- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca891
aktív tag
Dell Inspiron 5567 (4 éves) szakadozott a bluetooth hangszóró, de aztán megjavult. (talán a router wifi zavarhatta össze) Közben vettem egy asus bt500 usb adaptert, érdemes a bluetooth-ot átállítani a BT500-ra?
-
laca891
aktív tag
Van egy 5567-es inspiron laptopom. (4 éves)
A windows kompabilitás szerint a nem alkalmas a win 11 telepítésére, mivel a benne lévő i7 7500U processzor nem támogatott? Mi van ilyenkor, lehet a későbbiekben támogatott lesz??? -
laca891
aktív tag
válasz
75kokoko75 #69498 üzenetére
Próbáld ki, ubuntu alatt.
-
laca891
aktív tag
válasz
CartmanLand0 #68874 üzenetére
Simán letöltöd és telepíted nem kell pendrive sem.
Most van dell update program is... Régeben volt a support assist ez is jó.
Persze legyen töltőn a gép... -
laca891
aktív tag
válasz
doncsicso23 #68717 üzenetére
Nekem dell inspiron van. Ott is van dedikált videokártya, ami általában játék-nál kapcsol be és talán még nagyobb teljesítménye, jobban melegszik stb...
Alapesetben az integrált megy és ez vezérli a 2. képernyőt is.
Az integráltat ki lehet kapcsolni az eszközkezelőben a videokártyánál. -
laca891
aktív tag
Asztali pc esetén érdemes a Sata csatlakozású SSD helyett beépíteni a PCIe x 16 csatlakozóba, adapterrel egy SSD kártyát. Sokkal gyorsabb lesz?
-
laca891
aktív tag
"wipe on next boot"
Mire jó?
Töröl mindent? -
laca891
aktív tag
válasz
Girmin93 #68544 üzenetére
Próbálj meg a win 8 alól frissíteni a Win 10-re.
[link]Az eszköz használata a számítógép frissítésére Windows 10 rendszerre (kattintson ide, ha több vagy kevesebb információt szeretne megjeleníteni)
Itt kell megadnia ezeket az utasításokat:
Engedélye van a Windows 10 telepítésére, és frissíti ezt a számítógépet a Windows 7 vagy a Windows 8.1 rendszerről.Újra kell telepítenie a Windows 10-et egy olyan számítógépre, amelyen már sikeresen aktiválta a Windows 10-et.
Ha a Windows 10 rendszert egy Windows XP vagy Windows Vista rendszert futtató számítógépre telepíti, vagy ha telepítési adathordozót kell létrehoznia a Windows 10 más számítógépre történő telepítéséhez, olvassa el az Eszköz használata telepítő adathordozók (USB flash meghajtó, DVD vagy ISO) létrehozásához fájl) a Windows 10 telepítéséhez az alábbi másik PC szakaszra.
Megjegyzés : A Windows 10 telepítése előtt ellenőrizze, hogy számítógépe megfelel- e a Windows 10 rendszerkövetelményeinek. Azt is javasoljuk, hogy keresse fel a számítógép gyártójának webhelyét, ahol további információkat talál a frissített illesztőprogramokról és a hardver kompatibilitásáról.
Válassza a Letöltési eszköz lehetőséget , majd a Futtatás lehetőséget . Az eszköz futtatásához rendszergazdának kell lennie.A Licencfeltételek oldalon, ha elfogadja a licencfeltételeket, válassza az Elfogadás lehetőséget .A Mit szeretnél csinálni? oldalon válassza a PC frissítése most lehetőséget , majd válassza a Tovább lehetőséget .
Letöltés és telepítés után az eszköz végigvezeti Önt a Windows 10 telepítésén a számítógépén. A Windows 10 kiválasztásakor minden Windows 10 kiadás elérhető, kivéve az Enterprise kiadást. Az Enterprise kiadással kapcsolatos további információkért keresse fel a Forgalom licencelési szolgáltató központot .
Ha még nincs licence a Windows 10 telepítésére, és még nem frissített rá korábban, akkor itt vásárolhat egy példányt: https://www.microsoft.com/en-us/windows/get-windows-10.Ha korábban ezen a számítógépen frissített Windows 10 rendszerre, és újratelepíti, akkor nem kell megadnia a termékkulcsot. A Windows 10 példánya később automatikusan aktiválódik a digitális licenc használatával.Amikor a Windows 10 készen áll a telepítésre, összefoglalja a választottakat és a frissítés során megőrzött információkat. Válassza a Megtartandó változtatása lehetőséget annak beállításához, hogy meg szeretné-e tartani a személyes fájlokat és alkalmazásokat , vagy csak a személyes fájlokat , vagy válassza a Semmit megőrzést a frissítés során.Mentse és zárja be az esetleg futtatott megnyitott alkalmazásokat és fájlokat, és ha készen áll, válassza a Telepítés lehetőséget .A Windows 10 telepítése eltarthat egy ideig, és a számítógépe néhányszor újraindul. Ne kapcsolja ki a számítógépét. -
-
laca891
aktív tag
Tsebacsi: OK!
