- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
c64fanhun
tag
Megint új gondolat szállt a fejembe, nem hagy nyugodni a játék, és hogy a 7450-en nem lehet.
Vennék használtan 80-90 körül egy asztali gépet, amin tudnék játszani, viszont néha suliba, ide oda jó lenne egy kis laptop is, viszont ilyen műanyag sz@rt nem szeretnék, maradnék a jó kis dellnél.
Max 40 ezerig mi lenne jó választás? Kritérium minimum másfél órás akksi, max 14"-os képernyő (de inkább 12-13), és 120-as ssd legalább (min. 4gb ramot nem kell írni gondolom).A 7450-em meg elmenne 75-80 körül talán
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell E6440-em, aminek meghalt az akksija egy hónapja. Azóta is működött kiválóan a dokkolóinkról, vagy a töltőjéről, a hétvégén viszont azt tapasztaltam, hogy nem indul el a dokkolóról. Töltőről üzemel.
Amikor benyomom a power gombot, lehet hallani, hogy a merevlemez elindul egy pillanatra, illetve hangszóróból egy kattanás hallatszódik, de más nem történik. Ez kívül villog a külső oldalon lévő power led [villogás]. Próbáltam akksival és
Több dokkolón is próbáltam, és semmi. A dokkolók egy E5470-nel és egy E6230-cal is kiválóan működnek.
Töltőre csatlakoztatva csináltam egy diagnosztikát, de csak az akksit jelezte hibának (Error Code: 2000-0132, The battery is reaching the end of its usable life).Van bármi ötletetek a hiba elhárításra? Gari már nincs.
-
Mattb
senior tag
És nem lehet ezekkel kezdeni valamit?
Van 5400 is, de az komolyan halkabb. Igaz az i5, ez pedig i7. Ekkora különbség lenne a két proci között? -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Latitude 7400-as ha töltőre csatlakoztatom folyamat maxon pörög a venti. Semmi nincs megnyitva csak chrome 4-5tabbal. Systemet írja a feladatkezelő 30%-os processzorhasználatra. Valakinek hasonló? -
Immy
őstag
Új dell G5 akciós laptopot ti merre szoktatok keresni?
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Van egy Vostro 5470 gépem, amiben az eredeti merevlemezt cserélném le valami gyorsabbra.
Jelenlegi az 500gigás Toshiba 5400rpm van benne.Találtam cikkeket neten, hogy nem támogatja az SSD-t... Ebből mi igaz? Milyen SSD-t vegyek bele? Vastagság se mindegy, mert másik 7200 rpm HDD-t akartam bele rakni, de vastag.
mSata ssd (half size) is szóba jöhet, de itthon >ezt< az egyet találtam, ami nem épp olcsó.
128 vagy max 256gb elegendő lenne
Köszi!
-
csubuka
addikt
válasz
c64fanhun #67187 üzenetére
Sajnos a Thinkpad T széria saját véleményem szerint sem olyan jó, mint régen. Ugye a 40-es szériát nagyon szidták, olyanom is volt a cégnél, elvileg visszajött valamennyi a minőségből. Ahhoz képest igen, de a T580-am is elég khm... Fél év alatt a zsanér már közel sem feszes, elkezdett a Type-C töltőcsati, foltos a kijelző egy helyen (pedig semmi brutál nem volt vele), fényesednek a trackpoint gombok, meg a touchpad. Van egy elfekvő W520-am még, annak ennyi év után is feszes a zsanérja.
Mondjuk más kategória, de a Precision 7530, olyanom is volt egy ideig előző évben az első érzésre is jóval jobb volt a mostani T-knél
*Mondjuk az egy kicsit drágább tán, meg vaskosabb persze.
-
törölt tag
válasz
c64fanhun #67187 üzenetére
Ami az elvárásaidnak megfelelne, abban a szinten a HP Elitebook és Lenovo T van versenyben. Halkságban az Elitebook kiesik, mert sokkal hangosabb a Latitude-oknál. Thinkpadem csak az előző volt, de szerintem, mióta a kínai államé, nem kicsit esett a minősége, és a garancia sem olyan jó, mint a Dellé. Szóval ár/értékben a 7490-es, minimum 2 év garival. Játékra meg egy asztali mellé.
