- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gemini1
csendes tag
Akkor a másikkal miért nem megy?
-
pohár
félisten
-
Gemini1
csendes tag
Megint segítséget kérnék...a Latude E 6440-hez keresek töltőt..a 65w-ossal elindul,de kevés neki.,megpróbálom a képet felrakni. Bonyolítja a helyzetet az enyémre nincs ráírva,mennyi vattos.....hozzá értő fórumtárs remélem megtudja mondani,milyet keressek...
A baloldali az enyém..... -
válasz
sültkrumpli #65191 üzenetére
Szerintem fél évet ezekkel a tünetekkel még elketyeg az. Ha nagyon csereérett, akkor meg már relatív olcsón (40-60ezer) lehet kapni felújított business notikat.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sültkrumpli #65191 üzenetére
Volt már takarítva a belseje? Pasztázva?
-
sültkrumpli
csendes tag
Nézelődök már pár napja, de kb. fél évet még ki kéne valahogy húznia. Dell Support assist felmérés szerint nincs probléma.
Nekem az tűnt fel, hogy mindig a nappali első indításnál jelentkezik a probléma. Este kikapcsolom, kihűl reggelig. Olyan mintha "nem lenne alapjárat, amíg be nem melegszik". -
hhgygy
senior tag
válasz
sültkrumpli #65188 üzenetére
Ezek szerint csak hardverhiba lehet, és egy öreg gépnél egyszerűen nem éri meg feltárni és javítani próbálni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sültkrumpli #65188 üzenetére
Jó kis gépek voltak a Dx20 - Dx30 Latik. Én is nyúztam egy darabig egy D530-ast.
Viszont eljárt felette az idő, én már nem költenék rá! Nézz szét a HA-n, biztos találsz egy neked megfelelő E5430, vagy E6430 modellt -
sültkrumpli
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egy régi Dell Latitude D620as használok. Tudom, hogy régi, de sajnos most ez van....
Probléma a következő: általában hibátlanul megy a gép, de olykor előfordul, hogy indítás után, betölt az oprendszer, megjelenik az asztal, ikonok stb. és elmegy a kép. A gép nem reagál semmire sem.
Újraindítás után van, hogy elsőre működik, van, hogy 2-3szor is próbálkoznom kell.
A gépet frissen telepítettem, win7 van rajta. Az előző gazdája xpvel használta, de ez a hiba ott is előfordult.
Mi az, amit érdemes megpróbálni frissíteni vagy cserélni? Valakinek van hasonló tapasztalata? -
1stVikman
senior tag
válasz
Multibit #65183 üzenetére
Külső hdd-ket is használok, de van pár cucc, amit szeretek, ha mindig a gépen van.
Jelenleg 128-as ssd és 1TB hdd van (félig tele) a gépben. De ha nagyon muszáj elférek 256 vagy 512 GB-os ssd-n, legfeljebb sűrűbben mentek.
Amúgy van valahol infó, hogy nagyjából mi a különbség az 52x0 (54x0) és 72x0 (74x0) gépek között?
Régen ugyebár az 5 volt az alja, 6 a stabilabb, masszívabb igazi latitude, a 7 meg a könnyű, vékony ultrabook. Csak időközben a 6.sorozat megszűnt. -
Multibit
nagyúr
válasz
1stVikman #65180 üzenetére
Meg kacsingatok a latitude 72x0, 74x0 gépek felé is.
Jó az irány
Viszont az új modellek már nem feltétlenül támogatják a régi fizikai formátumot. Engedd el! Tegyél egy 1TB-os SSD-t az m.2 foglalatba és el leszel vele egy darabig.
Ha nagyobb tárterületre van szükséged, azt ne a laposban oldd meg, hanem egy NAS-ban! Távolról is elérhető. -
1stVikman
senior tag
Jogos, nem tértem ki a részletekre.
A lényeg, hogy normál 2,5" méretű meghajtó (mindegy, hogy ssd vagy hdd) mellé beférjen még egy ssd. Hogy ez optibay, vagy m2 sata, az nem annyira lényeges.
Jelenleg jó, mert a gépben belül egy normál 2,5" méretű sata ssd van, az optibay meg csavarozás nélkül cserélhető, ha esetleg kéne a hdd helyett a DVD - olvasó.