[link]
256 GB PCIe SSD + 256 GB PCIe SSD ezt hogy kell érteni??? -
laca891
aktív tag
válasz
balazs1956 #67988 üzenetére
Én a tápkábelt szoktam kihúzni és akkor bekapcsol, ha be van állítva BIOS-ban.
-
laca891
aktív tag
Laptop szerelés közben feltűnt, hogy például a billentyűzet fémrésze, össze van kötve az érintőpárna fémrészével valamilyen ezüst színű szalaggal. (olyan, mint a szigetelő szalag, csak valószínűleg vezeti az áramot) Gondolom, azért, hogy az elektrosztatikus kisülések elkerülése végett. Mi ennek a szalagnak a neve? Roncsolás nélkül nem lehet leszedni. Hogy lehet ezt pótolni?
-
laca891
aktív tag
válasz
Pyttawrx #66692 üzenetére
Biosban működik, de az eszközkezelőben a windows alatt nem látom és az ubuntuban sem megy. Igy nem tudok rá illesztőprogramot rátenni. A biosban viszont nem találok olyan opciót, hogy ki lehetne kapcsolni. A letiltást vizsgáltam az FN gombot az összes F1-12 gombal, de egyikre sem reagál.
-
laca891
aktív tag
dell inspiron 5567 estén az érintőpárna a bios alatt működik. Viszont windows 10 illetve próbáltam már az ubuntuval is nem működik. Hol keressem a problémát?
-
laca891
aktív tag
A laptop belsejében a szalag kábelek, milyen ragasztóval vannak rögzítve a házhoz, hogy ne leffegjenek. Ami oldható...
-
laca891
aktív tag
válasz
Tsebacsi #66649 üzenetére
"az ilyen típusoknál a billentyűzet egyben jön a palmresttel." Rengeteg helyen árulják külön a billentyűzetet.
https://www.laptophardware.hu/dell-inspiron-5567-7567-7778-gyari-uj-magyar-hatter-vilagitasos-keret-nelkuli-billentyuzet-0tjrhx-tjrhx-20521.html Tehát azt mondod, hogy nem lehet rátenni a palmerestre. Vagy nem érdemes mókolni. Köszi választ, akkor átcseréltetem.Májusban jár le a 3 év garancia, gondoltam megcsinálom.
-
laca891
aktív tag
válasz
Tsebacsi #66645 üzenetére
Mi a megoldás ennél, mert van egy dell inspiron 5567-es gépem. Vettem hozzá billentyűzetet, palmerest nélkül ,mert a T gomb újkora óta nem jó. Nekiálltam, hogy itthon kicserélem, de a műanyag hegesztés megfogott. Nem mertem széjjel szedni.
Tehát a szervizben vagy egy jó szaki, műanyag hegesztéssel fogja megcsinálni? Vagy mi erre a szabályos eljárás?
-
laca891
aktív tag
https://www.youtube.com/watch?v=_YE-t2cY4aM
Mi annak a ragasztónak a neve, amivel 10:50-nél ragassza a billentyűzetet az inspiron billentyűzet cserénél? Gondolom valamilyen pillanatragasztó???
-
laca891
aktív tag
válasz
szab13 #65755 üzenetére
Cserélj wifi kártyát vagy marad az usb wifi, már vannak egész kicsik, alig lóg ki a a laptopból.
Az alábbi nem jó hozzá?
https://www.driverscape.com/download/intel%28r%29-centrino%28r%29-advanced-n-6200-agn -
-
laca891
aktív tag
válasz
evitiguF #65556 üzenetére
Én is jártam már így, hogy hibás volt az integrált videokártya drivere és régebbi verziót kellet feltelepíteni. A frissítést le lehet tiltani a Vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/hardver/eszköztelepítés beállításai és ott a nem opciót választani.
Valamint lehet online módban is telepíteni és utána kézzel eltávolítani az eszközkezelőben az AMD programot és utána "kézzel" feltenni a régi verziót. -
laca891
aktív tag
válasz
RoSSo3 #65545 üzenetére
Dell egy nagy jó gép, viszont az Inspiron csak otthoni felhasználásra ajánlott. Nekem 5567-es Inspironom van viszont a kijelző zsanérok nem biztos, hogy szeretik a gyakori nyitogatást illetve a billentyűzetet is csak a teljes szétszedés után lehet cserélni. Lehet az új Insprionok már másak.
-
laca891
aktív tag
válasz
Sztyepadzso #65533 üzenetére
Szerintem legegyszerűbb, ha teszel rá win 10-et a win7 mellé és azt hiszem egy hónapig lehet használni regisztráció nélkül. Egy próbát megér. Valószínűleg jó lesz a Win10-el.
-
laca891
aktív tag
válasz
Pyttawrx #65537 üzenetére
https://www.dell.com/hu/p/inspiron-17-3793-laptop/pd Gondolom erről van szó.
-
laca891
aktív tag
válasz
Tsebacsi #65518 üzenetére
Azt írod, hogy Dell szervizben dolgozol, akkor érdekelne a véleményed. Van egy 5567-es Inspiron laptopon. Még van rá fél év garancia. Olyan gondom van vele, hogy a billentyűzet cserés lenne garanciában (már bevizsgálták, a T betű néha nem reagál a leütésre) Viszont nem szeretném velük szétszedetni, az Inspironnál teljesen szét kell szedni a billentyűzet cseréhez. (ezért jobb szerintem a Vostro ott nem kell teljesen szétszedni) Az lenne kérdés, hogy lehetne erre pénzt kapni a hiba miatt vagy egy új billentyűzetet kapni beépítés nélkül. Mi a véleményed?
-
laca891
aktív tag
válasz
Tappancs2001 #65471 üzenetére
Nézd meg Biost.
Vagy csinálj egy partíciót a merevlemezen és telepítsd rá próbaként a win10-et. -
laca891
aktív tag
válasz
lautnermark #65426 üzenetére
"Tudnivalók az S módú Windows 10 verzióról
Az S módú Windows 10 a Windows 10 olyan verziója, amely a biztonságra és teljesítményre van optimalizálva, miközben ismerős Windows-élményt nyújt. A biztonság növelése érdekében az alkalmazások elérését csak a Microsoft Store-ból engedi, és a biztonságos böngészéshez Microsoft Edge alkalmazást igényel." -
laca891
aktív tag
Szakik, belefutottam egy érdekes problémába!!!!
Azt meglehet csinálni laptoppon , hogy például az egyik alkalmazás bluetooth hangszórón szól , míg közben egy másik alkalmazást lehet hallgatni a laptop hangszórón vagy jackdugós hangszórón?
Tehát egy másik szobába levő bluetooth hangszóróra küldeném az online rádió tartalmat, közeben meg nézném és hallgatnám pl. a youtube csatornát a laptopon. -
-
laca891
aktív tag
válasz
shownomarcy #64847 üzenetére
Nem venném meg inkább egy Dell Vostro ebben az árban.
-
laca891
aktív tag
válasz
allein #64663 üzenetére
Köszi a választ, akkor lehet megérdeklődöm a M2 SSD meghajtót.
A benne levő HDD Sata3 csatlakozású. i3-as processzor van benne, integrált video kártyával. (Intel UHD graphics 630)
Ez egy elég egszerű asztali PC, csak két bővítő hely van benne. 1 db Pc express és még van egy "rövidebb" annak nem tudom mi a neve. Talán a hosszabb a PCI E2 a rövidebb a PCI E3, akkor 2 db Pc express foglalat van benne. -
laca891
aktív tag
Vettem egy Dell Vostro asztali PC-ét, hogy ne kelljen mindig a laptopot a monitorra csatlakoztatni.
HDD van benne és elég lassónak tűnik a laptop ssd -hez képest.
A kérdés az lenne, hogy lehetne ebbe a gépbe egy SSD kártyát belehelyezni, hogy a HDD is megmaradjon.
Van benne DVD meghajtó is, ha jól tudom van valmilyen beépítő keret a laptopokhoz csak a kérdés, hogy ez Pc-nél is működik-e. -
laca891
aktív tag
válasz
Avicularia #63868 üzenetére
Nekem meg egy inspiron 5567-en szarakodik egy gomb. Ki kell cserélni a billentyűzetet.
Csakhogy ahhoz az egészet szét kell szedni. Majd lejár a garancia azt kicserélem saját magam. -
laca891
aktív tag
válasz
DrojDtroll #63709 üzenetére
Újra kellene pasztázni.
-
laca891
aktív tag
válasz
david.magony #63195 üzenetére
Állítsd vissza Biost alapértékre, hátha javul valami.
-
laca891
aktív tag
válasz
david.magony #63172 üzenetére
Nálam az Inspiron i7 8500u , ssd-vel vilámgyors.
-
laca891
aktív tag
Egy érdekes jelenséget írok le, hátha valaki hasznát veszi. 5567 Inspiron.
Bekapcsoltam a bit lockert a (C
meghajtón.
Általában a laptop képernyő le van hajtva és külső monitort használom.
Olyat tapasztaltam, hogy néha bekapcsoláskor és felébresztéskor nem működött a külső képernyő. Villogás volt látható egyszer kiírta a képernyő, hogy nem megfelelő felbontás.
Majd felnyitottam a laptop képernyőjét és jó lett kép a 2. monitoron is. Ezt naponta párszor eljátszotta.
Telepítettem újra dríverekt stb...
És végül kikapcsoltam a bit lockert és jó lett, már lassan egy hete nem akarom elkiabálni. -
laca891
aktív tag
válasz
Dicker #62889 üzenetére
A szervizcímke alapján tudod a jótállást ellenőrizni.
Például letöltöd a SupportAssist és az kiírja a szervizcímkénél a jótállás idejét.
Valószínűleg 3 év a garancia a gépedre.Kérdezd meg e-mailben vagy telefonon a laptopszalont, hogy háztól-házig garancia van-e a gépre?
-
laca891
aktív tag
Lehet amatőrt a kérdés.
Nekem inspirpon laptop van, elég gagyinak tűnik a billentyűzet. A vostro és latiude jobb billentyűzettel rendelkezik. (latiude, még a Vostronál is jobb?) -
laca891
aktív tag
válasz
rhunseeker #62832 üzenetére
-
laca891
aktív tag
A win10 pro-nál bekapcsoltam a bitlockert a C meghajtóra. A kérdésem az lenne, hogy Bios frissítéskor ki kell kapcsolni a bitlockert?
Valamint a Biosban nézegettem a PTT security beállításait. Van itt a Clear, amit ha bekapcsolok, akkor mit csinál? Töröl valamit? Esetleg Win10 újratelepítés előtt be kell kapcsolni? Vagy mi a funkciója?
-
laca891
aktív tag
Melyik az a program, amelyikkel lehet az akkutöltését szabályozni, hogy hány %-ig töltse stb..?
Már volt fenn, csak most újratelepítettem és nem ugrik be a neve.
Tudom a biosban is lehet, de a windows alól is szeretném állítani. Tudja valaki? -
laca891
aktív tag
Nézem a latiude laptopokat. Például a 3590 és az 5580 hardverben és árban nagyon hasonlóak.
Viszont a kérdés az lenne, hogy mit jelent, hogy az egyik 3000-es, míg a másik 5000-es sorozat?
Mi a különbség közöttük?? -
laca891
aktív tag
válasz
nemethchek19 #62372 üzenetére
Pasztázd újra.
-
laca891
aktív tag
Erről mi a vélemény????
https://www.digiprime.hu/laptop/dell-latitude-5591-38955-elado -
laca891
aktív tag
válasz
Zolexx #61589 üzenetére
Lehet a telepítő nem jó. Vagy próbáld meg másik USB dugaljba dugni a pendrivet.
Vagy nézd, meg, hogy a biosban be van-e kapcsolva a System Configuration-USB configurationnál az USB enable boot.Más ötletem nincs.
Vagy csinálj egy Bios gyári visszaállítást, hátha valamit elállítottak. -
laca891
aktív tag
válasz
nemeth.akos #61490 üzenetére
windows 10 alatt fogod látni a hardvereket. A Linux nem mérvadó, én is így jártam a videokártyával.
-
laca891
aktív tag
Software Guard Extensions -ennek mi a lényege? Be kell kapcsolni?
-
laca891
aktív tag
válasz
SoundBox #61055 üzenetére
Nekem i7 7500U a procim. Ez bőven elég az enyémben van integrált videokártya is, de felesleges.
Ha most vennék, amit belinkeltem azt venném.Ha processzorba igazi teljesítmény növekedést szeretnél, akkor HQ, de az jóval drágább.
Az U sorozatnak nagyon kedvező az áramfelvétele és nem melegszik.Bemész a szalonba és kipróbálod, hogy melyik felel neked meg.
-
laca891
aktív tag
Ha a proci U sorozat, akkor biztosan nem kell a hűtőpad.
Szülőknek szerintem felesleges az integrált videokártya az csak játékhoz kell.
Inkább windows 10-el ezt venném.
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-vostro-3568-n066vn3568emea01-1901-hom-laptop_28609-adatlap
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Egyedi ékszerdobozka