Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8501) kezo0 válasza Valkűr (#8499) üzenetére


kezo0
addikt

OFF
„… az se mindegy hogy azt mondom idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit!”
Ahogy az sem mindegy, hogy „egyet értesz” vagy egyetértesz. Mert a kettő tök mást jelent. Bocs a nyelvészkedésért, és ne is vedd magadra, mert ezt nagyon sokan írják rosszul.
Tudom, nem nyelvtan topik, de ha lenne is helyesírással foglalkozó topik, ott nem azok gyülekeznének, akikre a leginkább ráférne…
ON

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#8502) Mizurichi


Mizurichi
tag

Üdv!
Valaki tudna segíteni abban hogy, hogyan lehetne Tidalt hallgatni Dune hd pro vision 4k solo-n, a tv bekapcsolása nélkül?
A spotify remekül megy így, de Tidal nem. Ráadásul a Tidal app csak videokat ajánl fel, nagyon nehéz benne lejátszási listákat keresni. Meg makacsolja magát rendesen :)
Előre is köszi a segítséget.

(#8503) Valkűr válasza Mizurichi (#8502) üzenetére


Valkűr
őstag

Na ezt pld nem próbáltam, a már leírt és általam vázolt dolgok miatt, eszem ágában nem volt még ezen zenét hallgatni, de ha holnapig nem jön válasz ígérem ki fogom probalni! Esetleg érdemes lenne a telefon approl vezérelni ha tidalozol! Valszeg ott könnyebben menne…

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8504) Valkűr válasza kezo0 (#8501) üzenetére


Valkűr
őstag

Semmi gond egyetértek veled, mert valóban egy szó! Nem mindig figyelem, és sok esetben a telefon kijavít, teszi ezt hibásan az esetek 80%-ban…🙂

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8505) Mizurichi válasza Valkűr (#8503) üzenetére


Mizurichi
tag

Sajnos a telefon Tidal app-ja nem ismeri fel a Dunet, míg a Spotify minden további nélkül megy rajta.
Mivel egy nagyon komoly dac-kon hallgatom így nagyon is eszem ágában van hallgatni. Ráadásul nekem a dune kijelzőjén ott tündököl az MQA logó.
Előre is köszönöm ha kipróbálod.

(#8506) Valkűr válasza Mizurichi (#8505) üzenetére


Valkűr
őstag

Na igy már más a kérdés, holnap ránézek! De nem a TIDAL appra, hanem a Dune telefonos apjára gondoltam!

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8507) Mizurichi válasza Valkűr (#8506) üzenetére


Mizurichi
tag

Sajnos abban nem nyitja meg a Tidal alkalmazást.A tv-n látom csak ha meg nyitja. De ott is csak videokat tölt be. Nagy nehezen lehet keresni albumokat, de a videokat erölteti. Kiváncsi vagyok neked mit sikerül. Nem is értem, a Tidal app érzékeli mire van letöltve, és úgy ajánlja a lejátszani valót?
Érdekes :)

(#8508) Valkűr válasza Mizurichi (#8502) üzenetére


Valkűr
őstag

Jo reggelt, ahogy ígértem teszt alatt a TIDAL! Tökéletesen működik vele minden funkcio! Mikor töltöd le nem mindegy melyiket szeded, a legfelsőnél irja, hogy az ön tévéjével kompatibilis, ezt kell leszedni. Bedob egy oldalt egy linkkel indításkor amit vagy telon vagy Pc megnyitsz és beírod a kódot amit kidobott a Dune.. Ekkor automatikusan elindul a TIDAL. Nálam gyönyörűen fut!

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8509) Mizurichi válasza Valkűr (#8508) üzenetére


Mizurichi
tag

Tv nélkül is fut? Nem csak videókat ajánl fel? Amúgy köszi. Több felé Tidal appot ajánl fel a bolt? Honnan töltötted le? Bocs hogy ennyit kérdezek.

(#8510) Valkűr válasza Mizurichi (#8509) üzenetére


Valkűr
őstag

Android appok kozt a hozzáadásban feldobta a letöltés oldalt, ott az elso volt ami kompatibilis..

Viszont most nekem akadt gondom, na nem mint ha használnám a Netflix de nekem nem akar menni a Netflix menu…Egyszerűen nem lehet kezelni a főoldalt, nem megy se fel se le, semmire sem reagál…

Erre valami ötlet, igy nez ki a menu es nem tudok lapozni sem

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8511) Mizurichi


Mizurichi
tag

Le töröltem vissza tettem a Tidalt , ahogy írtad, de ugyan azt tölti le, itt csak videót ajánl fel és tv nélkül nem használható. Próbáltad?

(#8512) blakey válasza Valkűr (#8510) üzenetére


blakey
titán

Telefonos app esetében csak légegérrel működik, a távirányítót nem kezeli.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8513) Valkűr válasza blakey (#8512) üzenetére


Valkűr
őstag

Légegér Se működik, milyen telefonos app, ez a Dune kijelzője a Netflixet elinditva…Az Eger se csinal semmit

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8514) blakey válasza Valkűr (#8513) üzenetére


blakey
titán

Ez telefonos Netflix, mindegy, hogy Dune vagy sem. A TV-s Netflix nem ilyen és az távirányítóhoz van optimalizálva. Tehát addig amíg a Dune-n nincs hivatalos Netflix támogatás addig a Dune fejlesztőit kell kérni, hogy tegyenek valamit.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8515) Valkűr válasza blakey (#8514) üzenetére


Valkűr
őstag

Ja hogy igy erted, ok leesett! Annyira nem erdekel csak ki akartam probalni es nem akar működni a vezérlése… :) Azert koszi

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8516) Valkűr válasza Mizurichi (#8511) üzenetére


Valkűr
őstag

Nem ertem a Tv nelkul nem használható részt, hogy akarod bármiféle kijelző nelkul hasznalni ha nem latod a TIDAL menut? Mediaplayerhez kell kijelzo hisz nincs sajátja. Kijelzo nélkül semmi sem megy róla, mint ahogy semmi mas lejatszoval sem …

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8517) PishT válasza Valkűr (#8476) üzenetére


PishT
tag

Köszönöm a válaszokat!
Akinek van erről tapasztalata: 2GB RAM-os Dune-khez mekkora türelem kell? :) érezhetően kevés a 2GB?
néha HBO MAX-ra lenne használva, de többnyire külső SSDről vagy hálózatról menne filmezés..
nagyon dilemmázom.. mert érzékelhető az árkülönbség egy 4GB RAM-os és Dune Real Vision 4K-hoz képest. (ha jól néztem) köszi a tapasztalatokat

(#8518) Mizurichi válasza Valkűr (#8516) üzenetére


Mizurichi
tag

Hogy ne menne, gyönyörűen megy tv nélkül a spotify, és a lejátszóba lévő hdd-röl a zene lejátszás. Ezért kérdeztem hogy tudom e úgy használni mint a spotify-t.

(#8519) Valkűr válasza Mizurichi (#8518) üzenetére


Valkűr
őstag

Valami kijelzot akkor is használsz be beszélj hülyeséget, hogy vezérled kijelzo nelkul? Vagy nem fogalmazol érthetően! 🙂 Akkor pedig a telefon kijelzőjet hasznalod, de valamin keresztul vezerled…

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8520) Mizurichi válasza Valkűr (#8519) üzenetére


Mizurichi
tag

Nem beszélek hulyeseget, a Dune app-on keresztül, látom a telefonom kijelzőjén. Azt gondoltam ez evidens. Azért írtam hogy a tv nélkül. De hagyjuk.

(#8521) Valkűr válasza Mizurichi (#8520) üzenetére


Valkűr
őstag

Hat akkor csak van valami kijelzo mögötte, ha nem írod honnan kéne tudjam mire gondolsz? Azt irtad tv nelkul :) Ugy ahogy te szeretnéd nem megy a TIDAL mivel az csak távvezérlő alkalmazás, és mint tudható a Tidal a duneken nem hivatalos alkalmazás, gondolom ez végett nincs hasznalhato kezelőfelület sem amit alapból még a Dune menüje sem tud normálisan kezelni, csak egy tákolt megoldással. Elvileg van valami amivel a Kodiba is illeszthető Netflix az megy megy a Dunen is, de annak használata le van irva a Dune fórumban. Azt még nem használtam…Én ugy ertettem hogy alapbol nem megy neked a Tidal azért nem értettem a problémát! 👍🙂 Nem tudom h telefonrol Bluetooth vagy Airplay nem lehet tidalt kiküldeni a Dacodra vagy Dunére?!

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8522) Valkűr


Valkűr
őstag

Na kozbe mar a Tidalt keverem a Netflixel…😂😂 Szoval igy már értem mire gondolsz, te egy TIDAL alkalmazást szeretnel a telon nyitni a Dunevel, az nekem se megy,… Nem tudom miert nem oldottak meg ugy mint a filmek könyvtárat! Nekem telon a Dune távvezérlőn a TIDAL egyáltalan semmit se csinal, csak a Dunen elindít valamit de nekem semmit se mutat, h mit még videot se.De telon nekem alapból semmi se indul el, nem mutat semmit!

