Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Egy Dell Latitude E5490 boldog tulajdonosa lettem tegnap. Nagyon tetszik a gép, de felmerült pár kérdésem:
1. A TouchPad-hoz van olyan illesztő és vezérlőprogram ami nem UWP? Nincs áruház a Windows 10-emben, és ha lehet, a továbbiakban is kerülném. Így körülményes eszközkezelővel tiltogatni, csak jobb lenne rá valami app mint a Synaptics-os HP-k esetében.
2. A hangkártya Realtek. Ha fenntvan az illesztője ami felrak egy progit, valami Waves Max nevű, a fülesen át nem tudok normális hangot kinyerni, mindenképp szoftveresen javított, basszusokban gazdag a kijövő jel. A vezérlőpult hang részen nincs javítások / enhancements fül, gondolom azért, mert ennek a Waves Max-ban kéne lenni. Csak hát ott nincs, nekem meg nagyon kéne a normális hang:D
Kicsit más jellegű: Milyen Dell-es szoftvereket érdemes felpakolgatni a gépre? Van ez a Support Assistant, arra szükségem lehet?
Válaszokat előre is köszi!
-
Zsocó
aktív tag
Nemrég kapta, pár hete.
-
Zsocó
aktív tag
Utángyártott akku: KingSener, a töltő gyári.
-
Zsocó
aktív tag
Van egy Dell Latitude E5250 szubnotebook-om ami egy új akkumulátort kapott.
A problémám az, hogy többszöri lemerítés és töltés után is random 30-40-50% környékén hirtelen kiírja, hogy lemerült és valóban azt is jelzi. A régi akkumulátorral is ezt csinálta, viszont az már tényleg elhasználódott volt.
Valakinek van ötlete? -
Hello! Létezik olyan, hogy 7490-en a bal oldalon egymás mellett lévő USB csatlakozóba, ha van egy Logitech vevő és mellé dugok egy pendrive-ot, akkor az akadozást eredményez az egér mozgásában? Ha átdugom a pendrive-ot a másik oldalra, fa**a minden... Ez Windows, Dell vagy Logitech okosság lehet?! Köszi!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
A cégnél vásároltunk egy Dell Precision 3541 lapost.
Hozzá egy HP Thunderbolt Dock 230W G2 dokkolót.Utóbbi natív/integrált kábele, ugyebár csak HP laposokkal kompatibilis.
Viszont a gyártói leírások alapján is, a HP dokk támogatja a rákötést thunderboltporttal, nem HP eszközökre is.
Ezt viszont ez ideig nem sikerült működésre bírnom ezzel a konfiggal.
Mi lehet a gubanc?
Természetesen a dokk kapja a maga is áramát a tápról.
De semmi eredmény. Annyi üzit dob a Win10, hogy legalább 45W kell a lapos töltéséhez. De még a monitorképet sem dobja át a dokkonkeresztül... semmi...
Mit tanácsoltok?
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nem voltam kellőképp alapos, el volt dugva a Technology and Components / Storage and input/output alá:
The Inspiron™15 - 7557/7559 is shipped with the following 2.5 inch hard-drive options:
SATA- 3
CapacityDimensions
1TB HDD2.5"
128 GB SSD M.2 DriveDe a disassembly leírásban pl. szó nincs SSD-ről.
-
HoTaZo
addikt
Erre esetleg valaki?
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy Dell Inspiron 3521-es laptopom. Használtam vettem, rossz akksival. Sikerült hozzá vennem gyári bontott akksit, ami müködött is, míg le nem merült. Sajnos, mivel a géphez nem gyári töltőt kaptam, hanem valami Velox vagy mit, tehát valami utángyártottat, így nem tölti az akksit, tehát így a gép csak hálózatról működik.
Szeretnék hozzá venni töltőt bontottan, de nem tudom, hogy milyet kell hozzá, hány wattos, stb.. milyen típusszámú stb... Ebbe tud nekem valaki segíteni?Köszönöm
Gergő
-
asuspc96
senior tag
Helló
Szeretnék tájékoztatást nyerni azügyben, hogy az alábbi laptop rendelkezik-e nvme vagy m.2-es ssd csatlakozóval ?
[link]Köszi

-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Mit jelent, ha nem bekapcsolt és bekapcsolt állapotban is minden 2. másodperben az aksi led villan egyet fehéren? (előtte sárgán villogot, majd abbahagyta és maradt az előbbi) Aksi 100%-on van feltöltve. Ez valami dell specialitás igaz? Mert már volt másik laptop is ami pont ugyan ezt csinálta.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Akkucserével valószínűleg. Nekem a - hasonló idős - 7270-be most kellett akkut vegyek: az Aida 73%
elhasználódástállapotot írt, de még 3-4 órát simán elment a gép netezésre / office-ra használva egy töltéssel. Nálam a fő gond az volt, hogy szó szerint felpuffadt az akksi, meggörbítette a gép fenéklemezét. Itt gyári Dell-t kaptam, emberi áron, ráadásul 2 nap alatt meg is jött: [link]Szerk: az új akksival netezéssel 6-7 órát is elmegyeget kis fényerőn.
-
Veron
addikt
válasz
GZoli7
üzenetére
Kb. 3 éves 7470es Dellet vettem használtan, az akku a Win és Aida szerint 89%-os, ma frissítettem rajta BIOSt és telepítettem a Win10et.
Ennek ellenére kb. 50%-ig lineárisan csökkent a töltöttsége, majd kb. 10 perc alatt innen 0-ra csökkent egészen kikapcsolásig.
Most kikapcsolt állapotban teljesen feltöltöm éppen. Mi lehet a jelenség oka, hogyan tudnám visszaterelni a normális kerékvágásba?
Köszi! -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Pár napja teljes kékhalállal kezdett a gépem (Latitude E6400), pedig előző este még csodásan működött. Aztán, némi erőltetésre [kép1], [kép2] talpra állt. Viszont pár hibát tapasztaltam: az edge és a chrome böngészőket nem tudtam az ikonjaikkal indítani, de ezeket hamar rendbe tudtam rakni az újratelepítésükkel, csak az nVidia 3D Vision képnézőjét nem sikerül elindítanom sem a parancsikonjával, sem az .exe fájljával, de ezt nem is használtam mindeddig. Minden más telepített alkalmazás indul.
További jelentkező hiba, hogy chatelésnél a kamera képe villan vagy lefagy, továbbá videó (.mkv) lejátszásnál pillanatnyi kép lefagyás, ugrás jelentkezik.
Most fut egy SupportAssist teszt, már több mint egy órája és igencsak tesztelgette a videokártyát. [kép1], [kép2], [kép3], [kép4], [kép5]
Időközben, lefutott a SupportAssist Scan Hardware tesztje, No issues found lett az eredmény.Szerintetek mi lelhette a gépet?
Számíthatok rá, hogy rendbe teszi magát vagy megindult az örök bitmezők lejtőjén?Néhány hete került bele SSD és W10 rá.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Magát a termékeket nem ismerem: az e7270-höz például nem kínál jelenleg autós töltőt, de a főbb paramétereiben megegyező (feszültség, teljesítmény, csatlakozó mérete) olcsó utángyártott típust viszont nem ajánlja fel ehhez a notihoz. Tehát valamiért valószínűleg mégsem kompatibilis. (Chipes, vagy akármi - de nem biztos hogy működni fog vele). Pedig ilyet én is rendelnék, főleg hogy ezen a hétvégén ingyenes a kiszállítás.
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Dell e6320 hoz hol érdemes vennni autós töttőt ? -
XeeN
senior tag
Sziasztok!
Adott egy új Dell Vostro 3590 ami post képernyőnél megakad, F2, F12 után a jobb felső sarokban jelzi, hogy indítja a folyamatokat, de nem történik semmi. Caps Lock-ra reagál. Ennél tovább nem jutok. Külső eszközök nincsenek rádugva, töltőt is kihúztam. Van itthoni megoldás, vagy mindenképpen gari?
-
Louro
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Itt arra akartam utalni, hogy nem egy gamer gép kellene. Az Excel se 100e soros. Nem egy Excelguru, csak adminisztrál mondhatni. Neki tényleg a hordozhatóság az elsődleges szempont.
A cég ragaszkodik a Dell márkához. Azért ide írtam és nem a milyen laptopot topikba. Vagy dobjam be oda inkább ?
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Asszony munkahelyen kaphatna egy új laptopot, mert a jelenlegi nagyon kezd haldokolni.
Az lenne a kérdésem, hogy pillesúlyú, 13-as laptopba mit tudtok ajánlani olyan 300-350e között? Processzor és memória tényleg nem fontos. Excelek és böngészők adnák a kihívást.
Köszönöm előre is
-
tasiadam
veterán
Sziasztok!
Dell latitude E5410-es került hozzám (nem mai csirke, tudom.). 320-as hdd sata2-es, 4gb ddr3 memoria, minden fancy. Felrakom a win10-et, minden faszaul muxik, felrakom a vga drivert és a beépített kijelzo elsotetul, de a VGA-rol megy normalisan. Win10 home es pro alatt is ezt produkalja, amint megkapja az internetet, feldriverezi es maris hasznalhatatlan a sajat kijelzojevel.
BIOs-ban mindent visszaallitottam gyarira.
Van valami tipp, hogyan hozzam vissza a kijelzot? Duplikalva sem kepes kepet adni, de viszont mukodik mind a kijelzo, mind az igpu, hiszen a telepites rendesen zajlik. -
KISDUCK
addikt
Ti tapasztaltatok anomáliát valamelyik delles szoftver mellett pl.: dell support assistant?
Van egy inspiron 7577-m és 1,5 hete telepítettem rá windowst háttértár csere miatt és felraktam a dell help and support, support assist plugin és dell power manager servicet a driverek mellé. A legutolsó tavaly decemberi intel igp drivert nem tudtam telepíteni "nem támogatott operációs rendszer" hiba miatt, pedig a legfrisebb win 10 telepítőt használtam, szóval az intel oldaláról töltöttem le a drivert plusz az nvidia oldaláról a másik grafikus illesztőt. Használat közben voltak képi és hangbéli röccenések, először driverekre gyanakodtam, de azokat kizártam teljes eltávolítás és újratelepítés után. Az intel igp drivert is ki tudtam zárni mivel ha hdmi-t használok akkor csak a dvga üzemel, mivel hardveresen arra van kötve. A probléma tovább is fennállt, majd a windows defenderre gyanakodtam hogy megint túlkapásokba kezdett, ezért lecseréltem más ingyenes védelemre, de a probléma tovább is fennállt. Végül töröltem minden feleslegesnek tűnő programot beleértve a dell szoftvereit és azóta nem jelentkezett a hiba. Az előző telepítés is alatt voltak röccenések, de csak játék közben ami csak fps dropban mutatkozott, de a delles szoftverek akkor is telepítve voltak most videó nézés közben is voltak gondok.
Szóval ismét felteszem a kérdést más is tapasztal teljesítmény csökkenést és hang vagy kép akadást úgy hogy telepítve van valamilyen delles szoftver? -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha van USB-C Port akkor WD15 oszt jó napot.
-
szabonagyur
félisten
5470 lett végül, milyen Dokkolót ajánlottok hozzá? Semmi extra igény, HDMI/DP port legyen rajta 1 legalább.
-
UHHH
őstag
Sercegés: Ha ki van húzva a "220", akkor is serceg? Xubuntu Linux(itt letöltheted és rufus-szal kiírhatod windows alatt) bootpendrive-ról bootolva is?
-
SzaboZE
addikt
válasz
Gerrroo
üzenetére
Ha elektronikus sercegést hallasz, akkor azon nem fognak tudni segíteni, mindegyiknek van némi zaja. Ha bekapcsol a venti, nem hallani. A zajspecifikációkban a max venti zörgés zaját adják meg, így igazából semmi alap se az aggódásra se a a panaszra. Ez amúgy minden laptop gyártót érintő tünet, egyszerűen ilyen a technológia. Mint ahogy az autóknál is van motorzaj
Gyanítom ezért tart hosszú ideig, mert próbálnak segíteni, csak nem tudnak és próbálgatják az alkatrészeket, hátha kifognak egy csendesebbet. 
-
+1 így van, viszont szerencsés esetben a munkanap délután 4-ig leadott megrendelés, ha raktáron van, másnap reggelre már itt van a lerakatban.
(#66231) Gerrroo: Ha úgy érzed nem foglalkoznak a gépeddel:
Milyen garanciás? Ha szervizbe vivős/benthagyós, akkor 10 nap, míg megjön az alkatrész.
Ha helyszíni garis, akkor next business day/következő munkanap válasz, és csak akkor késnek, ha nem jön meg az alkatrész 1-2 napon belül (nincs raktáron).
Hivatalosan 30 napig lehet "szöszölni" a gépen, utána már lehet kérvényezni cserét/visszatérítést, de általában csak akkor fogadják el, ha tényleg indokolt (belátható időn belül nincs alkatrész vagy nagyon sok javítás volt rá rövid idő alatt). És nem a szerviz dönt, hanem a gyártó, a szerviznek erre nincs ráhatása. -
Gerrroo
csendes tag
Úgy értettem hogy “nem foglalkoznak vele”
-
pohár
félisten
válasz
Gerrroo
üzenetére
jópár éve nem tarthatnak készleten a DELL szervizek garanciális alkatrészt raktáron (ez talán 5+ volt jellemző inkább), azóta annyi dolgot kell elküldeni a DELL felé alkatrész megigénylésekor (fotó a notebook SN-jéről, különböző alkatrészek egyedi azonosítói, stb), mehetsz bármelyik szervizbe, mindnél kb egy 4-5 nappal számolhatsz, ha nincs fennakadás az alkatrészellátottsággal
-
Gerrroo
csendes tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Sajnos nincs közel. És már náluk van a gépem, és valahogy az az érzésem hogy foglalkoznak a problémával vagy csak úgy csinálnak. Persze lehet hogy ez csak előítélet.
Ha nagykereskedés és hivatalos márkaszerviz akkor miért rendelgetnek alkatrészeket egy javításához ? És egyáltalán honnan ? -
Gerrroo
csendes tag
Kérdés: CHS (Budapest) szerviz milyen ? Mennyire megbízható Dell szerviz .Csak mert hallottam már róla rosszakat is.
-
GZoli7
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy e7240 akkumulátorra.
Valami Amazonos utángyártottal próbálták, de nem működött benne.
Létezik valami ajánlott?
Köszönöm. -
somasz
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
7440 az utolsó, ami tud. 7450 csak egy eszközt kezel. 7470-be tán rakhatsz 2242-es ssd-t a 2280-as mellé a wwan helyére.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
7450 vagy 7470 a cél. Valamelyik tud egyszerre mondjuk SSD + HDD-t is fogadni? Előbbi valamilyen M2 utóbbi meg rendes forma gondolom.
-
krisz77
tag
azt tudom hogy a touchnak szénszálas a boritása a simának meg gumiboritásu beksöleg van benne magnéziun
-
krisz77
tag
akkor inkább ugy kérdezem hogy melyik dell e7270 strapabiróbb a fedlapja a simának vagy a touchnak ?
-
g4mer
senior tag
Sziasztok!
Van egy dell inspiron 3521 laptopom, amiben kicseréltem a hdd-t ssd-re, azóta folyton lefagy a laptop, bootolás után egyből beindulnak a ventik, ezt eljátsza 2-3x, majd utána lehet használni jó pár órán át, másnap kezdődik minden elölről. Visszaraktam a régi hdd-t a régi adatokkal, annál windows betöltésekor kifagy egyből
Biosban lefuttattam hardver diagnosztikát, nem ír ki semmire hibát.
Mi lehet a gond, megoldás?
-
aDic
tag
válasz
adika4444
üzenetére
Pedig a 7280-as TN-es kijelzője szörnyű. Ha a notebook kijelzőjét akarod használni és nem pl. monitorra lesz kötve, akkor én nem ajánlom. Van most nálam egy ilyen tesztelésre, de 1 perc alatt kifolyik a szemem a kijelző szörnyű minősége miatt. Nyilván saját vélemény, de ha nem vagy a szemed ellensége, akkor érdemes IPS-re kiadni azt a többletet.
-
Hevius
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Na srácok köszi az ötleteket. Kipróbáltam a gépet másik töltővel ugyan ez a jelenség, sőt annak az akksijával is ugyan ez a helyzet. Tovább menve a hiba kereséskor megnéztem úgy is hogy ramokat kivettem, procit is, lehúzgáltam szinte minden csatlakozót az alaplapról úgy is ugyan ez a sztori. Sőt a jó gépből kivettem az említett DC-IN [kép] kábelt is és azzal is ugyan az maradt a helyzet, ha erre gondoltatok. Nyilván ezt kipróbáltam úgy is hogy lehúztam a csatiját az alaplapról és úgy dugtam be a töltőt akkor ugyan úgy villogott tovább de miest rádugtam az alaplapra ugyan úgy kialudta a jelölő lámpa.
Ezek alapján kijelenthetjük, hogy az alaplap zárlatos?
-
válasz
adika4444
üzenetére
SZia,
itt tudod ellenőrizni: [link]
Figyelni inkább a műanyag burkolati elemekre érdemes, azokat nehéz gariban cseréltetni, főleg ha töröttek vagy repedtek. A venti, billentyűzet, SSD könnyebben megy. Csavarokat ellenőrizd az alján, és az illesztéseket, ott látszik esetleg volt-e már nem szakszerűen szétszedve. -
adika4444
addikt
Hali!
Pár napja kérdeztem itt, Dell 7280-asról. Keresgéltem közben, és találtam HD kijelzős 5490-et a HA-en, 140k-ért, van rá 2023-ig gyári garancia. Eredetileg is ilyen gép lett volna, de a hirdetések eddig mind túlmentek a költségkereten, FHD kijelző meg nem kell, épp ezért a felárat sem nagyon tudtam lenyelni érte.
Használt Dell business gép vásárlásánál mire kell figyelni, hogy minden rendben menyjen? Akinek van itt ilyen gépe van valami negatívum? Akadó hang, zajos venti, gyenge billentyűzet, ilyesmire gondolok...
Ha jól rémlik, van egy oldal ahova be tudom írni a sorozatszámot, és az alapján le lehet csekkolni a gépet. Ezt merre találom?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Dell Latitude E7270-hez szeretnék dokkolót venni. Mely típusokkal kompatibilis?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

pl itt is itt van