Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez egy hulladék, nekem a gyári is beszart, aztán kaptam egy másikat gariban, és az is. FB csoportban is rengeteg a panasz, már az a default mondás, hogy használd a Mavicet a táv USB A aljzatán (ott ugye van, Sparknál sajnos nincs) a telefon lightning kábelével. Én is így szoktam amúgy, nem fogok ezzel a túlárazott izével kísérletezgetni, "vagy jó lesz, vagy nem" alapon, azóta nincs is gondom.
Viszont sajnos azért egyértelműen nem mondható ki, hogy a táv vagy a kábel e a hibás ezekben az esetekben, illetve nekem van egy 3. elméletem: a lightning csati ugye nem egyszerű állat, aktív elektronika dolgozik benne, mcu-val, saját firmware-el, ráadásul licencelni is kell. Lehet hogy csak a DJI nem tudta megugrani, hogy jó minőségben implementálja (vagy a kábel vagy az aljzat oldalán). De ez csak feltételezés.
-
oszy
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
total90 biztos tudja, hogy stabilabb-e, ha már használja.

-----------------------
(#588) Geller72: Ezzel azért nem értek egyet. Mindennél van egyel jobb! Jobban megvettem volna én is egy Mavicet, de árban most a Spark nagyon jó! Műszaki cikkeknél az értékvesztés talán olyan, mint az autóknál. Ezt arra értem, hogy ha jövőre valaki nagyobbra akar váltani pl.

-----------------------
A Drónpilóták Orzságos Egyesületébe való belépésnek mik az előnyei? A biztosítást érdemes megkötni?
-
oszy
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Én is ilyenen gondolkodom, hogy kell-e
Mondjuk én eBay-t néztem! Ott olcsóbb! 
-
LordAxwell
senior tag
Hello!
Ezt a kábelt gondolom megvehetem és működik ugyan úgy a spark kontrollerével?
Tényleg stabilabb lesz a kapcsolat ezzel? -
*Ropi*
félisten
válasz
Victoryus94
üzenetére
Józan paraszti logikával nézve az FCC mód javítja a kommunikáció minőségét, így stabilabbá és biztonságosabbá teszi a drón használatát. Szerintem ebbe elég nehéz belekötni...

