Hirdetés
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Köszi a válaszokat. K index.. Még nem is hallottam róla.
Az Air kontrollerén az alján a normál USB csatlakozó mire jó?
Illetve az mitől lehet, hogy a programozható gombok nem csinálják a beprogramozott funkciót, csak csipognak, ha megnyomom?
-
t72killer
titán
válasz
usergefi
üzenetére
Interferencia témában terveztem egy hidas-folyós nagyrepülést, de a híd rengeteg vaseleme miatt be vagyok rezelve az interferencialehetőségek miatt. Egyébként az lenne a terv, hogy cimbora #1 a hídtól kb 1km-re letáborozik a madárral, én a hídon indítom a folyónézést a kontrollerrel, átrepül végig a folyó kb középvonalában, majd cimbora #2-nél, a hídtól másik irányban 1km-re leszáll. (a hídon/nálam nem landolna)
Ha nincs vészes interferencia, simán kivitelezhető lenne, csakhát ez egy csupafém függőhídnál eléggé kérdőjeles...
Nem mostani terv, majd ha túlleszek az első 100 repült órán

P.S.: ha Mo.-gon is lennének ilyen komoly terveim, akkor lehet mondjuk egész hétre légtérhasználatit kérni, hogyha az adott napon rossz lenne az idő, ne ússzon el a projekt?
-
usergefi
kezdő
A fekete fehér csík feature, nem bug. Azt jelzi, hogy elvileg hol ég ki a rögzített kép, azaz lesz teljesen fehér mindenféle további színárnyalat nélkül. Ez jó segítség ahhoz, hogy változtass az expón: a shutter speed emelése biztos megoldja. Menüben is ki lehet kapcsolni ezt a fukciót, asszem zebra, vagy over-exposure névre hallgat.
Az interferencia bármitől lehet én is belebotlottam már. Általában akkor jön elő, ha nagy fémes felületek közelében repülsz, vagy pedig valami más is a távirányítónak megfelelő hullámhosszon forgalmaz. Persze ettől még lehet hiba is, de a helyedben kipróbálnám más környezetben is.
-
jozsi252
veterán
A rácsok azért vannak a képen mert beállítottad.
Az exponáló gomb alatt van az a kis ikon arra rá kell menned, majd a jobb szélső beállítások ikon, majd grid és itt tudod kikapcsolni.
Tegnap a K index nagyon nagy volt, azért is lehet interferencia, illetve most is 4-es erősségen van. -
t72killer
titán
Mindíg szenvedek a kontroller kikapcsolásával, baj, ha csak szimplán hagyom "elaludni" repülés után? A madár gond nélkül hagyja magát kikapcsolni, de a kontrollert kb csak a 20adik "nyomdmeg, várj, újranyomdmeg" próbálkozásra tudom kikapcsolni. Értemén, hogy nagyon gáz lenne, ha repülés közben véletlen kikapcsolhatná az ember, de ez így elég béna...
#992: ez nem valami zebra-beállítás? Egyébként, ha hiba lenne: firmware-frissítés, esetleg downgrade ha lehet? Valamelyik angol fórumon olvastam, hogyha egy firmware beválik, akkor érdemes letiltani a frissítést, mert szeretik elrontani a hibátlanul működő rendszert

-
petymeg
addikt
Pénteken egy jót repkedtem, minden hiba nélkül, azonban ma gondom akadt.
Először a telefon kijelzőjének képen tűnt fel, hogy a világos felületek fekete-fehér csíkosak.Ez csak a kijelzőn jelenik meg, a letöltött képek szépek.
Elküldtem pár méter magasra a gépet és "strong aircraft interference" hibaüzenetet dobott, 30 méter magasan elvesztette a jelet.
Továbbá a controlleren nem műnődnek a programozható gombok.
Két egymástól távoli helyszínen is ugyanez a hiba, ott ahol előtte ok volt minden.
Szerintetek komoly bajok ezek, küldjem vissza a cuccot, vagy van valami reset amivel megpróbálkozhatok előtte?
Nincs kéthetes a gép 3 óra repült idővel.
-
khorvat
senior tag
Ki milyen fájlrendszerrel dolgozik a drónokba rakható memóriakártyák esetében?
Mavic Air-nél a gyári kézikönyv csak a FAT32-t írja, itt nem lesz gond a 4GB fájlméret korláttal?
Tapasztalatom szerint ExFAT-al is működik ezt esetleg érdemesebb használni? -
petymeg
addikt
Ennek így van értelme, hogy egyesével tölti, mert igy kb egy óra alatt van egy teljesen feltöltött akksid. Ha meg egyszerre töltené, akkor ugyanannyi idő alatt csak 20-30%-ra töltené fel őket. Többre mész egy teljesen feltöltöttel, mint három harmadig töltöttel. Én vettem pluszba egy negyediket is, ha már négy hely van a töltőn és három csereakksi hely a táskában.
-
Tibcsi68
tag
Megtalálható valalahol a neten, letölthető formában Phantom 3 Pro-hoz magyar nyelvű használati útmutató?
-
martinkeet
aktív tag
Be kell állítanod a mentés helyét.
Mentés helyének beállítása -
petymeg
addikt
Van egy kis gondom. Vettem egy 64 gigas Sandisk kártyát az Airhez, olyat amit támogat. A drón látja, mégse oda ment. Ez miért lehet? Formázni kell előtte? Ha igen fat vagy ntsc? Továbbá próbáltam asteroid felvételt készíteni, de nem jó. Nem úgy jatsza le, ahogy kéne, tehát nem becsapódik, hanem tavolodik tőlem és a végen nem gömbpanoráma van hanem összevissza forog a felvétel.
-
-
jozsi252
veterán
1. Én a beaktiválás után még az első felszállás előtt egyből a DJI oldalán megvettem a Care-t. Egyértelmű hogy mindenképp érdemes megvenned! Nem tudom volt-e drónod már, ha esetleg nem akkor pedig mindenképp kössél Care-t! Viszont az aktiválás után 48 órán belül tudod megkötni, utána is meg lehet csak akkor már problémásabb, mert a videóra fel kell venni minden funkciót hogy működik és még sorolhatnám. Van egy pontos leírás A DJI oldalán a 48 órán túli Care-ről.
2. Nem szoktak szarozni vele, vízbe esés esetén is él a Care.
3. Igen egyesével tölti az akkukat!
4. Remote Controllerrel sokra nem mész ha rádugod a szgépre. GO 4-en keresztül lefrissíted aztán le van tudva az egész. Én max akkor dugom gépre az Air-t ha a vizuális szenzorokat kell kalibrálni. Amúgy a GO 4 szépen lefrissíti a drónt is illetve a távot is. Legalábbis én GO-val frissítettem, először a drónt aztán jelezte hogy a távra is van frissítés, az is lement és kész.
+1 Utólag szerintem erre nincs lehetőség. Illetve az akcióba csak adott cégek vesznek részt, még ha hivatalos forrásból veszed, akkor se az összes hivatalos helyen fog hozzá járni.
-
khorvat
senior tag
Hi!
Egy Mavic Airrel csatlakoznék a klubhoz. Így 1 napos ismerkedés, használat után lenne pár kérdésem, hátha mások már kijárták ezeket az utakat és tudtok segíteni.

1. Van-e értelme megkötni 99EUR-ért a DJI Care Refresh gyári biztosítást 1 évre? Ha ez kezdőknek MUST HAVE dolog akkor pedig van-e lehetőség ezen kuponnal egyéb trükkel, ajánlás stb. csökkenteni az áron. A drón hivatalos magyar forrásból EU területre tervezve érkezett. Viszont legkésőbb jövő évben vszínű az erősebb jel miatt FCC wifi beállításokkal használnám, ami ugye garanciát befolyásolja. Ezzel együtt is lenne értelme a biztosításnak?
2. Van-e már itt tapasztalat a Care Refresh-el, mennyire akarnak kibújni alóla vagy teljesen korrektek volt-e már itt vki akinek igénybe kellett venni, mik a tapasztalatok, mennyire elégedett a szolgáltatással?
3. A gyárilag a Fly More Combo csomagban lévő Charger HUB nálatok is csak sorban haladva egyesével
hajlandó az akksikat tölteni? Ennek ez a hivatalos működése vagy egy firmware frissítés segíthetne ezen?
Apropó FW frissítés a használati útmutatóban azt írva a HUB is frissíthető erre az alján egy puha gumi alatt van is elhelyezve egy microUSB csatlakozó, ha Win10-es gépre dugom amire telepítve már a DJI Assistant 2 program, akkor viszont nem látja mint eszközt amit frissíteni lehetne vagy csak egyáltalán kezelni jelenlegi FW stb. megnézése. Gyári csomagban lévő kábelekkel próbálkozok természetesen, de más kábelekkel sem volt jó. A win 10 felismeri mint vmilyen soros portos eszköz és ennyi.4. Szintén FW frissítés, magát a drónt a DJI Assistant 2-vel sikeresen lefrissítettem, viszont a Remote Controllert, csak a telefonon lévő DJI GO 4-el jelezte hogy van friss FW az rá is ment. Ezt az eszközt se látom a DJI Assistant 2 progival, illetve ezt a WIn10 is elsőnek felismeri telepíti, használatra késznek mondja, majd hallom a tipikus állandó USB eszköz le-fel csatlakozás hangjait, ha össze van dugva a számítógéppel, ugyanez a helyzet 2 gépen is, itt mi lehet a gond?
Egyelőre ezek merültek fel kérdésként, egy részét lehet megírom a DJI-nak is.
+1 Kijött a Mavic 2-vel párhuzamosan egy akciójuk is, amiben Mavic Air Fly More Combo mellé most ingyen Tello drónt adnak, ezt szerintetek meg lehet vhogy oldani velük, hogy a szintén 24-én hivatalos helyen vásárolt packomhoz is járjon? Azt már mégsem lenne ildomos eljátszani, hogy a 3 napos elálás keretében a már beregisztrált drónt visszaküldöm, de sok helyen már ugyanezen árban a Telloval együtt hirdetik a magyar webshopok is.
-
Tibcsi68
tag
-
Sugi2009
tag
A következőt kerdezném még.Ha szerkesztem,vágom az általam létrehozott videót,képeket a DJI Go-val akkor azt amikor lementem a telefonra nem FHD.Tehát azt kérdezném h a már szerkesztett videót h tudom eredetiben letölteni?
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
A felvételek összevágására, zene aláfestésére milyen szoftvert használtok?
-
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
1450 EUR/$ lett a kicsike ára, enyhénszólva érdekes lesz azért ezekután a P4P v2.0 1700EUR-s árazása.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Elvileg lehet ráakasztani (persze nincs hozzá rádiós távirányítás, hogy adott szituban mennyit sötétítsen
), csak alapvetően kétkedek ebben a szűrőfajtában, lévén 2db polárszűrőből rakják ezeket össze, ami 4db új felület - márpedig minden extra üvegfelület beleszól a végleges képminőségbe.Ráadásul mivel ugye polár az alap, egy FÉ-t alapból buktál, ami sztem elég gáz, ha egy ilyen kicsi szenzornál+kompromisszumos lencsénél kivakarhatatlanul be van építve. Azaz ha kicsit sötétebb van, hamarabb nyomhatod f/2.8-ra a fényerőt (ahol már előjönnek a lencsehibák) és 800 fölé az ISO-t (jön a zaj).
-
t72killer
titán
Ma elvileg jön az 1"-os kamerás Mavic, kíváncsi leszek, jobb lesz-e a képe a P4P-nál.
A zoom-nak semmi értelmét nem látom kicsi szenzorral, mivel a nagyszenzoros 2.3x-es digi-zoomolásával pontosan ugyanott vagyunk, mint a kicsiszenzoros gép "tele" végén, ráadásul nagy összegben fogadnék rá, hogy a zoom fényereje a hosszú végén minimum 1-2FÉ-vel gyengébb.
-
t72killer
titán
A kültéri eszközök nagyrésze 2.4GHz-re van állítva a nagyobb hatótáv érdekében, és a házakból is inkább ez szivárog ki, lévén az 5.8GHz-et jól árnyékolják a falak. Nem beszélve arról, hogy rengeteg régi router-telefon-stb működik még, ami nem ismeri az 5.xGHz-et. Tehát 5.8GHz-en jobb esélyed van a stabilabb kapcsolatra, kevesebb interferenciára, főleg zsúfolt helyen. Lásd Magyarósi Csaba "majdnem lelépett" air-jét.
-
NORBl
aktív tag
Lehet noob a kérdés, de az gáz egy mavic-nél ha a telóm a 2.4-es freki sávot tudja csak ? Mi a külömb egyáltalán a 2.4 - 5.8 között egyáltalán ?
-
t72killer
titán
Apropó, jól látom, hogy a kontroller tápolja a beledugott, képernyőnek használt eszközt? Azért kérdem, mert kétféle képernyőmegoldásom van, alapban az s7e telón gondoltam tolni a bizniszt, de van egy Tab A 10.1 is a háznál. Utóbbi persze a 4x akkora felületű kijelző miatt sokkal többet eszik - így nomád felállásnál, amikor a dji cuccok töltése necces, nem biztos, hogy forszíroznám.
Más, autós töltés! Kicsit számolgattam, a mi kocsink akksija ha jól rémlik, 60Ah*12V=720Wh körül van, egy darab Phantom akksi 89Wh-ás, azaz 3db töltéssel és az inverteres veszteségekkel számítva simán felére coppanthatja az akksit, és ott marad az ember a világ végén, egy nem induló kocsival.
-
twine
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Drakulálok a Phantomhoz

