Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Tudástár Sonarr és Radarr
- Vélemény Cyberpunk 2077 2. rész
- Tudástár Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- Teszt Dell Precision M6800: dolgozz és játssz
- Bemutató Call of Duty: Black Ops - Cold War bemutató
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [lolller:] Mikor mehetünk bárhova?
- [Re:] [crey:] Az élhetetlenség országa
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [dlaj:] Eustock - mindent a vásárlókért!
- [Re:] Sonarr és Radarr
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
dh66e
Topikgazda
Szia!
Első körben a HDMI kábelt kéne lecsekkolni másik eszközön ha van.Aztán szerviz ha nem azzal van a gond.

Tibiajax
veterán
tegnap elhoztam egy base 3.0-át, lecserélem a 303d-t
elcseréltem a 3D-t a cserélhető tápkábel lehetőségre és a koax dig out-ra. próbálgatom, jónak tűnik a szerkezet, hiába nem régebbi mint a 303d. féltem h lassabb lesz, de talán ha leheletnyivel csak, menüben..
viszont cserébe ott van még a kijelző is, ami nem olyan rossz azért, főleg ha csak esti rádiózást akarok, nem kell a tv-t belőni hozzá
aminek még marhára örültem, h a régi dune hátsójából a pendrive-ot egyszerűen csak kihúztam, átraktam és ugyanúgy megvolt minden személyes mappám, elérési utakkal, filmborítók.. ennél nehezbb menetre számítottam, szerencsére kellemesen csalódtam
"..A jövedelmező üzletet a vádlottak 2019 februárjáig folytatták, mely során ismeretlen nagyságú bevételt realizáltak, bár kiadásuk is volt, mivel a fiatal lány mellnagyobbító műtéten esett át.""

BBéci
félisten
Majd meséld el, milyen változást idézett elő a tápkábel cseréje?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

liszi70
veterán
"elcseréltem a 3D-t a cserélhető tápkábel lehetőségre és a koax dig out-ra. próbálgatom"
Ha normálisan tesztelsz, akkor nem valószínű, hogy a tápkábel-csere hoz bármit is, de a digit koax kijárata szerintem teljesen rendben van a Dune-nek, emiatt is megérhette a váltás. És a kijelző is remek dolog, egyetértek.
A 303D-t optikaival használtad, vagy HDMI-n?
[ Szerkesztve ]

Tibiajax
veterán
nem tudok még érdemben nyilatkozni sajnos. normálisabb digi kábelt kell újra szerválnom, elvileg pénteken meglesz, most sajnálom csak h eladtam a régi jó hms-kábelemet : (
bár tulajdonképp mindegy ez, nem hisszük, tudjuk ugyebár h bármelyik 75ohm koax megoldás jobb a fényre át majd fényből vissza-alakításnál.. (a kommersz kategóriában legalábbis mindenképp, nyilván nem at&t szabványú profinál)
tehát a koaxhoz ragaszkodunk
a tápkábel már nehezebb dió, de hányingerem van a 12voltos átalakítástól a forrásom mögött, főleg az ultrabóvli kis adapterével meg cérnájával. a normál 220-as beérkezés híve vagyok, megfelelően megépített táphálózattal mögötte - már amennyire épp lehetőségem van rá
a forrásnál ezek nagyon fontos dolgok, aztán.. kinek mennyire kihegyezett a rendszere, annál nagyobb lehet a rácsodálkozás majd a hangképben
de hát ezt ti is tudjátok
más, hogy a gyártók, a dune-vel az élen bsznak rá és mindig csak filléres optikai, csak filléres hálózati rész, meg a költségcsökkentés mindenek előtt
[ Szerkesztve ]
"..A jövedelmező üzletet a vádlottak 2019 februárjáig folytatták, mely során ismeretlen nagyságú bevételt realizáltak, bár kiadásuk is volt, mivel a fiatal lány mellnagyobbító műtéten esett át.""

BBéci
félisten
A dió nem nehéz, hanem kemény, ezért nehéz feltörni.
Megrögzött tápkábel mániás vagyok, de a Dune Base nem az a készülék, ami hajlandó jobb képet és hangot adni egy minőségi madzagtól. Az is lehet, hogy ez csak nálam van így, azért várom a véleményedet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

Tibiajax
veterán
kérnék szépen akkor egy nagyobb siltech-et kölcsönbe és már próbáljuk is.

Dorian
nagyúr
A Dunek belső DC/DC inverterekkel történő feszültségátalakításai okozta felharmonikusok miatt elvileg nem sok értelme van a tápkábelesdinek.
Igaz én is egy Hivox tápkábelt használok a Dune-hez, aminek a villásdugójában van egy nagyon kis kapacitású kondi (talán a nulla és fázis közt?), hogy legalább a bejövő feszültségtüskéket elsimítsa.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

BBéci
félisten
Az elosztód még mindig Alces?

Dorian
nagyúr
Alces most csak a tévé és a DAC előtt van, a többi cucc közvetlenül a falból eszik
[ Szerkesztve ]
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

Tibiajax
veterán
szóval hogy ha jönnék majd ezzel, hogy uramisten, drámai..drámai a különbség, ahogy lecseréltem a gyárit kábelt a audiokvesztre, picit mosolyognátok?..

Mate
nagyúr
A mai személyeskedéssel teletűzdelt vitát eltávolítottam. Figyelni fogjuk a topikot és ha valaki továbbra is folytatja, szankcionálva lesz!
A Tg megkért titeket, hogy hagyjátok abba, ennek ellenére folytattátok. Legközelebb legyen elég az ő figyelmeztetése!

G-Bali
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék, média lejátszó ügyben. Jelenleg egy LG 55LF652V 3D-s Tv-m van és egy denon HM erősítő (2100)egy Asus router Ac56u amire HDD van rákötve és a tévén keresztül játszok filmet zenét!
Egyelőre a tv a lejátszó. A kérdés hogy ha a 3D-s filmeket mellőzném (szerintem annyit nem nézek majd) milyet érdemes venni, akár használtan is ajánlották a smart d1-t de ha nincs sok árbani különbség a 3D - s között akkor inkább 3D-est.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]

dh66e
Topikgazda
Szai!
Dune vonalon a 303D( ezt már csak használtan ha jól tudom) és a Base 3D van ami 3D képes (BD3D ISO),de ezek mocsok drága készülékek féláron kapsz mede8er 600-ast ami 3D.t tud.
Amennyiben csak sima 3D-s mkv-t néznél arra bármelyik dune jó.Amennyiben az erősítő HD képes akkor viszont alaposan nézd át a specifikációkat.
A smart D1 egy kifejezetten jó készülék,de csak használtan vennék hd hang képes mkv 3D is megy rajta..
[ Szerkesztve ]

G-Bali
aktív tag
Köszönöm az infót!
Mondjuk kifejezetten nem ragaszkodom a Dune - hez de megnézem a másikat is, és ha teljesen lemondók a 3D - ről akkor mi jöhet szóba új /használt erősítő tud mindent kivéve az Atmos - t

dh66e
Topikgazda
Ami még ajánlott bármely smart sorozat,Base 3.0,prime.A régebbiek nagyon stabilak és jók.
Az összefoglalóban olvasd el a listát.Aztán jó keresgélést ha a dune-nél maradsz.
[ Szerkesztve ]

adodaniel
őstag
Tegnap bekapcsoltam a D1-et este, és zöldes volt a képe. Ez mitől lehet? A benne lévő winchester felmelegedését kizárnám, mindig teljesen áramtalanítom, ha nem használom...
A HDMI kábel esetleg?

adodaniel
őstag
A boot képpel nincs probléma, így azt kizárnám.

koncsik
veterán
Sziasztok! Dune HD Smart H1-em egy öregecske64 bit-es Win7 netbook-on (Celeron 743, 2GB RAM) át látja a hálozatot. Nagyon erőlteti már a frissítést Windows 10-re
Win10-et használok tapasztalatait keresve láttam, hogy van akinél sima liba az áttérés, volt, ahol voltak gondok, esetleg van, aki nem nyilatkozott...
Milyenek a tapasztalataitok, érdemes áttérni? Hosszab távon jelentkezett valami probléma?
Nagyon köszi előre is a segítséget.

dh66e
Topikgazda
Nos én az elsők között frissítettem anno win10-re aztán gyorsan vissza win8.1-re.Most pont olvasgatom a win 10 topicot hát amennyi gép annyi féle probléma de arendszernek is van nyűgje még rendesen.Idén biztos nem frissítek.
Szerintem itt kérdezd meg hogy neked előre lépés e vagy sem a win10.
[ Szerkesztve ]

koncsik
veterán
Köszi az már megvolt, de nem válaszoltak...

dh66e
Topikgazda
Ahogy én olvastam az utolsó pár száz bejegyzést többen azt írták (akik felrakták a win10-et) hogy egy jól belakott win7-et nem cserélnek le win10-re majd jövőre ha minden nyügjét javítják.Persze mi a jól belakott, milyen géprről használja az ember, milyen progikkal stb stb stb.Szóval ez sem teljesen mérvadó.
Viszont ha van időd kipróbálhatod hátha neked bejön,bármikor visszatérhetsz a jól bevált oprendszerre.

koncsik
veterán
oké, köszi
sajnos idő az nincs... (black friday-en is kerestem, teljes áron is vettem volna, senki nem árult időt )

Multibit
veterán
Nekem a privát és a céges laposomon is Win7 van. Eszembe nem jutna Win10-re cserélni. A lányom is jól elvan a 8.1-es Windowsával. Nem is értem ezt a kényszeres váltási mániát, ami sok emberben megvan! Nem azért váltanak, mert problémájuk van a jelenlegi rendszerükkel, hanem mert trendi

nemerei
tag
sziasztok!
Média lejátszó vásárlás elött állok, és nem tudok dönteni hogy meiket érdemes venni, nagy részt filmezésre használnám, egy Samsung 46" os 3d tv-n, és egy profi Yamaha erősítőn menne át mind a kép, mind a hang HDMI-n, szóval a hangformátunokból is tudhatna mindent, és szeretnék vele 3D blu-ray iso-t lejátszatni vele.
Valami ajánlás, hogy milyet érdemes választani.
köszönöm előre is.
üdv: nemerei

dh66e
Topikgazda
Szia!
Látom közben a másik topikban is feltetted a kérdésed ott kaptál ajánlást.
Dune-ből a 303D és a Base3D ami képes BD 3D ISO lejátszásra.

nemerei
tag
Igen. kaptam. köszönöm a válaszod.
üdv: nemerei

Technoman
őstag
Ma kaptam egy félhivatalos fülest, hogy a közeljövőben valami 2xx típussal érkezhet egy új Dune playa (direkt rákérdeztem, de ez nem az általam korábban említett orosz set top box-os típus) Állítólag a Neon nagyon birkózik a behozatallal, mert vmi miatt ágál ellene a gyártó.
Ti hallottatok mostanság ilyen pletykát?
(kezd halódni a HD53-asom, kéne vennem valami újat, a családban van Mede8er, de nagyon nem jön be, talán a Popi VTEN-je, de h lehetne, maradnék a Dune mellett, mert nagyon megszerettem)
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- HP OMEN 17-cb0001nx - ÚJ 17,3" FullHD GAMER laptop - i9-9880H, 32GB, 2x512SSD, 2TB HDD, RTX 2080
- Dell XPS 15 9570 motherboard eladó !
- Lenovo S30 workstation E5 1620 V2, 16-128GB RAM, 600W - számla, 6 hó gar
- 4GB DDR3 1333MHz Reg. ECC modulok - 1.500Ft/db - számla, garancia
- Skullcandy Crusher Wireless