Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
MR007RM
üzenetére
"Hozzáteszem tök mindegy milyen drónod van(nem DJI), nem fogják tiltólistára tenni, mert onnantól perelheted a drón gyártóját."
-
.
Gondolom, hogy nem vagy ennyire naiv.. De azt is tudod szerintem, hogy semmi olyat nem vehetnél most sem, amin nincs rajta az EC(C) megfelelősségi címke. Gondolom, nézegetted, hogy a Dji-ra is mit fognak (első lépésben az USA-ban) rákényszeríteni. Az új gépeik közül lesz olyan (már talán januárban is) ami olyan technológiát tartalmaz, amiben van egy jeladó, aminek a jelét a légi eszközök (civil/katonai légi járművek) X távolságról veszik. Az FAA ezt úgy fogja megoldani - (és előbb/utóbb a sok faszkalap drónos miatt is az EU is) hogy ami annak a feltételnek megfelel, az forgalmazható, ami meg nem, az meg nem. A rendőrök simán odamehetnek hozzád, és ellenőrizhetnek. Nekem eddig az elmúlt x évben 3 ilyen #jonapotkivanok eset volt. Ha rád hívják a rendőröket, az első kérdése az lesz, hogy van e engedélyed. És egyre több esetben hívják rá az ember fiára a yardot, hidd el. Ami nem esik abba a kategba, tehát mondjuk lesz itt is az EU minden tagországában mondjuk 250g-s törvény, akkor az is biztos, hogy abba a kategba is csak olyan gépek lehetnek benne, amiknek nem csak a súlyát korlátozzák le, hanem más egyéb tulajdonságait is. (Magasság/távolság, stb)
Totálisan várható volt, hogy nagyban szigorodnak a törvények.
Az, hogy te elrepülsz a naplementébe 10454324121 Km-t, az egészen addig működik majd, amíg egyszer valami miatt (technikai, egyéb probléma) meg nem fognak, le nem zuhan a drónod valahol, valakire, valamire. A legtöbben egészen addig bele sem gondolnak abba, hogy mi lenne ha elpukkanna az egyik prop, az egyik motor, amíg nem lesz belőle egy valós balhé.
Nekem teljesen mindegy, hogy te mit csinálsz, én csak felvázoltam egy verziót.
Engem nem zavar, te viszed a vásárra a bőröd, a géped. Csak ne legyetek ennyire naivak.

[Edit]
-Megtörtént eset. A szomszéd városban, az egyik parkolóban egy drón a parkolóban álló virágboltos csajnak a 407-es pözsójára esett. Ez az a fajta, aminek teleüveges (panoráma tető) a teteje. 410k egy ilyen tető. Ezt most már a srác is tudja...akinek a drónja ezt megtörte.. Azonnal kihívták a rendőröket. -
MR007RM
addikt
válasz
Geller72
üzenetére
Most nem a km-en lovagolok, hanem azon hogy ne essen le a drónom a levegőből a saját hülyeségem miatt, mert ha kell az ellenőrzés idejére benyomom az EC-t, de azt is minek az ellenőr meg sem fogja tudni nézni.
Ha viszont egy app leadja a drótot az sajnálatos. Lesz rá megoldás abban biztos vagyok. De az már biztos pont a fokozott ellenőrzés miatt nem fogok sehová sem regisztrálni(ha megtehetem), mert onnantól már megfigyelés alá kerülnék. Így meg mehetek akárhová. Mindössze a szét és az összecsomagolás időtartamát kell minél rövidebbre begyakorolnom.
Hozzáteszem tök mindegy milyen drónod van(nem DJI), nem fogják tiltólistára tenni, mert onnantól perelheted a drón gyártóját......legfeljebb később nem tudsz majd olyat venni amit szeretnél, amid van azt biztos használhatod.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Tényleg azt várja valaki, hogy itt majd méregetnek? Mondok példát. Leviszem a Duna parta majd jön valaki és mint a rendőr ellenőriz? Ki? A rendőr? Vagy egy kóbor ellenőr? Ez a jövő? Úristen.
