Hirdetés
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digiflex
tag
válasz
Apicius
üzenetére
A gond a Mavic Minivel kb. az lesz, hogy mikor kicsit rákapsz az ízére, akkor döbbensz rá, hogy nem tudsz 360-panorámaképet lőni, nem tud követni, és nincs semmi extra fényképezési lehetőség rajta, pedig ezt mind simán belerakhatták volna...
De talán ha később tudja majd kezelni a Litchi App, akkor ezek is működhetnek akár. -
Digiflex
tag
06.11-én a hírsztelések szerint bejelentenek valamit DJI-ék. Mindenki a Spark 2-t várja. Ha azon a gépen tudnak javítani még, akkor érdemes rá várni egy kicsit. Engem az Air-ban az erős hangja zavar leginkább. sajnos 100 m magasról is hallani. A Sparkot 50-60 m-ről már alig lehet. Érdekes módon a Mavic 2 is csendesebb, pedig majdnem 2x akkora, de azt úgy tervezték, hogy halk legyen.
-
Digiflex
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
gépet kapcsold ki először...
ha nem nyomod át telefonos-WiFi-vezérlésre, akkor párosítani kell másik távval... szóval nem túl valószínű, hogy rá tudna csatlakozni bárki is@jozsi252:
mindig rögzítsd le a füleinél, mert láttam olyat, amikor alákapott a szél, és hátára borította a rajta lévő drónt.
Ebből a szempontból jobb is a kisebb... -
Digiflex
tag
a kontrollerrel együtt már nem olcsó a tello, de végül is jó játék.
Én kipróbáltam ezt is, a kamerája csapnivaló, de viszonylag jól bírja az eséseket (pár repedés a talp-tövében, illetve kis tengelyferdülés 2 propnál, de még repül. 18ezer alatt megállt a saját banknál váltással.
Mindez 3 akksival, távval, és 3-4 nap korrekt DPD futár szállítással. Gyakorolni nem nagyon láttam olcsóbbat. -
Digiflex
tag
Kalibrációt kér, de lehet, hogy csak kicsit megnyomtad valamerre bekapcsolás közben. Kikapcs-bekapcs, ha ezt csinálja, és jó eséllyel nem csipog, ha érintetlen karokkal sikerül bekapcsolnod.
A kalibrálás azt jelenti, hogy memorizálja a középállást. Nekem cserélték gariban emiatt a távot, mert kalibrálás után is 4-ből 3 szor csipogott. Vagyis úgy érezte, hogy nincs valamelyik kar középen bekapcsoláskor, pedig ott volt.Mondjuk nem újta cserélrék, és ez a táv meg lehalkítja magát 2-3 perc működés után. Ezen kívül eddig tökéletesen működik, és mivel sokan kutatták, hogy miként lehetne lehalkítani a távot, ha akksi miatt csipog, vagy RTH allat vinnyog, ezért most nem tudom, hogy ezt hibának, vagy feature-nek tekintsem :-)
-
Digiflex
tag
pont annyival olcsóbb, amennyivel kevesebbet ér. A spark az egyik legjobban kitalált DJI drón, 2016-os megjelenés óta szinte minden létező infó elérhető, a facebook fórumban most éppen a super sport mód került szóba (álítólag 30-cal bír menni..... felfele!! :-) ). És full HD-ig teljesen jó, fotóban is oké 360 panorámára is teljesen jó, támogatja a litchi, tudsz repülést tervezni a nagyképernyős számítógépen... soroljam még??
... ez meg egy 170 dolláros játék, ami addig megy, amíg össze nem töröd, de addig se fogsz tudni egy épkézláb videót, vangy fotót sem lőni vele. nézz a youtube-on valóban ezekkel készült teszteket (a C-FLY DREAM a párja amúgy) -
Digiflex
tag
alternatíva?
Parrot Anafi... kezdem megkedvelni
(iszonyú halk :-) )
450 euróért árulta az MM karácsony körülPersze jópár szempontból kompromisszumot jelent... (nincs közelségérzékelő kamerája pl.)
-
Digiflex
tag
válasz
Geller72
üzenetére
Szerintem méltatlanul kihagytátok a TELLO-t. Ez ugye már DJI(-technology).
20-25-ért sokan hirdetik. Én vele kezdtem. Pont arra találta ki a DJI, hogy kedvet kapj a nagyokhoz, és majdnem mindent tud is, amit a nagyok, csak kicsiben. Meg még bukfencezik is :-)
Egy párezres tanulódrónnal elképzelhető, hogy megutálod az egészet, ha egyfolytában csak földhöz csapkodod. A TELLO drágább, de ugyan olyan stabil, mint a nagyok. A 11 percet tényleg végig tudja röpködni, és elég nehéz bármiben kárt tenni egy 80 grammos cuccal.
Az aTelloPilot app-pal és egy sima usb-s játékvezérlővel használtam, nem bluetoothossal. Így tényleg jó belépő gépnek, ha nem a 3D-s versenydrónozásra gyúrsz. Meg is tartottam, mert a 6 éves lányom is tudja irányítgatni (bukfencek leginkább), és ilyenkor télen a szobában is jót lehet szórakozni vele (berepülni a szekrénybe, meg ilyenek). És egész elfogadható fotókat is tud lőni néha, sajna a videójáról már nem monható el ugyanez. -
Digiflex
tag
válasz
Geller72
üzenetére
És mi a helyzet a bekattant harci kutyákkal??? Azért ott pl volt jópár tényleges durva eset... Biztosítás? eEgedély? Sszabályozás? Büntetés a szájkosár nélkülieknek?
De hát most éppen a drón a slágertéma.
Szegény UFÓ-k tökre megszívták.... egyet se látni belőlük mostanában

-
Digiflex
tag
Nekem ez a táska annyira nem tetszett, mert (az enyémnél legalábbis) nem elég mély a slot a SPARK-nak. Így amit fentre a hálós részbe pakolsz, nyomhatja a propellereket. Le lehet szedni persze a prop-okat, vagy lehet, hogy a kis gimibakok helyét ki kellen alakítani a szivacsforma alsó lapjában, és akkor fél centivel lejjebb tudna menni a SPARK, úgy hogy a propellerek is besüllyedjenek a szivacs szintjébe... Szóval az enyém nem volt tökéletes. Ja és távirányító is magasan kilóg.
Na, mindegy... -
Digiflex
tag
DJI Media Maker progi összerakja amit a PANORAMA folderből rádobsz, a felső sávot meg Photoshop Contant-Aware kitöltéssel kell bepacsmagolni, mert felfelé ugye nem tud fotózni. A 360-xml-t pedig én Exif Fixerrel pakolom be, de elvileg kézzel is be lehet írni valami fake RICOH kamerát
Itt egy kis leírás (meg sok más helyen is) a végén a linkekkel. -
Digiflex
tag
Én is csak gondolkodtam egy zsír újon, a CHS a nagyker, de ott már tegnap is drágább volt, mint az ARS-nél, de tegnap este a Digtcam még olcsón adta.
Miért kellene a SPARK- nak utód?? Még mindig többet tud mint a konkurensek. A Xiaomi próbálkozik, de az meg nagy batár lesz egyenes propokkal, mondjuk a távírányítója nem rossz a beépített screennel (a nagytesóba nem raktak) még ha nem túl izmos is a felbontása. -
Digiflex
tag
Talán pont a hülye szabályozás miatt a SPARK-ra még ráfogható, hogy gyerekjáték, a mérete miatt. Amúgy meg szinte mindent tud, amit a nagyok.
Ahogy látom, tegnap este még volt pár helyen akciósan kiírva (128 körül távval, 165 Fly More) de ma már mindenhol csak drágán látom....
Az én Fly More SPARK-om is egy nap alatt elkelt. Kicsit sajnálom is....
Szerintem a márkaboltban is csak drágább lesz... -
Digiflex
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ok, lapozzunk...
(Ezek a cuccaim már megvannak a repülős időkből. szünetmentes akksik is vannak, mindig arról használtam a repcsis multiöltőt. Volt már hogy az utcán lemerült autóakksit töltöttem így fel annyira, hogy beinduljon a járgány
)
És miért olyan fura az, hogy ha ott kell hagyni a kocsit valahol messzebb, akkor szertnék tudni ott is tölteni, ahol éppen letelepszünk. Telloval elég sokszor jött jól, és a SPARK-ot is volt, hogy az autóban fulloztam, amíg a terepre értem.)És van raktáron 2 év garis Osmo-Pocket, ha jól látom.... ami késik nem múlik.
-
Digiflex
tag
válasz
t72killer
üzenetére
2 napos drónnal még annyira nem szoktam... az a baj, hogy csak amíg mindent beállítgatok, összekapcsolok, kipróbálok, stb lemegy az akksi a 70%-ra, de csak az asztalon, repülés nélkül próbálgatva is elég gyorsan merül, ja és melegszik is. Na ilyenkor zavar, hogy ki kell hajtogatni a cseréhez. 2 akksi van hozzá jelenleg.
-
Digiflex
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ok, ezt kértem, hogy győzzetek meg.
Akkor fájó szívvel, de mégiscsak a SPARK lesz az, amitől megválok... Pedig pénteken még a nagy táska, meg az apróságok is megérkeztek hozzá. Az Air meg kap egy autós töltőt.
(Meg majd egy 12V/9Ah-os szünetmentesbe való akksit egy szivargyújtó aljzattal, ha úgy alakul, azzal 3-4-et tudok majd tölteni elvileg.)Kintről már nem akartam rendelni karácsony előtt, hogy egyfolytában a csomagküldőt sasoljam, meg ott a mizéria, hogy a munkahelyre rendeljem, ahol már nem vagyok vagy itthonra, ahol meg nem leszek, ha már dolgozok...
És így legalább tudtam venni egy Airt :-)
-
Digiflex
tag
válasz
Amarton
üzenetére
Azért az, hogy bedugok egy microUSB-t a táskájában a fenekébe, és menet közben fel tudom tölteni egy powerbankról, elég nagy pirospont a SPARK-nak.... Az akksi kiszedés idegesítő az airből; szét kell hajtogatni, ezenkívül baromi hangos a gép repülés közben. A Sparkot 40-50 m magasan már észre sem venni egy zajosabb környezetben... Az volt az eredeti terv, hogy a sparkra rápakolok egy Osmo-Pocketet. De mivel itt volt rá a félrerakott pénzem, és még mindig nem lehet kapni itthon, kicsit kiegészítve lett belőle az Air. Most teljesen tanácstalan vagyok, mert én is úgy képzeltem, hogy az Airt tartom meg, de ez pár nap után nem ennyire egyértelmű.
-
Digiflex
tag
válasz
Skimaster
üzenetére
Köszi!
Az akkutöltésen kívül én is ezeket látom, de az a töltés nekem nagyon jó így powerbankkal, ami befér a hátizsák aljába. Tehát egy egész napos túrán is többször fel tudom tölteni, ha kell, pl. amíg gyalogolunk.
És mivel fullHD tévén néztem a képeket, olyan nagy különbséget nem érzek. Vagy a fotókban is annyival jobb lenne?? Még tesztelgetem, mielőtt döntenék. -
Digiflex
tag
És arra valaki, hogy a Sparkot tartsam meg, vagy az Airt??? Sajna az egyetlen 4k-s kijelző itthon az 5.1 collos Samsung S7. A fullHD 37-es TV-n nem látok különbséget. De viszont szép folyamatos a Spark képe is, nincsenek azok a röccenések, amik a monitoron annyira zavaróak
-
Digiflex
tag
válasz
t72killer
üzenetére
OK, valóban, veszi a Sandisk Ultrára is a 4k-t! Az lehetett a baj tegnap, hogy a Sparkban volt megformázva, most meg már leformáztam az Airban. Mindjárt leelenőrzöm.
és NEEEM, most a SPARK-ban formázottra is veszi
Pedig tegnap, mikor átraktam a kártyát, egyértelműen kiírta a képernyőre a go fly ablak megjelenésekor, hogy ennek a kártyának nem elég a teljesítménye, szépen be is állítottam 1080-ra. És hány ilyen kérdéses dolog jön majd még.... kell ez nekem? 
-
Digiflex
tag
Ha erről a Sandisk Ultráról van szó, akkor ne ilyet rendelj! Erre azt monja nekem az Air, hogy nem elég a 4K-hoz! Szóval a Mavic 2 is ezt fogja rá mondani valószínűleg. Pedig 3 ilyen kártyám is van, a 2 kínai (a felirat is made in China :-) ) 37 MB/s-el ír, az itthon beszerzett pedig csak 28-cal. (Made in Malaysia) Olvasni mind a három 90 felett tud a saját méréseim szerint, de ugye nem ez a lényeg.
Szerintem Sandiskből minimum az Extreme kell.
De mivel ez specifikáció szerint csak 60-nal ír, én ilyet rendeltem, ami elvileg 80-nal is tud.A V30 a lényeg, ha jól sejtem, de van olyan is, ami már 45-ös írási sebességgel is lehet V30....
-
Digiflex
tag
Sziasztok, és bocs ha lesz néhány hülye kérdésem it, mint drón-újonc, de igyekszem gyorsan tanulni. Pár hónap tellós játék után beruháztam egy használt Spark csomagra három hete, és annyira elkapott a hév, hogy most meg egy Air is lett mellé tegnap délután. Utóbbit még nem is reptettem, csak próbálok minél több hasznos tudást begyűjteni mindenfelől. A Sparkkal sem próbálkoztam túl sokat a család, munka és időjárás miatt, de azért 5-6 reptetés megvolt már. Viszont így reggelre elbizonytalanodtam kicsit, hogy melyiket is tartsam meg.
Tudnátok pár jó indokot mondani egyikre illetve másikra az alap adatokon (felbontás, 3 tengelyes gimbal, hatótáv, stb.) felül??Pl. erősen a Spark mellett szól az az apró dolog, hogy powerbankról tudom tölteni a Sparkban dekkoló akksit akár a mezőn is. Az Air-t hiába dugdosom az USB-vel a töltőbe, sehogy sem akar elindulni a töltés.
Tényleg egy 12 voltos kisebb akksi és egy inverter kell hozzá? Vagyis inverter helyett látok 12v szivargyújtós töltőket is...
Olyan egyszerű volt a Tellonál már bevált powerbank, ami a Spark-ot is töltötte.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
Pedig tegnap, mikor átraktam a kártyát, egyértelműen kiírta a képernyőre a go fly ablak megjelenésekor, hogy ennek a kártyának nem elég a teljesítménye, szépen be is állítottam 1080-ra. És hány ilyen kérdéses dolog jön majd még.... kell ez nekem?