- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek, sikerült megoldani, ITT lévő leírás alapján újra raktam, és így előjött a megfelelő program amiben már ott volt minden beállítás.
-
Sordoran
addikt
Üdv!
Dell 5558 készülékkel lenne kis probléma. A laptopot Linux-al kaptuk, de már feltettem rá Windows 8.1-et tulaj kérésére, és minden szépen megy, egyedül a touchpad nem akar úgy működni ahogy kéne. Linux-on még ment 2 ujjas görgetés, de win-en már nem. Synaptics drivert találtam (elvileg hozzá), felment, de így se működik, hivatalos oldalon meg driverek között nincs semmi (egyedül valami Unify izé, de az külső egérhez kell). Van ehhez valami más driver, vagy windows beállítás kérdése? (win8-on nem ismerem ki annyira magam)
Sajna google se a barátom, legalábbis csak össze-vissza ajánlanak drivereket, de nem akarok ezzel bohóckodni, kipróbálgatni őket, ha valaki hasonló problémát már sikerrel megoldott. -
Tompie
őstag
válasz
Buszos #52695 üzenetére
Windows 10 topikban adtak erre a "nyomulós illesztőprogram" problémára tippet / megoldást.
-
Buszos
aktív tag
válasz
Janika-1982 #52694 üzenetére
Windows 10. Win7 Pro licence van a gépen, azt frissítettem. Sajnos a Win10 driverekkel máshol is van bajom, cégnél a Kyocera mfp minden reggel usb kihúz-bedug, különben offline
Keresek drivert, megpróbálom lecserélni, csak a 10 fogja magát és orvul frissíti majd a saját sz@rára. Előre látom, hogy szívás lesz a vége...
-
-
mghltm
addikt
válasz
Tothgera30 #52661 üzenetére
alfa-nal kerdezz ra, lehet veletlenul hozza kerult
-
Buszos
aktív tag
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Van egy Dell Inspiron Mini1018 laptopom. Jelenleg 1gb memória van benne, amit bőviteni szeretnék 2-re. A kérdésem az lenne, hogy esetleg tudja valaki mivel kompatibilis egészen pontosan ez a kis noteszgép? Olvastam interneten hogy nem mindent szeret, de elméletileg ezt igen:
-
Razuel
aktív tag
Lehet már tudni, hogy mikor lesznek elérhetőek itthon a Latitude 12 és 13 7000-ek? (7275, 7370)
-
Van egy Dell Vostro 3300-m, amivel maximálisan elégedett vagyok.
Ha esetleg valamikor a jövőben le akarnám cserélni a Dell Latitude E6430 csalódásmentes utódja lehet? -
Vartanus
őstag
válasz
somasz #52669 üzenetére
Akkor van értelme, ennek örülök
Tudtok valami jó programot (esetleg valami Dell felügyeleti app) amivel elvesztés/lopás után esetleg megkereshető a gép?
Tudom soha ne hagyjam magára a gépet és mindig 1000x nézzem meg nem marad ott valaholDe mivel tényleg nagyon jó kis gép nagyon tetszik kívül belül mindenhogy jobban aludnék ha lenne valami vész szoftver
Ha kiveszem az akksit akkor hátul van egy kártyahely. Jól gondolom, hogy az a WWAN-hoz szükséges mobilnet SIM kártyájának a helye? Gyárilag benne van a WWAN egyébként a 6430-asokban? Ha jól rémlik a 6420-asban nincs.
-
-
Vartanus
őstag
Bocsi de felmerült még egy kérdés
Kipróbálás céljából a BIOS-ban beállítottam admin, system és HDD jelszót. A biosban írja hogy lehet megadni,cserélni és törölni de én csak a csere és beállítás lehetőségét látom törölni nem tudom hogy kell.
Valaki tudja?
-
Vartanus
őstag
Két kérdésem lenne:
Szerintetek megéri BIOS-t frissíteni laptopon?
Másik pedig hogy az ujjlenyomat olvasót hogyan tudnám működésbe hozni?
Eddig sehogy nem megy
-
albiosz
őstag
válasz
szabonagyur #52660 üzenetére
Nem adom fel ilyen könnyen.
Itt ez a Dell Wireless 1397 WLAN minikártya mit tud? Nem lehet, hogy ez a bt adapter is?
Illetve az adapter bekapcsolásra van valamilyen billenytűkombináció Dell gépeken, mint pl. Lenovon az FN+F5?
-
-
gozso
őstag
válasz
Tothgera30 #52661 üzenetére
-
Lenne egy kérésem/kérdésem a topicban ténykedőkhöz.
Ismerősöm Dell Latitude E6420-as notebookját ellopták a Gergelyugornya strandon (Faházból).
Ismertető jegye hogy német lokalizációs volt, nagyon szép állapotban megőrzött gép, és elég fontos adatok voltak rajta, már csak ezért is nélkülözhetetlen.
Service Tag: 54ZZDS1 | Express Service Code: 11186213761
Nyugodtan megosztható a bejegyzés, nem tudom még hol lehetne lopott/eltulajdonított laptopokat/notebookokat keresni. Esetleg aki belefutna, kérem értesítsen, vagy hívja a rendőrséget.
-
mghltm
addikt
válasz
Vartanus #52657 üzenetére
gondolom akkor irt 6 orat, amikor ultetek a gep elott es semmit nem csinaltatok. ez annyira nem jellemzo felhasznalasi mod. ha magasra van allitva a kijelzo fenye, porog a proci, megy a wifi vagy wwan kapcsolat, vilagit a billentyuzet, a bongeszo es flash zabalja a ramot, magyarul hasznalod amiert vetted, akkor a 6 orabol lesz olyan 2-3.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Bedobom ide is, hátha.
Dióhéjban: W10-re frissítettem Dell Inspiron 1545 notebookon. Az eddig W7 alatt jól működő bt driver most nem működik, mert a Dell már nem támogatja ezt a gépet és W7-re való az utolsó.
Van elvileg univerzális driver a kártyagyártótól, ami pár embernek működik is ugyanilyen gépen, de nálam azzal meg ez a gond: [link]
Esetleg van ötletetek?
-
Vartanus
őstag
Az mennyire elfogadható érték hogy az akksi 52%-nál 1 óra 24 percet ír?
Mintha mikor megnéztem volna laptopot vásárláskor akkor 100% 6 órát írt volna és egy 2 órás vonatutas gépezés után volt asszem 60%.
Lehet az első töltés után erre állt be az akksi mert ez a normális, vagy a 2 tucat W 7 update után lett ez??Amúgy nagyon nagyon faja ez a gép pláne így, hogy mbaluka fórumtárs akitől vettem az alaplapot,procit kivéve minden full zsír új gyárira cserélt( egész külső belső váz,winyő,bill. minden
)
Ujjlenyomat olvasó mivel kelthető életre és hogyan érdemes használni?
-
yanna
addikt
Ez a dell command update nem mondanám, hogy a helyzet magaslatán áll...
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Mai nappal én is beléptem a klubba egy teljesen felújított 6430-as géppel
-
Magnum_
nagyúr
Nemide
-
morfondőr
addikt
válasz
Vartanus #52620 üzenetére
Az én E6430-asomban egy i5 3210 dolgozik, két mag 4 szál, 2,5 Ghz. A turbó órajelet le is tiltottam, mert így is bőven megfelel irodai használatra és netezésre. Hozzáteszem, hogy nagyon allergiás vagyok az akadásokra és lagokra! Ráadásul az SSD miatt ezt 70-80 %-ban abszolút hangmentesen teszi, a venti csak ritkán kapcsol be néhány percre. Ha nem kell a bika i7, akkor inkább i5-öt válaszd, mert sokkal hűvösebb és csendesebb lesz, meg persze az akkuidő is jóval több. Nekem NVS 5200M van benne, ami ha bekapcsol, akkor fűt rendesen, de nem igazán erős, mondjuk egy Orcs Must Die 2 vagy Tiny Troopers szépen megy rajta, komolyabbal nem nagyon próbáltam, mert nincs értelme kínozni a gépet és magam sem.
-
haxxika
senior tag
válasz
Vartanus #52638 üzenetére
Vartanus, f3nd3r
Egyetemünkön a kari hök most úgy néz ki, hogy E6420, E6430, 2x E6440 (kisebb Latitude közösség alakult ki
). bőven elég egyetemi feladatokra a mérnök informatikus képzésen. Virtuálban elfutnak a gépek, programozni tökéletes, na meg hasít az akksiidő.
