- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
válasz
somasz #65790 üzenetére
Default bios beállításokat betöltöttem, restart majd vissza a beállításokat ahogy mondtad. Úgy tűnik mintha javult volna valami, mert a turbo boost-ot mintha jobban használná, azonban nem látom, hogy bármikor is visszaállna 800Mhz-re. Mindig a default base ~3GHz-en van és néha feljebb megy 3,2-3,5-re.
Ezen egyáltalán segíthet a win reinstall? Jelenleg latest win10 van fent.
Tsebacsi: megpróbáltam a raid-ahci módosítást :/
-
c64fanhun
tag
Dell e7450 sd kártya olvasója max milyen gyors sd kártyát kezel, vagy micro sd-t?
Dual bootban erről tökjól menne nekem egy linux mint, csak azért egy sima class 10-es nem az igazi, bár nem is vészes. -
daniszlo
csendes tag
válasz
Samanbacsii #65792 üzenetére
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Lehet nem jó helyen járok... Régi Inspiron 9400-hoz keresek 1440x900-as kijelzőt (úgy néz ki inverter, vga jó). Tudtok ajánlani megbízható forrást esetleg szervizt?
-
Immy
őstag
Sziasztok,
mai nap kicseréltem M6800-ban a cpu-t i7-4600-ról i7-4610-re azonban nagyon nagy lassulást tapasztaltam.
aida szerint 800mhz-en ketyeg a proci, hőmérsékletek rendben. Biosból az utolsó verzió.
van bárkinek bármi ötlete? -
daniszlo
csendes tag
Üdv! Van egy Dell 7490.es gépem, és a hang időnként elmegy, és egy restartnál megjavul! Win 10 van rajta! Próbáltam már a gyári support oldalról leszedni az Audió Driverét, de dettó úgyan így működik! Hogyan kell beállítani hogy ne menjen el a hang???
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Dell Latitude E6530-on ha nem a gyári / beépített mikrofont akarom használni, akkor USB csatlakozút kell rákötni?, mert a rajta lévő 3.5 jack csatlakozó csak audio kimenet és nem kezel mikrofont?
Köszönöm
-
válasz
paolinho #65775 üzenetére
Az alaplapok 50%-ban így mennek tönkre, vagy menet közben. Ez kb. azért is lehet, mert meleg volt a használattól, és kikapcsolás után hűlés közben lehet egy forrasztás úgy döntött hogy elég volt neki. Lehet egy melegítés megoldaná, de ez csak tipp. Jelenleg a cég akit tudok, hogy ilyennel foglalkozik, annyira el van havazva, hogy nem merem ajánlani őket.
-
paolinho
őstag
válasz
SzaboZE #65773 üzenetére
Azért furcsa körülmények között tudnak elhalálozni ezek a gépek. Újrapakoltam rá a Win10-et, szépen beállítgattam rajta mindent, majd kikapcsoltam, és - késő este lévén - elmentem aludni. Reggel bekapcsoltam, és a sötét képernyő, meg a 7 sípszó fogadott.
Hát ez van, sajna így érett meg a cserére. -
pohár
félisten
válasz
paolinho #65764 üzenetére
a 7 síp az alaplaphiba (úgy általánosságban beszélve, nem definiálja pontosan egyik alkatrészt sem ebben az esetben), szerintem nem érdemes költeni rá egy forintot se már, lehet, hogy megcsináltatnád a BGA-zást (ha az a baja, és jó is lesz utána), de olyan régi gép már, legközelebb ki tudja mi száll el mondjuk a lapon...
-
Gus
aktív tag
-
paolinho
őstag
válasz
Pyttawrx #65752 üzenetére
CPU, vagy alaplap, lévén integrált a proci, szinte mindegy, a kérdés, érdemes erre a sztorira bármennyit is áldozni?! A készülék piaci értékét nézve egy 10-est még talán megérne, többet nem nagyon. A memóriákat elsőkként vettem ki, és tisztogattam meg, hátha.... Nem ez a probléma.
Az a helyzet, hogy nem sokat van használva, asszonykám nem egy nagy laptop-fun. Mindent elintéz mobilról, azt viszont intenzíven nyomkodja.(#65753) laca891:
Hát ezért lenne jó, ha ránézne valaki nagytudású, aki kijelentené azt, hogy ez a masina befejezte a földi pályafutását, (vagy sem). Akkor talán még az új gép gondolatát is elültetné a fejembe (bár már így is érlelődik)
Igaz, amire ő használja (néhány levél, dokumentum, vagy ugri-bugri Rubin Rékával) elgondolkodtat, hogy ez ér-e annyit, amennyit egy új laptop képvisel értékét illetően. -
laca891
aktív tag
válasz
szab13 #65755 üzenetére
Cserélj wifi kártyát vagy marad az usb wifi, már vannak egész kicsik, alig lóg ki a a laptopból.
Az alábbi nem jó hozzá?
https://www.driverscape.com/download/intel%28r%29-centrino%28r%29-advanced-n-6200-agn -
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Dell E6410 laptop, Intel 6200 AGN wifi kártyával.
