- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Geller72
veterán
válasz
loveiandras
üzenetére
Amíg a gép alevegőben van, nincs olyan, hogy biztonságos. Megértem a jószándékod és lehet, hogy csak nem érted a problémát, de a szándékod pozitív. Főleg egy Sparkkal nem mennék olyan messze, hogy ennyire kívül kerüljön a látótávból. Ez, akárhogyan is nézzük, felelőtlenség valóban. És pont ezért (személy szerint) nem szeretem, ha bármilyen hackingel kapcsolatos infót itt megosztunk olyanokkal, akiknek a felelősségérzetük nem eléggé fejlett, vagy csak nem tudják felbecsülni a hibalehetőséget. Talán csak nem néztél elég végtelenbe elrepülő Sparkos yt videót, vagy nem pukkant el egyik gépedben sem (még) a levegőben 270m-en motor, vagy prop. Sokan azt hiszok, hogy nem gond, ott van az appban a drón keresése almenü. Aham. Ha a gép 100+ méterről esik le, ott valszeg már nem lesz akku, vagy fc, ami árammal legyen megáldva. Így a GPS sem fog működni és ha eleve nem látod a gépet, azt sem fogod látni, hogy hol keresd majd. Erre is gondolj.
.A szél is meglephet és ha félúton elfogy a kakaó, megint nem fogod megtalálni, mert a videó jel sokkal előbb elmegy, mint a táv jele..még csak látni sem fogod a lefele utat.Itt nem csak a te gépedről van szó, hanem ha a 3800 méteren van mondjuk bármi - egy út, egy híd, egy folyó, akármi - akkor ha ott esik le, és van ott bármi, vagy bárki aki megsérüljön, az már sokkal nagyobb baj lesz neked is.Egy ~100m magasan elpukkanó Phantom földetéréskor ~175km/h-s sebességgel csapódik be. Nem megsértődni kell, hanem belegondolni a lehetőségekbe. Addig a pillanatig nem sokan gondolnak bele, amíg velük meg nem töreténik.
. Tavaly ősszel az egyik helybeli ismerősöm a saját traktorjának az oldalsó ablakát zúzta be. Ő is csak egy kicsit akart repkedni, otthon. Említettem neki, hogy a traki még mák volt..lehetett volna ott valaki más is. Azóta otthon csak whoopokkal nyomja, kint a kertben.
. De az az 50-60g is tud fájni, ha eltalál. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
loveiandras
üzenetére
3,5 km erősen látóhatáron kívül van...
-
LordAxwell
senior tag
válasz
loveiandras
üzenetére
Nézd el nekik, kicsit hamar ítélkeznek.

-
válasz
loveiandras
üzenetére
.... és pont ilyenek miatt van az embereknek rossz véleménye a drónosokról.
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Hát akkor az tényleg érdekes... Ez nagyon úgy néz ki, hogy bug szerintem... Ki kell takarni a szemét

Persze hogy igen, mert azért valljuk be, hogy a fejjel lefelé való repülés az nem teljesen rendeltetésszerű használat... Az még az 1-es Phantomnál működött, de loopingként. Igen, jó ötlet a feature request, de amíg lesz valami belőle... ajjajjj. Lehet tud fejjel lefelé is repülni csak nem tudunk róla
-
Teasüti
nagyúr
válasz
loveiandras
üzenetére
Ezt a három mondatot még a böngésző is alig győzte aláhúzgálni pirossal.
-
loveiandras
csendes tag
DJI SPARK! Sziasztok egy kiss saját rekórd😀
3500m-re légvonalban 150m magasságra.62% akku figyelmeztetés miat visszafordultam szerintem meg lett vólna
A 4km-ter. Persze antena tuningal!!!!😉 -
Geller72
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
A 120m felett azért is kellene próbálgatnod (ezt már azért inkább esetivel, akár többed magaddal, de egyikőtök nevére kikérni) mert egyrészt az már alapból adrenalin növelő tud lenni, no meg ~200 felett igen messze ellátni, nagyon szép képeket lehet lőni egy naplementés/felkelős időben.
.
De viccet félretéve a relatíve alacsony magasság azért nem jó, mert ha kicsit messzebb akarnál menni, akkor az alacsony magasság miatt már mindenképpen nagyon sok tereptárgy fog közted és a gép közt lenni, ami nagy mértékben lecsökkenti a jelerősséget. A P4-el velem már megtörtént, hogy ~380m távról nyomott egy rth-t. Köztünk volt egy domb. Én az egyik felén az alján, a drón a másik felén az alján..lett volna, ha nem jön haza.
.Ugyanez 100%-os jelerősség volt, ha felmentem 200-ra. Nagyon sokat számít. Bízom a gépben, de akkor sem szeretem, ha nem látok rá fizikailag is.
. Ha a video jel akadozik, akkor elég gyorsan kell reagálni, mert hamar "adásszünet" jön.
. És akkor általában nem marad más, csak RTH. Ezt is érdemes gyakorolgatni különböző terepviszonyok közt, és eleve kell egy olyan beállítás, ami neked megfelel egy RTH-ra. (Hova menjen vissza, mi legyen a HP - legyen HP!!
, Milyen magasságra menjen RTH-nál és "hazafele"..stb. Ezt jobb, ha élesben előtte megnézed, mielőtt akkor történik meg, hogy beállítottad volna6tesztelted volna. Én először kimentem egy mezőre, sík terepre és ott állítgattam, csekkoltam, hog ymit csinál. Csak mert aki azt hiszi, hogy úgy hazajön, ahogy a pr filmben van, az előbb-utóbb meg fog lepődni.
Mondjuk egy magas fasor mögül, aminek az egyik felén te vagy, a másik oldalon a gép földközelben és nyomsz egy RTH-t.
. -
LordAxwell
senior tag
-
Geller72
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Erre én azt írnám, hogy igazából a 0 km/h.
. Az ami biztonságos. A többi nem az. Elméletileg ~65km/h-t tud a gép, szélcsendben, sport módban. Ebből ki lehet kalkulálni, hogy mi a sok. Haver 58-as szélnél még le tudott vele szállni, úgy kaptuk el, mert tutira feldöntötte volna. Szerintem az a szélsebesség, amiben még egy gyakorlott pilóta viszonylag elboldogul, (sport módban ugye) az ~40 km/h körül van. Én még olyan szelet nem nagyon láttam élőben, ahol folyamatos, stabil sebességű szél lett volna. Viszont olyanban repültem párszor, ahol folyamat löködte a gépet, normális vidi nem is lett belőle, mert sport módban folyamatosan láttam a propokat lecsapódni a kamera elé. Szerintem totálisan hülyeség nagy szélben filmezni, de repülni is. Mondanám, hogy ha véletlenül, de ilyenben nem hiszek, hogy véletlenül.. Ha mégis lenne ilyen, akkor mindenképpen minél lejjebb kell jönni talajközelbe, mert nagy eséllyel ott nem akkora a szélsebesség (legtöbbször), mint fentebb, nyílt viszonyok közt. És azt a hibát még véletlenül sem szabad elkövetni, hogy nyomjon valaki egy RTH-t. Mert akkor sanyi lesz a gépnek nagy eséllyel. Mert ugye az RTH soha nem lesz olyan sebességű, mint a sport mód. Mintha twine mérte volna meg, hogy rth-ban 30km/h körüli visszatérési sebessége volt a P4-nek. Ez egy hasonló sebességű ellenszélben eléggé meglepi. Az akkukat ellenszélben iszonyat zabálja. Úgy már jártam, hogy nagy magasságban kellett visszafele jönnöm, mert az útvonal miatt a terepviszonyok nem engedtek alacsonyabb repülést, a jel csak magasan volt stabil. Ezért muszáj volt magasan jönnök és egy hegygerincnél a felfele áramló meleglevegő turbulencia elég erős ellenszelet generált. Kivert a víz, mire megtaláltam a viszonylag normális/optimális magasságot-útvonalat, de alig akart haladni a gép még sport módban is. Nem nagyon szeretek 10%-ig merülni (ez a limit nálam és 25 a figyi) de itt majdnem megvolt mire fejfölé ért a gép. Többek közt ezért sem szeretek viszonylag messzebb repülni főleg úgy, hogy a gépet nem is látom a terepviszonyok miatt. (200-280m magasan, 2.8km-re voltam vele éppen akkor). Eleve szembeszél volt visszafele, bár nem annyira vészes, de a kis szembeszél is becsapós tud lenni. Ezért sem megyek el soha olyan messze, hogy 60% alatt legyen az akku a visszatérés kezdetekor. (Folyamatos HP-tól eltávolodó repülés esetén). -
LordAxwell
senior tag
Hello!