Amúgy kb akkor adom el és többet nem. Épp attól foszt meg ezzel ami miatt lenne (még nincs), a szabad használat. Aki meg nem képes felmérni mit lehet mit nem az, az miatt szív a másik fele is. -
Geller72
veterán
válasz
MR007RM
üzenetére
Egyáltalán nem a bemérésre gondoltam. Ha az Eu-direktívák lépnek érvénybe lépnek és netán a súlyhatár is egy szempont lesz, akkor a következő amit egy esetleges helyszíni ellenőrzéskor meglépnek az pont egy ilyen szőrszálhasogatás lesz, hogy milyen a drónod. ECC avagy FCC van e a matricán. Én csak a véleményem írtam le. A mini amúgy sem egy hatótávbajnok, nem is arra való, hogy elküld kilométerekre magadtól (még ha ezzel is a szrsggal is van tele a net - mert értelme meg nulla.) Az, hogy hány km-t megy el a tök üres mezőn. Senki nem arra veszi, hogy a mezőn készítsen filmeket. Ahol meg fog, ott meg nem megy vele kilométereket. Akinek meg a hatótáv számít, az meg úgy sem ilyet vesz.
-
twine
veterán
Kis promo [link] ,ha megengeditek
Idei tereprallye eszencia kedves kollégám/ barátom vágó asztaláról...
És persze, hogy azért kerül ide mert az én P4PV2-m felvételei vannak benne...
-
MR007RM
addikt
Mindegy milyen drón.....nálam mint megtudtam az EC 10mW az FCC meg csak 130mW konzolteljesítményű. Szerintetek picit is elgondolkozok rajta hogyan butítsak tök feleslegesen, mikor be sem tudnak mérni?
Ha betudnának már rég bemértek volna, talán már drónom sem lenne. Szerintem teljesen mindegy melyiket használjuk, mint eszközt. -
Nagyon szép amit leírtál, de szerintem a nagy többségnek ha lenne rá lehetősége hogy USA modellt vegyen, akkor nem sokat gondolkodna rajta.

-
Geller72
veterán
Azzal nincs semmi baj, azonban az FCC mód miatt ugyan működik itt is a Minid, de illegálisan.. Olvass utána (ha nekem nem hiszel) a Dji hivatalos fórumain, elég alaposan kitárgyalták az FCC/ECC dolgot, aminek ez is részét képezi. Amit viszont itt veszel, az ott is működhet, csupán korlátozott hatótávja lesz, 2 KM. Viszont törvényileg megfelel, mert az itteni mindkét módot tudja hardveresen, míg az USA-ban vásárolt csak elvileg ott használható. (Működni fog, de nem legális üzemmódban, átkapcsolni meg nem tudja magát, mert nincs mire.) Jobban jársz, ha nem a hatótáv a lényeg (bár az ECC-s is ott kint 2-el szerintem több mint elég lesz) akkor itt veszel és kiviszed magaddal.
Szerintem. -
VANESSZA1
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Oké

Amúgy én is váltás előtt vagyok,
ha igazak azok amiket mostanában olvasok a M3P-ról:
-Ambarella processzor
- 8k 120fps,
- 35 perc,
- 900 g alatti súly (szabályozás miatt érdekes)
- új szenzorok amik kisebb akadályokat( vezetékeket, vékony ágakat is érzékelnek)
-új Hasselblad kamera
-Airsense
-Bitráta.. stb.De az is lehet, hogy Skydio2 vagy Autel Evo2
-
jozsi252
veterán
Nem sokkal nagyobb mint ami az FMC-hez jár, viszont az elrendezés 100x jobb. Nem saját kép (sajnos).

-
VANESSZA1
őstag
Killhates, jól látom hogy eladó az Inspire 1?
Váltás nagyobbra?
-
Geller72
veterán
válasz
infinyt
üzenetére
Webes felületen is tudsz regisztrálni a dji.com.-on. Utána már be tudsz jelentkezni az appban is. Amúgy a sign up a regisztráció az appban.
-
infinyt
újonc
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Lett véve egy mavic 2 pro. Már a telepítés elején elakadtam. A távirányítót a telefonnal csatlakoztattam, majd elindítottam a dji go 4 programot. Az elején megjelennek a reklám videó alatt a sign up, éa sign in gombok. Bármelyiket választom, nem enged tovább, ha jól értelmezem a dji fiókomat hiányolja. Tehát regisztrálnék, viszont ilyen gomb meg nincs. Hogy lehet ilyen fiókot csinálni, már ha kell, vagy mi hiányzik még amiért nem tudok tovább lépni. A telefon egy samsung galaxy j3, android 5.1.1 verzióval. Köszönöm előre is.