-
c64fanhun
tag
Ne kövezzetek meg, ha "áruló" lennék, de hasonló árban hasonló minőséget milyen márkánál kaphatok még? HP? Thinkpad? (mondjuk lenovot az ideapadok miatt már szinte elástam)
-
c64fanhun
tag
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 5000 Series laptop, még nagyon sok garancia van rá Service Tag alapján (Biosban is benne van, meg matricán is a laptopon). Papírok viszont elvesztek egy költözés alkalmával (garancia jegy/Számla). Ilyenkor Service Tag alapján lehet garanciát érvényesíteni vagy papírok nélkül elküld a szervíz a francba? Köszönöm a választ.
szerk: Esetleg ahol vettem egy számla másolatot tudok kérni, de garancia jegyem akkor se lesz, az is jó lehet (a számla) ?
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Lattitude e5495 (5490-el elvileg megegyező) gépemhez keresek magyar bill-t.
Tudna vki linket adni, honnan lehet normális áron, nem 25-30 ezerért kapni?
trackpointos verzió kell, világítással.
Köszi. -
válasz
PeeterssoN #67176 üzenetére
Szia. Tökèletes lesz. Ugyis van taró beleteszed, és jó is.
-
PeeterssoN
őstag
-
c64fanhun
tag
válasz
A másik az, hogy az ssd-k általában inkább vékonyabbak kicsit, de én csináltam olyant h pl kis karton darabot szigszalaggal ráragasztottam, hogy azért mégse "menjen ide-oda", és mivel nem rezeg, ezért ez gond sem volt.
-
somasz
addikt
válasz
be! 2.5"-os 9 vagy 7mm-es vastagságú lesz benne.
-
PeeterssoN
őstag
Helló!
Dell Latitude 6430 hdd helyére be tudok rakni egy Samsung 860 EVO SATA III 2.5" 500 GB ssd-t? ( 100 X 69.85 X 6.8 )
A laptop hdd méretéről nem találtam infót. -
Bluetooth egeret használok már jóideje.
Ma egyik pillanatról a másikra megállt. Sehol sem tudom bekapcsolni a bt-t. Ötlet? Elszállt az adapter? Hogy tudnám ellenőrizni? Eszközkezelőben sem látom.
-
Schundler
újonc
Sziasztok. 2 in 1 laptop/tablet gépet keresnék, felső-közép teljesítménnyel, így szúrtam ki a Dell Latitude 7200/7210-es gépeket. Erről érdekelne bármi tapasztalat, mitől féljek, bármi ilyesmi
Vagy inkább kérdezősködjek a tablet szekcióban? -
c64fanhun
tag
válasz
motifator #67171 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Terhelés alatt nem zavar, mostani laptopon is játszok néha, akkor forogjon csak a venti, nem baj.
Az idegesít, mikor netezek, videót nézek, filmet, és akkor is pörgeti. Pl egy jó film jelenetnél, mikor épp csend van marha idegesítő:/ Hiába pasztáztam újra, sajnos pörög elég gyakran. -
motifator
senior tag
válasz
c64fanhun #67169 üzenetére
Ezekben 15W TDP-s cpu-k vannak, egyik sem nagy étkű ezekhez mérten van a hűtés is méretezve. Egy dedikált GPU-s business kategória szenvedősebb lesz hűtés szemponjából, mivel ebben a kategóriában mindegyik egykörös hűtéssel van szerelve, a CPU szépen fűti a dedikált GPU-t és fordítva is. Általában picivel nagyobb a hőcső a dGPU-s lapokon, de sokat ne várj ezektől, amikor még a dedikált kártya nélkül is melegszenek. Persze paszta cserével valamelyest lehet javítani rajta, de terhelés alatt mindegyiknek lesz hangja.
Az én E5570-ben egyébként a 6300U-t egy 6820HK hőcső hűti, így teljesen passzív -
c64fanhun
tag
7470, 7490 mennyire melegszik, vagy is inkább mennyire hangos a hűtésük?
A 7450-em néha már kezd kiakasztani, mert annyit pörgeti a ventilátort, és ha cserélném, akkor már újabbra, viszont videókártyásra. Bár gondolom azt annyira úgy sem használná netezés során. -
Szajo
őstag
Dell G5 5587 i5 8300H
Normális, h játék közben 82-91 fok közt van a proci?
(Red Dead 2,) -
blac
tag
Sziasztok!
E5530 DW1504 wlan kártyát, mire érdemes cserélni?