-
LordAxwell
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Nekem nem állította át, nem ugrott fel ablak sem, hogy wlan átállna, pedig a dji appon belül is a beállított amcsi helyzetet jelezte, mi lehetett a gond? (elkértem egy ismerősöm androidos telóját)
-
sgery
őstag
Szerintem pont hogy nem drága most 173e-ért. Külföldön sem olcsóbb ahogy néztem. 1 hónapja itt a 200e Ft-ra írták hogy nagyon jó ár. Főleg hogy 160-170e-ért adják használtan mindenhol.
Létezik olyan app amivel lehet engedélyt venni? Láttam egy vloggernél, hogy létezik valami ilyesmi.
Erdélytől azért nem félek, mert az erdő közepén ahol szó szerint csak a természet van nincs aki szóljon/feljelntsen/elkapjon.Nem tudom amúgy mennyire erősen nézik hazánkban a drónozókat. Én Üllőn lakok, itt keményen jönnek a repülők pár száz méteren vannak leszállás közben és elég sokan szoktak drónozgatni és néhány hetente a település közösségi oldalán is osztogatja a videókat. Én is gyakorolnék az itteni réten, mondjuk az már nem repülő útvonal.
-
Geller72
veterán
"Egész évre ki van bérelve a légtér."
-Ezt megnézném azért, mert ilyet elvileg khm..nem lehet. Mert lehet, hogy én is szeretnék ott képeket készíteni, és ha valakinek oda már lenne ugyanarra a helyre, ugyanabban a magasságban (sanszos hogy így lenne
) akkor én nem kapnék engedélyt. Amúgy meg tudod nézni a légteret, hogy ez igaz e. Lehet zoomolni.Ez például egy ilyen eseti.
Van olyan, amikor van havi engedély, de jellemzően nem magánszemély kapja, hanem mondjuk állami jellegű, rendvédelmi, stb.
Van olyan is, hogy időszakosan használt zárt légtér, ahova alapból eleve nem lehet repülni csak úgy, de lehet kérni esetit, mert mondjuk a magasságba nem zavarsz bele. Ezért is kell megkérni.
.Környezetvédelmi területen való reptetés sem biztos hogy annyira egyértelmű.
-
Geller72
veterán
Azért sok most minden otthon, mert az euró elég magasan van a forinthoz képest, ezért nem lehet nagyon érezni az esetleges árcsökkenéseket. Gondolkozz el azon is azért, hogy ha kinövöd ezt a gépet, lehet hogy megbánod, hogy nem vettél mondjuk egyből egy pro-t.
Lesz majd azért bőven olyan, hogy kevés lesz, és érezni fogod a korlátait, vagy a hibáit. Mindegyikből van azért bőven, sok ilyet olvasni a neten, a yt is tele van vidikkel. Nézz utána szerintem és fontold meg. Erdélyben azért vigyázz, mert ott ha olyan rendőrt fogsz ki és esetleg rád hívják, akkor nem sok jóra számíthatsz.
. -
Geller72
veterán
"Ez az engedélyes dolog lakodalmas videósoknak lehet jó, akiknek állandó helyszínük van."
-Állandó lakodalmi helyszínt én elég ritkán láttam, bár van.
. De az eseti légtér-használatit mindig meg kell kérni, minden alkalomra, kivéve, ha elintézed, hogy mondjuk az a hely, ahol gyakorolni szoktál, vagy ahol laksz - az a része, ahol repülhetsz is - hobby reptérré van/lesz nyilvánítva.
Az engedély miatt ezért jobb az egyesület, mert ők levesznek egy csomó dolgot a válladról. Ezért szerintem nem sok az éves tagdíj sem. A biztosítás is a saját érdekünk. Szerintem. Nekem a P4-re 10k volt. Az éves. -
Amarton
tag
Spark jó lehet.
Szerintem ha megbízható helyről veszed később nem fog fájni a fejed, ha véletlenül gariztatni kell.
Ha legálisan akarod csinálni az majdnem lehetettlen. A szép helyek tájvédelmi területek, ott az engedélyre erősen fog a tinta.
Az enyémet ugyan eladtam, de nekem volt kötelező biztosítás. Nem sokat ér repülési engedély nélkül, de ha valaki nem hozzáértő megkérdi mit csinálok, meg tudom mutatni a drónos igazolványomat
Nekem ez az engedélyes dolog volt a fő szempont, ami miatt eladtam. Engedély nélkül nem volt jó érzés repülni. Az a 3000 Ft nem nagy összeg, amivel ki lehet váltani, de álítólag úgy el vannak havazva, hogy már több, mint 30 nap kell az engedély átfutásához.
Ez az engedélyes dolog lakodalmas videósoknak lehet jó, akiknek állandó helyszinük van.
Tájvédelmi területen +18000 Ft. -
sgery
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkozom az utóbbi időben egy drón beszerzésén. Erősen hobby célra lenne. Kertépítéseket csinálunk és ezekről csinálnék szép felvételeket vele - itt főleg alacsony szállási magasság van, nincsenek nagy távok és az üzemidő sem nagy követelmény.
Ezen kívül utazásaimra használnám, főleg természetjáráshoz - pl. Erdélyben a szép tájaknál mégszebb képeket és videókat lőni mint földről. Itt már picit fontosabb a táv és az üzemidő, de itt se küldeném túl messzire. Illetve ezeken a helyeken nincs nagy wifi zavaró tényező.
Telefonból most S7e van, majd S9-re cserélem előbb utóbb.
Ezek okán szerintem a spark-ba beleférek, főleg ha az amerikai szabvány szerint reptetem.
Az air sokkal drágább, a pro még annál is, nem hiszem hogy kihasználnám, meg első drónnak nem is vennék drágát.
Végigfutottam a beszerzéseket, ahol most egész olcsó a fly more combó zöld színbe az az ipon 173e-res árával.
171e a legolcsóbb ahogy láttam de az no name hely, ipon azért mégiscsak egy régi megbízható cég.
Érdemes ezt itt megvásárolni?
Használtan alig olcsóbb, nem éri meg szerintem azt a 20e spórolást :/
Milyen memóriakártyát vegyek bele? Van rá konkrét javaslat, akár ami iponban is elérhető?
Végül pedig van videó vagy weblap egy kis drónozás felkészítésre? Mikre kell figyelni, jogszabályok stb?
Olvasgattam a fórumot, sok hasznos infót találtam itt is, érdemes lenne egy összefoglaló is akár ezekről. -
Victoryus94
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
ÉN FCC módban használom.

CE módban nekem sem volt stabil. Ettől függetlenül szerintem ez olyan, mint a "rootolt telónál" a garanciavesztés (egy időben kb minden gyártónak volt ilyen kikötése). Bár itt nem a gyártón múlik a dolog, mert őt is köti a törvény...Hivatalosan beleköthetnek, de ha nem ez okozta a problémát, a kutya nem ugatott miatta.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Care köthető aktiválás után is?
Sajnos én már kicsúsztam az időből
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
De amúgy ez mekkora kiba**ás már a felhasználókkal, meg szerintem simán szemétség.
Ma kint voltam szabad területen, 100m magasban már szakadozott a videojel. -
Victoryus94
őstag
Viszont ha itthon használja FCC módban, az illegálisnak minősül...

Vagyis "nem rendeltetésszerű használat" miatt visszautasíthatják a szervizt (ha a log fájlok nem sérültek, látják ha fcc-ben volt).
/dji fórumon adminok is írtak hasonlókat/Ettől függetlenül simán lehet hogy leszarják...
-
gonger
senior tag
Hol olvastál ilyet? Az FCC-nek semmi köze a Care-hez. Ha pl kimész Amerikába repülni, ott alapból FCC-ben működne a távod.
Ha odavered, összetörik, de megvan a cucc, akkor care ügyintézés során kicsengeted amit kell és kapod az új gépet.#573 LordAxwell https://repair.dji.com/en/djicare/customerupload
-
oszy
veterán
Megéri megvenni a DJI Care-t? Mert olvastam, hogy ha FCC-re állítod, akkor érvényét veszti. Viszont enélkül rövidebb hatótávon üzemeltethető.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Közben rájöttem, hogy odébb lehet görgetni a wifi listát, és 13 van, uh CE.

Van jó fake gps program iOS-re? -
válasz
LordAxwell
üzenetére
Igen, de a vásárlástól számított 30 napon belül meg kell kötni. Illetve lehet később is, de drágább lesz, mert egy "öreg" termékre drágább a biztosítás.
-
dji.com -on valahol listázva vannak, de ennél azért kicsit összetettebb a kérdés. Pl. itthon hivatalos szerviz és disztribútor a Duplitec, de ők nincsenek ott listázva, mert nagyker. Szóval simán találhatsz olyan sufni bt.-t is akár, akik a Duplitectől szerzik be, és teljesen oké leszel egy ilyen vásárlással. Amúgy az ő honlapjukon is van pl. viszonteladói kisker lista, azt is érdemes megnézni.
Én egyébként máshogy közelíteném meg: a kinézett boltot kérdezném meg, hogy honnét van a drón, van e hivatalos (DJI-os) magyar gari, stb...
LordAxwell: elvileg kérhető, de úgy tudom egyedi elbírálás alapján megy. Körbe kell videóznod/fotóznod a drónt, meg hasonlók. Hazai szervizek tudnak ebben segíteni, Myactioncamtől meg Duplitectől is láttam már ilyen választ FB csoportokban, hogy vigye be az illető a cuccot, aztán megpróbálják megoldani.
-
LordAxwell
senior tag
A DJI care kérhető már használatban lévő régebbi drónra is?
-
Pl. hogy szürkeimportos és nem lesz rá itthoni gari (max a boltnál, aki vagy jobban intézi helyetted a kínába kiküldést, vagy nem...). DJI-nál sajnos nincs világgarancia, de még kontinensen belüli sem. Szóval ha probléma esetén szeretnéd az itthoni hivatalos szervizek supportját, akkor érdemes megnézni, hogy pontosan honnét szerzi be a kereskedő a drónt.
A másik ilyen a Care Refresh biztosítás: eddig úgy volt, hogy azt bármire meg lehet kötni, és érvényes rá az egész világon. Tehát pl. a Gearbesten vásárolt drónra is megköthetted, majd törés esetén lehetett cserélni a hazai képviseleten keresztül. Nemrég viszont csavart a DJI az ÁSZF-en, és már erre sincs worldwide opció

-
oszy
veterán
Mi a hátránya ha nem hivatalos forgalmazótól vesz az ember DJI drónt?
-
oszy
veterán
válasz
Victoryus94
üzenetére
Na és ezt hogy? Van még?

-
LordAxwell
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
2 napja van meg a spark, most tanulom, előtte Tello-m volt 3 hétig, azt imádtam.
Még nem állítottam az antennákat, megpróbálom amit mondtál. Melyik csatorna szabad? Lehet váltani köztük? -
Victoryus94
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Igen, az FCC kell hogy legyen.
Az antennákat szoktad állítani?
Ha felfelé repülsz, az antenna legyen vízszintesen, hogy merőleges legyen a gépre.
Illetve célszerű csekkolni, melyik csatorna szabad (ahol kisebb a csík, ott érdemes használni).25 métert még a tello is bírna, ha nem lenne szoftveres limit.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Nekem az appon belül 11-ig van számozva a csatorna, akkor elvileg fcc-ben van? Ma 25 magasban azt mondta, hogy gyenge a wifi jel.

-
Skimaster
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Mákoskifli...
-
Skimaster
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Honnan a világból tudtad megvenni ennyiért ilyen felszereltséggel?Én olcsón vettem,de ez!
-
LordAxwell
senior tag
Akkor nem pánikolok, hogy bármi baja lenne a gépnek. A megjelenéskor lett véve de nagyon keveset használták. Még 2 hónap garancia van rá.
-
Geller72
veterán
Nagy gépben is. (P4)

-
válasz
LordAxwell
üzenetére
Mavicnál pontosan ugyanígy van (sőt, ott még a távban is bekapcsol a venti 1-2 perc után), esélyes hogy Sparknál is.
-
Misi1979
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Az nem venti! Terhes a drónod és olyankor rugdos benne a pici pocaklakó drón, próbálgatja a propellereit.
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Olvastam külföldi fórumokat is, de egyértelmű választ nem találtam arra, hogy a sparkban van egy venti ami bekapcsol ha melege van a procinak, viszont ez benne van az új szériás sparkokban is, vagy egyáltalán van bármi különbség a 2017 nyarán várásolt spark és mondjuk a között amit 3 hete vett az ember? Használt gépet vettem, és amint bekapcsolom a sparkot, felpörög az venti, ha 1 percig nem szállok fel vele csak az alkalmazásban állítgatom a dolgokot, már attól is felmelegszik a drón teteje, ez normális?
Köszi előre is!
-
Victoryus94
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Én pont ennyiért vettem a Mavic Airt

Plusz 2 akksi + 120GB SD + táska + ...
-
oszy
veterán
Venni akarok egy Spark Fly More Combo-t. Itt találtam egész jó áron van most. Érdemes beruházni rá?

-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Update: Visszaállítottam alapértelmezettre a kontrollert.
Újrakalibráltam még egyszer...
Most felszállás után engedi vezérelni, viszont a jobb-irányra nem reagál, áll egy helyben. -
Victoryus94
őstag
Szép kis esőfelhők miatt felmentem a közeli dombra, hogy a napnyugta-viharfelhők kombót lencsevégre kapjam, de elég fura eset történt.
Indulás előtt kért kalibrációt a gép. Ezt megtettük. Azt jelezte, minden rendben. Majd felmentem vele 120m magasra, és kijelezte hogy elértem a max magasságot. (ki van kapcsolva minden limit)
Gondoltam, akkor lehozom, újraindítom, megnézem lent mi a helyzet (nem találtam a távolság-korlátozó menüt), de ezután nem reagált a kontroller parancsaira.
Wifi jelet szinte maxra mutatta, a telefonon amint megnyomtam a leszállást, elindult lefelé, és a return-gombra is így tett, de a távkapcs utasításait teljesen figyelmen kívül hagyta.
Leszállás után újraindítottam mindent, telóval felszálltam, de a kontrollerre nem reagál továbbra sem.
Közben feltámadt a szél, szóval hazajöttem, nem igazán ideálisak a körülmények a kísérletezéshez.Ötlet, mit próbáljak?
Másnál volt hasonló? -
*Ropi*
félisten
Az olyan powerbankokkal, amik intelligens töltéstől függetlenül is le tudnak adni 2-3 A-t, emberi léptékű időben fel lehet tölteni a drónok akkuit. 500 mA-el is fel lehet, csak nyugdíjas leszel, mire elkészül...
Nekem pl. egy Blitzwolf 15600 mAh-s van: azzal simán forrasztok (USB-s pákával, igaz nem vesz fel többet 500 mA-nél).
-
Paci27
csendes tag
válasz
Geller72
üzenetére
Attól függ szerintem milyen power bank. Nekem 68000mAh-som van amivel kocsikat lehet bebikázni többször egymás után. Ha ki lehet kapni 4-500A-t egy-egy indítás erejéig, akkor szerintem simán fel tudná tölteni a 4-5000mAh-s akksit is.
Még sosem próbáltam, legfőképp azért mert nincs még ilyen komoly drónom, de azt gondolom ami egy kocsinak elég az egy akksi töltésre is az.

