Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apicius
tag
Szabadtéri, gyenge szeles lebegési teszt. Mini vs Air vs Mavic 2 pro. [link]
''Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló.''
-
-
Apicius
tag
Ez az engedéllyel való szenvedés azoknak fáj leginkább, akik a munkájuk miatt reptetnek. Kvázi ebből élnek. A hobbi drónosok nem is tudják, hogy holnap fognak-e repülni vagy sem. Ha jó idő van és épp kirándul valahol, akkor fogja a madarat és elengedi egy videó erejéig. Akár van engedélye, akár nincs.
-
őstag
válasz Kolondrum #3195 üzenetére
Ha 5x kérsz engedélyt, és abból 1x az első alkalommal kapsz akkor marad az a verzió amit Killhates írt.
Nálam abból jobb a helyzet, hogy 98% Ausztria,1% Németország,1% a királyi Magyarországban repülők.
Így hogy többször átcsesztek körültekintően repülők. A másik helyeken érvényes éves engedélyem van.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
válasz Kolondrum #3193 üzenetére
Az igazán abszurd az amikor próbálsz jogkövető lenni, van felelősség biztosításod, kérsz légtérengedélyt, befizeted a díját, és várod, várod hogy visszajelezzenek.
DE EZ NEM TÖRTÉNIK MEG!
Se pénz se válasz, se egy rohadt böffintés.
És mindezt nem egyszer eljátsza a SZERV.Majd hónapokkal a kérvényt beadva jön 1 azaz egy darab levél, hogy elutasitották mert nem volt idejük feldolgozni a kérvényt a rengeteg beérekezett kérvény mellett.
Addig a telefon, az email bármi kontaktra csesznek reagálni.
Na ez az Abszurd!Ezek után nem lehet sokat csodálkozni, hogy 99% nem is kér engedélyt.
Csak ez így baromi veszélyes.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Hát utána jártam mi merre és az abszurd szó ami eszembe jut erről.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
nagyúr
válasz jozsi252 #3185 üzenetére
Volt is erre applikáció, hasonlóan működött mint az autópálya matrica, de gondolom nem valami oligarcha-közeli volt a fejlesztő és elkaszálták.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MlbMatic
tag
-
MR007RM
addikt
válasz MlbMatic #3187 üzenetére
Na megpróbálom másképp. Amit szabad az egyiknek azt nem a másiknak! Mondjuk kapsz engedélyt hogy megmutasd a drón "nem használható képességeit"hogy eladhasd, mert erre nem fognak engedélyt adni akkor sem, ha minden a vártnál jobban alakulna.
Na most nem akarok magam ellen beszélni, ilyet én is szeretnék majd készíteni, de ha lesz ilyen azt nem fogom ennyire közszemlére tenni.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
válasz jozsi252 #3185 üzenetére
Azért mert egy nyilvános reklámvideónak látszik. Nem Jóska Pista magánakciója....látszatra. Nem vagyok kiakadva, csak én jobban vigyáznék a helyében. CE módban, mert Európai vidi a hozzászólások szerint, de akkor az max 120m altitude, ha jól tudom. Mindegy befejeztem, csak meglepődtem hogy ilyen bátor valaki. Kicsit fordítgattam a hozzászólásokat, a törvény miatt nem FCC a teszt.....mindegy.
Egyébként tetszik.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
veterán
válasz KillHates #3184 üzenetére
Volt hogy én is kértem, de ez a 30napos határidő egyszerűen nevetséges. Rég megcsinálhatták volna hogy applikációba kijelölöm hol akarok repülni, és repülés előtt küldöm el az adatokat az appon keresztül. De nem, majd én pont 30napra előre tudni fogom hogy mikor és hol szeretnék repülni, ugyan már.. A 250g-os törvény pont erre lesz jó hogy ilyennel nem kell szarakodni mert játéknak minősül.
MR007RM
Azon hogy volt-e légtérengedélye vagy nem miért akadtál fent? Az engedélykérők 99%-a arra szokott kérni légtérengedélyt ha munka miatt kell repülnie. Akár esküvő vagy filmforgatás esetleg promóciós film miatt kell a levegőbe lenni.iPhone 16 Pro Max
-
nagyúr
válasz jozsi252 #3181 üzenetére
Helyesbítenék: 99.9%
Mert kérsz légtérhasználatit és amikor kimondod a drón szót, akkor úgy viselkednek veled mint egy aids-es leprással... Pedig igyekszik jogkövető lenni a drónos társadalom, sok engedély van kiadva most is:
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
MR007RM
addikt
-
veterán
válasz MR007RM #3175 üzenetére
Javítottam
MlbMatic
Igen ez már közelebb áll a valósághoz mint egy víz fölötti teszt.KillHates
Plusz ugye azért nem tudom hogy mennyire állhatott a srác az egyik magas épület közelébe, szóval az is árnyékolhatott, vagy akár magasabb fa is, nagyon sok mindentől függ. Lehet hogy 10m-el arrébb van csak 300m-t ment volna el, 20m-el arrébb meg 1.5km-t. (150m magasan pl.)
