Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba?
Mavic AIR kontrollere megállás nélkül csipog (mint amikor tolat egy kamion)
Akkor is csinálja ha csatlakoztatva van a drón (minden zöld) és akkor is ha nem kötök rá telefont a dront se kapcsolom be.. az a szerencsétlen csak visít.... repülni enged, videot vesz, képet csinál... csak közben végig visííít..Délután repültem vele (ma vettem) semmi nem volt. hazahoztam itthon bekapcsoltam h nézzegessem a menüt meg a beállításokat és azóta csak visít...
-
Arti1
aktív tag
Sőt, érdemes gyakorolni is, tiszta környéken, úgy, hogy kis repülés után, mikor még majdnem tele van az akksi, direkt lehúzod a telefont (ha bonyolítani akarod, úgy, hogy közben a gép feléd néz
) és akkor hogy hozod vissza távval (először RTH gomb, utána RTH nélkül is, ez a fontosabb). (ugye a távot és a telefont érdemes USB kábellel összekötni, ne zavarja a táv és a telefon rádiós kommunikációja a gép és a táv kommunikációját, ez is ad egy kis plusz hatótávot, ha nem is sokat, de kapcsolat minőségében sokkal jobb)
Mert ha ez a telefon újraindulás akkor történik, mikor pont a látómeződ végén van és fák között / felett, vagy valami veszélyesebb helyen, és váratlanul megy el a kapcsolat a táv és a telefon között, akkor garantáltan 5 kilót fogysz az idegtől, mire visszahozod, ha nincs gyakorlatod... -
-
amulet
senior tag
Sziasztok, DJI spark irányításával kapcsolatban lenne kérdésem. Távirányító nélkül mi a hatótávolsága lakott területen (tudom, hogy ez több mindentől függ), és távirányító nélkül nehéz irányítani? A távirányítós verzió vásárlása a kérdés most nálam, csak azért kérdezem, hogy szükség van-e rá
-
loveiandras
csendes tag
Elvileg edig nekem is így ment csak mióta a 3 aksit kitolom 4 perc körüli pihenővel a harmadik indításnál besípol a táv aztán megy de nem is tudja közületek mi a megfelelője ennek a jelzés amit a táv csinál hiba vagy más?
-
Geller72
veterán
válasz
loveiandras
üzenetére
Elsőnek mindenképpen a táv/drón/wifi/app sorrendet próbálnám meg, és ha semmi, akkor azt, amit fentebb leírtam. Mivel wifi is van a képletben, több mindennek kell összeállni, és a wifi miatt lassabb is ez a folyamat, ezért ne várd azt, hogy olyan gyorsan fog ready to go lenni, mint egy wifi nélküli gép. Nálam a sorrend az (p4, de az elv egyezik) hogy bekapcsolom a távot és kábelen a tabot csatlakoztatom úgy, hogy a tabon az app már fut. Nekem ugye nem kell wifi. Utána a gépet kapcsolom be. Ha van képem a kameráról, megvárom, míg lesz home pointom és "minden zöld" a felszálláshoz. IMU, GPS, műholdak, minden repülési adatot látok az appban, RSSI, akkuszint, térkép, (mobilnet, vagy wifi a net miatt) etc. Aztán indítom a gépet. hagyom forogni kb. fél percet, ha anomália lenne, azt látnám, hallanám (ami kirívó és elsőre kiszűrhető persze). Aztán felszállok vele kb 2 méterre, ott is várok 10-20mp.-et és ha minden ok, akkor go. Nekem még a VR box miatt ot a szemüveg is ha nem tabbal repülök, akkor ugyanez, csak telefonnal. Berakom a VR boxba a telót, (litchi persze) megnézem, hogy működik e a head tracking, fejmozgásra követ e a gimball és start.
. -
loveiandras
csendes tag
Kipróbálom holnap! nemtudom mi lehet,a kikapcsolás természetesen drón elsőnek vólt nekem is 450 es gépem.