A mavic pro platinummal mekkora a max szél sebesség amiben biztonságosan lehet repülni?
Előre is köszi.
-
Teasüti
nagyúr
És (#2281):
Nem tudtam reprodukálni a viselkedést. Home-tól elsétáltam vele majd kikapcsoltam a távost de meg se moccant. Lehet köze volt az NFZ jelzéshez is. Vagy ez vmi bug lesz. Szerintem teljesen mindegy hol van, ha parkol akkor ne szálljon fel parancs nélkül!
Ez súlyos biztonsági kockázat. A kezemet össze is vagdosta az Air.
Ez vagy bug, vagy backdoor.Érdekes az a VPS, mert ha kikapcsolom a függőleges védelmet, akkor nem kapcsol ki fejre fordításra.
Ha meg be van kapcsolva, akkor nem engedi megfogni magát, ha látja a kezem.
Ez is megérne egy feature request-et... Azért szerintem bármi van fejjel lefelé azonnal le kéne állnia. -
rankesz
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Célszerű a táv alsó usb-jével összekötni a mobilt, sokan panaszkodnak az oldalsó csatlakozó és a gyári kábel összekötéssel ilyenre. + tanácsként még azt szokták javasolni hogy a telefon legyen repülő módban
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Az imént megint produkálta a hibát amit fentebb is irtam, akku 60% on és egyszer csak disconnectel a drón( a telefonon a dji app irja hogy disconnected) de a távirányítóval ugyan úgy irányítom tovább a drónt és szerencsére látótávolságban volt és visszajöttem vele simán, de azért ez mégis ijesztő! Vigyem vissza a boltba?
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Na ezt a funkcióját nagyon imádom
Volt egyszer nálam egy Spark javítás miatt és amikor próbáltam akkor tenyérből szálltam le meg fel, illetve az erőt magammal vittem és távolról a tenyeremmel irányítottam 
Ez cool dolog nagyon
Szerintem megmarad, csak nem mindegy milyen módban vagy, mert elvileg a vps nem non stop működik, hanem adott módokban. A leírásában ez áll egyébként:
"Detects clearly patterned surfaces with adequate lighting (lux>15) and diffuse reflectivity (>20%)" -
válasz
Teasüti
üzenetére
Létezik... Az én P3 4K-m 10% akkuval leszállítottam, de nem homera és ugye nem is updateltem leszállás előtt a home pointot. Kikapcsoltam éppen a távot amikor gondolt egyet és elkezdett felszállni, miközben a tabon magyarázta, hogy battery critically low, returning to home point... Még jó, hogy nem pont akkor indított rá amikor éppen meg akartam fogni

Egy kérdés: Szerintetek miért van az, hogy egy 30-as akkuval felszállok és kb 85%-nál gondol egyet és szintén battery critically low, majd elkezd leszállni ott ahol éppen van... Tudom haza hozni, mert reagál, csak aggasztó... Nem túl jó ha 1,9 Km-nél (eddig ez a rekord vele) becsúszik egy ilyen

-
Ha már LUT-ok, akkor én ezt ajánlom: [link]
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valaki tudja, hogy olaszországban milyen szabályozás van a dronokra?
Előre is köszi!
-
panoly
tag
Sziasztok!
Abban tudtok segíteni, hogy specifikusan Mavic Pro-ra kiterjesztehető-e +1 évvel a DJI Care Refresh?
Találtam ilyet:
[link]
és drónt is, amit vennék, még kb 2 hónap care-el, használtan, de arra vagyok kíváncsi, hogy meg tudom-e hosszabbítani a Care-t. Nem találok sajnos egyértelmű leírást, ami alapján meggyőzödhetnék. -
Teasüti
nagyúr
Jah amúgy próbáltam előidézni az önkényes felszállást, de bármit csináltam nem akart beindulni magától.
Próbáltam a távost ki- bekapcsolni, akár joystick tartása közben is. Próbáltam a földön elvinni a madarat a home-tól kicsit, hátha haza fog menni ha kikapcsolom a távost, de nem.
Ennek fényében még mindig úgy gondolom vki bejött egy backdoor-on mikor ez történt.Vagy van vmi bug NFZ-ban, ahol a szoftver összezavarodhat. Viszont ezt nem tudom kipróbálni anélkül, hogy NFZ-ben lennék.
-
Teasüti
nagyúr
Ti használtok vmilyen LUT-ot a D-Cini módban készült videókhoz (Air)?
Én nekem vmiért nem megy annyira a grade-elés, vért izzadok mire korrigálom a színeket és kontrasztot. -
Geller72
veterán
Én a P4-et is úgy "veszem le" kézzel. A sűrített levegő, ha jól csinálod nem árt neki, sőt. Bizonyos időközönként, de ha mégis földközelben repülök, vagy landolok, akkor mindig kifújatom a motorokat is, meg úgy általában mindent. Nem szabad túl közelről, akkor nem nagyon lesz gond. Egyedül a motorokat szoktam közelebbről kifújni.
-
Teasüti
nagyúr
Van rá mód, hogy Air-en el lehessen forgatni a kamerát a "roll" tengelyen? Camera roll adjustment volna a becses neve. Semmit nem találtam a témában.
Vagy hogy a fenébe tudta ez az ember elforgatni?
Az a gyanúm, hogy ezt post-ban csinálhatta csak. -
Teasüti
nagyúr
válasz
LordAxwell
üzenetére
A Spark elvileg le is tud szállni tenyérre. Mármint van erre funkciója a Gesture Control-ban azt hiszem.
Mavic Air-t egyszer indítottam be kézből. Meglepett milyen tolóereje van, majdnem kicsúszott a kezemből.
De azt kétlem, hogy bármi baja lenne a gépnek attól, hogy 100% fordulatra kapcsol. Elvégre ez üzemszerű működés.
Azon filózok vajon megmarad a levegőben az Air, ha elengedem? Amíg mozdulatlanul tartottam, addig csak standby forogtak a motorok. De amint észrevette, hogy instabil a helyzet úgy azonnal felpörgött felszállási parancs nélkül. Persze megfordítottam, de ha elengedem akkor képes rögtön stabilizálni, vagy nekicsapódik a plafonnak?
Gondolkodom rajta, hogy le is veszem a levegőből így, leszállás nélkül. Miért ne? -
khorvat
senior tag
válasz
bszotak
üzenetére
Egy Mavic Air-rel volt ilyen gondom nálam is porszem okozta. Fújd ki levegővel és párszor járasd meg a kamerát, gimballt alacsony magasságon. Nekem kiköhögte magából a koszt azóta folyamatosan újra hibátlanul működik, illetve ha tehetem mindig 1m-ről kapom el kézzel, nem szállok le vele poros helyen. Egy landing pad lehet jó lenne éppen ezeket segítene kiküszöbölni, idén kipróbálok egyet ha nem bejövős meg eladom.
-
bszotak
tag
Sziasztok!
Elkövettem az a hibát, hogy a Sparkkal poros helyen szálltam fel/le, többször is. Az eredménye az lett, hogy a gimbal lefelé nézve megakad, és megkapom az overload hibaüzenetet

A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e sűrített levegővel nekiállni tisztítani, vagy azzal többet ártok, mint használok?