-
Geller72
veterán
A power bank ilyen kategóriában felejtős. Az autók kábel-bus rendszer manapság olyan, hogy X idő múlva minden áramot levesz az autóról. Ez egy belső védelmi rendszer, amit nem ajánlatos (de meg lehet) kerülni. A Phantom 4 (és ha jól emlékszem a P3 Pro és Adv) gyári töltője eleve 100W-os, a régebbieké 50 volt, de sokkal lassabban is töltöttek fel, tehát a 100W szvsz alap. Lehet kapni 160W-os töltőt is, én hubon használok ilyet meg a gyárit is. Szerintem egy P4-hez pl. a 3 akku az alap, vagy ennél több, amivel rendelkezni kell, de legalábbis ajánlott. Mavicnál , de másnál is én személy szerint vennék többet, egy akku nem akku. A 3 akkunak meg a nettó repideje ~1 óra, ami átlag felhasználónak elég kell hogy legyen,. Ha valaki pénzt is keres a géppel és nem elég neki, akkor kb két dolgot tehet. Az egyik, hogy veszel még akkut, a másik, hogy veszel egy invertert, ami HA KELL, akkor tud előállítani 230V-ot, amivel fel tudod tolni gyorsan az akkudat. Érdemes egy kicsit főlé lőni a vásárlásnál és nem a necces 100W-os határt, hanem a dupláján, vagy nagyobbat megcélozni. Ha anyagilag nézed, lehet, hogy utóbbi jobb megoldás, de csak akkor, ha ez utóbbi ritkán fordulna elő. Mert mondjuk +3 akku árát mire elpöfögöd a kocsival az nem most lesz.
. Nekem személy szerint elég a 3 akku most még, ha komolyabban pénzt tudok/fogok vele keresni, akkor ezt meg szeretném duplázni. -
twine
veterán
Én Phantom4-hez vettem gyári DJI autós töltőt.... papíron épp úgy 1ora kellene hogy legyen,mint a hálózati töltő...
Nekem nem vált be...
Vagy az adott autó feszültség ellátása volt nagyon "intelligens", ezért nem indult el a töltő gyújtás nélkül,,,,(az meg nem túl életszerű,hogy legalább 1orara gyujtason hagyom az autót...)
Vagy ....pld az én Mondeo kombim hátuljában van aljzat,ami ad feszt gyújtás nélkül,de ha lezarom az autót, egy idő után onnan is eltűnik a fesz....ha odafigyelek, és megnyitom az autót időnként, akkor sem sikerült 1 óra alatt eddig soha tölteni....
Már nagyon bánom,hogy annyi pénzt kiadtam érte...A töltő jó, az biztos...valahogy, az én "körülményeim" nem adták eddig ki, hogy normálisan tudjam használni...
Én végül a több aksiban találtam meg a megoldást...nem költséghatékony,de bevallt

-
Csabee.
nagyúr
Üdv,
Valaki használ szivargyújtós töltőt akksi töltésre? Kb mennyi idő alatt tolja fel az akkut?

Geller72 : Az lesz, visszaolvasok, most leltem a topicra.
-
twine
veterán
Ebben teljesen igazad van....

"Horror" valóban....nyilván tudod, de azért leírom40-55 környéke+cca. 10 az általam rendelt, és favorizált szett!
Ennek tükrében valóban nem túl bölcs választás....De,,, mivel ezt logikusnak tartom, így nyilván annak szólt akinek van otthon...
MInt hogy ebben a topicban többeknél előfordul otthon egy Phantom 3-4,,,(Vagy az a 2pin DC csati a hirdetésben pld. nem is tudom mi lehet)
De a lényeg, hogy akinek van otthon, és vásárolna egy OSmo-t, annak jó lehet....
Én többször használtam már a gimbal miatt a Phantomot kézből...Igaz csak pár másodperces snittekre,,,de előfordult...tetszik az "úszós" stabil hatás, amit a gimbal tud nyújtani...
Ezért is vettem az OSmo-t....A kamerája a Zenmuse X3 amit az Insipre1-re akasztott a DJI!Használható....szuperlativuszokban nem tudok róla beszélni, de ha az ember a helyén kezeli...teljesen használható a kis cucc...ÉS hát lehet mondani, hogy azért a pénzért, már egy "értelmes"(ebbecske) kamerát is kap az ember...de ennek nem a kamera tudásában rejlik az ereje, hanem a gimbalban...
Nekem pld. nagyon jó, amikor föld közeli felvételeket készítek, egy idő után ha "megtanulom" kezelni,,,,simán ki tudom vele váltani a Phantomot...Egy autót "körbe húzni" stb....vagy pld. egy "road movie"-nál amikor kézből kilógatod,és látszik az autó oldala, valamint a forgó kerék...aztán lehetne sorolni napestig....csak a fantázia szab határt...És hát napsütésben fenomenális a minőség...Színházi körülmények között nyilván elvérzik...
Próbáltam....de csodát nem lehet várni tőle...zajosodik....
De szabad téren/fényben..pazar....Visszatérve...Ha csak Osmo-t vesz valaki, és egyáltalán nem gondolkodik drónban, vagy valami teljesen más tipusban, annak nem alternatíva...
De akinek van otthon a fent említett dronok valamelyike,,,annak viszont költséghatékony megoldás, mivel ezekhez a drónokhoz rendszerint azért 2+ aksi szokott lenni a családban,így be lehet áldozni alkalmanként egyet az Osmohoz is....
Így akkor nem 5*8000/db.- adsz ki (osmo)aksira, és cserélgeted menet közben őket....majd pedig töltöd darabonként...
Hanem 1*10000-et, és nyomod amíg bele nem fáradsz...
-
twine
veterán
Offba rakom, mert bár DJI, nem olvastam még itt Osmo-s, hozzászólást a sajátomon kívül...

Múltkor szóba hoztam, jó kis cucc, azóta többet próbálgattam, nekem nagyon bejön...
Az aksija ennek is cca. 30percet tud...ami azért nem túl acélos...Viszont.....találtam hozzá egy ilyen szettet
15 nappal ezelőtt rendeltem...
MOst jött meg...
Fenomenális....A Phantom aksit ezzel ráakasztom az Osmora...az aksit az ember bedobja egy derékra akasztható bármilyen tartóba, és órákon keresztül mehet a "városnézés",,,vagy a bármi....
"Tökötös"
Egy Osmo aksi árából(kicsi tulzással) meg lehet venni ezt a szettet....zseniális.... -
Zalaym
tag
A CE "mód" az európai szabványú sugárzási jelerősség, míg az FCC az USA-ban használt szabvány. Az FCC jóval magasabb jelerősséget enged meg, így a kapcsolat sokkal stabilabb, vagy adott esetben a hatótáv nagyobb. Ez a DJI esetében csupán szoftveres korlátozást jelent a CE szabványt használó területeken, ami sok esetben (Spark, Mavic Air) könnyen megkerülhető, így itthon is nagyobb hatótávot tesz lehetővé.
Remélem segítettem.

-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Minaz az FCC és CE mód? Mit jelentenek? Mi a különbség? -
-
arghoska
tag
Sziasztok!
Nagy megelégedéssel repkedek a pro-mal, csak egy valami nagyon zavaró dolog van, mégpedig, hogy kb 10 perc repülés után a telefon (P10) fényerejét teljesen visszaveszi minimumra és nem látok semmit. ilyenkor kihúzom az usb-t, kikapcsolom a telót és megjavul. Ez másnál esetleg előfordult már? Automata és fix beállításnál is csinálja ... -
Skimaster
senior tag
Az app új frissítést valaki használja már? Nincs vele gond?
És az Air - hez is feldob valami új firmware - t! Arról valaki tud valamit? Köszi! -
Zalaym
tag
POLAR PRO FILTER PACK - MAVIC VIVID COLLECTION
Erről van valakinek tapasztalata, véleménye? Elgondolkodtam a beszerzésen, de lehet, hogy elég lenne csak a 16-os magában, ha nagyon süt a nap, amúgy meg megoldom a beállításokkal.

-
twine
veterán
Napi DJI "porn"

Nagyon bírom ezt a céget....

Szerk:
Majd el felejtettem....az igazi "porn"....az a WRC - Argentina 2018
it's faping time

"Mi" még nem vagyunk ezen a szinten...és gyári csapatról lévén szó,,,félek nem is leszünk, mert irgalmatlan az a "géppark" amivel dolgoznak...
De azért igyekszünk
Ez meg egy idei BUgac

A tavalyihoz képest egyre többet használom a sport módot, amiből azt szűröm, hogy javul a repülésem...
De 60+km/h után ugy hagynak ott egyenesben minta sz@r....
Csak kellene már az az inspire2

"helyette" vettem egy Osmo-t,,,az is jó cucc.....
Inspire megfelelő szerződés hiányában még várat magára