Nekem az E6440 beépített IGP-s változat, az újabbik Most Wanted (2012) elfut alacsony grafikán 1360*768-on laggmentesen, ugyanígy a CS:GO is, szóval a LoL-nak sem okozna gondot.
Ilyen áron már nézz egy E7440,E7450-et bika belsővel, és a képzési idő végéig nem lesz semmi gondod
-
Vartanus
őstag
válasz
f3nd3r #52637 üzenetére
Én is egyetemre szánom.
Ha meg tartós igásló kell pláne Latitude annyiért már marha jó ajánlatok vannak SSD-vel mindennel
Nézz szét itt PH! Aprón nagyon jó ajánlatok vannak
Szerintem te is nézzél akkor 14"-est ami egy jó aranyút a kényelmes gépeléshez,videózáshoz némi játékhoz és könnyebb hordozni.
-
-
Vartanus
őstag
válasz
f3nd3r #52633 üzenetére
Szia!!
Én is épp vásárlás előtt állok. Hasonlóan mint te, javaslom nézd vissza az elmúlt 20-30hszt ahol a kollégék elmondták miért érdemes az Inspiron széria helyett egy régebbi használt, de jó állapotú Latitude notit venni.
Miután megnézegettem párat, elolvastam pár cikket és láttam képeket meggyőztek. Én csak javasolni tudom ha igazán jót akarsz te is vegyél inkább Latitude-öt
Amúgy mennyi lenne a keret és mire használnád?
-
f3nd3r
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlása előtt állok. Sokan ajánlották, hogy várjak vele, mert nyáron szokták kiadni június,július környékén az újabb modelleket. Erről mit tudnátok mondani? az inspiron széria érdekelne. Ha jól tudom tavaly júniusban adták ki az inspiron 15 5000-eket. Esélyes, hogy most nyár vagy nyár végén jönnek újak?
-
Tompie
őstag
Hali!
A Dell Latitude E6530 laptopomban most egy ilyen - Micron 16KTF51264HZ-1G6M1 - memória van.
Akarok venni mellé még 4GB RAM-ot.
A másik memóriánál mire kell figyelni? Az is 1.35V-os legyen? CL11? 2 soros legyen? 1600MHz?
Vagy mi a lényeg ami(k) mindenképp ugyan olyan legyen mint a mostani?
Illetve egy RAM-nál mennyire fontos a hosszú távú garancia? ,mert használtban gondolkodom.Köszönöm
-
haxxika
senior tag
válasz
2 magos i7 van az E6440-emben, a Visual Studio az atom procival is elment. Amire neked kellene arra egy i5 is bőven elég lenne. Ha ilyen áron veszel gépet, akkor úgy tudom maradt még a keretből. Vegyél egy Caddy-t és bele egy SSD-t, garantáltan felgyorsul a rendszer, esetleg még + 4gb ramot. Járt már a kezeim között aktív használatban 10,1; 13,3; 14,0; 15,6-os gép, de eddig a 13-14es lett a legjobb hurcolhatóság és gépelés szempontjából. Én ezt ajánlom jobban (E6420-E6430-E6330), szerintem jobban kézre esik. Kicsit szokni kell a gépelést és használatát, de azután meg másikat már nem fogsz szeretni.
-
somasz
Topikgazda
válasz
Játékra nem ajánlott egyik sem.
A 6420 melegedni fog a QM procival, ha csak az inteles hűtő van benne.
14-est könnyebb hurcolni, sokkal. Gépelni pontosan ugyanolyan mindkettő, kivéve a numpadot.
Ha tudod, ne HD kijelzővel vedd, 6420-ban HD+ és 6520-ban FHD panellel keresnék gépet. -
Vartanus
őstag
Na akkor kialakult jelenleg ha nem futok aprón jobb ajánlatba e kettő közül kéne választanom:
E6520 i7 2620m+nVidia NVS 4200M+4GB RAM 85-90K 1-2 hó gari
másik opció
E6420 i7 2670QM+HD Graphics 3000+4GB RAM 101K 3-4 hó gari
A kérdés az hogy általános multimédiás/sulis felhasználáshoz kell-e a 4 magos i7 (néztem bencheket de nem egyértelmű ezért a kérdés. Másrészt ha néha játszok valamint driver supportot nézem melyik a jobb?