-
MR007RM
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Még jó hogy felgyorsították a videót, nagyon izgalmas volt végig megnézni.
De mindegy is, én már olyanban gondolkodom, ami engem is elvisz, és akkor a hatótávval biztos nem lesz gondom. 
(#3977) MlbMatic: Jaja, az biztos hogy egy SJ8 Pro kamera még az idén felkerül rá, arról biztosan lesz fotóm, kívül belül.
-
MR007RM
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
-
-
MR007RM
addikt
Ma délután hazafelé menve láttam az égen egy hatalmas drónt. Sötét volt, 3 nagy reflektor világított, 2 elől 1 hátul....nehezen tudtam kivenni a sok fa miatt, de az biztos hogy nem UFÓ
...ember nélküli irányított dongó volt, jó nagy hanggal. A vasút mentén haladt egy irányba és eltűnt.
Esetleg valami rendőrségi drón? Nem szoktam ott drónozni, de ha véletlen összefutna az én kis Fimimmel nem kérdés melyik győzne.
KillHates madara sem rughatna labdába mellette.
Egy verseny drónnal még meg lehetne lépni, de nem az enyémmel ha ez amolyan befogó valami lenne. Tiszta sci-fi para érzés futott át rajtam. 
Aszem fel kellene fegyvereznem a kis kedvencemet valamivel, legalább egy gázspray legyen nála, rakétakilövő a hason lévő kioldó szerkezetre
, ez a közbiztonság, megyek benézek az áruházakba. 
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Én azon agyalok leállok vele, akartam 2 akkut, táskát, akku rögzítőt, ez hiányzik még, de hát ő többet akarok.
nagyobbat, jobbat, gimbalt, több rep időt.
-
Geller72
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Én DOE tag vagyok és van biztosításom is. Ez kb annyira kell, hogy ha nincs, akkor eseti légtérhasználatit sem kapsz.. Azaz eléggé. No meg ha kárt okozol a gépeddel, nem neked kell zsebbe nyúlni, hanem 3 milláig van fedezeti biztosításod. Részletek ugyanott, a DOE honlapján.
-
-
Köszi. Igen tello bemegy a sűrűbe a bézs színű szőnyeg felett is.
Nagyfeszültségre mik érzékenyek? Konkrétan drót hegyek felettem nagy területen mennyire árnyékolja a gépeket? -
Jim-X
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
A magassagmeroje ugyanazt mutatja, mivel a felszallashoz viszonyitja a 0 magassagot. Es ezt minden dron igy csinalja.
A GPS-esek nem bolondulnak meg ha igy mondjuk egy hegyrol kirepulsz vele, de a TELLO pl igen, mert csak az also szenzor alapjan tajekozodik. A barometrikus szenzor alapjan tudja tartani a magassagot, tehat nem kezd el zuhanni, de a vizszintes poziciot nem, azaz elkezd "maszni".
A Miniben van GPS+GLONASS, ugyhogy ez nem problema
-
válasz
KillHates
üzenetére
Hát én a tellót látom mit csinál. Itt komoly magasság különbségek vannak már a telek körül is. Ergo ha hátul indul útnak akkor az onnan mért 0 méter a ház előtt már 2 magasan lebegést jelent. Tehát mondjuk a hegy szélén felszállok egy minivel, tegyük fel, de úgy sem veszek. Az neki a 0 méter, de rögtön mellette van 50m szakadék. Mit mutat vagy lát a magasság mérője? Itt nem lehet ezekre hagyatkozni. Tudom láma vagyok.
-
válasz
ladislausony
üzenetére
Az ára is az!
Ahogy néztem az AI-t több esze van mint itt mindnyájunknak!
-
A DJi gépek (is?) Hogyan kezelik ha a felszállás utáni hirtelen (relatív) magasság valtozást. Mondjuk a Hegytetőről kirepülök. Ami itt nulla méter, az tudom, hogy a főútnál közel 100m difi alig légútban 1km alatt.
-
-
Geller72
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Ha nem használod ki a plusz kamera tudását a M2P-nek, abszolút nem éri meg azt a felárat a Zoom-al ellentétben a Pro. A wifis verziójú gépek nagyon kompromisszumosak. Ha valóban kijönne a M3 széria (Ne úgy, mint a P5 ugye
) és egy árszintre hoznák le a M2Zoom-ot a M2Pro-val, akkor megkockáztatnék egy M2P-t. Az M2Zoom is volt akcióban 783 euróért, annyiért, amennyiért most az egyet adják akcióban.
