mondták, ha beviszem hozzájuk, megnézik. Délután bevittem, szó nélkül kicserélték egyből egy másikra. Ennek a példánynak már rendesen odacuppannak az ajtajai. :)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4020) dh66e


dh66e
Topikgazda

Sziasztok!
Lassan itt a karácsony és ilyenkor már szállíngóznak a hírek az új lejátszókról.Nos beállt a Dune is a sorba 2018-ra a maga módján elég szépet ugrott az elvárt felé.HDR.....60p....tunerek....Amilogic és Realtek procikkal....szóval a Sigma kapcsolat úgy néz ki most véget ér egy időre.
Nos nézzük....

Pro
-Dune HD Pro 4K Ultra

-Dune HD Pro 4K

Sky
-Dune HD Sky4K Plus

Neo
-Neo 4K T2 Plus & Neo 4K T2

-Neo 4K

(#4021) kezo0 válasza dh66e (#4020) üzenetére


kezo0
addikt

El tudom képzelni az árakat... Vagy inkább el se tudom képzelni. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4022) dh66e válasza kezo0 (#4021) üzenetére


dh66e
Topikgazda

800 USD a legdrágább modell....ami mire ideér kb lesz 250-270k szerintem.....
a sky 210 dollár ami azért elég baráti.
Vegyük figyelembe hogy Duneről van szó nem kínai kis dobozkákról.....

[ Szerkesztve ]

(#4023) kezo0 válasza dh66e (#4022) üzenetére


kezo0
addikt

Persze, tisztában vagyok vele, de közben sajnos egyre inkább a névért kell fizetni, mivel sok kínai dobozka lényegében ugyanezt tudja, töredék áron... És a Dune neve sem jelenti már ugyanazt a minőséget, mint mondjuk 6-8 évvel ezelőtt.
Most, hogy vettem egy Duo BASE 4K-t a Smart D1 helyett, azért közvetlenül megtapasztalhattam, hogy a régi D1-es még most is milyen robusztus kis jószág, mennyire egyben van, milyen masszívan van összerakva. Jó kézbevenni, jó ránézni, látszik rajta, hogy „van benne anyag”, minőségi darab. Már-már profi cucc, persze ha eltekintünk a tudásbeli korlátaitól, amelyek mára már kiütköztek. De amit tud, azt stabilan, hülyebiztosan tudja, nem nagyon lehet összezavarni.
Ezzel szemben az új lejátszó is elég tetszetős, de valahogy már mégsincs az a professzionális megjelenése, kicsit olyan „műanyag”, könnyűsúlyú, kommersz készüléknek tűnik, hiába a szabvány „hifitorony rack”-méret. És akkor ugye ott vannak a HDD-fiókokat eltakaró ajtólapocskák, amelyek nálam nem akartak zárt állapotban rögzülni, valószínűleg az összeszereléskor kifelejtett kis mágnesek miatt, és ami miatt rögtön mehettem is másikra cseréltetni a vadiúj lejátszót... Azért ez sem tünteti fel túl jó színben a céget. (Persze, tudom, ilyesmi a legnagyobb, legdrágább márkák termékeivel is megesik időnként.)
Szóval az a lényeg, hogy én egyre kevésbé látom azt a pluszt, amivel a Dune-ok még mindig kiemelkednek a médialejátszók egyre terebélyesedő erdejéből.
És ezt úgy mondom, hogy most egy Oppo-203 és egy HiMedia Q10 Pro is van itthon a Duo BASE 4K mellett, szóval van némi összehasonlítási alapom felfelé és lefelé is tekintve az árkategóriákat a Dune-hoz képest.
Mindazonáltal drukkolok a Dune márkának, hogy az árhoz ténylegesen az a minőség társuljon még nagyon sokáig, amit régóta megszoktunk tőle, de ennek érdekében valami nagyot és látványosat (is) kéne dobniuk, amivel az átlagos felhasználók tömegét is meg tudnák győzni, hogy érdemes kiadni azt a nem kevés plusz pénzt a termékeikért.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4024) kezo0 válasza kezo0 (#4016) üzenetére


kezo0
addikt

Mivel a korábban leírt kis ajtóhiba miatt ma egy másik példányra cserélték a Duo BASE 4K-mat, kézenfekvő volt, hogy ismét megpróbáljam az új lejátszónak azt az IP-címet kiosztatni a DHCP-tartományban, ami a régi Smart D1-esé volt – és lám, ezúttal már tényleg szabad volt ez a cím, és egyből meg is kapta az új Dune. :)

Viszont némi csalódással tölt el, hogy a behelyezett két merevlemez között mindössze 19 MB/s sebességgel megy a másolás, ami enyhén szólva nem az a tempó, amire számítottam... (Egy 4 TB-os WD Red és egy 4 TB-os WD Green van a két fiókban.) Ez vajon normális, vagy csak nálam ilyen?