Sok szép képet, és balesetmentes repülést!Bár látom megoldódott,,,de hogy tiszta legyen....
Kikapcsolva:
egy rövid, majd utána egy hosszú nyomás ON!
Bekapcsolva:
egy rövid, majd utána egy hosszú nyomás OFF!Kikapcsolva:
egy rövid nyomás .......Aksitöltöttség kijelzésHosszú, (cca. 10mp) nyomás, míg a power gomb el nem kezd villogni....Aksi állapota(avulása)
KÖnyben leírva hány led, milyen százlékot jelent!Tessék olvasni a használati utasítást

-
t72killer
titán
Próbálom életre kelteni az új madarat, de úgy néz ki, az akksi hibernálva van. Mi is a helyes procedúra a felébresztéséhez?
Egy ilyet találtam:
1. Switch on battery - ignore what happens with lights etc. <- oké, meddig kell nyomni a gombot? Míg elalszanak a ledek? (életem első dji cucca...)
2. LEAVE IT ALONE for at least 5 minutes. <- ez menni fog
3. Do NOT touch power button - plug into DJI Charger. <- ezis
4. LEAVE IT ALONE .. it may be hours before it wakes up ... DON'T TOUCH IT ! <- erről hogy ad hírt? mailt küld a főnöknek, hogy ma egész nap drónosdival foglalkoztam, vagy begyújtja a ledeket? -
t72killer
titán
Megkötöttem a care-t, de őszintén nem vagyok elájulva a kivétellistától, amit a 169EUR-s ár mellett is a vásárlóra zúdítanak:
3. Exclusions/The service does not cover:
1) Lost or partially lost aircraft and accessories. (Blöki lenyelte az egyik propellerét = bukom az egész gépcserét?)
2) Stolen or abandoned aircraft and accessories.
3) Damage caused by flight in unsuitable environments. (tehát hisztizik és beleszáll a tóba, nehezen kihalászom, mégis az én bajom?)
4) The remote controller or any accessories mounted to your aircraft.
5) Deliberate losses.
6) Abrasions and shell damage that do not affect the performance of the aircraft.
7) Direct or indirect losses caused by force majeure. (azaz ha elkapja egy hirtelen forgószél, az én bajom?)
8) Replacement requests out of DJI Care Refresh’s period of validity.
9) Extra fees resulting from technical enhancements or performance improvements.
10) Damage resulting from unauthorized circuit restructuring, or the use of incompatible batteries and charger.
11) Damage resulting from using under-charged or defective batteries. Szuper, tehát az ő drága akksijuk(!) behal 20m magasságban, drónocska pedig 243db-ra hullik/szolidabb esetben nem ér ki a tópartra, akkor a 169EUR/év biztosítás nem ért semmit?? -
t72killer
titán
Most csomagoltam ki a kicsikét (
), látom, kaptam vele egy 16 gigás microSD karit. Ezen van valami (oprendszerféle, stb), vagy kapásból cserélhetem 64gigásra?(P4Pro)
-
Tibcsi68
tag
Ki milyen tabot/telefont használ, amire megesküszik, hogy annál jobban látható nincs szikrázó napsütésben? Én egy S6 edge-t használok, és amíg automatikusan vissza nem veszi asszem kb 5 perc után a beállított max fényerőt, addig tökéletes, utána meg már közel sem az!!!! Szóval keresem az igazit!!
-
petymeg
addikt
Ma kimentem reptetni egy nagy nyílt mezőgazdasági területre az Airt, itt már azért jobb volt a vétel. 300 méterig engedtem el, nem mertem tovább. Pedig biztos ment volna még, mert atomstabil volt az adás. Így sem láttam hallottam már, ekkora távolságból. A sport módot is kipróbáltam állat, ahogy "driftelt" a levegőben a kicsike. A játékom közepén megjelent egy telepjáró pár úriemberrel, finoman érdeklődve, hogy mi a bánatot csinálok én ott, ki fia borja vagyok. Megnyugtattam őket, hogy nem hivatal vagyok és nem a parlagfüvet nézem, csupán turista, de jobbnak láttam inkább lépni.
Eddig háromszor voltam reptetni, háromszor jöttek oda, hogy mégis mit művelek. Nem lehet nyugodtan űzni ezt a hobbit, úgy látszik. Pedig abszolúte senki privát szférájába nem mászok bele, csak tájfotókat lövök. -
t72killer
titán
A Go app a guglimaps-ben előre letöltött térképszegmenseket is használja, vagy csak azt, amit az appban töltöttem le? Esetleg lehet másféle, pl topografikus térképet rátenni?
Szerk: kipróbáltam, nem húzza be a gugli appjában letöltött térképeket
. Ráadásul ultrakicsi a tárhely, zsebkendőnyi szegmensekből is csak kb 700MB-ot enged, ami hosszabb tervezésnél elég kényelmetlen
. -
t72killer
titán
válasz
jozsi252
üzenetére
kérdés, hogy jelent-e bármi kockázatot? Az eredeti akksikat kínában gyártják, ergo a magyar/EU üzlet is ugyanonnan hozatja a cuccát. Civilizált "kínai" eladóknál meg akár kényelmesebb is lehet egy esetleges gariztatás, van, hogy nem kérik vissza az árut, csak egy videót arról, hogy meghalt.
A 8.5k pedig 3 akksinál kiad a gyerekek egy komplett játékdrónt - a phantomot meglátva úgyis 100%, hogy az lesz az első gondolata, hogy neki is kell egy ilyen
.#935: noigen, nagyon tudnék értékelni egy redundáns rendszert, majd a következő drónom olyan lesz
. A standby-t meg ugye egy gombelemmel el lehetne intézni, de nem teszik
. -
twine
veterán
Válasz a drónos topic (#60542) t72killer hsz-ra!
DE "betervezik"

Ezért van az INspire2-ben már kettős,avagy redundáns aksi rendszer,,amivel akkor is le tudod hozni a gépet, ha az egyik aksi megpistul!
Ha jól emlékszem talán még az "egyéb" elektronikájában is fellelhető hasonló kettős védelem!
De az most pacekból nem megy, hol tervezték be a mérnökök!
Az aksi maradt meg fejből, mert nagy az irigység részemről, hiszen Phantomnál az "aksi csere" jelentős időt vesz igénybe a ki-be kapcsolással, majd ezután az "észhez téréssel" és GPS fixel....Inspire2-nél ezt elvileg kikapcsolás nélkül tudod abszolválni,,,,a gép végig életben marad, míg cseréled az aksit,,,,ki-be és már ugrik is a levegőbe....
Komoly dolgokat tudnak ezek a gépek,,nem véletlenül kerülnek ennyibe....nyilván ezek is csak elektronikák....
és a gravitáció rájuk is hat....de ebben a kategórában azért már fellelhető némi "gravitáció elleni" védelem
Phantomnál egyébként régi gondolatom, illetve vágyam, hogy vajon miért nincs benne valami stndby, mód ahol valami über keveset fogyaszt a földön, de hamar észhez tér, ha melóra akarja fogni az ember......
Én tereprallyban sokat szopok a feleslegesen elpazarolt földön töltött "eltapsolt" aksival....
Nem lehet tudni mikor jelenik meg a következő autó,,,,amikor megjelenik, és ki van kacsolva a gép akkor meg már késő.....
És relatíve elég sokat fogyaszt a a gép a földön is....hamar szaladnak le a százalékok....Jó volna valami üzemmód, ahol mondjuk csak a gps-t tartja életben....és gombnyomásra kapja meg a feszt a többi alkatrész....vagy a tkm tudja....nem vagyok mérnök,,,nem tudom mi fogyaszt ennyire jelentősen....
ventilátor, proci, szenzor, etc...etc......
de Valami stndby mód jól jönne....
-
jozsi252
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Itthon 8500 ft-al drágább csak. Megéri ennyiért kockáztatni?
http://bevachip.hu/dji-phantom-4-pro-obsidian-part-113-5870mah-intelligens-akkumulator-p628592/ -
t72killer
titán
Kínából ebayen mennyire rizikós akksit rendelni? A DJI vissza tudja igazolni sorozatszám alapján, hogy az eladó nem valami dzsunka, homokkal megpakolt téglát küldött az eredeti ár 80%-áért?
-
t72killer
titán
gondoltam. Már a geometriája is gyanús volt, szokásos "adjunk el egy ötletet kp-ért a hülye vásárlónak" project
Az autós töltőről egyelőre lemondtam, mert látom, hogy minden egyes dji drónnak más az akkucsatija, hogy még csak véletlenül se szemeteljen az ember egy töltővel kevesebbet, ha generációt vált. Az utángyártott akksikat is felejtem, nem-repülős célra 20-30EUR-ért vettem volna valamit, de az ebayen a legolcsóbb kamuakksi 80EUR körül van - és ki tudja, hány ciklust bír. Akkor meg inkább veszek egy teljesértékűt.
-
t72killer
titán
válasz
Geller72
üzenetére
+1! a hatótáv-interferencia kérdéshez: az 5GHz támogatás hasznos dolog tud lenni, bár amilyen ütemben terjednek a 802.11ac-s routerek, lakott területen arra se vennék mérget. Előnye mondjuk, hogy amíg te rálátsz a drónra, a házfal mögött lapuló 5GHz-es router nem, és az ő zavarójele elég árnyékolást kap.
Az ilyen range booster "parabolácskáknak" van bármi értelme? (azon kívül, ha a drón az antennák "mögé" kerülve elveszti a jelet...)

-
Geller72
veterán
Az a helyzet, hogy BÁRMI, ami a táv és a gép közé áll azonnal csökkenti a hatótávod, mert ez egy wifi. A legjobb, ha fizikailag semmi nincs a két eszköz közt. A max hatótávot is így érti a gyártó. Persze ez sokszor elkerülhetetlen, de nagyon észben kell tartani. Az interferencia is sokkal jobban hat rá. Én ezért nem szeretem az ilyen cuccokat, amik wifin kommunikálnak.
-
jozsi252
veterán
válasz
Brunószan
üzenetére
Azt igazából nem nagyon kellene használnod, az a drón visszajelzője hogy épp mi a helyzet vele. Egyszerűbb ha belinkelem hogy párosítsad újra a távval.
https://www.youtube.com/watch?v=JXnp3PQiJ6s -
Brunószan
újonc
Dji Mavic AIR fly more combo-t kaptam Amerikából ajándékba addig nyomkodtam ,hogy a távirányító nem kapcsolódik a repcsivel segítséget szeretnék kérni a párosításhoz. Telón progi fent van .Segítségeteket előre is köszönöm .
-
twine
veterán
válasz
lalapapa55
üzenetére
-
Geller72
veterán
válasz
lalapapa55
üzenetére
Nem kell állítani semmit. Van. A teló rá van kötve a P4 távra, benne van a VR BOX-ban.
-
Geller72
veterán
válasz
lalapapa55
üzenetére
Szerintem igen, megéri, de ha kifogod, van amikor olcsóbb. A VR BOX része kiváló, ha olyan telód van, ami head trackinges - mint pl az iphone - akkor nem kell a kamerát kézzel kezelned, mert a fejedet követi a gimball. Ez mozgó cél követésénél nagyon jól jön, mert tudsz csak a géppel, a repüléssel foglalkozni.
Ami nagyon jó, hogy a GO progija alapján van a beállítás a litchiben is, azaz azt veszi alapul, ami abban be van lőve. Tehát, ha GO-ban lekorlátozod a gépet, akkor az a litchiben is le lesz azokra a paraméterekre.
-
twine
veterán
válasz
lalapapa55
üzenetére
50%-nál olcsóbb soha nem volt...
Viszont ne felejtsük el a magyar nyelv mellet, hogy elvileg gari vesztéssel jár, ha valami baj történik, és kiderül, hogy nem a GO-val repültél....
Van akit érdekel,van akit nem,,,, van akinek garija sincs,,,csak gondoltam a tisztán látás miatt leírom

-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
A 3-akkus HUB ebayen 10 euró volt. Grammra ilyet árulnak itthon 30k-ért. Én rendeltem kettőt, gondoltam ha nem jön be, nem bukok sokat. Ha meg ok, egyiket eladom és a másik ingyen lesz és mindenki jól jár, mert ha 6k-ért adom azt az egyet, akkor sem 30k. Haver itthon vette drágán még korábban az övét, összenéztük azzal, ami nekem jött és koppra ugyanaz. Az övé is kínai, és ugyanott gyártották. De megint szólok, hogy egy időben csak egyet tölt és ha az kész, tölti a következőt.
-
twine
veterán
válasz
lalapapa55
üzenetére
"érdemes 8500.-ért megvenni?"
Nem!
DE 50% kedvezménnyel 4 rugó környékén szerintem jó ha be van zsákolva!

Nem túl sűrűn akciózzák,,,de Black friday környékén általában megkapja az 50%.ot....és van mikor év közben is...de ritkán!Két dologban tud "többet" a GO4-nél legjobb tudomásom szerint...
Az egyik az előre programozható utvonal:
Ez zseniális szerintem, bár "élesben" eddig semmire nem használtam, de tetszik hogy ilyesmit meg lehet csinálni vele!

Otthon "leprogramozod" akár PC előtt ülve kényelmesen,,,, elmented,,,majd kimész a területre,, azt mondod neki hogy "upload"->"Go"...
és lerepüli azt amit megadtál neki!SOk helyen hasznos lehet,,,,,terulet megfigyelésnél/felmérésnél...stb..stb...
A másik a "VR" nézet....ha van egy VR szemuveged, belerakod a telefonod, átváltasz VR nézetre, és lesz egy "BUTA Dji" szemuveged.......
EZeken kívül nagyjából ugyanaz mint a GO4....

-
lalapapa55
csendes újonc
Sziasztok!
Milyen progi a Litchi,érdemes 8500.-ért megvenni? -
twine
veterán
DE most már hogy pontot tegyek ennek a találgatásnak a végére, eskü kipróbálom, mennyi idő alatt tölt fel,,illetve mennyi idő után veszi el a feszt a mondeo.....
úgyis itt áll a kertben.....bedobom mellé az akció kamerát, aztán az majd csekkolja helyettem

Már engem is érdekel....főleg ,hogy idén realizálódott hogy egy szivaros hűtőtáska is jó lenne a
söröknek
a gyerek üdítőinek

-
twine
veterán

Eleinte sokan ajánlották az invertert nekem is,,de végül a gyári töltő mellet tettem le a voksomat....
Optimális helyzetben valszeg ez is azt tudja, amit írnak a papírján, tehát ugyanannyi idő lenne vele a töltés, mint a hálózati töltővel!
Amiért én a gyári megoldás mellet döntöttem, az a mult béli tapasztalatomnak köszönhető,,,,
Egyszer egy filléres kamu szivargyújtó töltő, hazavágta téglára az akkor 100+ezres szeretett Nexus4-emet!Azóta rettegek minden szivartöltőtől...
Hosszabb úton inkább kesztyűtartóba dobott powerbankról táplálom a telefonomat pld....
Ezt a töltőt is csak azért vettem, mert "muszáj" volt....legalábbis úgy éreztem....Ezért is mondtam, hogy csalkádja, embere, és helyzete válogatja....
Az inverter jó ötlet, és "sok az egyben" akár mást is táplálhat ami220v-os

CSak ott meg nekem magyarázták, hogy nem mindegy milyen jelet küld,,,
"Négyszög vagy......" vagy a tkm tudja ....lehet hogy ez a négyszög is hülyeség....
Szóval agyaltam rajta, de okosabb nem lettem, viszont legalább rettegtem,,,,
Így maradt a szivaros gyári megoldás.....De sokszor hangsúlyozom,,,,közel sem biztos, hogy az én döntéseim jók lennének

-
t72killer
titán
Nálam más a felállás, egyrész az octavia folyamatosan adja a kraftot, másrészt lakókocsi 12V-os rendszeréről is menne a töltés. A töltési idő nem annyira fontos.
Most látom csak, hogy a 3 akksi dji adaptert rá lehet tenni az autós töltőre is, ez így jó is lesz (lenne, ha nem kérnének szumma 120eur-t egy kb 30eur értékű cuccért
)#905: inverter van a háznál, csak amikor akksiról megy a töltés, nem szívesen iktatnék be még egy, kb 20% veszteséggel dolgozó elemet.
-
twine
veterán
Én nagyjából el is engedtem ezt az autóban töltöm dolgot...
Úgy tapasztalom, azok a munkák amiket én kapok, 4 aksiból már nagyjából teljesíthetők,,,vagy közben már tudok tölteni....
Így inkább az aksi vásárlás szerintem a hasznosabb, mint az autós töltögetés....
Kva sok idő az a cca 1 óra....
-
twine
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Egyéni,saját véleményem:
A hideg ráz a Phantom szériánál az utángyártott aksiktól...
Eddig baromira örültem, mert a P4szériától fölfelé nem nagyon lehetett utángyártottat kapni,,,,talán egyetlen típust láttam a piacon nagy ritkán...Aztán most pár hete "elöntötte" az ebay-t is az utángyártott 5870-es aksi!
MIért mondom azt, hogy "baromira örültem"?! Hiszen nekem akár mindegy is lehetne, hogy ki mit használ a madarában!
És ez így is van,,,,véleményem van róla, de tök mindegy számomra ki mit vesz,és használ...Viszont a sok "kamu" aksival az ebay-es vásárlás is nehezebbé válik nekem is!
Eddig legalább nyugodt szívvel tudtam leadni a rendelést....mert ami P4 aksi volt, az nagy valószínűséggel eredeti aksit jelentett az ebayen...
Legutóbb egy lengyel eladótól vettem 40.000forintért zsír új bontatlan aksit,,,,(ami teljesen tégla volt,,,de azonnal cserélték szó nélkül....jött a futár érte, és küldték a következőt cserébe... 3napon belül itt volt)MOst itt van példának Ez az eladó
Nincs ugyan odaírva hogy Original, vagy Genuine,,,,de a képeken eredeti nagyobb kapacitású P4 aksi szerepel...
Ha megnézed az eladó többi hirdetését, van közötte obsidian ugyanezért az árért, amin már látszik, hogy "kamu", nem az eredetit hirdeti.....
Ennyiért eredeti bontatlan aksit nem lehet venni....még ebay-en, kínából sem.....
Szóval szerintem némileg átbaszás...
Szóval ezért van tele a gyík, mert eddig az ilyen köröktől meg tudtam magam kímélni!Én biztos nem veszek "kamu" aksit a gépbe.....
Valahogy nem áll össze a fejemben a kettő....hogy félmilliós gép, majdnem autonom tudással, és alá rakok valami sufni elemet.....Komolyan,engem nem vet fel a pénz.....de ilyet nem csinálok....A dji forumos felvetésre, hogy szöszölni jó kamu aksival....
Az első pár hétben bennem is felmerült, hogy mekkora szop@tás, hogy minden szöszölésnél merül az aksi....növekszik a töltési ciklus...de így utólag visszagondolva....ez az összes ciklus töredékét teszi ki szeritnem,,,,mert egy idő után már nem szöszöl az ember a géppel...megismered a gépet, a szoftvert, a kamerát,,,aztán pont.....
ehhez meg 30körül venni egy kamu aksit, hogy az eredetit ne fáraszd....
szerintem inkább ez a pazarlás
Már megint jó hosszút írtam...
Elnézést

Autós töltő....:
Igen vettem eredeti DJI töltőt....de hát mit mondjak róla....tölt...
Még nem tudtam lemérni mennyi idő alatt tölti fel az aksikat, mert alig tudtam használni...
Rallyn szopatás mert a DUster amivel általában megyünk nem ad feszt a szivarra járó motor nélkül...
AZ én kombi MOndeom hátuljában van egy aljzat, az ad feszt,,,álló helyzetben is,,,de többször tapasztaltam, hogy mintha egy idő után lekapcsolná az autó azt...
MOst Legutóbb Veszprémben meg sikerült vele 2 aksit is feltölteni,,,de jelentős ideig volt az autóban mindkettő töltőn, és közben többször lett megnyitva az autó....Hát szóval esete családja, és felhasználása válogatja....
Nekem a helyzet miatt nem vált be....amikor kéne a töltés, nincs alattam olyan autó....AMikor van olyan autó, akkor nem sürgős a töltés....és van 220 a közelben....
Lehet ,hogy van akinek beválik....amit ígérnek azt valszeg tudja a gyári....csak olyan autó kell hozzá...
-
petymeg
addikt
Ma megreptettem az Airt komolyabban, nem csak az udvaron beginner módban. Az van, hogy a Bükkben élek , legközelebb negyed órányira egy kis tisztás volt, párezer négyzetméter, körülötte erdő. Hatótáv így kb 200 méter, utána eldobta a jelet és rth. Nem gondoltam volna, hogy a fák is így leárnyékolják. Majd jövő héten a Hernád -völgyben is megreptettem egy fennsíkról, ott meglátjuk mit tud. Repülési idő 15 perc nagyon max, szélcsendben. Az adatlap szerinti 21 percet nem tudom hogy sikerült összehozni. Kell még egy akksi, a töltőre úgy is ráfér, mert négy hely van ott. Amúgy tetszik nagyon. Okos kis gép.
-
Geller72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Az egyszerre töltést szerintem el is felejtheted. A gyári töltőt, ha nézem, 100W-os és egy akkut tölt egy időben. A HUB-ok is ilyenek, ha a gyári adaptert használod hozzá. Azaz hiába rakom fel a hérom akkut a HUB-ra, egyesével tölti. Ha mind a hármat töltené sem lennék előrébb, mert a 100W akkor is 100W lenne.
Az autós töltő szvsz. szintén jó ha tudja a 100W-ot, azaz kb megint csak ott vagy, hogy egy akkut tölt egy időben. De erről többet megint csak twine tudna mondani, ő próbálta és ha jól rémlik nem jött be neki.
A gyári autós töltője a Dji-nak is csak 90W-ot tud, ami 1 óra 10 percet jelent egy normál P4 akkunál. A táv nagy akkuját 3 és fél óra alatt tolná fel. A végeredmény úgy is az lesz hogy 3 vagy több akku fog kelleni. A 3 akkuval én fent vagyok kb 1 órát nettó, ebből kb 10-15 perc használható anyag készül, ha szigorú vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az exponáló gomb alatt van az a kis ikon arra rá kell menned, majd a jobb szélső beállítások ikon, majd grid és itt tudod kikapcsolni.

), csak alapvetően kétkedek ebben a szűrőfajtában, lévén 2db polárszűrőből rakják ezeket össze, ami 4db új felület - márpedig minden extra üvegfelület beleszól a végleges képminőségbe.

?
.