Sajnos win10-re való frissítés után nincs internetkapcsolat. (wifire csatlakozik)Frissítettem már mindent intel, dell oldaláról de wifi kártyához win10 drivert nem találtam.
Van erre a problémára megoldás?
Köszönöm -
paolinho
őstag
Asszonykám nem túl fiatal Inspiron M5010-ese egyik pillanatról a másikra bedobta a törölközőt. Bekapcsolást követően sötét marad a képernyő, és 7 sípszó hallatszik rövid szünetekkel. Azt már kigúgliztam, hogy valami alaplapi hibája támadt.
Véleményetek szerint javíthatható ez, vagy kuka a készülék? -
Immy
őstag
Sziasztok,
Sikerült kivennem az Nvidia K4100m videókártyát a Dell Precision M6800 gépemből.
Első indításkor kékhalál fogadott, amikor rájöttem, hogy valójában hibernálásból akarta betölteni a windows-t.
Utána viszont már rendesen indult és most már minden tökéletes. Érzésre azt tudom mondani, hogy valamivel nagyobb lett az akkumulátor idő.
Nagy kaland volt az összes csavart kicsavarni és amikor mindennel végeztem, akkor vettem észre, hogy egy kimaradt... Szóval jövőhéten megint előről kezdem majd a folyamatot, de akkor már több tapasztalattalJelenleg builtin intel HD4600 végzi a tökéletes megjelenítést.
Köszönöm somasz-nak a bátorítást!
Üdv.
-
GIJoe
addikt
Üdv, gép vásárlás előtt állok és jelen pillanatban tetszik a G5 ( i7-8750H, 1050ti) javarészt munkára használnám, azt kérdezném van egy olyan üzemmódja amiben csak az Intel VGA aktív, és gyakorlatilag néma, v a 1050 miatt mindig üzemel a venti? Köszönöm a választ
-
SzaboZE
addikt
-
válasz
SzaboZE #65743 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy lenne rajta diag led
Szerintem pedig simán érvényes lehet a hibakódos táblázat, mert van akku-ledje, és azon jelezheti/jelezhetné a táblázatban szereplő hibákat is: [link]
A plusz infók után persze könnyebb rámondani az akku vagy akkukábel hibát. -
SzaboZE
addikt
válasz
Tsebacsi #65721 üzenetére
A 6320-on nincs diagnostic led, az első szekciós battery ledes táblázat érvényes. Általában kommunikációs hiba az akkuval vagy akku hiba a jelzés oka. https://www.dell.com/support/article/hu/hu/hubsdt1/sln155342/diagnostic-and-battery-indicators-for-dell-latitude-notebooks-and-tablets?lang=en
-
woolwich
tag
Sziasztok,
Egy Dell Latitude 5480-ast fogok tudni tölteni az Inspiron 5520-as 90W-os töltőjével?
Bent hagytam az irodában a töltőt, otthon meg csak ilyen Dellünk van.Köszi!
-
Dhampir
félisten
-
fecaga21
senior tag
a Dell Inspironokat miért szidják annyian? Miért mondják rá, hogy egy kalap f0st@licska az egész?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #65717 üzenetére
update:
Egy idő elteltével megszűnt a sárga villogás, utána "csak" fehéren villogott tovább az aksi ledje és elkezdte tölteni tovább (mert körülbelül 92%-on állt be előtte). Azt írta ki 10 perc van a teljes töltésig, de az megvolt simán 30perc is bőven.
Aztán miután lassan feltöltötte, utána megszűnt a fehér led villogás is.
Jelenleg nem villog. Mindezt úgy, hogy nem lett a gép újraindítva meg semmi ilyesmi, hanem folyamatos használat közben történtek a led villogások megszűnései.
Előző nap mikor lekapcsolatam jó volt (amikor nem használom úgy van hagyva kikapcsolt állapotában dokkolón-hálózatin), másnap mielőtt bekapcsoltam volna már villogott és bekapcsolás után is, utána írtam, aztán eltelt néhány óra és már nem villog.
Ez mi vajon, magának elszórakozik időnként?(#65721) Tsebacsi: a dátum a biosban helyes.
-
applause
aktív tag
Vettem kicsi pénzért USB3.0 Expresscard-t (BC628). Most nem tudom, de nem működik vagy a laptop csatlakozója hibás. Ha bedugom semmi reakció nincs. A biosban engedélyezve van az expresscard. A laptop e6230, nem tudom, hogy egyáltalán kompatibilis a kettő egymással.
-
bsanzika
tag
Sziasztok,
Egy N5110 (i7, 8GB, GT525M) laptoppal lenne olyan "problémám" , hogy a Windows 10 telepítése után, minden hibátlanul működik, de hiába kapcsolom ki a wifi-t rajta, ami ténylegesen ki is kapcsol, a wifi-t jelző LED nem alszik el. Sajnos sem a win10 által leszedett, sem az általam telepített legfrissebb driverrel nem szűnik a probléma. Valakinek valami ötlet, mit lehetne vele kezdeni?