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4025) Alfajiri válasza kezo0 (#4024) üzenetére


Alfajiri
tag

Próbáld ki, hogy hálóról menyivel tudsz a lemezekre másolni.

10 MB/s alatt jellemzően 5-7 MB/s volt.

Állandóan kiszeded a lemezeket, vagy azt tervezted, hogy az egyikről a másikra másolod, és csak egyet kell fizikailag mozgatni?

A 19 MB/s USB-s sebességnek is kevés, 75 GB egy óra alatt siralmas.

(A telefonom WiFi-n gyorsabban másol másik eszközre.)

Ezért is írtam korábban, hogy csak hálóról használom, pedig egy SSD ebben is elférne.

(Nem a készülék tömege számít, olyan technológiai váltás van szinte minden évben, mint amikor a csöves-tranzisztoros készülékek helyett bejöttek az integrált áramkörösök. Egyre kisebbek a méretek nagyobb tudással, és persze kisebb tápegység is elég hozzá.)

[ Szerkesztve ]

(#4026) Sonja válasza dh66e (#4020) üzenetére


Sonja
veterán

No, egy Dune HD Sky 4K Plus típusra azt hiszem, hogy már le fogom cserélni a Dune HD TV-101 lejátszóm (meg a VU+ Solo műholdasom). :C Amivel egyébként meg vagyok elégedve. :K Kérdés, hogy nálunk mikor lesz kapható?! :F Szlovákoknál már van, méghozzá 210€-ért (~66eHUF)! Nálunk se kellene 70eHUF-nál többért adni. :U

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#4027) Multibit válasza kezo0 (#4024) üzenetére


Multibit
veterán

A HDD beépíthetőség csak mókusvakítás! Ezek az eszközök hálózatos használatra lettek kitalálva. Nem kell másolgatni, az eredeti helyéről lehet lejátszani a fájlt. Éppen ezért nem fordítanak kellő figyelmet az eszközök háttértárkezelő képességére, ezért ilyen szánalmas a performancia.

(#4028) gyeniko válasza Multibit (#4027) üzenetére


gyeniko
őstag

Akik nem használnak NAS-t, azoknak jól jöhet az akár 2*10 Tb beépíthető HDD. Ezeken lehet filmeket archiválni, ráadásul hálózatban is láthatóak a beépített HDD-k, vagyis ebben a tekintetben helyettesíthet egy NAS-t. Egy éjszaka alatt 700 Gb-ot lehet mozgatni a HDD-re, vagy a HDD-k között, ez elegendő lehet.
A Dune HD Pro 4K Ultra konkrétan annyira fullos készülék, hogy nincs hasonló a piacon, ha rendben lesz a firmware-e, akkor igazi konkurense sem lesz.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4029) Multibit válasza gyeniko (#4028) üzenetére


Multibit
veterán

ráadásul hálózatban is láthatóak a beépített HDD-k
Ez így rendben is lenne, ha a beépített HDD-re az írás hálózaton keresztül normál sebességgel menne.

(#4030) gyeniko válasza Multibit (#4029) üzenetére


gyeniko
őstag

Ezt még nem tudjuk, de nekem 15-20 mbps elég volna.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4031) djnice válasza Sonja (#4026) üzenetére


djnice
veterán

Az Amlogic S905 nem túl jó SD felskálázásban, homályosabb képet ad mint a többi SoC, a HD és a deinterlacing viszont tökéletes. Szóval ha SD adásokat is nézel, akkor csalódás lesz a VU+ után.

Amúgy megkapod ugyanezt 80$ körül, és erre mehet LibreELEC + TVHeadend is: [link]

[ Szerkesztve ]

(#4032) djnice válasza djnice (#4031) üzenetére


djnice
veterán

Igaz, a kínainál nincs CI+ olvasó és beépíthető HDD, így ha azok is kellenek, akkor nem opció.