Viszont újabb gépeken már kevésbé található optikai meghajtó, pláne ilyen gyorskioldós, emiatt oldanám meg a tárhely kérdést egy gyors ssd-vel (rendszer) , és ha kell egy hdd-vel, vagy másik ssd-vel a tárolandó dolgoknak.
Meg kacsingatok a latitude 72x0, 74x0 gépek felé is. -
Szajo
őstag
Sziasztok.
Dell G5 5587be belemegy az újabb m2 fajta SSD?
Ha igen milyet ajánlanátok? -
válasz
hallador #65168 üzenetére
Bent a cégnél két választásom volt. Vagy az 5520, vagy a HP Zbook Studio. Az előző céges HP-s noti nyűgjei miatt, meg otthoni Dell tulajdonosként egyértelmű volt hogy 5520.
Elmegy. De saját felhasználásra inkább Latitude. Most 5480. De majd egyszer lesz jó áron használt 7400... -
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Van mostanág olyan Latitude gép, max.14"-es méretben, amibe 2 meghajtót lehet tenni?
Értem ezalatt pl.egy m2280 és egy sata ssd /hdd egyszerre lenne a gépben.
Van egy 6430S-em, ssd+ optibay-es hdd-vel, de lassan váltanék. Hardver is öregecske, akku kb. 15 perces, szóval elgondolkodtam a váltáson, de nem tudom merre induljak.
Egy biztos, méretben nagyobb nem kell. -
fecaga21
senior tag
gamelésre szerintetek tökéletes ez a laptop? nem a legújabb játékok lenne a cél.
-
hallador
addikt
-
válasz
somasz #65163 üzenetére
Oké, nekem lecsukva van a dokkolón az 5520, látom a külsejét, szép is. De otthon dokkoló nélkül a gépet kinyitva mit látnék? A műkarbon csuklótámaszt, meg a fekete keretet! Szóval a látvány nem sokban különbözik egy Latitude-tól és használat során úgyse azt nézi az ember. Köszönöm nekem jó a business notik egyszerűsége. Ha meg villogni akar valaki a notebook-jával, vegyen csillivilli konzumer notit.
-
Gemini1
csendes tag
válasz
MaxxDamage #65165 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
-
Gemini1
csendes tag
Sikerült a Samsung Evo 860 250 gb ssd-t berakni a gépbe.Az optikai meghajtó helyére pedig
ment a vinyó.
Látványos a gyorsulás,minden téren pl. boot idő 21 mp
Viszont az Alzától nem kaptam meg a gari levelet....járt már Valaki így? -
válasz
hallador #65160 üzenetére
Mondjuk az XPS-et szerintem inkább a Precision 55xx szériával kéne összehasonlítani, ha már kinézetre arra hajaz. Most is egy 5520-on dolgozom melóban.
Szép, ízléses gép, de szükségtelenül erős és drága otthoni felhasználásra. Előbb vennék egy Latitude 7300-at vagy 7400-at, mint ilyet, vagy akár egy XPS-t. -
hhgygy
senior tag
Hosszan leírtad, én röviden azt mondanám, hogy csicsásabb :-)
-
hallador
addikt
válasz
gilfoyle #65159 üzenetére
Röviden: Semmi.
Na most az, hogy ma Magyarországon az XPS az egekig van magasztalva főleg annak köszönhető, hogy nem Euro-s ország pl, és agyon van árazva. Mindkettő csúcsmodell. Az XPS-ből egy értelmezhető verzió van, ha tényleg munkára használod, az pedig a Project Sputnik. Na de azt Magyarországon nem árulják.
Az XPS-nek még van előnye, baromira jól néz ki, és a kijelzője valójában nem feltétlenül munkára, mint tartalomfogyasztásra van optimalizálva.
Merevségben hasonló, de a Latitude azért inkább munkára (az esésekre érzketlenebb, jobb billentyűzet, jobb support, jogg garancia, strapabíróbb kialakítás, több fém, itt ugye nem az a kérdés, hogy újonnan a kezedbe veszed, akkor milyen masszív, hanem az, hogy 5 év múlva kezedbe veszed, akkor mit mutat majd), van kihegyezve, sokkal több a kiegészítő hozzá, mint egy XPS-hez. Amire kérdés, hogy egy magánembernek szüksége van-e rá.
Persze azt is hozzá kell tenni, hogy valamiért ami Ausztriában 1000 - 1200 Euro, addig az Magyarországon 5 - 60000 Ft Az az újonnan Dell üzleti gépet venni elég sokba kerül, a konkurenciához képest. A szomorú ebben, hogy az XPS ami más piacokon egy picivel olcsóbb, vagy kb ugyanannyiba kerül, mint egy hasonló Latitude, addig Magyarországon már csak természetes, hogy többe
Meg persze az is különbség hogy az XPS-nél van dedikált VGA is, még ha nem is feltétlenül lesz kihasználva, cserébe melegszik.
Szóval inkább az a kérdés mire akarod használni? -
gilfoyle
őstag
XPS v. Latitude?
Nagyon megtetszett a 9360-as... Mik az előnyei ill. hátrányai az XPS-nek a Latitude-höz képest főként használati szempontból?
Az utóbbi szériából vannak gépeim kb. 8 éve... -
-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas #65121 üzenetére
Na pár napja most jónak tünik. Még az elején sokat szivtam a thunderbolt dokkolóval(azóta cserélve sima C-s dokkolóra), igy innen véve az ötletet letiltottam biosból a TB-t. Azóta semmi gond..
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
csak egy gyors kérdésem lenne: a novemberi Win10 frissítés okozott e esetleg Intel alapú Dell notikon bárkinek is gondot?
Egyelőre friss és szűz 1903-as a rendszerem (új a gép: Inspiron 5584) és örülnék, ha nem futnék lyukra..Előre is köszönöm!
-
somasz
addikt
válasz
pixelshader #65139 üzenetére
Inkább fotózd be, mert ez lehet az elöregedett paszta is vagy egy foszlott thermal pad.
-
hhgygy
senior tag
Élő szövet a vázon - nem terminátor, hanem pormacska
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Dell Precision M6800-ba a gyári bluetooth modul helyett melyik a legújabb, amit még bele lehet tenni? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Ezen a "szövetdarabon" kicsit most elmosolyodtam
-
válasz
Az a szövetdarab az összegyűlt kosz
Szedd ki a "szövetdarabot", fújd ki a ventit/hűtőt és gyári lesz a hűtése !
-
pixelshader
tag
Helo, régebbi dell laptop nagyon melegszik. Nekem úgy tűnik hogy a proci meg a hűtő között valami furcsa szövetdarab van. Lehet hogy újra kéne hő vezető pasztázni?
Kb 100 fokon lekapcsolom mert nem akarom hogy fel robbanjon pedig csak hd videókat néznék.
-
hhgygy
senior tag
Az USB billentyűvel akkor lehet bekapcsolni, ha letiltod a hibernálást, ha jól gondolom.
-
SzTomiszka
csendes tag
-
c64fanhun
tag
válasz
SzTomiszka #65131 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert nagyrészt itthon használom lecsukva, és oké nem fáradtság, csak ha már lehet jó lenne, a billentyűzetemen van altatás, kikapcsolós, meg ilyen felkelő napocskás gomb, és a billentyűzet mindig rá van dugva, szóval van ilyen biosos beállítás? Tudtommal a legfrissebb van rajta.
Dell Latitude E7450 -
MaxxDamage
félisten
válasz
Egyszerű.
Nem kell kikapcsolni -
hhgygy
senior tag
válasz
Már volt ez a téma. Nem tudom, konkrétan ez a típus BIOS-ból támogatja-e, de nálam (5590) simán bekapcsol, ha a gépet bedugom, miután kihúztam. De természetesen nem ki-be húzogatom, hanem kapcsolós elosztó a barátom. Én 99%-ban lecsukva használom külső monitor, bill, egér kombóval, lényegében desktopként. Nap végén hibernál, lekapcsol, másnap bekapcsol.
-
Máté94
addikt
válasz
Szerintem Wake-On-LAN-al lenne érdemes foglalkozni, ha támogatja ez a gép. Vagy beállítani, hogy perifériákra ébredjen fel altatásból.
-
SzTomiszka
csendes tag
Sziasztok!
Dell 7220 inspiron laptopot használok a TV-re kötve HDMI-vel. Torrent, netezés, film/stream nézés, stb.. Air mouseval irányítom.