-
jozsi252
veterán
Pár száz méter nekem is elég, csak az azért legyen meg. De tesztek alapján FCC-be meg kell lennie, főleg egy nem sűrűn lakott területen.
Én 8 Plus-al fogom használni, viszont egyik családtag tabletjéről fogom tudni átállítani FCC-re mert neki van droidos tabletja. Floater appot látom hogy sokan használják fake gps elérésére, én is azt fogom szerintem.Amúgy amikor FCC-be átállítás megtörténik, utána már a telefonommal használva mikor belépek a GO-ba, érzékeli hogy más területen vagyok, és itt kell cancelt nyomni. Na most ha jön ki egy frissítés a géphez, akkor csak úgy tudom frissíteni az fw-t, hogyha az OK-ra megyek nem a Cancel-re, akkor átáll CE-be gondolom?
Így akkor minden update után el kell játszani a fake gps-t?(#518) Victoryus94
A 4-600 méter nekem teljesen megfelel, sok esetben elég a rálátás is, csak ha 1-2x olyan van akkor jó ha tud egy kicsivel többet. Természetesen kilométereket nem is akarok, mert mire odaér és videózok, még vissza is kell érnie, valamint nem árt ha legalább 20-25% körül leszállok már vele.
-
Victoryus94
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én sem csináltam tesztet, de CE módban 80 méter magasságban már voltak problémáim. 200 méternél (vízszintes távolság) pedig vidéken is volt hogy szakadozott a jel.
Ezzel szemben FCC módban 400-600 méter távban (jó rálátás esetén) teljesen stabil a kapcsolat.Elsőorban nem az a lényeg, hogy 800 vagy 2500 méter távra tudsz elmenni, hanem hogy 200-800 méteres távon mennyire stabil a jel. Ha már Air-t veszel, feltételezem, hogy videóznál. Ott pedig nem árt ha tudsz finom mozdulatokat tenni. Ha késik/akad/szétesik a kép, ezt elég nehéz.
Ráadásul városon belül -ahol ugye van wi-fi, stb) már elég sokat számít, hogy 200 méter után meghülyül-e a gép.
-
gonger
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
FCC-ben használom, de nem csináltam hatótáv tesztet. 200-300 méterre stabil jellel (itt a lényeg) elment, ennyit a CE nem tudna. Nézem a külföldi FB csoportokban is a teszteket, sokan örülnek, hogy 2-3- kilóméterekre elmennek, Én ennek nem látom értelmét, ilyen szinten nem is érdekel, főleg, hogy wifis gépnél folyamatos 'rálátás' kell.
-
jozsi252
veterán
Igen sajnos ez elég hátráltató tényező egy 100k-val többe kerülő gépnél. Ezért is gondolkozok még mindig. Igazán rakhattak volna Ocusyncet az AIR-be is.
Azt hittem hogy a gépet csapom be ezzel hogy épp hol van, melyik régióba.
Te csináltál amolyan hatótávtesztet hogy CE illetve FCC-be neked mekkora különbség van? Gondolom FCC-be használod, így mekkora a hatótávod? Én vidéken lakom Pesttől 40km-re, szóval nem a sűrűn lakott betondzsungelben használnám a gépet, hanem kimennék mezőre, meg erdős részre, stb.. Így gondolom azért FCC-be 700m-800m környéke csak meglenne. -
gonger
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én pont zöldet vettem, mert akkor az volt akciós :-) de nem láttam még olyan színű füvet, mint a gép. Azért elég rikító.
Te tudod, hogy mennyid van rá, nekem ez a repkedés csak úri huncutság, ennél több pénzt nem akartam a gépben tartani. Ha pénz nem számít akkor Air. De az is "csak " wifis, OcuSync miatt már Pro-t kell választani sok pénzért.
Ráadásul Sparkyhoz a 3. akksimat Gearbestről - igaz lepontozással - 38 USD-ért rendeltem. -
Amarton
tag
válasz
martinkeet
üzenetére
Az ND filter, mint ahogy a neve is mutatja, teljesen semleges, azaz nem szólhat bele a videó színvilágába.
Ha az ND filter tartalmaz polar szűrőt is, akkor természetesen a polar szűrő működni fog.
Az ND filter egy dologra jó, csökkenti a zársebességet.
Szóval a sima ND szűrő nem tesz hozzá semmit a képhez, amit expozíció korrekcióval vagy manuális expoval ne lehetne elérni. -
jozsi252
veterán
Igen tudom. Bár zöldet tuti nem vennék, mert ha leesik akkor a fűbe elég nehéz megtalálni.
Viccet félretéve FCC moddolással már elég jó a Spark hatótávja. Kérdés hogyha esetleg valami történik, akkor ebben az esetben a garancia esetleg bukta-e, hogy belepiszkáltál a szoftverbe egy kicsit?
Illetve ami a Spark mellett szól az "olcsó"-nak mondható akku. Legalábbis a Phantomokhoz képest mindenképp olcsóbbnak mondható akku. Itthonról is már 18k környékén be lehet szerezni.Nagyon kíváncsi vagyok hogy mikorra éri el a technika hogy egy Spark-nak 30 perces repideje legyen, meg mondjuk kapjon egy OcuSync-et. Szerintem vinnék mint a cukrot. Talán 2-3 éven belül elérhető lesz.
Elég nehéz dönteni hogy AIR legyen vagy Spark. Nyilván a józan ész a Spark-ot mondja, mert azért 12-13 perc annyira vészesen nem kevés, de az AIR erre még ráver vagy 5 percet, illetve mondanám hogy szebb jobb a videó minősége, de mivel nem munkagép lenne hanem csak saját magamnak videóznák, elég lenne a Spark is.
-
martinkeet
aktív tag
Egy fotós barátom azt mondta, hogy Ő sosem használ ND filtert.
Nem beszélt le, de Én úgy döntöttem, hogy nincs rá szükségem.
Most, hogy többször is voltam fent szikrázó napsütésben, bizony láttam, hogy van létjogosultsága.
Én nem mertem volna átbújni a felvonó kerete között.... -
gonger
senior tag
Ha bontatlan újat vennél, akkor most a combo sárga színben itt best buy
#496 Victoryus94 Én polarpro ND filtereket vettem, igaz sparkhoz, de nem bántam meg. Az alap szett Air-hez is kijön 22 e -ből.
Két hete Ausztriában teszteltem -
Geller72
veterán
Észrevettétek, hogy BG-ről teljesen eltűntek a DJI gépek?

-
makszi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Sweet.tv - internetes TV
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) akkor én nem kapnék engedélyt. Amúgy
Lesz majd azért bőven olyan, hogy kevés lesz, és érezni fogod a korlátait, vagy a hibáit. Mindegyikből van azért bőven, sok ilyet olvasni a neten, a yt is tele van vidikkel. Nézz utána szerintem és fontold meg. Erdélyben azért vigyázz, mert ott ha olyan rendőrt fogsz ki és esetleg rád hívják, akkor nem sok jóra számíthatsz.
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)