Itt egy összehasonlító táblázat az új Dune típusokról:

(#4033) nfsu17 válasza djnice (#4032) üzenetére


nfsu17
veterán

a sky 4k plus számomra marha jó vétel lenne ilyen 66-70k áron.

most van 2db külön eszközöm, ami fejenként volt pont 60k (egy dune, meg egy STB), ez meg egyben tudná ezeket.

de annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy leírni is sok lenne. :D

ennyiért meg lehet nem lennék én a tesztalany.
plusz ugye azért az új gépek kezdetén a dune sw-e....hááát :U

-100%-osan ki tudná-e váltani mondjuk a STB-om, ami azért elég jó (epg megjelenítés, képminőség, hangváltás, felvétel, keresés gyorsasága, egyszerűsége, jelez-e ha van új csatorna, mit mutat a now&next csat.váltásnál, stb.)
-ha felveszek DVB-C-ről, közben tudok-e filmet nézni akár ugyan arról a vinyóról, mert most két eszközzel még jóhogy.

Ha bármelyik eszköz is tönkre menne (azért nem kellene), akkor viszont biztos ez lenne a köv. lépés.

(#4034) dh66e válasza Sonja (#4026) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Nagyon kíváncsi leszek az első tapasztalatokra.....

(#4035) kezo0 válasza Alfajiri (#4025) üzenetére


kezo0
addikt

Tehát akkor most folytatom a Duo BASE 4K-s első tapasztalataimat.

Azzal kezdtem, hogy a két belső HDD között csekély 19 MB/s volt a másolás sebessége.

Azzal folytattam, hogy az asztali PC-ről átküldtem a hálózaton keresztül egy jó nagy méretű fájlt a Dune egyik belső HDD-jére. Ez szinte mindennapos volt nálam eddig is, csak a LAN kábel végén eddig a jó öreg Smart D1 volt, most pedig már az új szerzemény. A D1-re mindig stabilan kb. 7 MB/s volt a másolási sebesség, ami ugye rohadt kevés, de már megszoktam, hogy az a 100-as csatoló csak ennyit tud. Na de a Duo BASE 4K-ban már gigabites csatoló van, lássuk hát, mennyivel megy arra a másolás! Nem hiszem el: 5-6 MB/s-mal vánszorog! Gigás routerrel, Cat5e kábelen keresztül! Miközben a HiMedia Q10 Pro-m belső winyójára 40-60 MB/s-mal tudok másolni ugyanarról a windows-os asztali gépről, és azért az is messze van a teljes gigabites sebességtől. De mondjuk az legalább elfogadható. Ez viszont elfogadhatatlan... El se hiszem. Csak abban reménykedem, hogy hátha nálam van valami hiba, de szerintem ez ilyen. :(
Csak az az érdekes, hogy miközben ilyen lassan megy a másolás a PC-ről a lejátszóra, a lejátszó ugyanerről a PC-ről a hálózaton keresztül, simán, akadásmentesen játssza le a 80-100 Mbit/s bitsebességű 4K HEVC filmet, de akár a 100-150 Mbit/s bitsebességű demót is. Ez ugye durván 12-19 MB/s-nek felel meg. Akkor hogy van ez? Miért nem megy legalább ennyivel a fájlmásolás ugyanabban a halózatban, ugyanazon a kabelen, ugyanabban az irányban?

A két belső HDD-t fixen benne akarom hagyni a lejátszóban, tehát egyiket sem akarom napi rendszerességgel kivenni és mozgatni. A lejátszandó anyagokat az említett PC-n „szerzem be”, majd küldöm át a belső hálózaton keresztül a Dune-ben levő HDD-k valamelyikére. (Az egyik HDD-n a még nem látott anyagokat tárolom, majd megtekintés után azokat, amelyek szerintem érdemesek a megőrzésre, átmozgatom a másik HDD-re, az tehát az „archívum”.) Ilyen sebességek mellett viszont ez nem lesz előrelépés a Smart D1-hez képest, amit egyebként már meg is hirdettem...

Azért hogy írjak valami pozitívumot is, a saját jukebox („My Collection”) találati pontossága mára egészen kiforrott: kb. 200 db filmből mindössze 1 db volt, amit az adatbázis szkennelése után még meg kellett erősítenem (de azt a nem túl közismert dán filmet is eltalálta), a többit viszont elsőre sikeresen beazonosította, és társította hozzá a borítókat és egyéb infókat. Mindezt úgy, hogy a médiafájlok elnevezései gyakran nem felelnek meg semmilyen konformnak, és emiatt pl. egy Kodi első nekifutásra simán belebukna jópárnak az azonosításába. Mindössze egyetlen aprócska gond van most ezzel a jukebox funkcióval: a jelenlegi legfrissebb fw-ben ez a szekció teljes egészében angol nyelvű lett, értve ezt a menü ikonjainak felirataitól kezdve a filmekhez társított borítókig és más filminfókig bezárólag. Tehát még a magyar filmekhez is az angol nyelvű borítót és leirást társítja. A lejatszo.hu-s fórum szerint ezt a bugot már jelezték a fejlesztőknek, és remélhetőleg hamarosan visszakerül a magyarítás a My Collection-be. (Kiváncsi vagyok, akkor is marad-e majd ez a kiváló találati pontosság az indexelés során.)

Na, egyelőre ennyi. Ja, meg még az, hogy hiába van engedélyezve az AirPlay a lejátszón, az iPad minim nem talál AirPlay-képes eszközt a hálón. Lehet, hogy az iOS 11 miatt? Szóval ezt is javítani kéne a fw-ben.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4036) Rbert


Rbert
aktív tag

Sziasztok!
Dune HD Lite-al van olyan gondom,hogyha 4K-ra állítom a video módot lefagy,vagy ha nem is fagy le akkor ki-be kapcsol a kép.A Tv egy LG Oled B7 az erősitő :Denon X4100 láncba van kötve.
Mi lehet a gond? Ha 1080P-n hagyom a video módot nincs semmi gond.De 4k filmnél ez ront a minőségen...

(#4041) dh66e


dh66e
Topikgazda

Na közben találtam képet a Dune HD Pro 4K Ultra készülékről.

(#4042) kezo0 válasza dh66e (#4041) üzenetére


kezo0
addikt

Szépnek szép, de ha majd erre is csak 5-6 MB/s-mal lehet másolni...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4043) dh66e válasza kezo0 (#4042) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szerintem annak azért illene javulnia sokat ekézték az oroszok emiatt a Dune-t.

(#4044) Multibit


Multibit
veterán

Számomra felesleges ficsurok: HDD-hely, wifi, bluetooth, kijelző, HDMI-in, tunerek, USB2. Egy spártai, nagy tudású, valódi hálózatos Dune kéne! Biztos vannak, akik ezeket a szabvány hi-fi méretű, túlárazott modelleket keresik, de nekem más kell (majd).

(#4045) gyeniko válasza Multibit (#4044) üzenetére


gyeniko
őstag

"Biztos vannak, akik ezeket a szabvány hi-fi méretű, túlárazott modelleket keresik,"

Mennyiért kellene adják ezzel a tudással, hogy ne legyen túlárazott?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4046) djnice válasza gyeniko (#4045) üzenetére


djnice
veterán

Kb mint a Zidoo, mert a hw ugyanaz. És ott is van support rendesen.

(#4047) gyeniko válasza djnice (#4046) üzenetére


gyeniko
őstag

Jaha, értem! ;]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4048) dualcore válasza kezo0 (#4042) üzenetére


dualcore
őstag

Nekem ehhez nem lenne türelmem (5-7 Mb). Nekem van a pc ben dashboard, abba átteszem a merevlemezt és 120-160 Mb sebességgel másolom.

(#4049) gyeniko válasza dualcore (#4048) üzenetére


gyeniko
őstag

Én azzal "büntetem", hogy ott hagyom éjszakára, hadd küzdjön! Reggel pedig megnézem, hogy sikerült-e a másolás/áthelyezés és kikapcsolom a ketyeréket. Így nem idegesít, hiszen szorgalommal, kitartással egyenlíti ki a képességei hiányát! :DDD

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4050) dualcore válasza gyeniko (#4049) üzenetére


dualcore
őstag

Ezt mind megértem :C de ha valami gebasz merül fel a másoláskor, akkor akár bünteted ismét egy éjszakát? Tényleg kitartó türelmed van :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.