. De most nem látok ennyiért. -
VANESSZA1
őstag
válasz
tirszin
üzenetére
Majd januárban ha jön a mavic 3 pro, és a Skydio2 is kapható lesz EU-ban akkor a M2P-nak is megzuhan az ára.
De ahogy a DJI mostanában fejleszt nem vagyok biztos benne hogy m3p lesz a következő nálam.
Kezdem azt érezni náluk mint a Xiaominál, hogy kijövünk valami szuper termékkel, aztán rájösz, hogy igen, jó a szenzor, de visszabutították a chip-et, és az igazi az lett volna ha a két termék össze lett volna gyurva. Mindig van valami bosszantó hiányosság.
Lásd Mini, Zoom, Pro... -
válasz
Geller72
üzenetére
Nem igazán kell kapcsolat. Szinte alig van ipari drónos. Én nem is reklámozom magam, mégis megtalálnak apró munkákkal.
Beltérben felejtős teljesen az Inspire. A saját szelétől odaveri magát a földhöz vagy a falhoz, mert beltérben csak atti módban repül. Esetleg nagyobb csarnokban lehet vele repülni, de szobában felszállni vele:
-
Geller72
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Ha lenne rá melóm, én is Inspire-t vennék - a meló meghozná az árát, de nekem nincsenek kapcsolataim. A P4 azért is volt jó, mert szűk beltérben is mertem vele repülni. (Szemüveggel). Az Inspire azért drabálabb.
.
M2P Infra kamerával nagyon finom, arra is jó lenne valami meló. Azzal lehetne keresni, de ahhoz is kapcsolatok kellenének.
-
válasz
Geller72
üzenetére
A kamera valóban overkill, de a nagy test stabilitását semmi sem pótolja (na jó egy Matrice azért jobban oda van szegezve az égre) Volt már hálás történet a nagy súly; nekieredt a szél az építési területen és ha könnyebb lett volna tuti nekicsapja az állványzatnak amitől másfél méterre lebegett éppen, talán a maradék fél méterem múlt a drónbontó
A gyenge akkuidőt csak azért nem bánom, mert elég fárasztó kavirnyálni az épületek meg a daruk, kémények között (baromira fejben kell tartani, hogy mi hol van) és az a negyed óra amíg a dagadék repül nekem bőven elég, akkora már jojózik a szemem a fáradtságtól. Így legalább visszahozom, pihivel egybekötött akkucsere (van 4db) és küldöm vissza.A másik, hogy SOHA SENKI nem hőbörgött még az Inspire miatt (kissebb drónnal már volt olyan, hogy vigyem onnét azt a sz@rt) inkább ijedten nézik miközben elborzadnak a hangjától. Látszik rajta, hogy munkaeszköz, nem is vitatkoznak azon, hogy hol reptetem.
-
MR007RM
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Ez a csávó építkezésen dolgozik ahogy kivettem. Találd ki milyen drónja van.

https://www.youtube.com/watch?v=JI0jkm2-oms&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=B9HXk-EiQrw&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=MbrXiwuL-lE
https://www.youtube.com/watch?v=hcKFNNk30Og
https://www.youtube.com/watch?v=hoObPwu_1R8.........na leálltam!
-
Geller72
veterán
.
-
Geller72
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
A P4-et elcserélték volna velem egy Ispire-re, de féltem tőle. Akkuidőben sem tudta volna azt, amit a P4 akkor. Az a szett nagyon kamerafüggő is. És az még csak az első szériás volt, bár nem emlékszem, hogy abból is melyik verzió, mert lehet, hogy a V2. Akinek a P4 kellett, az a Pro V2-vel (Ha jól emlékszem a verzióra) jól járt, mostanában nem kellett cserén agyalnia.
. Sebességben, stabilitásban, képminőségre bőven jó ezen a szinten. (Ugye, ez is még csak belépő szint.
. )Neked a darukhoz szerintem is overkill az Inspire. Oda egy P4 (sima) is bőven több mint elég.