11.11 után fognak majd jönni tömegesen a repidő tesztek. Illetve ez ugye még mindig nem a végleges app, valószínű valami majdnem teljes verzió.iPhone 16 Pro Max
-
nagyúr
válasz MlbMatic #3169 üzenetére
Ha komolyabban szeretnéd tesztelni a gépet, akkor érdemes a légtér..hu-n megnézned, hogy hol van drónos légtérhasználat engedélyezve és oda mész reptetni. Nem hinném, hogy el fognak hajtani, ha éppen nem forgatnak vagy tesztelnek valami gépet. Általánan üres szokott lenni, a placc. Ha meg Te igényelted, akkor Tiéd a pálya.
Én többnyire építkezéseken reptetek a toronydaruk körül ot senki sem szól, mert az építkezés idejére eleve kérnek építményengedélyt a daru teljes nyitásmagasságáig és az olyan mintha a daruban reptetném a drónt, külön nem kell ebben az esetben, csak a biztosításnak kell meglennie!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Drón szabályozás hogyan alakul ma? Mit okoz nekem ha pl csücsül nálam egy nem wifis 4k-s 800g-os drón?
-
Apicius
tag
Azt olvastam, hogy mégsem hardveresen van korlátozva az FCC/CE mód közötti váltás a Mininél, hanem "csak" firmware szinten. Meglátjuk.
-
őstag
válasz MlbMatic #3161 üzenetére
Mondjuk nyilván nem egy mini alternatíva, de amiket tud (és ha ez így is van) lehet hogy egyet bevállalok. Azért a DJI-nak így kicsit borsot tör az orra alá, és legalább elindul valami verseny.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Még a Skydio2 is lehet egy jó alternatíva, ha nálunk is lesz jó Support
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Várunk.
-
veterán
válasz VANESSZA1 #3148 üzenetére
Én arra értettem hogy kár összehasonlítani, mikor írtad hogy inkább egy használt Air mert kb. ugyanabba a sávba mozog.
Nyilván meg van az Air előnye hogy FCC-be átrakható, jobb kamera, nagyobb súly, első hátsó szenzor a Mini-nek ugye csak alul van. Viszont azért nem elhanyagolható hogy a Mini olcsóbb, jobb a repideje, és akinek nem számít annyit a videó minősége, annak jobb választás, már csak a 3 tengelyes gimbal miatt is. Plusz ugye ha valaki nagyon sokat repül, akkor az akkuk ár érték aránya a DJI-nál itt a legjobb. 45 EUR lesz az akku, és 20-25 percet kényelmesen tudsz vele repülni.Mindenesetre várom nagyon hogy én is kipróbáljam. A másik amit nagyon remélek hogy a Media Markt-nál akcióba megrendelt FMC pakkot meg is fogom kapni, és nem csak valami véletlen folytán akciózták be a Mini-t is. Elvileg ugye azokra szokott szólni ami van raktáron, ez meg nincs. Ha sikerül akkor örülök hogy 153 000-ért lett egy FMC verzióm. Ha véletlen lett volna akkor már törölték volna a rendelést, de még mindig azt írja a rendszer hogy folyamatban, szóval vélhetően direkt akciózták be azt is annak ellenére hogy nem volt raktáron.
iPhone 16 Pro Max
-
twine
veterán
válasz KillHates #3154 üzenetére
Vagy valamilyen szop-ver hiba,vagy valamelyik zuhanás eredménye...de inkább a szoftverre gondolok,mert 500m közelében sem jártam,,talán nagyon max 300korul lehetett a max.
Egyébként ez még a sima p4 maradványa...már az is "tudta a 190-et " A p4pv2-t ki sem merem tolni csutkára..képzeld az mennyit menne!?[ Szerkesztve ]
-
Apicius
tag
-
őstag
Szerintem várjuk meg a tényleges tapasztalatok alapján mondott/alkotott véleményeket.
Biztosan én is kifogom próbálni, de ahol és amilyen környezetben én repülök ott nekem ez nulla. Nyilván mindenki más célra vásárol eszközt így az is lehet hogy valakinek pont ez a céleszköz.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Apicius
tag
A Minit illetően itt mindenki csak találgat egyelőre. A többi DJI drónnal szerzett tapasztalatokra hagyatkozhatunk, és a neten fellelhető, béta állapotú DJI FLY alkalmazással használt tesztekre. 5-6 nap múlva itt lesznek az első kézből származó, konkrét infók.
[ Szerkesztve ]
-
MlbMatic
tag
válasz VANESSZA1 #3142 üzenetére
- szenzorok hianya : meg kell tanulni repülni, 250g meg nem fog kávét főzni, ez evidens ma még
- most már elavult, ja, ez nem túl jó hogy wifis, de amire gyártva van a drón, pont belefér,
-4K helyett 2K, hát igen, ez nekem is fáj azért,
- második, vagy harmadik kis puncipöcögtetőnek teljesen okés, és ha szerencsénk van, jövöre bárhol feldobhatod, azért ez nem mind1eldobja a jelet, ott pont eldobta, de a videón meg sok helyen nagyon nem !!
szerintem amit linkeltél videót, inkább pozitiv mint negativ,,,[ Szerkesztve ]
(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\
-
őstag
válasz jozsi252 #3147 üzenetére
Ha visszaolvasol, és értelmezed az írásom akkor nem hasonlítottam egyik DJI géphez sem. Elmondtam az észszerű érveket ami mellette és ellene szól.
Leírtam, hogy mit lehet ebben az árban venni, és Én mit vennék ha ebben az árban keresnék gépet.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
veterán
válasz VANESSZA1 #3145 üzenetére
A Minit kár összehasonlítani az Air-el, nem az ő vetélytársa hanem a Sparké. És attól majd minden téren jobban sikerült.
Az a baj a használt gépekkel hogy nagyon mellé lehet fogni, főleg ha valaki a végletekig kirepülte az akkukat, illetve a drónt elkapta 1-1 eső. Pár napra hétre rá simán elkezdhet korrodálódni a motoroknál vagy a drónba valami. A másik ami veszélyes a használt dolgoknál az pedig a kamera/gimbal páros. Lehet hogy leesett vele, épp még működik a gimbal, a de a végét járja.
Szóval aki használtan vesz annak nagyon meg kell gondolnia!iPhone 16 Pro Max
-
őstag
válasz Kolondrum #3144 üzenetére
Nincs mit.
Akkor döntesz szerintem a legjobban, ha vársz 1-2 hónapot, és addig nézegeted, olvasod a fórumokat, hogy mit is írnak a miniről. Jelen állás szerint egy alig használt air is ebben az ársávban mozog, és az szerintem jobb vétel.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
-
őstag
válasz Kolondrum #3131 üzenetére
A jelvesztés egy wifis készüléken sűrűbben jelentkezik mint egy ocusync2-n. Erre mindenképp számíts. Ennek a kis... egy előnye van, és az az, hogy nem lesz "valószínűleg" engedély köteles a jövő évi új szabályok alapján. Azonkívül 150e Ft-ot nem adnék érte mert
- a szenzorok hiánya,
- most már elavult wifis kapcsolat,
- 4k-s kamera helyett 2,7k
- várhatóan 1/2 év után 100k-ért már szabadul boldog boldogtalan tőle.Én 2db mavic 2-öt használok általában Ausztriában, Németországban, és nagy ritkán itthon.
150e Ft-os mini helyett sokkal jobban jársz, ha egy időhiány miatt megunt használt mavic 2 -öt veszel, mert pl. csak a kapcsolat erőssége stabilitása és a szenzorok megléte nagyon sokat jelent.Nézd meg itt milyen hamar eldobja a jelet.. :
https://youtu.be/vZAzpyksFI0[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Mindent rögzít,,konkrétan vezet neked egy repülési naplót, amiben aztán repulesenkent vissza tudod nézni a repülési adataidat részletekbe menően videokent lejatszva...értsd, hogy még a karok mozgását is kirakathatod mennyire toltad a gázt pld.(mint az f1kozvetiteseken) mindent látsz,amit repülés közben is láttál élesben...aksi állapot etc...
Phantomnal legalabbis így van,,,ugyanazt a szoftvert használjuk,,szinte biztos hogy a "kisebb géposztályban" is megvan ez a ficsor
[ Szerkesztve ]
-
El Joe
tag
Bár most már tudom, hogy valószínűleg a fotó/videó használathoz nekem igazán egy használt Air-re kell majd beruháznom, azért megvárom a Mini gyakorlati tesztjeit, hátha.... Lenne viszont egy láma kérdésem. A repülési adatokat (gps, térkép, magasság, stb.) rögzíti az app?
-
nagyúr
válasz Kolondrum #3125 üzenetére
Nagyon szívesen, köszönöm az elismerő szavakat
Lehet, hogy egy kicsit maradi vagyok, de inkább ennék egy használt lightbridge-es gépet, mint egy WiFi-set a városba. Ha a tajgában reptetnéd, akkor azt mondom, hogy legyen WiFi-s azt úgysem zavarja semmi. Én vidéken lakom és még a LB-s Inspire is "megérzi" ha kint reptetem Tökölön, mint valahol a városban bent.
Ha "hegyes" részen laksz, akkor gyanítom, hogy nem lakótelepen, így azt mondom, hogy talán nem lesz (annyi) gond. Ha gondolod, szívesen kölcsönadom a Tello-t, ha az ott gond nélkül megrepüli a 100 métert- akkor a Mini tudni fogja a fél kilométert is. Teljesen hely-függő a dolog, nem a technológiával van a gond.
Szerintem nem lesz értéktartó, mert már most megy a Mini savazása sok helyen és sok maximalistának lesz csalódás és dobják majd piacra. A másik, hogy a Mini valamilyen szinten "belépő" drón, sokan meg fogják venni és rájönnek nekik nem fekszik a kijelző fölött görnyedni és figyelni és izgulni amíg a levegőben van a gép (mert tud fárasztó lenni, ellenben a szemüveges FPV repüléssel)
Attól függ mi takarja! Ha kőépület vagy növényzet (ez szint nulla jelvesztés) akkor nem szokott gond lenni, inkább a domborzat és a fém szerkezetes épületek ami befolyásolja a reptetést. De jártam már úgy, hogy nem tudtam egy panelt megkerülni óbudán, mert szerintem minden lakásban 3db WiFi router volt, tiszta halálcsillag az ilyen a drónnak
Igen a felszállás ponthoz, így ha gödörből (völgyből) indítod akkor kalkuláld bele azt is! Érdemes egy párszor egy-kétszoftos reptetést csinálni a környéken és feljegyezni a magasságokat és majd az ahhoz viszonyítani a RTH adatait. Ha elveszi a jelet, akkor hazajön. Ha van kedved gyere ki Csepelre itt dolgozom, megmutatom Neked a nagy madár hogyan iparkodik haza ha gebasz van Egyből pirosra vált a seggén a fény, kicsit körbetotyog és utána amilyen gyorsan tud úgy iparkodik vissza; elképesztően fejlett szoftveres szinten a DJI. (így nagybetűkkel)
A hazajövetelbe elsősorban a user-error szól bele; rossz RTH magasságot állítottál be, azaz: az a gyárkémény még nem volt ott, mikor arra repültem!" és az erre visszavezethető technikai proléma "elég lesz az az 5% hazajönni" vagy "jó még ez a kehes akku a gépbe, úgyis csak 100m-re küldöm" meg ilyenek! Nagyon szélsőséges esetben ha viharban repteted, akkor brutál széllökés miatt nekimegy valaminek, de ha eleve fúj a szél, akkor még AZT IS belekalkulálja az RTH pont elérésekor a repidőbe!!
-
Nincs több kérdésem. Köszi mindenki!
-
veterán
válasz Kolondrum #3133 üzenetére
Igen az a 0 neki ahonnan felszáll. Azt tudja hogyha túl keveset állítasz be és van egy nagyon magas épület vagy hegy ha mondjuk völgyből szállsz fel akkor nekimegy az adott dolognak. Bármi árnyékolhat, ezt nehéz megállapítani hogy mi mennyire fog.
Ezt a 30m-t engedjétek el.iPhone 16 Pro Max
-
-
veterán
válasz Kolondrum #3131 üzenetére
Care-t mindenképp kössél rá, csak 13000ft. Illetve ha jól be van az RTH magasság akkor nem szokott gond lenni.
Én FMC verziót rendeltem még a Media Markt-nál, és aktiválás után a DJI oldaláról veszem meg a Care-t mint az Air-nél is. S/N-t csak be kell írni aztán kész.iPhone 16 Pro Max
-
Mennyire lehet nyugodtan repkedni takarásba(Mini)? Azaz jelvesztés esetén hazajön a leírt módon biztosan? Mert az ára... Ugye. Ezen kattogok h mi van ha jelet veszt.
[ Szerkesztve ]
-
Peti N95
aktív tag
Sziasztok. A közeljövőben tervezem egy Dji Mavic Prot beszerezni. Mire kell figyelni a vásárlásnál, ha használtat veszek? Köszi
★Huawei Mate 10 Pro★Samsung Galaxy Watch 46mm★GSX-R 600★Peugeot Jet Force C-tech★
-
-
válasz Apicius #3126 üzenetére
Én biztosan nem városban használnám. Olyan helyen lakom ahol szomszéd sem sok van. Ellenben hegy igen. Nem tudom, tetszik. Azonnal a must have.
Azért kérdezem mennyire érték tartó, mert ha megunom..szilu7! Ugye? :D
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Kolondrum #3123 üzenetére
Hali!
Nem igazán. Ami kell az rajta van. A méregdrága Mavic 2 Pro-n van körbe egy csomó érzékelő, a falnak nem megy neki, de pl. a bokorba simán berepül. Ezek az érzékelők jobbára csak a nagyobb tárgyakat érzékelik alacsonyabb sebességnél. Ha csapatod akkor nekimegy bárminek még a parás Phantom4 is.
Elég megoszló, lakott területen a sok WiFi miatt panaszkodnak rá az emberek. Teljesen hektikus módon zavarja meg. Valamikor 3 router között simán stabilan navigál, valamikor meg egy lakótelep játszóterén fel sem tudsz szállni.
Hogy mennyire értéktartó, azt majd megmondja a piac. Ha sokan nyűgösnek találják majd a WiFi problémát, akkor lesz bőven penetráció a használt piacon és le fog esni az ára. Egyébként drónt nem azért vesz az ember mert befektetés, hanem, hogy szórakozzon/dolgozzon vele. Gutenmorgenzi
Van benne GPS, barometrikus és optikai magasságmérő is. Ha jelet veszt akkor beindul a RTH, akkor az előre paraméterezett magasságon hazamegy nyílegyenesen, mert para van. Tehát, ha házak között repteted, akkor fel kell mérned a legmagasabb ház magasságát, majd a fölé beállítanod ezt az értéket. Pl. panelek között nyomod. Azok 33-36m magasak + van a tetejükön pár antenna is. Legyen akkor az RTH 50m mert az tuti. Elküldöd pár házzal odébb és eldobja a kapcsolatot. A drón egy darabig vacilál, forgolódik hátha kap jelet. Ha ez nem jön össze 10 mp-ig, akkor fellövi magát az 50-re, majd kb fél méteres pontossággal leszáll oda ahonnét felküldted. Fontos, hogy amikor indítod, a repülést, várd meg míg beszól a tabletbe, hogy "return point updated" addig ne mozgasd vízszintesen a madarat!
A gimbaljára is panaszkodnak, hogy kicsit akadozva-ricegve stabilizál, főleg svenkelő mozgásnál látszik. Ha még nem drónoztál akkor lehet, hogy érdemes pár infót még összeszedned (akár én is szívesen válaszolok), mert máshogy kell ezeket a fél-autonom vezérlésű gépeket reptetni, mint az analóg drónokat.
Egyébként jó kis gép, brutál repülési idővel (negyed óra- húsz perc után már úgyis lekívánja az ember a gépet, mert fárasztó annyit koncentrálni) , a 250 grammot okosan megtartja az elektronika enyhébb szélben is.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Üdv! Valaki? >>> [link] köszönöm!
-
Apicius
tag
válasz tirszin #3116 üzenetére
Minden profitorientált vállalkozásnak, amelyik valamilyen terméket vagy szolgáltatást állít elő az a célja, hogy minél többet értékesítsen az árujából. A DJI kínál professzionális és hobbi drónokat is, lefedve a piaci igényeket. Minden vásárló eldöntheti, hogy mit választ ezek közül. Az utakról sem lehet kitiltani a rutintalan sofőröket csak azért, mert a hivatásosak (taxi, buszvezető, kamionos) azt szeretnék.
-
-
MR007RM
addikt
Akkor meglesz a tanulópénz. Muszáj megtudnom mi a helyzet.
Ha már kicsit jobban jövök ki a végén anyagilag és teljesítményileg, már nyertem.[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz forceberg #3113 üzenetére
Igen, picit kilóg a lóláb ezekből a videókból, hogy szeretnének sokat eladni.
Arra aztán kevesen gondolnak, ha ez sikerül és veszi boldog-boldogtalan, annak az lesz a következménye, hogy egyre több lesz a lezuhanás, a balesetek száma, ami után jönnek a szigorítások, a gyakoribb ellenőrzések. És akik felelősségteljesen, tapasztalattal dolgoznának ezekkel az eszközökkel, az ő munkájukat nehezítik meg.
Persze a gyártót és a forgalmazót ez nem nagyon érdekli. Őket inkább csak az, minél többet eladni, mindegy kinek, csak fizessen. És aztán az sem baj, ha gyakran visszajár a törött alkatrészek cseréje miatt.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
MR007RM
addikt
válasz MlbMatic #3088 üzenetére
[link] Ez a eredeti, ez [link] meg amit kinéztem. A terv az lenne hogy csak az egyik vagyis a vendég akku, azt talán még akkor kibírja. Kell egy stabil 30 perc, az a cél. És még így is sokkal olcsóbb.
(#3096) tirszin: Ki lesz kísérletezve. Valamelyik nap rákötök valamit.
(Jó hát ezt eleve úgy reklámozzák a kioldó miatt, lehet oda tenni állványt és amit kitalálsz.)[ Szerkesztve ]
-
Apicius
tag
Nánási Palinak is volt/van több komolyabb DJI drónja is, de Minivel ő sem tud betelni [link] .
-
Apicius
tag
válasz MlbMatic #3108 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy ha tényleg gyenge lenne ezen a téren, akkor ez a hiba a hosszú tervezési és tesztelési időszak alatt ne jött volna elő. Ráadásul úgy, hogy a Minibe hiába "csak" wifi mód van, az mégis a korábbiaknak egy továbbfejlesztett változata. De ha nem bíznék a Miniben, akkor meg sem rendeltem volna
-
veterán
válasz Apicius #3107 üzenetére
Nekem az Air is elment több száz métert CE-ben, bár igaz hogy én vidéken lakom, viszont nem a mezőn hanem udvarra kimentem aztán egyik irányba go! Szóval aki hasonló helyen próbálkozik, biztos vagyok benne hogy pár száz méter ugyanúgy meglesz a Mini-vel is. FCC-be meg azért raktam át, mert ha picit távolabbra merészkedtem akkor stabilabb volt a jel. De pár száz méter már nekem is bőven elég!
Szerintem kamu ez a 30m-es távolság, Az Air-nek meg a Mininek is ugyanúgy azok az értékei CE módba.
"2.4 GHz: <19 dBm (MIC/CE)
5.8 GHz: <14 dBm (CE)"
DJI se hülye hogy Tello V2 legyen 400$-ért.iPhone 16 Pro Max
-
Apicius
tag
válasz jozsi252 #3106 üzenetére
Igen, ezt már én is láttam. Szabadban, szélben biztosan kevesebb lesz, de szerintem a Fly More Combo-ban lévő 3 akkuval tuti meglesz az egy óra repülési idő. Ennyi nekem tökéletes. Csak a már említett repülési távolságra leszek kíváncsi, ha zavaró interferenciában repül a gép. Bízom benne, hogy a 30-40 méter utáni jelvesztés csak extrém körülménynél jöhet elő. Valakinél előjött és most ebbe próbál kapaszkodni, aki le akarja húzni a Minit. Én Budán fogom tesztelni, és a saját szememnek hiszek majd. Remélem pozitív csalódásról számolhatok be.
-
Apicius
tag
válasz jozsi252 #3102 üzenetére
Az eddigi tesztelők még nem a kereskedelmi forgalomba kerülő gépeket tesztelték. Bár nem hinném, hogy akkora eltérés lesz a véglegeshez képest. Kíváncsi vagyok már, hogy itt a fórumban milyen, saját tapasztalaton alapuló véleményeket olvasok majd jövő héten.
[ Szerkesztve ]
-
MlbMatic
tag
2.400 – 2.483 GHz , FCC 5 km; CE: 3 km; SRRC 2 km,
5.725 – 5.825 GHz , FCC: 5 km; CE: 3 km; SRRC 2km2.4GHz: FCC: ≤26dBm; CE: ≤18dBm;
SRCC: FCC: ≤26dBm CE: ≤18dBm,
5.8GHz: FCC: ≤28dBm; CE: ≤14dBm;egyébként ezek nem tűnnek annyira durván rosszabb értéknek,,
ha euban 30méter akkor usaban meg 56m ) max[ Szerkesztve ]
(\ /) (O.o) (>< ) /_|_\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.