Esetleg ha valakinek volt hasonló gondja, ossza meg kérem velem a tapasztalatait.Köszi!
-
d3tox1c
senior tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Na, nekem pont par perce volt.
Kifagyott a kep, fekete-feher lett. A jel az megvolt rendesen, de a kep kifagyott.
Szerencse hogy csak a kertben gyakorolgattam.... ha ez mondjuk fent tortenik, tuti para van...
Mas:valamit el allitottam szerintem, mert az elso szenzorok erzekelik az akadalyt, de a dron nem all meg, csak a telo sikitozik hogy valami van elotte.
Gps modban van. Ezek a modok sem teljesen tisztak meg nekem(atti, gps, stb)
Elegge kezdo vagyok meg. -
LordAxwell
senior tag
Hali!
Az mitől lehet hogy felszállok teljesen normálisan a mavic pro platinummal, gps jel is van minden, és random időközönként, (de van, hogy repülés alatt egyáltalán nem) disconnectel a drón és a táv, aztán 2 mp utána visszajön a kép? Kicsit félelmetes.
Előre is köszi.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Erre gondolsz?
Vagy a DJI gyárira ? -
VANESSZA1
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Magyarországon jelenleg az Antenna Hungária végez ellenőrzéseket, megfigyeléseket.
Hogy ez milyen mértékű, vagy mennyire elérhető számukra egy gép az nem tudja senki, de minden anyagit gondolom megkapnak, hogy a király nyugodtan alhasson, és senki ne zavarja.
Azt is lehet látni, hogy a DJI is nagyon "együttműködő" minden téren. -
Teasüti
nagyúr
Nem tudom ez mennyire sci-fi odahaza vagy külföldön (UK), de azt hinném lehet ezt automatizálni.
Ugye az autonóm drónok küldenek azonosító jelet. Gondolom semmiből nem tart ezt monitorozni a védett területeken. Kap egy külső parancsot egy RTH-ra egy kijelölt koordinátára és lehet érte jelentkezni az illetékes felügyeletnél...
Nem tudom hol tart a technika, vagy mennyire naprakészek a hatóságok. Törvényileg gondolom itt még nem tart a világ. -
Arti1
aktív tag
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
LordAxwell
üzenetére
A wifi jelszó? Az nem egy könnyen kitalálható fajta és elég nehéz leolvasni bárkinek is az oldalán lévő apró matricáról úgy, h ne vegyem észre.
Jah és a wifi csatlakozást a madárról kell kezdeményezni az Fn gombbal. Nem úgy van az, hogy csak úgy jön vki és elrepül vele.
Alkalmazás megerősítést kér felszállás előtt, a kontrolleren meg akármit csinálsz nem lehet véletlen felszállni álló motorokkal.
Abszolút semmi fogalmam nincs mi történhetett.
A távos kikapcsolása tuti nem csinál ilyet. Azért kódolt wifi jelet nem lehet véletlenül kiküldeni vmi feszültségtüskével, vagy ilyesmi. Bár nem áramtalanítás történik, hanem standby mód, így még szerintem ezt is ki lehet csukni.
Én úgy értettem hatóságilag átvenni az irányítást no fly zónában. Vmi backdoor-ral. Nyakamat rá van backdoor a firmware-ben.
-
Digiflex
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
gépet kapcsold ki először...
ha nem nyomod át telefonos-WiFi-vezérlésre, akkor párosítani kell másik távval... szóval nem túl valószínű, hogy rá tudna csatlakozni bárki is@jozsi252:
mindig rögzítsd le a füleinél, mert láttam olyat, amikor alákapott a szél, és hátára borította a rajta lévő drónt.
Ebből a szempontból jobb is a kisebb... -
VANESSZA1
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
Tudom, láttam, és éreztem én is már akkor amikor készítettem. Bár tripod módban vettem fel és nagyon kevés időm volt miközben egy paraszt rágta a fülem a szokásos szöveggel, hogy privat Grundstück... Bla Bla Bla. Így nem nagyon tudsz erre koncentrálni. Így darabos, és ez jobban kiütközik így hogy a sebesség is 160%-ra lett felhúzva.
-
Teasüti
nagyúr
Estét!
Létezik olyan, h átveszik az irányítást egy Mavic Air felett?
Ma megpróbáltam felszállni egy nagyobb város központjában egy rendezvényen - a szervezők engedélyével. Viszont no fly zone miatt ez hamvában született ötlet volt.
Történt viszont, h mikor kikapcsoltam a távost, a madár váratlanul felszállást kezdeményezett. Olyan egy másodperc alatt döntöttem úgy, hogy megfogom kézzel felülről. Ez egy-két sebbel gazdagított, miközben a motorok szinte azonnal megálltak. A rotor lapátokon nem látszik sérülés. Kell-e cserélnem a rotorokat?Nem értem mi történt. Felszállást vagy a telefonról lehet indítani, vagy a joystick-ról. Instabil fél kezes fogásban is tisztán emlékszem, h lefelé sikerült tolni a gázkart. És a motorok álltak épp, amik beindításához mindkét joystick kell. És nem fél másodperces művelet. Egyszerűen nem értem miért szállt fel.

-
LordAxwell
senior tag
-
Az mitől lehet, hogy be-bebilleg a kép videó közben, (kétszer láttam ilyet eddig), széllökést stabilizálna túl?
(Air) -
VANESSZA1
őstag
-
jozsi252
veterán
Megjött a landing pad a drónhoz. Végre rá tudom pakolni a távot meg telefont meg drónt meg mindent ameddig előkészülök a repüléshez. Bánom hogy nem hamarabb vettem. Azért YT-on meg kellett nézni egy How to fold landing pad videót, mert a dobozon lévő instrukciókból nem jött át hogy hajtsam össze.

De amúgy baromi jó, mert kb. 1/3 méretre össze lehet hajtani, szóval kis helyen is elfér. Tudom ajánlani mindenkinek aki hasonló dologgal "szívott" mint én.
Ezt vettem: https://www.pcx.hu/pgytech-landing-pad-landol-platform-55cm-630008 -
válasz
forceberg
üzenetére
Sajnos igen. Per pillanat Magyarországon minden repüléshez kell engedély és ennyi. Pont azért, mert a legtöbb ember, akinek drónja van az szarik bele az egészbe. Meg aztán pár Youtube vlogger, Magyarosi Csaba&Co lövik a fancy videókat és ha nekik lehet akkor mindenki akarja.
-
VANESSZA1
őstag
Alakul a dróntörvény.. 😊
https://youtu.be/CiiwbXQWlXIErről az egészről még mindig ez jut eszembe :
https://youtu.be/J7yAIdD9zIU -
válasz
LordAxwell
üzenetére
A kapkodas eredemenye jo esellyel egy ordenare baromsag lesz.
Ne legyen igazam! -
LordAxwell
senior tag
Nem feltétlenül "ezek" miatt, hanem amiatt mert nagyon gyorsan terjedtek el a drónok és semmi rendes szabályozás nem született az elején amikor kellett volna, most meg kapkodnak.
A sparkot 1 évig használtam, sosem volt semmilyen problémám sem más emberekkel sem anyagi kár, szerencsém is volt meg mindig nagyon vigyázok.
-
LordAxwell
senior tag
-
válasz
LordAxwell
üzenetére
A nevet az appban át lehet írni és NE repdess reptér környéken.
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Itt zuglóban(BP) a ház felett repültem kicsit, viszont olyan üzenet fogadott hogy 150m-nél magasabbra nem mehetek mert a reptér felszálló(szürke) zónában vagyok, gondolom ezért villogott a gép úgy, hogy 2 piros és 7 zöld és ezt ismételte végig a levegőben.
Hogy tudom resetelni a drónt(mavic pro)? Mármint most repültem vele először, de a dji applikációban még az előző tulaj neve alatt futott a mostani repülés, de az én accountommal léptem be persze a dji appba.
-
VANESSZA1
őstag
Most egy ilyen Adata V90-es kártyára cserélem le a Sandisk Extreme Pro V30-as kártyát.
Kíváncsi leszek az UHS-II képességekre -
khorvat
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Kingston microSDXC Canvas React 64GB U3 UHS-I V30 A1 (100/80 MB/s)
Tökéletesen működött minden esetben, sebessége is elég volt 4K felvételeknél is!
Méret miatt ha váltok is felfelé marad ez a márka és típus, mert ár/érték arányban még most is az egyik legjobb választás szerintem. -
VANESSZA1
őstag
Ki milyen micro sd kártyát használ 4k videóhoz? Uhs-II vagy UHS-I? V30, V60, vagy V90?
Kinél mi vált be? -
jozsi252
veterán
Szerintetek érdemes Tello-ra beruházni mint játékgép? Néha mikor repkedhetnékem van, viszont nincs kedvem az Air-hez, hanem csak úgy mondjuk a közelbe repülnék, akkor venném elő a Tello-t. Régebben volt Hubsan X4 H107C gépem de az a széria annyira nem vált be, mert voltak vele gondjaim. Minőségre talán a Tello azért jobban meg van csinálva.
Van akinek mondjuk Mavic széria mellett van egy kis Tello játszani?
-
Arti1
aktív tag
Annyit tennék csak hozzá, hogy először olyan helyen gyakorolj, ahol lehetőleg kicsi a WIFI szennyezettség, pl. ne két 10 emeletes panel közötti parkban, ahol azon versenyeznek a lakók, hogy ki tudja elnyomni a szomszéd épületben lakók wifi jelét extra nagy teljesítményű routerekkel, mert ilyen helyen előfordulhat, hogy felszállás után már veszti is a jelet és oda a móka. Legjobb város/falu szélén, mező fölött, ott nem kell centizni
ja és a légkábel egy alattomos találmány, egyszer majdnem megszívtam, hogy videózás közben tolattam és nem néztem a gépet, de szerencsém volt, nem lett baj végül, csak az őrangyalom izzadt le rendesen 
-
Skimaster
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Első drónként mindenképeen sokat gyakorolj vele úgy,hogy közeledben van a jármű,mert ha valami problémád adódik nem fogod tudni megoldani.Maradj a gyári beállításoknál,pár hónapig számodra úgy is lényegtelen lesz a hatótáv.Mikor már maximálisan biztonságosan repülsz lehet gondolkodni FCC módon ha úgy érzed.
-
amulet
senior tag
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, egy dji tello drónnal lehet olyan fotót vagy videót készíteni amit fentről lefelé készítek?
-
Geller72
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Na ugye.
. -
jozsi252
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Ha még egyáltalán nem volt drónod teljesen jó választás. Kezdésnek teljesen jó ahhoz hogy megtanuld irányítani, irányokat megtanuljad ha esetleg szűk helyeken repkedsz. Mivel első drónod így mindenképp ajánlom hogy Care-t vegyél hozzá, most épp iStyle-ba akciós ami 14 900ft-os árat jelent ami nagyon olcsó. A Care a pilótahibából bekövetkezett kárt "téríti" 1 évben belül 2 alkalommal minimális összeg fejében (a 14900ft-on felül) így tehát biztonságba tudhatod a drónod ha esetleg összetörnéd véletlenül.
Ha nem a fly more combot veszed akkor mindenképp pluszba vegyél hozzá legalább 1-2 akkut, mert a Spark-nak nem túl acélos a repideje.
És hogy ne menjen el a kedved tőle már a legelső alkalommal ajánlatos FCC-be átrakni hogy legyen azért hatótávod is. Ezt legegyszerűbben androidos fake gps appal teheted meg. Így a drónod messzibbre fog repülni mintha az EU-s CE sugárzási teljesítményen menne. -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
A DJI Spark drónról mi a véleményetek? Első drónnak venném, hobbivideózás céljából, leginkább a természetben.
Ajánlott termék? Ár / érték arányban van nála esetleg valami jobb a piacon? Vannak esetleg vele valamilyen általános problémák?
-
-
Digiflex
tag
a kontrollerrel együtt már nem olcsó a tello, de végül is jó játék.
Én kipróbáltam ezt is, a kamerája csapnivaló, de viszonylag jól bírja az eséseket (pár repedés a talp-tövében, illetve kis tengelyferdülés 2 propnál, de még repül. 18ezer alatt megállt a saját banknál váltással.
Mindez 3 akksival, távval, és 3-4 nap korrekt DPD futár szállítással. Gyakorolni nem nagyon láttam olcsóbbat. -
Digiflex
tag
Kalibrációt kér, de lehet, hogy csak kicsit megnyomtad valamerre bekapcsolás közben. Kikapcs-bekapcs, ha ezt csinálja, és jó eséllyel nem csipog, ha érintetlen karokkal sikerül bekapcsolnod.
A kalibrálás azt jelenti, hogy memorizálja a középállást. Nekem cserélték gariban emiatt a távot, mert kalibrálás után is 4-ből 3 szor csipogott. Vagyis úgy érezte, hogy nincs valamelyik kar középen bekapcsoláskor, pedig ott volt.Mondjuk nem újta cserélrék, és ez a táv meg lehalkítja magát 2-3 perc működés után. Ezen kívül eddig tökéletesen működik, és mivel sokan kutatták, hogy miként lehetne lehalkítani a távot, ha akksi miatt csipog, vagy RTH allat vinnyog, ezért most nem tudom, hogy ezt hibának, vagy feature-nek tekintsem :-)
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
100Ohm körül, ha jól emlékszem. Ami biztos, hogy amivel fixen működött, annak a 2/3-át raktam be.
Így tényleg csak max. néhány mA csurog át.Valaki itt írt régebben egy videót, ott 33Ohmot raktak bele. Igazából már a 33Ohm is jól megfogja az áramot.
A telefon aksija meg szerintem mondjuk egy 20 percig tartó max. 10-20mA-es töltést sem fog töltési ciklusként megélni.
A mostanában alkalmazott gyorstöltés 2-3A simán van. -
MPowerPH
félisten
Hali! Megoldhato az, hogy a controller ne toltse a telefont?
Mavic Pro Plat. Eleg szepen huzza lefele...
IMU -t milyen gyakran szoktatok kalibralni? Compass -t se keri soha, azt minden repules elott megcsinalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Polycom P017-POLY-Studio-X50-TC8 - 4K Videokomferencia pult - kamera kijelzővel - Új ára 917.000Ft
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Welock Smartlock u81
- Intel Core i5 8500 - Hibátlan, próbagaranciával
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Pro 5 WQXGA GAMER notebook - i9 14900HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 8GB
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- LG 48G5 - 48" OLED Tandem - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 2400 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.A szél is meglephet és ha félúton elfogy a kakaó, megint nem fogod megtalálni, mert a videó jel sokkal előbb elmegy, mint a táv jele..még csak látni sem fogod a lefele utat.Itt nem csak a te gépedről van szó, hanem ha a 3800 méteren van mondjuk bármi - egy út, egy híd, egy folyó, akármi - akkor ha ott esik le, és van ott bármi, vagy bárki aki megsérüljön, az már sokkal nagyobb baj lesz neked is.Egy ~100m magasan elpukkanó Phantom földetéréskor ~175km/h-s sebességgel csapódik be. Nem megsértődni kell, hanem belegondolni a lehetőségekbe. Addig a pillanatig nem sokan gondolnak bele, amíg velük meg nem töreténik.
. Tavaly ősszel az egyik helybeli ismerősöm a saját traktorjának az oldalsó ablakát zúzta be. Ő is csak egy kicsit akart repkedni, otthon. Említettem neki, hogy a traki még mák volt..lehetett volna ott valaki más is. Azóta otthon csak whoopokkal nyomja, kint a kertben.
. De az az 50-60g is tud fájni, ha eltalál. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez súlyos biztonsági kockázat. A kezemet össze is vagdosta az Air.