-
jozsi252
veterán
válasz
loveiandras
üzenetére
Először a távot kell bekapcsolni minden esetben, utána a drón. Kikapcsolás meg fordítva legyen! Láttam már T-Rex 450-et a hátsó ülésen meghülyülni attól hogy megszűnt a kapcsolat a távval.
-
Geller72
veterán
válasz
loveiandras
üzenetére
És ha wifi/app/táv/drón a sorrend, akkor mi a szitu?
-
loveiandras
csendes tag
Drón ,táv,mobil wifi,app
-
Geller72
veterán
válasz
loveiandras
üzenetére
Mi a bekapcsolási sorended?
-
loveiandras
csendes tag
Csak sima bekapcsoláskor Dji go 2.0 appal már párosítás meg vólt 2 repülés is a mai napon már előzö napon is csinálta nem csatlakozik nem vált zöldre a távon a led vilog pirosan a hangja olyan mint az RTH jelzés.
-
Arti1
aktív tag
válasz
loveiandras
üzenetére
A párosítani alatt azt érted, hogy elveszti a kapcsolatot a táv és a gép és újra kell bindelni (párosítani) hogy működjön egyáltalán?
Vagy csak várni kell, hogy újra “egymásra találjanak” és magától megoldódik a dolog, csak várni kell?
Nagy interferencia van-e a környéken (sok wifi hálózat lakott területen) vagy mező közepén minden wifi-től távol is ugyanezt csinálja? -
loveiandras
csendes tag
Sziasztok! lenne 1 kérdésem spark távjával kapcsolatban 2 egymás utáni repülés után a 3 -dik indításakor párosításnál a táv szaggatottan sípol pirosan de miért kell pihentetni vagy hasonló mert 2-3perc után semmi gond nincs.nem találtam ilyen hibakódot hasonlót.
-
Arti1
aktív tag
válasz
Digiflex
üzenetére
Van Sparkom is, ismerem
Azon akadtam fenn, hogy lehet egy külsőre szinte megegyező gépet árulni így... bár a mavic 1-nek is egyből jöttek ki a hasonmásai anno, mikor behozták a becsukható lábakat...
Ha nem tudnék jobb helyet annak a 170 dolcsinak, kipróbálnám mit tud
az a baj, a nagy hasonlóság miatt nagy elvárásaim lennének, amit ennyiért biztos nem tudna teljesíteni... -
Digiflex
tag
pont annyival olcsóbb, amennyivel kevesebbet ér. A spark az egyik legjobban kitalált DJI drón, 2016-os megjelenés óta szinte minden létező infó elérhető, a facebook fórumban most éppen a super sport mód került szóba (álítólag 30-cal bír menni..... felfele!! :-) ). És full HD-ig teljesen jó, fotóban is oké 360 panorámára is teljesen jó, támogatja a litchi, tudsz repülést tervezni a nagyképernyős számítógépen... soroljam még??
... ez meg egy 170 dolláros játék, ami addig megy, amíg össze nem töröd, de addig se fogsz tudni egy épkézláb videót, vangy fotót sem lőni vele. nézz a youtube-on valóban ezekkel készült teszteket (a C-FLY DREAM a párja amúgy) -
Arti1
aktív tag
Ma kidobott a BG egy új kupont, a JJRC X9 Heron márc. 31-ig preorderben $170 elvileg...
Olvastam, hogy az első szériának GPS gondjai voltak, ezért nem is bánom, hogy még itt a BG-n preorderben van, talán javított verzióval kezdenek majd a kiszállításnál
Amin viszont nagyon fennakadtam, hogy ez a JJRC X9 Heron az szerintem egy-az-egyben DJI Spark koppintás, de annyira, hogy nekem még a karok (lábak) ívelése is ismerős a Spark-ból, meg úgy az egész kialakítása...
Gondolom, hogy szoftveresen nincs a közelébe sem a DJI-nek, de az árkülönbség finoman szólva jelentős...
A Spark-nál kis túlzással a távirányító kerül ennyibe, mint itt a komplett gép távval...
Tudom, hogy a DJI túlárazott minden szegmensben, na de ennyivel... -
Arti1
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
Jól van jól...

Csak azt nem szeretném, hogy lassan minden város piros zóna legyen valamiért...