Kérdésem az lenne, hogy milyen megoldással lehetne azt megcsinálni, hogy ne kelljen a bekapcsoló gombot használni az elinditásához? Polcon van összecsukott állapotban és elég nehézkes mindig felnyitni.
Erre van valami módszer? Laptopoknál valahogy nem lehet kivezetni a bekapcsoló gombot egy külső gombra alaplap csatlakozón keresztül?
Előre is köszi. -
palfitom
félisten
-
Gemini1
csendes tag
Köszönöm a segítséget.....csupán megszokás a win 7...
-
tom2085
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Dell Inspiron 5482-es laptop. 1903-as Windows 10 Home van rajta. A laptop féléves. Bios és driverek a legfrissebbek. A probléma:
Alvó módban gyorsan merül. Ha este 80%-os akkuval leteszem alvó módba, reggelre 30 %-ig lemerül az akku. Mi lehet a gond? Hogy tudom megnézni, mi meríti ennyire az akkut? Normál használat mellett kb. 6 órát bír egy töltéssel a gép. -
Gemini1
csendes tag
Sziasztok!
Dell Latude E 6440 laptopomba szeretném a Samsung 860 EVO 250GB, vagy Kingston Now UV500 240GB ssd meghajtót,sata 3-as, a mostani vinyó menne a DVD helyére,miyen beépítőkeret kell?
Klónozzam az oprendszert agy újra rakjam win 7 64 bit van rajta.
Köszönöm előre is a segítséget -
-
válasz
Pyttawrx #65116 üzenetére
Jahhhh, értem. Szóval ők úgy értik, hogy alapkiépítésnek van benne valamilyen SATA vinyó, és mellette egy M.2 slot ergo mindkét portnak benne kell lennie ?
Illetve még egy kérdés: ha az adott géphez nincs meg a számlája/garijegye de service tag alapján látom, hogy él a gari, akkor az lehet probléma ?
Az eladó szerint gariztatásnál csak lehúzzák a vonalkódot és annyi -
-
válasz
hodostamas #65104 üzenetére
Szia!
A 7730-asom ugyan ezt csinálta, idegesített is. Nekem úgy tűnt, hogy mikor vált az intel/nvidia között akkor történnek ezek a villanások. -
-
-
válasz
Maxxxim #65108 üzenetére
Szia! Jogos a kérdés, ezért olyan helyről kell venni, ahol erre tudják a választ, hogy az adott gépbe, mait veszel abban megvan-e ez a kialakítás. Én úgy csinálnám, hogy e-mailbe megkérdezem, akkor írásod lesz róla, hogy mit mondtak. Vagy ha van konkrét típusod, úgy értem: például ( 3583 3583FI3UA1, nemcsak annyi, hogy 3583) , akkor neten is rá tudsz nézni
-
Sziasztok !
Szemezek egy 3583-as Inspironnal, mindenképp gyárilag M.2 SSD-s verziót vennék.
Raknék bele plusz egy vinyót, és ezzel kapcsolatos a kérdésem.
Az alábbi videón az SSD-vel szerelt gépben benne van a vinyónak is az "előkészítés": [link]
Tehát benne van a keret, és a SATA kábel is. Ez vajon minden hasonló gépben így van ?
Nem szeretnék a vásárlás után még ezekkel pluszban küzdeni
Mielőtt hülyének néznétek, Acer-nél pl az SSD-vel szerelt gépeknél ezeket kispórolják, és pluszban kell megvenniHa van infótok erről, sokat segítene
-
Üdv!
Apám 6410-es gépe kapott egy SSD-t és Win 10-et.
Broadcom Wifi kártya van benne.
Hol találok hozzá drivert? -
hodostamas
addikt
Sziasztok,
adott egy Precision 5530-as gép, intel+nvidia gpuval.
Saját képernyője random időnként villan egyet, mintha ki-be kapcsolna. külső monitoron semmi. Van hogy órákig semmi, de van hogy félpercenként. Tápról és akkuról is.Valami ötlet? Driverek frissek.
-
palfitom
félisten
Zanik + somasz
Köszönjük szépen az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -40% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Dell Latitude 9440 2-in-1
- Lenovo T580 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- HP PROOBOOK 445 G10 ELADÓ
- Dell 3520, 3530 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest