Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-19 12:37:38

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) dualcore válasza Technoman (#2399) üzenetére


dualcore
őstag

Tudod ez igaz.
Anno én a Base 3D-is 93E ft ért vettem, szóval én nem az árán vagyok kiakadva, hanem a tudásán és azon a kevés csatlakoztathatóságon. Ezt keveslem én ezért a pénzért.
Biztos vagyok abban, hogy sokan adnának itt kis hazánkban is akár 100-120 E ft ot, ha szabvány méretes lenne, saját kijelzővel, HDD foglalattal, Wifi és antenna csatlakozóval, tudná a 4K-t, meg a többi kis nyalánkságokat, had ne soroljam.
Lenne egy amolyan csúcskészülék, meg a többi kis modell ami különböző tudásokra képes, és mindenki azt venné amire pénze ill. szüksége lenne.
Én biztos nem cserélem le egy jó darabig a Base 3D-t, pedig a tv-m már 4K-s. (persze minek is, hisz még tartalom sincs szinte rá)

(#2402) ginola


ginola
őstag

Sziasztok

Dune 102-nél mik az ajánlott képi beállítások, beleértve az extra beállításokat is?

(#2403) Technoman válasza dualcore (#2401) üzenetére


Technoman
őstag

Igen, sajnos a csatlakozók hiánya engem is elkeserít. Az én "vacak" 53HD Lite-omon majdnem annyi van, mint a Base 3D-n. :Y
Viszont a fogyasztói szokások -legalább is az a szemléletmód, amit a gyártók ránk akarnának erőltetni- nem azt mondatja, hogy 5-6 éves "elavult" technológiát használjuk. Csak az a röhej, hogy a Dune-öket anno annyira jól megcsinálták, hogy nagyon kevés a reklamáció (hány embernek is van 3-5 éves készüléke itt?:)
Igazából a gyártók kényszerítenek rá minket a termékváltásra.

Más: Tegnap megnéztem ezt a h.265-ös kódolást (egy 720p mkv h.264-es sorozat egyik epizódjával) Az epizód 2.1 GB és 1,7 GB-ra kódolta volna. Nincs egy nagyon gagyi 100 éves laptopom, de nem is a Dell Alienware van otthon (sajnos). Szóval Core i3-as 4 GB RAM-mal ez az egy kib@szott sorozatot valami 6 óra alatt kódolta volna át a Wondershare proggal és így is csak 400 MB-ot nyertem volna.

Konklúzió: azt hiszem lemondok erről a h.265-ös őrületemről. 10 évig is tartana, míg a mostani 8TB anyagomat átkonvertálnám. Jól elvagyok ezzel a 53HD Lite-tal, ha néha nyűglődik is + nem kell 100 ropiért új lejátszót vennem.

[ Szerkesztve ]

(#2404) lacko6 válasza Technoman (#2403) üzenetére


lacko6
senior tag

Hi

Szerintem az x265 nek 1080p bdrippnel leszz ertelme ha 6gb lesz a mostani 12gb helyett.A kepminoseg megtartasaval.

(#2405) dualcore válasza Technoman (#2403) üzenetére


dualcore
őstag

Igazából a gyártók kényszerítenek rá minket a termékváltásra

Rákényszerítenének ha lenne értelme, de ahogy te is látod jó nekünk a régi jól bevált vas is, még ha vannak apró nyűgjei is. :K
Teljesen egyetértek veled.

(#2406) dh66e válasza ginola (#2402) üzenetére


dh66e
Topikgazda

(#2407) nemerei


nemerei
tag

Sziasztok, valakinek volt már olyan tapasztalata, hogy nas ról beállította a mappákat NFS módba, majd mikor teljesen kikapcsolt állapot után felébrezted a mappát kb 1 perc alatt nyitja meg és utána a film megnyitásakor kiírja hogy kis türelmet és ennyi. Ez van nagyon sok ideig. Valami tapasztalat, vagy megoldás rá? Synology Nasom van.

üdv: nemerei

(#2408) festina10


festina10
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, yaDIS programmal kapcsolatban:

Minden jól és szépen működött, majd a hétvégén gondoltam, megcsinálom úgy a filmeket, hogy mindegyik filmhez csak egy kategória tartozzon, mert aki ismeri a progit az tudja, hogy egy film általában több kategóriába tartozik(pl: vígjáték, akció).
Az összes filmet beállítottam, hogy csak egy kategóriához tartozzon, majd export.
A Duneben elindítom a yaDIS-t, majd az összes filmnél látom az összes filmemet, amit pc-n beállítottam, de ha a kategóriákra szűrök, akkor kb. 1/4 nincs benne.

Valaki találkozott már ilyen problémával? :F

Aki használja a yaDIS-t annak remélem érthető volt a problémám :U

(#2409) niof válasza psg5 (#2379) üzenetére


niof
őstag

Kicsit megkésve reflektálok, de gondolom annyira ezt még nem kapkodtad el! :)

Az én megoldásom a NAS-nál jóval egyszerűbb, és nem utolsó sorban olcsóbb is. Csereérett volt a routerem, és elegem volt abból is, hogy míg töltök vagy seedelek, állandóan mennie kell a laptopnak. Ezért elkezdtem infókat gyűjteni olyan készülékekről, melyeken futtatható torrent kliens.
Mivel nekem bőven elég az egysávos router, ezért az ASUS RT-N18U mellett döntöttem. Ezen van egy USB2-es és egy USB3-as csati, utóbbira egy sima külső házban kötöttem rá egy 500GB-os 2,5-es vinyót, amit előtte ext4-ben formáztam.
A router menüjében az alkalmazások között telepíteni kell a Download Master progit, ami bár kicsit fapados, pláne egy uTorrent-hez képest, viszont a legnépszerűbb torrent oldalakon is hibátlan aránnyal dolgozik!

Android-os telefonra vannak hozzá különböző alkalmazások, ezek közül néhány, pl. a Download Master kliense csak az otthoni hálózatból működik, de vannak olyan alkalmazásai, amikkel távolról is tudom ellenőrizni, hogy otthon minden OK e?! Pl.: AiCloud

Hogy ne legyek teljesen off, egyébként a nevezett routerrel állt helyre a laptopom és a Dune között anno a "normális" kapcsolat. A régi routerrel szinte mindig azt kellett "játszani", hogy a Dune-t jóval a laptop előtt be kellett kapcsolni, hogy a hálózatban megjelenjen. Ennél a routernél menet közben is bekapcsolhatom, kb 1 perc, és megjelenik a hálózatban.
Természetesen a routerre kötött vinyó állandóan látszik a hálón is, így pofon egyszerű a másolás a gép, a router és a Dune között.
Ja! Az egész kütyüt, ha felteszed egy magas szekrény tetejére, és mellé a vinyót, akkor szinte semmilyen hangot nem hallani, esetleg halk surrogást, ahogy a vinyó pörög. De megfelelő, alacsony fordulatú energiatakarékos eszközzel még ez is minimalizálható. Nincs szem előtt, nem zavar senkit a kábelezés, nem lehet (legalábbis nem könnyű) leverni, stb...

Remélem segítettem! ;)

(#2410) psg5 válasza niof (#2409) üzenetére


psg5
veterán

Nagyon köszi, hogy válaszoltál!

Mondjuk így még nehezebb döntenem, mert Nas topikban már odáig jutottam, hogy meg is rendelem a NAS-t, most ezzel elbizonytalanítottál. :)

F.K.T.

(#2411) Multibit válasza psg5 (#2410) üzenetére


Multibit
veterán

Olvasgatom a hozzászólásaidat a különböző topikokban. Ez jutott eszembe: "Mostanában olyan bizonytalan vagyok, vagy mégse?" ;]
Túlparázod a dolgokat!

(#2412) psg5 válasza Multibit (#2411) üzenetére


psg5
veterán

Bizony nem kicsit. Jól látod. Nagyon rajt vagyok de tartok is tőle mert azért nem kis pénzről van szó Számomra.

F.K.T.

(#2413) niof válasza psg5 (#2410) üzenetére


niof
őstag

Ha ez is elég, akkor egy NAS felesleges.

(#2414) BBéci válasza niof (#2413) üzenetére


BBéci
félisten

Nem említeném egy napon a routerek és a NAS-ok képességeit.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2415) niof válasza BBéci (#2414) üzenetére


niof
őstag

Ez tiszta sor, de nem erről volt szó! A kérdés, mire kell neki. Ha csak torrentezésre, meg egy hálózati meghajtóra, akkor azt ez is tudja.

(#2416) BBéci válasza niof (#2415) üzenetére


BBéci
félisten

Igen, de egy NAS-sal sokkal jobban járna, azok rengeteg remek tulajdonsággal rendelkeznek.
Valamint, ha már van jól működő routere, miért cserélné le?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2417) psg5 válasza BBéci (#2416) üzenetére


psg5
veterán

Igen kollegák, közben egyértelmű, hogy nas-ra ruházok be, igaz, hogy ezért még switchre is, új routerre is... :)

F.K.T.

(#2418) niof válasza psg5 (#2417) üzenetére


niof
őstag

;)

@ BBéci
Mindegy, csak egy ötlet volt. Nekem pl. nem kell NAS. A fontos dolgaimat kb. havonta manuálisan tükrözöm, a többi meg nem lényeges. De persze kinek-kinek ízlése szerint! :)

(#2419) BBéci válasza niof (#2418) üzenetére


BBéci
félisten

Nincs NAS-om, mert mindig vannak más fontosabb kiadásaim és nem jut rá pénz, de csak ez az egyetlen oka, hogy még nem vettem négyfiókos Synology-t. Merevlemezekkel együtt nem úsznám meg 200000 forint alatt. Igaz, beletehetném meglévő 4 db (3x1,5; 1x2 TB) vinyómat de mindegyik 90 %-ig tele van filmekkel.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2420) niof válasza BBéci (#2419) üzenetére


niof
őstag

Nekem meg ott a Dune (2TB) és a mobil rack (3TB) ugyanerre a célra. Semmilyen hiányt nem érzek e téren. De azért a "Milyen NAS-t vegyek?" topik összefoglalóját átolvasom majd, hátha lesz valami! :DDD

(#2421) BBéci válasza niof (#2420) üzenetére


BBéci
félisten

Egy példát mondok: ha NAS-ban lenne mondjuk 9 TB (RAID 5) anyagom, azt elérném laptopról és a Dunéről is, vagy akár mobiltelefonról, tabletről és nem csak házon belül, hanem a föld bármelyik pontjáról.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2422) Dorian válasza BBéci (#2421) üzenetére


Dorian
nagyúr

Kérdés, hogy erre valakinek szüksége van-e vagy sem. Nekem pl. nincs. De ha lenne is sokallnék ilyesmiért 100-200.000 Ft-ot

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#2423) BBéci válasza Dorian (#2422) üzenetére


BBéci
félisten

Nem használtál még NAS-t, nem tudhatod, mennyire használnád ki a képességeit.
Ne sértődj meg, de Te sajnáltál 3-4000 forinttal többet kiadni a SuperSpikes tüskékre, pedig azok akár életed végéig kiszolgálnának és biztosítanák a centerek képességeinek maximumát. Valamint laposak, így szinte észrevehetetlenek a hangdoboz alatt, ellentétben azokkal a rémes réz kúpokkal és alátétekkel. ;]
Ráadásul annak az összegnek a felét a merevlemezek teszik ki.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2424) psg5 válasza niof (#2409) üzenetére


psg5
veterán

Pc nélkül is kvázi NAS-ként látszik aegy médialejtászó számára az így routerre kötött hdd és közben egy másik tv pl dlna-n is le tud játszani róla?

F.K.T.

(#2425) Dorian válasza BBéci (#2423) üzenetére


Dorian
nagyúr

Így van. Viszont tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy minden szaktopikban túlhangsúlyozzák az adott téma jelentőségét, legyen az tévé, házimozi, laptop, vagy akár porszívó. Így többségében túlzó ajánlásokat tesznek, teszünk. Bizonyos szempontból ez érthető, minden topikban az adott téma "fanatikusai" az ajánlók, akiknek abban a témában jelentősen nagyobb igényeik vannak a többieknél, akik viszont nem feltétlenül értékelik annyira a sokszor jelentős pénzért mért előnyöket a mindennapi használat során.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#2426) psg5 válasza Dorian (#2425) üzenetére


psg5
veterán

Viszont éppen ezért bízok tulajdonképpen vakon és fogadom el az általatok, szakik által tett ajánlásokat és imádok ide járni :) s nem is nyúltam félre így még, pedig tuti mindig többet költöttem és nem pont arra amennyit/amit akartam, ezáltal többszörösen meghaladva technikai fronton környezetemet:) ami nem az hogy büszkeség, de mindig jött a kérdés, hogy: "azta ilyen is van, ilyet is tud, stb...?) már akinek van összehasonlítási alapja.
Egyébként pedig az összes ajánlásra vásárolt kütyü nélkül simán meg tudnék lenni, ha bevallom őszintén, de ettől függetlenül nem azért veszem mert megtehetem, hanem mert jelenleg szükségesnek tartom.