Illetve ha órákat kell gépelni a 14" vagy a 15" lehet jobb,vagy egyforma? Nem volt még közelemben sosem 14-es csak 15,6-os és 10,1-es.
-
oszi666
őstag
Sziasztok!
Egy e6430-as Dellnek, i5-3340m processzorral, 1600*900 kijelzővel, 87wH akkuval meddig kellene bírnia ha chrome-on netezek (avast engedélyezve van bővítményként), de pl mobilarenát, indexet olvasgatok, tehát nem indavideo meg fhd youtube? minimum fényerőn, nem világító billentyűzet. A háttérben fut a posta szolgáltatás, meg egy avast, elvileg ennyi. Win10 rendszer. Nekem max feltöltéssel kb 4-5 óra alatt lemerül. A feladaktezelő szerint kb 1-10% között ingadozik a processzor igénybevétele. Az aida szerint 22% az elhasználódás mértéke, azért az elég sok, nem? A dell battery szerint az akku állapota kiváló (excellent) A win10 battery reportja szerint:
DESIGN CAPACITY 86,580 mWh
FULL CHARGE CAPACITY 67,466 mWh
szóval akkor tényleg eléggé el lehet használódva.
Azt jól gondolom, ha esetleg kellene vennem majd később új akkut, akkor az utángyártottat el kell kerülni messzire igaz?
Előre is köszi a választ! -
morfondőr
addikt
válasz
Vartanus #52610 üzenetére
Én 110k-ért vettem pár hónapja egy teljesen felújított E6430-as gépet itt a hardveraprón, aminek a burkolata teljesen új (én húztam le a fóliát róla), új gyári akksival (7-8 óra kb netezéssel), új gyári töltővel és makulátlanul kitakarítva belül is. Ha egyszer veszel egy valóban üzleti gépet, nem is fogsz másban gondolkodni. Ezek úgy össze vannak rakva, hogy használtan is jóval kisebb az esélye a meghibásodásnak, mint egy konzumer gépnél (persze ha nem traktor után volt kötve a használat alatt).
-
MurdR
veterán
válasz
Vartanus #52610 üzenetére
Ne hasonlítsd össze a Latitude és az Inspiron szériát. Köszönőviszonyban sincsenek egymással...
Összehasonlításokat pedig neten is találsz, azt szerintem más is onnan nézné Neked. Beírod gugliba hogy NVS4200M vs 920M és egy rakat oldalt fel fog sorolni. Nézz rá a notebookcheckre, ott pl rangsorolva vannak a GPU-k is. -
Vartanus
őstag
Magamra és ti információtokra reagálva:
E6520-as gépek vannak már 90K-nál azok akkor már ajánlottak?
Multimédiás felhasználásra mennyivel gyengébb(ha),az i7 2620M, nVidia NVS 4200M egy új Inspiron 5558 i3 4005U+920M duótól?Ezekben az E6520-asokban van M2 SSD (vagy mSATA) slot? USB 3.0-ból sem láttam.
-
Dhampir
félisten
válasz
Magnum_ #52602 üzenetére
Lásd motifator hozzászólását.
(#52607) AxBattler
Még előny is lehet, ha nem kell nagyobb teljesítmény. Ellenkező esetben nehéz ügy, ki kell várni egy jó ajánlatot.
-
Vartanus
őstag
válasz
motifator #52600 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok
A helyzet az hogy van egy relative erös asztali gépem amibe nemsokára érkezik erösebb AMD/Intel proci igy nekem tényleg csak másodlagos a noti fontos a hordozhatoság(munka és melette egyetem okán) és megbizhatoság. Viszont 130nál semiképp sem tudok többet rászánni.(kell a pénz ezer más helyre is
)
Akkor az Inspiron(régebbi 5521 újabb 5558) dacára hogy Dell (és mondjuk a hulladék Acer,Lenovo, Asus X gyenfébb HP 15 höz kppest sokkal jobb minöségü,támogatottságu)nem ajánlott?
Én tudom hogy a Latitude az igazi de sajnos sehogy nem tudok rászánni többet a 130 is már a nagyon nagyon végsö határ.Akkor inkább ne is vegyek notit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest