Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz loveiandras #2296 üzenetére

Amíg a gép alevegőben van, nincs olyan, hogy biztonságos. Megértem a jószándékod és lehet, hogy csak nem érted a problémát, de a szándékod pozitív. Főleg egy Sparkkal nem mennék olyan messze, hogy ennyire kívül kerüljön a látótávból. Ez, akárhogyan is nézzük, felelőtlenség valóban. És pont ezért (személy szerint) nem szeretem, ha bármilyen hackingel kapcsolatos infót itt megosztunk olyanokkal, akiknek a felelősségérzetük nem eléggé fejlett, vagy csak nem tudják felbecsülni a hibalehetőséget. Talán csak nem néztél elég végtelenbe elrepülő Sparkos yt videót, vagy nem pukkant el egyik gépedben sem (még) a levegőben 270m-en motor, vagy prop. Sokan azt hiszok, hogy nem gond, ott van az appban a drón keresése almenü. Aham. Ha a gép 100+ méterről esik le, ott valszeg már nem lesz akku, vagy fc, ami árammal legyen megáldva. Így a GPS sem fog működni és ha eleve nem látod a gépet, azt sem fogod látni, hogy hol keresd majd. Erre is gondolj. ;).A szél is meglephet és ha félúton elfogy a kakaó, megint nem fogod megtalálni, mert a videó jel sokkal előbb elmegy, mint a táv jele..még csak látni sem fogod a lefele utat.Itt nem csak a te gépedről van szó, hanem ha a 3800 méteren van mondjuk bármi - egy út, egy híd, egy folyó, akármi - akkor ha ott esik le, és van ott bármi, vagy bárki aki megsérüljön, az már sokkal nagyobb baj lesz neked is.Egy ~100m magasan elpukkanó Phantom földetéréskor ~175km/h-s sebességgel csapódik be. Nem megsértődni kell, hanem belegondolni a lehetőségekbe. Addig a pillanatig nem sokan gondolnak bele, amíg velük meg nem töreténik. :). Tavaly ősszel az egyik helybeli ismerősöm a saját traktorjának az oldalsó ablakát zúzta be. Ő is csak egy kicsit akart repkedni, otthon. Említettem neki, hogy a traki még mák volt..lehetett volna ott valaki más is. Azóta otthon csak whoopokkal nyomja, kint a kertben. :D. De az az 50-60g is tud fájni, ha eltalál. ;]

Új hozzászólás Aktív témák