Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3501) hasab válasza dh66e (#3500) üzenetére


hasab
csendes tag

Azt olvastam el először. :-)
Elvileg van telepítve rendszer memória, de minnyá ellenőrzöm.

(#3502) hasab


hasab
csendes tag

Mark.It plugin:
Bedugtam a Dune 101-be egy 16GB-os pendrájvot, amin rajta volt a mark.it plugin telepítője zip formátumban.
Telepítettem a plugint.
A program elindításkor frissíteni akarta magát, emiatt kérte a rendszermemória létrehozását.
Rendszermemória létrehozásához formázta a 16GB pendrájvot. (32GB pendrájvval nem működött, pedig felismerte a Dune, de nem volt hajlandó rendszermemóriaként használni.)
Ezután bejött a plugin beállítás menüje.
Ott a History view - Create gombra nyomva létrehozta a History ikont a Kedvencekben.
Ezután amint lejátszottam valamit, megjelent a parancsikonja a History ikon alatt, és rányomva odaugrott a fájlhoz.
Érdekes, hogy a 102-n is ugyanezt csináltam, de ott nem jelent meg a Kedvencekben a History ikon.

Mindenesetre köszi a segítséget.

A fentieket csak azért írtam le, hátha később valakinek segítségül szolgál majd.

(#3503) BBéci válasza Downsampling (#3494) üzenetére


BBéci
titán

Lejátszót előfokként használni öszvér- vagy kényszermegoldás. Akik kipróbálták, azoknak döntő többsége normális, dedikált előfokra váltott. Még a kipróbálását sem javaslom.

Nem optikai korongon lévő SACD-re és DVD-A-ra gondoltam, írtam, hogy merevlemezen tárolt nagyfelbontású zenékről van szó. Azokból irdatlan mennyiség szerezhető be a netről.

Alaphelyzetben semelyik BD-játszó nem rendelkezik komoly hálózatos képességekkel, ám egy custom firmware felrakása után egészen jól szuperálnak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3504) Downsampling válasza BBéci (#3503) üzenetére


Downsampling
senior tag

Az első pontot most ne vitassuk meg - én sem ilyenben gondolkodtam, de most kijött egy neves angol gyártónak egy új sorozata, ami legfeljebb csak a nevében öszvér megoldás...ezek ellenére koránt sem biztos hogy így lesz, de az a DAC-előfok, amit évek óta keresek a használtpiacon, még mindig nem bukkant fel (vagy csak nagyon ritkán, amikor pont én nem vagyok itthon)... persze vannak tőle drágább megoldások is, de az, amit keresek, nekem korábban hangban nagyon bejött és az ára is meglehetősen alacsony volt... meglátjuk...egyelőre úgysincs rá keret.

Az viszont jobban érdekelne, hogy SACD-ből (pláne DVD-A-ból) hogy csinálsz fájlt? Olyat, ami minden infót megtart az eredti lemezről. Mert az SACD kicsit bonyolultabb dolog, mint a CD... Van rá egy verzió, bár ez sem tökéletes, de elviekben működik (már nem egyszer csináltam). Az egyik gyártó játékkonzoljával be lehet grabbelni az SACD-t, és így létrejön egy .iso fájl. Amit viszont semmi sem kezel (tehát a képfájlt kibontó, vagy kiíró programok biztos nem). Én találtam egy apró kis progit, ami az Iso-ból csinál DSD fájlt. Ezt már néhány drágább médiajátszó, vagy hangproci tudja kezelni, azonban ha nem, akkor tovább lehet konvertálni. A Dune nem tudja sem az ilyen ISO-t lejátszani, sem a DSD-t (a Dune csak sima DVD-Video ISO-t kezel), így tovább kell konvertálni. Ez a kis program az ISO2DSD, ami az iso-ból kiszedi vagy csak a sztereó vagy csak a sokcsatornás magot (de akár mindkettőt egyszerre), amiből utána már lehet csinálni sztereó vagy 6 csatornás .flac-et, vagy akár egy mka konténerbe téve mindkettőt. De DVD-Audióra még nem találtam megfelelő megoldást. Illetve ezzel az előbb leírt SACD--->flac vagy mka konvertálást sem csinálom, mert a végeredmény közel sem olyan, mint ahogy az eredeti SACD szól (elvileg annak kéne lennie, de gyakorlatilag sávhatárolt és dinamikátlan lesz az eredmény) De ha te tudsz ezekre valamiféle jó megoldást, arra kíváncsi vagyok...

A hálózati BD játszóknál leginkább nem az a gond, hogy nem jók a hálózati képességeik (kivétel az általam említett BDP-LX55 vagy BPD-450), hanem, hogy egy csomó formátumot nem kezelnek fájlból, gyárilag le vannak butítva. A CFW-k ezt a butítást oldják fel, sok esetben ezzel csökkentve a készülék stabil működését, bár p. az Opponál, vagy a CA BD752-nél nem jellemző az instabil működés. És lásd, a kis Dune is nagyon hálózati lejátszó (CFW nélkül), csak nem ismeri az SACD és DVD-A formátumot. Ami valljuk be, a legtöbb felhasználónak nem nagy érvágás, csak akinek korábbról van egy csomó ilyen anyaga, annak fáj...

(#3505) BBéci válasza Downsampling (#3504) üzenetére


BBéci
titán

Semmiféle konvertálási megoldást nem ismerek, sosem foglalkoztam még hasonlóval sem. Azt írtam, a neten minden megtalálható. Nem csak DSD létezik, bár annak a népszerűsége, elterjedtsége exponenciálisan növekszik. Sorban teszteljük az olyan készülékeket, amik a legmagasabb felbontású DSD-ket is kezelik.
Nekem nagyfelbontású, 1500 és 4000 kbps közötti bitrátájú zenéim vannak FLAC formátumban. A minőségük még többmilliós rendszeren is kiváló.
Akinek a polcain sorakoznak az SACD és DVD-A korongok, az nyilván rendelkezik azokat lejátszani tudó készülékkel és nem ugyanazt akarja etetni mkv-val és hasonlókkal.
Az említett konvertálás már a lejátszót a PC-vel összekötő kábelen elvérezhet, ami a hangminőséget illeti, de vannak más buktatói is.

Arra kell használni a Dune gépeket, amire tervezték azokat!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3506) Downsampling válasza BBéci (#3505) üzenetére


Downsampling
senior tag

"Az említett konvertálás már a lejátszót a PC-vel összekötő kábelen elvérezhet, ami a hangminőséget illeti, de vannak más buktatói is.

Arra kell használni a Dune gépeket, amire tervezték azokat!"

Ezekkel tökéletesen egyet értek! Ezért nem is konvergálgatok, mert közel sem lesz az a végeredmény, amit az ember elvárna. És azt hiszem, a Dune-től, sem várok el mást (vagy többet), mint amire tervezték, én elfogadtam ilyennek. Szerintem sosem írtam, hogy többet vagy mást várnék tőle... Jelenleg nincs más korongos lejátszóm, de ez egy átmeneti állapot, ha majd lesz, akkor újra előveszem a jelenleg dobozokban pihenő CD-ket, DVD-ket, blu-ray-ket, SACD-ket, stb (jelenleg csak maximum egy tucat efféle korong van "kéznél", mert ők nagy kedvencek, és el tudom fogadni, hogy a Dune még a külső DAC-kal sem tud olyan hangminőséget, amit ezek a lemezek érdemelnének. Az én Arcam és Rotel komponensekre épülő jelenlegi rendszerem nem túl nagy szám, és nem is mai készülékek (de alapvetően nem ők alkotják a szűk keresztmetszetet a hangminőségben). Nem ismerik a DSD-t, de nem is érdekel, és nem is várom el tőlük, ahogy a Dune-től sem...

Ugyanakkor van egy elég komoly ellentmondás abban, amit a hozzászólásod első felében írtál: ha neked vannak magas bitrátájú FLAC fájljaid (nem nehéz ilyeneket készíteni, elég hozzá a 24 bites 96 kHz-es felbontás - bár minek, ha az eredeti CD, DVD ettől alacsonyabb volt, ez már blu-ray vagy jobb féle SACD mintavétel), akkor azok létrejöttek valahogyan. Leginkább úgy, hogy a lejátszót összekötötted (vagy valaki más, aki ezt készítette) a lejátszót a PC-vel. És itt jön a következő gondolatod: "Az említett konvertálás már a lejátszót a PC-vel összekötő kábelen elvérezhet, ami a hangminőséget illeti..."

(#3507) BBéci válasza Downsampling (#3506) üzenetére


BBéci
titán

Dunékből HDMI-n lehet a legjobb hangminőséget kinyerni. Ha SPDIF bemenetes DAC-kal próbálkoztál, akkor nem csodálom, hogy elégedetlen vagy a hangzással. Sajnos a Dune készülékek hangja HDMI-n sem egy nagy szám, messze jobbat lehet kihozni Blu-ray lejátszókból vagy HTPC-ből. Utóbbira jó példa Dorian esete.

"elég hozzá a 24 bites 96 kHz-es felbontás - bár minek, ha az eredeti CD, DVD ettől alacsonyabb volt"
Valamit félreérthettél, mert az említett zenék eredetije szinte biztosra vehetően SACD volt.
Nincs ellentmondás, mert hallani a hangminőségen, hogy jól sikerült az átalakítás, vagy nem. Utóbbi esetben shift-delete és keresünk másikat.
Azok a nagyfelbontású zenék, amik merevlemezeimen vannak, már átestek az ellenőrzésen, ismerőstől kaptam az összeset.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3508) Dorian válasza BBéci (#3507) üzenetére


Dorian
félisten

Videó-formátum lejátszása esetén a Dune és egy viszonylag alap, de jó minőségű és lineáris tápos HTPC közt akkora hangminőség különbség van összességében, mint amit a surround hangsugárzók egyel magasabb kategóriásra cserélése ad a teljes rendszernek. Ez hogy kicsi vagy nagy, megítélés kérdése, én mindenesetre meglepődtem a mértékén. Az is igaz, hogy árban sem egyezik a kettő.

Sztereó zene esetében flac lejátszásnál a Dune kb. elvérzik, digit forrásként egy átlag laptop is jobb.
Wav esetén nem ennyire rossz a helyzet (de azért nem is annyira jó). Egy flac kibontása nem igazán erőforrás-igényes, de a Dune hardvere nem túl erős, és amire hardveresen nincs optimalizálva (mint ahogy film-formátumokra van) ott ennyire telik.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#3509) Downsampling válasza BBéci (#3507) üzenetére