-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Egyszer az, meg itt már hardveresen van az FCC mód kizárva. Meg sokszor olvastam, hogy az elektronikus képstabilizálással van gond, főleg ha 2.7K-ban (teljes felbontáson) használja az ember.Az akkuidő nagyon függ attól, hogy milyen idő van, szeles időben állítólag nagyon küszködik és már negyed óra után megy sírás, hogy 25%-on van. (mondjuk ezzel mi TELLO-sok vagyok a legjobban tisztában
) Akkor nagyon töredezik a közvetített kép, ha már egy kicsit messzebb van a Mini, akkor vékonyabb ágakat, kábeleket szinte lehetetlenség észrevenni a telefon kijelzőjén.
Szóval ahogy Geller mondta, ennek a verébnek akkor lesz létjogosultsága, ha 100 ezer alá esik majd az FMC ára.... -
Geller72
veterán
A Phantom, stabilabb, a Mavic és tsai. mobilabbak. Valamit valamiért. Az a jó, hogy lehet választani.
. A P4 mellé el tudtam volna képzelni a Minit, de önmagába nekem arra, amire kellene, kevés.
. Vannak olyan szituk, amikor jól jönne, de kell mellé egy komoly gép. Nekem, legalábbis. Lehet, hogy egy tök üres mezőn x távra elmegy, de nekem nem opció, hogy 20m-en signal weak van, nem egy egyenes mezőn. Talán mert nem mezőn használnám?
. A YT-s videóban M. Csabánál totál felette 30m--en hiszti volt. És ez azért nem megengedhető szerintem. Wifi ide vagy oda. A mostani pár napos jó időben kirándultunk és egy hasadékban magunk alá engedtem (volna) de 5m után hiszti volt. A fénykép amit csinál, az szörnyű, mindenki felejtse el nyugodtan. Videóban 1080p/60FPS az, ami azt mondom, hogy ok. Ez már biztos. Erősen kompromisszumos gép. Én eleve hátizsákkal mászkálok. Hogy most a 25, vagy a 35L-est viszem, tök mindegy. Is utóbbiba már egy első szériás Mavic Pro is simán belefér all in. És szerintem az fényévekkel jobb gép. Nem tudok olyanról, aki zsebben hordaná a drónját.
. Igen, drágább, ha mindkettő új árát nézem. De ha a mini árát veszem figyelembe, akkor amennyivel a Mavic Pro drágább, annál sokkal jobb is, nincs arányban a kettő. Sem árban, sem tudásban. Gondolom, az újdonság varázsa is sokat nyom a latba az árképzés során, de tavaszra ez talán beáll 100k alá valahova, vagy akörül..
-
-
tirszin
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
A Zoom-al én is úgy voltam, minek a zoom egy drónra, mikor úgy megyek közelebb vagy távolabb a témához, ahogy akarok.
Az állítható rekesz, a nagyobb szenzor elméletben értékesebbnek tűnt számomra. A rekesz már más tészta a gyakorlatban, mert kb. 4.0-tól 6.3-ig használható igazán. Szóval nem éppen a 2.8 - 11 tartomány. 
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Pont ajánlani akartam neked!
-
S.J.
tag
310 re akkor belottem egy dji taskaval😁 aztan majd csokkentem ha nem kell senkinek
amugy a pro jobb, zoomnak nincsen semmi 'ereje' szerintem, digitalis zoomal szebb kepet ad a pro 2.
-
VANESSZA1
őstag
Mavic 2 Zoom-t 300 körül is már nagyon nehéz lesz eladni, mert 300ért mavic 2 pro-t kapsz németből vagy Svájcból ami 2 év garancia és Care köthető.
Amúgy meg sokan félre vannak tájékozodva mert kevés emberke tudja a zoom igazi erejét.
Mindenki pro-t akar. A másik hogy most jön három olyan gép is az év elején amire sokan várnak. Ez így ugyancsak ár befolyásoló tényező. -
tirszin
senior tag
Ha megnézitek, a PH4P lábai úgy vannak kialakítva, ha leesik, persze nem hatalmasat, a gimbal-ja védett. A Mavic-ot sztem elég csak fél méterről leejteni, mivel ráadásul orr-nehéz is, a kamerájára fog esni. A lábai, mert távol vannak, jó eséllyel vagy nem működnek távtartóként, vagy hátra törnek. Egy gimbal csere nem lesz olcsó mutatvány, de ez persze csak menet közben, a gyakorlatban derül majd ki mindenkinél.