Engem annyira nem zavar a nfz, mert külterületen, a világ végén a kutyát nem zavarom a röpködéseimmel, meg amúgy sem merek magasra menni, csak tényleg minek fejlesztik a drónokat, szoftvereket egyre jobbra és jobbra (akadályérzékelés minden oldalon, intelligens akadálykikerüléssel továbbrepülés, stb...) ha a végén csak sivatagban és max 10 méter magasan lehet majd repülni, suttyomban...
OK, az akadálykikerülés jól jön a kaktuszoknál, na de mégis
Tudom, sarkítok, de inkább tegyék kötelezővé a jogsit, legyen nagyon szigorú a vizsga, legyen kemény a büntetés jogsi nélküli repkedéskor (belterületen, vagy emberek 100 méteres körzetében, ahol tényleges kárt lehet okozni...) és akkor nem a drónokat kell lebutítani, hanem korlátozva lesz az igénybe vevők köre azokra, akik tudják/akarják is normálisan használni a technikát...
De tudom, egyszerűbb szoftveresen korlátozni... -
Geller72
veterán
Független. A litchi a GO beállításait használja, nem litchi-függő a nofly. De nem értem miért jó tiltott zónában repkedni valakinek..
. Maradjunk a törvényi keretek közt, itt ne adjunk tippet ilyenre, ha lehet. Köszi. 
..mielőtt még jön valaki, akinek élete első gépe megint egy M2P lesz és első útja a kettes és hármas reaktor légi felvétele lesz Pakson. Utána meg majd a yardon mondogatja, hogy de hát itt mondták a fiúk, hogy lehet.
...fogd meg a söröm..
. -
sirály69
őstag
P4 hez nincs meg véletlenül valakinek a FW= V 01.05.0600 ?
-
VANESSZA1
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Ezzel majd azt érik el, hogy aki most még hajlandó engedélyt kérni, és felelősség biztosítást kötni, rendszámot venni, és egyebek, az is berág, és pl. a lent említett programmal kiüti a nfz-t, és a frissítési figyelmeztetést, és ezáltal csak a repülést javító funkciókat telepíti. A DJI most ezzel saját maga alatt vágja a fát, mert így sokan elpártolnak konkurens cégekhez akik nem adják be a derekukat, egy egy ilyen "felsőbb szintű" kérésnek.
-
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Már pedig az egyre több "drónos barom" miatt ez lesz egyre inkább, hogy szinte bárhol csak hekkelt rendszerrel fogunk tudni felszállni. Bár engem a városi reptetés nem érint, de akár azt is elképzelhetőnek tarom, hogy a közeljövőben a repülési engedély nélkül felszállni sem lehet majd a drónokkal. Azaz előbb-utóbb a repülési engedélyt is fogják csekkolni a vezérlő programok.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
A helyzet nem ilyen egyszerű.
Ennek az oka, hogy furcsa üzenetek jelennek meg az applikációban már felszállás előtt is. Pirosból lett kettő új pesten és egy két vidék nagyvárosban is lett ilyen hely.
Piros: Korlátozott zónák. Ezekben a zónákban, amelyek pirosnak tűnnek a DJI GO alkalmazásban, a felhasználók figyelmeztetést kapnak és a repülést megakadályozzák. Ha úgy gondolja, hogy jogosult a korlátozott zónában való működésre, kérjük, forduljon a flysafe@dji.com vagy az Online feloldáshoz .
Kék: Engedélyezési zónák. Ezekben a zónákban, amelyek a DJI GO térképen kék színnel jelennek meg, a felhasználók figyelmeztetést kapnak, és a repülés alapértelmezés szerint korlátozott. Az engedélyezési zónákat felhatalmazott felhasználók feloldhatják a DJI-hitelesített fiók segítségével.
Szürke:Magasság zónák: A magassági zónák szürkén jelennek meg a térképen. A felhasználók figyelmeztetéseket kapnak a DJI GO-ban, vagy a DJI GO 4 és a repülési magasság korlátozott.Magyarul ha Pécs belvárosában szeretnék fotózni, videózni duplán kell engedélyt kérni. Ez már nagyon nonszensz.
-
jozsi252
veterán
válasz
majestic
üzenetére
A börtönök környéke tiltott, ez Pécsen is így van. Amúgy Pécs nagy része repülhető, szóval annyira nem gázos a helyzet.
(#2167) VANESSZA1
Nyilván aki pár 10 méterre repülne fel egy reptér mellett az nem veszélyeztetné a gépeket, de sok idióta leszarja, aztán nyilván ezért vannak aránylag nagy tiltott körök a repterek környékén.
-
jozsi252
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
FCC-n kívül fölösleges mókolni bármivel is szerintem.
Az a baj hogy sok embernek még a 100-200 méter is sok, mert néhány idióta képes repterek közelében is veszélyes magasságban repkedni.
Speed Boost-ot meg nem igazán értem?? Nyári melegben a Sport módban is eléggé melegednek a motorok, ha még annál is gyorsabb akkor a motorok élettartama eléggé lerövidül. -
VANESSZA1
őstag
-
VANESSZA1
őstag
válasz
majestic
üzenetére
Még van egy "kiskapu" nyitva hagyva. A DJI-t szorongatják, és ezért folyamatosan minden egyes új Update-nél teszi fel a No Fly Zone-kat az országok kívánsága szerint.
Az utóbbi időben a Zoom/Pro gép-szoftver stabilitás, pozíció, új funkciók nem sokat változott frissítésenként. De aki élelmes, és nem akarja bezárni a "kiskaput" maga előtt az felteszi a legújabb frissítést, és ha látja, hogy ott ahol repülni szeretne hirtelen NFZ lett egyszerűen downgrade.
Aki nem tudja miről beszélek, vagy hogy kell priviben. -
petymeg
addikt
Sziasztok!
2018. 08. hóban vásárolt Mavic Airt ( Fly More Combo+1 akksi+ Care Garancia) mennyiért lehet eladni? 78 repülés és 7,5 repült óra van benne. Meguntam az okoskodó szomszédokat/ turistákat / járókelőket, meg a szinte betarthatatlan jogi szabályozást.
-
S.J.
tag
ez mitol lehet?
1honapig nelkulozni kellett a dronomot es meg mindig nem jo
legujabb firmware van fent. roham utan altalaban helyreall es hasznalhato. erintkezesi hiba lehet? vigyem vissza a duplitec kft hez? ha leteszteltek volna, akkor ezt eszlelniuk kellett volna, hogy nem mukodik rendesen.. -
majestic
őstag
Miért nem lehet drónnal berepülni a Puskás Ferenc Stadion fölé? [link]
-
Geller72
veterán
Én sehol nem írtam ilyet. Én csak válaszoltam arra kérdésre, hogy hol lehet kedvezményes kuponkódot kapni.
Azt más írta.
.
Ez a gép hardveresen megint túl szép, hogy igaz legyen. Gondolom - ahogy más is írta - megint szoftveresen fog elvérezni. Valahol én is sajnálom egy kicsit.. De 120k-t csak úgy bizonytalanban nem adok ki semmire. Hát még Xiaomira.
. (Fimi/tök mindegy, az is a Xiaominak egyik almárkája). -
VANESSZA1
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
Hasonlóan gondolkozom én is. Bár xiaomi telefonom van és volt, de minden egyes terméküknél azt érzem, hogy nagy a hájp bemutató alatt, super videók képek, aztán mikor kézbe veszed akkor használható, jó, működik de az a nagy durranás alább hagy. És ez minden első szeriára igaz náluk. Később reszelnek rajta, valamivel jobb lesz, de szoftveres hiányosság minden esetben marad..
-
Geller72
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Februárra ígérték a kiszállítást. Most március közepe van, de még mindig preorder. (Bg. pl.) Valami nagyon félrement (megint/mint mindig), mint a Fimi A3-nál pl. Ott is az első széria gyakorlatilag hulladék. A Mi 4K-ra is lett volna idejük, hogy akár sikersztori legyen, de az sem lett az, pedig ~3 éve a piacon van és lényegesen nagyobb körülötte a csend, mint a hype...
Az első pár szériából én személy szerint biztosan nem rendelnék..(#2150) Sub-S: Bg.-n. 75 USD kedvezmény van a listaárból kuponnal.
-
doggie
aktív tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Én is sokat nézegettem, de mivel kevés a valós tulaj, így az értékelések sem elegendőek ahhoz, hogy nyugodt szívvel berendeljek egyet.
Én ezt a fórumot találtam róla, elvileg tulajok osztják meg tapasztalataikat: -
VANESSZA1
őstag
Azért gondoltam el rajta, mert most jóval 400USD alatt hozzá lehet jutni
-
VANESSZA1
őstag
Mostanában elgondolkodtam, hogy lehet hogy beújítok egy FIMI X8 SE-t.
Ki mit hallott róla? -
válasz
Tibcsi68
üzenetére
Bocsi a késői válasz miatt, el voltam utazva... Nem, nekem nem szaggat, tökéletesen működik
Hát annyi a gondom, hogy még nem csináltam azt a módosítást amivel felnyomom 27 dB-re és beáll FCC-be a közvetítés és ugye emiatt már ilyen 100 - 150 m-nél elmegy a kép... Elvileg van már Magic Power 5 is, de a 4 az ami stabil és rendesen működik. -
VANESSZA1
őstag
-
VANESSZA1
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Hát igen. Lassan elérem az 1900 rendelést és volt vegyesen minden az Aliról, GB-ről, kis és nagy értékű. Eddig egy vám és DHL ügyintézést kellett fizetni, és egyszer pedig csak bekérte a posta az adatokat, és tovább engedte. Pedig telefontól kezdve drón, kamera, kis és nagy értékű cucc, retúr,.. stb. minden volt. Én úgy érzem, hogy régebben jobban ugrottak mindenre. Most, hogy konténerszámra jön a cucc, így nincs idő mindent ellenőrizni. Fellapátolják a szalagra kamerával átvilágítják, és ami gyanús azt bekérik.
-
jozsi252
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Vannak ledes lámpáim, és tavaly előtti projekt volt egy olyan lámpa ami 2km-re is elvilágít. A súlya csomagolással együtt legalább 1.5kg volt, és a csomag mérete se épp egy 5x5cm-es dobozba fért el. Amikor a projekt véget ért el lehetett dönteni ki hogy kéri Kínából. Én DHL-el kértem hogy gyorsan ideérjen, bele számoltam a vámot, mert gondoltam 100% hogy fennakad a vámon, főleg DHL miatt.
Enyémet nem vámolták meg, viszont volt aki sima Postával kérte, neki meg a Posta megvámolta. Szóval érdekes dolog ez hogy mikor mi akad fenn a vámon. -
VANESSZA1
őstag
válasz
majestic
üzenetére
Kereken 100 USD volt.
Mindig kevesebbet írnak rá. A postán nem foglalkoznak így minden egyes csomaggal. Átmegy a röntgenen, és csak a telefonokra ugranak nagyon. Jött már hikvision hvr is 60x10x30cm-es átlátszó dobozba, és senki sem foglalkozott vele. De ha ezek DHL-el jönnek 1000 százalék, hogy vám köteles, és DHL ügyintézést is kiszabnak rá. -
Geller72
veterán
-
VANESSZA1
őstag
-
S.J.
tag
sziasztok
frissen szervizben javitott mavic 2 pro m nem engedi a firmware frissitest, 38szazaleknal leall. mikor elkezdem hasznalni neha a gimbal egesz ijeszto rangatozasokba kezd, kiirja a tavoranyito hogy gimbal overloaded, szerencsere kesobb helyreallt. visszaviszem valoszinu a szervizbe, viszont epp szep helyeken kirandulok. merjem igy hasznalni a gepet? mi lehet a gond? eddig sosem csinalt ilyet

-
dronosroli
újonc
válasz
d3tox1c
üzenetére
Minek némítani?
Az akksi figyelmeztetést mindig hallani szeretném, mert volt már olyan, hogy nagyon belefeledkeztem a témába és csak a pittyegétől kapcsoltam, hogy most akkor nyomás vissza leszállni... pedig egyébként félpercenként nézem a visszaszámlálást és nem ér váratlanul, ha már merül
Vagy a fotóhang a zavaró? -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Használja valaki közületek dji mavic pro irányító némítására a silencioRC programot?
Ez a bippegés, és a folyamatos telefon töltés(rendeltem hozza kábelt,megpróbálom kiiktatni a tápot)amit nem bírok ebben az amugy nagyon jó kis cuccban :/
Nagyon kezdő vagyok,igazság szerint még szinte semmit nem repültem, de teljesen le vett a lábamról a kis sárkányom (platinum) -
Arti1
aktív tag
Sziasztok,
volt nemrég téma a mavic / spark távirányítójába rakható tablet tartó.
Nekem is most érkezett meg egy ilyen, és készítettem róla egy unboxing-ot.
Nem tudom, illik-e / szokás-e ide videót linkelni, de berakom ide a linket, mégis el tudja más is képzelni, mit is tud egy ilyen tablet tartó.Tablet tartó DJI Mavic Spark drónhoz, unboxing videó
Mivel teljesen kezdő vagyok az unboxing-ban és a videó vágásban is, a pozitív és építő jellegű kritikákat szívesen fogadom (rám fér
) -
Geller72
veterán
Ismerősömék az Aeriu-nál M2P- ket használnak többnyire, ráadásul beltérben. Ha nem kritérium, hogy különösebben időjárás-álló legyen (szél) akkor jó a Mavic. A Phantom jobban bírja a szelet, eleve nehezebb de stabilabb. Normális körülmények között én most M2P-t vennék. Olcsóbb alternatívaként wifis eszközt meg biztosan nem. Inkább kutatnék fel 200 körül elfekvőben lévő M1-et, vagy sima P4-et. Amelyik olcsóbb.
-
Digiflex
tag
alternatíva?
Parrot Anafi... kezdem megkedvelni
(iszonyú halk :-) )
450 euróért árulta az MM karácsony körülPersze jópár szempontból kompromisszumot jelent... (nincs közelségérzékelő kamerája pl.)
-
Grillo
őstag
Sziasztik, segítsetek kérlek!
Adott egy céges környezet, alapvetően fotogrammetriára használnánk drónokat, aminek a lényege a faszán működő útvonalrepülési képesség, és a fasza optika a jó sorozatképek érdekében. Egyenlőre a Phantom 4 és a Mavic 2 között nem tudunk dönteni. Szerintetek? A Phantom 4-nek melyik verziója érné meg? 700 bruttó körül jó lenne, ha megállna.
Másik, kisebb, de hasonló célra Spark, vagy esetleg Fimi/Zino? Más alternatíva? 200 ezer alatt kéne tartani.
Köszönöm!
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
Én erre gondoltam
6:16-tól. -
jozsi252
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
DJI Phantom 2 Flyaway **Best Video**
The most insane DJI Phantom 2 fly away, crazy, out of control!
DJI Phantom Quadcopters: What Happens when they "Fly Away"?
DJI Phantom 3 Flyaway crash
NEW DJI Inspire 1 Drone Flyaway Crash with Inverted Flight
Dji inspire 1 crash | Flyaway CrashTényleg nem tudok mást mondani csak hogy keresgélj Youtube-on illetve külföldi fórumokon ahol ezt tárgyalják ki. Egyszerűen a vezérlő fogja magát és meghülyül totálisan, irányíthatatlan lesz a drón, majd jön a becsapódás. Sok esetben irreálisan nagy szögbe dől meg, annál nagyobb szögbe amit pl. a szoftver engedne. És hiába kapcsolsz bárhova semmit sem ér. Fent csak néhány videót linkeltem, de tele van vele a youtube. Nyilván más ha emberi felelőtlenség miatt törik össze, de itt magáról a vezérlőről van szó.
Az évek alatt ez nagyon sokat javult, ezek száma a régebbi gépekhez képest lecsökkent nagyon, de iszonyat sok P1 P2 P3 van még forgalomba amik hajlamosak erre.
