Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8551) baluka


baluka
tag

Tiszteletem mindenkinek!

Dune HD Max Vision 4K tulajaként kérdezem, hogy miért van az hogy amennyiben a nézett film nem 1.78 vagy 1.85 képarányú és ezáltal ugyebár a képernyő alsó és felső részén fekete sáv van ez a fekete valójában nem fekete hanem inkább szürkésfekete. Ugyanez érvényes akkor is, ha két jelenet között néhány pillanatra elsötétül a képernyő, illetve a vége főcím előtti "fekete" képernyőre is.
A nézett anyag minőségétől teljesen független a dolog, jelen van 4K DV, HDR anyagoknál is.

A TV-m OLED, konkrétan egy Sony A1, tehát elvárható lenne a tökéletes fekete, annál is inkább mert a BD lejátszómról (Sony X700) lejátszva ugyanaz a film "kávái" illetve fekete képernyői tényleg tökéletes feketék... :F

A Dune-n a legújabb alpha firmware van telepítve, a HDMI kábel a lehető legjobb minőségű, a TV-n az összes HDMi bemenetre ugyanazok a beállítások vannak rögzítve, tehát úgy gondolom a Dune beállításaiban kell keresnem a probléma forrását...

Létezik ilyen beállítás egyátalán vagy ez a Dune lejátszók sajátsága?!

Köszönöm a tanácsokat!

(#8552) Valkűr válasza baluka (#8551) üzenetére


Valkűr
őstag

Hát szerintem az nem Dune, hanem a TV beállitás, kalibrácio...Nálam sima HD is tökéletes fekete, majdnem a keret fekete pedig nem tv hanem vetitő

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8553) junior19 válasza baluka (#8551) üzenetére


junior19
senior tag

Vagy a Dune és a tévé dinamika tartománya nem egyezik meg, vagy pedig a Dune képbeállításoknál a Fényerő meg van emelve.
Feltételezve hogy a képi beállítások megegyeznek a Dune bemenetén a Sony BD lejátszó bemenetével, tehát mindkét bemeneten a sötét részek fényereje a gyári középértéken van, akkor a fenti két lehetőség lehetséges.
A Dune beállításai között van lehetőség RGB vagy YCbCr jel (a helyes az YCbCr) kiadására, a tévén pedig a HDMI beállításoknál kell keresni a megfelelő lehetőséget. A Sonyn alaphelyzetben Automata van beállítva, ezt kell a megfelelő korlátozott vagy 16-235-ös tartományba tenni. Esetleg a tévén is lehet RGB vagy YCbCr lehetőség. Ezeket az opciókat keresd.

codec project

(#8554) djnice válasza baluka (#8551) üzenetére


djnice
veterán

Próbáld ki a black level HDR10 teszt fájlokat innen: [link]

(#8555) Tyrone89


Tyrone89
tag

Sziasztok!

A kb 1 hete vásároltam egy Dune HD Real Vision 4K médialejátszót, eddig mindig külső HDD-ről néztem csak filmeket, sosem használtam még hálózati megosztást. Most szeretnék, DE..dlna megosztásnál akadoztak a filmek, mind1 hogy egy nagyon magas bitrátájú 4k remux vagy egy alacsony bitrátájú 4K netflixről származó anyag, akadozott a lejátszás, pedig vezetékes csatlakozással történt. Javasolták többen, hogy próbáljam ki az SMB megosztást, kaptam leírást ehhez, javaslatokat több fórumtárstól is hogy milyen dolgokat próbáljak még meg hozzá beállítani, de egyszerűen hiába csinálok és állítok be mindent úgy ahogy a leírásban szerepel, és ahogyan tanácsolták, nem tudok belépni a megosztott mappába. Látja a Dune a mappát, de nevet és jelszót kér, amit be is írok, de egyszerűen csak a hálózati könyvtár nem elérhető üzenet fogad.

Lenne esetleg valakinek még bármi ötlete, hogy mit lehetne tenni azért hogy működjön?

(#8556) Csabi1984 válasza Tyrone89 (#8555) üzenetére


Csabi1984
addikt

Windows-ról lenne a megoszlás? Ha igen akkor csinálj a pc-re jelszavas belépési módot és utána azt add meg a Dune-be.

(#8557) Tyrone89 válasza Csabi1984 (#8556) üzenetére


Tyrone89
tag

Igen windows-ról, és ezek is megvoltak már, de sajnos nem működik

(#8558) IP1954


IP1954
aktív tag

Vannak kisebb csapdák:
Rossz a fordítás, nem "könyvtár" nevet kell megadni, hanem "megosztás" nevet.
A Windows alapból letiltja az SMB elérést, engedélyezni kell saját kockázatra.
A forrásoknál célszerű felvenni a megosztásokat, nem tallózva.
Elképzelhető, hogy nem találja meg számítógép név alapján, ilyenkor átmenetileg IP cím kell.
A Windows változtatások után egy Dune áramtalanítás sem árt.
. . .

(#8559) ricsik válasza junior19 (#8553) üzenetére


ricsik
őstag

A megosztott mappának nem elég jogosultságot adni, ki érheti el, hanem az NTFS biztonságon és hozzá kell adni, mivel ez a tiltás erősebb, mint a megosztás engedélyezése.

(#8560) baluka


baluka
tag

A 8551-es hozzászólásomban vázolt problémát sikerült megoldanom, magam sem hittem el hogy ilyen egyszerű lesz a dolog: nem a Dune ill. a TV beállításaiban kellet keresnem hanem a HDMI kábelt ellenőriznem, hangyányit ki volt mozdulva a csatlakozó a TV aljzatából, miután igazítottam rajta minden rendben a fekete színt illetően. :)
Csak azt nem értem hogy miként mozdulhatott meg a csati, nem matattam még csak a környékén sem... :F
Könnyen lehet, hogy a kábel kvázi a saját súlyátol mozdult meg, mivel egy kimondottan robosztusra sikerült példányról van szó:

[link]

Mindenesetre köszönöm a tippeket, tanácsokat!

[ Szerkesztve ]

(#8561) DasBoot


DasBoot
aktív tag

Jó szerencsét! A Dune HDmax-szal szeretnék lejátszani egy műsoros blu-ray lemezt. Sajnos nem érzékeli a lemezt. Látatlanban tudna valaki megoldást írni? Esetleg merre induljon el a hibakeresés? Másik lejátszóban működőképes. Üdv.: Joe

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8562) junior19 válasza DasBoot (#8561) üzenetére


junior19
senior tag

A Dune BD lejátszói híresen gyengék voltak, képesek voltak megadni magukat úgyis, ha nagyon ritkán használták. Nagy az esély, hogy nálad is ez történt.
Esetleg beruházol egy külső usb-és BD lejátszóba, ha gyakrabban használnál lemezt, ha nem, akkor pedig kérj kölcsön egyet amíg lemented egy HDD-re ezt a lemezt.
Mielőtt a minőségi jelző szóba kerülne, a gyári lejátszó sem jobb egy külső usb-től.

codec project

(#8563) DasBoot válasza junior19 (#8562) üzenetére


DasBoot
aktív tag

junior19! Valóban, hosszabb ideig nem használtam, de ez lassan 1 éve derült ki. Nemrégen vásároltam egy BD writer-t, és egy LG br lejátszóval sikerült a lemezeket lejátszani, de Dune-vel a hálózati lejátszás remek, az utóbbival gyenge. Szóval a kettőt tudom használni, ha már megvannak, ezért beruházni sem szeretnék.

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8564) junior19 válasza DasBoot (#8563) üzenetére


junior19
senior tag

Akkor az íróval lemented a gyári lemez tartalmát egy HDD-re, s akkor már a Dune-vel is letudod játszani. Ha az író usb-és, s csak ritkán használnád egyébként, akkor meg csatlakoztasd a Dune-hez, s nem is kell lementeni a tartalmat.

codec project

(#8565) DasBoot válasza junior19 (#8564) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Teljesen más az elképzelésem, de az most nem ide tartozik. Nem véletlenül vettem a blu-ray írót. Csak nem lett volna rossz egy géppel megoldani, azért köszönöm a tanácsot.