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8523) Mizurichi válasza Valkűr (#8522) üzenetére


Mizurichi
tag

igen, erre gondoltam. Viszont a spotify egyszerüen megy a Dune app-bol is, és a Spotify appol is. Mindent látsz a telefonodon. Nagyon kényelmes. Ezért kértem segítséget, hátha használja valaki így Tidalt. De így kénytelen vagyok lemondani.
Amúgy neked is videokat tölt be a Tidal? Ez is milyen érdekes. nagyon nehézkes a csak zene keresés. Még tv-n keresztül is.
Dune előtt Zappitim volt, ott sem lehetett tv nélkül használni, de legalább ott a rendes Tidal appot kaptam meg. Nem értem hogyan szelektál a Tidal.
Köszönöm a fáradozásod.
Üdv

(#8524) Valkűr válasza Mizurichi (#8523) üzenetére


Valkűr
őstag

Nekem telon semmit se tolt be a TIDAL…Telefonon nekem semmit se mutat. A Dunen minden ok, ott bejön a zene mind

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#8525) gaborpapa


gaborpapa
friss újonc

Ugy nez ki ,par napot tolodik az uj Firmware .Nekem hetföre igertek .Eddig mindeg elküldtek nekem elsönek az infot .Bekell vallani ,ök is szoktak azert füllenteni .De ennyit azert en megbocsatok nekik ,mert iszonyu nehez munka a programozas .

Masik dolog .Valaki probalta a HBO MAX ot a Dune n? Mert nalam egy idö utan töbször is megalt ,majd ujra kell inditani a filmet . Nem azert ,mert nem birom az OLED smartjan is nezni ,csak hogy megis tudjam hogy masnal is van e ez a problema ?

Nem tudom befolyásolni, hogy mások mit gondolnak rólam, de eldönthetem, érdekel-e!?

(#8526) Laszlo733


Laszlo733
aktív tag

Sziasztok! Van egy régi Dune HD Base 3D készülékem, melyet SMB - n keresztül szeretnék Syonology NAS -hoz kapcsolni. A felhasználó név, jelszó párosnál hiába töltöm ki a mezőket nem enged be. Az NFS kapcsolat sajnos ennél a készüléknél nem az igazi, mert előfizetés kell hozzá. Van valami megoldás, hogy SMB - n keresztül tudjak kapcsolódni a NAS -hoz?

(#8527) blakey válasza Laszlo733 (#8526) üzenetére


blakey
titán

NAS-on az SMB 1 legyen a minimum, az a Dune azt ismeri.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8528) Laszlo733 válasza blakey (#8527) üzenetére


Laszlo733
aktív tag

Köszönöm, ezt a megoldást ismerem, csak a SMB 1 biztonsági hiányosságai miatt inkább más megoldás után nézelődnék...

(#8529) blakey válasza Laszlo733 (#8528) üzenetére


blakey
titán

Más nincs, maximum a DLNA.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#8530) Beni2360 válasza Laszlo733 (#8528) üzenetére


Beni2360
félisten

Az én NAS-m csak SMB1-t tud és több mint 5 éve szolgál ki mindent. 2008 őszén a win 10-ben letiltották mindig vissza kellett kapcsolni. Vagy újabb box ami már kezeli a SMB 2-t is.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8531) Laszlo733 válasza Beni2360 (#8530) üzenetére


Laszlo733
aktív tag

Igen, amíg Windows-t használtam nekem is úgy volt beállítva. A próba kedvéért kipróbáltam SMB1 -el, de úgy sem fogadja el a jelszót, mindegy marad egy új box beruházásáig a DLNA...

(#8532) Csabi1984 válasza Laszlo733 (#8531) üzenetére


Csabi1984
addikt

NAS felhasználói nevet és annak a jelszavát add meg kivéve ha külön csináltál egyedi hozzáférést a Dune-nek!

(#8533) Laszlo733 válasza Csabi1984 (#8532) üzenetére


Laszlo733
aktív tag

A root mellé csináltam egy felhasználót, annak nevével és jelszavával próbáltam, de hiába...

(#8534) Csabi1984 válasza Laszlo733 (#8533) üzenetére


Csabi1984
addikt

megadtad a hozzáférféseket?

(#8535) Beni2360 válasza Laszlo733 (#8531) üzenetére


Beni2360
félisten

A felhasználói névhez próbáld a root beirasát. Igaz nekem zidoo-m van de mindenhol előbb a fajlkezeloben rögzítem a kapcsolatot az adatokkal és ez után már gond nélkül megy a média tár mokolasa. Hátha?