Persze lehet valamennyire minimalizálni ennek az esélyét, mert igazából erre senki se jött rá ha jól tudom hogy ezt mégis mi okozta a vezérlőben.(#2109) VANESSZA1
Nem reagál semmire az esetek nagy részében, bármit nyomhatsz.
-
Geller72
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Az szerintem szoftverhiba lehetett, de mindenképpen hiba és nem default viselkedés. Ha a phantomon azt állítod be, hogy jelvesztés esetén RTH, akkor az megfelelő szoftverműködés esetén haza is megy. Ezt többször tesztelni is szoktam, azaz lekapcsolom a távot repülés közben. És pontosan azt teszi, amit beállítottam neki. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de nagyon kevés ilyen eset lehet. Ismerős körben (sem) hallottam még senkitől ezt. Fórumokon sem olvastam olyat, hogy valakinek elment volna a Phantom a végtelenbe.
. Elég nagy hibára utalhat. Mondjuk totál lefagy a szoftver. (Nem az app). -
-
jozsi252
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
DJI Phantom illetve Inspire-el is előfordult számos esetben ahogyan Spark és Mavic-al is. Kicsit jobban olvasgass utána a témában, akár külföldi fórumokon, illetve YT-on sok ilyen videó van.
Ahogy írtam régebbi Phantomoknál jellemzőbb volt, pl. Phantom 2-nél. De ugyanúgy Inspire-el is előfordult számos esetben. Illetve azért mai napig is előfordul gépvesztés rejtélyes okokból kifolyólag. -
-
Geller72
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Nem igazán értem, mire gondolsz. Alapból van ilyen mód, de nem kapcsolgatni kell, hanem egyszer normálisan beállítani. Úgy hívják, hogy failsafe.. A gagyi, kínai 5 forintos drónok ha jelvesztés van, elmennek a naplementébe. De egy jól bekonfigolt dróntól, ahol van ilyen lehetőség, ott nem fordulhat elő. ÉS a legtöbbnél, ami ér valamit, ott van ilyen lehetőség. Még egy 30-40 dolláros kefés gépben is, ahol az FC támogatja ezt. Racernél ezt úgy lőjük be legtöbben, hogy zuhanjon le. (Mert ez a legegyszerűbb módja egy nagyon gyorsan repülő eszköz deaktiválásának. Sokkal simább és megbízhatóbb megoldás, mintha továbbrepül 150-200-al és telibever valaki(ket)) És a racer ki is bírja többnyire az ilyet. De be lehet állítani ott is mást. Akár ott is lehet RTH. Dji gépnél meg ugye belőheted, hogy szálljon le, vagy menjen haza. Ha nem erre gondoltál, akkor nem tudom mire.

-
jozsi252
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Inkább azon dolgozzanak hogy a drón ne hülyüljön meg azt repüljön el a fenébe a szenzorok hibája miatt. Régebben sűrűbben előfordult, most már nem annyira, de azért külföldi fórumokon azért sokszor lehet olvasni hogy az alacsony KP index ellenére, valamint a kezdeti jó szenzoros értékek ellenére egyszer csak fogja magát a drón aztán addig száll amíg bele nem ütközik valamibe.
Egy olyan mód jó lenne ha látod hogy a drón irányítatlanul elkezd szállni, akkor egy kapcsolóval átkapcsolod manuális módba, és ha nem is egy helybe lebeg de próbálja magát stabilizálni. -
VANESSZA1
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Kompakt vízhűtés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Futás, futópályák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) és akkor hogy hozod vissza távval (először RTH gomb, utána RTH nélkül is, ez a fontosabb). (ugye a távot és a telefont érdemes USB kábellel összekötni, ne zavarja a táv és a telefon rádiós kommunikációja a gép és a táv kommunikációját, ez is ad egy kis plusz hatótávot, ha nem is sokat, de kapcsolat minőségében sokkal jobb)

.

...fogd meg a söröm..
.
pl. Pécs
1honapig nelkulozni kellett a dronomot es meg mindig nem jo
Azt más írta.