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#8566) Beni2360 válasza DasBoot (#8565) üzenetére


Beni2360
félisten

Meg érne egy misét és szetkapni hátha lehetne benne lejátszót cserélni?

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8567) liszi70


liszi70
nagyúr

A régi Dune HD sorozatra (HD Duo, HD Max, HD Smart D1, H1, B1 stb.) létezik még mai is garantáltan működő youtube app?

(#8568) stemplar07


stemplar07
őstag

[link] Végre valami fejlesztést is csináltak.. a régebbi készülékekre is ..és sok javítást is

(#8569) Rederik


Rederik
tag

Sziasztok,

Lehet tök hülye kérdés, de nem értem miért nem boldogulok vele. Dune HD Pro Vision 4K Solo médialejátszóm van, ezen nem lehet normálisan Netflix-et nézni? Mármint 4K/Dolby vision stb? Csak a mobillal kompatibilis applikáció megy fel rá, ami tök gyenge minőséget produkál. Azt nem lehet elérni ezzel az eszközzel, mint amit pl egy okos TV tud NEtflix vonalon?

Köszönöm!

(#8570) kokokka válasza Rederik (#8569) üzenetére


kokokka
őstag

19 hsz-el a kérdésed előtt meg lett válaszolva. Nem előszőr. Olvass vissza légy szíves!

(#8571) Whiteshark13


Whiteshark13
tag

Sziasztok!
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy Dune HD Real Vision 4K-nak. Eszméletlen jó lejátszó, eddig a TV médialejátszóját használtam, ez ahhoz képest maga a mennyország!
Viszont, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám normális működésre bírni a streaming appokat? Azt olvastam már mindenhol, hogy a Netflix max FHD-ben működik, ez OK. Viszont nem tudok se feliratot, se hangsávot váltani, mert nem lehet kiválasztani a kis szövegbuborékot, ahol választani lehetne. Az Amazon Prime szaggat. Néhány másodpercenként megakad a kép. Az HBO Max egész jól működik pár percig. Aztán megáll, majd kiírja, hogy nem lehet lejátszani a kiválasztott forrást, próbálkozzak később.
Nem olyan nagy tragédia, mert a TV-en ezek működnek frankón, a lejátszót meg kimondottan nem ezek miatt vettem, de ha már tud ilyeneket, működjenek rendesen.
Tudnátok ebben esetleg segíteni?
Előre is köszönöm!

(#8572) Csabi1984 válasza Whiteshark13 (#8571) üzenetére


Csabi1984
addikt

Szerintem ez az eszköz nem igazán való streamelésre (HBO,Netflix stb) amúgy nekem is ilyen van és imádom :D

(#8573) Whiteshark13 válasza Csabi1984 (#8572) üzenetére


Whiteshark13
tag

Hát, azt látom. :-) Csak gondoltam, hátha.

(#8574) kokokka válasza Whiteshark13 (#8573) üzenetére


kokokka
őstag

Akkor neked is :

[link]

(#8575) asddsa


asddsa
tag

Sziasztok

Elo lehet hozni valahogy egy csuszkat, ahol latszik az aktulais fajl pozico? hihetetlen, hogy mindenhol van, csak a dunenek ne lenne

O_o // Megbízhatóságom : http://tinyurl.com/asddsamegbizhatosag

(#8576) dh66e válasza asddsa (#8575) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Amennyiben filmlejátszásra gondolsz.....
Jobb kurzor gombot megnyomod ott megjelenik az aktuális állapot vagy az info gomb megnyomásával megjelennek a bővített infók(hátralévő idő,aktuális,hátralévő).