A vasárnapi fotózásomon egy PH4-et 3 percen belül reptettek egy fába, leesett. Bokrokba akadozva esett le, de nem lett baja, simán ment tovább a videós munka vele. Egy Mavic-kal erre sokkal kisebb az esély.
Ha nem csak tájképre használod, beleakadni valamiba pedig szinte biztos, hogy fogsz, csak idő kérdése, mert ezeken a semmi kijelzőkön lehetetlen meglátni egy-két vékony ágat vagy vezetéket. Arról nem is beszélve, ha szemből akarod venni a delikvenseket és ezért tolatsz vele.Egyébként én is a az összecsukhatóság miatt döntöttem "rosszul", mert egy motorkerékpáron, DSLR fotócuccokkal együtt szállítva, nem sok hely van.

-
M2Z gyorsan el fog menni 299.990-ért
Mert 320 körül van a piaci ára,
Viszont a PH4P komoly kínlódás lesz ennyiért. Sajnos hiába az FMC, úgy vettem észre nem igazán akarják megfizeni (majdrendelekkínábólhozzáolcsón) 260-ért van keveset repült PH4P fent ha ennyiért kínálod 2 akkuval, akkor van egy akkunyi "árelőnyöd" de így sem lesz érte kapkodás; hiába profi drón, mindenki a kicsi szexy Mavic-et akar, vagy MIni-t
Meg mióta belengették, az új dróntörvényt (amivel még azok sincsenek tisztába akiknek meg kellett volna írniuk) azóta mindenki Mini-t akar, mert az "ingyenlehetreptetniengedélynélkül"
és baromi nehéz eladni bármi mást
Jó példa erre itt a fórumon: ELKÉPZELÉS és a VALÓSÁG
Közben úgy néz ki, hogy pont úgy fog alakulni, hogy a nagy madarak repülését megkönnyitik (mert azokat már tapasztalt pilóták irányítják, de fog rá kelleni biztosítás) és a kis szúnyogok használata kerül kontrol alá (csak olyanok repülhetnek majd amik a repülést egy adatbázisba szinkronizálják) . Az a lényeg, hogy a RACER-ek fognak megint jól járni
-
S.J.
tag
phantom 4 pro, 2 akku, es mavic zoom ot mennyiert hirdessem? 300-300? realis?
-
válasz
Revoltek
üzenetére
kb. 15-20.000,- Ft / éves biztosítást kell (jelenlegi ajánlat szerint csak cégeknek illetve jogi személyeknek van) majd fizetni a 250 grammnál nehezebb madarakra. Szerintem ez jövőre olcsóbb lesz mert lesz magánszemélyek számára is ajánlata a biztosítóknak.
Én inkább eladnám a Mini FMC-t (ha nem vagy vele elégedett, mert sehol sem kapni) és vennék egy használt sima Mavic-et, vagy Air-t. De inkább Mavic-et

-
Revoltek
aktív tag
Most ajánlottak a Mavic Mini FMC csomagomért egy Fimi X8SE Black Edition-t +1 akksival. Magyar garis. Szerintetek megéri? A készülő jogszabály után mennyivel lenne költségesebb a legális használata? Mivel ugye jóval nehezebb gép, mint a Mini.
-
MR007RM
addikt
[link]

Tudom jöttem trollkodni, vagyis nem, csak szeretném megosztani.
A táv vége nem volt, visszafordultam önként az aksi miatt, meg mert nem akartam nagyon kockáztatni.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Aztaqrva!
Tériszonyos vagyok, mint az állat! Amikor lecsűrt, majdnem telihánytam a notebook-ot!

Én azt nem értem, hogy repülés közben a pilóta hogy nem dob egy hátast vagy egy hasast! Nekem le kellene FEKÜDNÖM egy iylen FPV-hez! És még akkor is hemperegnék rendesen!
Nekem legfeljebb ennyi jut az izgalmakból:
-
Geller72
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Igen, az a vidi nekem is. Az miatt vettem meg anno a TBS Crossfire-t, a Fatshark Dominator HD3-at a Furious FPV TrueD-val.
. Már amúgy is akartam, egy 5-6"-os Long Range racert építeni magamnak.
Magasat, bírod?
. -
válasz
Geller72
üzenetére
Ezekért nagyon irigylem a racer-eket! ♥ Nagyon jó felvételek!
Nekem ez a nagy kedvencem: [link]
Pár hete voltam kint a nagy disznóval és mivel megjöttek a tartalék propok, ezért egyszer élünk alapon, jó alacsonyan megküldtem neki egy öntözőcsatorna felett. Van fílingje annak amikor alacsonyan nyomja neki az ember; amolyan Death Star trench-es
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
"Ez a gimbal meg mozgatható kamara téma érdekel, de annyira nem, hogy kiadjak rá ennyit, aztán nem nyert és mehet a levesbe."
Bocsáss meg, hogy ezt az alpári hasonlatot írom, hogy finoman fogalmazzak; "hímtag nélkül szexuális kapcsolatot létesíteni, meglehetősen macerás" Szerintem már az is nagyszerű eredmény, hogy a kis szúnyoggal ekkorát repültél
A TELLO egy beltéri drón, csak a sok majom webshop szelfdrónnak hirdeti. Az erőssége az autonóm rendszerében (DJI) és a nyílt programozási nyelvében (M.I.T.) és a rommá paraméterezhető hardverében (Intel) rejlik.
Ha ezeket figyelembe vesszem, akkor meg merem kockáztatni, hogy ez a legintelligensebb drón amit gyártottak eddig. Ez rejt is sok veszélyt magában, azért is ilyen kicsi csenevész jószág, komoly limitekkel (nincsen benne GPS, az első kamera individuális rendszer, nem használja a drón) Ha érzel magadban késztetést és van hozzá türelmed, akkor érdemes a programozási nyelvében elmélyülnöd, döbbentes, hogy mire képes (kicsit hátborzoló is) Pl. lehet a földre helyezett QR kódokkal feladatokra rávenni. Egyébként abban teljesen igazad van és helytálló a meglátásod, hogy a TELLO egy játék. Sajnos öt számjegyű összegért nem fogsz olyan drónt kapni aminek van 3 axis-os gimbal-ja, tudja az összes RTH, FPV fícsört, és elszalad Neked 2-3 kilométert is
-
válasz
Geller72
üzenetére
Ehhez ember kell. Akit ez mozgat. Nézni jó, de nincs meg az én is vezetni akarom érzés. Neked lenne egy motoros videó alapján? Nekem volt. Várjuk a tavaszt. Nem untat. Ahogy téged sem ez.
Én a Trex 100S időkben azt akartam legyen egy gépen ami úgy lebeg, mint ami oda van ragasztva az égre. Mert nekem ez kell, dolgozzon a technika, nem akarok gépészkedni. Egy vonal felett nem kell több. Lefordítom motorra: készülnek arra, hogy raknak a motorokba minden szrt ami majd helyettem fékez meg figyel mindent. Nem kell. ABS és kész, majd az MT-09. A Tello pontosan arra jó, hogy b határoljam mi nem kell soha. A Mavic MINI-t tartom jelenleg a plafonnak ami kellhet nekem, de az sem minden nap. Mert előbb megyek egy kört motorral mint repkedjek. Bár el is vihetem magammal. Mindenki más felé húz.
Nekem ide marhára nem kell, hogy bárki szóljon olyanért hogy mit repkedek, annyira nem mozgat, hogy már bocsánat érdekeljen. Szóval én maradok max a mini szinten talán majd valamikor.
De az fix, hogy a te hobbynak nagyobb az életben maradási esélye. Ha szabad viccelni.
Gondolom te nem félsz h oda csapod, én így vagyok a gáz karral. -
Geller72
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
A Tellónak sima, kefés 8520-as mocijai vannak, ráadásul ezekhez már ez a súly sok is. Ez nem ilyenre való, csak nulla szélben van értelme. Udvaron belül, ki a kertbe, max a játszótéren 2-3m magasban, 20-30 méterre. Ebben ennyi van, ezért ennyi. A Brusheless mociknál kezdődik a móka, 2S-en, negyed ekkora súllyal. Egy Mobula 7 (HD esetleg) sokkal extrémebb élményt nyújtana, de oda más is kellene, no meg meg kellene tanulni repülni, mert ezekhez a (Dji) gépekhez semmi tudás nem kell szinte. Totál "hülyebiztosak", elengeded a távot, ott marad, akadályelkerülés (a legtöbbnél) és hasonló self leveling cuccok. Viszont ezek kameraplatformok, akármelyiket is nézzük, teljesen más céllal, élménnyel, mint egy racer/whoop pl. Egy 3-4-5-6 cellás géppel akármilyen szélben felszállok, meg sem érzi, csak a fordulásoknál kell figyelni. Viszont sokkal több tudást igényelnek repülésben és szervizelésben is.
Ez egy nagyon alapjáratos vidi, alig nyomja neki, 30% alatti throttle lehet, néha egy kis fröccs. Nekem a 6"-os gép 5 cellán 210 körül megy (Km/h).
Itt már egy kicsit van némi freestyle is, long range-re épített géppel.
De itt a szemüveg, amit használunk 500 euró. És ebbe még megy néhány cucc, ami megint egy százas kb. euróban..De egy épített 3"-os gép is megy úgy, mint pár éve az 5". (120km/h körül)
Ezek a gépek nagyjából tesznek a szélre..legyen akármilyen.
. A 40-es szélben a Phantomot már lehoztam, ne kínlódjon, pedig az az ért tudott menni, de egy racernél meg sem érzed. Csak irányváltásoknál. (Hogy most éppen szemből kapod, oldalról, vagy hátulról. A gázadás miatt nem mindegy, meg a sodródás más egy kicsit, de gázkarral simán korrigálod. Egy racernél elképzelhetetlen egy teljesen középső gázkar-álláás. Ott van totál nulla és max közt bármi. -
Ez a Tello 20m-en is sport módban néha éppen halad olyan a szél. 100m-re még van jel mi repeaterrel (20m magasan). Akkorát bólint, hogy lefelé néz a kamera, ha meg nem bólint nem halad. Ezt 30m sem érdemes küldeni, egy igazi JÁTÉK.
össz olyan 35k lenne a 3 akku, táska komboval a vége. Még nem tudom érdemes e. [kép] [kép]
Ez a gimbal meg mozgatható kamara téma érdekel, de annyira nem, hogy kiadjak rá ennyit, aztán nem nyert és mehet a levesbe. -
válasz
barcaforca
üzenetére
Nekem nincs minim, de szerintem nem lehet. Nálam az air-nél sem lehet.
-
barcaforca
tag
Sziasztok! A mavic mini rth után csipogni kezd. Rendben is van, figyelmeztet. De a hangerejét lehet valahol állítani!
-
-
horvi0813
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Persze ez totál hülye, az is aki megveszi így szerintem, köszi azért az infót. Max akkor megvárom Januárt, de életembe nem gondoltam hogy hiány lesz belőle, gondoltam mevárom a karácsonyt és meglepem magam vele. Sima Mini-t ti vennétek FMC nélkül? Végre 1 kicsit komolyabb drónom lenne eddig csak a 30ezres kategóriában mozogtam játknak jó volt meg ott nincs semmit segítség manőverezni megtanulni jó volt, egyelőre komolyabbra nem akarok beruházni ez a 150k kategória bőven elég nekem most.
-
válasz
KillHates
üzenetére
Gyakorlatilag annyiért adja mint amennyiért vette. Full pofátlanság. Azért mert per pillanat nem lehet venni, nekem tuti, hogy nem kéne. Akkor sem ha csak tényleg párszor repült vele az illető. És akkor még ott van az a dolog, hogy a pár repülés alkalmával esetleg mit művelt vele...
-
tirszin
senior tag
válasz
Lacika2332
üzenetére
A drón nem sínen megy. Elegendő, ha nagyjából megfelelő síkban állnak a lapátjai. De itt még szó sincs erről, mindössze hamarabb leér a hasán lévő két talp. Ahogy látom, a jobboldali sem ér talajt. Sztem ezért ne vidd vissza. Max valami ütközőt állítanának, hogy ne nyíljon ki annyira. De ez a motor tengelyének szögén minimálisat változtatna. Így is tökéletes.
-
horvi0813
tag
Mavic Mini FMC lehet kapni valahol még? Sehol nem találok

Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Milyen routert?
- Háztartási gépek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hyundai, Kia topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hát igen, semmiben sem lehetünk elég biztosak.
.

ha igazak azok amiket mostanában olvasok a M3P-ról:

...ember nélküli irányított dongó volt, jó nagy hanggal. A vasút mentén haladt egy irányba és eltűnt.
nagyobbat, jobbat, gimbalt, több rep időt.