F.K.T.

(#2427) BBéci válasza Dorian (#2425) üzenetére


BBéci
félisten

Tudod, hogy nincs NAS-om, de volt szerencsém több olyan helyen megfordulni, ahol arról szipkázta a médialejátszó a filmeket. Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, ha minden egy helyen van, nem kell másolgatni és akkor még nem beszéltünk a plusz funkciókról.
Ez médialejátszós topik, nem NAS-ról szól, mégis szinte mindenki elismeri, belátja - egy ideje én is - hogy az a tuti.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2428) niof válasza psg5 (#2424) üzenetére


niof
őstag

Sorozatokat szoktam nézni erről a vinyóról simán, a TV lejátszójával.

(#2429) Dorian válasza BBéci (#2427) üzenetére


Dorian
nagyúr

Ezekkel tisztában vagyok, valóban kényelmesebb és "az a tuti"
A kérdés, hogy az embernek valóban szüksége van-e rá. (Nekem jelenleg nincs, de nem zárom ki, hogy később lehet)
Tudom, hogy te maximalista vagy, és minden a legjobbat keresek, én viszont szívesen kötök kompromisszumokat, ha az mondjuk számomra nem fáj, vagy nem annyira, mint amennyit spórol vele az ember.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#2430) BBéci válasza Dorian (#2429) üzenetére


BBéci
félisten

A lényeget kihagyod a számításból: majdnem megegyezik a véleményünk, azért helyeztem mindig valami mást a NAS vásárlás elé. De nem tagadom, hogy erősen kompromisszumos, sokszor bosszankodásra okot adó a mostani megoldás és mivel a második számú hobbimról, mániámról van szó, tehát előbb vagy utóbb, lépnem kell.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2431) liszi70 válasza Dorian (#2425) üzenetére


liszi70
veterán

"többségében túlzó ajánlásokat tesznek, teszünk. Bizonyos szempontból ez érthető, minden topikban az adott téma "fanatikusai" az ajánlók, akiknek abban a témában jelentősen nagyobb igényeik vannak a többieknél, akik viszont nem feltétlenül értékelik annyira a sokszor jelentős pénzért mért előnyöket a mindennapi használat során."

Így van.
És a többivel is egyetértek. Évek óta követem a NAS-témát is, de még egyetlenegy olyan érvet sem találtam, ami arra ösztönözne, hogy váltsam a PC-ben lévő 5 HDD-t egy NAS-ra. Egyik előny sem éri el, de meg sem közelíti számomra azt a fontosságot, hogy a pénzt rááldozzam.

[ Szerkesztve ]

(#2432) Gijon válasza liszi70 (#2431) üzenetére


Gijon
senior tag

Van egy alap zyxel nasom, kemény 15e. ft. volt. (Asszem nem egy nagy befektetés, nem luxus. ) Benn csücsül 2 terra, kívül +2. (Power consumption: Access mode: 16.3 watt.Wake-on-LAN mode: 0.24 watt.) Egész nap elérhető, a torr. folyamatosan tud menni. Kiszolgálja a dune-t+ másodlagosan is lehet használni mellette zene, vagy akár filmnézésre (pl. lányaim szokták tabon, vagy tv dlna) 3d ISO röccenés mentesen megy a hálózaton. Nekem megérte, mert időt és pénzt takarít meg...

(#2433) liszi70 válasza Gijon (#2432) üzenetére


liszi70
veterán

Kezdjük azzal, hogy nekem 4-5 HDD-s NAS kellene a PC-t kiváltani. Az nem 15k, mint a tiéd volt. :N
A folyamatos elérhetőség nem igazán fontos, sokat agyaltam már ezen. Egy gombnyomás bekapcsolni a PC-t, ha kell. De legtöbbször amúgy is megy, ha otthon vagyunk.
A távoli elérhetőség legkevésbé sem érdekel.
A torrent arányom így is nagyon jó, sokat megy a PC-m.
A másodlagos, harmadlagos használat a PC-vel ugyanúgy megvalósítható.
Számomra egyedül a fogyasztás az, ami a NAS felé billenti a mérleget, de mivel nem kell folyamatosan mennie a PC-nek, így az sem óriási különbség.

Ha most kellene vásárolnom, és nem PC-t, hanem laptopot, netbookot stb. vennék, akkor NAS is lenne hozzá. De így, egy nagy, 5 HDD-s PC tulajaként (+1 a Dune-ben, +1 külső a Dune-höz) nem látom értelmét a váltásnak. :)

[ Szerkesztve ]

(#2434) Gijon válasza liszi70 (#2433) üzenetére


Gijon
senior tag

Nem akarlak én rábeszélni, csak nekem speciel bejött, és nem került többe (meglévő HDD-vel), mint egy közepes router. Megjegyzem én is csak próbaképp invesztáltam bele azt a hatalmas összeget. :) Meguntam a lassú másolgatást, külsővinyó cipelgetést, gondoltam kipróbálom. 5 HDD-t elbír egy sima 2 fiókos 30 körüli NAS, de tényleg nem meggyőzni akarlak.

(#2435) liszi70 válasza Gijon (#2434) üzenetére


liszi70
veterán

"5 HDD-t elbír egy sima 2 fiókos 30 körüli NAS"

Ezt nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#2436) rgeorge válasza liszi70 (#2435) üzenetére


rgeorge
őstag

Csak tipp: 2 belső + 3 külső.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal.". Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#2437) dualcore válasza liszi70 (#2433) üzenetére


dualcore
őstag

Teljesen egyetértek a véleményeddel. Én is ismerem a NAS előnyeit, de még sincs rá szükségem. Amikor dolgozok a gépen,akkor a háttérben úgy is mennek a programok, távoli elérésre nincs szükségem. A PC ben van 4 terra + 120 gb SSD, a Dune-ban van 2 terra. Meg ott van még 2 terra hordozhatóban amire szükség is van hogy hordozzam + a laptop.

De most már ne offoljuk szét a topikot. :D

(#2438) Dorian válasza dualcore (#2437) üzenetére


Dorian
nagyúr

Hogyan fér bele annyi Föld egy számítógépbe meg médialejátszóba? ;]

[ Szerkesztve ]

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#2439) psg5 válasza liszi70 (#2435) üzenetére


psg5
veterán

Kicsit számomra előre tervezés kell, mert a PC, melyen ahogy neked minden van és működik torrentezésre is, beköltözik a dolgozóból a hálószobába, ahol viszont kevesebbet fog menni, így elveszti pl a torrent és kvázi nas képességét. Ekkor ötlött fel egy NAS beiktatása, egyenlőre jobb ötlet nem lévén.

F.K.T.

(#2440) gyeniko válasza dualcore (#2437) üzenetére


gyeniko
őstag

Egyetértek, ne off-oljuk szét, de: nem esik szó a NAS-nak arról az előnyéről, hogy a köteteket különböző RAID-ekbe fűzve megteremti az adat tárolás biztonságát. Ez az az előny, amely nálam is segített a döntés meghozatalában.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#2441) liszi70 válasza gyeniko (#2440) üzenetére


liszi70
veterán

Igen, ez a legnyomósabb érv. Viszont én személy szerint úgy vagyok vele, hogy a fontos, pótolhatatlan adataim 3-4 helyen vannak elmentve, a filmek, zenék meg beszerezhetőek újra, ha az egyik HDD hirtelen és teljesen megpusztul. Az összes HDD-t (ami a PC-ben van) HD Sentinel figyeli, tehát az esetleges meghibásodás előjelei észrevehetőek, és az anyag lementhető a legtöbb esetben. Hacsak nem "hirtelen halál"-szerűen következik be a krach, ami ellen nincs orvosság. Egyébként a raid sem mindenható, ráadásul nem kevés tárhelyet igényel a kialakítása.
De nem a NAS használata ellen beszélek én, ezek csak az én szempontjaim, az én viszonyaimmal.

(#2436) rgeorge "Csak tipp: 2 belső + 3 külső"

És NAS-hoz csatlakoztatott külső HDD-k teljes értékű NAS-tárolók lesznek? :F

(#2442) dualcore válasza Dorian (#2438) üzenetére


dualcore
őstag

;] Tudod most tűz közeli emberek olcsón vehettek földeket, ha kell ha nem!!! ;]

(#2440) gyeniko

Mint ahogy liszi is, én is, a nagyon fontosakat (családi fotók, videók, személyes mappák) egy különn merevlemezem tárolok, és még DVD re is kiírtam őket :Y :DDD Ha becsap a villám az csak nem sérül.
A többi meg pótolható. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2443) gyeniko válasza dualcore (#2442) üzenetére


gyeniko
őstag

Nem gondolom, hogy NAS nélkül nem lehet biztonságban a családi fotók/videók, egyéb adatok. Én is évekig rendszeresen archiváltam ezeket, 2 külön vinyóra. Most a laptop az előre beállított időpontban, rendszeresen szinkronizálja a kijelölt nyagot a NAS-ra. A 4 vinyós NAS-ban 2 db 3 Tb vinyó RAID 1-ben van, ez szinte 100% biztonságot jelent. A másik két vinyó nincs RAID-ben, azokon a nem megőrzendő anyagokat tárolom. NAS-t üzemeltetni kizárólag kényelmi kérdés, semmi olyat nem tud, amit más módon nem lehetne elérni- teljesíteni. Annak érdemes gondolkodni a NAS vásárlásán, aki megteheti és emellett szívesen áldoz a saját kényelmére ekkora összeget. Az otthoni szórakoztató-elektronikai rendszereink felépítési-beszerzési sorában nekünk is a NAS volt az egyik utolsó.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#2444) Gijon válasza liszi70 (#2441) üzenetére


Gijon
senior tag

"És NAS-hoz csatlakoztatott külső HDD-k teljes értékű NAS-tárolók lesznek?" Valami olyasmi :) A másolási sebesség az usb típusától függ, de ugyanúgy kezeli mint a számítógép, v. médialejátszó. Én pl. az egyikre csak sorozatokat, a másikra pedig zenéket "gyűjtök". Mindettől függetlenül nekem is van merevlemez a Dune-ben, +a számítógépben is maradt kettő.

(#2445) dualcore válasza gyeniko (#2443) üzenetére


dualcore
őstag

Így van igazad van neked is.
Valószínűleg az anyagi vonzata az egyik, amiért még nincs nincs nekem sem, de a másik ok a szükségessége.
Én megértem azt is akinek van, és tudom hogy nagyon jó eszköz. :R

[ Szerkesztve ]

(#2446) Technoman


Technoman
őstag

Lassan ideje vennem új vinyót egy 4 TB-s WD my Book-on gondolkozok.
Viszont, olyan gondom lenne, hogy már van 2 db 4 TB-s vinyóm ebből a márkából (ezeken vannak a biztonsági másolataim) Mindkét vinyón az eredeti, gyári NTFS partíció van. Az egyiken, ahol több főmappa van -cca 8 db- simán kezeli és látja a Dune (HD53 Lite).
Ellenben a másik, ahol egybeömlesztve van a sok dolog, se kép, se hang, semmit nem lát.
Szerintetek, hol lehet a hiba?

(#2447) BBéci válasza Technoman (#2446) üzenetére


BBéci
félisten

A kérdésedben benne van a válasz. Rendezd mappákba a sok ömlesztett anyagot!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#2448) Dorian


Dorian
nagyúr

Ezzel kapcsolatban érdeklődöm: a D1 is kezeli a 4TB-os vinyókat? Lassan ideje egy vásárlásnak.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#2449) Technoman válasza BBéci (#2447) üzenetére


Technoman
őstag

Bocs, elfelejtettem leírni. A kérdéses, "háklis" vinyónál is csináltam mappákat, de még akkor sem látta.

(#2450) BBéci válasza Technoman (#2449) üzenetére


BBéci
félisten

Passz.
Nálam az egyik merevlemezen sokszor szürke és így lejátszhatatlan néhány tétel, általában ugyanazok. Ma a tegnap este nézett egyik filmem, srt fájlja vált ugyancsak szürkévé. Ezen a ki-bekapcsolás szokott segíteni, szerintem egyértelműen merevlemez hiba, mert soha másikkal nem fordult elő.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.