[ Szerkesztve ]

(#8577) Perillustris


Perillustris
senior tag

Jó estvét! Real Vision 4k beállításainál sem az Általános, sem a Rendszer menüben nem jegyzi meg a beállított képernyőkímélési paramétereket. Át tudom állítani, de újraindítást követően már ki van kapcsolva. Egyedül az alvó üzemmódot jegyzi meg. Más tapasztalt ilyet? :F :R

Perillustris

(#8578) akovacs


akovacs
csendes tag

Üdv mindenkinek.
A következő ügyben szeretnék segítséget kérni:
Adott egy Dune HD Solo Lite lejátszó a legutolsó FW-vel. Kábelen csatlakozik a gigabites hálózathoz, többek között egy, a hálózatban lévő DS418Play NAS-hoz.
Jeleneleg Samba-n csatlakoznék, de nem férek hozzá, az eddig alkalmazott fh.név/jelszó párost nem fogadja el. Azért használonám a Samba megosztást, mert az NFS nem is érhető el a Források/Hálózati böngésző menüben. Csak a "SMB szerverek" és az "UPNP/DLNA" látszik ott. A hálózatban lévő másik Dune és Mede8er lejátszók hasonló menüpontjában ott az "NFS szerverek" lehetőség, de ennél ez nincs meg. Amúgy a másikon az NFS megosztás kiválóan fut, a NAS-on az idevonatkozó beállítások rendben vannak. Hard reset-et próbáltam, nem oldotta meg.
Köszöm a segítséget!

(#8579) junior19 válasza akovacs (#8578) üzenetére


junior19
senior tag

[link]
Ne a Hálózati böngészőben keresd az NFS megosztást. A főképernyőn nyomj egy POP Menü-t , adj hozzá egy új hálózati megosztást. Megjelenik a linken látható kép, s a Típusnál az NFS-t választod az SMB helyett. Megadod az adatokat, de szerintem a nasban is hozzá kell adni. De az már menni fog, hiszen egy másik lejátszónál már megadtad.

codec project

(#8580) akovacs válasza junior19 (#8579) üzenetére


akovacs
csendes tag

Köszi a választ!
ezt sajnos már próbáltam, a válasz: A hálózati könyvtár nem elérhető.



Próbáltam úgy is, hogy az IPcím helyén a szerver neve van (DS418)

(#8581) junior19 válasza akovacs (#8580) üzenetére


junior19
senior tag

De a Nasnál is engedélyezted ezt a lejátszót?
Ennek más az ip címe, mint ami már működik neked másik Dune lejátszóval. A működő Dune meg van adva a Nas-ban a megosztásoknál, az NFS engedélyeknél az ügyfélnél meg van adva. Ezt a másik lejátszót is hozzá kell adni. Ha minden adat egyezik a másik lejátszó adataival az ip címen kívül, akkor passz.

codec project

(#8582) dh66e válasza Perillustris (#8577) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Lehet hogy bug nem tudom,de egy rendszer visszaállítást megpróbálnék hátha bezavart egy frissítés.Esetleg egyel korábbi fw-t tegyél fel.

(#8583) akovacs válasza junior19 (#8581) üzenetére


akovacs
csendes tag

Köszi az ötleteket. A több lejátszó miatt *.* -al van engedélyezve a NAS-on. Egyébként egy hard reset után jött ez a hiba elő, addig nem volt ezzel gond.
Érdekesség, hogy én ellennék a Samba-n is, de ott sem enged be, semmilyen fh. név/jelszó párossal sem. A hálózatban van egy másik NAS is, egy DS218-as, arra viszont be tudok jelentkezni Samba-val, de NFS-sel oda sem.
Passz...

(#8584) junior19 válasza akovacs (#8583) üzenetére


junior19
senior tag

Akkor talán egy hosszabb, pár perces áramtalanítás, ha ez sem segít, akkor sw újrarakása, gyári beállítások visszaállítása, s újra beállítása a készüléknek.
Érdekes egyébként, még ilyennel nem találkoztam.

codec project

(#8585) akovacs válasza junior19 (#8584) üzenetére


akovacs
csendes tag

Köszönöm, megtörtént a hard reset, semmi eredmény. Az NFS-t feladtam, próbálok a SMB-ra valami megoldást találni, ugyanis - mint a #8583-ban írtam - a család másik NAS-ára SMB-án simán be tudok jelentkezni. Átnéztem a két NAS beállításait, engedélyeket, de minden azonosnak tűnik.

(#8586) SPEA


SPEA
aktív tag

sziasztok

Pro Vision 4K solo-hoz milyen külső infra vevőt lehet használni? Egyformák ezek a 2-3E Ft-os érzékelők? Használ valaki ilyet?

(#8587) fecke78


fecke78
senior tag

Pro vision 4k solom nfs el van a synology nassal ,ma csinálhattam bármit akadozott minden film , restartok megvoltak , router,nas, dune , nem oldodott meg smb - n no problem , ki érti ezt...

(#8590) Simi2000


Simi2000
tag

Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne, hogy Dune HD Real Vision 4K vásárlásán gondolkozom, és nem találtam róla információt, hogy USB-s kűlső merevlemezből kezel-e 8TB-osat? Van valakinek ilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban?

(#8591) Csabi1984 válasza Simi2000 (#8590) üzenetére


Csabi1984
addikt

Erre sajnos nem tudok válaszolni de arra igen, hogy szeretem a lejátszót. :)

(#8592) Beni2360 válasza Simi2000 (#8590) üzenetére


Beni2360
félisten

Mivel ugyan az a SOC van benne mint a ZIDOO-ban és az 14 TB-ig kezel szvsz bőven tudja.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8593) pedro7 válasza IP1954 (#8436) üzenetére


pedro7
tag

Próbálgattam mindent és egy egyszerű hiba okazza.
Ha újraindítom a gépet akkor utána elindul egyből a flac file is.
De egy pár nap után újrakezdi.És megint újraindítás.
Gyári visszaállítás előtt van még valami ötlet , hogy mi okozhatja ezt ?

(#8594) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Sziasztok. Úgy tudom van valami kiegészítés (régi bejegyzés a Dune oldalon) ahol a lejátszót összelehet hozni a Plex-szel (szinkronizáció). Persze egyszerűbb lenne felrakni a klienst de az még a Sony Tv-n is néha homokórázik :D

(#8595) dh66e válasza Csabi1984 (#8594) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Sajnos annak a fejlesztésével már felhagyott a szerző,nem tudom mennyre működik,ha egyáltalán elérhető.
Amennyiben droidra kellene van appja a play áruházban,azt próbáld meg inkább.

(#8596) Csabi1984 válasza dh66e (#8595) üzenetére


Csabi1984
addikt

Tudom van applikációja csak nem minden eszközön működik remekül még a Sony Tv-men sem. Azaz működik de szerintem nincsen jól optimalizálva.

(#8597) dh66e válasza Csabi1984 (#8596) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Értem,én nem használom ezért többet erről nem tudok mondani.
Nézd meg Duneön lehet jobban kezeli mint tv.Egy próbát megérhet.

(#8598) Sonja


Sonja
veterán

Most szembesültem egy feliratos problémával (Dune HD Real Vision 4K). Egy 4K és DV MP4 file-t játszottam le (Halo sorozat), és bizony néha kihagy 1-1 sort a feliratból (A felirat jó, ez 100%!)! :( Mi a fenétől lehet ez? Esetleg javították ezt már az alpha firmware-ben? :F Én csak az utolsó stabilt használom rajta. :B :R

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#8599) dh66e válasza Sonja (#8598) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Nézd meg nyugodtan az alpha fw-vel max visszarakod a stable-t ha nem jó.

(#8600) greike


greike
tag

Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék! Kizárólag merevlemezről HDR anyagok lejátszásához melyik lejátszó lenne a jobb választás? Dune HD real vision 4K vagy a Dune HD 4K Pro II? Előre is köszönöm a választ!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.