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#8536) junior19 válasza Laszlo733 (#8526) üzenetére


junior19
senior tag

[link]
Itt a link a Synology nas NSF megosztásához,
A Dune lejátszón pedig ne a hálózati böngészőben próbáld hozzáadni, illetve kerestetni a megosztott mappát, hanem hozz létre új hálózati könyvtárat, s ott kitudod választani az nfs megosztást az smb helyett.

codec project

(#8537) IP1954 válasza Laszlo733 (#8533) üzenetére


IP1954
aktív tag

A "root" nevű könyvtárat oszthatnád meg
- tetszőleges felhasználói névvel és jelszóval
- esetleg próbaképpen jelszó nélkül

(#8538) IP1954 válasza IP1954 (#8537) üzenetére


IP1954
aktív tag

A "Könyvtár" helyes fordításban a megosztás neve lenne ...

[ Szerkesztve ]

(#8539) Laszlo733


Laszlo733
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül sikerült beállítani az NFS -t ennek segítségével: [link]

(#8541) Csabi1984 válasza Liliomszal (#8540) üzenetére


Csabi1984
addikt

köszi :)
Van arra orvoslás, hogy a felület teljesen magyar legyen? Sajnos van ahol angolul vannak a szavak.

(#8543) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Sziasztok. Nincs arra orvosság, hogy automatikusan törölje ha töröltem valamit a NASról ? Leghamarabbi 1nap utáni újra szkenneréles automatikusan módot találtam.

[ Szerkesztve ]

(#8544) Ferenczi Áko


Ferenczi Áko
addikt

Sziasztok! Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy hogyan találtam ide a fórumba..
Van egy Wd tv live médialejátszóm, amit már szeretnék nyugdíjba küldeni, és helyette egy újabb médialejátszót venni. Kipróbáltam egy Vontar X3 készüléket, CoreElec rendszerrel, de annyi beállítási lehetőség van, hogy még leírással és számtalan segítséggel is túl összetett nekem.. A Wd tv live-ban pont az tetszett, hogy egy egyszerű felhasználói felülete volt, rádugtam a külső tarhelyet, és azonnal beolvasta a rajta lévő filmeket, infókkal, képekkel tarkítva.
Na most mivel elengedtem a CoreElec/Kodi dolgot, így jutottam el ide.. Videók alapján a Dune olyasmi mint a Wd tv live, ha jól láttam? Csak filmeket szeretnék nézni külső witchesterről, semmi mást.. :R

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#8545) IP1954 válasza Ferenczi Áko (#8544) üzenetére


IP1954
aktív tag

Ha csak hozzádugod a merevlemezedet, akkor alap lejátszóként a tévéd is használható.
Első körben a tévéd saját lejátszóját is megnézhetnéd.
Az önálló médialejátszók főleg kényelmi szolgáltatásokban és hálózatkezelésben jók.

(#8546) Ferenczi Áko válasza IP1954 (#8545) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Köszönöm, de az nem opció, mert a tv amivel használni fogom, 6-7 éves, nem kezel minden feliratot, formátumot.. A kérdésem nem erre irányult :)

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#8547) kokokka válasza Csabi1984 (#8543) üzenetére


kokokka
őstag

Szeintem a Dune-nél nincs ilyen funkció.

(#8548) Zsömica


Zsömica
aktív tag

Sziasztok, a cél lokális média tartalmak lejátszása FullHD-tól 4k-ig minden jelenleg ismert/jobb formátumban.., mennyire lenne jó vásárlás egy 4k Solo beszerzése jelenleg időtállóság szempontjából/ vagy várhatóak esetleg idén újabb modellek..? Érdemes lenne várni..?

(#8549) rudi77


rudi77
tag

Dune hd max vision 4k a készülákem.
Hbo max-ot probáltam de nem megy az 5.1-es hang.
hmmmmmmmmmmm :W

(#8550) kokokka válasza rudi77 (#8549) üzenetére


kokokka
őstag

Mert nem erre van kitaláltva. Ezen nem kell kiakadni, le lett már írva ezerszer : ha stream-et szeretnél nézni úgy, hogy ne forrjon fel az agyvized, vásárolni kell egy erre dedikált eszközt. Én is így tettem, mert se a Dune-ön, se a Zidoo-n semmi nem megy értelmesen ami stream. FTV stick, Shield, Mecool meg még van pár készülék aminek van licence. Persze egyik sem teljesen tökéletes (szerintem nincs is olyan eszköz ami az lenne), de a médialejátszók erre biztosan nem jók.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.