- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
dane
senior tag
Dell XPS 13 9350 akkujával van valakinek tapasztalata? Enyém elég gyorsan merül és nem tudom ez mennyire normális. A bios szerint excellent a kondíciója.
-
Balmadi66
csendes tag
válasz
Shokkolo #65490 üzenetére
Szia! Nincsenek nagy igényeim a használattal kapcsolatban: internetezés, szövegszerkesztés, videók nézése, filmnézés. Akkor nyugodtan belevághatok egy E6540 megvételébe? Hasonló paraméterekkel és árfekvésben (i5 cpu, 8 gb ram, ssd) még milyen latitude szériát javasolnátok? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Shokkolo #65490 üzenetére
120k-ba tavaly is belefért a korszerű(bb) masina - én pont ennyiért vettem itt a HA-n januárban a nem egészen 3 éves, még gyári garis E7270-emet, full-full extrával (4G modem, GPS, ujjlenyomat olvasó is), és nem egy véletlenül kifogott szuper üzletről volt szó, akkoriban 4-5 hasonló gép volt fenn hasonló árakon.
(#65492) Shokkolo : nem vagyunk egyformák, én meg a nagyokat utálom cipelni
(tényleg csak terepen használom, évente mindössze párszor - egy vadiúj, bolti Lenovo Miix 320 billentyűs tabletet váltott, az a tetűlassúsága miatt valóban semmire sem volt jó)
Itthon csak az asztali gépen ügyködöm.
-
Shokkolo
addikt
válasz
phanzetomox #65489 üzenetére
A 6540 használtan szerintem jó vétel lehet, amik itt fent vannak már rég produkálták volna a laphibát. Nekem most jelenleg 2 is van a családban
Üzletiben én se keresnék diszkrét VGA-sat, gondolom nem játékra kell.
Amilyet én személy szerint keresnék:
- i5
- 8 GB ram
- SSD
- FHD (az 1366*768 manapság már rendesen szenvedés)
- normális állapotú akku
Alap használatra ennyi, természetesen kérdés, hogy mire akarod használni.@Bogyó bá':
Az m2 és a ddr4 még a magasabb árkategória. (ráadásul az m2 és a sata ssd között nem nagyon veszel észre eltérést normál használattal - persze kérdés mire kell...) -
-
Balmadi66
csendes tag
Sziasztok!
Használt Dell üzleti laptopok közül max. 120000 Ft-ig melyik típusokat ajánlanátok jó szívvel?
Amiket eddig nézegettem: E 5450, E6440, esetleg E7440. Videokártya szempontból milyen verziót érdemes választani? Előre is köszönöm a segítséget. -
SirAlo
aktív tag
Sziasztok
van egy dell inspiron 5559-es laptopom aminek az lcd kábeljébe megtört a háttérvilágitás, napokba szét szedtem és megforrasztottam, de ez valószinüleg nem fogja sokáig birni, ezért szeretnék kinából rendelni egy új kábelt bele, sajnos a pontos számát elfelejtettem lefotózni, azt szeretném kérdezni, hogy ez a szám pl : DC020025K00, DC020024C00 jelent-e valamit? mert mindkét számnál azt irja dell inspiron 5559-be jó, de nem vagyok biztos benne, hogy enyémbe mindkettő jó-e
Köszönöm!
-
Immy
őstag
Sziasztok,
dell precision m6400-hez keresek töltőt, de a gyári 210 wattos órmotlan nagy (pa-7e) kivitelnél kisebbet keresek.
Készítettek light weight vagy bármilyen kisebb verziót? -
válasz
Tappancs2001 #65475 üzenetére
Én, ahol lehet mindig úgy telepítek, szerintem jobb. Bár ebbe a gépbe simán dobnék ssd-t uefitől függetlenül
-
applause
aktív tag
Az alábbi wifi kártya működne-e Latitude E6230-ban
[link] -
Tappancs2001
senior tag
válasz
Pyttawrx #65473 üzenetére
Sajnos még nem tudom megmondani a pontos típusát, mert még nem mutatta meg a családtagom. Ha lesz róla infóm, mindenképpen megírom. Ha jól rémlik, Core i7 proci van benne és 1 TB HDD, 8 GB RAM. 2015-2016-os évjáratú lehet. Érdfemes UEFI telepítést csinálni HDD esetében is? Előre is köszi a segítséget.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Tappancs2001 #65471 üzenetére
A 2013-as gyártású Latitude E6430 már UEFI-s, tehát a válasz igen.
-
válasz
Szia. Esetleg tudsz pontosabb típust?
-
laca891
aktív tag
válasz
Nézd meg Biost.
Vagy csinálj egy partíciót a merevlemezen és telepítsd rá próbaként a win10-et. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem, ami eléggé furcsának tűnik (Win 10 pro op. rendszer telepítése miatt, Win 7 pro helyett): a 2014-től gyártott Dell laptopok milyen biossal-al rendelkeznek, UEFI módú telepítés lehetséges lenne? Amiatt kérdezem, mert még nem volt Dell laptop a kezemben, és biztosra szeretnék menni a frissítéssel. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Dhampir
félisten
válasz
phanzetomox #65463 üzenetére
Köszönöm, hogy megírtad.
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Előjött nálam egy ilyen hiba (XPS 15 9560, i7-7700HQ)
https://www.reddit.com/r/Dell/comments/5uh6wo/fixing_your_dell_xps_cpu_stuck_at_minimum/
Beragadt a CPU órajel 800MHz-re, először BIOS downgrade-el próbálkoztam, ami nem oldotta meg, majd a rátaláltam a fenit cikkre, lehúztam az akkut, váram picit (ha már szét volt szedve, kitakarítottam a ventiket), összeraktam és működött.Tegnap újra jelentkezett, de most 1,39GHz-en állt meg a proci, szintén segített a fenti módszer, de ez nem vicces, nincs mindig időm/lehetőségem szétszerelni a gépet
Találkozott már valaki ilyen meghibásodással? Mi lehet a véglehes megoldás? -
SzaboZE
addikt
válasz
phanzetomox #65461 üzenetére
Eladhatod. A garit úgy érinti, hogy nyilván a memóriára nem fog kiterjedni, illetve ha bizonyíthatóan az teszi tönkre a gépet, akkor nem terjed ki rá a garancia hatálya. Ilyen esettel még nem találkoztam, csak jó ha tudod.
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Egy hagyományos SATA SSD-t szerettem volna berakni a DELL Precision 5520-amba, és meglepődve tapasztaltam, hogy nincs hova bekötni, mert a kábel nem gyári tartozék.
Ebayen 8 Euro környékén beszerezhető, de még az eredeti is $11. Érdemes itthon keresni ilyet, vagy csak többszörös áron fogom megkapni? (ha lehet, nem várnám ki az 1 hónapot, mire megérkezik, ezért kérdezem).
-
Dhampir
félisten
válasz
phanzetomox #65461 üzenetére
Milyen konfigurációval vetted és hol?
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok!
Lett egy Dell G5-s gépem. Az lenne a kérdésem, hogyha a gyári 2x4gb ramot kicseréltem 2x8gb-a akkor a 2x4gb-t eladhatom? Tehát ha garanciális ügyintézés van, akkor nem kell feltétlen a gyári ramokkal visszaküldenem, hanem mehet az újakkal is, ugye?
Előre is köszi a segítséget.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #65459 üzenetére
Köszönöm
Ha minden igaz, sikerült majdnem helyben találni (15 km), ha összejön holnap SOS el is megyek érte (és rendelek párat tartalékba) -
Shokkolo
addikt
válasz
Pyttawrx #65457 üzenetére
Igen, nézegettem, hogy Ali, Ebay, Gearbest... mind megoldja a bajom
Csak nem karácsonyig
Tudtam szerezni egy kb max 50 órát futott notit a cégtől, tartalék volt egy szekrénybe zárva.
Barátnőm karácsonyi ajándéka lesz (még az akku is escellent),
ez az 1 bibije van és gondoltam hátha itthonról is meg tudom oldani.
Ha nem marad más, jön a rendelés kintről. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy a Latitude szériának melyik a ledrégebbi tagja, ami fogad nvme ssd-ket?
Előre is hálásan köszönöm a segítséget! -
anorche1
őstag
e6440 megeszi az 1.5V -os ramokat? Vagy csak az 1.35V?
-
válasz
lautnermark #65443 üzenetére
Szuper
-
milestone
tag
Lehetséges/szabad egy új Dell G3 3579-et bővíteni SSD-vel garanciavesztés nélkül?
Mit javasoltok hol/hogyan (én nem tudom beszerelni)?
Milyen típus javasolt bele? Jól gondolom, hogy M2 NVME-féle való bele?
250GB-os elég lenne, van benne gyárilag egy 1TB-os HDD (melyre tegnap éppen telepítésre került a Win10 Home, gyári). -
lautnermark
aktív tag
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy egy e6540-es latitudehoz hol tudnám beszerezni itthon a legdrágább alkatrészét?
Ez a kis vacak hiányzik az enyémről
Előre is köszönöm
-
cenzor
tag
Sziasztok!
Vettem egy használt Dell E7450-es laptopot. Pöcökegér és háttérvilágítás nélküli francia billentyűzet van rajta. Kérdés, hogy ki lehet-e cserélni háttérvilágításos típusra? Nem ragaszkodom a magyarhoz, elég ha matricázható. Milyen oldalon induljak neki alkatrészt keresni?
Köszönöm!
-
válasz
lautnermark #65431 üzenetére
Jobban jársz ha újra telepíted, és veszel kódot , kb 1600ft
-
válasz
lautnermark #65429 üzenetére
Akkor most a WIN10 S verzió van fent? Még nem hallottam volna, hogy a chrome-ért fizteni kellene. a WIN10S van rajta, akkor jön a kérdés, hoy miért ez lett rá téve, vagy már így vetted?
-
laca891
aktív tag
válasz
lautnermark #65426 üzenetére
"Tudnivalók az S módú Windows 10 verzióról
Az S módú Windows 10 a Windows 10 olyan verziója, amely a biztonságra és teljesítményre van optimalizálva, miközben ismerős Windows-élményt nyújt. A biztonság növelése érdekében az alkalmazások elérését csak a Microsoft Store-ból engedi, és a biztonságos böngészéshez Microsoft Edge alkalmazást igényel." -
válasz
lautnermark #65426 üzenetére
Szia. Most mi van rajta melyik win10 verzió? Ha a win 10 s (A Windows 10 S legfontosabb megkülönböztetője, hogy kizárólag a Windows Store-ból képes alkalmazásokat fogadni), akkor próbáld telepíteni microsoft store-ból
-
lautnermark
aktív tag
Sziasztok
Dell Inspiron 15-3000 notira nem tudom a Chrome-ot telepíteni, valamilyen S módú Windows 10-re hivatkozik. Mit tegyek? -
atika88
senior tag
DELL LATITUDE E5440 notebook Windows 10 alatt a kijelző fényerő: sem a billentyűzettel sem a fényerő csúszkaval nem állítható. Éjszakai mód működik viszont.
Kérdés: mi lehet az oka?
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Az E-6440-en frissített a Bios és a Win10, és azóta ha 100%-ra tölt az akku, nem kapcsol ki a töltésfény. Egyszer már csinálta, de utána helyre állt. Nincs ötletetek? -
hallador
addikt
Hát nem csak nálad sok helyen előfordul.
Ha van a hdd-nek ssd-nek saját diagnosztikai toolja, akkor azt futtasd le, Ha azt mondja, hogy rendben, akkor a DELL saját extend diagnosztikai toolját is futtasd le.
Ha mind a kettő azt mondja, hogy rendben, akkor:
1. Ha garanciális a gép, akkor vigye a dell, és csinálják meg.
2. Ha nem az, és a programok azt mondják, hogy minden OK, akkor a BIOS-ban ki kell cserélni.
3. Ha rossz a drive, akkor csere. -
válasz
ollarig1977 #65411 üzenetére
Akkor szedj le iso-t media creation tool-lal. Rufussal pendrive, hátha vmi hibázott. Lehet a szervizben benéztek vmit.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Elhagytam a gepem (Dell Precision 5520) toltojet, es az uj csak Karacsony utan fog megerkezni. (Ellenben van par darab regi toltom, amin a 7mm-es dugo van.) Nincs valami olcso megoldas a problemamra? Utangyartott adapter? Konverter?
A legjobb egy olyan adapter lenne, ami belemegy az USB-C-be, es nem csak tolt, hanem RJ45 halozatot is csinal...
Persze azonnal kene, meg ingyen, de legalabbis nagyon olcson. Mittudom en... 2-3 nap, meg 4-5 ezer Ft.
Koszi! -
válasz
ollarig1977 #65407 üzenetére
Bármelyik ssd-vel kellene érezned javulást. az eszközkezelőben az ide ata / atapi résznél mit ír? szabványos... vagy kiírja atípusát. Jártam úgy, igaz 1x, ogy nem tette fel ezt a drivert, addig iszonyat volt az ssd, amiután feltettem, azonnal jó lett. Persze ez a recsegést nem oldja meg
-
válasz
ollarig1977 #65407 üzenetére
Az a baj, ha driver probléma lesz, akkor adja magát, hogy a CD-rom-os és az online zene is recsegős lesz.
Én a Pyttawrx által ajánlott metódust követném. Csinálj egy linuxos boot cd-t, bootolj be arról és ha az alatt is rossz a hang, akkor tuti hardveres a hiba -
ollarig1977
friss újonc
válasz
Pyttawrx #65402 üzenetére
Az SSD Kingstone 240GB SATAIII, winhester helyére. Nem én csináltam hanem a szervíz.
Lehet, hogy félreérthető voltam,de az újratelepítés előtt is recseget és nagyon lassú volt a gép. Ezért lett berakva az SSD de sajnos igazából semmi nem változott. Csak azt nem értem, hogy ez egy viszonylag erős gép, de olyan lassú, mint anyám 12 éves számítógépe.
Meghallgattam a CD-rom-ot,az is recseg nem csak az internetről szóló zene. -
-
Fenyi Leopol
tag
Sziasztok! Dell Inspiron 3542-ben 10/100 lan kártya van. A net előfizetésem 300 Mbps-t is tud. Ha wifi kártyát kicserélem egy AC 7260-ra, akkor wifin kitudom használni a nagyobb (max 300-as) net előfizut?
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
A Dell Precision M6600-asomba vennék egy 2 Tb-os HDD-t a 256 Gb-os mSATA SSD és 500 Gb-os HDD mellé a második HDD helyre. Simán le kéne tudnia kezelnie, vagy lehetnek problémák esetleg?
Korábban egy 1 TB-os HDD volt ezek mellett a második helyen, de az 1 éve kikerült, mert megadta magát -
válasz
ollarig1977 #65400 üzenetére
Szia! Nézd meg pl egy live rendszer alatt (Linux), hogy szól-e a hang, ha úgy is rossz, akkor valahol hiba van, az audio/usb panel, vagy a szalagkábelje, vagy ép az alaplapon romlott el, ha mindkét kimenet rossz. Milyen ssd, és hoba lett szerelve? m.2, vagy sata...stb
-
hhgygy
senior tag
válasz
ollarig1977 #65400 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de nálam a driver miatt recsegett és az újratelepítés után megjavult, tehát továbbra is a driverekkel próbálkoznék. Delltől gyári drivert néztél már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged