Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2639) blakey válasza blakey (#2634) üzenetére


blakey
titán

Na, lassan 6 napja új router került a rendszerbe, TP-Link WDR3600-at váltott egy Asus RT-AC56U, korábban ugye formáztem a lemezeket, mert bootolásnál lefagyott, sajnos mégsem ez volt a gond, bár nem bánom, mert így EXT3-asok a lemezek viszont eszembe jutott, hogy a TP-Linkekkel bizonyos eszközök nincsenek jóban, ezt megléptem és úgy tűnik, hogy valóban a router lehetett a gyenge lánszem, azóta a dune nem tűnik el a hálózatról, nem veszíti el a netkapcsolatot, stb, de "lekopogom", nehogy elkezdje.

Hétvégén a win7-es szervert win10-re cseréltem, merész húzás, de megléptem, a win7 teljesen hazavágta a gépet, 7 órán át nem sikerült sehogy sem elindítani a frissítést, semmi hibát nem írt ki, csak egyszerűen nem ment, a lemezmeghajtó sem működött, aztán sikerült SD-ről telepíteni a win10-et, na, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy win10 alatt az SMBn megosztott tartalom már nem úgy látszik a Dune-n, mint win7 esetén? Win7 alatt ha beléptem a hálózati meghajtókba majd SMB-re mentem és belépve megjelentek a gépek és be tudtam lépni, most üres minden viszont a kezdőképernyőn fel tudom venni és meg is jelenik minden. Ennek mi az oka? Minden más eszköz tökéletesen látja a megosztott könyvtárakat, csak a Dune-nél kell így csinálni. Így utólag nem baj, de azzal is elment fél órám mire rájöttem, hogy kipróbálom ezt a megoldást is. Ha valaki tudja az okát akkor megeoszthatná, én nem értek a windowshoz. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.