Köszi szépen előre is. :R
-
allein
addikt
Sziasztok. 6540 Latitude, van rajta ujjlenyomat-olvasó. Win nem ismeri fel, lehet hiányzik a driver? Dell Command Update már végig futott és win10 frissítés is volt.
Benne lévő wifi kártya tudja az 5GHZ-et, látja az itthoni ssid-t, nem csatlakozik fel. Felmegy viszont 2.4 ghz-es wifire. Mi lehet a gond?
(#65724) Multibit - igaz. Philips TV miatt alacsonyabb sávra kellett állítanom a routeren belül, valószínű ez lesz a gond
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Már kicsit régebben írtam aksi töltési led fény / töltés problémákkal.
A gép ugyan az e6320, dokkolón használva.
Most azt csinálja az aksi led, hogy gyorsan villog sárgán 3x vagy 4x és utána fehéren 1x, de ezt gyorsan, ismétlődik, folyamatosan villog. Eddig ilyen féle nem volt. Megállt 91%-nál a töltés, csatlakoztatva, nem töltődiket ír.
Amit eddig kipróbáltam: dokkolóról levettem és ac kábelen keresztül, dokkolón átdugtam az ac kábelt a laptopba maj vissza a dokkolóba, simán aksiról is, kivettem az aksit és be vissza, és nem lett változás. A dell önteszt diagnosztika nem mutat hibát az aksinál.Szerintetek mi lehet a gond (már megint) ?
Jó lenne ezt a sárga villogást kikapcsolni legalább.Köszi a segítséget!
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Van itt valakinek esetleg Vostro 5490-es 14"-os laptopja? Érdekelne, hogy mik a tapasztalatok vele, milyen a hűtése, mennyire masszív, van -e kínja, baja. Szemezgetek egy ilyen típussal, amiben van dedikált videokártya is. Sokat lenne hurcolva, meg heti rendszerességgel lenne rajta processzorigényesebb alkalmazás is futtatva, pl videóvágás.
-
válasz
Dhampir #65714 üzenetére
A számla elegendő. A Dell support oldala nem "naprakész", általában a készülékek garanciája a gyártósorról lesve indul, viszont lehet hogy a gép fél évet áll utána egy boltban. Ezért kell a számla, azaz nagyon fontos. Mivel mi tudunk POP-ozni (hívásba megadni számlát lejárt garis gép bejelentése esetén) nem gáz, de azt nem tudom, hogy ha beregisztrálod a gépet, akkor azzal frissítik-e a garit is (logikusan csak akkor ha megadod a vásárlás idejét és a számlával igazolod).
-
Dhampir
félisten
Az előzmények után...
A gyakorlás után újrahúztam a W10-et és seperc alatt mindent sikeresen feltettem. Hiába, kicsit berozsdásodtam nyár óta, akkor egy 5590-es Latin installáltam a W10-et, azóta csak frissíteni kellett más gépeken.
Viszont az "Inspironos" Vostro 3580 után fura volt átülni egy régi ProBook 6570b elé, amiben lassabb HDD van még, de a billentyűzete hosszú utas, sokkal jobb, valamint masszívabb szerkezetű, de nyilván annak idején más kategória volt. Az 5-ös Latiknak viszont nagyon bejön a billentyűzete és a kellemes, szilárd tapintása.
Egyébként a Vostro 3580 kijelzője nem túl jó, de legalább "költséghatékony" az egész. Alapból csendes, hangtalan gép. Remélhetőleg óvatos felhasználással kiszolgálja legalább a 3 évet a boldog felhasználónál.
Eszembe jutott még valami:
A Service Tag alapján csak 2 év Onsite garit ír a Dell honlapja, vajon a 3 év érdekében be kell regisztrálni valahol, vagy elég a számla és jótállási jegy bizonyítéka, ha netán szervizre kerülne sor?
-
fecaga21
senior tag
Dell Inspiron 7548 érintőkijelzős Full Hd Ips-ről van valakinek tapasztalata? Viszonylag elég olcsón hirdetik.
-
Dhampir
félisten
válasz
Máté94 #65707 üzenetére
Köszi a tippet!
Most látom, hogy nem nyitottam ki a Dell oldalán az összes drivert, emiatt nem láttam.
Intel UHD Graphics driver, ha jól gondolom ez kell. 2020. január 6-án jelent meg, friss, ropogós még.
Ezt leszámítva nem értem, hogy a legfrissebb Intel drivert miért nem engedte feltenni az Intel honlapjáról.
A Windows 10 sem töltötte le magától. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy Dell Vostro 3580-ra nem sikerül feltelepíteni az Intel Graphics Driver Software-t (Intel Core i3-8145U procis).
Szükség lenne az Intel Vezérlőpultra finomhangoláshoz.
Az alábbi hibaüzenetet kapom a telepítés elindítása után:
-
poolbig
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged