Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
-=Valium=-
üzenetére
Most nézem....a szélek nálam is kicsit homályosabbak.
Ez 20 másodperc és 100MB. -
-=Valium=-
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Én is ott szoktam repkedni

-
stickermajom
addikt
válasz
-=Valium=-
üzenetére
Legújabb firmware van rajta, megpróbálok egy downgrade-et. Közben rendeltem egy lencsét, mert többeknek volt ilyen corner blur, a garanciális cserét a DJI intézte, de ebayen kapható refurbished lencse is fillérekért.
Az egész homályossága az inkább az én gyakorlatlanságom lesz, Premiere-ben szerintem rossz minőségben exportáltam, mert 200MB körüli lett a 3 perc.
Itt talán jobban látszik a bal oldali homályos rész: [link] Ez így nem éppen jó.
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem csak a bal felső sarokban...az egészen, csak a sarkokban jobban látszik. Közepe is homályos....mintha egy FHD-t konvertáltál volna 4K-ba.
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor ott valami gebasz van, mert az M1P nekem is 60%-ig meríti (2 led világít a harmadik villog) és marad is annyi.
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Milyen firmware van a gépen?
Nekem 1.04.500 felettiekkel csinált ilyet, de nem állandóan, csak némelyik felvételnél.
Most 1.04.300 van, azóta nem fordult elő. -
gulb
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nekem is tetszik a video! A homalyt nem latom telefonon...de majd kiteszem tvre hatha.
-
Rico45
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szia! Szerintem szépek a színek és szépen is repülsz. Jó videó!

Igen látszik a homályos rész. Nekem Parrot Bebop 2-es drónomnál ugyan ez volt.
Meg szoktam és nem is vette észre soha senki.
De majd itt biztosan lesznek hozzáértőbbek akik tudnak segíteni.üdv
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
És itt egy videó: [link]
Most tekintsünk el a felvételek érdekességétől/színétől stb., tanulom a dolgot egyelőre. A képernyő bal felső sarkában mindenhol ott van a hiba, mintha ujjlenyomatos lenne a kamera..
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
A helyes link: [link]
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Mennyire jellemző a Mavic 1 Pronál szenzorhiba? Érdekes dologra lettem figyelmes: a vízszintes középvonalától fölfele, a bal oldali harmadban a kép nagyon homályos. Pl. itt is látható, hogy a távolban lévő hegy baloldali lábától a kép széle felé a fák teteje nagyon homályossá válik, és az nem a mélységélesség, vagy a fókusz miatt van: [link]
-
*Ropi*
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
"A lítium akkukat (legyen az ion vagy polimer) a szakirodalom szerint 60% feletti töltöttségi állapotban kell tárolni ha hosszabb ideig nincsenek használva."
Nem tudom, milyen szakirodalmat olvastál, de minél nagyobb a töltöttség a cellákban (meg minél magasabb a hőmérséklet), annál jobban degradálódnak 24 órán túl. Pl. a Candlelight fórumon, vagy a Battery University-n is igazolják, hogy 20% környéke optimális tároláshoz. Az összes profi töltő / kisütő állomás 3.80 vagy 3.88 voltra merít le.
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Nalam az Air 65%-ra meriti le. Az mar pont nem tul magas, de meg egy felszallashoz eleg.
-
válasz
LordAxwell
üzenetére
Én nem erre emlékszem, de megnézem majd még egyszer ha lesz időm, és akkor biztosat tudok mondani.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
55%-ra merül az akksi magától, nekem spark-nál és a mavic pro-nál is 55%.
-
válasz
forceberg
üzenetére
Egyrészt én nem 100%-os töltöttségi tárolásról beszéltem, annyit írtam, hogy a 60% legyen meg. Másrészt abban valóban igazad van, hogy vannak források amik 60%-ról, és vannak amik 40% környékéről beszélnek mint ideális tárolási töltöttség. De semmiképp sem normális amit dji csinál, mivel egyszer megvártam, hogy meddig meríti le magát, és emlékeim szerint egy led égett csak a másik meg villogott. Én ezt nem nevezném normálisnak. De még egyszer megnézem nehogy az legyen, hogy rosszul emlékszem.
(#2682) LordAxwell vannak amiknél lehet állítani, de az air-nél nem.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
A dji applikációban be tudod állítani miután bekapcsolod a drónt és összekapcsolod a rendszert, hogy 10-20 vagy 30 naponta merüljön az akksi.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Arról is lehet olvasni, hogy nem tesz jót nekik a folyamatosan magas feszültségen tartás, azaz 100%-on tárolás. Csak repülés előtt kell feltölteni fullra. Annyival előtte, hogy legyen ideje kihűlni.
A lemerült aksikat tároláshoz elég kb. 40%-ra feltölteni. 30% alatt se legyen. -
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Melyik szakirodalom?
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem tudtam már szerkeszteni. Most ezzel kapcsolatban átfutottam a használati erre a dologra vonatkozó részét és azt írja, hogy a meghibásodás elkerülése érdekében is meríti magát 10 nap után. Soha semmilyen ion vagy lipo akkunál nem olvastam ilyesmit hanem pont az ellenkezőjét. Úgy látszik, hogy a DJI-nak "különleges" lipo akkumulátorai vannak amikre más szabályok vonatkoznak.

-
A lítium akkukat (legyen az ion vagy polimer) a szakirodalom szerint 60% feletti töltöttségi állapotban kell tárolni ha hosszabb ideig nincsenek használva. Ezért is értetlenkedek én az Air-nél, hogy miért van az, hogy 10 nap elteltével lemeríti szándékosan magát. Jobban mondva azt nem értem, hogy ezt a ciklust miért nem lehet állítani rajta. Azt értem, hogy pl a szállítás biztonsága megköveteli, hogy ne legyenek magas töltöttségi állapotban, de tárolásnál valójában ez egyáltalán nem tesz jót nekik. Most én pl ha télen nem akarom használni, akkor 10 naponta tegyem feleslegesen töltőre?
Mondjuk közben rájöttem, hogy nem kell, a mobilon beállítottam egy 9 napos ütemezett riasztást. Amikor figyelmeztet csak annyit kell tennem, hogy egyszer be-ki kapcsolom őket és onnantól megint tíz napig nem merítik le magukat. De akkor is röhejes... -
NORBl
aktív tag
Az mennyire gáz amúgy ha mondjuk régóta áll a gép, gondolom az az aksiknak nem tesz jót, nem?
-
válasz
LordAxwell
üzenetére
Hm... Azt nem tudom. Neten nem találni infót róla ?
-
válasz
stickermajom
üzenetére
... mert semmivel sem jobb, szerintem.
-
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen,köszi azt ki is felejtettem ,nagyon fontos

-
törölt tag
Húú hát először is a kiszemelt drónodról rengeteget olvass.
Nézz teszteket ,vidiket Yt-on.
Mikor vásárolni mész elméletben már ismerned kell a kezelését ,funkcióit.
Én használt dron vásárláskor először nyílván a drón állapotát mérem fel.
Korcokat,horzsolásokat,repedéseket kutatva a géptesten ami akár utalhat egy korábbi odaverésre.
Szintén a kamera állapotát is felmérném elsősorban a lencse,védőüveg állapotát ,hogy karcolásmentes-e.
Mondanám,hogy a propellerek is sokat elárúlnak de azokat úgy is eladáskor ha csak kicsit is sérültek azt újra fogják cserélni.
Majd ujjal megpörgetném a rotorokat,hogy könnyen járnak-e ,nem-e akad zörög esetleg túl sokat kotyog, kiszűrve a rotorcsapágy hibákat.
Majd a Távot is tüzetesen átvizsgálnam a gombokat ,hogy nem-e akadnak ,a kapcsolók nincsenek e kikopva nem e kotyognak.
Miután mindent rendben találnék akkor megkérném az eladót ,hogy emelje fel és hagyja először csak lebegni.
Ebből már nagyon sokminden kiderűlne.
Pl. a szenzorok épsége,a kalibrációk helyessége.
Egy jól kalibrált és sérülés mentes dron nem úszik el semmilyen irányba ,még egy csak gps pozicíonált kínai drón sem úszik többet mint 20 cm fel-le, jobbra-balra.
A dronnak csendesnek kell lennie tehát semmi zörej a rotorok hangján kívül.
Ha a lebegés stabil akkor megkérném az eladót ,hogy a fontosabb funkciókat mutassa be.
Gondolok itt főleg az Rth-ra és egyéb softweres funkciókra.
Azért kell megkérni mert a távot az eladó valószínű nem fogja a kezedbe adni még akkor sem ha azt mondod,hogy te már tapasztalt pilóta vagy.
Távátadás álltalában fizetés után szokott megtörténni.
( én is így szoktam eljárni )
Elkerűlve a kellemetlenségeket amiket egy olyan dronpilóta okozhat aki tapasztaltnak valja magát de közben sajnos egyáltalan nem az.
(Volt egy olyan vásárlóm aki tapasztalt dronpilótának vallotta magát és sajnos megbíztam benne.
A funkciók bemutatása után kifizetés előtt elkérte a távot én meg jóhiszeműen átadtam neki.A drónt úgy és olyan sebességgel nekihúzta a 10m lévő fabódénak,hogy 3 prop elszállt és az egyik kar berepedt=komplett ház csere /Qx 350 /Én meg kiabálltam közben,hogy engedjen el mindent mert akkor életbe lép a Gps lock de csak húzta a kart... Majd bevallotta ,hogy sorry eddig csak játék dronnal repkedett és megijedt.Végülis kifizette ,muszáj volt neki )
Szal ez az íratlan szabály amit akkor egyszer nem követtem ,senkinek távot nem adunk oda amig a gép ki nincs fizetve!
Na szal ha mindent rendben találtál a dronnal akkor mehet a boltolás .
Talán még annyi ,hogy amíg beszélgettek addig engedd ,hogy lebegjen ,felmérve az akku kapacítást,hogy tényleg bír e annyit amennyit az eladó állít.
De a legfontosabb,hogy rengeteg utána olvasással tesztek megtekintésével Yt on felkészűlve kell odamenni
-
válasz
LordAxwell
üzenetére
Hivatalosan nem, de én már próbáltam, mert vettem egyet annó, ami véletlen platinunhoz való volt. Használtan vele amíg el nem adtam és nem volt gond. Ellenben semmi pluszt nem hozott ...
De mint fent írtam, hivatalosan nem ajánlott. -
LordAxwell
senior tag
Ugye a sima mavic pro akksit lehet használni a platinum verzióban és fordítva is?
-
törölt tag
Nekem csak 1 alternatíva jutott eszembe de ennek meg sajnos az Fpv hatótávja kevés 5-600 m csak...
(Mondjuk lehet antenna moddingolni )
Yuneec q500
Viszont sokkal nagyobb mint a phantom 4.
Atom stabil nagyobb szélben is.A kamerája cserélhető ,cgo2 full hd,cgo 3 4k.
25 percet repül egy töltéssel.
Az ára itt Németben használtan a 4k-s nak ca . 100 e ft.Saját képek:

Nem túl okos dron de
- follow me
-watch me
-Circle flight
-RthEzeket mondjuk tudja.
Viszont ez egy nagyon nagy dron erre fel kell készülni
-
NORBl
aktív tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
150-170 körül már láttam phantom 4-eket, plusz aksival, tatyival, "alig használtan".

Tudnék venni, de nem akarok iszonyatos pénzeket bele rakni.
Akkor inkább módosítom. Mondjuk max 180 - ig tudtok e ajánlani mást a Phantom 4 - en kívül ami stabil, stabil fpv képet ad, távolabbról is. Rendelkezik némi nemű "hülyebiztos" védelemmel. Nagyobb súlyt is elbír, ha cserélnék később kamot, vagy szorakoznék ilyen kioldó szerkezettel?
-
VANESSZA1
őstag
https://youtu.be/FQkiZcuCSH4
Tablet mindegyikre feltehető. Egy phantom 4 olyan 230 körül mozog használtan. Akadásmentes kép az ocusync 2.0-án sokkal stabilabb mint a Lightbridge 2-ön. Ha sima 4-ről beszélünk akkor biztos hogy nem azt venném. Ha nincs elég morzsa egy jobbra, akkor várnék még vele, és vennék egy olyat ami hosszabb távon jobb.
Légyszi írd már le, hogy mekkora szélben akarsz repülni? -
NORBl
aktív tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Köszi.
A kompaktság nem szempont. A lényeges rész jelenleg csak a stabilitás, szélben nagyobb ellenállás, 1-2-3 km es táv, tablet kompatibilitás, szép akadásmentes élő kép.
Sima phantom 4-et néztem, az árából kifolyólag. Néztem Phantom 3-at is, de ott valami rendszer nincs jelen, meg bizonyos érzékelők talán.
Szóval ezekből kifolyólag lenne a választottam egy phantom 4.
Használtan jó kézből lehet jót találni még szerintetek? Ezekben romlik el valami forgó alkatrész? Vagy ha vigyáztak rá, és nem zuhant akkor nem lesz vele gáz?
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Közben úgy tűnik meglett a gond: szöszcsomó volt a telefon csatlakozójában. Pre-flight checklistre felkerül ez is.

-
törölt tag
Szia,
Hát ha teljesen kezdő vagy akkor sztem ne Dji vel kezdj tanulni.
Túl drágák tanuló gépnek.
Anno volt egy Hubsan 501ss dronom is.
Valami 30-40k újan.
Szerintem a legjobb kezdő dron ami csak létezik.
1,5 Km fpv-t tud.
Full Hd gimbal nélküli.
Gps módban nem lehet megölni :D
20 perc akkuidő.
Iszonyat olcsó akkuk alkatrészek hozzá.
Egy kezdőnek inkább azt ajánlanám,tanúlgatni meg belekostolni ebbe a hobbiba.
Kövi lépcső egy Parrot bebop 2 lenne ami már igen csak jó kis dron (Digit gimbal,fhd,meg szórakozni is lehet vele ha meguntad a videózást 65kmh- tud) ,mondom ezt a Mavic 2 pro után is.
De persze a döntés csak is a tiéd.
Szerk:
Ja ez mindkettő kis dron ,hátizsákba simán beférnek.Vanessa1:
Köszi az infót ,szerintem hagyom egyenlőre mégis a downgrade-t

-
VANESSZA1
őstag
Én nem biztos, hogy bevállalnám a phantom-ot. Gondolom a 4 pro v. 2.0-ra esett a választásod. Az igaz, hogy a súlyából kifolyólag stabilabb szélben (nagyobb szélben), de ez is az egyik hátrány, hogy kompaktnak nem lehet mondani, nehéz a szállítása. Nagy szélben én semmilyen gépet nem küldenék fel, és biztos vagyok benne hogy ha többszázezer Ft kiadása után te is így gondolod. Kisebb szélben a Zoom /pro is nagyon stabil. Én inkább erre felé hajlanék, ahogy lehet látni, hogy sokan "szabadulnak" a Phantomtól és vesznek egy Zoom-ot minimum mert a kompaktsága a szenzorai, és a hatótáv sokkal előnyösebb.
De a döntés a tiéd. -
NORBl
aktív tag
Szeretnék egy Phantomot, előtte semmilyen más drónom nem volt. Azért esett erre a választásom mert robosztus, nehéz, tudomásom szerint ez bírja el a legtöbb súlyt. Szélben is valószínűsítem ez bírja a legjobban. Meg a hatótáv is szimpatikus.
Használtan szeretnék egyet, mire érdemes figyelni? Érzékelők, repülési idő, szél ellenállás, ár érték arány végett a 4-es tűnik a legjobb választásnak.
Nagy képernyőn szeretném nézni élőképet is, ez is phantom felé billenti a mérleget.
Bár azt nem vágom, hogy tabletet pakolok bele, akkor abba GPS van, az alapján tud kommunikálni, de mobilnet nincs, vagy ilyenkor offline térkép?
-
VANESSZA1
őstag
válasz
üzenetére
Nem nehéz, de a DJI gyári app-al (mobil), vagy az DJI Assistant for Mavic-al ami a Desktop változat a DJI már tereli a jónépet és nem enged minden egyes verzióra a downgrade-t. De én sohasem az Assistant-ot vagy a DJI Go4-t használom up/downgradre mert az egy kalap..
-
stickermajom
addikt
Android Q alatt repül valaki DJI Go 4-gyel? Nem tudom eldönteni, hogy az új OS, vagy mi lehet, de kétszer is megszakadt ma a kapcsolat.
Ez kb. 30 méter magasságban, 15-20 méterre tőlem: [kép] Nem gondolom, hogy a jellel van probléma.
A másik messzebb volt, de hiába értem vissza, le kellett tennem és a drón újraindítása után csatlakozott csak.
-
válasz
jozsi252
üzenetére
Ez rendben van csak ugye ahogy feljebb is elhangzott (és amivel én is egyetértek) az akkunak az a legmegfelelőbb ha hosszabb távon nem használja az ember, ha legalább 60%-ra (ez egy általános százalék nézet lítium akkuknál) fel van töltve. Na ezért baj ez szerintem, hogy nem lehet beállítani.
-
jozsi252
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
"miért meríti le magát szándékosan 10 nap után ha nem használod"
Pont azért mert nem használod. Igazából nem azt mondanám hogy lemeríti magát, hanem addig meríti az akkut amíg el nem éri a tároláshoz megfelelő feszültséget.
Azért nem határozhatod meg, mert az embereknek a nagy része ezzel nem szeretne foglalkozni. Ez a beállított x nap nagyjából azért jól be van lőve. -
-
válasz
-=Valium=-
üzenetére
Ez így van ahogy írod. Már csak az a kérdés a számomra, hogy az air miért meríti le magát szándékosan 10 nap után ha nem használod. A gyártó biztonsági okokra hivatkozik....ok, legyen. De nem miért határozhatom ezt meg én?

-
törölt tag
válasz
-=Valium=-
üzenetére
Oké ,közben rájöttem ,hogy az egy rövidítés :D
Vanessa1:
M2P-t nehéz downgradelni?
Gari vesztéssel nem jár? -
VANESSZA1
őstag
válasz
-=Valium=-
üzenetére
Igen ez kb. beleillik a szoftveresen tervezett akkumulátor elhasználódásba ugyanis (M2P-nál) 120 töltés esetén -12% a veszteség.
Ami még érdekesség, hogy (és szintén M2P-ról tudok beszélni, de gondolom ugyanez a helyzet a többinél is), hogy ezt a DJI szoftveresen tudja frissítésenként állítani. Például az V01.00.0200-firmware alatt kisebb mértékben csökkent az elhasználódás mint az V01.00.0400 alatt. Ez is egy ok volt amiért visszatértem a bevállt 200-ra. -
törölt tag
válasz
-=Valium=-
üzenetére
Köszönöm neked is és / vanessza1 / nek is a választ
Amúgy esetedben Mavic 1-2 pro ról beszélünk?
Tehát a 30-31 percből maradtak ezek a 18-20 percek? -
VANESSZA1
őstag
-
törölt tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Már csak az a kérdés maradt,hogy a repülési üzemidő vagy a töltések száma redukálja nagyobb mértékben az akku élettartamát.
Mert én sűrűn felteszem tölteni 50% felett is.
Magyarul nem repülöm ki az akksit csak nagyon ritkán a beállított 25% ig.
Valamimt meg kell,hogy mondjam ha az akkuelhasználódás valóban ilyen ütemben halad akkor ezeknek az akukknak az élettartama megbotránkoztató!
A Yuneec Typhon 4k-m akkuja kb 200-300 adik töltés után vesztett 5-8 perc ütemidőt a 25 percből. -
VANESSZA1
őstag
válasz
anarchic
üzenetére
Amit nyersz a réven elveszíted a vámon...

Kapacitásra ugyanannyi? 50 Font nem a világ.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Igen, ezek téli használatkor "jönnek jól". Bár ahogy írtam kétségeim vannak vele, mert szerintem 5°% biztos ugrik a kapacitásból egy előmelegítési funkció alkalmazásakor.
Ha már akku téma, akkor megnéztem az akkuk állapotát és 20 feltöltésű aksiból 2 db-om van az egyik 5óra 36 percet repült míg a másik 5óra 17 percet, ezeknek az állapota így 98%-os.
A 10 feltöltésű aksi 3óra 15 percet repült aksi 99%-os állapotban van.Tehát a 800 töltésű aksi szinte lehetetlen, mert ha egyenletes elhasználódást veszünk akkor 450.-ik töltésnél már csak 10%-os aksi kapacitással rendelkezünk, ami talán felszállás- lebegés és leszállásra elegendő
-
anarchic
tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Angliaban lakom, itt van a bolt 1merfoldre. Nincsen nekem vam.
400£ most a Enterprise fly more pack. 350£ a sima.LordAxwell:
-10fokig elmeletileg nem lesz baja, a levego alapjaraton magasabban hidegebb szoval.
Olvasgattam meg ezt a futes funkciot be lehet kapcsolni rajta, egy 5seces lenyomassal a kapcsolojan.
-
LordAxwell
senior tag
Ezek az akksi melegítős módszerek gondolom ilyen ~5 fok alatt jönnek jól?!
-
VANESSZA1
őstag
válasz
anarchic
üzenetére
Tudtommal az Enterprise aksik előmelelegítő funkciója nem mindig aktív. Tehát ha ez így van akkor nyári időszakban semmi hátrány nincs a sima m2pro aksival szemben, viszont télen "csak" előnye van. Már én is elgondolkodtam rajta, hogy téli repkedéshez veszek de a hangsúly mindig a "csak"-on maradt mert az előmelelegítő funkció energiát igényel és ez a repülési időből ilyenkor levonódik.
-
anarchic
tag
Sziasztok!
Szerintetek nyaron melegebb idoben mennyire jo enterprise aksikkal dolgozni?
Most 50£ kulombseggel kapom meg az Enterprise fly more szettet a simahoz kepest. -
VANESSZA1
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
https://www.amazon.de/dp/B01MQULKJU?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealocom-mob-21&ascsubtag=Vm8Ilc6quHJyL1GuViqbfA&th=1&psc=1
Én inkább ezt venném mert a 4-est 8-ast nagyon keveset használom. 16-32 megy általában. A többi kidobott pénz
-
stickermajom
addikt
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Most ez amúgy vajon Mavic Pro-hoz való vajon? [link] Ránézésre igen, illetve ez a mondat is gyanús, viszont magyartalan: "A DJI Mavic 6 részes kamera-szűrő szett (mind a Mavic Platinum, mind a Mavic Pro esetében)"
Csak mert, ha igen, akkor ez lesz, eredeti ára 40-hez közelít mindenhol.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nyáron sokszor kell a 32 az biztos
-
-
VANESSZA1
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
ND8, ND16, ND32 vagy ND8/PL, ND16/PL ND32/PL ha akarsz Balatonon, vagy más vízközeli havas videókat akkor talán a PL jobb mert nem csillog majd. Mint "amatőr" és nem lebecsülni akarom a képességeidet szerintem elleszel a simával is.
-
stickermajom
addikt
PolarPro ND szettből melyiket érdemes venni Mavic Pro-ra? Van egy Cinema Series (ND4/PL, ND8/PL, ND16/PL, ND8, ND16, ND32), illetve a Standard Series (CP, ND8, ND16, ND32, ND8/PL, ND16/PL). Gondolom nem éri meg a 30%-os felárat a Cinema egy hobbifelhasználónak. Kérdés az ND4/PL fog-e hiányozni valaha? Felhős havas, vagy felhős víz körüli felvételeknél tudom elképzelni.
-
Rico45
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ti milyen felbontáson vesztek fel a dronnal? (Mavic Pro)
Auto képi beállításokkal vagy manuálban?
Válaszotokat előre is köszi!
-
-
gulb
őstag
Ha mar. Igy aku hibarol beszelgetunk...
Elkepzelhetonek tartjatok hogy egyszer korbeforog a dron majd kontrolallhatoan mozog ujra korbe forog..es a kovetkezo pillanatba felfordul placsss...67m rol;( vagy ez kizart hogy aksi hiba lett volna.. Sajnos most van egy kamerat vesztett mavic prom😃
-
Sub-S
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem nincs semmilyen tapasztalatom ezen a téren(mondjuk ez igaz az egész drónos témakörre is
), de egy csupán 50-60 töltést elviselő akkut hibásnak neveznék (vagy nagyon helytelen/extrém módon volt használva/merítve/töltve).
Nem tudom, hogy a forum.dji.com mennyire megbízható vagy mit takar ha valaki ott DJI xy moderátor szerepkörben válaszol, de pl az itt vagy az ebben adott válaszok sokkal reálisabbnak hatnak.
"The charge circle is 300 times under normal circumstances and 200 times under 40-degree centigrade. The battery can still be used if the charge cycle is more than 200 times. The battery's warranty period is 6 months and the Charge Cycle less than 200 times."
"But what exactly does "200 cycles" mean?
- Discharging the battery level around by 75% of the total power is counted as one cycle." -
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Ez kicsit ellentmond a lítium polimer technológiának bármit is mond a DJI. A lítium polimer akkuk kevesebbet, kb a harmadát bírják mint a lítium ion, de így is legalább 250-300 töltésről beszélhetünk amíg komolyabb
mértékű teljesítmény/kapacitás csökkenés jelentkezik.Szerk: total90 állatása meg már ellent is mond ennek a 50-60-as dolognak...
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat/tapasztalatokat
Vásárolok hozzá még 2 akksit mindenképp csak most kicsit kiköltekeztem egyenlőre magam a gépvásárlással
-
gulb
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
nyugi en repultem mar bent
Akkor meg teljesen oke ez a kis ciripeles... a hasan levo erzekelokbol jon nyugi. -
gulb
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nappaliba nem repkednek..

Szerintem amit hallasz az a kozelseg szenzorok cicergo hangja... semmi rendellenes.. -
VANESSZA1
őstag
válasz
üzenetére
A DJI szerint 50-60 töltés amit bírnak az aksik a Zoom/ Pro esetén. De többen 100 töltés felett járnak.
Ügyelj arra, hogy nagy hidegben előmelegített legyen, vagy használj télen Enterprice aksit.
Ameddig a cellák egyenletesen merülnek és töltődnek, és nem púposodik addig repülj vele bátran.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mondjuk közben rájöttem, hogy nem kell, a mobilon beállítottam egy 9 napos ütemezett riasztást. Amikor figyelmeztet csak annyit kell tennem, hogy egyszer be-ki kapcsolom őket és onnantól megint tíz napig nem merítik le magukat. De akkor is röhejes...

nyugi en repultem mar bent