Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz LordAxwell #2289 üzenetére

A 120m felett azért is kellene próbálgatnod (ezt már azért inkább esetivel, akár többed magaddal, de egyikőtök nevére kikérni) mert egyrészt az már alapból adrenalin növelő tud lenni, no meg ~200 felett igen messze ellátni, nagyon szép képeket lehet lőni egy naplementés/felkelős időben. ;).
    De viccet félretéve a relatíve alacsony magasság azért nem jó, mert ha kicsit messzebb akarnál menni, akkor az alacsony magasság miatt már mindenképpen nagyon sok tereptárgy fog közted és a gép közt lenni, ami nagy mértékben lecsökkenti a jelerősséget. A P4-el velem már megtörtént, hogy ~380m távról nyomott egy rth-t. Köztünk volt egy domb. Én az egyik felén az alján, a drón a másik felén az alján..lett volna, ha nem jön haza. :D.Ugyanez 100%-os jelerősség volt, ha felmentem 200-ra. Nagyon sokat számít. Bízom a gépben, de akkor sem szeretem, ha nem látok rá fizikailag is. :D. Ha a video jel akadozik, akkor elég gyorsan kell reagálni, mert hamar "adásszünet" jön. :D. És akkor általában nem marad más, csak RTH. Ezt is érdemes gyakorolgatni különböző terepviszonyok közt, és eleve kell egy olyan beállítás, ami neked megfelel egy RTH-ra. (Hova menjen vissza, mi legyen a HP - legyen HP!! :D, Milyen magasságra menjen RTH-nál és "hazafele"..stb. Ezt jobb, ha élesben előtte megnézed, mielőtt akkor történik meg, hogy beállítottad volna6tesztelted volna. Én először kimentem egy mezőre, sík terepre és ott állítgattam, csekkoltam, hog ymit csinál. Csak mert aki azt hiszi, hogy úgy hazajön, ahogy a pr filmben van, az előbb-utóbb meg fog lepődni. ;] Mondjuk egy magas fasor mögül, aminek az egyik felén te vagy, a másik oldalon a gép földközelben és nyomsz egy RTH-t. :D.

Új hozzászólás Aktív témák