Downsampling
senior tag

..én azt hiszem, hogy a Dune így is elfogadhatóan teljesít: a Prime 3.0-át hibátlanul, mindével együtt karc- és kopásmentesen használtan vettem, 45 ezer forintért közel egy éve, ezért a pénzért pedig lényegesen többet ad, mint amit elvesz (vagy kevésbé jó minőségben produkál). Ha mondjuk elsősorban filmnézésre, vagyis klasszikus házimozira használnám, akkor még ennyi szavam sem lehetne ellene... Szerencsétlenségére én a mozi-, játékfilmeket kevésbé preferálom, nekem koncertfilmekből van hatalmas gyűjteményem (NAS-on, HDD-n, és korongokon is), így tehát már jobban kijön, hogy a lejátszó mennyire "zenei"... A FLAC és egyéb veszteségmentes formátumokról pedig kezdek visszaszokni a korongra, habár szerencsére sok előadó albumait beszereztem hagyományos DVD-n (tehát 24/48-as felbontásban, ami már kb. 4,0 Mbit/s bitrátájú a CD 1411 kbit/s-ával szemben. Az ilyen DVD-ken lényegében csak hang van, kétféle formátumban, PCM sztereóban és 5.1 DTS-ben. A Pink Floyd-tól pedig kijött egy sorozat, ahol a korábbi albumaikat adták ki Blu-ray-n, kihasználva a technológia kínálta hatalmas tárhelyet (így a lemezekre felfértek demók, koncertfelvételek és egyéb extrák is a többféle stúdiókeverésen kívűl, több órás játékidővel, amit viszont már 24/96-on lehet élvezni, érezhetően nagyobb - mondhatni hatalmas - dinamikával, és sokkal pontosabb, precízebb hangzással (nincs az az egybemosott fíling, ami még a FLAC-nél is előjön, sőt, sok CD-nél is). A FLAC-be konvertált SACD-ket én is gyűjtöttem egy időben, de mivel a volt SACD kompatibilis lejátszóm, így minden egyes ilyen konvertál SACD-nél jól hallható volt, hogy kevésbé szól jól az eredetihez képest... Mindegyiknél, tehát nálam szépen, folyamatosan ment a "delete".
Szóval, az előző hozzászólásodat azért éreztem ellentmondásosnak, mert először leszóltad az SACD konvertálást (jogosan, hiszen valóban csak romolhat a minőség), aztán pedig azt írtad, hogy neked is vannak ilyen, magas bitrátájú felvételeid FLAC-ben. Azt akkor még nem írtad, hogy közben azért szelektálsz (bár én is ezt tettem, és nekem még a legjobb FLAC-be konvertál SACD sem ütötte meg azt a mércét, hogy tárhelyet pazaroljak rájuk). Amúgy, ahogy én észrevettem, nem csupán a bitráta az egyetlen paraméter, amin a jó hangminőség múlik, és ezzel szerintem te is egyet értesz... :)

A HDMI-s hangot - bevallom - még nem próbáltam, de nem rossz ötlet, ahogy lesz időm, kipróbálom... Bár sok javulást nem remélek, hiszen a Dune Prime optikai lejátszójának a mechanikája (futóműve) eleve nem nagy szám, ha pedig fájlból megy a lejátszás, akkor is olyan Dune-elektronikákon megy át az Arcam proci DAC-jáig, amik azért nem éppen audiofilek (a kábelezéstől most tekintsünk el, bár kétségtelen, hogy azon is sok múlik)...De elképzelhetőnek tartom, hogy így valóban jobb a hang...

Én szívem szerint azért vetnék véget ennek a párbeszédnek (szándékosan nem írok vitát, mert szerintem ez nem az), mivel és a Dune-t nagyon is jó masinának tartom, nevetségesen kevés pénzért. És ezek a hozzászólások meg mind arról szólnak, hogy a Dune mit nem tud, vagy miben nem jó... Holott ezeket nem is kell neki jobban tudnia (persze nyilván jó lenne, ha tudná, de én egy kevesebb, mint 50 ezer forintos lejátszótól ezt is csillagos ötösnek tartom)...

(#3510) Downsampling válasza Dorian (#3508) üzenetére


Downsampling
senior tag

Szia!

És mi a véleményed az ALAC-ról (MPEG-4)? Ami ugye lényegében a az Apple "FLAC-je", és a Dune szintén ismeri. Nekem ilyen zenéim is vannak, 24/96-ban is, és én egy hajszálnyival jobban hallgathatónak tartom (azon belül, hogy én sem érzem azt, hogy a Dune különösebben jól teljesítene a lossless formátumok hangminőségében...) Csak mivel említetted a WAV-ot, gondoltam, megkérdezem, hátha van tapasztalatod... Bár szerintem ezer szónak is egy a vége, a Dune ezen sorozata nem a vájtfülű emberek csodalejátszója, elfogadható egy szintig (pl. házimozira filmek esetében), de zenén már elvérzik...)

(#3511) Dorian válasza Downsampling (#3510) üzenetére


Dorian
félisten

Nem ismerem az ALAC-ot, sosem találkoztam vele.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#3512) musicbox.


musicbox.
csendes tag

Sziasztok 2010 óta vagyok Max tulaj.Pár éve vettem még 1 D1-t a hálószobába ahol sorozatokat nézek.Azt szeretném megtudni hogyan kell beállítani,hogy a megtekintett sorozatokat valamiként megjelölje?Számítógépen a Kodi alapértelmezetten egy pipával jelöli.

(#3513) hasab válasza musicbox. (#3512) üzenetére


hasab
csendes tag

Üdv.
Nekem is ugyanez volt az igényem. A Mark.It plugin segíthet ebben a problémában. Van egy olyan opció benne, hogy "Celebrate viewed", ami egy ilyen ' [ ] " jelet rak a megnézett sorozat-rész neve elé a Dune-ben (a fájlnevet nem változtatja meg a hdd-n).
Kell hozzá egy 2GB-16GB pendrive, amin rendszermemóriát kell létrehozni.
Leírás.

(#3514) DasBoot válasza hasab (#3513) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Üdv., hasab! Ezt a programot honnan lehet beszerezni? Üdv.: Joe

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#3515) dh66e válasza DasBoot (#3514) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Összefoglalóban ott a link és a leírás.

(#3518) musicbox. válasza hasab (#3513) üzenetére


musicbox.
csendes tag

Köszönöm a segítséget erre gondoltam :R

(#3520) FuRiONight


FuRiONight
őstag

Hali!

Van egy Dune HD TV-102 lejátszóm. Leginkább filmet, sorozatot és youtube-t nézünk rajta. Az utóbbival lenne a probléma: néhány videónál elindítom a lejátszást, egy ideig tölt majd kiírja, hogy: Hiba: a fájl nem játszható le. Probáltam már gyári restetet is, néha igy egy darabig elindul, de mindig az vége, hogy egy idő után nem indul el. Mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm!

(#3521) dh66e válasza FuRiONight (#3520) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Tudnál linkelni olyan videót amit nem tud lejátszani.Megnézzük.

(#3522) FuRiONight válasza dh66e (#3521) üzenetére


FuRiONight
őstag

Pl.: Egyik Crazy Frog videót sem tudok lejátszani (Axel F - Popcorn stb.)

(#3523) dh66e válasza FuRiONight (#3522) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Pedig megy az mind amit néztem.
Nézzük!
-You tube verzió?
-Rendszer memória telepítve?
-Codecek telepítve?

(#3524) FuRiONight válasza dh66e (#3523) üzenetére


FuRiONight
őstag

Az utolsó 2-t nem ismerem.. :F

Átolvasom az első hsz-t :B

[ Szerkesztve ]

(#3525) dh66e válasza FuRiONight (#3524) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Azért mindig hálás vagyok! :R
Valami esetleg nem kerek bombázz nyugodtan.

(#3526) FuRiONight válasza dh66e (#3525) üzenetére


FuRiONight
őstag

A codec-eknél melyikre gondolsz pontosan?

(#3527) FuRiONight


FuRiONight
őstag

Teljes refet megvolt, youtube a legfrisebb átnéztem az összes beállitást és minden okés. Már csak a codec kell. Semmi extrát nem szeretnék rajta használni.

(#3528) dh66e válasza FuRiONight (#3526) üzenetére


dh66e
Topikgazda

(#3529) dh66e válasza dh66e (#3528) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Ezt tedd fel ez frissebb.
A leírásban is kicseréltem a linket hogy a legfrissebb legen fent aki használja.

[ Szerkesztve ]

(#3530) hasab


hasab
csendes tag

Sziasztok!

Milyen kábellel tudok egy TV-102-ből optikai hang-jelet kivezetni?
Köszi.

(#3531) BBéci válasza hasab (#3530) üzenetére


BBéci
titán

Optikai jelet csakis optikai (Toslink) kábellel. Attól tartok, olyan kimenet nincs a TV-102-n.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3532) ginola válasza BBéci (#3531) üzenetére


ginola
addikt

Viszont SPDIF igen jack-en keresztül

(#3533) hasab válasza ginola (#3532) üzenetére


hasab
csendes tag

Tehát akkor a 102 hátulján levő AV-out-ba dugok egy kábelt, aminek az egyik vége 3,5 mm jack SPDIF, a másik vége pedig RCA SPDIF, ami az erősítőbe megy? Van egy ilyen RCA-s digitális bemenete az erősítőnek.
Ilyenre gondolok:

Amúgy ez nem lehet jó?

[ Szerkesztve ]

(#3534) Downsampling válasza hasab (#3533) üzenetére


Downsampling
senior tag

Nem ismerem a TV 102-t, de képek alapján az első kábel jó lehet. A második túl kicsi, hogy a baloldali csatlakozót lássam, hogy milyen. Bár szinte lényegtelen, mert ha az egy optikai kábel, akkor nem jó. Ha az egyik oldalon optikai csatlakozó van (és szerintem a jobb oldali az ilyen), akkor a mási oldalon is annak kell lennie. Egy szimpla kábel nem képes az optikai jelet digitális elektronikus jellé alakítani...

(#3535) Dorian válasza hasab (#3533) üzenetére


Dorian
félisten

A 2. optikai kábel. Az előbb elmondták neked, hogy a lejátszónak nincs ilyen kimenete. Hogyan lehetne akkor jó?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#3536) hasab válasza Dorian (#3535) üzenetére


hasab
csendes tag

Reméltem, hogy talán mégis van :-)
De akkor marad az első, a koax spdif.
Köszi a válaszokat.

(#3537) ginola válasza hasab (#3533) üzenetére


ginola
addikt

(#3538) Downsampling válasza ginola (#3537) üzenetére


Downsampling
senior tag

Csak kérdezem (mert így nekem nem világos): ha csak hangot akar kivezetni, akkor sem elég a 3 pólusú jack? (Azt látom a fotón, hogy gyárilag egy négypólusú jack-rca kábelt adnak, de ott a videójelet is kivezetik.). Ezer éve használok mind koax (SPIDIF) digitális kábeleket, mind optikait, de bevallom, én még jack-es digitális kábelt nem láttam...

(#3539) Downsampling válasza Downsampling (#3538) üzenetére


Downsampling
senior tag

...ööö, és még egy kérdés: én hülye felraktam az összefoglalóban található időjárás widgetet Dune Prime 3.0-ra, csak később láttam, hogy ez az utolsó fw-el nem működik. Hogyan tudom leszedni (mivel tényleg nem működik, és ha csak letiltom, hogy ne mutasson semmit, attól még telepítve marad)? Illetve van olyan időjárás widget, ami működik? Ha igen, akkor hol találok?

Köszi

(#3540) dh66e válasza Downsampling (#3539) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Várj egy picit mert működik a widget ext. :K
Most raktam fel,jelenleg az 1.3.0 verzió a legfrissebb.
Azt nem tudom hogy a tied lefrissült e az 1.1.0 verzióról azt nézd meg nekem,ha nem akkor cserélem a linket.
Az összefoglalóban lévő leírás még mindig jó hozzá ha azt követed akkor meg kell jelenjen a főképernyőn.
A gyári időjárás widget nem megy már jó régóta.

(#3541) Downsampling válasza dh66e (#3540) üzenetére


Downsampling
senior tag

...na, valahogy eltüntettem... :)
de vissza tudom rakni...amúgy azt csinálta, hogy oroszul kiírt valamit, és konstans 0 fokot mutatott. Amúgy a beállításokban egyből megtalálta automatikusan a legközelebbi várost, de az a konstans 0 fok és az orosz szöveg...khm, azzal nem sokra megyek... :)
Megnézem újra...

Kösz szépen amúgy!

Szerk: ...és a leírás szerint tettem föl...(és meg is jelent)...csak ott az szerepel, hogy "valahányas" fw felett nem működik, s hát nekem a legújabb van a gépen...

[ Szerkesztve ]

(#3542) Downsampling válasza dh66e (#3540) üzenetére


Downsampling
senior tag

...oh, most már működik, kihagytam egy lépést... tökéletes!
Köszönöm! :R

(#3543) salapp


salapp
addikt

Tud válaszolni, akinek esetleg Dune D/Base/Prime/Max lejátszója van?
Be lehet valahol általánosan (nem minden egyes filmnél újra meg újra) állítani a hang késleltetését a képhez képest?

Köszönöm szépen

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#3544) Multibit válasza salapp (#3543) üzenetére


Multibit
veterán

Minden filmnél??? :Y Erre miért van szükség? Ráadásul az összes filmnél ugyanarra az értékre?
Bocs, de ez nem életszerű. Ha egy filmnek rossz a hang-kép szinkronja, azt újra kell muxolni. Dune Smart-om van, de ilyenre nem volt még szükségem.

(#3545) Dorian


Dorian
félisten

Nekem is Dune D1-em van, sosem volt ilyesmire szükség.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#3546) salapp válasza Multibit (#3544) üzenetére


salapp
addikt

Kinéztem egy tv-t magas input laggal és egy 17 éves erősítőm van, amit nagyon szeretek és annak a leírásában nem találtam meg, hogyan tudnám késleltetni a koax kábelen beérkező és a hangsugárzók felé továbbított hangot, hogy ezzel a megoldással összelőjem a tévén megjelenő késő képpel.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#3547) Multibit válasza salapp (#3546) üzenetére


Multibit
veterán

Inkább vegyél egy HDMI-s erősítőt :K

(#3548) salapp válasza Multibit (#3547) üzenetére


salapp
addikt

Köszönöm becses tanácsodat :) Tökéletes, ami van, utódját, ami elvileg nagyon jó, próbáltam, de nekem nem elég élő a hangja. Marantz 6xxx-ost meg Arcam 4xx-ost meg nem szeretnék több százezerért beújítani abba a kis helyiségbe, ahol elmuzsikál a régi.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#3549) Downsampling válasza salapp (#3548) üzenetére


Downsampling
senior tag

...én nem szeretnék a pénztárcádat érintő okos tanácsokat osztogatni, de hidd el, hogy az az erősítő (legyen bármilyen márkájú is) már messze nem felel meg neked, akármennyire is ezt gondolod. Onnantól kezdve, hogy egy ilyen jelenséggel kell minden egyes alkalommal szembesülnöd, ez az erősítő már nem képes ellátni a feladatát. És ez csak rosszabb lesz... A lejátszókat eddig sem készítették fel efféle funkcióra, mert ahogy valaki írta, ez nem életszerű, és éppen ezért, ezután sem fogják. Tehát másik oldalról kell megoldani a problémát, vagy elfogadnod, hogy ez van és kész! Amúgy nem kell több százezer forintot költeni erősítőre, ahhoz, hogy jó hangot kapjál. Akár többcsatornás rendszerben gondlkodsz, akár sztereóban, messze nem a csak a félmillás Arcamok, vagy Marantzok vannak. Nálam most egy Arcam előfok-proci és egy Rotel végfok páros dolgozik (igaz, átmenetileg), szerintem a kettő együttes piaci értéke 100-120 ezer forint...és sem 100 ezerért, sem 500 ezerért nem fogsz kapni olyan lejátszót, ami konstans elcsúsztatja neked a hangot... szerintem...

Ja, vagy egy korszerűbb tévét (monitort), lehet, hogy az az olcsóbb megoldás...

[ Szerkesztve ]

(#3550) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
Van egy Dune 101 lejátszóm most frissítettem a frimwaret,és azóta nem lehet tekerni a filmben és egy bizonyos idő után kilép a filmből.Ez vajon mitől lehet esetleg tudna valaki segíteni?
Ezt a frimwaret tettem fel:150404_0032_b9 hivatalos oldalról

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.