üdv:blac -
Dhampir
félisten
válasz
c64fanhun #67154 üzenetére
Például ez még elég jó kis gép volt:
Apple MacBook Pro 15-Inch "Core i7" 2.6 Late 2013 (DG)
Esetleg gyere át ide, hogy más tippeket is kaphass:
-
somasz
addikt
válasz
c64fanhun #67154 üzenetére
Én személy szerint azt gondolom, hogy túl van árazva, 7-8 éves i5-ös gépért 160e ft bőven túlzás. És viszik, mint a cukrot.
-
c64fanhun
tag
Lenne egy érdekes kérdésem, direkt, hogy ti "Delles" szemmel mit gondoltok a retina macbook pro-rol? Azt hiszem 2012-től van, optikai író már nincs benne, de még nem az az új, amin kijött az a kis touchbar a billentyűzet felett.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Latitude 5400-al kapcsolatban kérdeznék.
A töltőcsatinak elég nagy a holtjátéka, a vége kb fél-1centit tud mozogni. Ez normális? Nem veszti el a töltést, csak mozog. Nem jön ki belőle könnyen, ahhoz határozottan kell meghúzni, csak furán mozog oldalirányba.A másik, hogy a kijelző alsó kávájánál jobb oldalt be tudok látni a műanyag burkolat és a kijelző közé. Látszik ott a ragasztás, ez kb 1-2mm-t jelent. Gondolom kevés ragasztó jutott oda. Más tapasztalt ilyet? Igazából csak véletlen vettem észre, ahogy fentrol rá néztem.
Lehet ebből probléma, vagy kérjek cserét?
-
tvamos
nagyúr
-
c64fanhun
tag
A Dell Inspiron i5 7000 7567 gaming jó kis gép? Mármint specifikációkból gondolom hogy perfektül viszi a játékokat, viszont megbízható, masszív? Latitude-om van, és túlságosan lejjebb nem szeretném adni a minőséget, de kacsintgatok játék fele
-
-
Pano
addikt
válasz
Tsebacsi #67140 üzenetére
Senki nem tudja, francba bele
Egyszerűen sehol nem tudok érdemileg utána olvasni/kérdezni a notinak, mert pár unboxing videón kívül (ami ráadásul vagy thai vagy indiai) egy épkézláb review vagy bemutató/fórum stb nincsen sehol. Itt is kérdeztem a kapcsolódó topikokban, de semmi. Így nehezebb beleugrani a vásárlásba, főleg hogy azért 300k+-ról van szó, ami nem aprópénz. -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
A Latitude 5400 tölthető a type-c csatin keresztül?
És 5400-ból 2 verzió van ami a touchpadot illeti? egy sima 2 alsó gombos meg van olyan is hogy 4 gomb és trackpoint? -
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
megjott ma az új céges gépem, ha valaki ilyesmit szeretne lesz tapasztalat.
[link]
latitude 5400
N048L540014EMEA -
Második után? Mondjuk előfordul DOA alaplap, de hogy pont az is HDMI hibás legyen...
Nem tudok hibás szériáról nyilatkozni, nincsenek erről adataim, számaim sajnos.
Döntően a legtöbb gépnél (szériától függetlenül) alaplaphiba (BSOD, VGA, USB-C, tápáramkör), zajos vagy rossz hűtés, foltos/csíkos vagy vibráló LCD, billentyűzethiba, DC-in kábel hiba szokott lenni. Ja meg púposodó akksi. -
MurdR
veterán
Dell 7390 hangprobléma:
Na most már eljutottunk oda, hogy pár napja elkezdett eltorzulni a hang, így csak fülesről tudtam használni, most pedig a tálcán a kis hangszóró áthúzva, és ,,nem található hangeszköz".
Jöhet az alaplapcsere? -
somasz
addikt
Ismerősöm Latitude E5520-asán mindkét zsanér megadta magát, fáradásos törés van rajtuk. Rendeltem új zsanérokat, szétkaptam a gépet, de látom, hogy az összes zsanérfelfogató pont kiszakadt a fedlapból a bal oldalon. Sehol nem kapok fedlapot, van esetleg valakinek tippje, hol találok?
Csak USÁban láttam 60+ dollárért +szállítás+vám+áfa...(1A22HYR00, 3HV0Y)
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Bocs, ha már volt: DELL 5584 laptopom BIOS-ából hogy tudom törölni a Windows serial kulcsot? Felrakok egy másik Windowst és anélkül, hogy beírnám a sorozatszámot, már aktiválva van a Windows... Köszi!
-
Dhampir
félisten
válasz
kromatika #67116 üzenetére
Ráadásul ennél az Inspironnál legalább már megoldották, hogy ne kapjon csak Megabites hálózati adaptert, inkább nemes egyszerűséggel elhagyták a LAN-csatit, pedig elméletileg hely lett vóna rá.
Jó, persze, a "felsőbb kategóriás" 7xxx Inspironok azért meg szokták kapni a Gigabites Ethernetet is, de a 3xxx és 5xxx kis tesókon még ott szomorkodtak a lassabb kimenetek.
-
kromatika
veterán
válasz
Tsebacsi #67112 üzenetére
Igen,én is így gondolom,ezért cseszi a fejem hogy esetleg a 7-szériás Inspiron 7786-al, [link] vagy egy G3 -al járnék e jobban.17-es multimédiás gépet szeretnék,8 gen és némi külön vga.Csak néha alkalmi játék,és film nézés.Hordozva ritkán lenne,és a legfontosabb a kijelző jó minősége.(az IPS en belül) egyébként a múltkor megtapogattam a fen írt 7786 -ot,és igen meggyőző az anyag használat,mert műanyagnak nyoma sincs.Csak a hűtést nem tudom mennyire találtál el rajta.
-
Mattb
senior tag
Srácok. 7490 és 7400 közül melyiket választanátok? A hardware az ugyan az, i5 vagy i7 8gen. 16-16 giga ram, és ssd.
Melyik a jobb konstrukció? Ugye a 7400 már kisebb.
Nem tudok dönteni melyiket érné még. A kijelző esetleg jobb valamelyikben? A kisebb káva miatt a 7400 tetszik jobban talán, meg annyira nem jön be a kis trackpoint vagy mi a fene a 7490-en. De a 7490 meg csak előnyesebb a picit "vastagabb" ház nem? -
c64fanhun
tag
Elég érdekes problémám lenne, ilyennel még nem találkoztam, de eléggé idegesít.
5Ghz-es wifit használunk amin lehet, mert 60 helyett 140 is néha a letöltés, és elég észrevehető.
Namármost, én azt vettem észre, hogy a laptopom (dell e7450) ha töltőn van, akkor az a wifi olyan 15-20...de ha kihúzom a töltőt, akkor 60-tól 120-ig bármkkora a letöltés. A feltöltés fix 10mbit.
Mi lehet a gond, biosban, vezérlőpultban kéne valamit átállítani?
Köszönöm a segítséget, nagyon fontos lenne, mert így valami iszonyat gyatra a net. -
válasz
kromatika #67109 üzenetére
Alaplapi szinten szerintem 2 fontos tényező van:
1. Szerencse, azaz Miss Mázli mikor dönt úgy, hogy hátat fordít neked és valami alaplapi hiba keletkezik.
2. Hűtés hatékonysága, ami befolyásolhatja Miss Mázli hozzáállását az alaplapodhoz. Azaz minél jobb egy alaplap illetve készülék hűtése, annál kisebb esélyel pukkan el rajta valami.Vol-van-lesz olyan, hogy egy Inspiron sorozat hűtése kaka egy adott évben, a latitude-oké pedig jó, aztán a következő évi generációval fordul a szerencse. Vagy mindkettőé rossz lesz, vagy csak a 7xxx-es sorozaté lesz jó. Nem lehet előre megjósolni, csak utólag:
"Mindannyian Isten kezében vagyunk" -
plömplöm
őstag
sehol sem találok magyarországon akku kábelt
tényleg csak ebay meg amazon meg ilyenek a beszerzési lehetőségek?
kösz -
kromatika
veterán
válasz
#72755712 #67033 üzenetére
Köszönöm a választ.nem feltétlen így tapasztaltam.Szerintem a 7-es széria,túl árazott az 5-ös hez képest. Tény hogy jobb anyag minőség,de hogy melyikben hal be előbb az alap lap,arra szerintem nem garancia hogy 7-es vagy 5 ös szériát vesz az ember..Pl nekem és haveromnak volt Latitude 7450,nekem is alap lap csere lett 2 év után,meg neki is.Lányom egy időben vett velünk Latitude 5450-et,az meg azóta is vígan megy hiba nélkül már több éve.Szóval van ez így.
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Dell 5587 G5 laptopban lehet cserélni az 1050Ti kártyát valami combosabbra és ha igen mi a módja
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- Lenovo Legion 5 15ACH6H AMD Ryzen 7 5800H/RTX 3060/32GB RAM/1TB SSD GARANCIÁLIS!!! eladó jó áron
- Legion Slim 5 16AHP9 15.6" QHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest